Οι Κινέζοι "παγώνουν" την Ολυμπία: A HISTORY ABUSE

Μικρή και μεγάλη οθόνη! Τώρα η 7η Τέχνη και σε έκδοση με λεπτότερα φτερά.

Συντονιστής: snodrion

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Angeliki
Δημοσιεύσεις: 154
Εγγραφή: Παρ Ιουν 29, 2007 1:42 am
Real Name: Αγγελική
Gender: Female
Facebook ID: 0
Τοποθεσία: Copenhagen

Οι Κινέζοι "παγώνουν" την Ολυμπία: A HISTORY ABUSE

Δημοσίευση από Angeliki »

παράθεση:

ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ "ΠΑΓΩNOYΝ" ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ!

Συντάκτης: Νίκος Κουλαυτάκης Πέμπτη, 25.10.2007
Mετά τις πυρκαϊές, ενέσκηψε και παγετός στην πολύπαθη Oλυμπία; Eπιτέλους δεν έχουν τερματισμό τα βάσανα για την πατρίδα των Oλυμπιακών Aγώνων; Όχι αγαπητοί αναγνώστες. Mη τρομάζετε. Virtual reality είναι. Σκηνές από την πρώτη ελληνική ταινία κινουμένων σχεδίων μεγάλου μήκους που γυρίζεται αυτές τις μέρες στην Kίνα.
Στη συγκεκριμένη σκηνή ο χρόνος έχει παγώσει, όπως και το Ολυμπιακό Πνεύμα, εστίες πολέμου αναζωπυρώνονται σε όλο τον πλανήτη και μια μικρή ομάδα φίλων με μέντορες τον ´Ελληνα φιλόσοφο Σωκράτη και τον Κινέζο φιλόσοφο Λαο Τσε αναλαμβάνουν να σώσουν τον πλανήτη και τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
...Στην ταινία, που θα προβληθεί σε 70 κινηματογράφους πανελλαδικά την Πέμπτη 10 Απριλίου 2008, πρωταγωνιστεί ο Λάκης Λαζόπουλος δανείζοντας τη φωνή του στον Σωκράτη. Συμμετέχει μια πλειάδα γνωστών ηθοποιών όπως οι Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Σπύρος Φωκάς, Χριστίνα Μητροπούλου, Κώστας Σόμμερ. Ενώ ο Νίκος Αλιάγας δανείζει τη φωνή του στον Ερμή.
Για την παραγωγή της ταινίας-που είναι η πρώτη ελληνική ταινία μεγάλου μήκους κινουμένων σχεδίων, εργάζονται αυτή τη στιγμή πάνω από 250 animators στην Κίνα, τη Σιγκαπούρη και την Μαλαισία.

πηγή : http://www.cinemad.gr/content/view/1558/

Τι έχετε να πείτε;;;
Προσωπικά με ενοχλεί πολύ αυτό το μπέρδεμα... :samurai: :samurai:
ΝΑΙ & ΒΕΒΑΙΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ και ανήκει σε όλους & ότι είναι φυσικό &υγιές να δημιουργείς κάνοντας αναφορές ή και βασιζόμενος σε έργα άλλων ή και σε έναν ολόκληρο πολιτισμό ...κλπ κλπ κλπ κλπ
ΝΑΙ & ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΤΙ λίγη φαντασία δεν βλάπτει, το αντίθετο μάλιστα...
Αλλά ΕΛΕΟΣ: ο ´Ελληνας φιλόσοφος Σωκράτης και ο Κινέζος φιλόσοφος Λαο Τσε αναλαμβάνουν να σώσουν τον πλανήτη και τους Ολυμπιακούς Αγώνες !!!;;; :banghead: :banghead: :banghead:

Που θα φτάσει αυτή η ξεφτίλα;;
Είναι απαράδεκτη αυτή η παραποίηση , αυτή η αλλοίωση της ιστορίας, ακόμα κι αν πρόκειται για ένα κόμικ...Γιατί γίνεται αναφορά σε πραγματικές ιστορικές προσωπικότητες και όχι στον Πίτερ Παν ή τον Μίκι Μάους...
Θα με ενδιέφερε να ακούσω τη γνώμη σας...
Άβαταρ μέλους
theos
Δημοσιεύσεις: 762
Εγγραφή: Κυρ Νοέμ 05, 2006 4:53 am
Real Name: Αριστοτέλης-Εμμανουήλ Θάνος-Φίλης (Μάνος) ge04017
Gender: Male
Τοποθεσία: Alwaysland

Re: Οι Κινέζοι "παγώνουν" την Ολυμπία: A HISTORY ABUSE

Δημοσίευση από theos »

Έλεος πια με αυτήν την αντιμετώπισή σας!!! Αρκετά πια! Να μην πάτε να μάθετε ιστορία από το κόμιξ και από τις ταινίες! Οι ταινίες (μεγαλοπαραγωγές) είναι για ψυχαγωγία κυρίως και άμα γουστάρει αυτός που την φτιάχνει περνάει και κανένα μηνυματάκι ή σε μαθαίνει και τίποτα. Ο καλλιτέχνης, είναι ελεύθερος να κάνει ότι του αρέσει. Άμα δεν σου αρέσει, μην το δεις και πες μας και την άποψή σου. Αλλά όχι να το καταδικάζουμε κιόλας. Άμα περιμένετε να μάθετε εσείς ή τα παιδιά σας ιστορία από μια ταινία ή ένα κόμικ τότε απλώς περαστικά σας!
Λογική είναι η τέχνη να κάνεις λάθος με αυτοπεποίθηση!!!
Άβαταρ μέλους
Remali tis Fokionos Negri
Δημοσιεύσεις: 321
Εγγραφή: Τετ Νοέμ 01, 2006 11:23 pm
Real Name: KX
Gender: Male
Facebook ID: 0
Τοποθεσία: η εξωτική Κυψέλη
Επικοινωνία:

Re: Οι Κινέζοι "παγώνουν" την Ολυμπία: A HISTORY ABUSE

Δημοσίευση από Remali tis Fokionos Negri »

Σιγά ρε παιδιά... Απ' ότι κατάλαβα δεν είναι καμιά παραποίηση της ιστορίας, πρόκειται για γεγονότα που θα συμβούν στο μέλλον. Και μάλλον θετικό το βλέπω το γεγονός ότι οι Κινέζοι πέρα από τον δικό τους τον Λάο Τσε, χρησιμοποιούν και τον δικό μας Σωκράτη για την διάσωση των ιδεωδών της ανθρωπότητας.
Εικόνα
"Εάν ταίς γλώσσαις τών ανθρώπων λαλώ καί τών αγγέλων, αγάπη δέ μήν έχω, γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον."
Neo
Δημοσιεύσεις: 633
Εγγραφή: Τετ Νοέμ 01, 2006 2:46 pm
Real Name: Thomas Anderson
Gender: Male
Facebook ID: 0
Τοποθεσία: Η μόνη μου πατρίδα είναι ο χρόνος!!!

Re: Οι Κινέζοι "παγώνουν" την Ολυμπία: A HISTORY ABUSE

Δημοσίευση από Neo »

Να επαυξήσω στα λεγόμενα του Ρεμαλιού, θυμίζοντας ότι σκοτώνουμε το Σωκράτη καθημερινά (χώρια από τότε που τον σκότωσαν οι σύγχρονοί του -Έλληνες- ), οπότε καλό είναι έστω και σε μια ταινία κινουμένων σχεδίων να αναπληρώσουμε για ό,τι του κάνουμε/κάναμε ...
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator
Δημοσιεύσεις: 2299
Εγγραφή: Τετ Νοέμ 01, 2006 7:33 am
Real Name: Κώτσος Φίλ
Gender: Male
Τοποθεσία: Μπροστά στην οθόνη

Re: Οι Κινέζοι "παγώνουν" την Ολυμπία: A HISTORY ABUSE

Δημοσίευση από drcypher »

Πρώτα ο Ηρακλής και η Ζήνα (στις ομώνυμες αμερικάνικες σειρές), τώρα ο Σωκράτης... αυτοί οι Εβραίοι (γιατί αυτοί είναι πίσω από όλα) δεν έχουν τον Θεό τους τελικά... ως πότε θα πολεμάνε τις ιδέες (και τους εκπροσώπους τους) που εδώ στην μικρή Ελλάδα επιλέγουμε να έχουμε ως φάρο στις καθημερινές μας δραστηριότητες;

