Η Ελλάδα έχει επίσημη θρησκεία τον ορθόδοξο χριστιανισμό. Η θρησκεία, προς το παρόν, δεν τίθεται ξέχωρα από το κράτος. Ο Χριστόδουλος (όνομα και πράμα, ε?) έχει πρόσβαση στην πολιτική, ως αρχιεπίσκοπος. Το υπουργείο εθνικής παιδείας είναι
και θρησκευμάτων.
Αυτό, λοιπόν, δικαιολογεί από την μεριά της κυβέρνησης τον Σούρλα. Υποτίθεται ότι ο ελληνικός στρατός πρέπει να υπερασπίζεται το έθνος. Επειδή, όμως, μαζί με το έθνος πάει και η θρησκεία, τελικά πρέπει να υπερασπίζεται και την θρησκεία.
Κατά την δική μου γνώμη, αυτή η σύνδεση έθνους και θρησκείας γίνεται μόνο και μόνο για πολιτικά και χρηματικά συμφέροντα μερικών. Δεν μπορώ να δω σε τι άλλο εξυπηρετεί.
Βέβαια, ίσως να μην μπορώ να το δω αυτό γιατί είμαι κι εγώ άθεη (τουλάχιστον μέχρι να μου αποδείξει κάποιος ότι ο θεός υπάρχει).
drcypher έγραψε:Τελικά υπάρχουν άνθρωποι στις ένοπλες δυνάμεις που διαφοροποιούνται με διάφορους τρόπους από το "Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια" και η "φιλελεύθερη" Ν.Δ. έχει βαλθεί να τους εξαφανίσει...
Και βέβαια προσπάθεί να τους εξαφανήσει, αφού η ΝΔ πιστεύει στο τρίπτυχο αυτό και είναι και κυβέρνηση. Α#@$#ια δημοκρατία, λοιπόν.
drcypher έγραψε:Άραγε τι θα είχε να δηλώσει ο κ. Σούρλας για την Χριστιανική Εκκλησία που θυμήθηκε μετά από 80 χρόνια να ζητήσει πίσω εκτάσεις που είχε παραχωρήσει σε κατοίκους της Νέας Μάκρης;
Γι'αυτά τα πράματα δεν μιλάμε. Πες πως δεν έγιναν! Αφού, κατά την διάρκεια της χούντας στην Ελλάδα, ο Χριστόδουλος "διάβαζε", λέει, και δεν είχε πάρει χαμπάρι τι γίνεται... Μέχρι εκεί έχουμε φτάσει.