Board index   FAQ   Search  
Register  Login
Board index Σ.Ε.Μ.Φ.Ε. Ακαδημαϊκά

Πρόσβαση στο ΕΜΠ - Συγκοινωνίες

Συζητήσεις για όσα θα πρέπει να ξέρει ένας σωστός φοιτητής!

Moderators: Ryu, antony07

Πρόσβαση στο ΕΜΠ - Συγκοινωνίες

Postby el_greco » Sat Sep 22, 2007 3:18 pm

Στα πλαίσια της έναρξης του νέου ακαδημαϊκού έτους (στις 15/10 για τους πρωτοετείς συναδέλφους), θεώρησα σκόπιμο να παραθέσω ένα παλιότερο κείμενο - οδηγό των συγκοινωνιών με τις οποίες μπορεί κανείς να φτάσει στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, με τις δέουσες μετατροπές - επικαιροποιήσεις. Ελπίζω να φανεί χρήσιμο!

Η αλήθεια είναι πως η μεγάλη αναβάθμιση των συγκοινωνιών στον ευρύτερο αστικό ιστό της Αθήνας τα τελευταία χρόνια οδήγησε και σε σημαντική βελτίωση της προσβασιμότητας του άλλοτε αποκομμένου ΕΜΠ από διάφορα σημεία της Αττικής.

Ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους σύνδεσης της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου (ΠΖ) με την πόλη είναι μέσω του Αττικού Μετρό. Ακριβώς απέναντι από το σταθμό "Κατεχάκη" της μπλε γραμμής, από τη στάση λεωφορείου "ΕΤ2" δίπλα στο περίπτερο περνάνε 3 λεωφορεία ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

1. Το λεωφορείο 242 "Στ.Κατεχάκη - Πολυτεχνειούπολη" μπαίνει μέσα στους χώρους της ΠΖ. Για τα κτήρια των Γενικών Εδρών θα αποβιβαστείτε στην τρίτη στάση εντός της Πολυτεχνειούπολης, ενώ για το κτ. Φυσικής και το κέντρο της ΠΖ καλύτερα προτιμήστε την πρώτη στάση του λεωφορείου, αφού μπει στους χώρους του ΕΜΠ από την Πύλη Κοκκινοπούλου. Συχνότητα δρομολογίων : περίπου ανά 20 λεπτά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τις Παρασκευές δυστυχώς τα δρομολόγιά του ελαττώνονται δραματικά τις απογευματινές ώρες, ενώ η Πύλη Κοκκινοπούλου κλείνει περίπου στις 6 το απόγευμα. Σαββατοκύριακα μένει κλειστή και η μόνη πρόσβαση είναι μέσω της Νέας Πύλης Κατεχάκη.

2. Το λεωφορείο 140 "Πολύγωνο - Γλυφάδα" μπορεί να συνδέει απευθείας το ΕΜΠ με πολλές περιοχές της Αθήνας, αλλά λόγω του βεβαρημένου συγκοινωνιακά δρομολογίου του δε θα το συνιστούσαμε σε κάποιον που ξεκινά ας πούμε από τη Γλυφάδα. Το 140 κάνει στάση έξω από την ΠΖ, στην οδό Κοκκινοπούλου (Πύλη Κοκκινοπούλου). Από εκεί με το πολύ δεκάλεπτο περπάτημα φτάνετε εύκολα σε οποιονδήποτε προορισμό εντός ΕΜΠ.
Συχνότητα δρομολογίων : περίπου ανά 30 λεπτά, ανάλογα με τον κυκλοφοριακό φόρτο στη... μισή Αττική.

3. Αν έρχεστε από το κέντρο της Αθήνας (Εξάρχεια, Κολωνάκι, Παγκράτι, Ιλίσια), το Γαλάτσι, την Κυψέλη, καθώς και από την περιοχή του Ζωγράφου, ο δοκιμασμένος τρόπος έλευσης στο ΕΜΠ είναι το λεωφορείο 608 "Γαλάτσι - Ακαδημία - Νεκροταφείο Ζωγράφου", που διαδέχθηκε το "θρυλικό" 222 - εξ ου και η ομώνυμη καφετέρια κοντά στο ΕΜΠ. Η στάση "8η Ζωγράφου" είναι κοντά στην Πύλη Ζωγράφου της ΠΖ, επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου. Το πλεονέκτημα είναι η τακτική συχνότητα, 7 λεπτά στις ώρες αιχμής, αλλά πρέπει να έχετε υπόψιν ότι ειδικά σε περιόδους εξεταστικής καθώς και στις αρχές των εξαμήνων το λεωφορείο μπορεί να είναι ασφυκτικά γεμάτο.

4. Από σταθμό Κατεχάκη διέρχεται πλέον και η γραμμή 251 "Στ. Κατεχάκη - Πανεπιστημιούπολη", με στάση επί της Λ. Κανελλοπούλου (Αλίμου - Καρέα, Κατεχάκη, όπως θέλετε πείτε την, τον περιφερειακό του Καρέα τέλος πάντων) μπροστά από τη Νέα Πύλη Κατεχάκη της Πολυτεχνειούπολης. Αν έχετε όρεξη για περπάτημα και δεν μπορείτε να περιμένετε το 242...

5-6. Επίσης τα λεωφορεία 230 "Ακρόπολη - Ζωγράφου" και 235 "Ακαδημία - Ζωγράφου" συνδέουν το κέντρο της Αθήνας με την περιοχή του Ζωγράφου (πλατεία Γαρδένια). Από εκεί όμως θα πρέπει να περπατήσετε αρκετά για την ΠΖ, ή να πάρετε το προαναφερθέν 608 μέχρι την 8η Ζωγράφου. Το 230 πλέον τερματίζει και αυτό στο Νεκροταφείο Ζωγράφου, και από εκεί περπατάτε λίγα λεπτά μέχρι την Πύλη Ζωγράφου. Στην κάθοδό του μάλιστα προς την Ακρόπολη, περνάει μπροστά από την Πύλη Ζωγράφου.

7-8. Το λεωφορείο 036 "Κυψέλη - Γαλάτσι - Στ. Πανόρμου - Στ. Κατεχάκη" εξυπηρετεί τους κατοίκους Γαλατσίου και Κυψέλης που διαμένουν μακριά από την οδό Πατησίων, αφού μέσω Τουρκοβουνίων και Ψυχικού μπορεί να σας μεταφέρει στο σταθμό Κατεχάκη, όπου σημειωτέον τερματίζουν και αρκετά λεωφορεία προερχόμενα από τα βορειοανατολικά προάστια των Αθηνών. Το 046 "Κάνιγγος - Ελληνορρώσων" ξεκινάει από το Πολυτεχνείο στην Πατησίων και διασχίζει τις περιοχές Γκύζη και Αμπελοκήπων, μέχρι να κάνει στάση στη γωνία Μεσογείων και Κατεχάκη, κοντά στη στάση "ΕΤ2" από όπου μπορείτε να προωθηθείτε στο ΕΜΠ με ένα από τα υπόλοιπα λεωφορεία (242,140,251).

9. Αν μένετε κοντά στην πύλη του Πανεπιστημίου Αθηνών επί της Υμηττού, μπορείτε να πάρετε το εσωτερικό λεωφορείο της Πανεπιστημιούπολης μέχρι το Νεκροταφείο Ζωγράφου (Κοντά στη Σχολή Θετικών Επιστημών) και από εκεί απλώς να περάσετε απέναντι στην ΠΖ, στο ύψος της παλιάς Φοιτητικής Εστίας (ΦΕΕΜΠ).

10. Πέρσι προστέθηκε στο δυναμικό των συγκοινωνιών του ΕΜΠ και η γραμμή 245 "Πολυτεχνειούπολη - Νέος Κόσμος", η οποία εξυπηρετεί τις περιοχές Νέου Κόσμου και Παγκρατίου.  Συχνότητα δρομολογίων ανά ημίωρο

11. Τέλος, υπάρχει το μικρό βαν του πολυτεχνείου με πινακίδες ΚΗΟ 1708 που περνάει 3 φορές την ημέρα από την Κατεχάκη, αλλά είναι πολύ σπάνιο είτε να το πετύχετε, είτε να μπείτε σε αυτό για να σας μεταφέρει στο ΕΜΠ. Συνδέει το Συγκρότημα του ΕΜΠ στην Πατησίων με την ΠΖ μέσω Αλεξάνδρας - Μεσογείων - Κατεχάκη. Προτιμήστε καλύτερα κάποια από τις προηγούμενες λύσεις!

Περισσότερες πληροφορίες για στάσεις και δρομολόγια στην  ιστοσελίδα του ΟΑΣΑ

Το συμπέρασμα είναι πως αν έχετε όρεξη, σίγουρα θα βρεθεί τρόπος να έρθετε στην Πολυτεχνειούπολη! Καλή αρχή λοιπόν...

Νίκος
Last edited by timos_m on Fri Oct 09, 2009 12:40 am, edited 1 time in total.
Reason: Μεταφέρθηκε στα "Ακαδημαϊκά"
                 
User avatar
el_greco
 
Posts: 1274
Joined: Wed Nov 01, 2006 10:30 am
Location: Austin, TX
Real Name: Νίκος Βέργος
Gender: Male

Postby noir » Sat Sep 22, 2007 3:40 pm

Για οσους επιμενουν παρα τις παραπανω λυσεις να χρησιμοποιησουν αυτοκινητο, ειναι χρησιμο να γνωριζουν πως τα πρωινα υπαρχει αυξημενη πιθανοτητα να κολλησουν στη κινηση στη μεσογειων, οπως και τα μεσημερια στη κατεχακη.
οποτε +1 στις συγκοινωνιες! :wink:
Image
Η ελευθερία του ενός είναι προϋπόθεση για την ελευθερία του άλλου!
Κανένας έγκλειστος στις κρατικές φυλακές, κανένας σκλάβος στα αφεντικά!
Αντίσταση - Αυτοοργάνωση - Αλληλεγγύη
User avatar
noir
 
Posts: 1311
Joined: Sun Nov 05, 2006 7:46 pm
Real Name: εθελοδουλο πρακτορακι :)

Postby theos » Sat Sep 22, 2007 5:55 pm

-1 στις συγκοινωνίες γιατί δεν βολεύουν καθόλου κάποιον που μένει στην περιοχή μου. Με τη συγκοινωνία θέλω minimum 1 ώρα και ένα τέταρτο. Με τα πόδια θέλω 25 λεπτά και με το αυτοκίνητο 3 λεπτά.

+50832 στο αυτοκίνητο
Λογική είναι η τέχνη να κάνεις λάθος με αυτοπεποίθηση!!!
User avatar
theos
 
Posts: 762
Joined: Sun Nov 05, 2006 5:53 am
Location: Alwaysland
Real Name: Αριστοτέλης-Εμμανουήλ Θάνος-Φίλης (Μάνος) ge04017
Gender: Male

Postby sparc » Sat Sep 22, 2007 9:57 pm

+infinity σε κάθε προσπάθεια προς την δημιουργία σταθμών μετρό μέσα στα πανεπιστήμια. Το αυτοκίνητο είναι υπεύθυνο για το 10% της ρύπανσης στην Αθήνα και αυτό είναι πολύ πιο σημαντικό από τον προσωπικό χαμένο χρόνο του καθενός μας.
Ωστόσο, εγώ για να έρθω στη σχολή με συγκοινωνία θέλω 3 λεωφορεία και 1 μετρό. Μπορώ με ευχαρίστηση να αντικαταστήσω το 1 λεωφορείο με περπάτημα και να περιμένω αδιαμαρτύρητα το 2ο, αλλά το τρίτο... στην Κανελλοπούλου (Κατεχάκη)... αυτό είναι μαρτύριο. Δεν συμβιβάζομαι, οπότε χρησιμοποιώ το αυτοκίνητο (όταν δεν μπορώ να πάρω την μηχανή). Με άλλα λόγια, θέλω το πολύ 30' με ιδιωτικό μέσο, και το λιγότερο 75' με δημόσιο. Αν το μετρό πήγαινε μέσα στην Πολ/λη όμως, δε θα με ένοιαζε καθόλου, στην χειρότερη θα πήγαινα με το αμάξι στο μετρό (Δ. Πλακεντίας).
I think therefore I am? Could be! Or is it really someone else who thinks he's me?
Reymond Smullyan - This book needs no title
Στενή είναι η αρετή, δεν μπορώ να αναπνεύσω· μικρός, στενός είναι ο Παράδεισος, δε με χωράει· σαν άνθρωπος μου φαίνεται ο Θεός σας, δεν τον θέλω!
Ν. Καζαντζάκης - Ασκητική
User avatar
sparc
 
Posts: 391
Joined: Wed Nov 01, 2006 10:46 am
Location: Ε204_κ.Φυσικής!!!
Real Name: Γιώργος
Gender: Male

τα νεα κτιρια της σεμφε???

Postby gwgoula18 » Mon Sep 29, 2008 5:21 pm

που ακριβως ειναι τα νεα κτιρια της σεμφε??εμεις τα νεα παιδακια του πρωτου ετους δεν τα ξερουμε κ ολα και ψαχνομαστε...σε ποια σταση κατεβαινουμε με το 242??
gwgoula18
 
Posts: 9
Joined: Sun Sep 14, 2008 7:05 pm
Real Name: Γωγούλα

Re: τα νεα κτιρια της σεμφε???

Postby Nasia! » Mon Sep 29, 2008 5:34 pm

Κατεβαίνεις στην τέταρτη στάση και αμέσως μετά στρίβεις δεξιά.. Ε, είναι το κτίριο που θα δεις στ' αριστερά σου μετά απο 1-2 λεπτά περπάτημα. ;)

(Περπατάω αργά, μην ακούσω κράξιμο από κανέναν!!)

Εναλλακτικά, αν είσαι στις γενικές έδρες, βγαίνεις έξω από το κτίριο, και 10 βήματα μετά, στα δεξιά σου θα δεις τον (γνωστό) κόκκινο διάδρομο. Κατεβαίνεις 2 σκάλες και είσαι στα νέα κτίρια!

Μην ανησυχείς και σας καταλαβαίνουμε.. Όλοι το περάσαμε κάποτε...! Εγώ πέρσι την πρώτη φορά που προσπαθούσα να προσανατολιστώ, έκανα 20 λεπτά για να πάω απο τις γενικές στα νέα...
(Σε καμιά βδομάδα θα καταλάβεις πόσο αστείο είναι αυτό..!) :lol:
The world is not enough, but it is such a perfect place to start, my love.
User avatar
Nasia!
Portal Administrator
Portal Administrator
 
Posts: 466
Joined: Mon Oct 29, 2007 9:06 pm
Real Name: Νάσια παραγοντικό
Gender: Female
Facebook ID: 1169014285

Re: Πρόσβαση στο ΕΜΠ - Συγκοινωνίες

Postby Chris » Mon Sep 29, 2008 5:37 pm

Δίπλα από την εκκλησία δεν είναι το κτίριο που κάνουν μάθημα οι πρωτοετείς?
User avatar
Chris
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 1064
Joined: Fri Mar 28, 2008 3:02 pm
Real Name: Χρήστος
Gender: Male