Αν ψάχνετε για history abuse (και μάλιστα μη αντιστρεπτή) ειδικά σε σχέση με την Ολυμπία μην τρέχετε μέχρι την Κίνα... ξεκινήστε από τον πρώην Υπουργό Δημόσιας Τάξης (ή "στρατηγό Άνεμο") και επεκταθείτε αναλόγως. Η Ιστορία (ειδικά ημών των Ελλήνων) είναι σαν τα παλιά μενταγιόν: Τα έχουμε κρυμμένα σε κάποιο σεντούκι, δεν θυμόμαστε καν με τι μοιάζουν, κι αν προσπαθήσει κάποιος να τα "πειράξει" βγαίνουμε παραπονούμενοι λες και επηρέασαν ποτέ κατ' ουσίαν τη ζωή ή τη σκέψη μας αυτά που "πειράχθηκαν". Προτείνω, λοιπόν, αφού δεν την κάνουμε που δεν την κάνουμε τίποτα εμείς, να επιτρέψουμε σε κάποιον ευφάνταστο Κινέζο (ή ό,τι άλλο) να την χρωματίσει με λουλουδάκια και εφφέ. Ίσως έτσι "πουλήσει" περισσότερο απ' ό,τι "πουλάει" σήμερα στους εν γένει αδαείς και αδιάφορους, μεν, υπερπροστατευτικούς και εύθικτους, δε, απογόνους των Αρχαίων Ελλήνων ;)
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
Άβαταρ μέλους
Angeliki
Δημοσιεύσεις: 154
Εγγραφή: Παρ Ιουν 29, 2007 1:42 am
Real Name: Αγγελική
Gender: Female
Facebook ID: 0
Τοποθεσία: Copenhagen

Re: Οι Κινέζοι "παγώνουν" την Ολυμπία: A HISTORY ABUSE

Δημοσίευση από Angeliki »

theos έγραψε
Άμα περιμένετε να μάθετε εσείς ή τα παιδιά σας ιστορία από μια ταινία ή ένα κόμικ τότε απλώς περαστικά σας!


Φυσικά , όπως και κάθε νοήμων άνθρωπος, δεν περιμένω να μάθω ιστορία από τα κόμικς. Τα κόμικς όμως και οι ταινίες έχουν πολύ μεγαλύτερη απήχηση, ή για να το θέσω πιο σωστά, στοχεύουν σε πολύ ευρύτερο -από άποψη πληθυσμού- κοινό, απ΄ότι τα ιστορικά βιβλία και μάλιστα σε μικρότερες ηλικίες.Και πες ότι εγώ έχω διαβάσει και ξέρω ποιος ήταν ο Μαχάτμα Γκάντι και ποιος ο Ιούλιος Καίσαρας. Αν όμως βγει μια ταινία που να παρουσιάζει στα σοβαρά το Μαχάτμα Γκάντι να παίζει τάβλι με τον Ιούλιο Καίσαρα ενώ τους παρακολουθεί ο Κολόμβος παίζοντας με το κινητό του και πίνοντας φραπέ, και ξέρω ότι την ταινία αυτή θα τη δει ίσως και μια ολόκληρη γενιά πιτσιρικάδες, είναι δυνατόν να μην ενοχληθώ;(ακόμα κι αν η ταινία έχει σαν στόχο να προωθήσει ένα ευγενές ιδανικό;)Αυτό ήταν το σκεπτικό μου...

drcypher έγραψε
Ίσως έτσι "πουλήσει" περισσότερο απ' ό,τι "πουλάει" σήμερα στους εν γένει αδαείς και αδιάφορους, μεν, υπερπροστατευτικούς και εύθικτους, δε, απογόνους των Αρχαίων Ελλήνων


drcypher, εγώ απλά εξέφρασα την προσωπική μου άποψη. Σαν άτομο, σαν μονάδα, έχω το δικαίωμα και να νιώσω ενόχληση και να την εκφράσω.Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, δεν ανήκω ούτε στους δωδεκαθειστές, ούτε σε κανένα κλαμπ αρχαιολατρών.Γιατί γενικεύεις , χρησιμοποιώντας πληθυντικό;; Δέχομαι το χαρακτηρισμό "υπερπροστατευτικός και εύθικτος" όπως δέχομαι και το γεγονός ότι πολλοί "υπερπροστατευτικοί και εύθικτοι" όπως εγώ, είναι πράγματι "αδαείς και αδιάφοροι".
Εγώ όμως, δεν είμαι ούτε αδαής, ούτε αδιάφορη.
Και είναι απαράδεκτο να χρησιμοποιείς τέτοιους ειρωνικούς χαρακτηρισμούς, και μάλιστα χωρίς να με ξέρεις.

Επίσης, τι θα πει "να πουλήσει"΄;;Δε νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να καλλιεργούμε την ημιμάθεια προκειμένου "να πουλήσει" η ιστορία, ό,τι κι αν εννοείς με την έκφραση αυτή.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Angeliki την Δευ Νοέμ 26, 2007 10:08 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Eric Roberts
Δημοσιεύσεις: 139
Εγγραφή: Πέμ Ιουν 14, 2007 4:00 pm
Τοποθεσία: Καραϊβική

Re: Οι Κινέζοι "παγώνουν" την Ολυμπία: A HISTORY ABUSE

Δημοσίευση από Eric Roberts »

Η ιστορική παραποίηση είναι ενοχλητική και εκνευριστική.Όταν γυρίζονται ιστορικές ταινίες και παραποιούνται τα πραγματικά γεγονότα και ειδικά τα πρόσωπα που έγραψαν ιστορία είναι ό,τι χειρότερο μπορούμε να κάνουμε.
Διότι η ιστορία είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό εργαλείο στην προσπάθεια που επιβάλλεται να κάνουν οι άνθρωποι για να βελτιώσουν την κοινωνία.
Στις περιπτώσεις που γυρίζεται μία ταινία που αφορά ιστορικά πρόσωπα και πραγματικές ιστορίες είναι λάθος να αλλάζει στο παραμικρό το οποιοδήποτε σημαντικό περιστατικό.
Αυτά όσον αφορά ταινίες που ευαγγελίζονται οτι παρουσιάζουν την πραγματική εκδοχή ενός ιστορικού γεγονότος.
Απ'οτι κατάλαβα όμως,εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με κάτι τέτοιο.Κινούμενα σχέδια είναι και μάλιστα με ένα τελείως φανταστικό σενάριο.Σωκράτης και Λαο Τσε...Δε νομίζω να μπερδευτεί κανείς.Αν μπερδευτεί...
Οι 300 ήταν βασισμένη σε κόμικ,σε καμία περίπτωση δεν ήταν ιστορική ταινία.Μόνο και μόνο τα πλάσματα που ήταν βγαλμένα απο τον Άρχοντα των δαχτυλιδιών καθιστούσαν την ταινία επιστημονικής φαντασίας...
Μιας και αναφερόμαστε σε ιστορικές και "ιστορικές" ταινίες,να θυμίσω και τον τελευταίο βασιλιά της Σκωτίας,όπου στήνεται το σενάριο γύρω απο τον Ίντι Αμίν και το καθεστώς του αλλά τα γεγονότα που παρουσιάζονται είναι βασισμένα σε αληθινές ιστορίες.
Αυτό το βασισμένα πάντα μου χτύπαγε άσχημα...Όσοι έχουν δει την ταινία μπορούν να καταλάβουν.
Αν όμως βγει μια ταινία που να παρουσιάζει στα σοβαρά το Μαχάτμα Γκάντι να παίζει τάβλι με τον Ιούλιο Καίσαρα ενώ τους παρακολουθεί ο Κολόμβος παίζοντας με το κινητό του και πίνοντας φραπέ, και ξέρω ότι την ταινία αυτή θα τη δει ίσως και μια ολόκληρη γενιά πιτσιρικάδες, είναι δυνατόν να μην ενοχληθώ;(ακόμα κι αν η ταινία έχει σαν στόχο να προωθήσει ένα ευγενές ιδανικό;)
Αν επηρεαστούν οι πιτσιρικάδες απο την ταινία,καλά θα κάνεις να ενοχληθείς!!!
Με ποιόν όμως?Ή μάλλον με ποιούς?
Μ'αυτούς τους άχρηστους που μας κυβερνάνε και δε λένε με τίποτα να φτιάξουν την παιδεία.Και φυσικά δεν αναφέρομαι στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αλλά στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Γιατί αν γυριζόταν μια ανάλογη ταινία μ'αυτήν που φαντάστηκες και τα παιδιά πίστευαν αυτά που έβλεπαν (αλλά και σε ένα πιο "ρεαλιστικό" σενάριο απ'αυτό),δε θα μας έφταιγαν οι παραγωγοί,οι σεναριογράφοι και οι σκηνοθέτες της ταινίας αλλά η αμορφωσιά που έχουμε.Για να τo πω και πιο λαϊκά...
Άλλωστε αυτό ήταν και το νόημα των όσων έγραψε ο theos... :wink:
Εικόνα


Don't worry be happy...
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator
Δημοσιεύσεις: 2299
Εγγραφή: Τετ Νοέμ 01, 2006 7:33 am
Real Name: Κώτσος Φίλ
Gender: Male
Τοποθεσία: Μπροστά στην οθόνη

Re: Οι Κινέζοι "παγώνουν" την Ολυμπία: A HISTORY ABUSE

Δημοσίευση από drcypher »

Angeliki έγραψε:Τα κόμικς όμως και οι ταινίες έχουν πολύ μεγαλύτερη απήχηση
Αυτό σημαίνει η έκφραση "πουλάει". Αν θες να το θέσω πιο χυδαία (στη γλώσσα της οικονομίας που φάνηκε να την κατέχεις), "πουλάει" σημαίνει επίσης ότι "είναι πιο προσοδοφόρο σε σχέση με άλλα προΐόντα της ίδιας ή άλλης βιομηχανίας". Δεν ξέρω αν το έχεις παρατηρήσει, αλλά η Ιστορία μας πωλείται (ή αν θες "ενοικιάζεται") ως προϊόν με αντίτιμο στο πλαίσιο της Βιομηχανίας του Τουρισμού. Ακόμα και το αγαπητό γένος των Νεοελληναράδων (στο οποίο ανήκουμε όλοι) έχει εν γένει σχέση π.χ. με τον Σωκράτη τύπου "όταν εμείς βγάζαμε Σωκράτηδες οι άλλοι κρέμονταν από τα δέντρα" που συνεπάγεται ότι "για να δούν οι τουρίστες ότι κάνανε οι μάγκες οι προγόνοι μας θα πρέπει να πληρώνουν εισιτήριο".
Angeliki έγραψε:ξέρω ότι την ταινία αυτή θα τη δει ίσως και μια ολόκληρη γενιά πιτσιρικάδες, είναι δυνατόν να μην ενοχληθώ;
Η παραπληροφόρηση χτίζεται πάνω στην αμάθεια. Εγώ δέχομαι ότι ο Κινέζος (π.χ.) παραπληροφορεί, ή έστω στρεβλώνει την Ιστορική πραγματικότητα. Αλλά αν δεν είχε φροντίσει ο Νεοελληνικός μας "πολιτισμός" να αηδιάσει ή να πλήξει τους νέους στο άκουσμα ονομάτων όπως αυτά που "μασκαρεύονται" στο comic, δεν θα είχες καμία ανησυχία. Εξ' ου και τα υπόλοιπα σχόλια. Αναφέρονται στο συντριπτικό κομμάτι της ελληνικής ευθύνης για τα όσα κακά καταμαρτυρείς, και όχι στην ασήμαντη "ατασθαλία" των ευφάνταστων σχιστομάτηδων.
Angeliki έγραψε:εγώ απλά εξέφρασα την προσωπική μου άποψη. [..] Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, δεν ανήκω ούτε στους δωδεκαθειστές, ούτε σε κανένα κλαμπ αρχαιολατρών.
Η άποψή σου θα μπορούσε να είναι ακραία για μένα ή να οδηγούσε στον δωδεκαθεϊσμό ή στην αρχαιολατρία. Αλλά και πάλι θα ήταν προσωπική άποψή σου, δεν καταλαβαίνω γιατί θα συνιστούσε "παρεξήγηση" :P
Angeliki έγραψε:Γιατί γενικεύεις , χρησιμοποιώντας πληθυντικό;; Δέχομαι το χαρακτηρισμό "υπερπροστατευτικός και εύθικτος" όπως δέχομαι και το γεγονός ότι πολλοί "υπερπροστατευτικοί και εύθικτοι" όπως εγώ, είναι πράγματι "αδαείς και αδιάφοροι".
Εγώ όμως, δεν είμαι ούτε αδαής, ούτε αδιάφορη.
Παιδιά, έχετε υπερτιμήσει την αξία των όσων γράφετε κατά καιρούς. Πρέπει να καταλάβετε ότι σε ένα forum όπου γράφουν τόσοι άνθρωποι, είναι πιθανόν τις περισσότερες φορές κανείς να απαντήσει με αφορμή αυτά που γράφετε, χωρίς καν να τα σχολιάσει καθ'αυτά. Εξίσου (σημαντικά) πιθανό είναι το ενδεχόμενο κάποιος να μην γνωρίζει ότι γράφετε εσείς αυτά που διαβάζει, και όχι κάποιος άλλος.

Για να σου λυθούν οι απορίες, λοιπόν, σου θέτω υπ' όψιν τα παρακάτω:
  • Δεν πρόσεξα καν ποιος δημοσίευσε το αρχικό κείμενο (δηλ. ότι το thread ξεκίνησε η Angeliki). Αν το είχα κάνει θα μπορούσες να μου προσάψεις προκατάληψη, αλλά (καλώς ή κακώς) σχολίασα ένα "ορφανό" κείμενο. Ελπίζω να μην το πάρεις προσωπικά, έχει τύχει και θα ξανατύχει.
  • Η άποψη και το ύφος που διατυπώθηκαν στο αρχικό post στάθηκαν αφορμή για να κάνω κάποια σχόλια σχετικά με κάτι που (αντίστοιχα ή αντίστροφα) ενοχλεί εμένα (στο πλαίσιο του θέματος).
  • Προφανώς το target group δεν ήταν ο συγγραφέας του αρχικού post αλλά μια ευρύτερη ομάδα (είτε ανήκεις σε αυτήν είτε όχι) που αποτελείται από περισσότερα του ενός άτομα (εξ' ου και ο πληθυντικός) και προσδιορίζεται -κατ' εμέ- από τα κριτήρια "εν γένει αδαείς και αδιάφορους, μεν, υπερπροστατευτικούς και εύθικτους, δε, απογόνους των Αρχαίων Ελλήνων".
  • Τελικά φαίνεται ότι ανήκεις σε ένα υπερσύνολο του target group στο οποίο απευθύνθηκα, δεδομένου ότι ικανοποιείς (κατά την προσωπικού σου άποψη για τον εαυτό σου) μόνο τα μισά (και όλως τυχαίως τα θετικά) κριτήρια από αυτά που διατύπωσα, άρα δεν σε αγγίζουν αναγκαστικά αυτά που γράφω.
  • Συμπεραίνω, λοιπόν, πως δεν θα έπρεπε να ενοχληθείς. Τα υπόλοιπα περί προσωπικών και "δε με ξέρεις" τα αγνοώ ως απορρέοντα από μια στρεβλή ανάγνωση του κειμένου μου (όπως εξήγησα παραπάνω) που θέλει εμένα να ασχολούμαι προσωπικά μαζί σου και να προσπαθώ για κάποιον λόγο να σε προσβάλω... Εκτός αν τελικά βρέθηκε η μύγα και την έχεις εσύ, οπότε να το γυρίσουμε σε μυγοκαβγά :P (ok, αυτό ήταν προσωπικό :oops: )
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
Άβαταρ μέλους
Angeliki
Δημοσιεύσεις: 154
Εγγραφή: Παρ Ιουν 29, 2007 1:42 am
Real Name: Αγγελική
Gender: Female
Facebook ID: 0
Τοποθεσία: Copenhagen

Re: Οι Κινέζοι "παγώνουν" την Ολυμπία: A HISTORY ABUSE

Δημοσίευση από Angeliki »

