[ΜΜΜ] Μετρό, ταξί και κόμιστρα

Όχι δεν λέμε τον καιρό εδώ. Απλά αναλύουμε τους βαθυστόχαστους προβληματισμούς γύρω από διάφορα θέματα της καθημερινότητας. Με λίγα λόγια: ό,τι να 'ναι!

Συντονιστής: AlexandraDC

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Qbric

[ΜΜΜ] Μετρό, ταξί και κόμιστρα

Δημοσίευση από Qbric »

Neo έγραψε: ...
Ένας άλλος λόγος (για τους λάτρεις της συνομοσιολογίας), είναι το ότι πρέπει να βρεθεί μια πειστική δικαιολογία για την αύξηση (κι άλλο) της τιμής του ταξί. Με τη δικαιολογία της μειωμένης κίνησης (και καλά λόγω του ΜΕΤΡΟ) οι ταρίφες θα βγουν και θα ζητάνε αύξηση.
....
.
Συγγνώμη για το offtopic αλλά αυτό με τους ταρίφες δεν το αφήνω έτσι. Δουλεύω τα τελευταία 5 χρόνια ταξί και αυτό που γράφεις Νeo είναι το λιγότερο προσβλήτικό για κάθε επαγγελματία οδηγό ή ιδιοκτήτη ταξί. Το ΜΕΤΡΟ βολεύει τους επαγγελματίες (που είναι η ισχυρή πλειοψηφία) ταξιτζήδες. Γιατί ? Κοντινές κούρσες - λιγότερη βενζίνη - λιγότερη κούραση (μιας και οι πιάτσες δεν υπάρχουν δυστυχώς στο Ελλαδα). Οπότε αυτό είναι μια μπούρδα για τους Λιακοπουλιακούς. Η ταρίφα πρέπει να αυξηθεί ?
ΝΑΙ για πολλούς λόγους:
-η μεγάλη αύξηση της τιμής του πετρελαίου -φανταστείτε ότι ένας οδηγός ταξί βγάζει κέρδος μετά το 5ωρο(ενοίκιο 35 ευρω+20 ευρω πετρέλαιο+10το ταμείο)
-η υποχρεωτική αλλαγή του αυτοκινήτου κάθε 10 χρόνια - στο εξωτερικό εκτός του γεγονότος οτι το ταξί είναι πολύ πιο ακριβό η αγορά του αυτοκινήτου επιχορηγείται ουσιαστικά) 20.000/10=2000 το χρόνο πάνε στο νέο αμάξι που θα πάρουμε ...+100-300 κάθε μήνα τα έξοδα του αμαξιού =.......

Τα προβλήματα του επαγγέλματος τα ξέρω απο πρώτο χέρι , για τους αλήτες που διαλέγουν, για τα βρώμικα ταξί, ομως αυτά είναι μειοψηφία απλά αυτα μένουν...
Τέλος, όταν μπαίνετε σε ένα "ταρίφα" ακόμα και κατσουφιασμένος να είναι (όχι μη-επαγγελματίας υπάρχει διαφορά) πείτε μια καλησπέρα ...

split by drcypher: Η συζήτηση ξεκίνησε με αφορμή αυτό το post. Ο τίτλος που έθεσα είναι ενδεικτικός. Αν διαφωνείτε τροποποιήστε τον κατάλληλα ώστε να μπει η συζήτηση στην σωστή και τελείως δική της βάση (να αποφύγουμε και τα offtopics).
Neo
Real Name: Thomas Anderson
Facebook ID: 0

Re: Μετρό και ΗΣΑΠ μέχρι τις 2 πμ

Δημοσίευση από Neo »

Προφανώς και τους βολεύει το ΜΕΤΡΟ. Κι επειδή συνέχεια τους πιάνω την κουβέντα, το 90% γκρινιάζει ότι σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη είναι αρκετά φτηνό το ταξί στην Ελλάδα. Δεν θα το λύσουμε εδώ το πρόβλημα των ταξιτζήδων. Αν έχεις όρεξη άνοιξε άλλο topic. Αυτό που είπα όμως είναι ότι η μειωμένη κίνηση (και καλά λόγω του ΜΕΤΡΟ) θα είναι μια πολύ πειστική δικαιολογία όταν θα ζητήσουν αύξηση. Το πού βλέπεις το παράλογο, δεν είναι δικό μου θέμα ;)
Άβαταρ μέλους
Qbric

Δημοσίευση από Qbric »

