Board index   FAQ   Search  
Register  Login
Board index Γενική Ανακοινώσεις

Δίκη Ζουπάνου

Αφού βαριέσαι τόσο να πας μέχρι την Γραμματεία, μπες εδώ.

Moderators: Ryu, markelos, constant, φιάλη klein, AlexandraDC

Δίκη Ζουπάνου

Postby gsymbios » Wed Sep 17, 2014 2:57 am

Αγαπητοί συνάδελφοι,

αυτή τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου, ο καθηγητής μας από τη ΣΕΜΦΕ Γιώργος Ζουπάνος έρχεται πάλι αντιμέτωπος δικαστικά με τους ανθρώπους που τον έχουν κατηγορήσει για τραμπουκισμό κατά τα γεγονότα διεκδίκησης της Παραλίας του Ελληνικού της 25ης Μαΐου 2008, ενώ ο ίδιος έχει πέσει θύμα τραμπουκισμού και μάλιστα επαγγελματιών του "αθλήματος".

Σχετικές πληροφορίες που θα σας θυμίσουν το γεγονός μπορούν να βρεθούν στην ιστοσελίδα

http://www.physics.ntua.gr/~zoupanos/ZoupanosDikh/

Για τα γεγονότα αυτά, ο κος Γιώργος Ζουπάνος έχει λάβει σημαντικές επιστολές υποστήριξης από τον πολιτικό, ελληνικό και διεθνή ακαδημαϊκό χώρο καθώς και ψηφίσματα συμπαράστασης από την Πρυτανεία ΕΜΠ, τη Σχολή ΕΜΦΕ, το σύλλογο ΔΕΠ-ΕΜΠ, το φοιτητικό σύλλογο ΣΕΜΦΕ κ.α.

Όσοι συνάδελφοι θέλουμε να τον στηρίξουμε σε αυτή τη δοκιμασία, μπορούμε να βρεθούμε στο πλάι του το πρωί αυτής της Δευτέρας στο 2ο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας, Κτίριο 8, αίθουσα 1 στην πρ. Ευελπίδων. Η δίκη έχει αριθμό 5-6.
Last edited by gsymbios on Fri Sep 25, 2015 2:46 pm, edited 4 times in total.
User avatar
gsymbios
 
Posts: 25
Joined: Wed Oct 06, 2010 12:41 am
Real Name: george
Gender: Male

Re: Δίκη Ζουπάνου

Postby gsymbios » Mon Mar 02, 2015 2:52 pm

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Αυτήν την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015, ώρα 9.00, θα γίνει η δίκη του καθηγητή μας Γιώργου Ζουπάνου, όπου κατηγορείται για τραμπουκισμό κατά τα γεγονότα διεκδίκησης της Παραλίας του Ελληνικού της 25ης Μαΐου 2008, ενώ ο ίδιος είχε πέσει θύμα αυτού για το οποίο κατηγορείται. Για περισσότερες πληροφορίες για την υπόθεση παρακαλώ κοιτάξτε το προηγούμενο ποστ. Η υπόθεση θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο 8 της πρώην Σχολής Ευελπίδων και έχει αριθμό 6 και 7, συνεπώς οι πιθανότητες να αναβληθεί είναι ελάχιστες. Παρακαλούνται όσοι μπορούν να παρευρεθούν για να τον στηρίξουμε σε αυτήν την δύσκολη και άδικη δοκιμασία.
User avatar
gsymbios
 
Posts: 25
Joined: Wed Oct 06, 2010 12:41 am
Real Name: george
Gender: Male

Re: Δίκη Ζουπάνου

Postby dead » Sun Mar 08, 2015 7:51 pm

Υπάρχει κάποια εξέλιξη;
User avatar
dead
 
Posts: 158
Joined: Wed Nov 20, 2013 6:21 pm
Real Name: Kollontai

Re: Δίκη Ζουπάνου

Postby adriano17 » Mon Mar 09, 2015 3:15 am

Από ότι έμαθα, πήρε αναβολή για 2/6 επειδή δεν πήγαν αντίδικος και μάρτυρες.
User avatar
adriano17
 
Posts: 207
Joined: Thu Oct 22, 2009 12:39 am
Real Name: Γιάννης
Gender: Male

Re: Δίκη Ζουπάνου

Postby gsymbios » Mon Jun 01, 2015 1:44 am

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Αυτήν την Τρίτη 2/6/2015, ώρα 9.00, θα γίνει η δίκη του καθηγητή μας Γιώργου Ζουπάνου. Για περισσότερες πληροφορίες για την υπόθεση παρακαλώ κοιτάξτε προηγούμενα ποστ. Η υπόθεση θα εκδικαστεί στο κτίριο 8 στο 2ο πλημμελειοδικείο της πρώην Σχολής Ευελπίδων, έχει αριθμό 2 και 3, συνεπώς αναμένεται να ξεκινήσει κανονικά. Παρακαλούνται όσοι μπορούν να παρευρεθούν για να τον στηρίξουμε σε αυτήν τη δύσκολη και κυρίως άδικη δοκιμασία.
User avatar
gsymbios
 
Posts: 25
Joined: Wed Oct 06, 2010 12:41 am
Real Name: george
Gender: Male

Re: Δίκη Ζουπάνου

Postby semfetamine » Tue Jun 02, 2015 10:47 pm

Αθοώθηκε ρε παιδιά ή θα κλείσουμε μες στην εξεταστική?
ARBEIT MACHT FREI
User avatar
semfetamine
 
Posts: 277
Joined: Tue Jan 24, 2012 12:50 am
Real Name: Προμηθεύς Πυρφόρος
Gender: Male

Re: Δίκη Ζουπάνου

Postby gsymbios » Fri Sep 25, 2015 2:43 pm

Αγαπητοί συνάδελφοι,

αυτήν τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου, ο καθηγητής μας από τη ΣΕΜΦΕ Γιώργος Ζουπάνος έρχεται πάλι αντιμέτωπος δικαστικά με τους ανθρώπους που τον έχουν κατηγορήσει για τραμπουκισμό κατά τα γεγονότα διεκδίκησης της Παραλίας του Ελληνικού της 25ης Μαΐου 2008, ενώ ο ίδιος έχει πέσει θύμα τραμπουκισμού και μάλιστα επαγγελματιών του "αθλήματος".

Σχετικές πληροφορίες που θα σας θυμίσουν το γεγονός μπορούν να βρεθούν στην ιστοσελίδα

http://www.physics.ntua.gr/~zoupanos/ZoupanosDikh/

Για τα γεγονότα αυτά, ο κος Γιώργος Ζουπάνος έχει λάβει σημαντικές επιστολές υποστήριξης από τον πολιτικό, ελληνικό και διεθνή ακαδημαϊκό χώρο καθώς και ψηφίσματα συμπαράστασης από την Πρυτανεία ΕΜΠ, τη Σχολή ΕΜΦΕ, το σύλλογο ΔΕΠ-ΕΜΠ, το φοιτητικό σύλλογο ΣΕΜΦΕ κ.α.

Η δίκη θα γίνει στην αρχή, έχει αριθμό 5-6, οπότε όσοι συνάδελφοι μπορούμε να παρευρεθούμε για να τον στηρίξουμε σε αυτή τη δύσκολη δοκιμασία, δίνουμε ραντεβού στο 2ο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας, Κτίριο 8, αίθουσα 1 στην πρ. Ευελπίδων.
User avatar
gsymbios
 
Posts: 25
Joined: Wed Oct 06, 2010 12:41 am
Real Name: george
Gender: Male

Re: Δίκη Ζουπάνου

Postby gsymbios » Tue Oct 06, 2015 3:29 pm

Επιστολή για την εκδίκαση της υπόθεσης του καθηγητή του ΕΜΠ Γ. Ζουπάνου

Στις 28/9/2015, μετά από πολλές αναβολές, έλαβε χώρα στο Β' Μονομελές Πλημμελειοδικείο στην πρ. Ευελπίδων η εκδίκαση της υπόθεσης στην οποία κατηγορούμενος ήταν ο καθηγητής Γ. Ζουπάνος (Ζ).

Ο λόγος για τον οποίο ταλαιπωρείται εδώ και 7 χρόνια είναι ο δήθεν ξυλοδαρμός ενός συντονιστή μπράβων κατά τη διάρκεια της διεκδίκησης της παραλίας του Ελληνικού. Εν ολίγοις, στις 25/5/2008, αρκετοί δημότες συμμετείχαν στην κινητοποίηση για τον καθαρισμό της παραλίας του Ελληνικού (μετά απο κάλεσμα του δήμου), η οποία είχε καταπατηθεί από επιχειρηματίες. Ενώ λοιπόν η δημοτική αρχή είχε προειδοποιήσει το σφράγισμα της παράνομης επιχείρησης για πολλοστή φορά, η ιδιοκτησία δεν συμμορφωνόταν στην απόφαση αυτή κι έτσι οι δημότες συμμετείχαν ανήμερα του προβλεπόμενου κλεισίματος στον καθαρισμό της παραλίας (ενόψει της νέας σεζόν), λειτουργώντας ταυτόχρονα και σαν μοχλός πίεσης. Εκείνη την ημέρα, η ιδιοκτησία με τους μπράβους της (άτομα που δεν ήταν καν στη μισθοδοσία των μαγαζιού) προπηλάκιζαν τους κατοίκους και προσπαθούσαν να εμποδίσουν το σφράγισμα του παράνομου μαγαζιού . Ο (Ζ), ενώ συμμετείχε στην ειρηνική αυτή συγκέντρωση, βρέθηκε να αντιμετωπίζει τον συντονιστή, (Γ), ο οποίος τον γρονθοκόπησε και αμέσως μετά φώναξε βοήθεια, δίνοντας έτσι το σύνθημα σε μία ορδή από “επαγγελματίες” να τον ρίξουν στο έδαφος και να τον χτυπούν σε διάφορα σημεία του σώματος. Η αντίπαλη μεριά, με περισσό θράσος, κατηγόρησε τον (Ζ) ότι εκείνος έριξε γροθιά στον (Γ) κι έπειτα, αφού τον έριξε κάτω, τον κλώτσαγε επανειλημμένα*. Ακολούθησαν μηνύσεις και από τις δύο μεριές με αποτέλεσμα την πρόσφατη δίκη - παρωδία.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, ο (Γ) κατηγορούσε τον (Ζ) εξιστορώντας τα “γεγονότα” με τέσσερις μάρτυρες να υπερασπίζονται τη γραμμή του, οι οποίοι έπεφταν διαρκώς σε αντιφάσεις και δεν δίσταζαν να αλλάξουν τα λεγόμενα τους από τη μία στιγμή στην άλλη. Την “παράσταση” αυτή επικάλυψε η συμπεριφορά του προέδρου του δικαστηρίου (Δ), ο οποίος με διαρκείς παρεμβάσεις υπονόμευε το έργο της συνηγόρου υπεράσπισης του (Ζ), (Κ), με τρόπο που ακύρωνε τις προβλεπόμενες διαδικασίες με αποτέλεσμα να εγείρονται πολλά ερωτηματικά γύρω από τη στάση του σε ό,τι αφορά την -προαπαιτούμενη σε αξιωματικό επίπεδο για την απονομή δικαιοσύνης- αμεροληψία του. Ο (Δ) διέκοπτε διαρκώς και επιμόνως την αγόρευση της (Κ) με δικαιολογίες του τύπου ότι “διαγράφει ομόκεντρους κύκλους”, οι περισσότερες ερωτήσεις έκρινε ότι είναι άστοχες με αποτέλεσμα να διακόπτει την ομαλή ροή της αγόρευσης αποσκοπώντας σε συνειρμικά κενά για την κατάληξη και το “στρίμωγμα” των υπό εξέταση μαρτύρων κατηγορίας. Επιπλέον, έθετε περιορισμό στον αριθμό των ερωτήσεων της (Κ) επικαλούμενος την οικονομία της διαδικασίας και, σαν να μην ήταν αυτό ήδη αρκετά κραυγαλέο, αποδέσμευε τους μάρτυρες φωνάζοντας τον επόμενο τη στιγμή που η (Κ) τους εξέταζε. Όπως ήταν αναμενόμενο, η συμπεριφορά αυτή είχε ως αποτέλεσμα τις έντονες ενστάσεις της (Κ), η οποία μάλιστα δύο φορές έφτασε στο σημείο να απειλήσει με παραίτηση και αποχώρηση. Μετά τους έντονους αγώνες της (Κ) για το αυτονόητο, τις πιο πολλές φορές ο (Δ) αναγκαζόταν να επαναφέρει τους μάρτυρες που αυτοβούλως αποδέσμευε ετεροχρονισμένα, αλλά υπό προϋποθέσεις και φιλτράρισμα των ερωτήσεων ως προς το περιεχόμενο και τον αριθμό. Ωστόσο, ακόμα και κάτω από αυτές τις συνθήκες, η (Κ) κατάφερε να αναδείξει αντιφάσεις ανάμεσα στα λεγόμενα των διαφορετικών μαρτύρων αλλά και του καθενός ξεχωριστά. Το αρκετά επιζήμιο στην υπεράσπιση του (Ζ) ήταν ότι η παράδοξη στάση του (Δ) δεν επέτρεπε να κατασταθεί σαφές το γενικότερο πλαίσιο γύρω από την υπόθεση, προκειμένου να σχηματιστεί μία σφαιρική και ολοκληρωμένη άποψη για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα το συμβάν. Η οργανωμένη επίθεση που δέχθηκε ο (Ζ) ύστερα από το κάλεσμα του “αρχηγού” αποτελούν δομικά χαρακτηριστικά μίας ομάδας που λειτουργεί κατά αυτόν τον τρόπο με εμπειρία και είναι σε θέση να διαχειριστεί μία τέτοια κατάσταση με επαγγελματισμό. Ουσιαστικά λοιπόν, η παρεμπόδιση της απόδοσης του χαρακτηρισμού του (Γ), εκτός από θύτη, ως ενορχηστρωτή της μαζικής επίθεσης που ακολούθησε από τους εντολοδόχους, συνέβαλε τα μέγιστα ώστε ο ρόλος του
(Γ) να μη λάβει τον συντελεστή βαρύτητας που του άρμοζε και τελικώς να αγνοηθεί από το δικαστικό σώμα, χωρίς να συνυπολογιστεί στην ετυμηγορία.

Έπειτα, ακολούθησαν οι μάρτυρες υπεράσπισης, οι οποίοι εμφανώς προκάλεσαν τον περεταίρω εκνευρισμό του (Δ), αρχικά δίνοντας πολιτικό όρκο και έπειτα υψώνοντας το ανάστημά τους απέναντι στις αναίτιες προσβολές του, ο οποίος νωρίτερα είχε ήδη διακόψει τρεις φορές τη δίκη για να κατευνάσει (εις μάτην) τα νεύρα του. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλη η πλευρά του (Γ), αντιλαμβανόμενη τον σαφή προσανατολισμό του (Δ), τόνισε και προέβαλε τον αριστερό χαρακτήρα της συγκέντρωσης, αλλά και πολλών μαρτύρων υπεράσπισης, στον οποίο η αντίδραση του (Δ) ήταν τουλάχιστον εμφανής.

Εν συνεχεία, στην επόμενη υπόθεση όπου κατήγορος ήταν ο (Ζ), άλλο ένα παράδοξο ήρθε να ενισχύσει τις αμφιβολίες για τον (Δ). Ενώ φωτογραφίες οι οποίες δεν περιέχονταν στην δικογραφία γίνονταν δεκτές στην προηγούμενη υπόθεση, συγκεκριμένα στοπ καρέ από βίντεο που είχε τραβηχτεί από την ΕΡΤ που ήταν παρούσα για ρεπορτάζ έλειπαν από τη δικογραφία και επιπροσθέτως δεν έγινε δεκτή η εκ νέου κατάθεσή τους.

Ακόμα, παρόλο που ο (Ζ) έφερε επίσημες ιατροδικαστικές αποφάσεις των βλαβών από τον ξυλοδαρμό που υπέστη -ενώ ο (Γ) όχι- και παρότι οι δύο φωτογραφίες που προσκόμισε ο (Γ) ως στοιχεία χαρακτηρίστηκαν από την (Κ) αλλά και απο την εισαγγελέα ως παραποιημένες (το χέρι μίας απεικονιζόμενης γυναίκας-μάρτυρα χάνεται μέσα στην πλάτη του (Γ), οι σκιές ήταν ανορθόδοξα βαλμένες κ.ά.), τίποτα δεν στάθηκε αρκετό για αλλάξει την (ήδη σχηματισμένη;) γνώμη του (Δ).

Το δικαστικό σώμα επιφυλάχθηκε να βγάλει ετυμηγορία αμέσως και για τις δύο υποθέσεις και μετά το τέλος του ωραρίου και την ανακοίνωση των αναβολών, το σώμα διέκοψε εκ νέου για να συσκεφθεί. Η ετυμηγορία του σώματος ήταν καταδικαστική κρίνοντας τους (Ζ) και (Γ) ένοχους και τους καταδίκασε σε τετράμηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή. Και η δύο ποινές είναι εφέσιμες, όμως ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι ο (Γ) έχει καταδικαστεί ξανά από πρωτοδικείο για παρόμοιες υποθέσεις. Την απόφαση φαίνεται να πήρε πάνω του ο (Δ), αφού η εισαγγελέας είχε προτείνει την απαλλαγή του (Ζ), δηλώνοντας ότι το κατηγορητήριο δεν ευσταθεί, ότι οι φωτογραφίες του (Γ) φαίνονται παραποιημένες και ότι οι τραυματισμοί του (Γ) υπάρχουν μόνο στα λόγια των δικών του ανθρώπων. Η εισαγγελέας πρότεινε και την απαλλαγή του (Γ), αλλά λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων ότι εκείνος προκάλεσε την αποδεδειγμένη σωματική βλάβη του (Ζ) (καθότι ο ξυλοδαρμός δεν έγινε μόνο από έναν).

Εύκολα λοιπόν συμπεραίνει κανείς ότι στις 28/9 η δικαιοσύνη δεν επιβεβαίωσε τον προσδιορισμό της ως τυφλή, αλλά μάλλον ως κοντόφθαλμη, μεροληπτούσα, προκατειλημμένη και ίσως ταξική. Ο λόγος ενός καθηγητή πανεπιστημίου με διεθνή καριέρα (άλλα και άλλων ακαδημαϊκών που κατέθεσαν, όπως και πολυάριθμες επιστολές από ακαδημαϊκούς του εξωτερικού και νομπελίστες που αναφέρονται στο ήθος του (Ζ)) επισκιάζεται ελέω (Δ) από το λόγο ενός συντονιστή μπράβων, ο οποίος μάλιστα έχει καταδικαστεί ξανά και έχει ποινές που εκκρεμούν. Όταν δε ο πρώτος προσκόμισε αδιάσειστα στοιχεία (μεταξύ των οποίων και ιατροδικαστική έκθεση που επιβεβαιώνει τον ξυλοδαρμό), ενώ ο δεύτερος παραποιημένες φωτογραφίες και λάσπη, η αλήθεια ήταν προφανής ακόμα και στους δικηγόρους άλλων υποθέσεων, οι οποίοι γελούσαν με τις κατηγορίες του (Γ) προς τον (Ζ). Η ποινική εξίσωση των δύο ανδρών μετά από αυτή τη δίκη τσίρκο, αφήνει τη δικαιοσύνη εκτεθειμένη και την καθιστά υπόλογη.

Είναι ξεκάθαρο πως οι φοιτητικοί σύλλογοι του ΕΜΠ και όχι μόνο πρέπει να πάρουν θέση δείχνοντας αλληλεγγύη και στηρίζοντας το Γ. Ζουπάνο απέναντι σε μαφιόζικες πρακτικές και στην μεροληψία του πρωτοδικείου, η οποία καταδεικνύει ένα σάπιο κοινωνικό και δικαστικό σύστημα από τα θεμέλιά του.

* Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συμβάν στο http://www.physics.ntua.gr/~zoupanos/ZoupanosDikh/
User avatar
gsymbios
 
Posts: 25
Joined: Wed Oct 06, 2010 12:41 am
Real Name: george
Gender: Male

Re: Δίκη Ζουπάνου

Postby dead » Wed Oct 07, 2015 1:12 pm

Χαχαχαχα. Καλή φάση. Διαβάζεις αυτό, ακούς οτι δικαστής παραιτείται και μαρτυρες αντικαθιστούνται στην υπόθεση των 2 ΤΟΝΩΝ ηρωίνης, Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα σ'αυτή τη χώρα.
User avatar
dead
 
Posts: 158
Joined: Wed Nov 20, 2013 6:21 pm
Real Name: Kollontai

Re: Δίκη Ζουπάνου

Postby Giorgio P » Wed Oct 07, 2015 3:41 pm

gsymbios wrote:Η εισαγγελέας πρότεινε και την απαλλαγή του (Γ), αλλά λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων ότι εκείνος προκάλεσε την αποδεδειγμένη σωματική βλάβη του (Ζ) (καθότι ο ξυλοδαρμός δεν έγινε μόνο από έναν).


Τι μου θυμίζει άραγε αυτό το λαμπρό υπόδειγμα συλλογισμού;
Così preziosa come il vino
così gratis come la tristezza
con la tua nuvola di dubbi e di bellezza...
Giorgio P
 
Posts: 157
Joined: Tue Oct 04, 2011 9:43 pm
Real Name: Γιώργος (I think you got that by yourself...)
Gender: Male

Re: Δίκη Ζουπάνου

Postby Manthos » Sat Oct 10, 2015 6:22 pm

Manthos
 
Posts: 235
Joined: Wed Oct 19, 2011 7:08 pm
Real Name: Manthos
Gender: Male

Re: Δίκη Ζουπάνου

Postby gsymbios » Mon Oct 19, 2015 11:33 am

Giorgio P wrote:
gsymbios wrote:Η εισαγγελέας πρότεινε και την απαλλαγή του (Γ), αλλά λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων ότι εκείνος προκάλεσε την αποδεδειγμένη σωματική βλάβη του (Ζ) (καθότι ο ξυλοδαρμός δεν έγινε μόνο από έναν).


Τι μου θυμίζει άραγε αυτό το λαμπρό υπόδειγμα συλλογισμού;


Εύστοχο, η ίδια τακτική.
User avatar
gsymbios
 
Posts: 25
Joined: Wed Oct 06, 2010 12:41 am
Real Name: george
Gender: Male

Re: Δίκη Ζουπάνου

Postby gsymbios » Mon Oct 19, 2015 11:37 am

Καλησπέρα συνάδελφοι. Ανεβάζω ένα link μίας φόρμας όπου μαζεύονται υπογραφές συμπαράστασης για τον Γ. Ζουπάνο.

http://goo.gl/forms/dCGYNw0p0w

Είναι σημαντικό η αντίδραση να είναι όσο πιο μαζική γίνεται.

Επίσης γνωρίζει κανείς αν έχει βγει κάποιο ψήφισμα ή κάποια τοποθέτηση από τον σύλλογο?
User avatar
gsymbios
 
Posts: 25
Joined: Wed Oct 06, 2010 12:41 am
Real Name: george
Gender: Male

Re: Δίκη Ζουπάνου

Postby Fibo » Sat Oct 24, 2015 12:29 pm

Καλημέρα. Αν και λίγο αργοπορημένη η απάντηση : Ναι στην τελευταία συνέλευση κατέβηκε ψήφισμα συμπαράστασης και διαμαρτυρίας υπέρ του Ζούπ και πέρασε παμψηφεί. Γενικά άλλωστε υπάρχει στήριξη του καθηγητή από το σύλλογο από τότε που ξεκίνησε η φάση.
Fibo
 
Posts: 8
Joined: Sat Apr 11, 2015 9:39 pm
Real Name: Ellie
Gender: Female

Re: Δίκη Ζουπάνου

Postby kapnogonos » Thu Oct 29, 2015 11:52 pm

User avatar
kapnogonos
 
Posts: 41
Joined: Wed Sep 22, 2010 4:44 pm
Real Name: μαρκος
Gender: Male

Next

Return to Ανακοινώσεις

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron