Για μένα τέτοιες παραδοχές είναι θεμελιώδη λάθη και συνιστούν λίγο-πολύ την αιτία που μια ζωή θα είμαστε στάσιμοι και παθητικοί. Επίτρεψέ μου, λοιπόν, να θεωρώ πως η προσπάθεια που κάνεις (παρά τις αγαθότερες των προθέσεων) ενισχύει αυτό που θεωρητικά νομίζεις ότι καταπολεμάς ή καταπραΰνεις, και να είμαι επικριτικός απέναντί της.
Κουμάντο και αυθαιρεσίες κάνει όποιος έχει εξουσία (εν προκειμένω χρήμα). Όσο φουσκώνουμε τους λογαριασμούς τους τόσο θα συνεχίζουν στο ίδιο μοτίβο. Καμία λύση δεν είναι ακαριαία εφαρμόσιμη, άψογη ή αναίμακτη. Πρέπει να υπάρξει ένα μεταβατικό στάδιο που κάποιοι θα ζημιωθούν ώστε μελλοντικά να ανατραπεί ένα τέτοιο σκηνικό. Είναι σα να μου λες ότι δεν θα χρειαζόταν να σφαγιαστούν τόσες χιλιάδες άνθρωποι στη Γαλλική επανάσταση, αρκεί να έβριζε 2 φορές την ημέρα κάθε πολίτης τους δυνάστες του. Εκτονωτικές τρύπες στο νερό...
Δεν ταρακουνάς μια παγκόσμια οικονομία ούτε με αγαθές προθέσεις ούτε με κόκκους ρύζι και παιχνίδια στο Internet. Και όταν την ταρακουνήσεις θα ζημιωθούν πολλοί και από τις δυο πλευρές. Αλλά μόνο έτσι αλλάζουν τα πράγματα, με θυσίες και ανατρεπτικές κινήσεις, όχι με φιλανθρωπίες, υποκριτικές ελεημοσύνες, διαφημίσεις και ελαφρές συνειδήσεις.
Ταύτα και μένω

(-δεν μπορώ βέβαια να φανταστώ πώς θα γινόταν κάτι τέτοιο!)αυτό δεν θα γινόταν εν μία νυκτί.