Κύπριοι απόφοιτοι ΣΕΜΦΕ Ιουνίου και επετηρίδα

Απόφοιτοι, μεταπτυχιακά, διδακτορικά, επαγγελματική αποκατάσταση, κλπ.

Συντονιστής: antony07

Απάντηση
sawtooth
Δημοσιεύσεις: 49
Εγγραφή: Πέμ Ιαν 18, 2007 11:47 am
Real Name: Επαμεινώνδας
Facebook ID: 0
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Κύπριοι απόφοιτοι ΣΕΜΦΕ Ιουνίου και επετηρίδα

Δημοσίευση από sawtooth »

Αυτό το θέμα αφορά κυρίως κυπρίους, αλλά το αναφέρω για όλους σε περίπτωση που δημιουργηθεί παρόμοιας φύσεως πρόβλημα και στους ελλαδίτες συμφοιτητές μας.

Εϊμαι (λέω :P ) απόφοιτος ΣΕΜΦΕ Ιουνίου 2008 εισαχθείς το 2003 (συμπλήρωσα μαθήματα και διπλωματική στο 10ο εξάμηνο την 15/07/2008).
Ζήτησα αμέσως κάποια βεβαίωση ότι ολοκλήρωσα τις σπουδές μου, για σκοπούς του μεταπτυχιακού μου. Φεύγω για ΗΠΑ μέσα Αυγούστου, επομένως θα έπρεπε να έχω στα χέρια μου κάποια απόδειξη ότι είμαι πράγματι απόφοιτος πριν το Σεπτέμβρη και σίγουρα αρκετά πριν την τελετή απονομής.

Η γραμματεία ήταν πολύ πρόθυμη και με εξυπηρέτησε σχεδόν αμέσως με την παραλαβή του βαθμού της διπλωματικής. Ζήτησα να μου δώσουν ότι μπορούν και έτσι μου χορήγησαν αναλυτική και επικυρωμένο αντίγραφο του δελτίου βαθμολογίας της διπλωματικής (αφού στην αναλυτική δε φαίνεται) καθώς και βεβαίωση ολοκλήρωσης των υποχρεώσεων μου με τη σχολή. Η βεβαίωση γράφει μεταξύ άλλων τα εξής:
Βεβαιούται ότι ο .... ολοκλήρωσε επιτυχώς μπλα μπλά μαθήματα και διπλωματικές εξετάσεις μπλα μπλά τον Ιούνιο 2008 με πιθανό βαθμό Χ.ΧΧ. Αντίγραφο του διπλώματος θα εκδοθεί το Σεπτέμβρη
κάπως έτσι. Το μαυρισμένο είναι το κλειδί. Το "πιθανό βαθμό" για την Εκπαιδευτική Υπηρεσία της Κύπρου είναι αμφιλεγόμενο και τάχα αφήνει εκκρεμότητες. Το είχα προσέξει και εγώ αλλά όπως μου εξήγησε η κοπέλλα, αυτό γράφεται διότι δεν χάνουμε την φοιτητική μας ιδιότητα μέχρι το επόμενο εξάμηνο, οπόταν μπορούμε να εξεταστούμε και σε άλλα μαθήματα για βελτίωση το Σεπτέμβρη ή συμπερίληψη τους στην αναλυτική. Κρίνω ότι η γραμματεία συμπεριλαμβάνει τη λέξη "πιθανόν" για το δικό μας συμφέρον. Νομίζω, από την άλλη, ότι βεβαίωση που θα εκδοθεί το σεπτέμβρη θα αναγράφει τον φοιτητή ως απόφοιτο Σεπτεμβρίου.

