Κλειστή σχολή αύριο 13/06

Ιδιαίτερα ζητήματα που απασχολούν τη ΣΕΜΦΕ (όπως π.χ., συνδικαλιστικά, επαγγελματικά δικαιώματα, πρόγραμμα σπουδών κτλ.)

Συντονιστές: antony07, Chris

Άβαταρ μέλους
chArAls
Real Name: Χαρης
Facebook ID: 0

Re: Κλειστή σχολή αύριο 13/06

Δημοσίευση από chArAls »

Αφού τελικά έχει αποφασιστεί πως η ΕΡΤ πρέπει να μείνει ανοιχτή για να μην χαθούν θέσεις εργασίας, όσο άδικα και αν αποκτήθηκαν και όχι γιατί χάνουμε κάποιο σπουδαίο προϊόν που παράγεται εκεί, γιατί να μην εφαρμόσουμε την άλλη λύση, δηλαδή να συνεχίσουν να πληρώνονται οι εργαζόμενοι μέχρι να βγουν στη σύνταξη και απλά να κλείσει η ΕΡΤ? Έτσι και αυτοί δεν χάνουν μισθό και εμείς αποφεύγουμε όλα τα λειτουργικά έξοδα.

Και να ρωτήσω και κάτι ακόμα μιας και το έχουμε γυρίσει σε κόμματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ που στηρίζουν την ΕΡΤ δεν την κατηγορούσαν για μεροληψία υπέρ της κυβέρνησης και ότι δεν τους καλούσαν? Αν ο Σαμαράς έκανε απλά απολύσεις από την ΕΡΤ σαν τον 902 το ΚΚΕ θα ήταν στο πλευρό του?
Το βίντεο καλό, αν και, σχεδόν όλοι εξ όσων τάσσονται υπέρ του κλεισίματος, είναι ήδη νομίζω σίγουροι(χωρίς στοιχεία, αλλά σίγουροι), ότι για τη διαφθορά, τόσο στην ΕΡΤ, όσο και στο δημόσιο γενικώς, ευθύνονται οι εργαζόμενοι και ότι επιτέλους ήρθαν ο αδιάφθορος Κεδίκογλου και ο υπεύθυνος, αποφασιστικός Σαμαράς να καθαρίσουν.
Κατηγορείς τον άλλο για ανάλυση νηπιαγωγείου αλλά και εσύ δεν πας πίσω εδώ.(βέβαια έχουμε δει και χειρότερα οπότε χαλάλι σου...)
Εικόνα
Manthos
Real Name: Manthos

Δημοσίευση από Manthos »

chArAls έγραψε:Αφού τελικά έχει αποφασιστεί πως η ΕΡΤ πρέπει να μείνει ανοιχτή για να μην χαθούν θέσεις εργασίας,
Τι; Πώς; Πού; Πότε;
chArAls έγραψε:όσο άδικα και αν αποκτήθηκαν και όχι γιατί χάνουμε κάποιο σπουδαίο προϊόν που παράγεται εκεί,
Επομένως η ανάλυσή μου σε περιλαμβάνει, ήτοι μόλις αυτοχαρακτηρίστικες νήπιο.
chArAls έγραψε:γιατί να μην εφαρμόσουμε την άλλη λύση, δηλαδή να συνεχίσουν να πληρώνονται οι εργαζόμενοι μέχρι να βγουν στη σύνταξη και απλά να κλείσει η ΕΡΤ? Έτσι και αυτοί δεν χάνουν μισθό και εμείς αποφεύγουμε όλα τα λειτουργικά έξοδα.
Ιδιοφυές! Με αφορμή τη πρότασή σου θα ήθελα να σημειώσω ότι ο θεός της βλακείας είναι ανηλεής.
chArAls έγραψε:Αν ο Σαμαράς έκανε απλά απολύσεις από την ΕΡΤ σαν τον 902 το ΚΚΕ θα ήταν στο πλευρό του?
Θα έπρεπε πια να ξέρεις ότι το ΚΚΕ δε συμφωνεί ποτέ με εκείνους που συμφωνούν μαζί του. Μόνο οι οπορτουνιστές, οι αντικουμμουνιστές και γενικώς οι εχθροί του λαού τα κάνουν αυτά.
Άβαταρ μέλους
chArAls

Δημοσίευση από chArAls »

Manthos έγραψε: Τι; Πώς; Πού; Πότε;
Μα αυτό δεν έχουμε αποφασίσει εμείς ο τρανός ελληνικός λαός? Γιατί πιστεύεις παλιοφασίστα πως πρέπει να κλείσει ο ναός του πολιτισμού και της ενημέρωσης?
Manthos έγραψε: Επομένως η ανάλυσή μου σε περιλαμβάνει, ήτοι μόλις αυτοχαρακτηρίστικες νήπιο.
Μα αφού το λες και εσύ είμαι νήπιο βοήθησε με να καταλάβω ποιο είναι το σπουδαίο προϊόν που χάνουμε με το κλείσιμο της ΕΡΤ. Το champions league, την Eurovision, την ενημέρωση από τα ιερά τέρατα Στάη και Λιάτσο?