Re: Πρόσβαση στο ΕΜΠ - Συγκοινωνίες

Postby Nasia! » Mon Sep 29, 2008 5:40 pm

Ναι. (Αν ξέρεις που είναι η εκκλησία τότε οκ..)
The world is not enough, but it is such a perfect place to start, my love.
User avatar
Nasia!
Portal Administrator
Portal Administrator
 
Posts: 466
Joined: Mon Oct 29, 2007 9:06 pm
Real Name: Νάσια παραγοντικό
Gender: Female
Facebook ID: 1169014285

Re: Πρόσβαση στο ΕΜΠ - Συγκοινωνίες

Postby drcypher » Mon Sep 29, 2008 5:40 pm

Το δρομολόγιο του 242 υπάρχει εδώ. Η εγγύτερη στάση για τα Νέα Κτίρια είναι αυτή των Ηλεκτρολόγων/Μεταλλειολόγων, αλλά αυτή τη στιγμή δυσκολεύομαι να κάνω την απαρίθμηση για να πω αν είναι τρίτη ή τέταρτη... Στη χειρότερη την πρώτη φορά ρωτήστε κάποιον στο λεωφορείο ;)
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.

-Από τη σκληρόδετη έκδοση του "Γιατί μπορώ" (Διαδόσεις "Φίλιος", 2009)
User avatar
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator
 
Posts: 2293
Joined: Wed Nov 01, 2006 8:33 am
Location: Μπροστά στην οθόνη
Real Name: Κωνσταντίνος Φίλιος
Gender: Male
Facebook ID: 1359164311

Re: Πρόσβαση στο ΕΜΠ - Συγκοινωνίες

Postby pao132003 » Mon Sep 29, 2008 6:00 pm

αν σταματήσει σε όλες τις προηγούμενες (που είναι και το πιο πιθανό), τότε πράγματι είναι η 4η στάση που θα κάνει -μιλάμε πάντα για τις στάσεις μέσα στην Πολυτεχνειούπολη και μόνο.
drcypher wrote:Στη χειρότερη την πρώτη φορά ρωτήστε κάποιον στο λεωφορείο
ή απλώς ακολουθήστε τον :P
No battle is ever won he said. They are not even fought. The field only reveals to man his own folly and despair, and victory is an illusion of philosophers and fools.
-William Faulkner, novelist (1897-1962)

H πιο επαναστατική πράξη σήμερα (2013) είναι να κρατήσεις ένα σχολείο ανοικτό.
-Άγνωστου
User avatar
pao132003
 
Posts: 1905
Joined: Fri Nov 03, 2006 11:06 am
Location: Αθήνα(ως επί το πλείστον)
Real Name: Γιάννης
Gender: Male

Re: Πρόσβαση στο ΕΜΠ - Συγκοινωνίες

Postby LocknLoad » Mon Sep 29, 2008 7:15 pm

Κατεβαίνεις στην τέταρτη στάση και αμέσως μετά στρίβεις δεξιά..

ΟΧΙ!!!!!!!!

Κατεβαινεις απο την σταση και δεξια στον δρομο που ειναι αριστερα σου. Η Νασια! σε στελνει απο αλλη μερια!
Ναι, Anonymous σε παρακολουθώ!

Image


@Anonymous
Image
User avatar
LocknLoad
Forum Administrator
Forum Administrator
 
Posts: 2250
Joined: Sun Oct 07, 2007 5:34 pm

Re: Πρόσβαση στο ΕΜΠ - Συγκοινωνίες

Postby Nasia! » Mon Sep 29, 2008 7:23 pm

Παιδιά μην τον ακούτε!!! Είναι δυσλεκτικό το παιδί και μπερδεύει το αριστερά με το δεξιά!!! :twisted:

(Πέρα από την πλάκα, αυτό που θέλει να πει ο locknload είναι ότι όταν κατεβαίνεις σε μια στάση (ακριβώς τη στιγμή που κατεβαίνεις) είσαι γυρισμένος ανάποδα, οπότε αν στρίψεις δεξιά, ξαναγυρνάς εκεί απ' όπου ήρθες.)

