Αστρονομία

Όλες οι πληροφορίες που χρειάζεται ένας ΣΕΜΦΕ-ίτης για τη διπλωματική του βρίσκονται εδώ!

Συντονιστής: antony07

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
hello kitty
Δημοσιεύσεις: 151
Εγγραφή: Κυρ Φεβ 13, 2011 12:42 pm
Real Name: Μαρία
Gender: Female
Facebook ID: 0

Αστρονομία

Δημοσίευση από hello kitty »

Παιδιά καλησπέρα. Είμαι πρώην φοιτήτρια της ΣΕΜΦΕ, και θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχουν τελειόφοιτοι φοιτητές που θα ήθελαν να ασχοληθούν με αστρονομία και ενδιαφέρονται να κάνουν διπλωματική-πρακτική σε συγκεκριμένα ερευνητικά προγράμματα. Αν κάποιος ενδιαφέρεται ας μου στείλει inbox.
Άβαταρ μέλους
hello kitty
Δημοσιεύσεις: 151
Εγγραφή: Κυρ Φεβ 13, 2011 12:42 pm
Real Name: Μαρία
Gender: Female
Facebook ID: 0

Re: Αστρονομία

Δημοσίευση από hello kitty »

Πρακτική-Διπλωματική στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Την Πέμπτη 21 Απριλίου στις 10:30 π.μ. θα παρευρεθούν στη ΣΕΜΦΕ στο Κτίριο Φυσικής, Αίθουσα 027, οι ερευνητές Δρ. Μπούμης και Δρ. Μπονάνου από το Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με σκοπό να συζητήσουν με ενδιαφερόμενους φοιτητές την προοπτική εκπόνησης πρακτικής-διπλωματικής στους παρακάτω τομείς της αστροφυσικής:

1) Μελέτη φαινομένων μεσοαστρικής ύλης με την πραγματοποίηση αστρονομικών παρατηρήσεων με το τηλεσκόπιο 2.3 μέτρων Αρίσταρχος και συμμετοχή στο πρόγραμμα "A Deep Sky-Survey of the Extensive Line Emission Regions at High Galactic Latitudes" με το όργανο "Manchester-Athens Wide-Field Camera".

2) Ανίχνευση προσκρούσεων «παραγήινων αστεροειδών» στη Σελήνη (near-earth object lunar impacts) και μελέτη υπερκαινοφανών αστέρων (supernovae) με την πραγματοποίηση αστρονομικών παρατηρήσεων με το αναβαθμισμένο τηλεσκόπιο Κρυονερίου 1.2 μέτρων στα πλαίσια του προγράμματος NELIOTA του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA).

Στο αρχείο μπορείτε να βρείτε και τα link των προγραμμάτων.
Συνημμένα
Ανακοίνωση.pdf
(97.41 KiB) Μεταφορτώθηκε 135 φορές
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διπλωματική Εργασία”