To νόημα της ζωής...

Όχι δεν λέμε τον καιρό εδώ. Απλά αναλύουμε τους βαθυστόχαστους προβληματισμούς γύρω από διάφορα θέματα της καθημερινότητας. Με λίγα λόγια: ό,τι να 'ναι!

Συντονιστής: AlexandraDC

Neo
Real Name: Thomas Anderson
Facebook ID: 0

To νόημα της ζωής...

Δημοσίευση από Neo »

Το παρακάτω κείμενο το βρήκα ψάχνοντας πληροφορίες για το MIkTex στο http://www.alkeos.eu .Ψιλοάσχετο με αυτό που έψαχνα, αλλά καλό.

ΤΟ ΝΟΗΜΑ

Ένας καθηγητής φιλοσοφίας εμφανίστηκε στην τάξη του με ένα μεγάλο χάρτινο κουτί. Χωρίς να μιλήσει, πήρε από την χάρτινη κούτα ένα άδειο γυάλινο βάζο και άρχισε να το γεμίζει με μικρές πέτρες. Οι μαθητές τον κοιτούσαν με απορία. Όταν το βάζο δεν χωρούσε άλλο ρώτησε:

-Είναι γεμάτο το βάζο;

Και οι μαθητές απάντησαν

-Ναι είναι γεμάτο.

Αυτός χαμογέλασε και χωρίς να μιλήσει, πήρε από τη χάρτινη κούτα ένα σακουλάκι με μικρά βότσαλα και άρχισε να γεμίζει το βάζο, το κούνησε λίγο και τα βότσαλα κύλησαν και γέμισαν τα κενά μεταξύ των πετρών. Όταν το βάζο δεν χωρούσε άλλο, ρώτησε:

-Είναι γεμάτο το βάζο;

Και οι μαθητές απάντησαν:

-Ναι είναι γεμάτο

Αυτός χαμογέλασε πάλι και χωρίς να μιλήσει, πήρε από τη χάρτινη κούτα ένα σακουλάκι με άμμο και άρχισε να την αδειάζει μέσα στο βάζο. Η άμμος χύθηκε και γέμισε όλα τα κενά μεταξύ των πετρών και των βότσαλων. Όταν το βάζο δε χωρούσε άλλο, ρώτησε:

-Είναι γεμάτο το βάζο;

Οι μαθητές δίστασαν για λίγο, αλλά απάντησαν:

-Ναι είναι γεμάτο.

Αυτός χαμογέλασε πάλι και χωρίς να μιλήσει πήρε από την χάρτινη κούτα δύο μπουκάλια μπύρες και άρχισε να τα αδειάζει μέσα στο βάζο. Τα υγρά γέμισαν όλο το υπόλοιπο κενό του βάζου. Όταν το βάζο δεν χωρούσε άλλο, ρώτησε:

-Είναι γεμάτο το βάζο;

Οι μαθητές αυτή τη φορά γέλασαν και είπαν:

-Ναι, είναι γεμάτο.

-Τώρα, λέει ο καθηγητής, θέλω να θεωρήσετε ότι το βάζο αυτό αντιπροσωπεύει τη ζωή σας.

1. Οι πέτρες είναι τα πιο σημαντικά στη ζωή σας, οικογένεια, ο σύντροφός σας, τα παιδιά σας, η υγεία σας, οι καλοί σας φίλοι. Είναι τόσο σημαντικά που ακόμα κι αν όλα τα υπόλοιπα λείψουν, η ζωή σας θα εξακολουθήσει να είναι γεμάτη.

2. Τά βότσαλα είναι τα άλλα πράγματα που έρχονται στη ζωή μας, όπως οι σπουδές, η δουλειά μας, το σπίτι μας, το αυτοκίνητό μας, τα στερεοφωνικά μας. Αν αυτά τα βάλετε πρώτα στο βάζο δεν θα υπάρχει χώρος για τις πέτρες, τα σημαντικά της ζωής.

3. Η άμμος είναι όλα τα υπόλοιπα τα πολύ μικρά της ζωής. Αν βάλεις πρώτα άμμο στο βάζο, δεν θα υπάρχει χώρος ούτε για τις πέτρες αλλά ούτε για τα βότσαλα. Το βάζο είναι η ζωή σας. Αν ξοδεύετε χρόνο και δύναμη για μικρά πράγματα, δεν θα βρείτε ποτέ χρόνο για τα πιο σημαντικά. Ξεχωρίστε πια είναι τα πιο σημαντικά για την ευτυχία σας. Μιλήστε με τους γονείς σας, παίξτε με τα παιδιά σας, απολαύστε τη σύντροφό σας, προσέξτε την υγεία σας, χαρείτε με τους φίλους σας. Πάντα θα υπάρχει χρόνος για γνώση και σπουδές, πάντα θα υπάρχει χρόνος για εργασία, πάντα θα υπάρχει χρόνος για να φτιάξετε το σπίτι σας, το αυτοκίνητό σας, τα στερεοφωνικά σας. Όμως να φροντίσετε για τις πέτρες πρώτα. Ξεχωρίστε τις προτεραιότητες.

Οι μαθητές είχαν μείνει άφωνοι. Ένας όμως ρώτησε:

-Καλά, η μπύρα τι αντιπροσωπεύει;

Ο καθηγητής γελώντας του απαντά:

-Χαίρομαι που ρωτάς. Θα σας πω. Δεν έχει σημασία πόσο γεμάτη είναι η ζωή σας, δεν έχει σημασία πόσο στριμωγμένος είσαι, γιατί πρέπει να ξέρεις ότι

ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΙΓΟΣ ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΔΥΟ ΜΠΥΡΙΤΣΕΣ.

Όσον αφορά το δημιουργό της σελίδας, είναι πάνω κάτω στα ίδια με κάποιες μορφές που κυκλοφορούν κι εδώ μέσα. Μπουζουκάκι, υπολογιστές και μαθηματικά. Στον [you] αναφέρομαι...
Άβαταρ μέλους
xaplas
Real Name: Real Name

Δημοσίευση από xaplas »

Πολύ καλό...
Άβαταρ μέλους
skywalker
Real Name: skywalker
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από skywalker »

kalo alla poly gtp to telos
Θελω να φυγουν τα κομματα Εδω και Τωρα απο το ΕΜΠ...
Εικόνα Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Skliraios
Real Name: Ιουλιος Μπιτζιμπιτζιδης

Δημοσίευση από Skliraios »

καλο αλλα μονο για συμβουλη....,δεν αντιπρωσωπευει το νοημα κατ 'εμε,το νοημα της ζωης του καθενος ειναι διαφορετικο,γιατι πολυ απλα ο καθενας χειριζεται διαφορετικα τη ζωη,το νοημα της ζωης δε χωραει σε ενα γνωμικο σε μια φραση σε ενα κειμενο,δε μιλαω για πεπρωμενα και διαφορα τετοια,απλα λεω οτι ο καθενας δινει δικο του νοημα στη ζωη,το θεμα ειναι ο καθενας να το βρει και οταν το βρει να το αναγνωρισει ,οποιο και αν ειναι αυτο...........

my mind goes and i stay
my soul falls and i pray
the waterfalls of joy can't be away
.........................

peace brothers
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Skliraios την Δευ Νοέμ 20, 2006 12:19 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
http://www.freewebs.com/hellian00/300%204.gif

ο πληθωρισμός του φαίνεσθαι έχει ρίζες στη έλλειψη του είναι.

Occasio aegre offertur, facile amittitur - Opportunity is offered with difficulty, lost with ease. (Publius Syrus)

http://www.neobux.com/?r=SKLIRAIOS
Άβαταρ μέλους
O kanenas
Real Name: Αφροξυλάνθη
Τοποθεσία: Within search engines that search engines that search
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O kanenas »

Ο καθηγητής ξέχασε να μας πει για το τσιγάρο. :D
R.I.P.
Life is so vain, but death equals pain
So let's make one more attempt and live with nothing to gain
O_Xamenos
Real Name: Σαληγκαρι με Ητα που θυμιζει Ηττα
Facebook ID: 682417817
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O_Xamenos »

το θέμα δεν βρισκεται στο ποιο ειναι το νοημα της ζωης αλλα στο πως το νοημα της ζωης χανεται καθως περνουν τα χρονια
κατα τον γιουνγκ (μαθητης του φρουντ) καθε ανθρωπος εχει ερθει στην ζωη με καποια χαρακτηριστικα και εναν σκοπο!διαφορα χαρακτηριστικα (αρχετυπα) του ανθρωπου περιπλεκονται και δημιουργον το προφιλ του καθε ανθρωπου!
ετσι λοιπον ο πασσαρης για παραδειγμα εχει συλλαβει το νοημα της ζωης του και μονο της δικης του και αυτο το δειχνουν οι πραξεις του
βεβαια δεν το πολυπιστευω ολο αυτο και δεν το εχω μελετησει σε βαθος...ισως οσα γραφω ειναι μπαρουφες αλλα ειναι μια αλλη οπτικη να δεις το θεμα αυτο
Εικόνα
Γαμώ... τα κράτη, γενικώς...
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα

Ώρα για λίγη φαντασία... ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ... Έχουμε φτερά!
ο χαμένος τα παίρνει όλα
Άβαταρ μέλους
ManOzzY
Real Name: Αλυσανδράτος Μανώλης
Facebook ID: 624949615

Δημοσίευση από ManOzzY »

Βασικά, αυτό δε το έχουμε ξαναποστάρει;
Όχι σε αυτο το φόρουμ όμως.
Neo

Δημοσίευση από Neo »

Δεν ξέρω... Εγώ προχθές το είδα και μου άρεσε. Και το τέλος Αποστόλη δεν είναι "gtp"... Είναι το αποκορύφωμα!
Άβαταρ μέλους
ManOzzY
Real Name: Αλυσανδράτος Μανώλης
Facebook ID: 624949615

Δημοσίευση από ManOzzY »

Μα το τέλος είναι που "τα σπάει" όλα!!!
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator
Real Name: Κώτσος Φίλ

Δημοσίευση από drcypher »

Κάποιου δεν του αρέσουν οι μπύρες... πες μου τουλάχιστον ότι σ' αρέσει η μπάλα αλλιώς θα πρέπει να αναζητήσω τον πατέρα σου να του ανακοινώσω τα άσχημα μαντάτα :P

Υ.Γ.: Να σημειωθεί πως το γεγονός ότι δεν πίνω μπύρες οφείλεται σε σατανικές συγκοιρίες που κατέστησαν το στομάχι μου ανίκανο να φιλοξενήσει αυτές και την ηδονή που προσφέρουν.
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
Άβαταρ μέλους
el_greco
Real Name: Νίκος Βέργος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από el_greco »

O tempora, φαντάζομαι ΞΕΡΕΙΣ τι χάνεις γιατρέ, ε;

Άβαταρ μέλους
Wizard
Forum Administrator
Forum Administrator
Real Name: Μάνος Ικάριος
Facebook ID: Manos.Ikarios

Δημοσίευση από Wizard »

drcypher έγραψε:Κάποιου δεν του αρέσουν οι μπύρες... πες μου τουλάχιστον ότι σ' αρέσει η μπάλα αλλιώς θα πρέπει να αναζητήσω τον πατέρα σου να του ανακοινώσω τα άσχημα μαντάτα :P
DrCox???? :P

Πάντως οι μπύρες γ@!#νε και γουστάρω πολύ που δεν πίνεις :P
Windows is unprotected sex. Linux is using a condom, the pill, a vasectomy, and the Berlin wall...
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator
Real Name: Κώτσος Φίλ

Δημοσίευση από drcypher »

el_greco έγραψε:O tempora, φαντάζομαι ΞΕΡΕΙΣ τι χάνεις γιατρέ, ε;
Πριν τις περιπέτειες με τον οισοφάγο μου είχε σχεδόν ερωτική σχέση με την Μπύρα...  :drunken:
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
O_Xamenos
Real Name: Σαληγκαρι με Ητα που θυμιζει Ηττα
Facebook ID: 682417817
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O_Xamenos »

παντου υπαρχει ενας μυθος... ;)
Εικόνα
Γαμώ... τα κράτη, γενικώς...
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα

Ώρα για λίγη φαντασία... ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ... Έχουμε φτερά!
ο χαμένος τα παίρνει όλα
Neo

Δημοσίευση από Neo »

drcypher έγραψε:[...]είχα σχεδόν ερωτική σχέση με την Μπύρα...  [...]
Μέχρι που η μπύρα είπε να παίξουν εκείνο το παιχνίδι με την αλλαγή ρόλων στο κρεββάτι και τον μάμησε...
Απάντηση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”