Board index   FAQ   Search  
Register  Login
Board index Σ.Ε.Μ.Φ.Ε. Μετά το πτυχίο

Μεταπτυχιακό για την Αιολική Ενέργεια

Απόφοιτοι, μεταπτυχιακά, διδακτορικά, επαγγελματική αποκατάσταση, κλπ.

Moderator: antony07

Μεταπτυχιακό για την Αιολική Ενέργεια

Postby stroformi » Wed Nov 23, 2011 2:51 pm

Μεταπτυχιακό για την Αιολική Ενέργεια
Το μεταπτυχιακό http://www.windenergymaster.eu/ είναι ένα καινούργιο μεταπτυχιακό που ανήκει στην κατηγορία ERASMUS MUNDUS MASTER και ξεκινάει το ερχόμενο Σεπτέμβρη (2012).
Η (πρώτη?) περίοδος αιτήσεων όμως λήγει στις αρχές Δεκεμβρίου. Διοργανώνεται από 4 πανεπιστήμια: the Technical University of Denmark (RISOE-DTU), the Delft University of Technology (DUWIND), the Norwegian University of Science and Technology (NTNU) and the Carl von Ossietzky University of Oldenburg (FORWIND) ενώ περιλαμβάνει 4 κατευθύνσεις:
Wind Physics, Rotor Design, Electric Power Systems, Offshore Engineering...
Πιθανόν να δοθούν αρκετές υποτροφίες στους πρωτους συμμετέχοντες.

Προσωπικά από το Σεπτέμβρη συμμετέχω σε Erasmus Mundus Master Program - Μembrane engineering (Γαλλία - Τσεχία - Ολλανδία), με υποτροφία καθώς όλο σχεδόν το πρόγραμμα χρηματοδοτείται έτσι οι περισσότεροι έχουμε ένας είδους χρηματοδότησης (500 ευρώ το μήνα). Το συνιστώ ανεπιφύλακτα σε κάθε συνάδελφο και σας προτείνω να μην σας απασχολεί καθόλου αν δεν έχετε τελειώσει με τα μαθήματα - δέχονται την άιτηση και πριν. Ο βαθμός μου ήταν 6,78 και δεν έχω καν Proficency όμως αυτά δεν αποδείχθηκαν τελικά ανασταλτικοί παράγοντες για τη συμμετοχή μου στο πρόγραμμα.
Το παραπάνω πρόγραμμα (wind energy) φαίνεται εξαιρετικό και πολύ ταιριαστό με τη σχολή μας καθως διαθέτει wind Physics κατεύθυνση και οικονομικά μαθήματα. Γενικά αυτή η κατηγορία των Erasmus Μεταπτυχιακών διαθέτει αρκετά καλά σημεία όπως είναι οι υποτροφίες και φυσικά ο διαπολιτισμικός χαρακτήρας ενώ προρφέρει μεγάλη δυναμική σε κάποιον που θέλει να εργαστεί στην Ευρώπη ή να συνεχίσει στην έρευνα. Φυσικά υπάρχουν και αρνητικά όπως προβλήματα οργάνωσης, δυσκολία συγκέντρωσης λόγω συχνών μετακομίσεων και διάφορα μαθήματα που βρίσκονται σε πειραματικό στάδιο (βλέπε ΣΕΜΦΕ:)).
User avatar
stroformi
 
Posts: 110
Joined: Wed Mar 14, 2007 3:53 pm
Real Name: Δήμητρα

Re: Μεταπτυχιακό για την Αιολική Ενέργεια

Postby stroformi » Wed Nov 23, 2011 6:44 pm

Συμπληρωματικές πληροφορίες:

H λίστα με όλα τα προγράμματα ERASMUS MUNDUS MASTERS είναι σε αυτή τη σελίδα:
http://eacea.ec.europa.eu/erasmus_mundu ... ses_en.php
(Πάνω από 120 προγράμματα για όλους τους τομείς)

Είναι σαν συμβατικά μεταπτυχιακά, δλδ κάνεις την αίτηση και στην ουσία εγράφεσαι στο πανεπιστήμιο που διοργανώνει το μεταπτυχιακό ενώ στα υπόλοιπα "ταξιδέυεις" στη συνέχεια. Ο τελικός τίτλος απονέμεται από το πανεπιστήμιο-διοργανωτή αλλά παίρνεις και συμπληρωματικά "πτυχία" από τα άλλα 2 πανεπιστήμια καθώς και ένα τελικό χαρτί με τίτλτο EUROPEAN MASTER TAΔΕ. Η γλώσσα του μτχ είναι στα αγγλικά όμως υποχρεούσαι να ακολουθήσεις μαθήματα γλώσσας της εκάστοτε χώρας υποδοχής ανά εξάμηνο.

Αν κάποιος έχει κάνει ήδη erasmus, αυτό δεν τον εμποδίζει να δηλώσει συμμετοχή όμως πιθανόν τον εμποδίζει να πάρει υποτροφία - υπήρχε στην αίτηση μια επιλογή, αν έχετε επωφεληθεί ξανά από ευρωπαική υποτροφία (πχ erasmus). Οι περισσότεροι συμφοιτητές μου έχουν κάνει προπτυχιακά κάποια intership. Όχι τόσο erasmus, καθώς η πλειοψηφία κατάγεται από χώρες εκτός Ευρώπης. Γενικά, μια καλή παράμετρος είναι ότι οι διοργανωτές (επιβάλλεται να) διατηρούν μια σταθερή αναλογία ανάμεσα στις χώρες - που σημαίνει ότι δεν θα πάρουν συνήθως 2 Έλληνες και πιθανόν αυτό να ευνοεί κατά μια έννοια κάποιον πιο αδύναμο υποψήφιο.

Εγώ αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στην Toulouse όπου φιλοξενείται και το πρώτο εξάμηνο του MESC: ERASMUS MUNDUS PROGRAM για ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.
http://www.u-picardie.fr/mundus_MESC/
Γενικά, το δικό μου και αυτό, μοιάζουν πολύ και γνωριζόμαστε μεταξύ μας σχεδόν όλοι. Μπορώ να πω ότι είναι επίσης πολύ καλό για έναν ΣΕΜΦΙΤΗ, πολύ ανεβασμένου επιπέδου και με πολλά πρακτικά μαθήματα. Είναι Γαλλία - Πολωνία - Ισπανία ή Ιταλία ή Γαλλία και τα παιδιά που ξέρω έχουν πάρει και εκεί υποτροφίες μολονότι το πρόγραμμα τρέχει πάνω από 8 χρόνια. Ασχολούνται κυρίως με μπαταρίες και φωτοβολταϊκά - η Toulouse ειδικεύεται αρκετά σε αυτά.

Η αίτηση γίνεται ηλεκτρονικά εξ ολοκλήρου (στο δικό μου τουλάχιστον και νομίζω και σε αυτό με τα υλικά)- με ηλεκτρονική αποστολή των εγγράφων και αν επιλεχθείς, απαιτείται να στείλεις τα έγγραφα τυπωμένα στο πανεπιστήμιο.
User avatar
stroformi
 
Posts: 110
Joined: Wed Mar 14, 2007 3:53 pm
Real Name: Δήμητρα

Re: Μεταπτυχιακό για την Αιολική Ενέργεια

Postby Alekos » Thu Nov 24, 2011 2:51 am

ευχαριστούμε!!! πολύτιμες πληροφορίες :)
User avatar
Alekos
 
Posts: 171
Joined: Sun Mar 02, 2008 3:18 pm
Location: Los Alimos
Real Name: Alekos
Gender: Male


Return to Μετά το πτυχίο

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron