Εντελώς τυχαία και χαζεύοντας στο Ίντερνετ, έπεσα σε κάτι που με προβλημάτισε ή καλύτερα να πω ότι μου έξυσε μια πληγή. Μου έφερε ξανά στην επιφάνεια τις αμφιβολίες που είχα σ' ένα ζήτημα...
Όταν ανακαίνισα το (μισό) δωμάτιό μου, είχα αγοράσει ένα υφασμάτινο κάλυμμα τοίχου με τον Βιτρούβιο του ΝταΒίντσι. Όταν τελείωσα το βάψιμο και το πριόνισμα, ήρθε η ώρα να κρεμάσω τα διάφορα τσιμπράγκαλα στον τοίχο και ήρθε και η ώρα του Βιτρούβιου.
Όπως γνωρίζετε, το ένα από τα δύο πόδια του, κοιτάζει προς τα έξω και δίνει την αίσθηση ότι ο τύπος στο σκίτσο στρίβει. Το ερώτημα είναι προς τα πού στρίβει. Στο ίντερνετ έχω δει και τις δύο εκδοχές:
Δεξί πόδι έξω Αριστερό πόδι έξω
Εγώ το κρέμασα όπως στην πρώτη φωτό, με το δεξί του κουλάδι προς τα έξω γιατί στο κάτω μέρος, (στο στρίφωμα) που έχει χώρο για να μπει μια ράβδος για βάρος, υπάρχει μια υπογραφή που λέει ποιο σκίτσο είναι αυτό, καλλιτέχνη και ημερομηνία. Οπότε θεώρησα ότι αυτή είναι η σωστή πλευρά, καθώς και από τις δύο πλευρές φαίνεται το ίδιο καλά η εικόνα.
Έχετε κάποιο σημαντικό στοιχείο ότι το έχω λάθος; Η αίθουσα Λεονάρντο πώς τον έχει; Οφείλω να ομολογήσω ότι και λάθος να είναι, δεν τον αλλάζω γιατί η επιγραφή που λέει τα στοιχεία του σκίτσου είναι από την πλευρά που το έχω :lol:
Χωρίς σχόλια για το χρωματάκι! Το άλλο μισό είναι το παλιό λευκό...