Neo έγραψε:Προφανώς και τους βολεύει το ΜΕΤΡΟ. Κι επειδή συνέχεια τους πιάνω την κουβέντα, το 90% γκρινιάζει ότι σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη είναι αρκετά φτηνό το ταξί στην Ελλάδα. Δεν θα το λύσουμε εδώ το πρόβλημα των ταξιτζήδων. Αν έχεις όρεξη άνοιξε άλλο topic. Αυτό που είπα όμως είναι ότι η μειωμένη κίνηση (και καλά λόγω του ΜΕΤΡΟ) θα είναι μια πολύ πειστική δικαιολογία όταν θα ζητήσουν αύξηση. Το πού βλέπεις το παράλογο, δεν είναι δικό μου θέμα ;)
Αν ανοίξουν οι σταθμοί του Μετρό αυτομάτως θα δημιουργηθούν 10-15 πιάτσες για κοντινές κούρσες αν αυτό δεν γίνεται αντιληπτό δεν φταίω εγώ αλλά η ξεροκεφαλιά μας.
Το σταματάω εδώ γιατί είναι offtopic
Neo

Δημοσίευση από Neo »

Να προσθέσω άλλο ένα offtopic. Την Τετάρτη απεργούν τα ταξί και ζητάνε αύξηση. Γιατί αμέσως θίχτηκε ο Qbric. Όχι που δε θα βγαίνανε να ζητήσουνε και αύξηση...
Άβαταρ μέλους
Qbric

Re: [ΜΜΜ] Μετρό, ταξί και κόμιστρα

Δημοσίευση από Qbric »

ρε Νεο δεν λές να καταλάβεις έτσι...
Προφανώς δεν ξέρεις γιατι απεργούν, καλό θα ήταν να μάθεις ....
Όταν τα ημερήσια έξοδα σου έχουν ανέβει κατα 100% σε 2 χρόνια μέσα, δεν γίνεται να μη ζητάς αύξηση.
Προφανώς δεν έχει σχέση με το Μετρό, αλλά αν εσύ συνεχίζεις να το βλέπεις έτσι αν δουλέψεις ποτέ εύχομια να μην χρειαστεί να ακούσεις κάτι αντίστοιχο...
απλά μαθηματικά όταν τα έξοδα για πετρέλαιο το χρόνο ήταν 4000-8000 ευρώ το χρόνο (ανάλογα τις ώρες που δουλεύει ο κεθένας) και τώρα είναι 8000-16000 ευρώ και ο μισθός είναι ίδιος, τοτε μπορεί ο οποιοσδήποτε να καταλάβει γιατί...
Άβαταρ μέλους
surf_tha_curl

Δημοσίευση από surf_tha_curl »

Χωρις να θελω να εμπλακω,(το κανω :P )
Εν μερη ο Qbric εχει δικιο στο οτι πρεπει να ανεβει η ταριφα αναλογικα της ανοδου τιμης της βενζινης..
Σημερα βιαζομουν και στο πρωτο βενζιναδικο που μπηκα ,αφου εβαλα βενζινη παρατηρησα οτι η τιμη της ηταν 1,221 €/L
πριν απο πεντε χρονια ηταν κοντα στο 0,8...
Neo

Δημοσίευση από Neo »

Όπως κι εσύ δεν εννοείς να καταλάβεις ότι δεδομένης της συγκυρίας ζητάνε την αύξηση. Δρυός πεσσούσης πας ανήρ ξυλεύεται.
Άβαταρ μέλους
Qbric

Δημοσίευση από Qbric »

Ρε Νεο ποιας δεδομένης συγκυρίας ????
αν εννοείς για το μετρό είσαι απλά ξεροκέφαλος , έχεις βγάλει ένα συμπέρασμα μόνος σου(εξάλλου το έγραφες και στο ποστ σου ...για τους συνομοσιολόγους..), αν εννοείς για το +10% της τιμής της βενζίνης έχεις δίκιο και συμφωνώ.
(Απλά ξεχνάς κάτι ότι την αύξηση τη ζητάνε οι ταξιτζήδες από ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, μετρό έχει μόνο στην Αθήνα, τι άλλο να σου πώ για να καταλάβεις ότι είναι λαθασμένος ο συλλογισμός σου?)
Neo

Δημοσίευση από Neo »

Qbric έγραψε:(Απλά ξεχνάς κάτι ότι την αύξηση τη ζητάνε οι ταξιτζήδες από ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, μετρό έχει μόνο στην Αθήνα, τι άλλο να σου πώ για να καταλάβεις ότι είναι λαθασμένος ο συλλογισμός σου?)
Πες μου τώρα ότι στην υπόλοιπη Ελλάδα αποφασίζουν τι θα γίνει στην Αθήνα... Γιατί εγώ γνωρίζω και περιοχές όπου κανείς δε βάζει ταξίμετρο και έχουν συμφωνήσει από μόνοι τους πόσο κάνει η κάθε διαδρομή. Αν ζητήσεις να βάλει ταξίμετρο είσαι το λιγότερο γραφικός.

Άλλο πράγμα σου λέω. Η ιστορία με το ΜΕΤΡΟ μεταμεσονύχτια δεν θα γίνει. Βρήκαν όμως αφορμή να περάσουν το δικό τους/δικό σας. Αν τώρα πιστεύεις ότι όλα λειτουργούν τόσο ηθικολογικά και ότι απλά έτυχε οι συνδικαλιστές των ΤΑΞΙ να το ζητήσουν, μίλα με κάναν παλιότερο. Γιατί εγώ αυτό που έγραψα το είχα ακούσει από συνάδελφό σου, μεγάλο στα χρόνια πριν 2 βδομάδες. Ούτε κι εγώ το πίστευα, αλλά έλα που έγινε. Απλά για να αποδείξει πως τίποτα στην Ελλάδα δεν είναι αδύνατο.
Άβαταρ μέλους
Qbric

Δημοσίευση από Qbric »

Ποιός μίλησε για ηθικολογήματα??
Το συνδικάτο των ταξί είναι από τα πιο (δεξία) συντηριτικά συδικάτα που υπάρχουν, θα δείς οτι για το ασφαλιστικό το συνδικάτο δεν πολυ μιλάει (όχι οι ταξιτζήδες). Τώρα το τι σου είπε ένας κτλ δεν νομίζω να είναι σοβαρός λόγος για να κτίσεις μια άποψη...
Εγω το δουλεύω το ταξί,όπως και ο πατέρας μου εδω και 25 χρόνια, δεν χρειάζεται να ψάξω για να καταλάβω όταν έχω φάει το αγγούρι με τους δρόμους.
Επιμένεις οτι αφορμη ήταν το μετρο (για σαββάτο παρασκευή μόνο) και όχι οτι η βενζίνη έχει ανέβει κατα 20% σε 3 μήνες, εγώ εκεί κολλάω γιατί αυτό που λές απλά δεν έχει ισχύει.
Σήμερα το πρωί μίλησε ο πρόεδρος του συνδικάτου σε ένα ραδ/θμό και φυσικά δεν ανέφερε τίποτα απο αυτά που λές εσύ, πραγματικά δηλαδή τι άλλο να σου πώ για να καταλάβεις ότι αυτό που είπες απλά ειναι μια μπαρούφα,προσβάλει τους περισσότερους απο το κλάδο αλλά και εσένα τον ίδιο ως σκεπτόμενο άνθρωπο, δεν είναι δυνατόν να διαβάζω λιακοπουλεικα απλά δεν γίνεται.
Φυσικά το ότι θα γινόταν μία απεργία ήταν γνωστό απο τις αρχές του έτους (μάλλον σε προφήτη έπεσες ε?) για τον απλούστατο λόγο (ΞΑΝΑ) 100$ το βαρέλι......
(Το ότι στην επαρχία δεν βάζουν ταξίμετρο πλέον είναι παράνομο (δεν υπάρχουν αγοραία πια), αλλά όπως σε όλα τα επαγέλματα δεν υπάρχει διαφορά σε Αθήνα-επαρχία ....)
Ελπίζω να σε πείθουν περισσότερο τα παραπάνω ...

edit:Το ξέχασα πρίν να το γράψω...
Επειδή είπες οτι στο είπε 2 εβδομάδες πριν την απεργία ... Διάβασε αυτό : "....την Τέταρτη 6 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η απεργία των ταξί, η οποία είχε προγραμματισθεί για την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά αναβλήθηκε σε ένδειξη πένθους για την κοίμηση του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου.."
άρα στο είπε μια βδόμαδα πρίν την προγραμματισμένη πορεία που φυσικά οι περισσότεροι το γνώριζαν από τις γιορτές οτι θα γίνει απεργία τέλη του Γενάρη...
δεν τον ρώταγες καλύτερα 6 αριθμούς του ΛΟΤΤΟ??

merged by theos: Υπάρχει και το κουμπάκι edit...
Απάντηση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”