Μηχανική Κατασκευών
Συντονιστές: φιάλη klein, Ryu, markelos, meleneemil, Nasia!
Re: [Κ4ο] Μηχανική Κατασκευών
Στο 1ο Θεμα 29 Οκτωβρη 2007 το προβλημα ειναι στατικως ορισμενο.
Χρειαζεται να μπω στον κοπο να βρω την διαφορικη εξισωση της γραμμης?
Χρειαζεται να μπω στον κοπο να βρω την διαφορικη εξισωση της γραμμης?
- Giannis_G
- Real Name: Γιαπιτζάκης Ιωάννης Άγγελος
- Facebook ID: 0
Feldom pou to eides oti einai statiko orismeno...Katarxas stin ekfwnisi grafei "Epilusi uperstatikoy forea"...kai 2on afoy exei mia paktwsi kai mia kulisi...einai 1fora uperstatiko...Epomenws xreiazesai ali mia sinthiki gia na to lyseis afoy exeis tessereis antridraseis stiriksews(3 apo tin paktwsi kai mia apo tin kulisi) kai exeis 3 eksiswseis apo tin sithikes isoropias(athroisma orizontiwn dinamevn,ropwn,kathetwn) i tetarti sinthiki einia oti sto simeio poy einai i kulisi(estw oti einai to Xo) prepei to y(Xo)=0 afoy dn mporei i rabdos na pigainei panw katw se keino to simeio....
-
marousiotis
- Real Name: ---
Από ό,τι βλέπω το 2ο θέμα έχει σχεδόν πάντα στροφικό ελατήριο. Το οποίο δεν έχω ιδέα πώς το χειριζόμαστε. Υπάρχουν πουθενά ασκήσεις με στροφικό ελατήριο ή να κάνω απλά το σταυρό μου;
- armaos
- Real Name: Αρμαος
- Επικοινωνία:
einai lymenh mia askhsh sto vivlio sel103
- chelsea13
- Real Name: Alex
Οντως έχει μια άσκηση στην 103 αλλά πουθενά δεν έχω δει που στο καλό βρίσκουμε τις ιδιομορφές παραμόρφωσης.PLEASE αν κάποιος έχει ιδέα πως λύνεται το β ερώτημα ας βοηθήσει!!!
-
Neo
- Real Name: Thomas Anderson
Μπορεί να δώσει κάποιος ένα hint όσον αφορά το 1ο θέμα της Κανονικής του 2007? Τι συνοριακές συνθήκες παίρνουμε δεδομένου ότι το άκρο της ράβδου δεν είναι ακριβώς ελεύθερο αλλά έχει ένα ελατήριο;
Το κοιτάζω το ξανακοιτάζω και δε βγάζω άκρη.
Το κοιτάζω το ξανακοιτάζω και δε βγάζω άκρη.
- chelsea13
- Real Name: Alex
Νeo αν δεν κάνω λάθος η συνοριακή συνθήκη που παίρνεις είναι ότι το βέλος στην θέση του ελατηρίου είναι ίσο με την μετατόπιση δ της ράβδου στο σημείο του ελατηρίου y(x)=δ.Ελπίζω να βοηθησα και να είναι όντως αυτό.Κανείς για το 2ο θεμα??? 
- barbara
- Real Name: Νίκος
Για το θεμα 2ο...πχ για sep2007 βρισκεις αντιδρασεις στηριξης και την Μ(χ).Απο τηνchelsea13 έγραψε:Κανείς για το 2ο θεμα???
Ε*Ιψ''(χ)=Μ(χ) εχεις διαφορικη με ψ(χ).Τη λυνεις(!) και με τις συνοριακες συνθηκες καταλληγεις σε σχεση (πχ εγω εβγαλα με ζορι sin(λ2l)=λ2lcos(λ1l))
H οποια λυνεται γραφικα...Με μουτζουρα δηλαδη...Η πρωτη φορα που τεμνονται τα sin καi cos ειναι τα κρισιμα φορτια λυγισμου!Ελπιζω κατι να εβγαλες και μενα σημερα μου το εξηγησαν!
Πως σας φανηκαν τα σημερινα θεματα...?Ειχε ακουστει οτι θα μπουν ευκολα,αλλα η προσωπικη μου εκτιμηση διαφερει αρκετα γι αυτο θελω να παρω κ αλλες γνωμες...

- barbara
- Real Name: Νίκος
κοιτα...ειχε πει οτι θα βαλει ευκολα και ολοι μα ολοι, προετοιμαστηκαν στα παλια του θεματα.Το να βαλει ευκολα θεματα ομως σημαινει και αλλαγη θεματων!Αρα πιαστηκαμε στον υπνο! 
- pao132003
- Real Name: Γιάννης
- Επικοινωνία:
τα θέματά του ποτέ δεν είναι μασημένη τροφή και δεν επρόκειτο να γίνει αυτό σήμερα.
πάντως φάνηκε έκπληκτος που ήρθαν πάνω από 500 άτομα, οπότε υποθέτω ότι θα σκορπίσει 5άρια για να περάσει κόσμο.
πάντως φάνηκε έκπληκτος που ήρθαν πάνω από 500 άτομα, οπότε υποθέτω ότι θα σκορπίσει 5άρια για να περάσει κόσμο.
No battle is ever won he said. They are not even fought. The field only reveals to man his own folly and despair, and victory is an illusion of philosophers and fools.
-William Faulkner, novelist (1897-1962)
H πιο επαναστατική πράξη σήμερα (2013) είναι να κρατήσεις ένα σχολείο ανοικτό.
-Άγνωστου
-William Faulkner, novelist (1897-1962)
H πιο επαναστατική πράξη σήμερα (2013) είναι να κρατήσεις ένα σχολείο ανοικτό.
-Άγνωστου
-
O_Xamenos
- Real Name: Σαληγκαρι με Ητα που θυμιζει Ηττα
- Facebook ID: 682417817
- Επικοινωνία:
Re: Μηχανική Κατασκευών
egw pou eimai koutsompolhs 8elw na rwthsw an ma8ate kai eseis oti mhdenise koles...kai ton logo...

Γαμώ... τα κράτη, γενικώς...
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα
Ώρα για λίγη φαντασία... ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ... Έχουμε φτερά!
ο χαμένος τα παίρνει όλα
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα
Ώρα για λίγη φαντασία... ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ... Έχουμε φτερά!
ο χαμένος τα παίρνει όλα
- Tsakalos
- Real Name: Κώστας
- Επικοινωνία:
Ναι μηδενισε καποιες κολλες δεν προσεξα γιατι...
Τα θεματα ηταν ευκολα! Δηλαδη να γραψεις ενα 5-6 ηταν ευκολο. Συγκεκριμενα το πρωτο το ειχε λυσει σχεδον ιδιο στην ταξη και μια παραλλαγη του τριτου. Το δευτερο σιγουρα δεν ηταν δυσκολο απλα ειχε πολυ γραψιμο δεν το εφτασα μεχρι το τελος γιατι εβγαιναν κατι εξισωσεις τεραστιες!
Τα θεματα ηταν ευκολα! Δηλαδη να γραψεις ενα 5-6 ηταν ευκολο. Συγκεκριμενα το πρωτο το ειχε λυσει σχεδον ιδιο στην ταξη και μια παραλλαγη του τριτου. Το δευτερο σιγουρα δεν ηταν δυσκολο απλα ειχε πολυ γραψιμο δεν το εφτασα μεχρι το τελος γιατι εβγαιναν κατι εξισωσεις τεραστιες!
Τελευταία προτεραιότητα η σχολή μου!
και να θυμομόστε τον κύριο Dio...

και να θυμομόστε τον κύριο Dio...

Τα θεματα ως "ιδεα" δεν ηταν δυσκολα για να ειμαστε ειλικρινεις..θα ελεγα ηταν νορμαλ αν και λιγο διαφοροποιημενα απο τα παλαια..αυτο που ηταν πακετο ηταν να τα φτασεις μεχρι τελους λογω πραξεων..βεβαια στις Μηχανικες λιγο πολυ βαθμολογουν την σκεψη και τη μεθοδο και οχι αν εχεις βρει ακριβως το αποτελεσμα..
Ισχυουν δηλαδη αυτα που ειπε ο Τσακαλος..2ο θεμα τεραστιες εξισωσεις, 3ο θεμα παρομοιο λυμενο στην ταξη και 1ο νορμαλ
Ισχυουν δηλαδη αυτα που ειπε ο Τσακαλος..2ο θεμα τεραστιες εξισωσεις, 3ο θεμα παρομοιο λυμενο στην ταξη και 1ο νορμαλ
re paidia exei kaneis idea an exei diorthwsei ta grapta...giati konteuei i imerominia eksetasis...