Board index   FAQ   Search  
Register  Login
Board index Σ.Ε.Μ.Φ.Ε. Μετά το πτυχίο

Μεταπτυχιακό στο εξωτερικό (ΗΠΑ και Ευρώπη)

Απόφοιτοι, μεταπτυχιακά, διδακτορικά, επαγγελματική αποκατάσταση, κλπ.

Moderator: antony07

Re: Μεταπτυχιακό στο εξωτερικό (ΗΠΑ και Ευρώπη)

Postby stroformi » Fri Nov 05, 2010 4:26 pm

Καριέρα στο cern για τους σεμφίτες, από ΕΜΠ, CERN και κρατικό ίδρυμα υποτροφιών...
http://www.ekt.gr/content/display?prnbr=81907
User avatar
stroformi
 
Posts: 110
Joined: Wed Mar 14, 2007 3:53 pm
Real Name: Δήμητρα

Re: Μεταπτυχιακό στο εξωτερικό (ΗΠΑ και Ευρώπη)

Postby darth » Wed Mar 30, 2011 7:10 pm

Καλησπέρα
σήμερα ολοκλήρωσα τυπικά τις σπουδές μου στη Σεμφε, με την παρουσίαση της διπλωματικής μου εργασίας. :D
Έχω κάνει αιτήσεις για μεταπτυχιακά στο εξωτερικό εδώ και λίγο καιρό και με έχουν δεχτεί ήδη στα πιο κάτω. Δεδομένου ότι με ενδιαφέρουν εξίσου το καθένα, θα ήθελα τη γνώμη σας, τι έχετε ακούσει από φίλους, γνωστούς, καθηγητές κτλ. ή εαν έχετε και προσωπική εμπειρία.

1. King's College London (MSc Engineering Business Management)
2. KTH Stockholom (MSc Production Engineering and Management)
3. Warwick University (MSc Engineering Business Management)
4. Utrecht University (MSc Science and Business Management)---> από αυτό περιμένω ακόμη απάντηση

Ευχαριστώ! :e_wink:
User avatar
darth
 
Posts: 243
Joined: Sat Dec 02, 2006 2:35 pm
Real Name: Dimitris

Re: Μεταπτυχιακό στο εξωτερικό (ΗΠΑ και Ευρώπη)

Postby sempreviva » Thu Mar 31, 2011 10:40 am

Έχω ακούσει κ έχω διαβάσει για το Warwick τα καλύτερα. Για το King's πάλι όχι κ τόσο.
edit: Συγχαρητήρια κιόλας!! :)
Life isn't easy for the Pin Cushion Queen. When she sits alone on her throne, pins push through her spleen.
User avatar
sempreviva
 
Posts: 111
Joined: Tue Oct 21, 2008 10:21 pm
Real Name: Spongebob
Gender: Female

Re: Μεταπτυχιακό στο εξωτερικό (ΗΠΑ και Ευρώπη)

Postby darth » Thu Mar 31, 2011 12:49 pm

sempreviva wrote:Έχω ακούσει κ έχω διαβάσει για το Warwick τα καλύτερα. Για το King's πάλι όχι κ τόσο.
edit: Συγχαρητήρια κιόλας!! :)


thanx! :e_wink:
εγώ πάλι είχα την αντίθετη άποψη...ξέρω ότι το warwick είναι κορυφή στα μαθηματικά, όχι όμως για το μεταπτυχιακό που θα κάνω. και κανα 2 καθηγητές που ρώτησα μου είπαν king's ασυζητητί, ενώ η υπεύθυνη της διπλωματικής μου με ωθεί προς στοκχόλμη! μπάχαλο δλδ!να δω τι θα αποφασίσω!
User avatar
darth
 
Posts: 243
Joined: Sat Dec 02, 2006 2:35 pm
Real Name: Dimitris

Re: Μεταπτυχιακό στο εξωτερικό (ΗΠΑ και Ευρώπη)

Postby ge99020 » Thu Mar 31, 2011 1:17 pm

Μόνη συμβουλή απο εμένα είναι οτι το KTH είναι τεράστια αξία σαν applied maths postgraduate τμήμα. Ομοίως και το warwick. Αμα όμως σε ενδιαφέρει περρισότερο το BA κομμάτι κινήσου προς ολλανδία η το KC : )
ge99020
 
Posts: 84
Joined: Mon Dec 18, 2006 1:23 am
Location: Near Vaduz
Real Name: Panagiotis A.
Gender: Male

Re: Μεταπτυχιακό στο εξωτερικό (ΗΠΑ και Ευρώπη)

Postby maThemaGician™ » Tue May 10, 2011 4:20 pm

Καλησπέρα σας! Είμαι απόφοιτος ΣΕΜΦΕ, και νυν μεταπτυχιακός της Προτυποποίησης ΕΜΠ. Επιτρέψτε μου να γράψω και γω τη γνώμη μου για τις αιτήσεις στο εξωτερικό.
Του χρόνου θα πάω για PhD in Technology and Operations Management (TOM) στο INSEAD, Fontainebleau Campus, FRANCE. (Aν ενδιαφέρεστε δείτε την PhD Brochure του INSEAD)
Eκτός από το INSEAD, στα 5 καλύτερα Business Schools στον κόσμο, έγινα δεκτός για PhD στα Αμερικάνικα: University of California at Los Angeles (UCLA, PhD in Operations Management), Washington University in St. Louis (Olin Business School, PhD in Operations Management), Rutgers University, New Jersey (New Brunswick Campus, RUTCOR, PhD in Operations Research), Georgia State University (PhD in Risk Management), Georgia, Atlanta, Drexel University (LeBow Business School), Philadelpia (PhD in Operations Management).
Masters που έγινα δεκτός: University of Waterloo MSc in Actuarial Science, University of Waterloo MSc in Quantitative Finance, University of Lausanne MSc in Actuarial Science, University of Amsterdam MSc in Actuarial Science and Financial Mathematics.
PhD rejects: Cornell University and University of Maryland.
Επίσης, στo University of Wisconsin at Madison (PhD in Risk Management) και στο RPI University (PhD in Operations Research) δε θα μάθω ποτέ αν θα με έπαιρναν γιατί τους έστειλα το δικό μου "reject" μόλις έμαθα για το INSEAD.

Tι έπαιξε κατά τη γνώμη ρόλο για να με πάρουν τα προηγούμενα?
1. Βαθμός πτυχίου. Για τους προπτυχιακούς που έχουν ανάλογες βλέψεις για top πανεπιστήμια συμβουλεύω να διαβάσουν όσο μπορούν και να παλέψουν να βγάλλουν μεγάλο βαθμό. Δώστε τα μαθήματα ξανά για βελτίωση το Σεπτέβρη, εν ανάγκη.
2. Βαθμοί GRE. Τα προηγούμενα πανεπιστήμια αν δείτε ζητάνε GRE Quantitative 800/800, και Verbal: 700/800, πράγμα εκ των προτέρων "άπιαστο". Η εμπειρία μου δείχνει ότι αυτά μπορούν να παρακαμφθούν αν έχει κανείς πολύ μεγάλο βαθμό πτυχίου. Για απόφοιτους που πάνε σε Physics ή σε χώρους Mathematics σε πανεπιστήμια της Αμερικής μετράει το GRE Subject πάρα πολύ (αν και μπορεί να παρακαμφθεί αν έχετε δυνατό 1) και 4)...).
3. TOEFL μου ζήταγαν MINIMUM 110/120. Επίσης δύσκολο! Εγώ είχα 98...τα συμπεράσματα δικά σας.
4. Συστατικές Επιστολές. ΝΑΙ αυτές μετράνε ΠΑΡΑ πολύ. ΠΟΙΟΣ θα σας γράψει, πόσο γνωστός είναι διεθνώς, ΤΙ θα γράψει για σας (υπέρμετρα καλά λόγια επιφέρουν αντίθετο αποτέλεσμα συνήθως), αν κάνει ακόμα έρευνα και τι επιπέδου, αν είναι στον ίδιο χώρο με αυτόν που πάτε για Master/ PhD, κ.ά. Γνωρίζω προσωπικά περίπτωση αποφοίτου ΣΕΜΦΕ που έγινε δεκτός στο research Master του Courant Institute, από τα καλύτερα Σχολεία για Applied Mathematics, που ζητάνε προφανώς GRE Subject ΜΑΤΗΕΜΑΤΙCS άνω του 850/990, και ο απόφοιτός μας έγινε δεκτός ΜΟΝΟ με τη συστατική επιστολή του εν λόγω καθηγητή. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είχε περάσει (3 μήνες μετά), το παιδί είχε χάλια TOEFL, GRE General και ΔΕΝ είχε GRE Subject! Κι όμως τον πήραν (αλλά τελικά δεν πήγε, αυτό είναι άλλο θέμα!!).
5. Καλογραμμένο Statement of Purpose. Αν πάτε για Master να είναι μικρό και στοχευμένο. Αν πάτε για PhD πρέπει να δείχνει την ερευνητική σας ανησυχία και το τι θέλετε να κάνετε μετά το PhD (εδώ γράφουμε ΜΟΝΟ ότι θέλουμε να γίνουμε ερευνητές ή καθηγητές, άσχετα τι μπορεί να θέλουμε όντως... :D), αλλά και το τι μάθατε από τη ΣΕΜΦΕ και το τι σας τράβηξε σε αυτόν το χώρο για PhD.
6. Καλογραμμένο CV. Το CV είναι η εικόνα μας, είναι το "marketing" του εαυτού μας. Να είναι 2 σελίδες (όχι πάνω από 3...). Πρέπει να δίνει την εικόνα του ανθρώπου που θα θέλανε να πάρουνε, αλλά και που μας χαρακτηρίζει. Αν πάτε για PhD πρέπει να έχει οπωσδήποτε μέσα "Research Interests".
7. Επικοινωνία με καθηγητές/ PhD φοιτητές των πανεπιστημίων. Αυτό βοηθάει απίστευτα πολύ. Θα πρότεινα, όπου βλέπετε Έλληνες φοιτητές/ καθηγητές να στέλνετε e-mails. Μου απάντησαν ΟΛΟΙ, και με βοήθησαν πάρα πολύ. Αν και μερικά πανεπιστήμια με πήραν και χωρίς να είχα καθόλου επικοινωνία, δοκιμάστε να στείλετε e-mails κι ό,τι γίνει (είναι σαν ένα call οption, "κι αν σου κάτσει?").
8. Skype interview. Εδώ πρέπει να τα πάτε πολύ καλά! Must: καθαρά Αγγλικά, όχι άγχος, κάνετε καλές ερωτήσεις, εμπνεύστε σιγουριά, ωριμότητα και εμπιστοσύνη. Προετοιμαστείτε κι όλας γιατί μπορεί να σας κάνουν τεχνικές ερωτήσεις (ιδίως στα masters!). Aν σας κάνουν συνέντευξη σε PhD είστε ήδη στους 10 (short-listed). :e_wink:
9. Έξυπνη επιλογή των πανεπιστημίων. Εγώ συνολικά έκανα 15 αιτήσεις (master και PhD μαζί). Δε ξέρω πόσο ψηλά βάζει ο καθένας τον εαυτό του, αλλά εγώ σε πανεπιστήμια Berkeley, Princeton, Harvard, Columbia, NYU κτλ δεν έκανα. Θα μου πείτε έκανες σε INSEAD, Cornell, Maryland, UCLA.... Οκ! Έκανα όμως και σε άλλα, πιο μέτρια, και ΜΕΤΑ έκανα και στα top αν με πάρουν με πήρανε έλεγα. Για αυτό και πρέπει να κάνει κανείς πολλές αιτήσεις. Άνω των 12... Ναι είναι πολλά λεφτά, $150 η αίτηση σχεδόν, αλλά τι να κάνουμε...πάνε στη θεά τύχη πιστεύω! Αν κάνεις σε πολύ "κάτω" πανεπιστήμια (από άποψης ονόματος και μόνο) το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα έχουν χορηγούς και συνεπώς δε θα σου δώσουν καλή υποτροφία. Αν κάνετε στα top, από την άλλη έχετε μεγάλο ανταγωνισμό, αλλά πληρώνουν καλά και θα συνεργαστείτε με μεγάλα ονόματα. Πρέπει να κάνετε σε πολλά "μέτρια, προς καλά" και σε κάποια πολύ καλά πανεπιστήμια επίσης, αν πιστεύετε πως μπορείτε να τα καταφέρετε...

Πιστεύω παίζει επίσης ρόλο η γενική εικόνα που τους εμπνέετε. Αν σε ένα πανεπιστήμιο έχει πάει απόφοιτός μας και έχει πάει καλά, τότε κάνετε αιτήσεις. Θα σας πάρουν. Αν πάλι έχει πάει απόφοιτός μας και τον διώξανε, ή δεν τα κατάφερε γενικά...μμμ θα δυσκολευτείτε. Το Πρόγραμμα της Σχολής μας πάντως έδειξε να μέτραγε πολύ στο εξωτερικό.

Αυτά σε γενικές γραμμές από την προσωπική μου εμπειρία με τις αιτήσεις. Είναι σίγουρα μεγάλη ψυχολογική δοκιμασία, και αν κάνετε αιτήσεις και σεις του χρόνου, σας εύχομαι καλή τύχη και ότι καλύτερο!!
Image

Μάθε ΝΗ κι ας τηνε!!

Image
User avatar
maThemaGician™
 
Posts: 140
Joined: Wed Mar 26, 2008 3:16 am
Location: Είμαι αλλού!
Real Name: Πραγματικό όνομα
Gender: Male
Facebook ID: 3

Re: Μεταπτυχιακό στο εξωτερικό (ΗΠΑ και Ευρώπη)

Postby The Godfather » Fri Dec 02, 2011 3:52 am

Παίδες, θα ενδιέφερε κανέναν να ανεβάσω όλα τα επίσημα παλιά τεστ του Physics GRE της ETS στο semfe.gr και αν ναι που; Και ένα μικρό σχόλιο για όσους το δώσουν: μην ασχοληθείτε με οτιδήποτε άλλο κυκλοφορεί εκτός απο αυτά τα 5 επίσημα τεστ. Εναλλακτικά μπορείτε να αγοράσετε το βιβλίο των διαγωνισμών του ΑΣΕΠ του οποίου τα θέματα είναι παρόμοια, αν και είναι λίγο πιο δύσκολα νομίζω και κάπως διαφορετικού στυλ. Επίσης βοηθάνε πολύ τα βιβλία των εκδόσεων ΑΡΝΟΣ, για να λύσετε παραδείγματα, καθώς και μια γερή επανάληψη του Η/Μ από Griffiths, Μηχανικής (ένα βοήθημα αρκεί νομίζω) και Κβαντομηχανικής (χρησιμοποίησα τον Τραχανά 1 τότε).
User avatar
The Godfather
 
Posts: 207
Joined: Sun Jan 28, 2007 10:24 pm
Location: Palermo,Sicily

Re: Μεταπτυχιακό στο εξωτερικό (ΗΠΑ και Ευρώπη)

Postby Nomad » Fri Dec 02, 2011 6:30 am

Το σημαντικό είναι να εξασκηθείτε στο χρόνο. Αυτός είναι ο κύριος παράγοντας στο GRE: να προλάβεις. Πέραν την οποοιασδήποτε επανάληψης στην ύλη που ο καθείς κάνει κατά το δυνατούν, λύστε test ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΧΡΟΝΟ που υπάρχουν σε διάφορα βιβλια για κανα μήνα τουλάχιστον, και όταν τελειώσετε με κάμποσα απο δάυτα, TOTE KAI MONO TOTE πιάστε τα επίσημα past papers. Σημασία έχει ο χρόνος πάνω απόλα, γιατί φυσική ξέρουμε.
;)
@Godfather: τεχνικά δεν επιτρέπεται να τα ανεβάσεις. Δεν είναι θέματα εξετάσεων ΣΕΜΦΕ αυτά...
User avatar
Nomad
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 147
Joined: Fri Mar 27, 2009 12:24 am
Location: Athens
Real Name: Stratos Papadoudis
Gender: Male

Re: Μεταπτυχιακό στο εξωτερικό (ΗΠΑ και Ευρώπη)

Postby apolski » Thu Sep 20, 2012 3:54 pm

Εχω μια απορια για τις συστατικες επιστολες.
Το καθε πανεπιστημιο ζηταει 2-3 συστατικες επιστολες και αν θελω να κανω αιτηση πχ. σε 10 πανεπιστημια θα χρειαστω 20-30 συστατικες επιστολες. :ssss:
Πρεπει να ειναι ολες απο διαφορετικους καθηγητες ή μπορουμε να ζητησουμε απο τον ιδιο καθηγητη να γραψει μια για καθε πανεπιστημιο στο οποιο κανουμε αιτηση?
User avatar
apolski
 
Posts: 846
Joined: Thu Jun 21, 2007 3:09 pm
Location: UK
Real Name: ---
Gender: Male

Re: Μεταπτυχιακό στο εξωτερικό (ΗΠΑ και Ευρώπη)

Postby The Godfather » Thu Sep 20, 2012 5:01 pm

@apolski

Φαντάζομαι οι αιτήσεις είναι για Αμερική έτσι; Σε αυτή την περίπτωση θα βρεις τρεις καθηγητές οι οποίοι θα σου δώσουν συστατικές επιστολές και θα τους δώσεις την λίστα με τα πανεπιστήμια της επιλογής σου. Στις αιτήσεις κάπου θα σου ζητάνε τα email αυτών των καθηγητών και θα δώσεις τα email τους. Μετά τα πανεπιστήμια θα επικοινωνήσουν με τους καθηγητές και θα τους ζητήσουν να ανεβάσουν τις συστατικές online. Θα ειδοποιηθείς από κάθε πανεπιστήμιο ότι η αίτησή σου είναι συμπληρωμένη όταν όλοι οι καθηγητές στείλουν τις συστατικές. Για την Ευρώπη δεν ξέρω αλλά μάλλον θα είναι παρόμοιο. Σκέψου το απλά, αν για κάθε πανεπιστήμιο θες 3 διαφορετικούς καθηγητές τότε πρέπει να βρεις 30 καθηγητές για 10 αιτήσεις!! ;)
User avatar
The Godfather
 
Posts: 207
Joined: Sun Jan 28, 2007 10:24 pm
Location: Palermo,Sicily

Re: Μεταπτυχιακό στο εξωτερικό (ΗΠΑ και Ευρώπη)

Postby palasso » Thu Sep 20, 2012 5:05 pm

Όχι ρε 20-30 καθηγητές :lol: :lol: :lol:

2-3 καθηγητές που σε ξέρουν καλά και τους ξέρεις κι εσύ και μπορούν να σε προωθήσουν και να γράψουν καλές συστατικές για σένα... Αυτοί για όλα τα πανεπιστήμια.. Αν εσύ έχεις 50 καθηγητές καβάτζα τότε διάλεξε τους 3 πιο influencial για το κάθε πανεπιστήμιο...

Τα πράγματα αλλάζουν ανά πανεπιστήμιο (κυρίως με βάση το πόση ζήτηση έχει) για τον πήχη που έχει για τις αιτήσεις αλλά και για την διαδικασία. Κάποια πανεπιστήμια ζητάνε από τους καθηγητές σου που θα γράψουν τις συστατικές να συμπληρώσουν κάποιο ερωτηματολόγιο στην ηλεκτρονική τους πλατφόρμα και άλλα απλώς να στείλουν την συστατική...
User avatar
palasso
 
Posts: 431
Joined: Sun Jul 04, 2010 3:55 pm
Real Name: Vassilis
Gender: Male

Re: Μεταπτυχιακό στο εξωτερικό (ΗΠΑ και Ευρώπη)

Postby blackmamba » Wed Sep 26, 2012 1:11 am

Εδώ έχει αναλυτικές πληροφορίες για μεταπτυχιακά ΗΠΑ αλλά και ευρωπαϊκών χωρών
http://apofoitos.com/index.php/postgrad/
blackmamba
 
Posts: 1
Joined: Wed Sep 26, 2012 12:22 am
Real Name: roua rena

Previous

Return to Μετά το πτυχίο

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron