Ανθρώπινο μωσαϊκό για αεροφωτογράφηση 12-07-08

Σε μια πολιτισμικά ανεπτυγμένη κοινωνία, όσο κλειστή κι αν είναι αυτή πάντα θα υπάρχουν χαραμάδες για την φωτεινή πορεία προς τη γνώση.
Μ' άλλα λόγια, εδώ γράφετε για μουσεία, πολιτισμικές εκδηλώσεις και λοιπά "ψαγμένα στέκια".

Συντονιστής: antony07

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
netrina
Δημοσιεύσεις: 75
Εγγραφή: Τρί Ιουν 24, 2008 7:57 am
Real Name: Φωτεινή
Gender: Female
Facebook ID: 0

Ανθρώπινο μωσαϊκό για αεροφωτογράφηση 12-07-08

Δημοσίευση από netrina »

Η Διεθνής Αμνηστία μαζί με το διάσημο Αμερικανό καλλιτέχνη Τζον Κουίγκλι (John Quigley) και την καλλιτεχνική ομάδα Circle Up Now διοργανώνουν αεροφωτογραφήσεις σε τουλάχιστον 25 πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο (από την Ινδία στην Αυστραλία και από τις ΗΠΑ στο Μάλι), με την κεντρική εκδήλωση να γίνεται στην Αθήνα. Η ομάδα Circle Up Now έχει δημιουργήσει ανθρώπινα μωσαϊκά σε όλο τον κόσμο με καταπληκτικά αποτελέσματα - δείτε φωτογραφίες στο http://gallery.circleupnow.org/gallery/4798503_QuhZ2

Εικόνα

Θα συμμετέχουμε σε μια πρωτότυπη παγκόσμια ακτιβιστική και καλλιτεχνική δράση! Θα είναι η μεγαλύτερη εκδήλωση αεροφωτογράφησης σε μια μέρα με συμμετοχή ανθρώπων από 25 πόλεις σε όλο τον κόσμο. Οι φωτογραφίες μας θα δημιουργήσουν εικόνες ελπίδας που θα φωτίσουν τη σκοτεινή πραγματικότητα των παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων παντού στον κόσμο. 300 εθελοντές θα δημιουργήσουμε μια συμβολική εικόνα με φόντο την Ακρόπολη που θα καλεί τις κινεζικές αρχές να αφήσουν μια θετική κληρονομιά στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. «Ένα Όνειρο: Ανθρώπινα Δικαιώματα για Όλους» θα είναι το βασικό σύνθημα του σχηματισμού. Εσύ θα είσαι μια ψηφίδα της εικόνας αυτής!

Που θα γίνει;
Στο λόφο της Πνύκας, στο Θησείο. Είσοδος από Αποστόλου Παύλου, στην οδό Δημητρίου Αιγινήτου. Η ώρα συνάντησης είναι στις 17:00 ακριβώς, έξω από το σταθμό ΗΣΑΠ του Θησείου ή έξω από το μετρό της Ακρόπολης (έξοδος Διονυσίου Αρεοπαγίτου) για να πάμε όλοι παρέα.


-Μπορώ να έρθω μόνος μου;
Αν έρχεστε από το Σταθμό ΗΣΑΠ στο Θησείο:

Βγαίνετε από το σταθμό και στρίβετε δεξιά προς Αποστόλου Παύλου (πεζόδρόμος με καφετέριες στο Θησείο). Ανεβαίνετε την Αποστόλου Παύλου μέχρι που συναντάτε το θερινό σινεμά «Θησείο». Στο επόμενο στενό στρίβετε δεξιά και συναντάτε εμάς!

Αν έρχεστε από το Μετρό Ακρόπολη:

Βγαίνετε από την έξοδο Διονυσίου Αρεοπαγίτου και στρίβετε αριστερά στον πεζόδρομο. Κατεβαίνετε την Αρεοπαγίτου, κατεβαίνετε την Αποστόλου Παύλου και μετά από 7 λεπτά περπάτημα συναντάτε την οδό Δημητρίου Αιγινήτου και εμάς!


-Πότε; Πόση ώρα θα κρατήσει;
Αυτό το Σάββατο 12/7 από 17:00 – 19:00.

-Μπορώ να φέρω τους φίλους μου; Τα παιδιά μου; Πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή;
Είναι όλοι καλοδεχούμενοι! Μπορούν και εκείνοι να μας τηλεφωνήσουν στο 2103600628 ή στο activism@amnesty.org.gr για να δηλώσουν συμμετοχή. Μπορούν αν θέλουν να έρθουν κατευθείαν στην φωτογράφηση αλλά είναι καλύτερα να έχουν δηλώσει συμμετοχή εκ των προτέρων ώστε να είμαστε σίγουροι πως μπορούμε να σχηματίσουμε την εικόνα που θέλουμε.

-Τι θα φοράμε;
Άνετα ρούχα, χρωματιστά κατά προτίμηση κόκκινο, μπλε ή μοβ για να φαίνεται πιο καθαρή η αεροφωτογραφία. Αν θέλετε να φορέσετε κάτι άλλο φυσικά δεν είναι πρόβλημα.

-Έχει σκιά εκεί που θα είμαστε;
Έχει μερικά δεντράκια αλλά δεν αρκούν. Καλό είναι να φέρετε ένα καπέλο, νεράκι και αντηλιακό.


ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΗΛΩΣΩ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ;
Πάρε τηλέφωνο στο 210 36 00 628 (ώρες γραφείου) ή στείλε email στο activism@amnesty.org.gr με τα στοιχεία επικοινωνίας σου (Όνομα, τηλέφωνο, email).

ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ
Άβαταρ μέλους
Alekos
Δημοσιεύσεις: 171
Εγγραφή: Κυρ Μαρ 02, 2008 2:18 pm
Real Name: Alekos
Gender: Male
Facebook ID: 0
Τοποθεσία: Los Alimos

Re: Ανθρώπινο μωσαϊκό για αεροφωτογράφηση 12-07-08

Δημοσίευση από Alekos »

Πολύ ωραίο σαν ιδέα. Μπράβο!!! :D
..............επιτέλους αρχίζουν να γίνονται και στην Ελλάδα παρόμοιες δράσεις γιατί στο εξωτερικό αποτελούν συνηθισμένο φαινόμενο!!!
Άβαταρ μέλους
netrina
Δημοσιεύσεις: 75
Εγγραφή: Τρί Ιουν 24, 2008 7:57 am
Real Name: Φωτεινή
Gender: Female
Facebook ID: 0

Re: Ανθρώπινο μωσαϊκό για αεροφωτογράφηση 12-07-08

Δημοσίευση από netrina »

Το αποτέλεσμα της αεροφωτογράφησης: RIGHTS FOR ALL
Συνημμένα
rights4all.jpg
aerofwtografeia.jpg
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πολιτισμός”