Αν λοιπόν δεν χάνουμε κάποιο σπουδαίο προϊόν γιατί να μην κλείσουμε την ΕΡΤ και να γλυτώσουμε τα λειτουργικά της, συνεχίζοντας όμως να πληρώνουμε τα εργασιακά καθώς οι θέσεις εργασίας στο δημόσιο είναι εκεί για να πληρώνονται οι εργαζόμενοι και όχι για να παράγεται κάποιο έργο, για το οποίο και πληρώνουμε εργαζόμενους.
Manthos έγραψε:Ιδιοφυές! Με αφορμή τη πρότασή σου θα ήθελα να σημειώσω ότι ο θεός της βλακείας είναι ανηλεής.
Ε δείξε μου εσύ έλεος λοιπόν.
Manthos έγραψε:Θα έπρεπε πια να ξέρεις ότι το ΚΚΕ δε συμφωνεί ποτέ με εκείνους που συμφωνούν μαζί του. Μόνο οι οπορτουνιστές, οι αντικουμμουνιστές και γενικώς οι εχθροί του λαού τα κάνουν αυτά.
Την λες στο ΚΚΕ?
Εικόνα
semfitopoulo
Real Name: omg

Δημοσίευση από semfitopoulo »

@Manthos:
εννοείς ότι είμαι Χρυσή Αυγή?? Χρησιμοποιώ το ίδιο λεξιλόγιο?? Άντε βρε νούμερο ... χιχιχιχιχιχι!!!!!

ΥΓ1:
πάντως, οι κομμουνιστές δε μπορούν να μιλουν για φασισμό.. Κομμουνισμός κ Φασισμός είναι ολοκληρωτικά καθεστώτα.. Έλεος anyway κι ένα 5χρονο ξέρει τί εστί κομμουνιστικό καθεστώς..

ΥΓ2:
έχεις σκεφθεί ότι μπορεί κάτι υδροκέφαλοι αριστεροί να είναι ο λόγος που ανεβαίνει η ΧΑ ??
Άβαταρ μέλους
d d doora!!
Real Name: Domovoi

Δημοσίευση από d d doora!! »

περσόνες τριγύρω πολλές
"Θα αργήσουν πολύ οι καπιταλιστές να μας πουλήσουν το σκοινί που θα τους κρεμάσουμε??..γιατί ως τώρα μας πηδάν με το δονητή που τους φτιάξαμε.."

Αντιφασισμός: πόλεμος ενάντια στο φόβο
Άβαταρ μέλους
Chris
Forum Moderator
Forum Moderator
Real Name: Χρήστος

Δημοσίευση από Chris »

semfitopoulo έγραψε:ΥΓ1:
πάντως, οι κομμουνιστές δε μπορούν να μιλουν για φασισμό.. Κομμουνισμός κ Φασισμός είναι ολοκληρωτικά καθεστώτα.. Έλεος anyway κι ένα 5χρονο ξέρει τί εστί κομμουνιστικό καθεστώς..
Εικόνα

Έλεος anyway φιλενάδα! Έλεος!
Giorgio P
Real Name: Γιώργος (I think you got that by yourself...)

Δημοσίευση από Giorgio P »

Έχω πολλά να γράψω (επειδή από την πρώτη σελίδα έχουν μαζευτεί πολλά) αλλά λίγη διάθεση να τα γράψω. Οπότε, θα κάνω κι εγώ περικοπές: θα περιοριστώ σε κάποια πολύ σημαντικά

@semfitopoulo
Διαβάζοντας τα ποστ σου από την πρώτη σελίδα ένα έχω να πω: Επική στενομυαλιά...

Συνοπτικά να απαντήσω σε εσένα και στους άλλους σε κάποια σημεία:
  • Αυτοί που συνέχεια κατηγορείτε ότι δεν νοιάζονται για τις απολύσεις στον ιδιωτικό είναι οι μόνοι που μιλάνε εντός θέματος για απολύσεις στον ιδιωτικό (ως υποσύνολο των απολύσεων γενικά) τομέα.
  • Η αλληλεγγύη που -πρέπει να- δείχνεις στους εργαζόμενους της ΕΡΤ μπορεί να τους αλλάξει τις συνειδήσεις, ώστε στο μέλλον -έχοντας χτίσει και σχέσεις- να παλέψουν κι αυτοί για σένα. Αυτό το άκουσα και από εργαζόμενους της ΕΡΤ (από αυτούς με τον τριψήφιο μισθό, έχει και πολλούς τέτοιους ξέρετε).
  • Όπως υπονοώ και στο από πάνω, οι υψηλόμισθοι στην ΕΡΤ είναι λίγοι και μάλιστα πολλούς απ' αυτούς τους έχουν διορίσει αυτοί που τώρα μας πουλάνε "εξυγίανση".
  • Η ενημέρωση που έχω είναι ότι κατά κανόνα οι εν λόγω υψηλόμισθοι (λόγω προφανώς των διασυνδέσεων και της εξάσκησης σε γλείψιμο και πειθάρχηση) είναι που επιβιώνουν των "εξυγιάνσεων". Οι απολύσεις που τόσο πανηγυρίζετε θα είναι για αυτούς που δεν έχουν δύναμη (και μισθό).
  • Δεν πληρώνουμε μόνο την ΕΡΤ. Απλά των άλλων δεν φαίνεται στο λογαριασμό. Βλέπε πχ αυτό (το οποίο περιέχει και κάτι πολύ ενδιαφέρον για όσους ανακάλυψαν τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου την περασμένη Τρίτη).
Αν θέλετε την -πρόχειρη- άποψή μου για την κατάσταση (που δεν τη θέλετε αλλά θα τη γράψω), είναι περίπου η εξής:
  • Το κλείσιμο της ΕΡΤ έρχεται ως επακόλουθο του αυταρχισμού που έχει δείξει η κυβέρνηση (κάτι που έχει τις ρίζες του πιο βαθιά από αυτή την κυβέρνηση ή το μνημόνιο) τον τελευταίο καιρό. Αν "πέσει" η ΕΡΤ, θα ενισχυθεί και ο αυταρχισμός (μην ξεχνάμε ότι έρχονται ιδιωτικοποιήσεις πχ στο νερό που είναι της μόδας αυτές τις μέρες και διάφορα άλλα μέτρα).
  • Η ΕΡΤ δεν ήταν δημόσια (δηλαδή ανοιχτή στους "από κάτω" και γιατί όχι διαμορφωμένη από αυτούς) και πιθανότατα δεν θα γίνει ποτέ. Αλλά στόχος της "εξυγίανσης" δεν είναι να φτάσει πιο κοντά στο να γίνει (πιθανότερο το αντίθετο). Να σημειώσω εδώ ότι τα ιδιωτικά δεν είναι και δεν μπορούν να είναι δημόσια. Προωθούν τα συμφέροντα του ιδιώτη που τα κατέχει.
  • Η κατάσταση με την ΕΡΤ είναι ευκαιρία να ανοίξει μια ευρύτερη συζήτηση για διάφορα ζητήματα που άπτονται της (αυτο)έκφρασης των "από κάτω" στα μέσα ενημέρωσης. Και περί "δημοκρατίας" (κοινοβουλευτικής/αστικής/αντιπροσωπευτικής εννοώ) και δημοκρατίας (άμεσης εννοώ). Και διάφορα άλλα. Ενδιαφέρον πχ είναι το χτεσινό πρόγραμμα της ΕΤ3 (που δεν είδα όμως...), τα θέματα του οποίου δεν υπήρχε περίπτωση να αναφερθούν (παρά μόνο συνοπτικά από την οπτική γωνία των "από πάνω") στα ιδιωτικά ή με το προηγούμενο (πόσω μάλλον με το επιχειρούμενο) καθεστώς της ΕΡΤ.
  • Μην ξεχνάμε και ότι απολύονται 2600 εργαζόμενοι "γιατί έτσι". Αυτό (από μόνο του αλλά και σε συνδυασμό με ό,τι γινόταν, γίνεται και θέλουν να συνεχίσουν να κάνουν) έχει επεκτάσεις στην υποτίμηση της εργασίας (λιγότερες θέσεις εργασίας, χαμηλότερος μισθός -και δεν μιλάω για τους υψηλόμισθους εδώ-, λιγότερα δικαιώματα).
Για το θέμα με το ΔΣ, βαριέμαι να κοιτάξω το καταστατικό, αλλά αν όντως δεχόμαστε το καταστατικό και δεν προβλέπεται ότι το ΔΣ μπορεί να πάρει τέτοια απόφαση, τότε είναι παραβίαση και τέλος. Δεν περίμενα από ΕΑΑΚίτη να υποστηρίξει το αντίθετο, δεδομένης της στάσης τους σε συνελεύσεις (έχουν απορρίψει διάφορες προτάσεις -τις οποίες δεν θέλω να σχολιάσω εδώ- ως "αντίθετες στο καταστατικό", με πιο πρόσφατη μία του ΜΑΣ που ήθελε να αλλάξει κάτι στη διαδικασία της συνέλευσης).
Γενικά όμως για το αν πρέπει να κλείνει η σχολή: όταν κάποιος θέλει να κατέβει στην κινητοποίηση και έχει εργαστήριο, απλά δεν μπορεί. Δεν έχει περιθώριο επιλογής. Οπότε, για μεγάλες κινητοποιήσεις, ναι, πρέπει να κλείνει.
chArAls έγραψε:Και να ρωτήσω και κάτι ακόμα μιας και το έχουμε γυρίσει σε κόμματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ που στηρίζουν την ΕΡΤ δεν την κατηγορούσαν για μεροληψία υπέρ της κυβέρνησης και ότι δεν τους καλούσαν?
Και προς τιμήν τους (αν και κάποια από τα κίνητρά τους δεν είναι τόσο ειλικρινή) δεν έμειναν εκεί και κατανόησαν ότι το ζήτημα υπερβαίνει το "δεν με καλούσεις, δεν έρχομαι".
Το ίδιο έκαναν και κάποιοι αναρχικοί, που βρέθηκαν και βρίσκονται -προς τιμήν τους επαναλαμβάνω- στο πλευρό (όσο τους επιτράπηκε τέλος πάντων) των εργαζομένων της ΕΡΤ. Οργανωμένα (η Ροσινάντε και η ΑΚ) και ανοργάνωτα (πολλοί σύντροφοι, εκεί είμαι και τους βλέπω).
Το ίδιο έκαναν και συνελεύσεις γειτονιάς, σωματεία βάσης, φοιτητές και φοιτητικοί σύλλογοι και πολλοί άλλοι.
Το ίδιο δεν έκαναν οι χρυσαβγίτες, δείχνοντας πόσο ηλίθιοι και πόσο με την κυβέρνηση είναι.
chArAls έγραψε:Μα αφού το λες και εσύ είμαι νήπιο βοήθησε με να καταλάβω ποιο είναι το σπουδαίο προϊόν που χάνουμε με το κλείσιμο της ΕΡΤ. Το champions league, την Eurovision, την ενημέρωση από τα ιερά τέρατα Στάη και Λιάτσο?
Ας εξηγήσουμε τα αυτονόητα (απορώ πώς περιμένω να καταλάβεις τις πολιτκές αναλύσεις αν ρωτάς αυτό): Αν το συγκρίνεις με τα ιδιωτικά, λίγο πολύ οτιδήποτε εκτός από αυτά που έγραψες. Δηλαδή, οι εκπομπές για πολιτισμό και τέτοια, κάποιες ενημερωτικές, κάτι ψαγμένες ταινίες, τα βρετανικά σίριαλ (δεν τα έχω δει, αλλά από τα τούρκικα και το "παντελόνια κάτω" φαντάζομαι ότι είναι πολύ καλύτερα). Στο ραδιόφωνο, το δεύτερο και το τρίτο πρόγραμμα.
Αλλά το ζήτημα τα υπερβαίνει όλα αυτά.
semfitopoulo έγραψε:έχεις σκεφθεί ότι μπορεί κάτι υδροκέφαλοι αριστεροί να είναι ο λόγος που ανεβαίνει η ΧΑ ??
Όχι περισσότερο απ' όσους (ανεξάρτητους και "ανεξάρτητους") αναπαράγουν την προπαγάνδα της...
Così preziosa come il vino
così gratis come la tristezza
con la tua nuvola di dubbi e di bellezza...
Manthos
Real Name: Manthos

Δημοσίευση από Manthos »

chArAls έγραψε:
Μα αυτό δεν έχουμε αποφασίσει εμείς ο τρανός ελληνικός λαός? Γιατί πιστεύεις παλιοφασίστα πως πρέπει να κλείσει ο ναός του πολιτισμού και της ενημέρωσης?

Μα αφού το λες και εσύ είμαι νήπιο βοήθησε με να καταλάβω ποιο είναι το σπουδαίο προϊόν που χάνουμε με το κλείσιμο της ΕΡΤ. Το champions league, την Eurovision, την ενημέρωση από τα ιερά τέρατα Στάη και Λιάτσο?

Ε δείξε μου εσύ έλεος λοιπόν.
Καλά, μη κλάψεις κιόλας.
chArAls έγραψε: Την λες στο ΚΚΕ?
Γιατί, σε έπιασε ο πόνος;
Εν πάση περιπτώσει, το σχόλιό μου για το ΚΚΕ ήταν μάλλον άσκοπο. Απλώς, πάνω που είπα να μη το κράζω άλλο(ναι, ξέρω, χέστηκαν) εξέλεξαν γ.γ πιο βαρετό από την Αλέκα. Θαύμα ή διαστροφή;
semfitopoulo έγραψε: Άντε βρε νούμερο ... χιχιχιχιχιχι!!!!!
Θα το χαρακτήριζα έξυπνο, αν δε μου φαινόταν ιδιαιτέρως απεχθής η εικόνα μιας γυναίκας που γελάει με το ξυλοδαρμό που υπέστη μια ομόφυλή της.
semfitopoulo έγραψε:ΥΓ1:
Κράσαρα!
semfitopoulo έγραψε:ΥΓ2:
έχεις σκεφθεί ότι μπορεί κάτι υδροκέφαλοι αριστεροί να είναι ο λόγος που ανεβαίνει η ΧΑ ??
Έκανα σχετική αναφορά σε προηγούμενη τοποθέτησή μου. Ωστόσο, οι ευθύνες τις αριστεράς είναι ασήμαντες μπροστά στις ευθύνες της δεξιάς, η οποία, συντήρησε και ενίσχυσε τους χουντικούς και τους φιλοναζιστές προκειμένου να βρίσκει στη παράνοια των τελευταίων φτηνό καθαρτήριο για τις δικές τις αμαρτίες.
d d doora!! έγραψε:περσόνες τριγύρω πολλές
Ναι, αλλά μόνο εσύ είσαι "fashion symbol".
Άβαταρ μέλους
chArAls

Δημοσίευση από chArAls »

Giorgio P έγραψε: Δεν πληρώνουμε μόνο την ΕΡΤ. Απλά των άλλων δεν φαίνεται στο λογαριασμό. Βλέπε πχ αυτό (το οποίο περιέχει και κάτι πολύ ενδιαφέρον για όσους ανακάλυψαν τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου την περασμένη Τρίτη).
Άρα αφού οι άλλοι είναι κακοί πρέπει να κάνουμε τα στραβά μάτια και για την ΕΡΤ. Μου θυμίζει το κλασσικό:

-Είσαι μ@λ@κας!
-Όχι εσύ είσαι μ@λ@κας!
-ΟΚ τότε δεν είσαι μ@λ@κας!
Giorgio P έγραψε:Και προς τιμήν τους (αν και κάποια από τα κίνητρά τους δεν είναι τόσο ειλικρινή) δεν έμειναν εκεί και κατανόησαν ότι το ζήτημα υπερβαίνει το "δεν με καλούσεις, δεν έρχομαι".
Από την στιγμή που κατηγορούν την ΕΡΤ για τόσο σοβαρή χειραγώγηση από την κυβέρνηση και χρήση της ως πλατφόρμα προπαγάνδας δεν θα έπρεπε να είναι εκεί. Στην πολιτική φίλτατε δεν έχει λίγο ειλικρινής πολύ ειλικρινής. Είτε είσαι ειλικρινής είτε δεν είσαι.

Μακάρι να βλέπαμε την ίδια αγωνιστικότητα από όλους σας όσο ήταν ανοιχτή η ΕΡΤ έτσι ώστε να μην είχε φτάσει εδώ.
Giorgio P έγραψε:Η αλληλεγγύη που -πρέπει να- δείχνεις στους εργαζόμενους της ΕΡΤ μπορεί να τους αλλάξει τις συνειδήσεις, ώστε στο μέλλον -έχοντας χτίσει και σχέσεις- να παλέψουν κι αυτοί για σένα. Αυτό το άκουσα και από εργαζόμενους της ΕΡΤ (από αυτούς με τον τριψήφιο μισθό, έχει και πολλούς τέτοιους ξέρετε).
Μπα εκβιασμοί? Αν μας βοηθήσετε τώρα θα αποφασίσουμε να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας? Να ενημερώνουμε αντικειμενικά τον κόσμο? Να μην είμαστε πλατφόρμα προπαγάνδας για την κάθε κυβέρνηση? Να αντιδράσουμε για τα σκάνδαλα που γίνονται μέσα στο σπίτι μας?

Και κάτι σημαντικό πάνω σε αυτό. Που ακούστηκε οι δημοσιογράφοι να ζητάνε βοήθεια???? Ας κάναν σωστά τη δουλειά τους τόσο καιρό και ίσως η κυβέρνηση να μην είχε το πολιτικό κεφάλαιο, να κάνει όσα κάνει είτε στην ΕΡΤ είτε γενικά στην κοινωνία. Και μην μου πείτε αρλούμπες περί ελέγχου της ΕΡΤ από τους από πάνω. Έβλεπα πρώτη μέρα της κατάληψης στην ΕΡΤ που ανέφεραν την ανακοίνωση του προέδρου που έλεγε να βγουν οι καταληψίες και τον έγραψαν. Αλλά όσο καιρό παίρναν τα λεφτά τους και θεωρούσαν πως δεν κινδυνεύουν οι θέσεις τους κάναν την πάπια.

Και ΕΣΤΩ τώρα που ελέγχουν το πρόγραμμα. Που είναι οι αναφορές στη διαφθορά της ΕΡΤ? Που είναι το ξεσκέπασμα της κυβέρνησης? Να ξεκινήσουν να μας δείχνουν πως δεν προέρχεται από την ΕΡΤ η διαφθορά. Που είναι το ξεσκέπασμα των υψηλόμισθων των διορισμένων?
Giorgio P έγραψε:Ας εξηγήσουμε τα αυτονόητα (απορώ πώς περιμένω να καταλάβεις τις πολιτκές αναλύσεις αν ρωτάς αυτό)
Άλλος ένας σοφός μας δίνει τα φώτα του. Ένας ένας ρε παιδιά δεν είμαι LED και θα καώ!
Giorgio P έγραψε:Αν το συγκρίνεις με τα ιδιωτικά, λίγο πολύ οτιδήποτε εκτός από αυτά που έγραψες. Δηλαδή, οι εκπομπές για πολιτισμό και τέτοια, κάποιες ενημερωτικές, κάτι ψαγμένες ταινίες, τα βρετανικά σίριαλ (δεν τα έχω δει, αλλά από τα τούρκικα και το "παντελόνια κάτω" φαντάζομαι ότι είναι πολύ καλύτερα)
Καλό θα ήταν κάποια στιγμή να μάθουμε να ξεχωρίζουμε το βαρετό από το ποιοτικό.( από αυτό το μπέρδεμα κατέληξε ο Βούλγαρης να θεωρείται σκηνοθέτης...)
Δεν θα κάτσω να κάνω ανάλυση για την ποιότητα της ΕΡΤ.(την κουλτούρα αισθητικής 70) Το μόνο που ξέρω είναι πως κύριος σκοπός της έπρεπε να είναι η ενημέρωση και όχι τα βρετανικά σήριαλ που ποιος ξέρει πόσο έχουμε πληρώσει. Και όσο για τα υπόλοιπα πήξαμε στο «έντεχνο» παιδιά φτάνει.

Και επίσης όλο αυτό το μπάτζετ της ΕΡΤ δεν νομίζω να πήγαινε στα «ποιοτικά» προγράμματα. Μάλλον σε Macallan για την εκπομπή του Παπαδόπουλου θα πήγαινε. Μην ποιούν τα παιδιά HAIG και πάθουν τίποτα...

Τέλος δεν έχουν κανένα δικαίωμα οι υπάλληλοι της ΕΡΤ, να ζητάνε αλληλεγγύη από αυτούς που δεν στήριξαν τόσο καιρό. Και μακάρι να υπήρχε η ίδια ευαισθησία για αυτούς που απολύονται κάθε μέρα από τον ιδιωτικό τομέα. Αλλά μάλλον το να απολυθεί δημόσιος υπάλληλος είναι πιο τρομερό. Είναι μάλλον σε κάποια άλλη κοινωνική τάξη ανώτερη και πρέπει να απολαμβάνουν ιδιαίτερα προνόμια.
Εικόνα
Giorgio P

chArAls έγραψε:
Giorgio P έγραψε:Δεν πληρώνουμε μόνο την ΕΡΤ. Απλά των άλλων δεν φαίνεται στο λογαριασμό. Βλέπε πχ αυτό (το οποίο περιέχει και κάτι πολύ ενδιαφέρον για όσους ανακάλυψαν τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου την περασμένη Τρίτη).
Άρα αφού οι άλλοι είναι κακοί πρέπει να κάνουμε τα στραβά μάτια και για την ΕΡΤ. Μου θυμίζει το κλασσικό:

-Είσαι μ@λ@κας!
-Όχι εσύ είσαι μ@λ@κας!
-ΟΚ τότε δεν είσαι μ@λ@κας!
Όπως έγραψα και πριν, τα ιδιωτικά δεν είναι και δεν μπορούν να είναι δημόσια. Προωθούν τα συμφέροντα του ιδιώτη που τα κατέχει. Εκείνον ωφελεί η (έμμεση) οικονομική μας στήριξη.
Δηλαδή οι άλλοι είναι κακοί, αλλά η ΕΡΤ είναι τέτοια που θα μπορούσε να είναι κάπως καλύτερη (να έχει περιεχόμενο από και για τους "από κάτω"). Αναγκαία, αλλά όχι ικανή (χρειάζονται κι άλλες ριζικές αλλαγές σε κοινωνία και πολιτική και άρα οικονομία), συνθήκη για αυτό είναι να μη δουλεύει με εμπορευματικά κριτήρια (και άρα να την έχουμε εξασφαλισμένη οικονομικά από αλλού).
chArAls έγραψε:Μακάρι να βλέπαμε την ίδια αγωνιστικότητα από όλους σας όσο ήταν ανοιχτή η ΕΡΤ έτσι ώστε να μην είχε φτάσει εδώ.
Το αυτό και δι υμάς.
chArAls έγραψε:Από την στιγμή που κατηγορούν την ΕΡΤ για τόσο σοβαρή χειραγώγηση από την κυβέρνηση και χρήση της ως πλατφόρμα προπαγάνδας δεν θα έπρεπε να είναι εκεί. Στην πολιτική φίλτατε δεν έχει λίγο ειλικρινής πολύ ειλικρινής. Είτε είσαι ειλικρινής είτε δεν είσαι.
Έχω αναφέρει στο προηγούμενο ποστ κάποια σημεία που είναι καλοί λόγοι να βρίσκεται κάποιος εκεί (απολύσεις, εντεινόμενος αυταρχισμός, στρατηγική σημασία για τις επόμενες "μεταρρυθμίσες", χτίσιμο σχέσεων, δυνατότητα επιτέλους προβολής διαφορετικών απόψεων).
Το αν (ή ποιοι ή από ποιους) είναι ειλικρινείς ή όχι, δεν θα το κρίνω εδώ.
chArAls έγραψε:
Giorgio P έγραψε:Η αλληλεγγύη που -πρέπει να- δείχνεις στους εργαζόμενους της ΕΡΤ μπορεί να τους αλλάξει τις συνειδήσεις, ώστε στο μέλλον -έχοντας χτίσει και σχέσεις- να παλέψουν κι αυτοί για σένα. Αυτό το άκουσα και από εργαζόμενους της ΕΡΤ (από αυτούς με τον τριψήφιο μισθό, έχει και πολλούς τέτοιους ξέρετε).
Μπα εκβιασμοί? Αν μας βοηθήσετε τώρα θα αποφασίσουμε να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας? Να ενημερώνουμε αντικειμενικά τον κόσμο? Να μην είμαστε πλατφόρμα προπαγάνδας για την κάθε κυβέρνηση? Να αντιδράσουμε για τα σκάνδαλα που γίνονται μέσα στο σπίτι μας?
Δεν τέθηκε εκβιαστικά. Τέθηκε ως συνειδητοποίηση εκ μέρους τους (προσωρινή ίσως, ελπίζω πως όχι) ότι υπάρχει και άλλος δρόμος πέρα από τον ατομισμό, την υποταγή και το ρουσφέτι. Κάτι που -αν έχεις μεγαλώσει ή ζήσει/βομβαρδιστεί για καιρό με τα συγκεκριμένα πρότυπα- δεν είναι τόσο αυτονόητο τελικά...
(με εκπλήσσει αφάνταστα η δυσκολία αυτή)
chArAls έγραψε:Ας κάναν σωστά τη δουλειά τους τόσο καιρό και ίσως η κυβέρνηση να μην είχε το πολιτικό κεφάλαιο, να κάνει όσα κάνει είτε στην ΕΡΤ είτε γενικά στην κοινωνία.
Με τη διαφορά ότι οι δημοσιογράφοι προέρχονται από την κοινωνία εκείνη που έχει σε μεγάλο βαθμό εμπεδώσει ένα κάρο πράγματα σχετικά με το πολιτικό κεφάλαιο της κυβέρνησης. Και επίσης, ότι όταν κάποιος πάει να κάνει "σωστά" (υποθέτω ότι μπορούμε να βρούμε ένα κοινό ορισμό της λέξης) τη δουλειά του, ενεργοποιείται ολόκληρο πλέγμα εξουσίας που τον εμποδίζει. Ή τον διώχνει.
chArAls έγραψε:Και ΕΣΤΩ τώρα που ελέγχουν το πρόγραμμα. Που είναι οι αναφορές στη διαφθορά της ΕΡΤ? Που είναι το ξεσκέπασμα της κυβέρνησης? Να ξεκινήσουν να μας δείχνουν πως δεν προέρχεται από την ΕΡΤ η διαφθορά. Που είναι το ξεσκέπασμα των υψηλόμισθων των διορισμένων?
Αυτή είναι μια δύσκολη ερώτηση που δεν είχα σκεφτεί και δεν θα απαντήσω ικανοποιητικά. Φοβάμαι όμως ότι, αν όντως παρατηρείται αυτή η έλλειψη (δεν έχω παρακολουθήσει το απεργιακό πρόγραμμα, είχα πάντα κάτι άλλο να κάνω), οφείλεται στο ότι για την επιλογή του προγράμματος (και των παρουσιαστών...) συνεχίζουν σε μεγάλο όπως είχαν συνηθίσει (κάτι που προφανώς περιλαμβάνει την ανάθεσή του σε άλλους -πιο πάνω).
Το σαββατιάτικο πρόγραμμα της ΕΤ3 και αυτά που άκουσα από 3-4 εργαζόμενους της ΝΕΤ (στην Ανοιχτή Συνέλευση) και είχαν να κάνουν με επιχειρούμενη εξωστρέφεια του απεργιακού δελτίου δείχνουν ότι τα πράγματα μάλλον σιγά-σιγά καλυτερεύουν ως προς αυτό το κομμάτι.
chArAls έγραψε:
Giorgio P έγραψε:Ας εξηγήσουμε τα αυτονόητα (απορώ πώς περιμένω να καταλάβεις τις πολιτκές αναλύσεις αν ρωτάς αυτό)
Άλλος ένας σοφός μας δίνει τα φώτα του. Ένας ένας ρε παιδιά δεν είμαι LED και θα καώ!
Απομόνωσες τη φράση και έχασε το νόημα που ήθελα να της δώσω. Το οποίο (για να διευκρινίσω) ήταν ότι όταν βλέπεις ως δηλωτικό ποιότητας της ΕΡΤ "Το champions league, την Eurovision, την ενημέρωση από τα ιερά τέρατα Στάη και Λιάτσο", παύεις να φαίνεσαι σοβαρός συνομιλητής.
chArAls έγραψε:Και μακάρι να υπήρχε η ίδια ευαισθησία για αυτούς που απολύονται κάθε μέρα από τον ιδιωτικό τομέα. Αλλά μάλλον το να απολυθεί δημόσιος υπάλληλος είναι πιο τρομερό. Είναι μάλλον σε κάποια άλλη κοινωνική τάξη ανώτερη και πρέπει να απολαμβάνουν ιδιαίτερα προνόμια.
Αν ψάχνεις για "ευαισθησία" (δεν μ' αρέσει ο όρος, γι' αυτό τα εισαγωγικά), υπάρχει, διάβασε κανά κείμενο (γι' αυτό τα μοιράζουμε).
Αν -πολύ σωστά- θεωρείς ότι τα κείμενα δεν αρκούν, πες κανά παράδειγμα που φάνηκε ανακολουθία (να ζητήθηκε βοήθεια και να μη δόθηκε). Και το σημαντικότερο: δράσε με τρόπο που να φανεί έμπρακτα η δική σου "ευαισθησία" (δεν ξέρω -και δεν ξέρω αν χρειάζεται να γράψεις- αν το κάνεις ήδη).

Σου απάντησα σχεδόν σημείο προς σημείο. Ελπίζω να μην είσαι παραπονεμένος...
semfitopoulo
Real Name: omg

Δημοσίευση από semfitopoulo »

@Giorgio P:
που να είχες διάθεση να τα γράψεις όλα....
τα σεντόνια είναι για να σκεπαζόμαστε, όχι για να τά γράφουμε.....

@Manthos:
προσωπικά, δε θα με χάλαγε να έτρωγα 2-3 χαστούκια από Κασιδιάρη...!!! :wink:
Giorgio P

@semfitopoulo
Τελικά είχα και ξέχασα να το σβήσω... :e_biggrin:
papagalakos II
Real Name: Λουμίδης

Δημοσίευση από papagalakos II »

Ωραία ταινία πάντως είναι το The Brest Fortress ή Fortress of War. Έτσι κινηματογραφικά για όσους βαριούνται να ανοίξουν κάνα βιβλίο. Πολιτικό εννοώ. Αλλά και για τους υπόλοιπους, είναι ωραία ταινία.
Ιάσωνας
Real Name: real name

Δημοσίευση από Ιάσωνας »

+1
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ειδικά Θέματα”