Μεταπτυχιακά και αναβολή στρατού
Συντονιστής: antony07
- Luke Skywalker
- Real Name: Λουκάς
- Facebook ID: 0
Μεταπτυχιακά και αναβολή στρατού
Ανοίγω αυτό το topic γιατί θέλω βοήθεια και δεν έχω ιδέα επί του θέματος. Όπως όλοι ξέρετε όταν μπούμε στην σχολή παίρνουμε αναβολή από τα στρατό για ν+2 χρόνια όπου ν τα θεωρητικά χρόνια για να βγάλεις την σχολή.Κοινώς εμείς που είμαστε σε 5ετή σχολή παίρνουμε 7 χρόνια αναβολή.Συγκεκριμένα εγώ έχω αναβολή μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2008.Ερώτηση.Τώρα που ξεκίνησα μεταπτυχιακό τι πρέπει να κάνω?Πρέπει να κόψω την μία αναβολή και να πάρω άλλη ή αν μου τελειώσει αυτή και δεν έχω τελειώσει το μεταπτυχιακό το΄τε να πάρω επιπλέον?
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Luke Skywalker την Πέμ Οκτ 25, 2007 6:36 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Come crawling faster
obey your Master
your life burns faster
obey your Master
Master
July3 2007 Rockwave Metallica και τα μυαλά στα κάγκελα!!!
obey your Master
your life burns faster
obey your Master
Master
- Luke Skywalker
- sparc
- Real Name: Γιώργος
Πρέπει να πας στο roof με τα χαρτιά εγγραφής σου στο μεταπτυχιακό και την παλιά αναβολή, για να βγάλεις νέα αναβολή. Δεν τους νοιάζει τι έκανες με την παλιά σχολή.
Είναι πολύ απλό... Εγώ όταν πέρασα ΣΕΜΦΕ, απλά πήγα με την παλιά αναβολή (για το ΤΕΙ) και μια βεβαίωση εγγραφής της ΣΕΜΦΕ, συμπλήρωσα εκεί κάτι χαρτιά και σε μισή ώρα είχα φύγει. Ωστόσο, αυτή η διαδικασία, νομίζω, δεν γίνεται κάθε μέρα ή κάθε ώρα, οπότε πάρε τηλέφωνο να μάθεις πότε να πας και βεβαιώσου και για τα χαρτιά που πρέπει να έχεις.
Πληροφοριακά, με την έκδοση του πτυχίου σου η αναβολή που πήρες για την ΣΕΜΦΕ θα διακοπεί αυτόματα και θα δρομολογηθεί η διαδικασία έναρξης της θητείας σου. Για να αλλάξει αυτό, έχει λίγη χαρτούρα από ότι έχω ακούσει, οπότε μην περιμένεις να γίνει.
Είναι πολύ απλό... Εγώ όταν πέρασα ΣΕΜΦΕ, απλά πήγα με την παλιά αναβολή (για το ΤΕΙ) και μια βεβαίωση εγγραφής της ΣΕΜΦΕ, συμπλήρωσα εκεί κάτι χαρτιά και σε μισή ώρα είχα φύγει. Ωστόσο, αυτή η διαδικασία, νομίζω, δεν γίνεται κάθε μέρα ή κάθε ώρα, οπότε πάρε τηλέφωνο να μάθεις πότε να πας και βεβαιώσου και για τα χαρτιά που πρέπει να έχεις.
Πληροφοριακά, με την έκδοση του πτυχίου σου η αναβολή που πήρες για την ΣΕΜΦΕ θα διακοπεί αυτόματα και θα δρομολογηθεί η διαδικασία έναρξης της θητείας σου. Για να αλλάξει αυτό, έχει λίγη χαρτούρα από ότι έχω ακούσει, οπότε μην περιμένεις να γίνει.
I think therefore I am? Could be! Or is it really someone else who thinks he's me?
Reymond Smullyan - This book needs no title
Στενή είναι η αρετή, δεν μπορώ να αναπνεύσω· μικρός, στενός είναι ο Παράδεισος, δε με χωράει· σαν άνθρωπος μου φαίνεται ο Θεός σας, δεν τον θέλω!
Ν. Καζαντζάκης - Ασκητική
Reymond Smullyan - This book needs no title
Στενή είναι η αρετή, δεν μπορώ να αναπνεύσω· μικρός, στενός είναι ο Παράδεισος, δε με χωράει· σαν άνθρωπος μου φαίνεται ο Θεός σας, δεν τον θέλω!
Ν. Καζαντζάκης - Ασκητική
- Luke Skywalker
- Luke Skywalker
Θυμάσαι τι χαρτια πρέπει να πάω?Ή είναι μόνο αυτά που λέει ο Γιώργος.
@skywalker:Δεν βαριέμαι...Δεν μου φτάνει που θα χάσω και ένα χρόνο έχω και να τρέχω και για αναβολές.Αν το έκαναν όπως στην Κύπρο τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα...
@skywalker:Δεν βαριέμαι...Δεν μου φτάνει που θα χάσω και ένα χρόνο έχω και να τρέχω και για αναβολές.Αν το έκαναν όπως στην Κύπρο τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα...
Come crawling faster
obey your Master
your life burns faster
obey your Master
Master
obey your Master
your life burns faster
obey your Master
Master
- el_greco
- Real Name: Νίκος Βέργος
- Επικοινωνία:
Δεν έχουμε πάρει αναβολή για n+2 χρόνια, ο νόμος άλλαξε το καλοκαίρι του 2002. (συγκεκριμένα παλιά ήταν n+n/2). Τώρα για κάθε προπτυχιακό, ανεξαρτήτως διάρκειας, η αναβολή διαρκεί μέχρι το 28ο έτος της ηλικίας. Σκέψου η δικιά μου αναβολή (γεννηθείς 1982) διαρκεί μέχρι 31/12/2009. Πλέον δεν υπάρχει καν η "υποχρέωση" να κόβεις την αναβολή αν τελειώσεις με τις σπουδές σου. Το μόνο που απαιτείται είναι μια τυπική διαδικασία υπαγωγής στο νέο νόμο, την οποία θα κάνεις ο ίδιος ή πληρεξούσιος εκπρόσωπός σου στο στρατολογικό γραφείο στο οποίο ανήκεις (εκεί που "πέρασες περιοδεύων" στο Λύκειο)
Προπτυχιακές σπουδές: 28ο έτος
Μεταπτυχιακές σπουδές: 29ο έτος
Διδακτορικό: 31ο έτος
edit: και τα ΚΕΠ αναλαμβάνουν στρατολογικές υποθέσεις, μπορείς να πάρεις ένα τηλέφωνο στο 1564 να ρωτήσεις
Προπτυχιακές σπουδές: 28ο έτος
Μεταπτυχιακές σπουδές: 29ο έτος
Διδακτορικό: 31ο έτος
edit: και τα ΚΕΠ αναλαμβάνουν στρατολογικές υποθέσεις, μπορείς να πάρεις ένα τηλέφωνο στο 1564 να ρωτήσεις
Re: Μεταπτυχιακά και αναβολή στρατού
kai egw eimai tou 82 alla apo oti les exoume dikaiwma gia anabolh mexri to 28o etos dhladh mexri 31/12/2010 (kai emena mexri tis 31/12/2009 mou edwsan anabolh, alla ypothetw oti mporw na zhthsw allon ena xrono). ypologizw kati lathos?
to oti gia metaptyxiako mporoume na paroume anabolh mexri ta 29... ti ennoeis? mexri na kleisoume ta 29? dhladh sthn periptwsh mas mexri 31/12/2011?
rwtaw giati egw eida se ena fek pou diabasa oti mporeis na pareis anabolh gia proptyxiako h' metaptyxiako mexri tis 31/12 tou etous pou kleineis ta 28, dhladh ean eisai tou 82 mexri tis 31/12/2010. h diadikasia ypagwghs ston neo nomo ginetai kai sta kep?
to oti gia metaptyxiako mporoume na paroume anabolh mexri ta 29... ti ennoeis? mexri na kleisoume ta 29? dhladh sthn periptwsh mas mexri 31/12/2011?
rwtaw giati egw eida se ena fek pou diabasa oti mporeis na pareis anabolh gia proptyxiako h' metaptyxiako mexri tis 31/12 tou etous pou kleineis ta 28, dhladh ean eisai tou 82 mexri tis 31/12/2010. h diadikasia ypagwghs ston neo nomo ginetai kai sta kep?
