Erasmus-Valencia

Συζητήσεις για όσα θα πρέπει να ξέρει ένας σωστός φοιτητής!

Συντονιστές: Ryu, antony07

cpapanik

Erasmus-Valencia

Δημοσίευση από cpapanik »

ena y0 se olous tou semfites katarxas k kali dinami stin eksetastiki..
thelo na rotiso an exei paei kaneis erasmus sti valencia oste na me voithisei an mporei se diadikastika themata :P
thnx ek ton proteron..
Άβαταρ μέλους
nikosemfe

Δημοσίευση από nikosemfe »

Φίλε σκέφτομαι να πάω εγώ φέτος αλλά δεν βρήκα ούτε οδηγό σπουδών. Αν θες στείλε pm να πάμε να ρωτήσουμε τον υπεύθυνο καθηγητή. Αν ξέρει και κάποιος άλλος ας βοηθήσει.
Άβαταρ μέλους
alexaiv
Real Name: Αλέξης Αϊβαλιώτης

Δημοσίευση από alexaiv »

Όχι και πολύ σχετικό με το topic αλλά αφορά το πρόγραμμα Erasmus. Επειδή γενικά με ενδιαφέρει το πρόγραμμα, θέλω να μάθω πως επιλέγεται η χώρα που θα σε στείλουν. Έχει να κάνει με το τι γλώσσες μιλάς; ή απλά σε στέλνουν όπου έχουν ανοιχτές θέσεις; Ξέρει κανείς;
Lifo

Δημοσίευση από Lifo »

Είσαι κάπως μικρός για Erasmus ( πρωτοετής, σωστά ? ) αλλά καλά κάνεις και το ψάχνεις από τώρα. Είναι πολύ ωραία εμπειρία, όλοι συμφωνούν σε αυτό, σε όποια χώρα κι αν σε δεχτούν.

Λαμβάνονται υπόψη τα μαθήματα που χρωστάς σε συνδυασμό με τους βαθμούς σου,
τις ξένες γλώσσες που γνωρίζεις ( επικυρωμένα, δηλαδή σε όποιες έχεις πάρει ένα πτυχίο :) ) και φυσικά την αναλογία υποψηφίων και διαθέσιμων θέσεων στο ίδρυμα υποδοχής.
Όπως καταλαβαίνεις είναι μία διαδικασία πολύπλοκη και εναπόκειται στη τύχη αν τελικά καταφέρεις να πας και πού ακριβώς θα καταλήξεις.  8)

Ρώτησε στη γραμματεία μόλις αρχίσουν τα μαθήματα και βρει η σχολή έναν ρυθμό,
δηλαδή κατά τον Νοέμβριο - έτσι κι αλλιώς δε γίνονται δεκτοί πρωτοετείς.

Επειδή υπάρχουν και άλλα ενδιαφέροντα προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών, δες στο site της ΕΔΡΑΣ αυτές τις συζητήσεις σχετικά με :
IAESTE
Best spring courses
Εν Ελλάδι...ο Δημόκριτος
Υπάρχει επιπλέον το πρόγραμμα LEONARDO, αφορά την πρόσληψη φοιτητών πολυτεχνικών σχολών διαφόρων ειδικοτήτων, σε εταιρίες άλλων χωρών ( δεν ξέρω όμως αν και κατά πόσο υπάρχει ζήτηση για φοιτητές της ΣΕΜΦΕ... )

Eπιπλέον, στην κεντρική ιστοσελίδα του ΕΜΠ, η οποία ανανεώνεται αρκετά συχνά, υπάρχουν ανακοινώσεις για επιστημονικά συνέδρια/σεμινάρια/ημερίδες :
Ανακοινώσεις
Σελίδα Αρχιτεκτονικής σχολής για ευρωπαϊκά προγράμματα

Αυτά - κι αν γνωρίσεις κάποιον μεγαλύτερο στη σχολή που έχει πάει πιστεύω θα σου δώσει λεπτομερέστερες πληροφορίες.
Καλή επιτυχία και καλά ταξίδια !  :)
' Όσο υπάρχουν σφαγεία θα υπάρχουν και πεδία μαχών ' - L. Τolstoy
cpapanik

na mi leme k moufes..den einai etsi akrivos ta pragmata..einai poli pio apla..to mono sigouro einai oti den dexontai protoeteis opote alexaiv (an eisai ontos protoetis) arazeis pros to paron..
ta vimata einai ta eksis apla:
1 dialegeis xora/poli pou thes na pas (kathe xrono ginontai kainouries sinergasies..mporei kathenas na dei sto ntua.gr/eep)
2 vriskeis mathimata apo to idrima proorismou ta opoia goustareis k exoun sxesi me ta mathimata sou..
3 rotas tous antistixous kathigites sou an tha sou anagnorisoun  kapio (prepei na vreis toulaxiston 1 pou na anagnorizetai oste na pareis ta lefta)
4 pas stin pritaneia sto antistoixo grafeio erasmus k tous les: geia sas thelo na pao ekei thelo afta ta mathimata apo ta opoia anagnorizontai afta..
5 apo to grafeio kanoun oli ti vromodouleia..sou vriskoun aitiseis..se voithane na tis simpliroseis..epikoinonoun me to idrima proorismou..mpla mpla

apo ekei k pera isxiei to eksis gia tis glosses: apo oso exo rotisei den zitaei kanenas xarti gia kamia kseni glossa..ipotithetai oti ta mathimata gia tous erasmites ginontai sta agglika plin elaxiston eksereseon (ego den exo vrei kapou pou na min ginontai sta agglika ta mathimata) alla einai ksekatharo oti an den simplirothei agglofono tmima apo erasmites ta mathimata tha ginoun sti glossa tis xoras pou eisai..Ipotithetai pos an thes na pas ispania px prepei na exeis mia idea apo ispanika..
Afta einai pano kato..kala ta leei k o lifo alla afta tha ta dei opiosdipote k se ena site gia foitites..(xoris pareksigisi lifo)
I dikia mou erotisi einai sigekrimeni an exei paei kapios sti valencia/ispania apo semfe oste na ton rotiso gia themata spitiou zois ktl.....mexri stigmis den exo vrei kapion alla exo akousei oti exoun paei arketoi semfites..

cheers
Lifo

Δημοσίευση από Lifo »

Για να μη λέμε "μούφες", όπως γράφεις, καλό είναι να μιλάμε με λιγότερα υποτίθεται. :wink:
..ego den exo vrei kapou pou na min ginontai sta agglika ta mathimata..
 :lol: Nαι, πήγαινε εσύ σε γαλλικό πανεπιστήμιο και ζήτα μαθήματα στα Αγγλικά - μάλλον καλύτερα, ζήτα προσωπικό διερμηνέα, πληρωμένο από το πανεπιστήμιο...  :roll:

Αφού δε θέλει να κάνει αναζήτηση σε ένα site εξειδικευμένο (όπου όντως θα βρεις όσα είπα και περισσότερα) και κάνει "κατάχρηση" της φιλοξενίας σου στο θέμα δεν είναι κάπως αγενές να "τη λες" σε μένα που του απάντησα?

None taken - και εσύ δεν παρεξηγήθηκες, ελπίζω.  :)
cpapanik

simfono oti to ifos mou den itan katalilo k fisika den pareksigoumai..opos den perimeno na pareksigitheis k esi..to olo thema einai oti an imoun enas foititis pou den kserei tpt gia to erasmus k diavaza afta pou eipes den tha pigaina mallon giati apla den perigrafeis tin pragmatikotita.
eimai poli konta sto na pao telika erasmus exo kanei sxedon oti xreiazetai k apla katalava oti: DEN lamvanontai ipopsin ta mathimata pou xrostas..oute oi vathmoi sou..DEN se rotaei kaneis an exeis ptixeio se ksenes glosses (kako tou kefaliou sou an pas gallia k den ksereis galika opos sosta les-an k enas filos mou epsaxne gia gallia k IPARXOUN agglofona mathimata)..DEN einai toso poliploki diadikasia kai pros theou den enapokeitai stin tixi :P dioti ap oti katalava einai poli spanio na dilosoun parapano atoma apo tis theseis ipodoxis (tireitai mia seira proteraiotitas ellinikou sistimatos opios prolavei prolave)..Episis,i grammateia tis sxolis den kserei tpt se stelnei paketo sto grafeio erasmus stin pritania :P

aplos ithela na min apogoiteutei kaneis foititis me ta legomena sou..gi afto k to antistoixo ifos..

kathe paratirisi k kritiki kalodexoumeni :)

PS: allo na ginontai ta mathimata se ena panepistimio sta agglika k allo na iparxoun agglofona mathimata..px stin valencia, apo ta 120 peripou mathimata olon ton sxolon tou politexneiou ekei..peripou ta 40 paradidontai k sta agglika an dilothoun apo sigekrimeno arithmo foititon..

cheers again
Lifo

Δημοσίευση από Lifo »

Ναι, σιγά μην παρεξηγηθώ - συζήτηση κάνουμε.

Έχεις τις δικές σου πληροφορίες, επίτρεψέ μου να έχω τις δικές μου. 8)

Και εννοείται πως δε θέλω να απογοητεύσω κανέναν - γιατί νομίζεις γράφω ότι αξίζει σαν εμπειρία και ότι καλό είναι να το ψάχνει από τώρα ώστε αργότερα να επιλέξει αυτό που του ταιρίαζει περισσότερο από τα διαθέσιμα ?

Δε νομίζω ότι με αυτά που έγραψα έδωσα την εντύπωση ότι πρόκειται για κάτι ακατόρθωτο!

cheers! :drinkers:
Άβαταρ μέλους
Negro
Real Name: Γιάννης Αράπης

Δημοσίευση από Negro »

Λοιπόν, καταρχήν είναι αλήθεια ότι στη Γαλλία μην ψάξετε για αγγλόφωνο πανεπιστήμιο (ούτε αγγλόφωνο μάθημα...), μιας και έτυχε να βρισκομαι εδώ πλέον... Μονο γαλλικά παίδες!

Και στο θέμα μας τώρα. Erasmus Valencia χωρίς δεύτερη σκέψη. Εγώ πήγα πριν δυό χρόνια και δε φαντάζομαι να εχουν αλλάξει και πολύ τα πράγματα. Τα διαδικαστικά είναι γενικά εύκολα. Τουλάχιστο όσον αφορά τη ζωή εκεί, γιατί ως προς τα μαθήματα δεν ξέρω και πολλά... :oops:

Τέλοσπάντων, στείλε αν το ψάχνεις ακόμα κάποια στιγμή pm και το κουβεντιάζουμε.
Everybody likes to be in my place instead of me
cos I'm the king of bongo baby!
Άβαταρ μέλους
alexaiv
Real Name: Αλέξης Αϊβαλιώτης

Δημοσίευση από alexaiv »

Παίδες ευχαριστώ πολύ όλους σας για τις πληροφορίες. Ναι, πρωτοετής είμαι απλά επειδή με ενδιαφέρει το πρόγραμμα είπα να ρωτήσω. Όχι οτι βιάζομαι ή κάτι τέτοιο απλά για να ξέρω και για να μου λυθεί επιτέλους η απορία του τι γίνεται με τις γλώσσες και την πόλη στην οποία τελικά πας.
Έχει μηπως πάει κανείς Γερμανία/Αυστρία και θέλει να μοιραστεί τις εμπειρίες του (:P);; Σ' εκείνα τα μέρη μ' ενδιαφέρει πιο πολύ γενικά.

Γειά μας (ας μην υποτιμάμε την γλώσσα μας :P)!  :beer2:
Άβαταρ μέλους
timos_m
Real Name: ΤΜ

Δημοσίευση από timos_m »

Παιδιά, ενδιαφέρομαι κι εγώ να πάω erasmus (συγκεκριμένα Παρίσι προτιμώ). Οπότε όποιος μπορεί ας απαντήσει στα παρακάτω.
     Πρώτα απ'όλα, διαδικαστικά, χρειάζεται να βρω μαθήματα των σχολών που με ενδιαφέρουν, να βρω το περιεχόμενό τους, και να ρωτήσω τους καθηγητές που διδάσκουν τα αντίστοιχα μαθήματα εδώ αν θα τα αναγνωρίσουν. Γενικά έχουν πρόβλημα στο να αναγνωρίζουν μαθήματα; Κάτι μου είπαν ότι πρέπει να δηλώσω τέσσερα μαθήματα. Ισχύει; Τα μαθήματα αυτά πρέπει να διδάσκονται στη σχολή υποδοχής την περίοδο/εξάμηνο που θα πάω; Αν κάνω αίτηση τώρα, πότε θα πάω; Τα εργαστήρια και τα μαθήματα που θα χάσω εδώ στη ΣΕΜΦΕ να υποθέσω πως απλά αναβάλλονται για τον επόμενο χρόνο ε; Παίρνω κάποια χρήματα; Πόσα; Όσον αφορά τη στέγαση/σίτιση, τι παίζει;
    Αυτά τα ολίγα... ;) Όποιος ξέρει κάτι ας απαντήσει ή ας προσθέσει ό,τι παραπάνω ξέρει σχετικά.

Ευχαριστώ πολύ!
Άβαταρ μέλους
el_greco
Real Name: Νίκος Βέργος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από el_greco »

Στη σελίδα των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων στα οποία συμμετέχει το ΕΜΠ, θα βρεις πολλές πληροφορίες σε πρώτο στάδιο για ό,τι σε ενδιαφέρει.

cpapanik

timo mporeis na peraseis apo to grafeio erasmus stin pritania (1os orofos) k tha sou poune ola ta parapano k polla perissotera ;)
andrewfold

Δημοσίευση από andrewfold »

Cpapanik elpizw na etoimases tis aitiseis giati i prothesmia teleiwse gia valencia ....lol trele fygame gia teliko
cpapanik

ela mori arrostia andrewfold!! ta resta mou k figame!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ακαδημαϊκά”