Ποίο είναι το πρόβλημα; Δεν ξέρω πως είναι στην Ελλάδα, αλλά στην Κύπρο, για να διοριστεί κάποιος στην Δημοτική, Μέση, Τεχνική κλπ Εκπαίδευση, καταθέτει το πτυχίο του στην Εκπαιδευτική Υπηρεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας και τότε εγγράφεται σε κατάλογο διοριστέων (ΑΚΑ επετηρίδα) ανάλογα με το πτυχίο του και αναμένει με τη σειρά του διορισμό. Οι απόφοιτοι ΣΕΜΦΕ εγγράφονται είτε στο κατάλογο Μαθηματικών Μέσης Εκπαίδευση είτε Φυσικών, ανάλογα με την κατεύθυνση τους (αν στο δίπλωμα δεν γράφει, άκουσα ότι έτσι και αλλιώς με τα μαθήματα της αναλυτικής βαθμολογίας το εξακριβώνουν). Αν και εγώ υποστηρίζω ότι θα μπορούσαμε να διδάξουμε και Μαθηματικά και Φυσική, διαφωνούν οι pure Μαθηματικοί και Φυσικοί. Εν πάσει περιπτώσει.

Και πάλι ποιο είναι το πρόβλημα; Λοιπόν, όπως φαίνεται είναι τόσοι πολλοί οι απόφοιτοι που έχει σχηματιστεί ουρά στα επαγγέλματα (σε άλλα μεγάλη, σε άλλα μικρή) και περνούν αρκετά χρόνια μέχρι να διοριστεί κάποιος. Ανάλογα με τη θέση στον κατάλογο καλούνται οι εγγεγραμένοι για διορισμό. Και εφόσον οι θέσεις που προσφέρονται κάθε χρόνο είναι λίγες, μερικά νούμερα πάνω κάτω παίζουν κάποια χρόνια διαφορά. Γίνεται ένας αγώνας ποιος θα καταθέσει νωρίτερα το πτυχίο του. Π.χ Απόφοιτοι από ξένα πανεπιστήμια που εκδίδουν βεβαιώσεις νωρίτερα, έχουν πλεονέκτημα σε σχέση με μας. Ας μην εξετάσουμε το γεγονός ότι κάποια ξένα πανεπιστήμια έχουν μικρότερη διάρκεια σπουδών (3 και 4 χρόνια) και επομένως μικρότετροι από εμένα θα διοριστούν νωρίτερα. Κάτοιχοι μεταπτυχιακών διπλωμάτων προφανώς κερδίζουν θέσεις, αλλά για το Δίπλωμα ΕΜΠ ισοδύναμο με Μάστερ ξέρουμε πόσο πονεμένη είναι η ιστορία. Α@@δια (νομίζω) θα κερδίσω θέσεις.

Και τώρα στο ψητό. Εφόσον υπάρχει αυτός ο αγώνας ταχύτητας, ακόμα και μεταξύ των συμφοιτητών, δεν θα ήταν αθέμιτο εκ μέρους μου να επιχειρήσω να εγγραφώ στον κατάλογο από τον Ιούλη, απόφοιτος Περιόδου Ιουνίου τυγχάνων. Είναι πστεύω φυσικό να θέλω να αξιοποιήσω και να διαφημίσω το γεγονός ότι εκπλήρωσα τις υποχρεώσεις μου πριν κάποιους άλλους. Η φράση "πιθανός βαθμός" δυσχεραίνει αυτή τη προσπάθεια. Η εκπαιδευτική υπηρεσία δεν δέκτηκε τη βεβαίωση. Η γραμματεία έχει κλείσει (έχει κλεισει?) και δεν μπορώ να παζαρέψω κάτι άλλο. Έτσι και αλλιώς εγώ είμαι Κύπρο και δεν δέχονται φωτοαντίγραφα ή φαξ. Άρα, πρέπει 23 Δεκεμβρίου που επιστρέφω κάνω ένα ταξίδι Αθήνα, να ζητήσω αντίγραφο διπλώματος κανονικό, χωρίς πιθανό και ότιδήποτε αμφιλεγόμενο (ή εν πάσει περιπτώσει δυσνόητο για ανθρώπους ανήκοντες σε περιοχές αριστερά της κανονικής κατανομής του δείκτη νοημοσύνης) και να το καταθέσω τότε. Μέχρι τότε, αν προλάβω την προθεσμία, θα έχουν καταθέσει τα πτυχία τους εκατοντάδες απόφοιτοι, από αλλες σχολές ή και τη δική μας, απόφοιτοι Σεπτεμβρίου, απόφοιτοι 6ου,7ου κλπ έτους κοκ. Αν δεν προλάβω, θα χάσω τουλάχιστον ένα χρόνο επιπλέον.

Ας τα καταθέσουν οι άνθρωποι. Αν είναι και συμφοιτητές, χαλάλι. Αλλά αυτό το πράγμα δεν είναι λογικό. Εγώ δεν είχα και σοβαρό σκοπό να καταθέσω το δίπλωμα, αλλά τώρα που μου στερούν το δικαίωμα μου την έδωσε. Για σκοπούς της αμερικής είμαι σίγουρος ότι θα το δεκτούν. Εκείνοι δεν κολλούν σε τέτοια (μπορεί και να μην μου ζητήσουν πτυχίο).

Τι προτείνω;

-Πρώτα πρώτα, ενημερώνω τους συμφοιτητές σε παρόμοια κατάστααση να ξέρουν τι τους περιμένει. Όχι για να μην πάνε να καταθέσουν, αλλά για να πάνε και να ταρακουνήσουν τα νερά. Εγώ προσωπικά έκανα μεγάλη φασαρία, υποστήριξα όσο μπορούσα τη σχολή και την διαφήμισα (διότι δεν κολλάω όταν λέω αλήθεια) στο όριο που δεν προσέβαλλα άλλους συναδέλφους που ήταν παρόντες εκέι, απόφοιτοι άλλων πανεπιστημίων.

-Πρέπει να ζητήσουμε να διαγραφεί η εν λόγω φράση. Αν υπάρχει τεχνικό πρόβλημα του στυλ διατήρησης φοιτητικής ιδιότητας, να εισαχθεί άιτηση με την οποία να ζητούμε πραγματική ολοκλήρωση των υποχρεώσεων και υποθέσεων με τη Σχολή από τον Ιούνιο. Απότι κατάλαβα, μέχρις στιγμής δεν υπάρχει.

-Ίσως οι ενδιαφερόμενοι να κινήσουμε διαδικασίες για να επιληφθεί του θέματος κάποιος διευθυντής της εκπαιδευτικής υπηρεσίας και να εκδόσει εγκύκλιο για το θέμα μας. Πάνω σε αυτό, ίσως οι απόφοιτοι θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε δικαιώματα που απορρέουν και από την ισοδυναμία του διπλώματος με μάστερ.

-Αν στην Ελλάδα εμφανιστούν παρόμοια προβλήματα να ληφθούν ανάλογα μέτρα.

Εγώ νευρίασα και ουσιαστικά τους είπα ότι δεν είναι άξιοι να με προσλάβουν :P (μη με κάψετε, λίγο ψώνιο σε τέτοιες περιπτώσεις χρειάζεται).

Καλό καλοκαίρι και καλές διακοπές! Ήταν πολύ καλά τα τελευταία 5 χρόνια. Η σχολή μας γ@μ@ει και δέρνει, και μην αφήσετε κανένα να πει το αντίθετο. Άμα λάχει δίνουμε και ξύλο :P
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator
Δημοσιεύσεις: 2299
Εγγραφή: Τετ Νοέμ 01, 2006 7:33 am
Real Name: Κώτσος Φίλ
Gender: Male
Τοποθεσία: Μπροστά στην οθόνη

Re: Κύπριοι απόφοιτοι ΣΕΜΦΕ Ιουνίου και επετηρίδα

Δημοσίευση από drcypher »

sawtooth έγραψε:μου χορήγησαν αναλυτική και επικυρωμένο αντίγραφο του δελτίου βαθμολογίας της διπλωματικής (αφού στην αναλυτική δε φαίνεται) καθώς και βεβαίωση ολοκλήρωσης των υποχρεώσεων μου με τη σχολή. Η βεβαίωση γράφει μεταξύ άλλων τα εξής:
Βεβαιούται ότι ο .... ολοκλήρωσε επιτυχώς μπλα μπλά μαθήματα και διπλωματικές εξετάσεις μπλα μπλά τον Ιούνιο 2008 με πιθανό βαθμό Χ.ΧΧ. Αντίγραφο του διπλώματος θα εκδοθεί το Σεπτέμβρη
[..]

στην Κύπρο, για να διοριστεί κάποιος στην Δημοτική, Μέση, Τεχνική κλπ Εκπαίδευση, καταθέτει το πτυχίο του στην Εκπαιδευτική Υπηρεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας και τότε εγγράφεται σε κατάλογο διοριστέων (ΑΚΑ επετηρίδα) ανάλογα με το πτυχίο του και αναμένει με τη σειρά του διορισμό.

[..]

-Πρέπει να ζητήσουμε να διαγραφεί η εν λόγω φράση. Αν υπάρχει τεχνικό πρόβλημα του στυλ διατήρησης φοιτητικής ιδιότητας, να εισαχθεί άιτηση με την οποία να ζητούμε πραγματική ολοκλήρωση των υποχρεώσεων και υποθέσεων με τη Σχολή από τον Ιούνιο. Απότι κατάλαβα, μέχρις στιγμής δεν υπάρχει.
Δεδομένου ότι η Εκπαιδευτική Υπηρεσία σου ζητά πτυχίο, το αν θα πάρεις νωρίς ή αργά, με ή χωρίς "πιθανόν" μια βεβαίωση βαθμολογίας σου είναι μάλλον αδιάφορο. Η υπογραφή ή απονομή πτυχίων αν δεν απατώμαι ορίζεται και εξαρτάται από το Ίδρυμα, όχι από τη Σχολή.

Συνεπώς δεν νομίζω ότι με το παραπάνω λύνεις το πρόβλημά σου. Η φράση είναι προφανώς σωστή και υπέρ των φοιτητών. Από την άλλη η αίτηση που προτείνεις να θεσμοθετηθεί προκειμένου να επισπευθούν οι διαδικασίες θα σου εξασφάλιζε μόνο μια κατηγορηματική δήλωση βαθμολογίας εκ μέρους της Σχολής (χωρίς το "πιθανόν"). Αλλά -και πάλι-, το θέμα είναι το πτυχίο, όχι ο βαθμός ή η βεβαιότητά του, σωστά;

Κι εγώ μαζί σου στην καταπολέμηση της γραφειοκρατίας αλλά δεν νομίζω ότι θα ιδρώσει κανενός το αφτί για να δίνουν πτυχία τον μήνα ή το τρίμηνο που επιτάσσουν οι υποχρεώσεις του καθενός μας (είτε προκύπτουν από Ελληνικές είτε από Κυπριακές υπηρεσίες).
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
sawtooth
Δημοσιεύσεις: 49
Εγγραφή: Πέμ Ιαν 18, 2007 11:47 am
Real Name: Επαμεινώνδας
Facebook ID: 0
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Re: Κύπριοι απόφοιτοι ΣΕΜΦΕ Ιουνίου και επετηρίδα

Δημοσίευση από sawtooth »

drcypher έγραψε: Δεδομένου ότι η Εκπαιδευτική Υπηρεσία σου ζητά πτυχίο, το αν θα πάρεις νωρίς ή αργά, με ή χωρίς "πιθανόν" μια βεβαίωση βαθμολογίας σου είναι μάλλον αδιάφορο. Η υπογραφή ή απονομή πτυχίων αν δεν απατώμαι ορίζεται και εξαρτάται από το Ίδρυμα, όχι από τη Σχολή.
Εξ όσων γνωρίζω, και η βεβαίωση ολοκλήρωσης είναι αρκετή. Το θέμα είναι ότι με αυτό το πρόβλημα, όπως ανέφερα, βρίσκονται σε μειονεκτική θέση οι απόφοιτοι μας, σε σχέση όχι μόνο με απόφοιτους άλλων πανεπιστημίων της ηλικίας ας μας, αλλά και τουλάχιστον 2 και 3 χρόνια μικότερους.

Εν πάσει περιπτώσει... Θα ασχοληθώ λίγο ακόμη με το θέμα και σε περίπτωση που δεν γίνει κάτι, θα εξουσιοδοτήσω κάποιον το Σεπτέμβρη να μου πάρει καλύτερη βεβαίωση. Και ας μπούνε όλοι μπροστά μας.
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator
Δημοσιεύσεις: 2299
Εγγραφή: Τετ Νοέμ 01, 2006 7:33 am
Real Name: Κώτσος Φίλ
Gender: Male
Τοποθεσία: Μπροστά στην οθόνη

Re: Κύπριοι απόφοιτοι ΣΕΜΦΕ Ιουνίου και επετηρίδα

Δημοσίευση από drcypher »

Η γραμματεία εξέδωσε την παρακάτω (σχετική κατά τη γνώμη μου) ανακοίνωση:
Γραμματεία έγραψε: Ενημερώνουμε τους φοιτητές της Σχολής, ότι αυτοί που ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους στη Σχολή την περίοδο Ιουνίου 2008 (έχουν παραδώσει τη διπλωματική τους εργασία και έχει κατατεθεί ο βαθμός της στη Γραμματεία και δεν έχουν εκκρεμότητες με βαθμολογίες μαθημάτων), θα μπορούν να παραλάβουν το αντίγραφο διπλώματος τους οι ίδιοι ή εξουσιοδοτημένο άτομο από τη Γραμματεία της Σχολής από 18/8/2008.
Πηγή: Γραμματεία
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
sawtooth
Δημοσιεύσεις: 49
Εγγραφή: Πέμ Ιαν 18, 2007 11:47 am
Real Name: Επαμεινώνδας
Facebook ID: 0
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Re: Κύπριοι απόφοιτοι ΣΕΜΦΕ Ιουνίου και επετηρίδα

Δημοσίευση από sawtooth »

Πολύ σχετική. Για μένα τουλάχιστον, όμως, δεν κάνει διαφορά.
Άβαταρ μέλους
Jason24
Δημοσιεύσεις: 144
Εγγραφή: Δευ Μάιος 07, 2007 12:33 am
Real Name: Christodoulou Iasonas
Gender: Male
Facebook ID: 0
Τοποθεσία: Manchester - U.K

Re: Κύπριοι απόφοιτοι ΣΕΜΦΕ Ιουνίου και επετηρίδα

Δημοσίευση από Jason24 »

drcypher έγραψε:Η γραμματεία εξέδωσε την παρακάτω (σχετική κατά τη γνώμη μου) ανακοίνωση:
Γραμματεία έγραψε: Ενημερώνουμε τους φοιτητές της Σχολής, ότι αυτοί που ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους στη Σχολή την περίοδο Ιουνίου 2008 (έχουν παραδώσει τη διπλωματική τους εργασία και έχει κατατεθεί ο βαθμός της στη Γραμματεία και δεν έχουν εκκρεμότητες με βαθμολογίες μαθημάτων), θα μπορούν να παραλάβουν το αντίγραφο διπλώματος τους οι ίδιοι ή εξουσιοδοτημένο άτομο από τη Γραμματεία της Σχολής από 18/8/2008.
Πηγή: Γραμματεία
poli voithitiki dilosi.Thank you..
ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ
ΓΝΩΡΙΣΕ ΜΥΡΙΕΣ ΣΥΜΦΟΡΕΣ
ΑΦΕΝΤΕΣ ΑΛΛΑΞΕ ΔΕΚΑΔΕΣ
ΚΑΡΔΙΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΠΟΤΕΣ

ΕΛΛΗΝΙΚ' ΗΤΑΝ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ
ΕΛΛΗΝΙΚ' ΗΤΑΝ ΚΙ ΨΥΧΗ
ΚΙ' ΟΣΟ ΘΑ ΣΤΕΚΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ
Η ΚΥΠΡΟΣ ΘΑ' ΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!!

Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Μετά το πτυχίο”