- el_greco
- Real Name: Νίκος Βέργος
- Επικοινωνία:
Νομίζω πως δε δικαιούμαστε "άλλον ένα χρόνο", όπως γινόταν παλιά με το n+n/2... δηλαδή στην περίπτωσή μας ισχύει το 31/12/2009 (ήτοι... Β'ΕΣΣΟ 2010) για προπτυχιακό και 31/12/2010 για μεταπτυχιακό (Β' ΕΣΣΟ 2011).
Όταν έκανα τη διαδικασία για να υπαχθώ στο νέο νόμο, δεν νομίζω να μπορούσε να γίνει μέσω ΚΕΠ. Παρ'όλα αυτά, δεν πήγα καν ο ίδιος στο στρατολογικό γραφείο, αλλά ο πατέρας μου με τη βεβαίωση ότι είμαι φοιτητής και πήρε τη νέα αναβολή σε λίγα λεπτά...
Όταν έκανα τη διαδικασία για να υπαχθώ στο νέο νόμο, δεν νομίζω να μπορούσε να γίνει μέσω ΚΕΠ. Παρ'όλα αυτά, δεν πήγα καν ο ίδιος στο στρατολογικό γραφείο, αλλά ο πατέρας μου με τη βεβαίωση ότι είμαι φοιτητής και πήρε τη νέα αναβολή σε λίγα λεπτά...
phgaine sto http://www.stratologia.gr (ean se endiaferei) ekei exei ena fek tou 2005 to opoio leei oti dikaioumaste mexri tis 31/12 tou etous pou symplhrwnoume to 28o etos ths hlikias mas.
auto den ginetai to 2010? den nomizw oti etsi sou dinoun allon ena xrono... 82+28=2010. se enan filo mou pantws pou einai tou 83 tou edwsan mexri to telos tou 2011(phre thn anabolh auth mesa sto 2007).
opote isws na exeis ypopsin sou allo nomo paliotero.
auto den ginetai to 2010? den nomizw oti etsi sou dinoun allon ena xrono... 82+28=2010. se enan filo mou pantws pou einai tou 83 tou edwsan mexri to telos tou 2011(phre thn anabolh auth mesa sto 2007).
opote isws na exeis ypopsin sou allo nomo paliotero.
- noir
- Real Name: εθελοδουλο πρακτορακι :)
- Επικοινωνία:
Μπορει να ειναι ολιγον οφ-τοπικ, αλλα για οσους θελουν(οσοι δε θελουν ή ενοχλουνται με τη λυση του Ι5 ας μη διαβασουν καν...) μια για παντα αναβολη και απολυτηριο στρατου ωστε να μπορουν να συμμετασχουν σε διαγωνισμους του δημοσιου και να διεκδηκησουν και θεσεις στον ιδιωτικο τομεα, υπαρχει και η λυση του Ι5. Χρειαζεται γυρω στα 2 χρονια η διαδικασια για να παρεις το απολυτηριο με Ι5, οποτε αμα στοχευει κανεις για Ι5, καλο θα ηταν αντι να ανανεωσει την αναβολη του μετα το πτυχιο, να παει για Ι5 και μεχρι να τελειωσει το μεταπτυχιακο, θα εχει ξεμπερδεψει εντελως και με το νομο.
Το απολυτηριο που θα παρει ειναι τυπου α', δηλαδη σαν αυτο που παιρνουν ολοι οσοι υπηρετουν τη θητεια τους (το τελευταιο το αναφερω για καθαρα εργασιακους λογους).
Το απολυτηριο που θα παρει ειναι τυπου α', δηλαδη σαν αυτο που παιρνουν ολοι οσοι υπηρετουν τη θητεια τους (το τελευταιο το αναφερω για καθαρα εργασιακους λογους).

Η ελευθερία του ενός είναι προϋπόθεση για την ελευθερία του άλλου!
Κανένας έγκλειστος στις κρατικές φυλακές, κανένας σκλάβος στα αφεντικά!
Αντίσταση - Αυτοοργάνωση - Αλληλεγγύη