Φοβερό!! :shock:in.gr έγραψε:Λονδίνο
Ένα αγόρι από το Πακιστάν που κέρδιζε τα προς το ζην μαχαιρώνοντας τον εαυτό του μπροστά σε κοινό βοήθησε τους επιστήμονες να αναγνωρίσουν μια σπάνια και τραγική μετάλλαξη που καταργεί εντελώς τον πόνο.
Το αγόρι τράβηξε την προσοχή των τοπικών γιατρών με τις παραστάσεις που έδινε στο δρόμο, κατά τις οποίες περπατούσε σε αναμμένα κάρβουνα και μαχαίρωνε τα μπράτσα του. Οι ερευνητές δεν μπόρεσαν να εξετάσουν τον ίδιο τον νεαρό, καθώς πέθανε στα 14α γενέθλιά του πηδώντας από τη στέγη ενός σπιτιού.
Από αυτή τη μοναδική περίπτωση, γενετιστές και νευροεπιστήμονες μπόρεσαν να εντοπίσουν έξι άτομα σε τρεις οικογένειες στο Πακιστάν τα οποία δεν είχαν νιώσει ποτέ σωματικό πόνο. Παρόλο που είχαν αίσθηση της αφής και της θερμοκρασίας, όλοι τους είχαν υποστεί τραύματα λόγω μιας αδυναμίας να αναγνωρίσουν επώδυνα ερεθίσματα.
Δύο είχαν δαγκώσει και ακρωτηριάσει κατά λάθος το ένα τρίτο της γλώσσας τους, ενώ άλλοι είχαν υποστεί κατάγματα χωρίς να το καταλάβουν, ή είχαν εγκαύματα επειδή είχαν καθίσει στο σώμα του καλοριφέρ.
Η γενετικές αναλύσεις, που παρουσιάζονται την Πέμπτη στο περιοδικό Nature, αποκάλυψαν ότι η αιτία του παράξενης διαταραχής ήταν μια μετάλλαξη στο γονίδιο SCN9A. Το γονίδιο αυτό κωδικοποιεί μια πρωτεΐνη που βρίσκεται στα νευρικά κύτταρα και λειτουργεί ως κανάλι διέλευσης για τα ιόντα νατρίου. Όταν η πρωτεΐνη ενεργοποιηθεί, δημιουργείται ένα ηλεκτρικό σήμα που μετακινείται κατά μήκος των νευρικών ινών. Χωρίς το συγκεκριμένο κανάλι νατρίου, ο εγκέφαλος δεν δέχεται τα ερεθίσματα του πόνου.
Διαφορετικές μεταλλάξεις του SCN9A φαίνεται ότι σχετίζονται και με άλλες διαταραχές στην αίσθηση του πόνου. Ερευνητές από τη Βρετανία είχαν πρόσφατα αναφέρει μεταλλάξεις που διευκολύνουν την ενεργοποίηση του καναλιού και προκαλού παροξυσμικό ακραίο πόνο.
Οι τελευταίες ανακαλύψεις, ελπίζουν οι νευροεπιστήμονες, θα οδηγήσουν σε μια νέα γενιά αναλγητικών που θα στοχεύουν τον διακόπτη του SCN9A και θα αποσιωπούν έτσι τον πόνο.
Σπάνια μετάλλαξη καταργεί τον πόνο σε λίγους άτυχους
Συντονιστής: AlexandraDC
- Melinaki
- Real Name: Λία Κατσανεβάκη
- Facebook ID: 658549895
Σπάνια μετάλλαξη καταργεί τον πόνο σε λίγους άτυχους

Φιλοκαλούμεν γαρ μετ'ευτελείας και φιλοσοφούμεν άνευ μαλακίας
- drcypher
- Portal Administrator

- Real Name: Κώτσος Φίλ
Παιδιά, πείτε με ανάποδο, αλλά αυτά τα δημοσιογραφικά άρθρα περί επιστήμης στα οποία παρουσιάζεται κάτι έντονο ή ακραίο, τα είχα στο μυαλό μου μαζί με την Κάρμεν Ρουγγέρη να τα αφηγείται με ενδιάμεσα μουσικά διαλείμματα και παιχνίδια.
Δεν αμφισβητώ το αληθές των γεγονότων που περιγράφονται, αλλά το γεγονός ότι η "επιστημονική" αρθρογραφία περιορίζεται σε υπερβολικά ή απροσδόκητα φαινόμενα, δημιουργώντας μια πραγματική παραλλαγή των X-Files που λέγεται popular science.
Τέλος πάντων, για την ουσία του θέματος, είναι περιττό να εξηγήσει κανείς ποια είναι η αξία του πόνου στον ανθρώπινο σώμα, όπως και κάθε άλλου σήματος που προειδοποιεί για επικίνδυνες ή επιβλαβείς καταστάσεις. Το παλικάρι προφανώς νόμιζε ότι είναι άτρωτος και την έκανε από το μπαλκόνι
Δεν αμφισβητώ το αληθές των γεγονότων που περιγράφονται, αλλά το γεγονός ότι η "επιστημονική" αρθρογραφία περιορίζεται σε υπερβολικά ή απροσδόκητα φαινόμενα, δημιουργώντας μια πραγματική παραλλαγή των X-Files που λέγεται popular science.
Τέλος πάντων, για την ουσία του θέματος, είναι περιττό να εξηγήσει κανείς ποια είναι η αξία του πόνου στον ανθρώπινο σώμα, όπως και κάθε άλλου σήματος που προειδοποιεί για επικίνδυνες ή επιβλαβείς καταστάσεις. Το παλικάρι προφανώς νόμιζε ότι είναι άτρωτος και την έκανε από το μπαλκόνι
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
- HeartDoc
- Real Name: Νίκος Καραστάθης
Re: Σπάνια μετάλλαξη καταργεί τον πόνο σε λίγους άτυχους
E ναι, το γ@μησε λίγο. :shock:Melinaki έγραψε:[...] καθώς πέθανε στα 14α γενέθλιά του πηδώντας από τη στέγη ενός σπιτιού.
Άσχετο ίσως, αλλά εγώ όση ώρα το διάβαζα αναρωτιόμουν αν ο σωματικός πόνος είναι ο ισχυρότερος / πιο επίπονος / world wide whatever...
The day Microsoft makes something that doesn't suck is the day they start making vacuum cleaners.
-
O_Xamenos
- Real Name: Σαληγκαρι με Ητα που θυμιζει Ηττα
- Facebook ID: 682417817
- Επικοινωνία:
αυτος ο ανθρωπος μου θυμιζει ενα παληκαρι που ειχα στο λυκειο τον Φωτη/αρα.
ο τυπος ισχυριζοταν πως δεν εχει αισθηση του πονου!μαλιστα ειχε δοσει επιστημονικο υποβαθρο στην θεωρια του λεγοντας πως ειχε παει για εγχειρηση του σκωλυκοειδητη και καταλαθος του κοψανε το νευρο του πονου!!!
ενα εχω να πω!ο νεαρος πακιστανος καθως και ο φωταρας ειναι πραγματικα απονοι ανθρωποι!!!
ο τυπος ισχυριζοταν πως δεν εχει αισθηση του πονου!μαλιστα ειχε δοσει επιστημονικο υποβαθρο στην θεωρια του λεγοντας πως ειχε παει για εγχειρηση του σκωλυκοειδητη και καταλαθος του κοψανε το νευρο του πονου!!!
ενα εχω να πω!ο νεαρος πακιστανος καθως και ο φωταρας ειναι πραγματικα απονοι ανθρωποι!!!

Γαμώ... τα κράτη, γενικώς...
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα
Ώρα για λίγη φαντασία... ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ... Έχουμε φτερά!
ο χαμένος τα παίρνει όλα
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα
ο χαμένος τα παίρνει όλα
- theos
- Real Name: Αριστοτέλης-Εμμανουήλ Θάνος-Φίλης (Μάνος) ge04017
Απίστευτα άθλιο αυτό το πράμα! Το σώμα σου δεν σε προειδοποιεί ότι κάτι δεν πάει καλά. Αν πάθεις κάτι που αντιμετωπίζεται ιατρικώς αλλά δεν πονάς, πως θα το καταλάβεις ότι το έπαθες?
Από την άλλη αυτός ο τύπος θα έβγαζε τα απίστευτα λεφτά αν πήγαινε να γίνει boxer ή κάτι τέτοιο. Θα έτρωγε και δεν θα καταλάβαινε τίποτα!!! Φανταστικό!!!
Από την άλλη αυτός ο τύπος θα έβγαζε τα απίστευτα λεφτά αν πήγαινε να γίνει boxer ή κάτι τέτοιο. Θα έτρωγε και δεν θα καταλάβαινε τίποτα!!! Φανταστικό!!!
Λογική είναι η τέχνη να κάνεις λάθος με αυτοπεποίθηση!!!
-
O_Xamenos
- Real Name: Σαληγκαρι με Ητα που θυμιζει Ηττα
- Facebook ID: 682417817
- Επικοινωνία:
επισης δεν θα αντιμετοπιζε κανενα προβλημα με τον οδοντιατρο

Γαμώ... τα κράτη, γενικώς...
ο χαμένος τα παίρνει όλα
ο χαμένος τα παίρνει όλα
- Skliraios
- Real Name: Ιουλιος Μπιτζιμπιτζιδης
εγω σαν ταπεινος ξενερωτος και δυσπιστος ,θα πω :αποκλειεται ο μικρος να ηταν τρελος ή μαζοχιστης?εμενα παντως μου θυμιζει το παιδακι που την ειδε σουπερμαν και πηδηξε απο το μπαλκονι
http://www.freewebs.com/hellian00/300%204.gif
ο πληθωρισμός του φαίνεσθαι έχει ρίζες στη έλλειψη του είναι.
Occasio aegre offertur, facile amittitur - Opportunity is offered with difficulty, lost with ease. (Publius Syrus)
http://www.neobux.com/?r=SKLIRAIOS
ο πληθωρισμός του φαίνεσθαι έχει ρίζες στη έλλειψη του είναι.
Occasio aegre offertur, facile amittitur - Opportunity is offered with difficulty, lost with ease. (Publius Syrus)
http://www.neobux.com/?r=SKLIRAIOS