Κανείς που έχει ασχοληθεί με αυτά τα "πτυχία" - πιστοποιήσεις για μεταπτυχιακά στο εξωτερικό, ας βοηθήσει και τους υπόλοιπους με πληροφορίες όπως ποιά βιβλία τον βοήθησαν, αν πήγε σε φροντηστήριο και σε ποιό και ότι άλλο...
Προσωπικά ενδιαφέρομαι για gmat και ielts...λέω να διαβάσω ielts μόνος μου και για gmat να πάω σε κανα φροντηστήριο...
GMAT/GRE/IELTS/TOEFL
Συντονιστής: antony07
- el_greco
- Real Name: Νίκος Βέργος
- Επικοινωνία:
Re: GMAT/GRE/IELTS/TOEFL
Για το gmat δεν ξέρω, αλλά για το ielts και το GRE General, εγώ είχα διαβάσει από τα βιβλία "barron" - κοστίζουν περίπου 15 ευρώ το ένα και τα βρίσκεις στον Παπασωτηρίου στη Στουρνάρη (ή τουλάχιστον εκεί τα είχα βρει εγώ πολύ εύκολα..)
Το ielts είναι μια εξέταση από το βρετανικό συμβούλιο, τον ίδιο φορέα που διενεργεί τις εξετάσεις first certificate, advanced, proficiency, και το επίπεδό του είναι περίπου advanced....
Το ielts είναι μια εξέταση από το βρετανικό συμβούλιο, τον ίδιο φορέα που διενεργεί τις εξετάσεις first certificate, advanced, proficiency, και το επίπεδό του είναι περίπου advanced....
- nightCrawler
- Real Name: ilias
- Facebook ID: 0
Έδωσα πέρυσι το IELTS και απ' όσο θυμάμαι το επίπεδο δυσκολίας δεν είναι ιδιαίτερα ψηλό. Γενικά δε χρειάζεται φροντιστήριο αλλά υπάρχουν κάποια θέματα. Αν το πανεπιστήμιο που θες να πας ζητάει 6.5 ας πούμε (το άριστα είναι το 9) και έχεις ένα αξιοπρεπές επίπεδο στα αγγλικά, τότε ίσως χρειάζεται εως και καθόλου προετοιμασία. Αν όμως ζητάει 7.5 (σπάνιο για θέματα σχετικά φυσικής κλπ.) ή απλώς θες να τα πας καλά (μιας και πάνω από 7.5 νομίζω θεωρείται proficiency level) και να κάνεις κι ένα φρεσκάρισμα στη γλώσσα, τότε καλό είναι να κάνεις εξάσκηση στα προφορικά σου λίγο και επίσης στις εκθέσεις. Το τελευταίο, καλό είναι να το κάνεις έτσι κι αλλιώς μιας και ο χρόνος είναι αρκετά περιορισμένος και δεν υπάρχει χρόνος για ... δεύτερες σκέψεις και διορθώσεις. Οπότε σ' αυτή την περίπτωση χρειάζεται να έχεις κάποιον να σε διορθώνει και να σου προτείνει εναλλακτικές στο γράψιμο. Πάντως συνολικά, ένα 7 - 7.5 είναι σχετικά εύκολο να το γράψεις αν έχεις ήδη ένα Proficiency. Προσοχή στο timing!
Count on the unexpected.
The night shift
The night shift
- barbara
- Real Name: Νίκος
- Facebook ID: 0
Έδωσα ΙΕΛΤΣ πριν ένα μήνα. Το επίπεδο είναι αστείο. Χωρίς διάβασμα (ντάξ' έκανα 2 reading και 1 listening) έγραψα 7.5. Υπάρχουν όμως βιβλία (ηλεκτρονική μορφή) με listening κ οδηγίες στο internet. Νομίζω δεν χρειάζεται κανείς τίποτα άλλο πέραν των βιβλίων και λίγο διάβασμα...