Board index   FAQ   Search  
Register  Login
Board index Σ.Ε.Μ.Φ.Ε. Μετά το πτυχίο

Εργαλείο vs forum

Απόφοιτοι, μεταπτυχιακά, διδακτορικά, επαγγελματική αποκατάσταση, κλπ.

Moderator: antony07

Εργαλείο vs forum

Postby O kanenas » Wed Jun 16, 2010 8:27 pm

Εδώ και αρκετό καιρό που το forum υποστηρίζει τα attachments στα posts, θέματα ή εκφωνήσεις εργασιών ή ασκήσεις ή γενικά φυλλάδια που μοιράζονται στα μαθήματα ανεβαίνουν στα posts αντί στο εργαλείο. Παρακαλώ να προτιμάτε το εργαλείο, γιατί οι διαχειριστές/στριες των αρχείων δεν έχουν την υποχρέωση να κοιτάζουν όλα τα posts που γίνονται σε όλα τα topics όλων των ετών και όλων των κατευθύνσεων. Τυχαία σήμερα βρήκα ένα θέμα ανεβασμένο στη Θεωρία Ομάδων στη Φυσική. Ίσως όμως άλλα θέματα ή φυλλάδια να μην τα έχουμε δει και με το πέρασμα του χρόνου (και την αύξηση των σελίδων των topics) να τα φάει η μαρμάγκα.

Μπορεί τα attachments να βολεύουν καλύτερα τους χρήστες που τα ανεβάζουν, αλλά σίγουρα δεν βολεύουν τους χρήστες που τα ψάχνουν. Το εργαλείο υπάρχει για να έχουμε όλα τα θέματα, τις εργασίες και τις ασκήσεις, και τις σημειώσεις μαζεμένες σε μορφή αρχείου, ώστε ο καθένας να τα βρίσκει εύκολα. Γενικά, το ανέβασμα αρχείου στο εργαλείο είναι μεγαλύτερη και πιο μακροπρόθεσμη προσφορά από το ανέβασμα στο forum.

Αν κανείς δυσκολεύεται να ανεβάσει αρχεία στο εργαλείο, υπάρχουν εδώ οδηγίες.

Merci!
Last edited by LocknLoad on Thu Jun 17, 2010 2:39 pm, edited 3 times in total.
R.I.P.

Life is so vain, but death equals pain
So let's make one more attempt and live with nothing to gain
User avatar
O kanenas
 
Posts: 3246
Joined: Sun Nov 05, 2006 4:26 pm
Location: Within search engines that search engines that search
Real Name: Αφροξυλάνθη

Re: Εργαλείο vs forum

Postby intelx86 » Wed Jun 01, 2011 3:29 pm

Από την άλλη μπορείτε να φτιάξετε ένα εργαλείο που να εμφανίζει μόνο εκείνα τα topic που έχουν συνημμένα και σε αυτά να εμφανίζονται μόνο τα post που έχουν αρχεία. 20 λεπτά υπόθεση σε php και mysql. Εμείς στο mqn έτσι δουλεύουμε αφού στη βιβλιοθήκη η προσφορά γίνεται μόνο μέσω ΠΜ και του φόρουμ.
intelx86
 
Posts: 1
Joined: Tue Feb 26, 2008 1:57 pm
Real Name: echo $USER
Gender: Male

Re: Εργαλείο vs forum

Postby msl » Wed Jun 01, 2011 4:09 pm

Σίγουρα καλό είναι να υπάρχει μια πηγή τροφοδοσίας υλικού (που να τα περιέχει όλα) και να μη χρειάζεται ο χρήστης να ανατρέχει σε διάφορες πηγές μέσα στο Site. Μέσω του Εργαλείου έχεις Πρόγραμμα Εξαμήνου, Εξετάσεων, Ύλη, Αρχεία κλπ. Τα αρχεία ανεβαίνουν με ένα συγκεκριμένο σύστημα upload, μέσω portal. Το Εργαλείο προϋπήρχε των attachments στις δημοσιεύσεις και έχει ήδη ένα αρκετά μεγάλο όγκο δεδομένων (τα attachments που έχουν γίνει είναι ελάχιστα). Plus, κρατάμε την phpBB καθαρή από "παρεμβάσεις με το χέρι", που δεν ξέρουμε αν θα έχουν κάποια επίπτωση στο επόμενο Update ή σε κάποιο Module. :)
I'm not a bitch, I just have a low tolerance for bullshit ..

:: Αθλητικός Όμιλος Πήγασος Κυψέλης
::
User avatar
msl
Forum Administrator
Forum Administrator
 
Posts: 2741
Joined: Thu May 17, 2007 2:35 pm
Location: Στα όνειρά μου
Real Name: Μαρία-Σοφία
Gender: Female
Facebook ID: 735434828

Re: Εργαλείο vs forum

Postby MakisH » Wed Jun 01, 2011 9:27 pm

Δεν χρειάζεται κάποια παρέμβαση σε αρχεία της phpBB υποθέτω. Θα αρκούσε ένα ξεχωριστό, αυτόνομο αρχείο php που να αντλεί δεδομένα κατευθείαν από τη βάση (υπό τις συνθήκες που περιέγραψε ο intelx86), και να τα παρουσιάζει με ένα πολύ στοιχειώδες formatting. Όλα θα μπορούσαν να είναι και σε ξεχωριστό directory. Εξάλλου, η μόνη πληροφορία που χρειάζεται ο moderator στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι τα links από τα posts που ικανοποιούν τις τάδε συνθήκες, και όλες αυτές προκύπτουν από μια αναζήτηση στη βάση. Ένα τέτοιο εργαλείο θα κάνει αυτόματα τη σχετική αναζήτηση απλώς.

Πάντως το "εργαλείο" φαίνεται εξαιρετικό από λειτουργικής σκοπιάς. Κάποια στιγμή ρίξτε λίγο σουλούπωμα στο αισθητικό του θέματος (όπως και στην κεντρική σελίδα), την αξίζει και με το παραπάνω! Επίσης βάλτε κανένα link για το εργαλείο κάπου στον header του forum γιατί χάνεται...

Off-Topic: Τελικά, παρόλο που στην αρχή μου είχε "ξινίσει" λίγο η μετάβαση στο νέο theme, μου αρέσει! Το αρχικό background ήταν λίγο προβληματικό στο χρώμα, αλλά τώρα που συνήθισα το καινούργιο είναι πολύ καλό!
Ζητούνται βιβλία στο Αναγνωστήριο Χημικών Μηχανικών! Στείλτε μου αν θέλετε να δώσετε.
User avatar
MakisH
 
Posts: 153
Joined: Fri Sep 10, 2010 3:42 pm
Location: Στους Χημικούς μηχ.
Real Name: MakisH
Gender: Male


Return to Μετά το πτυχίο

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron