Απαγόρευση καπνίσματος σε κλειστούς δημόσιους χώρους
Συντονιστής: AlexandraDC
Re: Απαγόρευση καπνίσματος σε κλειστούς δημόσιους χώρους
Το αλκοόλ δεν επηρεάζει μόνο τον πότη,άλλα και αυτούς που θα βρεθούν μπροστά του,όπως έχουν δείξει αρκετά τροχαία,Άγγλοι στη Ρόδο και στην Κρήτη,η πρόσφατη δολοφονία του φοιτητή από τον ΕιχαΨιειΚοκαίνηΤσεΔυοΜπουκάλιαΣίβας...άρα να μην πωλείται.
Το ερώτημα που θετουμε είναι γιατι δεν αποφασίζεται η ύπαρξη μαγαζιών Smoker-Friendly ή ακόμα καλύτερα Smokers Only?Γιατί απαγορευτηκε και η πώληση υποκατάστατων νικοτίνης?Αν είναι να επιβάλουμε ποιότητα ζωής να μην πωλούνται προιόντα καπνού καθόλου.Αν απλά προστατεύουμε τα δικαιώματα των αντικαπνιστών,να ανοίξουν χώροι για τους καπνιστές αποκλειστικά.
Noμίζουν ότι αν το πρόστιμο είναι 1000 € στον μαγαζάτορα,είναι δύσκολο να μαζέψει 10 γιουρο από τον κάθε πελάτη?Τα τασάκια είναι δυσκολο να καμουφλαριστούν?
Στην Αγγλία απαγορεύεται το κάπνισμα και στο δωμάτιο σου(?) του ξενοδοχείου ακόμα,στην Γαλλία καπνίζουν σχεδόν σαν να μην απαγορεύτηκε τίποτα(έτσι άκουσα τουλάχιστον κ για τα πρόστιμα κ τα τασάκια),στη Νιγηρία πηγαίνεις αυτόφωρο αν σε πιάσουν σε δημόσιο χώρο να καπνίζεις...
Το ερώτημα που θετουμε είναι γιατι δεν αποφασίζεται η ύπαρξη μαγαζιών Smoker-Friendly ή ακόμα καλύτερα Smokers Only?Γιατί απαγορευτηκε και η πώληση υποκατάστατων νικοτίνης?Αν είναι να επιβάλουμε ποιότητα ζωής να μην πωλούνται προιόντα καπνού καθόλου.Αν απλά προστατεύουμε τα δικαιώματα των αντικαπνιστών,να ανοίξουν χώροι για τους καπνιστές αποκλειστικά.
Noμίζουν ότι αν το πρόστιμο είναι 1000 € στον μαγαζάτορα,είναι δύσκολο να μαζέψει 10 γιουρο από τον κάθε πελάτη?Τα τασάκια είναι δυσκολο να καμουφλαριστούν?
Στην Αγγλία απαγορεύεται το κάπνισμα και στο δωμάτιο σου(?) του ξενοδοχείου ακόμα,στην Γαλλία καπνίζουν σχεδόν σαν να μην απαγορεύτηκε τίποτα(έτσι άκουσα τουλάχιστον κ για τα πρόστιμα κ τα τασάκια),στη Νιγηρία πηγαίνεις αυτόφωρο αν σε πιάσουν σε δημόσιο χώρο να καπνίζεις...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος obelix την Τετ Ιουν 04, 2008 4:04 pm, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
- el_greco
- Real Name: Νίκος Βέργος
- Επικοινωνία:
Απλά επειδή ήμουν πριν από ένα μήνα στο Παρίσι, αυτό δεν ισχύει. Σε εσωτερικό χώρο (καφετέρια, μπαρ, εστιατόριο) δεν καπνίζει κανείς. Μάλιστα, εκτός από το πρόστιμο του μαγαζάτορα, υπάρχει πρόστιμο 68 ευρώ και για κάθε έναν καπνιστή που παραβιάζει τη νομοθεσία.obelix έγραψε:,στην Γαλλία καπνίζουν σχεδόν σαν να μην απαγορεύτηκε τίποτα,
- drcypher
- Portal Administrator

- Real Name: Κώτσος Φίλ
Είναι σαν να ακούω τον Κακαουνάκη να ανακοινώνει τα αντίστοιχα μέτρα, όπως τότε με τον κοκ: 1500 ευρώ πρόστιμο για κάθε καπνιστή, 750 αν τα καταβάλει τις πρώτες 10 μέρες, επιστροφή των 200 ευρώ αν προσκομίσει εντός 3μήνου γνωμάτευση από γιατρό ότι έκοψε το κάπνισμα. "Βραβείο της... δυο... ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΠΑΛΑΜΩΝ!"el_greco έγραψε:εκτός από το πρόστιμο του μαγαζάτορα, υπάρχει πρόστιμο 68 ευρώ και για κάθε έναν καπνιστή που παραβιάζει τη νομοθεσία.
Είτε εφαρμοστεί στην πράξη είτε όχι, θα γίνει μεγάλο πανηγύρι
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
-
frantux
- Real Name: Δημήτρης
- Facebook ID: 0
όχι, επειδή επιτρέπεται (καλώς) το αλκοόλ θα επιτραπεί και κάθε ψυχοτρόπα ουσία επειδή ο καθένας θα μπορούσε να κάνει λογική χρήση... πως το βλέπεις; κι εμένα θα μου άρεσε, αλλά κρίνοντας από τον κόσμο γύρω μου δε θα μου φαινόταν και τόσο καλή κίνησηobelix έγραψε:Το αλκοόλ δεν επηρεάζει μόνο τον πότη,άλλα και αυτούς που θα βρεθούν μπροστά του,όπως έχουν δείξει αρκετά τροχαία,Άγγλοι στη Ρόδο και στην Κρήτη,η πρόσφατη δολοφονία του φοιτητή από τον ΕιχαΨιειΚοκαίνηΤσεΔυοΜπουκάλιαΣίβας...άρα να μην πωλείται.
τα smoker-friendly και smokers-only μαγαζιά όπως ακούγονται μου φέρνουν σε γκέτο.. εγώ προτιμάω να σταματήσω να καπνίζω παρά να φτάσουμε να φτιάξουμε ειδικά παγκάκια για καπνίζοντες..Το ερώτημα που θετουμε είναι γιατι δεν αποφασίζεται η ύπαρξη μαγαζιών Smoker-Friendly ή ακόμα καλύτερα Smokers Only?Γιατί απαγορευτηκε και η πώληση υποκατάστατων νικοτίνης?
Για την απαγόρευση των υποκατάστατων νικοτίνης, ε, μάλλον κάποια πτώση σημειώθηκε στις πωλήσεις τσιγάρων, τώρα θα τους μάθεις;
δεν είναι δύσκολο να παρακαμφθεί από κάποιους το μέτρο, ούτε είπε κανείς πως αυτοί που το σχεδιάζουν έχουν τις καλύτερες προθέσεις για τα πάντα, το θέμα είναι να κρίνεις το κάθε τι ξεχωριστά και από μηδενική βάση, όταν βλέπεις κάτι καλό να το δέχεσαι και όταν βλέπεις κάτι κακό να το επισημαίνεις, μαζί με τους λόγους για τους οποίους είναι κακό. Το να κάνεις "αντιπολίτευση τύπου ΚΚΕ" δεν οδηγεί πουθενάNoμίζουν ότι αν το πρόστιμο είναι 1000 € στον μαγαζάτορα,είναι δύσκολο να μαζέψει 10 γιουρο από τον κάθε πελάτη?Τα τασάκια είναι δυσκολο να καμουφλαριστούν?
Στην Αγγλία απαγορεύεται το κάπνισμα και στο δωμάτιο σου(?) του ξενοδοχείου ακόμα,στην Γαλλία καπνίζουν σχεδόν σαν να μην απαγορεύτηκε τίποτα,στη Νιγηρία πηγαίνεις αυτόφωρο αν σε πιάσουν σε δημόσιο χώρο να καπνίζεις...
life passes most people by, while they are making grand plans for it
- el_greco
- Real Name: Νίκος Βέργος
- Επικοινωνία:
Τώρα γιατί ξηγιέσαι έτσι; Σε αποκάλεσα εγώ ποτέ "Κακαουνάκη";
Απλά είπα τί είδα πως συμβαίνει εκεί 
- drcypher
- Portal Administrator

Αλήθεια, πόσα προϊόντα που συνεισφέρουν σημαντικά στο ταμείον του κράτους (από τη φορολογία) επιτρέπεται να κυκλοφορούν με προειδοποίηση υπουργείου "το κάπνισμα σκοτώνει το σπέρνα", "το κάπνισμα θα σε στείλει πριν την ώρα σου", "το κάπνισμα ευνουχίζει τους γύρω σου";
Εγώ, πάντως, προτίθεμαι να κόψω το κάπνισμα, αρκεί να απαγορευτεί και η χρήση κομπολογιού σε δημόσιους χώρους...
Εγώ, πάντως, προτίθεμαι να κόψω το κάπνισμα, αρκεί να απαγορευτεί και η χρήση κομπολογιού σε δημόσιους χώρους...
Ρε, δε λέω για σένα. Απλώς από την μικρή μου πείρα στον τρόπο που αντιμετωπίζει η Ελληνική κοινωνία (και συνακολούθως, η όποια κυβέρνησή της), ο πιο πιθανός τρόπος εφαρμογής είναι η προσθήκη στη λίστα των "οδηγών χωρίς κράνος", των "μεθυσμένων οδηγών", των "οικοδόμων χωρίς άδεια παραμονής", κλπ. να μπουν και "τα κορόιδα που τα εθίσαμε νόμιμα και τώρα τους τα παίρνουμε γιατί ξαφνικά είναι παράνομοι".el_greco έγραψε:Τώρα γιατί ξηγιέσαι έτσι; Σε αποκάλεσα εγώ ποτέ "Κακαουνάκη";Απλά είπα τί είδα πως συμβαίνει εκεί
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
- Ih8 mags
- Real Name: ...........................................
- Facebook ID: 0
Sta kulikeia twn sxolwn kai mesa stis sxoles dedomenou pws 8a uparxei asulo ti 8a ginetai me to kapnisma...?Auto 8a xei endiaferon....
Who let the Toon doon?
Shit shit Shearer
Shit shit Shearer
- drcypher
- Portal Administrator

Μας καλύπτει το άσυλο => ΟΧΙ στο νόμο πλαίσιο. QED.Ih8 mags έγραψε:Sta kulikeia twn sxolwn kai mesa stis sxoles dedomenou pws 8a uparxei asulo ti 8a ginetai me to kapnisma...?Auto 8a xei endiaferon....
το καλώς το λες εσυ...εγώ λέω ότι είναι πιο επικίνδυνο το αλκοόλ γενικά,ούτε κοκαινες θέλω νόμιμες,καμία ψυχοτρόπα ουσία δεν θέλω τώρα που το σκέφτομαι(εκτός ίσως απο λίγο μαγικό ζωμό,αλλα ξέρω..έπεσα μικρός μέσα στη χύτρα)...αφου είναι δικαίωμα μου-να μην με σκοτώσουν/μαχαιρώσουν,συνεπώς- να μην οδηγούν/κυκλοφορούν κόκαλα και μεθυσμένοι στο δρόμο,γιατί δεν απαγορεύεται η πώληση αλκοόλ στα μπαρ?με το παθητικό κάπνισμα πεθαίνεις σιγά σιγά,με το αλκοόλ πεθαίνεις μια κ έξω,και σκοτώνεις και άλλους άμεσα.frantux έγραψε: όχι, επειδή επιτρέπεται (καλώς) το αλκοόλ θα επιτραπεί και κάθε ψυχοτρόπα ουσία επειδή ο καθένας θα μπορούσε να κάνει λογική χρήση... πως το βλέπεις; κι εμένα θα μου άρεσε, αλλά κρίνοντας από τον κόσμο γύρω μου δε θα μου φαινόταν και τόσο καλή κίνηση
ναι αλλά εγώ(που δεν έχω πρόβλημα με το γκέτο,αφού είναι θέμα προτίμησης) γιατί δεν έχω το δικαίωμα σε τέτοια μαγαζιά?τα smoker-friendly και smokers-only μαγαζιά όπως ακούγονται μου φέρνουν σε γκέτο.. εγώ προτιμάω να σταματήσω να καπνίζω παρά να φτάσουμε να φτιάξουμε ειδικά παγκάκια για καπνίζοντες..
Κάνω αντιπολίτευση τύπου Λ.Α.Ο.Σδεν είναι δύσκολο να παρακαμφθεί από κάποιους το μέτρο, ούτε είπε κανείς πως αυτοί που το σχεδιάζουν έχουν τις καλύτερες προθέσεις για τα πάντα, το θέμα είναι να κρίνεις το κάθε τι ξεχωριστά και από μηδενική βάση, όταν βλέπεις κάτι καλό να το δέχεσαι και όταν βλέπεις κάτι κακό να το επισημαίνεις, μαζί με τους λόγους για τους οποίους είναι κακό. Το να κάνεις "αντιπολίτευση τύπου ΚΚΕ" δεν οδηγεί πουθενά
απο μηδενική βάση=> το κάπνισμα σκοτώνει,ο καπνός ποινικοποιείται...απλά πράγματα,όπως συμβαίνει με τις ουσίες,και όπως θα έπρεπε να συμβαίνει με το αλκοόλ...σωστά?
8α είναι πιο εύκολο τότε για όλους,εκτος απτο παπαστρατο(για λίγο)...
Επειδή τα ποστ του drcypher είναι τα πιο προκλητικά σ'αυτό το thread,απαντάω κυρίως σ'αυτόν, παρόλο που διαφωνώ κάθετα με όλους όσους υποστηρίζουν την μη εφαρμογή του μέτρου.
Δε συζητάμε για την απαγόρευση του καπνίσματος ως επιβλαβές για την υγεία. Εσύ αν γουστάρεις, δεν σου είπε κανείς να μην καπνίσεις όταν είσαι έξω, ή στο σπίτι σου. Γιατί όμως να έχεις το δικαίωμα να καπνίσεις στην καφετέρια; Γιατί εκεί δε θα είσαι μόνο εσύ, να σου πω αν μπορείς να πας λίγο παραπέρα. Μην κρύβεσαι πίσω από το δάχτυλό σου. Το Σάββατο το απόγευμα που θα πάω με τους φίλους μου στα Εξάρχεια και θα έχει 70 άτομα μέσα η καφετέρια, ποιές είναι οι επιλογές μου; Ή να φύγω, ή να κάτσω σα το μ@λ@κ@ χωρίς σχόλιο. Ο χώρος ντουμανιάζει, και εκτός από την ενόχληση εκείνη την ώρα, θα βρωμάνε και τα ρούχα μου επειδή εσύ "γουστάρεις" και είναι "δικαίωμά σου" να καπνίζεις σα φουγάρο όπου βρεθείς.
Δε θα σου αναφέρω καθόλου το θέμα της υγείας, θα σου πω όμως το εξής: Σου είπε κανείς ότι μ'αρέσει η γεμάτη καυσαέρια ατμόσφαιρα της Αθήνας; Ναι, πιστεύω πως έχουμε γίνει υπερβολικοί με την χρήση του Ι.Χ., αλλά πολλές φορές δεν υπάρχει εναλλακτική. Ναι, υπάρχουν πολλά πράγματα που θα έπρεπε να κάνει το κράτος, συμφωνώ, αλλά τουλάχιστον η οδήγηση προσφέρει κάποιο έργο, μια υπηρεσία. Το ίδιο ισχύει και με τα εργοστάσια, παρόλο που κι εκεί τα μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος είναι απλώς ανύπαρκτα.
Όσον αφορά τη χρήση των κινητών, τουλάχιστον η ακτινοβολία που αποροφάς είναι αντιστρόφος ανάλογη με το τετράγωνο της απόστασης που έχεις από τη συσκευή, οπότε εκτός αν έρθει ο άλλος και κάτσει αγκαλιά επάνω σου, δεν πρόκειται να σου κάνει μεγάλη διαφορά. Για το αλκοόλ, ο συλλογισμός σου δε στέκει καθόλου. Ίσα ίσα, το αντίθετο υποστηρίζεις. Αυτή τη στιγμή απαγορεύεται η οδήγηση ενώ είσαι μεθυσμένος, άρα περιορίζεται το "δικαίωμά" σου στο ποτό για να προστατευτεί το δικαίωμα όλων των υπολοίπων στη ζωή. Υπάρχει λόγος να απαγορευτεί πλήρως; Γιατί; Μόνο η κατάχρηση η οποία μπορεί να σε φέρει σε αντιπαράθεση με τα δικαιώματα άλλων (π.χ. να πλακωθείς με κάποιον που δε σου φταίει σε τίποτα επειδή τα'χεις πιεί) επιφέρει κάποια ποινή (βλ. βραδιά στο αστυνομικό τμήμα). Επαναλαμβάνω: Δε συζητάμε για την απαγόρευση του καπνίσματος ως επιβλαβές για την υγεία. Αν εσύ έχεις βίτσιο είναι δικό σου πρόβλημα, δε θα σου περιορίσω την ελευθερία σου.
Τέλος, δε θεωρώ ότι το μέτρο που έχει αναφερθεί σε πολλά ποστ εδώ, δηλαδή η δημιουργία χώρων καπνιζόντων - μη καπνιζόντων, είναι εφικτή. Σε έναν εσωτερικό χώρο, μπορείς να χωρίσεις διανοητικά το χώρο στα δύο, ο αέρας όμως είναι κοινός. (το πιο αστείο δε είναι όταν βλέπεις τραπέζια καπνιζόντων διάσπαρτα μέσα στο χώρο0Αν καπνίζει το μισό δωμάτιο, πάλι όλος ο χώρος ντουμανιάζει. Το πιο δίκαιο είναι ο χώρος καπνιζόντων να είναι έξω.
Τραβάει μακρύ το ποστ, οπότε το αφήνω εδώ και περιμένω απαντήσεις.
Υ.Γ. Στο εξωτερικό, όπου έχει εφαρμοστεί το μέτρο έχει επιφέρει μείωση στα ποσοστά των καπνιστών. δεν έχει νόημα να προσπαθήσεις να το απαγορεύσεις πλήρως, αλλά αν συνηθιστεί η κατάσταση (που θα γίνει, όσο κι αν αμφιβάλουν οι φανατικοί καπνιστές) τότε θα μειωθεί και η κατανάλωση.
Δε συζητάμε για την απαγόρευση του καπνίσματος ως επιβλαβές για την υγεία. Εσύ αν γουστάρεις, δεν σου είπε κανείς να μην καπνίσεις όταν είσαι έξω, ή στο σπίτι σου. Γιατί όμως να έχεις το δικαίωμα να καπνίσεις στην καφετέρια; Γιατί εκεί δε θα είσαι μόνο εσύ, να σου πω αν μπορείς να πας λίγο παραπέρα. Μην κρύβεσαι πίσω από το δάχτυλό σου. Το Σάββατο το απόγευμα που θα πάω με τους φίλους μου στα Εξάρχεια και θα έχει 70 άτομα μέσα η καφετέρια, ποιές είναι οι επιλογές μου; Ή να φύγω, ή να κάτσω σα το μ@λ@κ@ χωρίς σχόλιο. Ο χώρος ντουμανιάζει, και εκτός από την ενόχληση εκείνη την ώρα, θα βρωμάνε και τα ρούχα μου επειδή εσύ "γουστάρεις" και είναι "δικαίωμά σου" να καπνίζεις σα φουγάρο όπου βρεθείς.
Δε θα σου αναφέρω καθόλου το θέμα της υγείας, θα σου πω όμως το εξής: Σου είπε κανείς ότι μ'αρέσει η γεμάτη καυσαέρια ατμόσφαιρα της Αθήνας; Ναι, πιστεύω πως έχουμε γίνει υπερβολικοί με την χρήση του Ι.Χ., αλλά πολλές φορές δεν υπάρχει εναλλακτική. Ναι, υπάρχουν πολλά πράγματα που θα έπρεπε να κάνει το κράτος, συμφωνώ, αλλά τουλάχιστον η οδήγηση προσφέρει κάποιο έργο, μια υπηρεσία. Το ίδιο ισχύει και με τα εργοστάσια, παρόλο που κι εκεί τα μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος είναι απλώς ανύπαρκτα.
Όσον αφορά τη χρήση των κινητών, τουλάχιστον η ακτινοβολία που αποροφάς είναι αντιστρόφος ανάλογη με το τετράγωνο της απόστασης που έχεις από τη συσκευή, οπότε εκτός αν έρθει ο άλλος και κάτσει αγκαλιά επάνω σου, δεν πρόκειται να σου κάνει μεγάλη διαφορά. Για το αλκοόλ, ο συλλογισμός σου δε στέκει καθόλου. Ίσα ίσα, το αντίθετο υποστηρίζεις. Αυτή τη στιγμή απαγορεύεται η οδήγηση ενώ είσαι μεθυσμένος, άρα περιορίζεται το "δικαίωμά" σου στο ποτό για να προστατευτεί το δικαίωμα όλων των υπολοίπων στη ζωή. Υπάρχει λόγος να απαγορευτεί πλήρως; Γιατί; Μόνο η κατάχρηση η οποία μπορεί να σε φέρει σε αντιπαράθεση με τα δικαιώματα άλλων (π.χ. να πλακωθείς με κάποιον που δε σου φταίει σε τίποτα επειδή τα'χεις πιεί) επιφέρει κάποια ποινή (βλ. βραδιά στο αστυνομικό τμήμα). Επαναλαμβάνω: Δε συζητάμε για την απαγόρευση του καπνίσματος ως επιβλαβές για την υγεία. Αν εσύ έχεις βίτσιο είναι δικό σου πρόβλημα, δε θα σου περιορίσω την ελευθερία σου.
Τέλος, δε θεωρώ ότι το μέτρο που έχει αναφερθεί σε πολλά ποστ εδώ, δηλαδή η δημιουργία χώρων καπνιζόντων - μη καπνιζόντων, είναι εφικτή. Σε έναν εσωτερικό χώρο, μπορείς να χωρίσεις διανοητικά το χώρο στα δύο, ο αέρας όμως είναι κοινός. (το πιο αστείο δε είναι όταν βλέπεις τραπέζια καπνιζόντων διάσπαρτα μέσα στο χώρο0Αν καπνίζει το μισό δωμάτιο, πάλι όλος ο χώρος ντουμανιάζει. Το πιο δίκαιο είναι ο χώρος καπνιζόντων να είναι έξω.
Τραβάει μακρύ το ποστ, οπότε το αφήνω εδώ και περιμένω απαντήσεις.
Υ.Γ. Στο εξωτερικό, όπου έχει εφαρμοστεί το μέτρο έχει επιφέρει μείωση στα ποσοστά των καπνιστών. δεν έχει νόημα να προσπαθήσεις να το απαγορεύσεις πλήρως, αλλά αν συνηθιστεί η κατάσταση (που θα γίνει, όσο κι αν αμφιβάλουν οι φανατικοί καπνιστές) τότε θα μειωθεί και η κατανάλωση.
- drcypher
- Portal Administrator

Πρώτον: Δεν μιλάω για την δική μου υγεία, μιλάω για την υγεία όλων, και εν προκειμένω των μη καπνιστών.nick7913 έγραψε:Δε συζητάμε για την απαγόρευση του καπνίσματος ως επιβλαβές για την υγεία.
[..]
Ο χώρος ντουμανιάζει, και εκτός από την ενόχληση εκείνη την ώρα, θα βρωμάνε και τα ρούχα μου επειδή εσύ "γουστάρεις" και είναι "δικαίωμά σου" να καπνίζεις σα φουγάρο όπου βρεθείς.
Δεύτερον: Δεν διαφώνησα (αυτό έλειπε) στο ότι το κάπνισμα είναι επιβλαβές για την υγεία όλων (είναι σαφές; δεν ξέρω...)
Τρίτον: Όταν λες ότι δε συζητάς για τις βλάβες στην υγεία, εννοείς ότι το πρόβλημα είναι η μυρωδιά στα ρούχα σου;
Έχω την αίσθηση πως το έχεις ήδη αναφέρει. Κι αν δεν το'χεις κάνει απλώς δεν έχεις επιχειρήματα. Ή τέλος πάντων αυτά που έχεις είναι αστεία. Ελπίζω να μην διαφωνούμε σ' αυτόnick7913 έγραψε:Δε θα σου αναφέρω καθόλου το θέμα της υγείας
Θες να κάτσουμε να μετρήσουμε τι προσφέρει περισσότερα ώστε να δικαιολογήσουμε τις βλάβες που προκαλεί; Είναι λογική αυτή; Αν, λοιπόν, το θέτεις έτσι, εμένα το τσιγάρο μου προσφέρει μια υπηρεσία, όπως σε εσένα μπορεί να προσφέρει το ποτάκι που θα πιεις στο μπαρ ή κάτι τέτοιο. Από την άλλη, μπορείς να μην παίρνεις το Ι.Χ. και να παίρνεις το λεωφορείο. Εγώ αυτό που μου δίνει το τσιγάρο πως θα το αντικαταστήσω; Να πάρω κομπολόι;nick7913 έγραψε:Ναι, υπάρχουν πολλά πράγματα που θα έπρεπε να κάνει το κράτος, συμφωνώ, αλλά τουλάχιστον η οδήγηση προσφέρει κάποιο έργο, μια υπηρεσία. Το ίδιο ισχύει και με τα εργοστάσια, παρόλο που κι εκεί τα μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος είναι απλώς ανύπαρκτα.
Καταλαβαίνεις ότι εκεί που το πας φτάνουμε σε αδιέξοδο. Μπορούμε να ανταλλάσσουμε εξυπνάδες για ώρες, οπότε ας μείνουμε στο σημαντικό, και ταυτόχρονα στο κοινό μας σημείο: Το τσιγάρο είναι επιβλαβές και γι' αυτούς που το καπνίζουν, και γι' αυτούς που το ανασαίνουν. Τόσο δύσκολο είναι;
Και η ποσότητα του καπνού που αναπνέεις είναι αντιστρόφος ανάλογη με το πλήθος των καπνιστών, συνδέεται με έναν παράγοντα δόσης αναλόγως με την ποιότητα του καπνού και μειώνεται με τη ρίζα της απόστασης που έχεις από τον καπνιστή λόγω διάχυσης. Καταλαβαίνεις ότι σαχλαμαρίζουμε; Προκειμένου να θεμελιώσεις ένα επιχείρημα (που όπως θα δεις στο τέλος, δεν χρειαζόταν καν) κατά του τσιγάρου έβγαλες αθώα τα κινητά και ένα σωρό άλλα. Δώσε μου μερικά ακόμα επιχειρήματα για να πω στην κατακλείδα μου το ίδιο πράγμα που έγραψα παραπάνω και δεν κατάλαβες...nick7913 έγραψε:Όσον αφορά τη χρήση των κινητών, τουλάχιστον η ακτινοβολία που αποροφάς είναι αντιστρόφος ανάλογη με το τετράγωνο της απόστασης που έχεις από τη συσκευή, οπότε εκτός αν έρθει ο άλλος και κάτσει αγκαλιά επάνω σου, δεν πρόκειται να σου κάνει μεγάλη διαφορά.
Το ποτό γίνεται εύκολα θανατηφόρο όταν συνδυαστεί με οδήγηση. Γνωρίζεις ανθρώπους που (είτε άρρωστοι/αλκοολικοί, είτε όταν τα τσούξουν λίγο παραπάνω) εκφράζουν εξ' αιτίας του αλκοόλ παραβατική συμπεριφορά; Έχεις δει ανθρώπους να δέρνουν τη γυναίκα τους επειδή ήπιαν; Έχεις δει ανθρώπους να πλακώνονται σε μαγαζιά μεταξύ τους γιατί το κρασάκι τους έβγαλε ξαφνικά αντρισμό;nick7913 έγραψε:Αυτή τη στιγμή απαγορεύεται η οδήγηση ενώ είσαι μεθυσμένος, άρα περιορίζεται το "δικαίωμά" σου στο ποτό για να προστατευτεί το δικαίωμα όλων των υπολοίπων στη ζωή. Υπάρχει λόγος να απαγορευτεί πλήρως; Γιατί; Μόνο η κατάχρηση η οποία μπορεί να σε φέρει σε αντιπαράθεση με τα δικαιώματα άλλων (π.χ. να πλακωθείς με κάποιον που δε σου φταίει σε τίποτα επειδή τα'χεις πιεί) επιφέρει κάποια ποινή (βλ. βραδιά στο αστυνομικό τμήμα). Επαναλαμβάνω: Δε συζητάμε για την απαγόρευση του καπνίσματος ως επιβλαβές για την υγεία. Αν εσύ έχεις βίτσιο είναι δικό σου πρόβλημα, δε θα σου περιορίσω την ελευθερία σου.
Πάλι σαχλαμαρίτσες να περνάει η ώρα... αλλά μου έδωσες άλλο ένα επιχείρημα σαν αυτό που ζήτησα προηγουμένως.
Αν θες να ασχοληθείς με τους καπνιστές (και να τους μειώσεις), τότε απαγόρεψε το τσιγάρο να τελειώνουμε. Το να τον αφήνεις για 1, 2, 5, 20, 50 χρόνια να καπνίζει κλέβοντάς του ένα σωρό λεφτά σε φόρους για να'ρθεις να του συμπεριφερθείς σαν να'ταν κανένα πρεζάκι που σκοτώνει τους (μη καπνίζοντες) φίλους του είναι υποκρισία και αθλιότητα (που θα'λεγε και ο Δημοσιογράφος).nick7913 έγραψε:Υ.Γ. Στο εξωτερικό, όπου έχει εφαρμοστεί το μέτρο έχει επιφέρει μείωση στα ποσοστά των καπνιστών. δεν έχει νόημα να προσπαθήσεις να το απαγορεύσεις πλήρως, αλλά αν συνηθιστεί η κατάσταση (που θα γίνει, όσο κι αν αμφιβάλουν οι φανατικοί καπνιστές) τότε θα μειωθεί και η κατανάλωση.
Για να κλείσουμε με αυτό το παρακλάδι του thread:
drcypher έγραψε:Εγώ δεν διαφώνησα στο ότι το κάπνισμα είναι επιβλαβές για το σύνολο του πληθυσμού. Απλώς μου τη δίνει στα νεύρα αυτή η θέρμη με την οποία εκφράζεστε, και το γεγονός ότι προτιμάτε να τσαμπουκαλεύεστε (βλ. "πρεζάκια", "τασάκια", "άρρωστοι", "εθισμένοι", "βρωμιάρηδες", "κοινωνικά απαράδεκτοι", "φονιάδες των αντικαπνιστών καπνιστές") στον συμπολίτη σας που καπνίζει την ώρα που σας σκοτώνει με πολύ πιο γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο το Ι.Χ. σας, [..]
Αυτό που ήθελα να πω, λοιπόν, συνάδελφε, είναι ότι δεν διαφωνώ τόσο με το μέτρο, όσο με τον ψευτοτσαμπουκά σας και τη λυσασμένη χαιρεκακία σας. Θα απαγορευτεί σε κάποιους "πρεζάκηδες" να καπνίζουν και να σας βρωμίζουν τα ρούχα ή τα πνευμόνια και κάνετε σαν να σας στείλανε ισόβιες διακοπές σε κανένα τροπικό νησί. Ξενερώνω με το άχτι και με τις άτσαλες ατάκες που επιστρατεύετε προκειμένου να αποδείξετε το αυτονόητο σε ανθρώπους που αντιδρούν αυθόρμητα σε μια υποκριτική πολιτεία που τους έκανε εθισμένους, τους κατάκλεψε και τώρα τους βγάζει στο δρόμο "να κάνουν την ανάγκη τους".drcypher έγραψε:Ναι, το κάπνισμα είναι ένα θέμα, αλλά αν θες και μια αναλογία, είναι σαν να σας σακατεύει ένας λόχος λοκατζίδων κι εσείς να ξεσπάτε -όλο οργή, μαγκιά και δικαιώματα- σε ένα δεκάχρονο που σας λέρωσε το παπούτσι. Νιώθετε αδικημένοι, αλλά (έστω την ώρα που ξεσπάτε εκεί που νομίζετε ότι σας παίρνει, δηλ. στον καπνιστή φίλο σας), σκεφτείτε λίγο και την ευρύτερη εικόνα, και αναλογιστείτε ποιες είναι οι πραγματικές απειλές στην υγεία σας.
Ελπίζω από το 2010 και μετά το προσδόκιμο ζωής να ανέβει ξαφνικά στα 120 χρόνια. Αλλά κάτι μου λέει ότι έχετε βρει λάθος αποδέκτη στην γκρίνια σας. Ζητείστε το δικαίωμά σας, αλλά προσπαθείστε να δείξετε λιγότερο εμπαθείς. Δεν σας αφήσαμε και ανάπηρους...
Εν ολίγοις συνάδελφε, ας το απαγορέψουν κιόλας, θα ζήσω και εγώ και όλοι. Αλλά όσο πειράζει εσένα το τσιγάρο μου, άλλες 10 φορές μου τη σπάει εμένα το υφάκι που έχεις όταν με κράζεις. Πανηγυρίστε ανάμεσα στα αβλαβή Ι.Χ., στο αβλαβές κινητό, στο αβλαβές αλκοόλ και στα αβλαβή τρόφιμα, όμως δείξτε περισσότερη "ανωτερότητα" και λιγότερο ρεβανσισμό/κομπλεξισμό τώρα που (νομίζετε ότι) θα ζείτε πιο πολύ, πιο υγιεινά, πιο ανθρώπινα
Υ.Γ.: Αν και πάλι δεν κατάλαβες, ή κατάλαβες αλλά έχεις όρεξη για εξυπνάδες, be my guest. Αλλά να ξέρεις δεν θα ακολουθήσω για πολύ. Υπάρχουν πιο ενδιαφέρουσες συζητήσεις για ξεκαύλωμα
- ManOzzY
- Real Name: Αλυσανδράτος Μανώλης
- Facebook ID: 624949615
Βαριόμουνα να τα διαβάσω όλα, αλλά με όσα διάβασα να πω στον drcypher:
Κώστα πιστεύω ότι η λογική σου είναι εντελώς μα εντελώς λανθασμένη. Επειδή δηλαδή υπάρχουν τόσα άλλα που μας βλάπτουν την υγεία θα πρέπει να αφήσουμε και το κάπνισμα;;;
Εφόσον το κάπνισμα μπορεί να αντιμετωπιστεί, τότε πρέπει να το αντιμετωπίσουμε! Όσοι και από τους υπόλοιπους παράγοντες που ανέφερες πριν μπορούν να αντιμετωπιστούν και αυτοί, να τους αντιμετωπίσουμε και αυτούς. Σημασία έχει να μη μείνουμε άπραγοι.
Η λογική που προβάλεις είναι απάθειας και ηττοπάθειας και το ξέρεις (κουφάλα).
Μου θυμίζει την υπερκλασσική παλιά ατάκα που λέει:
-Το κάπνισμα βλάπτει την υγεία
-Και η ζωή βλάπτει την υγεία
Εγώ προτείνω να γίνεις εσύ το 1ο παράδειγμα και να κόψεις το κάπνισμα και να μας αποστομώσεις όλους.
Έλα Κώστα μπορείς! Μετά θα πάμε στα μπουζούκια και θα μπεις στο επόμενο στάδιο, θα αρχίσεις να κάνεις παρατήριση στους καπνιστές
. [Να το δω αυτό και τι άλλο στο κόσμο!!!]
Κώστα πιστεύω ότι η λογική σου είναι εντελώς μα εντελώς λανθασμένη. Επειδή δηλαδή υπάρχουν τόσα άλλα που μας βλάπτουν την υγεία θα πρέπει να αφήσουμε και το κάπνισμα;;;
Εφόσον το κάπνισμα μπορεί να αντιμετωπιστεί, τότε πρέπει να το αντιμετωπίσουμε! Όσοι και από τους υπόλοιπους παράγοντες που ανέφερες πριν μπορούν να αντιμετωπιστούν και αυτοί, να τους αντιμετωπίσουμε και αυτούς. Σημασία έχει να μη μείνουμε άπραγοι.
Η λογική που προβάλεις είναι απάθειας και ηττοπάθειας και το ξέρεις (κουφάλα).
Μου θυμίζει την υπερκλασσική παλιά ατάκα που λέει:
-Το κάπνισμα βλάπτει την υγεία
-Και η ζωή βλάπτει την υγεία
Εγώ προτείνω να γίνεις εσύ το 1ο παράδειγμα και να κόψεις το κάπνισμα και να μας αποστομώσεις όλους.
Έλα Κώστα μπορείς! Μετά θα πάμε στα μπουζούκια και θα μπεις στο επόμενο στάδιο, θα αρχίσεις να κάνεις παρατήριση στους καπνιστές
- Skliraios
- Real Name: Ιουλιος Μπιτζιμπιτζιδης
παιδια καπνιζα απο τις αρχες του λυκειου εκοψα το τσιγαρο στο 3ο ετος,και εγινα αλλος ανθρωπος.πλεον δε μπορω να ανεχτω καποιες φορες τη μυρουδια του,μερικοι καπνιζουν και τελειως αχυρο ρε παιδι μου!!!!ειναι οντως πρεζακια μερικοι καπνιστες ειναι τελειως καταντια να τρωγεται ο αλλος για τσιγαρο ...επισης το θεμα με τους δημοσιους χωρους γιατι να διωχνουν οι καπνιστες του μη καπνιζοντες και οχι το αντιστροφο?εγω εχω κοψει καποια μερη για αυτο το λογο ελεος πας για ενα ποτο και μυριζει λες και σε ψηνανε στον καπνο και καπνο πολυ κακης ποιοτητας....γιατι ο βλακας ο καπνιστης δε θα περιορισει τα τσιγαρα για να περνει μια κλη ποιοτητα καπνου...οοοοχι θα παρει τη χειροτερη να κανει οσα περισσοτερα μπορει...να προλαβει να κανει περισσοτερα γιατι στο τελος παιρνει δωρο σκουτερ..........
http://www.freewebs.com/hellian00/300%204.gif
ο πληθωρισμός του φαίνεσθαι έχει ρίζες στη έλλειψη του είναι.
Occasio aegre offertur, facile amittitur - Opportunity is offered with difficulty, lost with ease. (Publius Syrus)
http://www.neobux.com/?r=SKLIRAIOS
ο πληθωρισμός του φαίνεσθαι έχει ρίζες στη έλλειψη του είναι.
Occasio aegre offertur, facile amittitur - Opportunity is offered with difficulty, lost with ease. (Publius Syrus)
http://www.neobux.com/?r=SKLIRAIOS
- drcypher
- Portal Administrator

ManOzzY έγραψε:Βαριόμουνα να τα διαβάσω όλα, αλλά με όσα διάβασα να πω στον drcypher:
Μανόλη, πιστεύω ότι η τακτική σου είναι εντελώς λανθασμένη: Πρώτα διάβασε και μετά απάντα σε αυτό που διάβασες. Το point μου ήταν ότι το κάπνισμα καλό θα ήταν να μην έχει υπάρξει ποτέ, αφού υπάρχει συμφέρει όλους μας να μειωθεί και να εξαλειφθεί, αλλά το υφάκι που έχετε απέναντι στους καπνιστές είναι πιο μαύρο και αρρωστημένο από τα μαύρα και αρρωστημένα μου πνευμόνια.
Μην παρεξηγήσετε, αλλά δεν θα επαναλάβω τρίτη φορά αυτά που έχω γράψει. Ανάγνωση και γραφή πάνε πακέτο, non?
- ManOzzY
- Real Name: Αλυσανδράτος Μανώλης
- Facebook ID: 624949615
Για να είμαι ειλικρινείς προτιμώ να σε πάρω τηλέφωνο να μου τα πεις μια περίληψη παρά να τα διαβάσω.
Είσαι και πολυλογάς τρομάρα σου!
Το υφάκι αυτό Κώστα οφείλεται στη αγανάκτηση χρόνων. Κάτι σαν τους συνταξιούχους ένα πράμα!
Λευτεριά στους μη καπνιστές!
Είσαι και πολυλογάς τρομάρα σου!
Το υφάκι αυτό Κώστα οφείλεται στη αγανάκτηση χρόνων. Κάτι σαν τους συνταξιούχους ένα πράμα!
Λευτεριά στους μη καπνιστές!