NickNafplio έγραψε:Γεια σας, μολις χτες εμαθα οτι περασα στη Σεμφε και ειμαι αρκετα χαρουμενος γι αυτο επηδη πιστευω οτι δεν υπαρχει καλυτερη φυσικομαθηματικη σχολη στην Ελλαδα. Ασχετα αν οι περισσοτεροι μαθηματικοι μου ελεγαν οτι δεν εχει κατοχυρωμενα επαγγελματικα δικαιοματα εγω πιστευω οτι το επιπεδο των μαθηματων ειναι πολυ υψηλοτερο εδω στη Σεμφε και αν ακομα δεν εχουν κατοχυρωθει ορισμενα δικαιοματα ειναι επηδη η σχολη δεχεται πολεμο απο τις αλλες φυσικομαθηματικες σχολες. Για μενα αυτο που μετραει ειναι το επιπεδο των μαθηματων, και επηδη ακριβος αυτο ειναι πολυ πιο υψηλο απο αυτο στις αλλες Φυσικομαθηματικες σχολες πιστευω οτι και τα λιγα δικαιοματα που δεν εχουν κατοχυρωθει ακομα, θα κατοχυρωθουν σιγουρα μεσα στα επομενα χρονια. Το Μαθηματικο Θεσαλονικης καθε χρονο βρησκεται πιο πανω απο ολα τα αλλα μαθηματικα τμηματα αλλα αυτο δεν πιστευω οτι εχει να κανει με το ποσο καλη σχολη ειναι, αφου και το Μαθηματικο Αθηνας θεωρειτε απο πολους το καλυτερο μαθηματικο τμημα στην Ελλαδα και παρ ολα αυτα βρεθηκε στα 16.300
Για τις βασεις τωρα, ενας απ τους λογους που η βαση μας δεν ανεβηκε πανω απο 17.000 ειναι σαφος η "σφαγη" που διαπιστωθηκε φετος στα Μαθηματικα Κατευθηνσης (εμενα περα απο 2 λαθακια απροσεξιας που ειχα κανει μονο μια ασκηση με ειχε δυσκολεψει οποτε στη χειρωτερη θα επερνα ενα 18.2, αλλα ειχαν βαλει και τοσα πολλα που για 1 10λεπτο δεν προλαβα να τελειωσω το τελευταιο ερωτημα του 4ου θεματος και επεσα ετσι στο 16.6), αλλα και τα λογια που βαζουν οι καθηγητες στους μαθητες για το οτι η σχολη δεν εχει κατοχυρωμενα δικαιοματα κλπ. Μετα την κατοχυρωση του δικαιοματος διδασκαλιας στη Β-βαθμια εκπαιδευση, πιστευω οτι δεν υπαρχει τιποτα αλλο που να μπορουν να κανουν οι αποφοιτοι του Μαθηματικου και να μη μπορουν οι αποφοιτοι της ΣΕΜΦΕ, παρ ολα αυτα ομως επηδη οπως ειπα και πιο πανω πιστευω οτι η σχολη δεχεται πολεμο απο τις αλλες Φυσικομαθηματικες σχολες, οι καθηγητες που βγηκαν απο το Μαθηματικο Αθηνας πχ προσπαθουν να απομακρινουν τους μαθητες απο τη ΣΕΜΦΕ (Εγω οταν πηγα τελευταια φορα στο φροντηστηριο εκαναν οτι περνουσε απ το χερι τους για να με κανουν να δηλωσω 1η επιλογη το Μαθηματικο Αθηνας αντι της ΣΕΜΦΕ, μεχρι και οτι ειχαν μαθητες που μπηκαν στη ΣΕΜΦΕ και ξενερωσαν και εφυγαν την επομενη χρονια μου ελεγαν)
Πρώτα από όλα Νίκο, καλωσόρισες στην ΣΕΜΦΕ.
Ελπίζω να έχεις καλή αρχή στον χώρο του πανεπιστημίου και μια καλή πορεία σε αυτό. Κατ' αρχάς μπράβο σου, για την επιτυχία στις πανελλήνιες και μπράβο σου που είχες το θάρρος να δηλώσεις την ΣΕΜΦΕ την ώρα που οι υπόλοιποι σε απέτρεπαν να το κάνεις. Να πω την αλήθεια και εγώ όταν ήμουν στην θέση σου, και ζητούσα την γνώμη καθηγητών και άλλων προσώπων στο αν θα έπρεπε να βάλω πρώτη επιλογή την σχολή αυτή, εκείνοι μου πρότειναν να διαλέξω άλλη σχολή (κυρίως το μαθηματικό), αλλά δεν με πολυενδιέφερε η άποψη των υπόλοιπων... Η Σέμφε έχει καλό επίπεδο γνώσης στον τομέα των μαθηματικών. Δεν ξέρω αν είναι καλύτερη ή χειρότερη από τα μαθηματικά τμήματα της χώρας, αλλά μετά από λίγο πως ορίζεις ποια σχολή είναι καλύτερη και υπό ποιες προϋποθέσεις ( έχει καλύτερους φοιτητές, έχει καλύτερους καθηγητές ...) και νομίζω ότι η σύγκριση, κάποιες φορές είναι άτυχη. Αυτό, όμως που ξέρω είναι ότι αφού σου αρέσουν τα μαθηματικά και αφού ασχολείσαι με διαγωνισμούς

, αν ασχοληθείς κάπως εντατικά, θα έχεις πολλές δυνατότητες να διακριθείς είτε άμεσα, είτε μετά από κάποιο χρόνο. Και νομίζω, ότι είναι πολύ καλή η επιλογή που έκανες.