drcypher , ποτέ δεν ισχυρίστηκα ότι είσαι προκατειλλημένος απέναντι στο άτομό μου σαν Angeliki!!(Δεν έχω και μανία καταδιώξεως!!!) Ισχυρίστηκα όμως ότι είσαι προκατειλλημένος απέναντι στο (οποιοδήποτε) άτομο που θα εξέφραζε την άποψη που εξέφρασα.
Δηλαδή μου έδωσες την εντύπωση ότι μόλις διάβασες το πόστ μου αυτόματα σκέφτηκες "α! να άλλος ένας αδαής- μυγιάγγιχτος -γραφικός εθνικιστής!" δηλαδή αυτόματα κατέταξες το συγγραφέα του ποστ στους "εν γένει αδαείς και αδιάφορους, μεν, υπερπροστατευτικούς και εύθικτους, δε, απογόνους των Αρχαίων Ελλήνων" . Γι'αυτό και ενοχλήθηκα με το χαρακτηρισμό και με χιουμοριστική διάθεση έκανα και τα σχόλια περί μη συμμετοχής μου σε γκρουπ αρχαιολατρών/εθνικιστών κλπ , επειδή δεν το βρίσκω σωστό να γενικεύεις.
Τώρα, συμφωνώ με όλα όσα λες για το "συντριπτικό κομμάτι της ελληνικής ευθύνης " και επαυξάνω!! Δεν στόχευα στη συγκεκριμένη κινέζικη παραγωγή αλλά στη γενικότερη παραποίηση, διαστρέβλωση & εκμετάλλευση της Ιστορίας(και όχι αποκλειστικά της Ελληνικής!)Και με βάση όσα γράφεις, φαίνεται ότι και εσύ ενοχλείσαι με την κατάσταση αυτή, ίσως και πιο πολύ απ'ότι εγώ. :wink:

Πολύ εύστοχα θεωρώ ότι είναι διατυπωμένη η άποψη του Eric Roberts, και σχετικά με τη διάκριση καρτούν-κανονικής ταινίας και σχετικά με τον προβληματισμό του για την παιδεία και τη θέση της στο πρόβλημα. Η προβληματική ελληνική παιδεία είναι αγκάθι για την κοινωνία μας ,καλό είναι να μην ξεκινήσουμε ν'αναλύουμε το θέμα εδώ...
(Οι ταινίες όμως στοχεύουν έτσι &αλλιώς στο παγκόσμιο κοινό...
κι εξάλλου, ακόμα κι αν είχαμε ένα τέλειο εκπαιδευτικό σύστημα , δεν θα κατάφερναν όλοι, για διάφορους προσωπικούς λόγους τους, να επωφεληθούν από αυτό...) Σε έναν ιδανικό κόσμο, πράγματι θα είμαστε όλοι μορφωμένοι, διαβασμένοι και ενημερωμένοι , κι έτσι θα μπορούσαμε άφοβα να βλέπουμε σουρεάλ μπερδεμένες ταινίες με ιστορικές πατάτες για να γελάμε και να ξεχνιόμαστε. Ο αληθινός κόσμος, όμως, δεν είναι έτσι, οι περισσότεροι ζούμε στην άγνοια, γι'αυτό ανακρίβειες και ψέματα διαδίδονται πολύ εύκολα, κι ακόμα πιο εύκολα πολλαπλασιάζονται...κάτι σαν το παιχνίδι "χαλασμένο τηλέφωνο". Γι'αυτό καλό είναι να μην καλλιεργούμε αυτή την κατάσταση...Δε συμφωνώ με τη λογοκρισία φυσικά!!, απλά θεωρώ σωστό να εκφράζονται οι όποιες αντιθέσεις..
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator
Δημοσιεύσεις: 2299
Εγγραφή: Τετ Νοέμ 01, 2006 7:33 am
Real Name: Κώτσος Φίλ
Gender: Male
Τοποθεσία: Μπροστά στην οθόνη

Re: Οι Κινέζοι "παγώνουν" την Ολυμπία: A HISTORY ABUSE

Δημοσίευση από drcypher »

Angeliki έγραψε:Δηλαδή μου έδωσες την εντύπωση ότι μόλις διάβασες το πόστ μου αυτόματα σκέφτηκες "α! να άλλος ένας αδαής- μυγιάγγιχτος -γραφικός εθνικιστής!" δηλαδή αυτόματα κατέταξες το συγγραφέα του ποστ στους "εν γένει αδαείς και αδιάφορους, μεν, υπερπροστατευτικούς και εύθικτους, δε, απογόνους των Αρχαίων Ελλήνων".
Όχι, σε αυτήν την περίπτωση δεν θα μίλαγα μόνο για το group γενικά, αλλά και για τον συγγραφέα του post ειδικά (όποιος και να'ταν). Όπως σου είπα πήρα αφορμή από αυτά που έγραψες, γιατί πλέον δεν υποθέτω πως κανείς το επεκτείνει, αλλά το έχω δει, ακούσει, ζήσει, και το' χω σιχαθεί ;)

Anyway, νομίζω βγήκε άκρη.
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κινηματογράφος & Τηλεόραση”