@ locknload: Μην ανησυχείς ρε! Είναι έξυπνα τα παιδιά! Καταλαβαίνουν!!! (Πως αλλιώς πέρασαν σεμφε;;;; 8) )
The world is not enough, but it is such a perfect place to start, my love.
User avatar
Nasia!
Portal Administrator
Portal Administrator
 
Posts: 466
Joined: Mon Oct 29, 2007 9:06 pm
Real Name: Νάσια παραγοντικό
Gender: Female
Facebook ID: 1169014285

Re: Πρόσβαση στο ΕΜΠ - Συγκοινωνίες

Postby drcypher » Mon Sep 29, 2008 7:38 pm

Σκατά τα κάνατε (με το συμπάθειο)... Αν μη τι άλλο συμπεράναμε πως δεν είναι καν ασφαλές να ρωτήσουν κάποιον. Ας ακολουθήσουν κάποιον στην τύχη (όπως πρότεινε ο pao), πιο πιθανό είναι να καταλήξουν στα νέα κτίρια αυθημερόν :P
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.

-Από τη σκληρόδετη έκδοση του "Γιατί μπορώ" (Διαδόσεις "Φίλιος", 2009)
User avatar
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator
 
Posts: 2293
Joined: Wed Nov 01, 2006 8:33 am
Location: Μπροστά στην οθόνη
Real Name: Κωνσταντίνος Φίλιος
Gender: Male
Facebook ID: 1359164311

Re: Πρόσβαση στο ΕΜΠ - Συγκοινωνίες

Postby LocknLoad » Mon Sep 29, 2008 7:40 pm

@Νασια!. Αντιγραφοντας.

Στον χαρτη που ακολουθει:
1)Σταση 245,242
2)Σταση 608,235
3)Πυλη Ζωγραφου
4)Νεα κτιρια ΣΕΜΦΕ
5)Γενικες εδρες
6)Εκκλησακι
7)Link για να δειτε την αληθεια οπως την θελετε εσεις
8 )Διαλογος με Νασια!

@Wiz. 9) I.E.

Edit: Το 9 παει και στον DrCypher. Καθως επισης και το σηματακι τερμα αριστερα του 8 ;)
Attachments
Map.jpg
Ναι, Anonymous σε παρακολουθώ!

Image


@Anonymous
Image
User avatar
LocknLoad
Forum Administrator
Forum Administrator
 
Posts: 2250
Joined: Sun Oct 07, 2007 5:34 pm

Re: Πρόσβαση στο ΕΜΠ - Συγκοινωνίες

Postby drcypher » Mon Sep 29, 2008 7:46 pm

lololololol +150 Lock'n'Load! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Και μαζί με τα credits να επαληθεύσω ότι έχεις δίκιο στην περιγραφή. Όταν βγαίνεις από το λεωφορείο είσαι κάθετα στην πορεία του, και με βάση αυτή τη διεύθυνση θα πρέπει να δοθεί η πρώτη οδηγία... Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να υποθέσουμε ότι κάποιος βγαίνει με προτίμηση προς το εμπρός ή το πίσω μέρος του λεωφορείου (ισοδύναμα, πλάγια ή εφαπτομενικά στην πορεία του προς οποιαδήποτε φορά) :S
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.

-Από τη σκληρόδετη έκδοση του "Γιατί μπορώ" (Διαδόσεις "Φίλιος", 2009)
User avatar
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator
 
Posts: 2293
Joined: Wed Nov 01, 2006 8:33 am
Location: Μπροστά στην οθόνη
Real Name: Κωνσταντίνος Φίλιος
Gender: Male
Facebook ID: 1359164311

Next

Return to Ακαδημαϊκά

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron