Board index   FAQ   Search  
Register  Login
Board index Σ.Ε.Μ.Φ.Ε. Μετά το πτυχίο

Μετά το πτυχίο, τι;

Απόφοιτοι, μεταπτυχιακά, διδακτορικά, επαγγελματική αποκατάσταση, κλπ.

Moderator: antony07

Μετά το πτυχίο, τι;

Δουλειά στην Ελλάδα
2
4%
Δουλειά στο εξωτερικό
4
8%
Μεταπτυχιακό στην Ελλάδα
7
14%
Μεταπτυχιακό στο εξωτερικό
30
59%
Σπουδές σε άλλο αντικείμενο
3
6%
Δουλειά σε άλλο αντικείμενο
1
2%
Άλλο / Δεν το έχω σκεφτεί ακόμα
4
8%
 
Total votes : 51

Μετά το πτυχίο, τι;

Postby LocknLoad » Tue Nov 22, 2011 4:00 pm

Ξεκινάμε με την εξής ερώτηση που λογικά θα έχει απασχολήσει όλους σας σε κάποια φάση των σπουδών σας μέχρι τώρα: "Μετά το πτυχίο, τι;" ή αλλιώς "ποιες οι επιδιώξεις σας μετά την απόκτηση του πτυχίου σας;". Σκοπεύετε να αναζητήσετε κατευθείαν δουλειά; Σκοπεύετε να κάνετε κάποιες μεταπτυχιακές σπουδές; Θα είναι στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό; Θέλετε ίσως να συνεχίσετε τις σπουδές σας σε κάποιο άλλο αντικείμενο; Μήπως δεν το έχετε σκεφτεί καθόλου μέχρι τώρα;

Προφανώς κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι ΘΑ γίνει. Ας δούμε προς το παρόν τι ΘΕΛΕΙ ο καθένας μας να κάνει μετά το πτυχίο, όταν αυτό θα έρθει με το καλό. :)

Το poll αυτό είναι "κοινό" μεταξύ forum φοιτητών "γειτονικών" σχολών.
Αν θέλετε, δείτε τα αποτελέσματα στα άλλα forums
chemeng-ntua
MQN
shmmy
Ναι, Anonymous σε παρακολουθώ!

Image


@Anonymous
Image
User avatar
LocknLoad
Forum Administrator
Forum Administrator
 
Posts: 2250
Joined: Sun Oct 07, 2007 5:34 pm

Re: Μετά το πτυχίο, τι;

Postby Katsarola » Tue Nov 22, 2011 6:35 pm

ΔΕΣΟΥΛΕΕΕΕΕΕΕΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ
User avatar
Katsarola
 
Posts: 653
Joined: Mon Nov 06, 2006 9:23 am
Location: Under a Bridge
Real Name: Διαγαλαξιακός Υπερδικτάτωρ
Gender: Male
Facebook ID: HNNgnGNGGGNGGGG

Re: Μετά το πτυχίο, τι;

Postby Dave » Tue Nov 22, 2011 7:29 pm

Μιας και είδα ότι και στα άλλα polls η πλειοψηφία ήταν μεταπτυχιακό στο εξωτερικό, θα 'θελα να ρωτήσω κατά πόσο εύκολο είναι να σε πάρουν και τι διαφορές έχουν τα μεταπτυχιακά έξω με εδώ, όσο αφορά κριτήρια επιλογής, αναγνωρισιμότητα και ποιότητα μεταπτυχιακού.
Dave
 
Posts: 457
Joined: Sun Oct 03, 2010 2:31 pm
Real Name: *
Gender: Male

Re: Μετά το πτυχίο, τι;

Postby msl » Tue Nov 22, 2011 8:49 pm

Για τους λίγους τολμηρούς που θέλουν και δουλειά και μεταπτυχιακό, τι; :P
I'm not a bitch, I just have a low tolerance for bullshit ..

:: Αθλητικός Όμιλος Πήγασος Κυψέλης
::
User avatar
msl
Forum Administrator
Forum Administrator
 
Posts: 2741
Joined: Thu May 17, 2007 2:35 pm
Location: Στα όνειρά μου
Real Name: Μαρία-Σοφία
Gender: Female
Facebook ID: 735434828

Re: Μετά το πτυχίο, τι;

Postby otinanai » Tue Nov 22, 2011 8:55 pm

Dave wrote:Μιας και είδα ότι και στα άλλα polls η πλειοψηφία ήταν μεταπτυχιακό στο εξωτερικό, θα 'θελα να ρωτήσω κατά πόσο εύκολο είναι να σε πάρουν και τι διαφορές έχουν τα μεταπτυχιακά έξω με εδώ, όσο αφορά κριτήρια επιλογής, αναγνωρισιμότητα και ποιότητα μεταπτυχιακού.

+1
It's only after we've lost everything that we are free to do anything
Image
User avatar
otinanai
 
Posts: 1031
Joined: Sun Oct 07, 2007 9:22 pm
Real Name: χμ..αλεξανδρος

Re: Μετά το πτυχίο, τι;

Postby kostas213 » Wed Nov 23, 2011 2:04 am

Dave wrote:Μιας και είδα ότι και στα άλλα polls η πλειοψηφία ήταν μεταπτυχιακό στο εξωτερικό, θα 'θελα να ρωτήσω κατά πόσο εύκολο είναι να σε πάρουν και τι διαφορές έχουν τα μεταπτυχιακά έξω με εδώ, όσο αφορά κριτήρια επιλογής, αναγνωρισιμότητα και ποιότητα μεταπτυχιακού.


Αρχικά σε παίρνουνε, από ότι κατάλαβα - όταν έκανα αίτηση - σημασία δεν έχουνε τόσο οι βαθμοί, αλλά το να καλύπτεις τα προαπαιτούμενα μαθήματα που θέλουνε, ακι φυσικά μεγάλη σημασία παίζουν και οι συστατικές. Επίσης υπάρχει και η περίπτωση - αν δεν καλύπτει κάποιος κάποια προαπαιτούμενα μαθήματα - να σε δεχθούνε και απλά να σου πούνε να τα κάνεις εκεί.

Πριν συνεχίσω να πω ότι ήμουνα στην κατεύθυνση Μαθηματικού στη ΣΕΜΦΕ και το μεταπτυχιακό μου είναι και αυτό πάνω σε Μαθηματικά. Η μεγαλύτερη διαφορά που βρήκα ανάμεσα στη ΣΕΜΦΕ και το μεταπτυχιακό ήταν τα μαθήματα. Μετά τη ΣΕΜΦΕ όταν ξεκίνησα το μεταπτυχιακό συνειδητοποίησα ότι έχουμε πολύ καλό υπόβαθρο ως απόφοιτοι της σχολής σε πολλά αντικείμενα, αλλά δεν έχουμε κάποια ειδίκευση σε κάποιον συγκεκριμένο τομέα. Αντίθετα στο εξωτερικό, μπορεί να εκπλαγείτε με το ότι ίσως να μην κάνουνε κάποια μαθήματα τα οποία είναι υποχρεωτικά σε εμάς, αλλά από την άλλη έχουνε περισσότερα μαθήματα για να επιλέξεις ώστε να εξειδικευτείς κάπου. Προφανώς έχει και τα μείον του αυτό, γιατί τυχαίνει - αν έχεις κάνει το προπτυχιακό πρόγραμμα στο εξωτερικό - να μην έχεις δει κάποιο βασικό μάθημα άλλου τομέα και να πάρεις ένα μάθημα και να το χρειαστείς. Και φυσικά το καλό υπόβαθρο της ΣΕΜΦΕ μου χρειάστηκε άπειρες φορές, ακόμα και για μαθήματα που είχα πάρει στη σχολή και πίστευα ότι δεν θα τα ξανασυναντήσω ποτέ στη ζωή μου.

Οπότε θα έλεγα ότι οι περισσότεροι διαλέγουνε τα μεταπτυχιακά του εξωτερικού λόγω εξειδίκευσης και ίσως ευκολότερης επαγγελματικής αποκατάστασης. Και ειδικά φέτος ακούγεται ότι έχει αυξηθεί το πλήθος των Ελλήνων που πάνε έξω για μεταπτυχιακό.
There's no place like ::1
User avatar
kostas213
Forum Administrator
Forum Administrator
 
Posts: 1531
Joined: Tue Nov 28, 2006 9:03 pm
Location: Zürich
Real Name: Κωνσταντίνος
Gender: Male

Re: Μετά το πτυχίο, τι;

Postby aeriko » Wed Nov 23, 2011 4:52 pm

Δεν είναι και λίγο θέμα συγκυριών όμως? Για παράδειγμα, μπορεί να σκέφτεσαι τώρα να κάνεις κάποιο μεταπτυχιακό τελειώνοντας τη σχολή και μόλις τελειώσεις, να βρεις μια δουλειά που να σε ενδιαφέρει, να αμείβεσαι καλά, κλπ...Θα την αρνηθείς? Δεν ξέρω.. Ας πούμε, εγώ δυσκολεύομαι να απαντήσω στο poll.. Και γιατί δεν το έχω τελείως ξεκάθαρο στο μυαλό μου και γιατί τα πράγματα είναι τόσο ρευστά αυτή την εποχή που νομίζω πως δύσκολα μπορεί κάποιος να φτιάξει ένα αυστηρό πλάνο για τέτοια θέματα....Πάντως, προσωπικά, νιώθω ότι η σχολή μας δίνει αρκετά εφόδια και το πτυχίο μας είναι ένα αρκετά καλό χαρτί για τα ελληνικά δεδομένα κυρίως...Θα δείξει λοιπόν....
User avatar
aeriko
 
Posts: 352
Joined: Fri Jul 24, 2009 1:28 pm
Real Name: ...
Gender: Female

Re: Μετά το πτυχίο, τι;

Postby vbalos » Wed Nov 23, 2011 8:44 pm

Για να μεταφέρω και την προσωπική μου ιστορία...Τελείωσα τον Τομέα Φυσικής πριν από δύο χρόνια με βαθμό 6,95...Στη συνέχεια και εφόσον δούλευα στην Ελλάδα σκέφτηκα να ξεκινήσω Μεταπτυχιακό στο ΔΠΜΣ Μικροσυστήματα και Νανοδιατάξεις, όμως στο πρώτο εξάμηνο ένιωσα ότι δε με κάλυπτε και στην ουσία σχεδόν το παράτησα με ορίζοντα είτε να το συνεχίσω αργότερα είτε να ψάξω για κάτι άλλο...Τελικά όμως η κρίση αποφάσισε για εμένα και σταμάτησαν οι πληρωμές στη δουλειά για 7 μήνες οπότε και σκέφτηκα: Τα τρώω που τα τρώω από τους δικούς μου δεν κάνω και μια κουβέντα μπας και τους τα τρώω από το εξωτερικό...Έτσι και έγινε, έκανα αιτήσεις σε Βέλγιο (3 προγράμματα), Ολλανδία (3 προγράμματα) και Γερμανία (1 πρόγραμμα) και έγινα δεκτός και στα 3 του Βελγίου και στα δύο από τα τρία της Ολλανδίας. Τελικώς αποφάσισα να συνεχίσω με Materials Engineering στις Βρυξέλλες και τώρα είμαι εδώ κάνοντας τον πρώτο χρόνο του master μου...Οι εντυπώσεις μου είναι οι εξής : Αρχικά οι τύποι έχουν απίστευτες εγκαταστάσεις και γενικά οργάνωση, τόσο στο θέμα του Πανεπιστημίου, όσο και εξωπανεπιστημιακά και γενικώς δίνεται μεγάλη έμφαση στην πρακτική...Γενικότερα έχω να πω πως η ΣΕΜΦΕ με έχει καλύψει απόλυτα από την άποψη γνώσεων αφού πραγματικά "παίζουμε σε άλλο επίπεδο", δεν ξέρω αν η σχολή μας είναι τόσο γαμάτη ή αν παίζουν ρόλο τα 5 χρόνια αντί για 3 δικά τους, αυτό που βλέπω εξώφθαλμα είναι πως οι γνώσεις τους, εκτός από μια δύο εξαιρέσεις, που θα ήταν ούτως ή άλλως εξαιρέσεις, είναι το πολύ για τρίτο εξάμηνο της δικής μας σχολής...Επίσης επειδή γίνεται πολύς λόγος για τις παρατάξεις στη σχολή έχω να πω πως εδώ σχεδόν δεν υπάρχει ψήγμα πολιτικοποίησης/κομματοποίησης, παρά μόνο αμερικάνικου τύπου αδελφότητες με κάτι βλαμμένα που κάνοντας γυμνάσια σε άλλα πιο βλαμμένα, ώστε να γίνουν και αυτά μέλη, περνάνε "όμορφα" το χρόνο τους...Όταν σε ακούν να μιλάς με πολιτικοκοινωνικούς όρους σε κοιτάνε στην καλύτερη περίπτωση σα χαζοί και είναι όλοι όμως στην κυριολεξία απολιτίκ...Έχω λοιπόν να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ τόσο στη σχολή μου που ως σχολή κατάφερε να με εφοδιάσει με γνώσεις που αμφιβάλλω αν θα κέρδιζα πουθενά αλλού και στο πολιτικοποιημένο ελληνικό πανεπιστήμιο, που με εφοδίασε με γνώσεις και εμπειρίες, κοινωνικοπολιτικού χαρακτήρα, που σίγουρα δε θα μπορούσα να κερδίσω πουθενά στον κόσμο...
All that is gold does not glitter not all those who wonder are lost
The old that is strong does not wither deep roots are not reached by the frost
From the ashes a fire shall be woken a light from the shadows shall spring
Renewed shall be blade that was broken the crownless again shall be king.
J.R.T
Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΥΡΗΓΜΕΝΗ-G.13
User avatar
vbalos
 
Posts: 340
Joined: Fri Jan 11, 2008 2:41 am
Location: Brussels
Real Name: Vasilis
Gender: Male


Return to Μετά το πτυχίο

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron