Πρόταση για αλλαγή προγράμματος σπουδών
- skywalker
- Real Name: skywalker
- Facebook ID: 0
- Επικοινωνία:
Πρόταση για αλλαγή προγράμματος σπουδών
Πιθανον και πολυ απο σας να το ξερουν αυτο παντως μιας και εχω την εντυπωση οτι δεν κυκλοφορησε τοσο πολυ θα το ανακοινωσω και οσοι το ξερετε απλα μην το διαβαζετε.Πριν απο λιγες μερες εγιναν δυο προτασεις στη συνελευση τμηματος για αλλαγη των μαθηματων των τεσσαρων πρωτων εξαμηνων.
Κοιταξτε το pdf και τα σχολιαζουμε.Πολλοι κινδυνολογουν οτι θα γινομαστε μηχανικοι και μαλιστα εκφερουν ως επιχειρημα το οτι σε αυτη την σχολη μπηκαν για τη σχολη καθεαυτη και οχι για να γινουν μηχανικοι.Δεν καταλαβενω το λογω υπαρξης μιας στειρας φυσικομαθηματικης σχολης χωρις μηχανικες εφαρμογες μεσα στο πολυτεχνειο.Και προφανως για να γινει αυτο πρεπει να γινουν καποιες αλλαγες στο προγραμμα σπουδων.Προσωπικα βλεπω θετικα αυτες τις αλλαγες αλλα επιφυλασσομαι ακομη.Θα θελα να ακουσω καμια αποψη.
Κυκλοφορει επισης και ενα χαρτι με το τι θα περιεχουν τα νεα αυτα μαθηματα.Αν καταφερω να βρω κατι η καποιον που να το εχει θα το ανεβασω.Αν παντως το εχει καποιος θα εκτιμουσα αν το ανεβαζε.
Παντως η καλυτερη αποψη που εχω ακουσει μεχρι τωρα και που ταιριαζει και με αυτες τις προτασεις ειναι να διαλεγουμε κατευθυνση στο 2 ετος και να δημιουργηθει κατευθυνση μηχανικου.
Κοιταξτε το pdf και τα σχολιαζουμε.Πολλοι κινδυνολογουν οτι θα γινομαστε μηχανικοι και μαλιστα εκφερουν ως επιχειρημα το οτι σε αυτη την σχολη μπηκαν για τη σχολη καθεαυτη και οχι για να γινουν μηχανικοι.Δεν καταλαβενω το λογω υπαρξης μιας στειρας φυσικομαθηματικης σχολης χωρις μηχανικες εφαρμογες μεσα στο πολυτεχνειο.Και προφανως για να γινει αυτο πρεπει να γινουν καποιες αλλαγες στο προγραμμα σπουδων.Προσωπικα βλεπω θετικα αυτες τις αλλαγες αλλα επιφυλασσομαι ακομη.Θα θελα να ακουσω καμια αποψη.
Κυκλοφορει επισης και ενα χαρτι με το τι θα περιεχουν τα νεα αυτα μαθηματα.Αν καταφερω να βρω κατι η καποιον που να το εχει θα το ανεβασω.Αν παντως το εχει καποιος θα εκτιμουσα αν το ανεβαζε.
Παντως η καλυτερη αποψη που εχω ακουσει μεχρι τωρα και που ταιριαζει και με αυτες τις προτασεις ειναι να διαλεγουμε κατευθυνση στο 2 ετος και να δημιουργηθει κατευθυνση μηχανικου.
Θελω να φυγουν τα κομματα Εδω και Τωρα απο το ΕΜΠ...

- titanomegistoterastios
- Real Name: Σπύρος
Το έχω πει και πάντα θα στο λέω...Έστω οτί βγαίνουμε μηχανικοί?Τί είδους μηχανικοί θα είμαστε?Αρπά κόλλα μηχανικοί?Ίσως η κατευθυνσή του μηχανικού να σώσει όσους θέλουν ΣΕΜΦΕ+μηχανηλίκι....Όμως το θέμα σηκώνει πολύ συζήτηση...Από το τι θέλουμε εμείς ως φοτητές και από τη ΣΕΜΦΕ ως σχολή...Και δε θα έλεγα πως είμαστε μια στείρα φυσικομαθηματική σχολή...Καλώς ή κακώς εμένα μου αρέσει η σχολή μας...Τι να πω...Let the post wars begin!
Ο θάνατος είναι τσάμπα...Αλλά κοστίζει μια ζωή....
Πολύ καλή μου φαίνεται η ιδέα να αλλάξει το πρόγραμμα σπουδων στα δύο πρώτα έτη. Απλά μετά θα πρέπει ή να δημιουργηθεί κατεύθυνση μηχανικής ή να αλλάξουν οι ήδη υπάρχουσες κατευθύνσεις. Εξηγούμαι: να έχουμε δηλαδή 1) Εφαρμογές των μαθηματικών στη μηχανική/νέες τεχνολογίες και 2) εφαρμογές της φυσικής στη μηχανική/νέες τεχνολογίες. Δηλαδή ουσιαστικά το αντικείμενο μας θα είναι η μηχανική/νέες τεχνολογίες, αλλά θα έχουμε ένα άριστο υπόβαθρο μαθηματικών και φυσικής. Μήπως θα έπρεπε να παίρνουμε κατεύθυνση στο 4ο έτος? Ή το 3ο να ήταν μεταβατικό?
Και κάτι που με παραξένεψε στις δύο προτάσεις: α) Θα γίνουμε μηχανικοί απλα και μόνο επειδή θα έχουμε 2 ώρες τεχνικό σχέδιο την εβδομάδα? και β) Προς τι η μείωση των ωρών? Που αποσκοπεί?
Και κάτι που με παραξένεψε στις δύο προτάσεις: α) Θα γίνουμε μηχανικοί απλα και μόνο επειδή θα έχουμε 2 ώρες τεχνικό σχέδιο την εβδομάδα? και β) Προς τι η μείωση των ωρών? Που αποσκοπεί?
- el_greco
- Real Name: Νίκος Βέργος
- Επικοινωνία:
Μην το βλέπεις σαν "κινδυνολογία", skywalker. Αυτό που σου είπα το μεσημέρι ήταν πολύ πιο απλό. Απαιτώ να βγω από τη σχολή στην οποία μπήκα. Από εκεί και πέρα, αλλαγές στο πρόγραμμα σπουδών με προσθήκη σχεδίου (τι σχεδίου, αλήθεια; Οι μηχανολόγοι κάνουν μηχανολογικό. Οι ηλεκτρολόγοι ηλεκτρολογικό. Εμείς με τη σχολή μας τι σχέδιο θα κάνουμε; ελεύθερο; ) και με την μακρινή "ελπίδα" να μπούμε σε μια συντεχνία που δε μας θέλει και εν τέλει δεν ανήκουμε, με βρίσκουν κάθετα αντίθετο. Δε με ενδιαφέρει αν το ίδρυμα λέγεται ΕΜΠ ή ΚΓΦ, μπήκα στη σχολή με συγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών, και το θεωρώ κατ'ελάχιστον κωλοπαιδισμό να απαιτώ να αλλάξει εκ των υστέρων για τη βόλεψή μου. Σε τελική ανάλυση ξέραμε ότι δε θα γίνουμε μηχανικοί όταν μπήκαμε εδώ, γιατί δεν είμαστε μηχανικοί.
- Matrian
- Real Name: Μάνος
Συμφωνώ και εγώ στην τροποποίηση του προγράμματος σπουδών και στη δημιουργία κατεύθυνσης μηχανικής. Στο κάτω κάτω γιατί να στερείται η δυνατότητα σε κάποιους φοιτητές να επιλέγουν αυτή την κατεύθυνση. Δεν νομίζω ότι "ρίχνει¨ τους άλλους, αλλά ούτε και θεωρώ ότι δεν πρέπει να δημιουργηθεί επειδή κάποιοι καθηγητές θα χάσουν κόσμο από τα μαθήματα τους....Τώρα, το τί έιδους μηχανικοί θα βγούμε, αυτό θα πρέπει να το σκεφτούμε και εμείς, αλλά και όποιοι άλλοι θα πουν τη γνώμη τους, έτσι ώστε να μην είμαστε ρηγμένοι στο επαγγελματικά μας δικαιώματα, αλλά και ούτε να μας επικαλύπτουν άλλες ειδικότητες..(όσο αυτό είναι εφικτό)
- noir
- Real Name: εθελοδουλο πρακτορακι :)
- Επικοινωνία:
@ el_greco, και μενα δε μ ενιδαφερει να γινω μηχανικος (μεσω της σεμφε τουλαχιστον), το θεμα ειναι πως στο ΕΜΠ υπαρχουν σχολες, οπως ΗΜΜΥ, και ΧΗΜ.ΜΗΧ (για τος τοπογαφους ή τους μεταλλειολογους δε ξερω τι μαθαινουν) που απο πλευρας μηχανικης δε σου κανουν πολλα παραπανω, απο μια αντε δυο μηχανικες και κανα σχεδιο... Το οτι υπαρχει το σχεδιο στο προγραμμα σπουδων τους πιστευω πως ειναι εντελως για τα ματια του κοσμου. Οποτε το θεμα ειναι, αφου το "δικαιουμαστε" απο πλευρας ισοτιμης αντιμετωπισης, γιατι να μη το διεκδικησουμε;
@ Matrian, και γιατι να υπαρχει ξεχωριστη ροη μηανικης και οχι απλως οι μηχανικες που κανουμε + σχεδιο, ωστε να βγαινουμε ολοι με το δικαιωμα να γινυομε μηχανικοι, οπως και στις προαναφερομενες σχολες; Η διασπαση των επαγγελματικων δικαιωματων των αποφοιτων δε νομιζω να μας συμφερει συνολικα... ειδικα οταν μπορουμε να την αποφυγουμε.
@ Matrian, και γιατι να υπαρχει ξεχωριστη ροη μηανικης και οχι απλως οι μηχανικες που κανουμε + σχεδιο, ωστε να βγαινουμε ολοι με το δικαιωμα να γινυομε μηχανικοι, οπως και στις προαναφερομενες σχολες; Η διασπαση των επαγγελματικων δικαιωματων των αποφοιτων δε νομιζω να μας συμφερει συνολικα... ειδικα οταν μπορουμε να την αποφυγουμε.

Η ελευθερία του ενός είναι προϋπόθεση για την ελευθερία του άλλου!
Κανένας έγκλειστος στις κρατικές φυλακές, κανένας σκλάβος στα αφεντικά!
Αντίσταση - Αυτοοργάνωση - Αλληλεγγύη
- titanomegistoterastios
- Real Name: Σπύρος
- sparc
- Real Name: Γιώργος
Θέλω να αναφερθώ στο θέμα στην πλήρη του έκταση. Για το σκοπό αυτό θα ξεκινήσω με μια μικρή εισαγωγή του τι είναι τώρα η ΣΕΜΦΕ.
Όπως παραδέχονται και οι καθηγητές μας, το πρόγραμμα της σχολής δημιουργήθηκε κατ' εικόνα και ομοίωση άλλων πετυχημένων σχολών του εξωτερικού. Στις σχολές αυτές, όπως και στην δικιά μας, ο όρος "μηχανικός" είναι συγγενής αλλά όχι ο στόχος. Συγκεκριμένα τα εφαρμοσμένα έρχονται να καλύψουν το κενό μεταξύ όλων των μηχανικών, συνδυάζοντας επιφανειακές γνώσεις από όλους τους κλάδους των μηχανικών με εξειδίκευση στις κλασσικές επιστήμες, δημιουργώντας τον ενδιάμεσο κρίκο. Θα επικαλεστώ λόγια που μου είπε προσωπικά ο Δρυς... "Όλοι οι μηχανικοί ξέρουν πολύ καλά τον κλάδο της εξειδίκευσης τους. Όταν όμως είναι απαραίτητη η συνεργασία διαφορετικών κλάδων ο ΣΕΜΦΕήτης είναι ο ιδανικός επιστήμονας να τους κάνει να μιλήσουν την ίδια γλώσσα, αφού ο ίδιος μπορεί να μιλήσει την ιδιαίτερη γλώσσα του κάθ' ενός". Το αντικείμενο αυτής της σχολής βρίσκει εφαρμογή οπουδήποτε υπάρχει βιομηχανία και γενικότερα μεγάλες εταιρείες των οποίων το αντικείμενο απαιτεί τον συνδυασμό πολλαπλών ειδικοτήτων ξένων μεταξύ των (πάρε πχ Ηλ/γους και Πολιτικούς). Δυστυχώς η απαίτηση αυτή δεν απαντάται στην αγορά της Ελλάδας των μικρών έργων και της εισαγόμενης αποτελεσματικότητας. Για άλλη μια φορά, δλδ, έγινε ένα έργο (η δημιουργία της σχολής) χωρίς κανένα σχεδιασμό για τις βάσεις στις οποίες θα πατήσει.
Με άλλα λόγια το πρόβλημα είναι πως δεν υπάρχει δουλειά για εμάς σε αυτήν την χώρα. Ωστόσο όποιος τολμήσει να πάει λίγες εκατοντάδες χιλιόμετρα βόρεια της Ελλάδας, πιθανότατα να πετύχει.
Η όλη φάση με το μηχανιλίκη της ΣΕΜΦΕ είναι για να μπορέσουν οι απόφοιτοι μας να απασχοληθούν ως μηχανικοί, ενάντια σε αυτό που σπούδασαν, μέχρι η Ελλαδάρα να αναπτυχθεί στο επίπεδο της μέσης Ευρωπαϊκής χώρας για να θυμηθεί τότε πως κάποτε έφτιαξε ένα μάτσο μαθηματικούς και φυσικούς που δεν ήθελαν να γίνουν δάσκαλοι. Οποιαδήποτε λύση λοιπόν, μαζί με αυτές που περιλαμβάνονται στο pdf του skywalker, απαντά ακριβώς αυτό. Προσωρινή αναγνώριση μας ως μηχανικούς...
Ωστόσο όλοι ξέρουμε πως όταν όλα αυτά τελειώσουν και δουλειά θα βρούμε και μέλλον θα έχουμε. Τι θα απογίνει η Σχολή όμως; Προσωπικά πιστεύω ότι θα χάσει εντελώς την ταυτότητά της και θα ξαναγίνει το Γενικό Τμήμα του ΕΜΠ παράγοντας δευτεροκλασάτους μηχανικούς, γιατί ως μηχανικοί και μόνο θα είμαστε πάντα κατώτεροι των εταίρων Μετσοβιτών όσα πατσαρίσματα και αν γίνουν στο πρόγραμμα, εκτός και αν κάποτε απλά μας πούνε Μηχανολογο-Ηλεκτρολόγοι v2.0.
Δεν ξέρω για σας λοιπόν, εγώ τελειώνοντας πλέον την ΣΕΜΦΕ μένω απόλυτα ικανοποιημένος που δεν κατάφερα να μπω απέναντι (Ηλ/γους) και η απόφασή μου να συνεχίσω τις σπουδές μου στα (καμία σχέση με μηχανική) χρηματοοικονομικά το αποδεικνύει. Να πω εδώ ότι η συγκεκριμένη πορεία, μαζί με τόσες άλλες, είναι κάτι πολύ συνηθισμένο στο εξωτερικό, αφού οι γνώσεις εφαρμοσμένων μαθηματικών που απαιτούνται για τόσα επαγγέλματα δεν προσφέρονται στο απλό μαθηματικό.
Συγκεκριμένα για την πρόταση που αναφέρθηκε, βλέπω δύο βασικές αλλαγές.
1) Επανέρχεται το Παραμορφώσιμο 2 στην θέση της Μ. Κατασκευών, που έτσι κι αλλιώς ήταν το Π2 κουτσουρεμένο, για μη-μηχανικούς. Σαν να λέμε "Μηχανική for dummies 4" και
2) Προστίθεται η Δυναμική που σε συνδυασμό με το Π2 καλύπτει, σε ένα βαθμό, το βασικό γνωσικό κενό που μας τρίβουν στα μούτρα το ΤΕΕ και οι εταίροι Μετσοβίτες.
Για άλλη μια φορά τσαπατσουλιά και προχειρότητα. Πρέπει πρώτα να αποφασίσουμε αν θέλουμε τη ΣΕΜΦΕ ή απλά είμαστε τσαντισμένοι που δεν καταφέραμε να μπούμε σε ένα από τα περιμετρικά μας κτήρια
.
ΥΓ.: Άποψη μου είναι πως όποιος θέλει να γίνει και να εργαστεί ως μηχανικός να κάνει τα χαρτιά του για μεταγραφή. Εξάλλου πολλά από τα μαθήματά μας αναγνωρίζονται.
(EDIT: θεώρησα αυτονόητη την απασχόληση των ΣΕΜΦΕητών στην έρευνα και την άφησα εσκεμμένα εκτός)
Όπως παραδέχονται και οι καθηγητές μας, το πρόγραμμα της σχολής δημιουργήθηκε κατ' εικόνα και ομοίωση άλλων πετυχημένων σχολών του εξωτερικού. Στις σχολές αυτές, όπως και στην δικιά μας, ο όρος "μηχανικός" είναι συγγενής αλλά όχι ο στόχος. Συγκεκριμένα τα εφαρμοσμένα έρχονται να καλύψουν το κενό μεταξύ όλων των μηχανικών, συνδυάζοντας επιφανειακές γνώσεις από όλους τους κλάδους των μηχανικών με εξειδίκευση στις κλασσικές επιστήμες, δημιουργώντας τον ενδιάμεσο κρίκο. Θα επικαλεστώ λόγια που μου είπε προσωπικά ο Δρυς... "Όλοι οι μηχανικοί ξέρουν πολύ καλά τον κλάδο της εξειδίκευσης τους. Όταν όμως είναι απαραίτητη η συνεργασία διαφορετικών κλάδων ο ΣΕΜΦΕήτης είναι ο ιδανικός επιστήμονας να τους κάνει να μιλήσουν την ίδια γλώσσα, αφού ο ίδιος μπορεί να μιλήσει την ιδιαίτερη γλώσσα του κάθ' ενός". Το αντικείμενο αυτής της σχολής βρίσκει εφαρμογή οπουδήποτε υπάρχει βιομηχανία και γενικότερα μεγάλες εταιρείες των οποίων το αντικείμενο απαιτεί τον συνδυασμό πολλαπλών ειδικοτήτων ξένων μεταξύ των (πάρε πχ Ηλ/γους και Πολιτικούς). Δυστυχώς η απαίτηση αυτή δεν απαντάται στην αγορά της Ελλάδας των μικρών έργων και της εισαγόμενης αποτελεσματικότητας. Για άλλη μια φορά, δλδ, έγινε ένα έργο (η δημιουργία της σχολής) χωρίς κανένα σχεδιασμό για τις βάσεις στις οποίες θα πατήσει.
Με άλλα λόγια το πρόβλημα είναι πως δεν υπάρχει δουλειά για εμάς σε αυτήν την χώρα. Ωστόσο όποιος τολμήσει να πάει λίγες εκατοντάδες χιλιόμετρα βόρεια της Ελλάδας, πιθανότατα να πετύχει.
Η όλη φάση με το μηχανιλίκη της ΣΕΜΦΕ είναι για να μπορέσουν οι απόφοιτοι μας να απασχοληθούν ως μηχανικοί, ενάντια σε αυτό που σπούδασαν, μέχρι η Ελλαδάρα να αναπτυχθεί στο επίπεδο της μέσης Ευρωπαϊκής χώρας για να θυμηθεί τότε πως κάποτε έφτιαξε ένα μάτσο μαθηματικούς και φυσικούς που δεν ήθελαν να γίνουν δάσκαλοι. Οποιαδήποτε λύση λοιπόν, μαζί με αυτές που περιλαμβάνονται στο pdf του skywalker, απαντά ακριβώς αυτό. Προσωρινή αναγνώριση μας ως μηχανικούς...
Ωστόσο όλοι ξέρουμε πως όταν όλα αυτά τελειώσουν και δουλειά θα βρούμε και μέλλον θα έχουμε. Τι θα απογίνει η Σχολή όμως; Προσωπικά πιστεύω ότι θα χάσει εντελώς την ταυτότητά της και θα ξαναγίνει το Γενικό Τμήμα του ΕΜΠ παράγοντας δευτεροκλασάτους μηχανικούς, γιατί ως μηχανικοί και μόνο θα είμαστε πάντα κατώτεροι των εταίρων Μετσοβιτών όσα πατσαρίσματα και αν γίνουν στο πρόγραμμα, εκτός και αν κάποτε απλά μας πούνε Μηχανολογο-Ηλεκτρολόγοι v2.0.
Δεν ξέρω για σας λοιπόν, εγώ τελειώνοντας πλέον την ΣΕΜΦΕ μένω απόλυτα ικανοποιημένος που δεν κατάφερα να μπω απέναντι (Ηλ/γους) και η απόφασή μου να συνεχίσω τις σπουδές μου στα (καμία σχέση με μηχανική) χρηματοοικονομικά το αποδεικνύει. Να πω εδώ ότι η συγκεκριμένη πορεία, μαζί με τόσες άλλες, είναι κάτι πολύ συνηθισμένο στο εξωτερικό, αφού οι γνώσεις εφαρμοσμένων μαθηματικών που απαιτούνται για τόσα επαγγέλματα δεν προσφέρονται στο απλό μαθηματικό.
Συγκεκριμένα για την πρόταση που αναφέρθηκε, βλέπω δύο βασικές αλλαγές.
1) Επανέρχεται το Παραμορφώσιμο 2 στην θέση της Μ. Κατασκευών, που έτσι κι αλλιώς ήταν το Π2 κουτσουρεμένο, για μη-μηχανικούς. Σαν να λέμε "Μηχανική for dummies 4" και
2) Προστίθεται η Δυναμική που σε συνδυασμό με το Π2 καλύπτει, σε ένα βαθμό, το βασικό γνωσικό κενό που μας τρίβουν στα μούτρα το ΤΕΕ και οι εταίροι Μετσοβίτες.
Για άλλη μια φορά τσαπατσουλιά και προχειρότητα. Πρέπει πρώτα να αποφασίσουμε αν θέλουμε τη ΣΕΜΦΕ ή απλά είμαστε τσαντισμένοι που δεν καταφέραμε να μπούμε σε ένα από τα περιμετρικά μας κτήρια
ΥΓ.: Άποψη μου είναι πως όποιος θέλει να γίνει και να εργαστεί ως μηχανικός να κάνει τα χαρτιά του για μεταγραφή. Εξάλλου πολλά από τα μαθήματά μας αναγνωρίζονται.
(EDIT: θεώρησα αυτονόητη την απασχόληση των ΣΕΜΦΕητών στην έρευνα και την άφησα εσκεμμένα εκτός)
I think therefore I am? Could be! Or is it really someone else who thinks he's me?
Reymond Smullyan - This book needs no title
Στενή είναι η αρετή, δεν μπορώ να αναπνεύσω· μικρός, στενός είναι ο Παράδεισος, δε με χωράει· σαν άνθρωπος μου φαίνεται ο Θεός σας, δεν τον θέλω!
Ν. Καζαντζάκης - Ασκητική
Στενή είναι η αρετή, δεν μπορώ να αναπνεύσω· μικρός, στενός είναι ο Παράδεισος, δε με χωράει· σαν άνθρωπος μου φαίνεται ο Θεός σας, δεν τον θέλω!
Καποια σχολια περι του περιτυλιγματος και οχι περι της ουσιας(αυτα δεν ειμαι αρμοδιος να τα κανω):
Το τεχνικο σχέδιο ειναι μια ειδοποιος διαφορά ανάμεσα στο μηχανικό και τον θεωρητικο επιστήμονα.Οσοι κάνουν σχέδιο,το κάνουν με την προοπτική να τους χρησιμεύσει στο σχεδιασμό μιας κάποιας διάταξης ή στην ανάγνωση πχ μηχανολογικο,ηλεκτρολογικο,ηλεκτρονικο,κτιρίου κά.
Τουτέστιν δεν είναι καθόλου πασάλλειμα για να μπείτε στο ΤΕΕ.
Και το να κάνετε γενικό σχέδιο(οπως οι χημικοί μηχανικοί) δεν ειναι χαζό:
εστω πως ως/σαν(επιλέξτε ο,τι θέλετε) ερχεται η στιγμή που θέλετε να σχεδιάσετε
μια πλακέτα ηλεκτρονικών/εναν πυρηνικο αντιδραστήρα/μια διάταξη αυτομάτου ελέγχου κά
Καλό θα ήταν εκτός απο ενα πρόχειρο σχέδιο να μπορείτε να κάνετε και το επίσημο σχέδιο με τις τεχνικές προδιαγραφές αλλά και να διαβάσετε ένα σχέδιο μιας εφαρμογής.
Επισης δεν καταλαβαίνω την τοση αντιπαλοτητα στη ροή μηχανικής.Οπως υπάρχει ροή φυσικής ή μαθηματικών,ας υπάρχει και ροή μηχανικής.Ακομα και αν δεν έχει λόγο η ύπαρξη της να σας βάλει στο ΤΕΕ,ειναι τουλάχιστον λάθος να λες οχι σε μια ροή μηχανικής.Δηλαδή οσοι προτιμούν τη μηχανική αντι της φυσικής ή των μαθηματικών είναι φοιτητές κατώτεροι;
Με λιγότερα δικαιώματα;
Το τι δικαιώματα τώρα θα έχετε στο ΤΕΕ θα ήταν καλο να τα συζητήσετε με το ΤΕΕ(εδώ αρχίζουν τα δύσκολα) αλλά και τους καθηγητές σας.Μην νομίζετε πάντως πως τα δικαιώματα ειναι πάντα σχετικά με αυτά που μαθαίνετε στη σχολή.
Μπείτε στο site του ΤΕΕ(μπουρδέλο ειναι btw) και ψάξτε τα.Αν θυμάμαι καλά τα περισσότερα δικαιώματα τα έχουν οι ΠΜ...
Θα ήταν καλύτερα πάντως σχετικά με το ΤΕΕ και το μηχανιλίκι να ρωτάτε καθηγητές που έχουν άμεση σχέση ΚΑΙ ΟΧΙ αυτούς που τελειώσαν φυσικούς ή μαθηματικούς.Τουτέστιν άτομα οπως ο Γαζής,ο Δρυς,ο Αργυρός δεν ειναι τα πλέον κατάλληλα να μιλήσουν για τετοια ζητήματα.
Αντιθέτως ατομα οπως ο Ζάχος,ο Κουρκουλής,ο Λιαροκάπης,o Παναγωτουνάκος,ο Παπαγιάννης ή ο Βακάκης ειναι ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΑ πιο σχετικοί αφού τελειωσαν το ΕΜΠ...
Επίσης δουλειά σε σοβαρο επιστημονικο και έρευνα σε αυτή τη χώρα δεν υπάρχει,επομένως ξεχάστε τις εργασιακές διεξόδους εκεί γιατι ειναι ελάχιστες για ΟΛΟΥΣ.Kαι γιατι δεν προκειται να αναπτυχθεί ποτέ σοβαρή βιομηχανια στη χώρα(για πολλούς λόγους πολιτικούς ειναι η αλήθεια).
Κλασικο παράδειγμα η Intracom που κλείνει...
Αυτο ισχύει και για τα χρηματοοικονομικά(ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΙΔΕΑ ΠΟΣΟΙ WANNA BE YUPPIE ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ;) και για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και για την Πληροφορική και για ολα...
Τέλος,υπάρχει ένα κομμάτι που με ενόχλησε εντονότατα:
Ειναι μια εξαιρετικά ΧΡΗΣΙΜΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ.Τις περισσότερες απο οσες μηχανικές θα κάνετε.
Προσωπικά θεωρώ πως η Π1 πλέον έχει κυρίς τη χρησιμότητα να σε εντάξει στην Π2.
Τώρα αν τυγχαίνει να είναι και εύκολη,Ε ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ;
ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΠΩΣ ΚΑΤΙ ΕΥΚΟΛΟ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ.Αντιθέτως γκρινιάζετε.
Αν θέλετε να βασανίζεστε πάσσο.Yours faculty...
Τέλος η αναλυτική Δυναμική δεν αντιλαμβάνομαι προσωπικά τι κενο καλύπτει.Μη σας πω πως πιο χρήσιμη ήταν η μηχανική ΙΙΙ.Ουτε έχει σχέση με το ΤΕΕ καθότι δυναμική δεν κάνουν οι τοπογράφοι ή οι χημικοί ή οι μεταλλειολογοι....
Μάλλον αλλού θα πρέπει να ζητήσετε αλλού τις αιτίες αλλαγής..
Αυτά τα ολιγα ...
Το τεχνικο σχέδιο ειναι μια ειδοποιος διαφορά ανάμεσα στο μηχανικό και τον θεωρητικο επιστήμονα.Οσοι κάνουν σχέδιο,το κάνουν με την προοπτική να τους χρησιμεύσει στο σχεδιασμό μιας κάποιας διάταξης ή στην ανάγνωση πχ μηχανολογικο,ηλεκτρολογικο,ηλεκτρονικο,κτιρίου κά.
Τουτέστιν δεν είναι καθόλου πασάλλειμα για να μπείτε στο ΤΕΕ.
Και το να κάνετε γενικό σχέδιο(οπως οι χημικοί μηχανικοί) δεν ειναι χαζό:
εστω πως ως/σαν(επιλέξτε ο,τι θέλετε) ερχεται η στιγμή που θέλετε να σχεδιάσετε
μια πλακέτα ηλεκτρονικών/εναν πυρηνικο αντιδραστήρα/μια διάταξη αυτομάτου ελέγχου κά
Καλό θα ήταν εκτός απο ενα πρόχειρο σχέδιο να μπορείτε να κάνετε και το επίσημο σχέδιο με τις τεχνικές προδιαγραφές αλλά και να διαβάσετε ένα σχέδιο μιας εφαρμογής.
Επισης δεν καταλαβαίνω την τοση αντιπαλοτητα στη ροή μηχανικής.Οπως υπάρχει ροή φυσικής ή μαθηματικών,ας υπάρχει και ροή μηχανικής.Ακομα και αν δεν έχει λόγο η ύπαρξη της να σας βάλει στο ΤΕΕ,ειναι τουλάχιστον λάθος να λες οχι σε μια ροή μηχανικής.Δηλαδή οσοι προτιμούν τη μηχανική αντι της φυσικής ή των μαθηματικών είναι φοιτητές κατώτεροι;
Με λιγότερα δικαιώματα;
Το τι δικαιώματα τώρα θα έχετε στο ΤΕΕ θα ήταν καλο να τα συζητήσετε με το ΤΕΕ(εδώ αρχίζουν τα δύσκολα) αλλά και τους καθηγητές σας.Μην νομίζετε πάντως πως τα δικαιώματα ειναι πάντα σχετικά με αυτά που μαθαίνετε στη σχολή.
Μπείτε στο site του ΤΕΕ(μπουρδέλο ειναι btw) και ψάξτε τα.Αν θυμάμαι καλά τα περισσότερα δικαιώματα τα έχουν οι ΠΜ...
Θα ήταν καλύτερα πάντως σχετικά με το ΤΕΕ και το μηχανιλίκι να ρωτάτε καθηγητές που έχουν άμεση σχέση ΚΑΙ ΟΧΙ αυτούς που τελειώσαν φυσικούς ή μαθηματικούς.Τουτέστιν άτομα οπως ο Γαζής,ο Δρυς,ο Αργυρός δεν ειναι τα πλέον κατάλληλα να μιλήσουν για τετοια ζητήματα.
Αντιθέτως ατομα οπως ο Ζάχος,ο Κουρκουλής,ο Λιαροκάπης,o Παναγωτουνάκος,ο Παπαγιάννης ή ο Βακάκης ειναι ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΑ πιο σχετικοί αφού τελειωσαν το ΕΜΠ...
Επίσης δουλειά σε σοβαρο επιστημονικο και έρευνα σε αυτή τη χώρα δεν υπάρχει,επομένως ξεχάστε τις εργασιακές διεξόδους εκεί γιατι ειναι ελάχιστες για ΟΛΟΥΣ.Kαι γιατι δεν προκειται να αναπτυχθεί ποτέ σοβαρή βιομηχανια στη χώρα(για πολλούς λόγους πολιτικούς ειναι η αλήθεια).
Αυτο ισχύει και για τα χρηματοοικονομικά(ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΙΔΕΑ ΠΟΣΟΙ WANNA BE YUPPIE ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ;) και για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και για την Πληροφορική και για ολα...
Τέλος,υπάρχει ένα κομμάτι που με ενόχλησε εντονότατα:
Προσωπικά έκανα το Π2 και δεν το βρήκα καθόλου μηχανική for dummies 4.Οχι περισσοτερο απο οσο ειναι η μηχανική ΙΙΙ.1) Επανέρχεται το Παραμορφώσιμο 2 στην θέση της Μ. Κατασκευών, που έτσι κι αλλιώς ήταν το Π2 κουτσουρεμένο, για μη-μηχανικούς. Σαν να λέμε "Μηχανική for dummies 4"
Ειναι μια εξαιρετικά ΧΡΗΣΙΜΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ.Τις περισσότερες απο οσες μηχανικές θα κάνετε.
ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΠΩΣ ΚΑΤΙ ΕΥΚΟΛΟ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ.Αντιθέτως γκρινιάζετε.
Τέλος η αναλυτική Δυναμική δεν αντιλαμβάνομαι προσωπικά τι κενο καλύπτει.Μη σας πω πως πιο χρήσιμη ήταν η μηχανική ΙΙΙ.Ουτε έχει σχέση με το ΤΕΕ καθότι δυναμική δεν κάνουν οι τοπογράφοι ή οι χημικοί ή οι μεταλλειολογοι....
Μάλλον αλλού θα πρέπει να ζητήσετε αλλού τις αιτίες αλλαγής..
Αυτά τα ολιγα ...
- skywalker
- Real Name: skywalker
- Επικοινωνία:
ayti ti stigmi exo piei arketa poly opote den tha epixeiriso na grapso tpt sobaro.Idi to post tou sparc mou fanike apisteyta dysnoito.Pantos tha grapso ena pragma pou mou erxete etsi.Paizei na to do to proi kai na einai m@l@ki@
.Oles aytes oi syzitiseis pou kanoume peri kateythynsis mixanikes einai fantastikes.San koubenta tou aera.Opote as min biazomaste na poume oti tha eimaste deyteroklasatoi mixanikoi
Yg simera egine ena gegonos pou mou prokalese sok kai apo do kai pera tha prospathiso na grafo ellinika kai me tonous.Apo to epomeno post
Yg simera egine ena gegonos pou mou prokalese sok kai apo do kai pera tha prospathiso na grafo ellinika kai me tonous.Apo to epomeno post
Θελω να φυγουν τα κομματα Εδω και Τωρα απο το ΕΜΠ...

- el_greco
- Real Name: Νίκος Βέργος
- Επικοινωνία:
Το "πρόβλημα" δεν είναι με κατεύθυνση μηχανικής εν γένει. Ας φτιάξουν και κατεύθυνση εφαρμοσμένης κηπουρικής. Το θέμα είναι ότι ο skywalker υποστηρίζει ότι πρέπει να φτιαχτεί μια κατεύθυνση μηχανικής, οι απόφοιτοι της οποίας και μόνον αυτοί θα έχουν δικαιώματα εγγραφής στο ΤΕΕ κλπ. Δηλαδή να διασπάσουμε περαιτέρω τη σχολή, ενώ το προς έγκριση ΠΔ κάνει ήδη σαφή διαχωρισμό μαθηματικών και φυσικών. Στους Μηχανολόγους οι κατασκευαστές δεν έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους ενεργεακούς; Με τους παραγωγής; Εμείς να φτιάξουμε μια κατεύθυνση προνομιούχων μηχανικών, η οποία αυτόματα κατατάσσει όσους θα επιλέγουν κατεύθυνση μαθηματικών και φυσικής στους πτωχούς συγγενείς; Όχι.
Προφανώς και αν ενταχθει στο ΤΕΕ θα ενταχθει ολη η σχολή.Ο,τι ακούγεται περι ένταξης μιας κατεύθυνσης στο ΤΕΕ να το θεωρειτε ραδιο αρβυλα καθοτι ΠΟΤΕ δεν έχει ενταχθει τμημα σχολής στο ΤΕΕ.el_greco έγραψε:Το "πρόβλημα" δεν είναι με κατεύθυνση μηχανικής εν γένει. Ας φτιάξουν και κατεύθυνση εφαρμοσμένης κηπουρικής. Το θέμα είναι ότι ο skywalker υποστηρίζει ότι πρέπει να φτιαχτεί μια κατεύθυνση μηχανικής, οι απόφοιτοι της οποίας και μόνον αυτοί θα έχουν δικαιώματα εγγραφής στο ΤΕΕ κλπ. Δηλαδή να διασπάσουμε περαιτέρω τη σχολή, ενώ το προς έγκριση ΠΔ κάνει ήδη σαφή διαχωρισμό μαθηματικών και φυσικών. Στους Μηχανολόγους οι κατασκευαστές δεν έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους ενεργεακούς; Με τους παραγωγής; Εμείς να φτιάξουμε μια κατεύθυνση προνομιούχων μηχανικών, η οποία αυτόματα κατατάσσει όσους θα επιλέγουν κατεύθυνση μαθηματικών και φυσικής στους πτωχούς συγγενείς; Όχι.
Χώρια που επειδη βγάζεις κατεύθυνση μηχανικής δε σε κάνει μηχανικο.
Πχ οι ενεργειακοί μηχανολογοι ή οι χημικοί ειναι πιο κοντά στους φυσικους ενω οι ΜΥ στους μαθηματικους...
- sparc
- Real Name: Γιώργος
Παρεξήγησες. Τα σχόλια αφορούσαν την Κατασκευών και όχι την Π2, που αναγνωρίζω ότι είναι σοβαρό και όχι εύκολο μάθημα (για μηχανική). Αντικαταστάθηκε από την κατασκευών το 2002 ακριβώς επειδή ήταν αδικαιολόγητα δύσκολο.Προσωπικά έκανα το Π2 και δεν το βρήκα καθόλου μηχανική for dummies 4.Οχι περισσοτερο απο οσο ειναι η μηχανική ΙΙΙ.
Επίσης, πίσω από όλα όσα είπα είναι μία απορία. Άντε και γίναμε μηχανικοί με όλες τις απαραίτητες αλλαγές στο πρόγραμμα και στο πτυχίο. Ποιος θα είναι ο ρόλος μας; Δεν θεωρώ ότι υπάρχει κάποιο κενό να καλύψουμε. Θα είμαστε κάτι που μοιάζει με μηχανολόγος αλλά μπορεί να είναι και ηλεκτρολόγος, έχοντας μαθήματα και από πολιτικούς. Πάλι στα ίδια γυρνάμε λοιπόν, έχοντας μία σφραγίδα παραπάνω. Δεν το καταλαβαίνω.
Δε διαφωνώ, μόνο που το παράδειγμα των χρηματοοικονομικών το είπα με εντελώς διαφορετικό νόημα. Σε καμία περίπτωση δεν εννοούσα ότι θα βρω δουλειά αφού το αντικείμενο του Finance, τα παράγωγα, δεν υπάρχουν καν στην Ελλάδα. Ωστόσο, αν είχα τελειώσει Ηλ/γος θα μου ήταν πολύ δύσκολο να ακολουθήσω αυτό το μεταπτυχιακό, αν είχα τελειώσει μαθηματικό θα είχα σημαντικά κενά στις μαθηματικές μου γνώσεις καθώς και πλήρη άγνοια περί πληροφορικής (που είναι σήμερα απαραίτητη), αν είχα πάει ΑΣΟΕ απλά δε θα μπορούσα να γίνω μαθηματικός από την μια στιγμή στην άλλη κτλ κτλ.Επίσης δουλειά σε σοβαρο επιστημονικο και έρευνα σε αυτή τη χώρα δεν υπάρχει,επομένως ξεχάστε τις εργασιακές διεξόδους εκεί γιατι ειναι ελάχιστες για ΟΛΟΥΣ.Kαι γιατι δεν προκειται να αναπτυχθεί ποτέ σοβαρή βιομηχανια στη χώρα(για πολλούς λόγους πολιτικούς ειναι η αλήθεια).
Αυτο ισχύει και για τα χρηματοοικονομικά(ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΙΔΕΑ ΠΟΣΟΙ WANNA BE YUPPIE ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟWink και για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και για την Πληροφορική και για ολα...
Σε γενικές γραμμές, χρησιμοποίησες τα λόγια μου όπως σε βόλευαν αδιαφορώντας για το πραγματικό νόημά τους. Θα ήταν καλύτερα, όταν θελήσεις να ξανακάνεις κάτι quote και ειδικότερα όταν χρησιμοποιείς την παράθεση για να κατηγορήσεις, να είσαι σίγουρος ότι έπιασες το νόημα πρώτα.
Και τέλος, πέρα από το να παραποιήσεις τα λόγια μου δεν είδα να αναφέρεις κάποιο πραγματικό επιχείρημα υπέρ του ΤΕΕ και όλης αυτής της υπόθεσης. Αυτό το λέω για να σε παρακινήσω να το κάνεις αφού μέχρι τώρα δεν ακούω τπτ άλλο πέρα από το θέμα της δουλειάς, "να γραφτούμε στο ΤΕΕ για να βρούμε δουλειά" λένε όλοι. Δουλεύοντας χρόνια τώρα αυτό το βρίσκω αστείο. Επίσης ήταν ο Λιαροκάπης που σε πρόσφατη συνέλευση, έκραζε τους πάντες που θέλανε να αλλάξει η σχολή και όχι το αντίθετο. Επίσης, ο Ζαχος δεν έχει τελειώσει ΕΜΠ, αλλά ΣΕΜΦΕ στην Ελβετία. ΣΕΜΦΕ με την σημερινή της υπόσταση, την μη-μηχανική.
ΥΓ: Ο λόγος μου ίσως χρειάζεται περισσότερες της μία αναγνώσεις για να γίνει κατανοητός. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο καθένας είναι ελεύθερος να τον ερμηνεύσει όπως τον βολεύει αλλά ότι δεν μπορεί να τον χρησιμοποιήσει μέχρι να τον καταλάβει.
I think therefore I am? Could be! Or is it really someone else who thinks he's me?
- HeartDoc
- Real Name: Νίκος Καραστάθης
Τελικά νομίζω ότι η ΣΕΜΦΕ αποτελείται από:
Τέλος, Αλέξανδρε, δεν νομίζω να ζητήσει κανείς από ΣΕΜΦΕίτη να του κάνει μηχανολογικό σχέδιο. Ότι θα πρέπει να μπορεί ο καθένας που θέλει να λέει ότι έχει κάνει και 8 μηχανικές να διαβάζει ένα επίσημο σχέδιο, ok. Αλλά να μου ζητήσει εργοδότης να κάνω επίσημο μηχανολογικό/ηλεκτρολογικό σχέδιο το βλέπω κάπως χλωμό...
[O_Xamenos mode] ΌΛΗ Η ΣΕΜΦΕ ΠΑΕΙ CERN, ΠΑΕΙ CERN, ΠΑΕΙ CΕΕΕERN [/O_Xamenos mode] :P
- 50% wannabe(es) Ιατροί που έγραψαν καλύτερα Μαθηματικά/Φυσική αντί για Βιολογία/Χημεία
- 20% wannabe(es) Μηχανικούς (Μηχανικοί != ΣΕΜΦΕίτες) [βλ. ΥΜΜΗ, ΠΜ, ΧΜ, ΝΜ]
- 20% άτομα που άρχισε να τους αρέσει η σχολή εδώ μέσα
- 2% άτομα που είχαν κ@*λα με τη Φυσική ή τα Μαθηματικά
- 8% κλασσικούς έλληνες φοιτητές (ας μη το αναλύσω θα γίνω κακός
)
Τέλος, Αλέξανδρε, δεν νομίζω να ζητήσει κανείς από ΣΕΜΦΕίτη να του κάνει μηχανολογικό σχέδιο. Ότι θα πρέπει να μπορεί ο καθένας που θέλει να λέει ότι έχει κάνει και 8 μηχανικές να διαβάζει ένα επίσημο σχέδιο, ok. Αλλά να μου ζητήσει εργοδότης να κάνω επίσημο μηχανολογικό/ηλεκτρολογικό σχέδιο το βλέπω κάπως χλωμό...
[O_Xamenos mode] ΌΛΗ Η ΣΕΜΦΕ ΠΑΕΙ CERN, ΠΑΕΙ CERN, ΠΑΕΙ CΕΕΕERN [/O_Xamenos mode] :P
The day Microsoft makes something that doesn't suck is the day they start making vacuum cleaners.
1)Νομιζω ήμουν σαφής: έκανα σχολια για την ταμπακέρα και οχι για την ουσια γιατι δεν μου πέφτει λογος να θα μπειτε στο ΤΕΕ ή οχι.Για αυτο και δεν έχω γραψει επιχειρηματα υπέρ ή κατά του ΤΕΕ...sparc έγραψε:
Σε γενικές γραμμές, χρησιμοποίησες τα λόγια μου όπως σε βόλευαν αδιαφορώντας για το πραγματικό νόημά τους. Θα ήταν καλύτερα, όταν θελήσεις να ξανακάνεις κάτι quote και ειδικότερα όταν χρησιμοποιείς την παράθεση για να κατηγορήσεις, να είσαι σίγουρος ότι έπιασες το νόημα πρώτα.
Και τέλος, πέρα από το να παραποιήσεις τα λόγια μου δεν είδα να αναφέρεις κάποιο πραγματικό επιχείρημα υπέρ του ΤΕΕ και όλης αυτής της υπόθεσης. Αυτό το λέω για να σε παρακινήσω να το κάνεις αφού μέχρι τώρα δεν ακούω τπτ άλλο πέρα από το θέμα της δουλειάς, "να γραφτούμε στο ΤΕΕ για να βρούμε δουλειά" λένε όλοι. Δουλεύοντας χρόνια τώρα αυτό το βρίσκω αστείο. Επίσης ήταν ο Λιαροκάπης που σε πρόσφατη συνέλευση, έκραζε τους πάντες που θέλανε να αλλάξει η σχολή και όχι το αντίθετο. Επίσης, ο Ζαχος δεν έχει τελειώσει ΕΜΠ, αλλά ΣΕΜΦΕ στην Ελβετία. ΣΕΜΦΕ με την σημερινή της υπόσταση, την μη-μηχανική.
ΥΓ: Ο λόγος μου ίσως χρειάζεται περισσότερες της μία αναγνώσεις για να γίνει κατανοητός. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο καθένας είναι ελεύθερος να τον ερμηνεύσει όπως τον βολεύει αλλά ότι δεν μπορεί να τον χρησιμοποιήσει μέχρι να τον καταλάβει.
2)Σορρυ για το Ζάχο αλλα οι υπόλοιποι ισχύουν.Και νομιζω πως αν θέλετε σοβαρή κουβέντα για το ΤΕΕ θα ήταν καλο να ρωτάτε αυτούς τους καθηγητές.Ειτε συμφωνουν στην αλλαγή είτε όχι...
3)Ειναι η πρώτη φορά που διαβάζω σε φορουμ πως δεν μπορει να γινεται quote.Προτεινω να εισαχθεί κώδικας που να επιτρέπει το quote μετά απο 3 αναγνώσεις του post ή να το απαγορεύει αν το κείμενο μέσα στο quote δεν συμφωνεί με τον συγγραφέα...
Οσο για το σχέδιο,Νικολιξ,δεν έχει σχέση καμμια με τις μηχανικές.Δηλαδή οταν διαβάζεις το σχέδιο μιας διάταξης βιολογικου καθαρισμού σε τι σου χρησιμεύει η μηχανική;
Απλά λέω πως για να είστε μηχανικοί ένα τεχνικο σχέδιο ειναι προσθήκη ουσιας γιατι σε μαθαινει και να σχεδιάζεις μια εγκατάσταση/μια δεξαμενή/μια διάταξη/ενα σύστημα αλλά και να διαβάζεις σχέδιο έτσι ώστε να καταλαβαίνεις καλύτερα τη λειτουργια του.
Σχεδιάζεις στο φυσικο επίπεδο έναν επιταχυντή,ποιος ο λογος να μην κάνεις και το τεχνικό του σχέδιο δίνοντας το στον κατασκευαστή(ή διαβάζοντας το τεχνικό σχέδιο άλλων προκειμένου να πάρεις ιδέες για τη σχεδίαση; )
ΥΓ.Για την ιστορια και μονο,στο finance δουλεύουν πλέον κυρίως μηχανικοί.Το γιατι ψάξτε το...