Nα την "πουμε";;;;Εννοεις εμας μου ανηκουμε στις παραταξεις;
Σε πληροφορω οτι δεν ανηκω σε καμια παραταξη.Οποτε σε παρακαλω προσεχε σε τι προσωπο γραφεις.
Δεν εννοούσα κάτι τέτοιο.Που θες να γνωρίζω αν κάποιος είναι μέλος μιας παράταξης.
Απο τον καθε ανεξαρτητο προσωπικα ο οποιος δεν εμφανιζεται για να διεκδικησει και τα αφηνει ολα στις παραταξεις δεν πρεπει να γινει αυτοκριτικη;
Μα σου εξήγησα και πριν,οτι το "παιχνίδι" δε διεξάγεται επί ίσοις όροις.Αν θες εσύ να μου πείς πως εγώ μπορώ να μπώ στο "κολοσσαίο" και να βγάλω άκρη,πάω πάσο...
Αν εννοείς την παρουσία και στο τέλος την ψήφο,νομίζω οτι ανέφερα τους λόγους που δεν το κάνουν πολλοί συμφοιτητές.
Υπάρχουν βεβαίως φοιτητές που δεν ενδιαφέρονται για τίποτα και που μόνο γκρινιάζουν.
Που σε άλλες εποχές -όταν οι συνελεύσεις δεν ήταν τόσο κρίσιμες,ούτε χρονοβόρες- δε συμμετείχαν και μετά παραπονιούνταν κι απο πάνω.
Φαντάζομαι οτι αυτούς είχες στο μυαλό σου.
Απλά έτσι όπως το έθεσες ήταν σαν να γενικεύεις την κατάσταση.Καλό είναι να ξεκαθαρίζουμε κάποια πράγματα πρώτα.
Εμεις ποτε καναμε κατι για αυτο εκτος απο το να το κατακρινουμε προφορικα;Ποτε ειδες πολυ κοσμο να μαζευεται σε μια συνελευση και να λεει "αρκετα πια!!!
Επάνω σ'αυτό δεν έχω να αντιπαραθέσω κάτι,αλλά φαντάζομαι ξέρεις κι εσύ οτι είναι κομματάκι δύσκολο όχι μόνο να γίνει,αλλά και να πετύχει...
Και κατι μικρο για τις παραταξεις..Αν εχετε την εντυπωση οτι σκοπος και δουλεια τους ειναι να εκφραζουν τους φοιτητες μαλλον πλαναστε..Τα παιδια τα πιστευω τους εκπροσωπουν και καλα κανουν στο κατω κατω..Και την εξουσια που εχουν εμεις τους τη δινουμε με την παρουσια η την απουσια μας.Η απουσια αποτελει πολιτικη σταση, της οποιας η συνειδητη ή μη επιλογη καθιστα οποιονδηποτε παραπονιεται για τα κακως κειμενα απλως ανοητως γκρινιαρη!
Προφανώς κι εμείς τους δίνουμε την εξουσία και προφανώς εμείς μπορούμε να τους την "πάρουμε πίσω".Δεν ισχυρίζομαι το αντίθετο.
Η απουσία όμως που τονίζεις είναι αυτό που συζητάμε και οι λόγοι που συμβαίνει αυτό είναι γνωστοί.
Εγώ όσες φορές μπορέσω,θα πάω στις συνελεύσεις -απο τη στιγμή που δεν επιθυμώ καταλήψεις και εναντιώνομαι τόσο πολύ σ'αυτές- αλλά δεν μπορώ να κακίσω εκείνους που δεν μπορούν να το κάνουν.
Ένα ακόμα σημείο που θα ήθελα να θίξω -και να βγώ οριστικά offtopic

- είναι η χρονική διαδικασία.Πόσος χρόνος χρειάζεται για να βγεί μια απόφαση.Το σκηνικό να μιλάει με τις "ώρες" (και όχι εξαιτίας ενός εποικοδομητικού διαλόγου με τους συναδέλφους του) είναι κάτι που δεν προσφέρει τίποτα,παρά μόνο χάσιμο χρόνου για εμένα που το παρακολουθώ...
Υ.Γ. Όταν λέω με τις "ώρες" δεν το εννοώ κυριολεκτικά.