Βάσεις 2008

Ιδιαίτερα ζητήματα που απασχολούν τη ΣΕΜΦΕ (όπως π.χ., συνδικαλιστικά, επαγγελματικά δικαιώματα, πρόγραμμα σπουδών κτλ.)

Συντονιστές: antony07, Chris

Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator
Real Name: Κώτσος Φίλ

Βάσεις 2008

Δημοσίευση από drcypher »

Ψαρώσατε ε; :P

Υπενθυμίζω ότι οι βάσεις βγαίνουν εντός της εβδομάδας. Η παλιά συζήτηση (προς υπόμνηση και αντιπαραβολή) για τις βάσεις του 2007 βρίσκεται εδώ. Εν αναμονή...
Κορυφώνεται η αγωνία των υποψηφίων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς την επόμενη εβδομάδα, το αργότερο μέχρι τις 27 του μηνός, θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ και τα ονόματα των επιτυχόντων.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για έκρηξη των μορίων εισαγωγής, κυρίως σε παιδαγωγικές, στρατιωτικές, αστυνομικές, νομικές, φιλολογίας, ψυχολογίας σχολές και σε ΤΕΙ που οδηγούν σε άμεση επαγγελματική αποκατάσταση.

Ανάλογη αναμένεται να είναι η εικόνα και για τις στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές, οι οποίες εξασφαλίζουν στους νέους μόνιμη δουλειά. Μάλιστα, διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας είναι ήδη τα στοιχεία των υποψηφίων που κρίθηκαν ικανοί στις προκαταρκτικές εξετάσεις των Στρατιωτικών, Αστυνομικών Σχολών, των Σχολών των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού ή της Πυροσβεστικής Ακαδημίας.
Πηγή: ANT1

Κι ένα off-topic σχόλιο επί του κειμένου... Πόσους στρατιωτικούς και μπάτσους μπορεί να θρέψει αυτή η χώρα; Και μετά μας φταίνε οι μετανάστες που βουλιάζουμε οικονομικά :P Εύγε στην Ελληνική Οικογένεια! Πέρασε από το μίζερο "το παιδί μου θα γίνει δημόσιος υπάλληλος" στο κομπλεξικό "το παιδί μου θα γίνει επιστήμονας" για να καταλήξει στο υπερήφανο (πλην γλιτσερό) "το παιδί μου θα δέρνει και θα κάθεται". Αν έπεται συνέχεια δεν θέλω να την ζήσω :oops:
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
Άβαταρ μέλους
HeartDoc
Real Name: Νίκος Καραστάθης

Re: Βάσεις 2008

Δημοσίευση από HeartDoc »

Να προσθέσω και το άρθρο από την ιστοσελίδα του ΣΚΑΪ που αναφέρει μερικές λεπτομέριες για το πως μπορούν να μαθαίνουν τα αποτελέσματα οι ενδιαφερόμενοι:
Το πρωί της Τρίτης (09.30) αναμένεται να ανακοινωθούν από το υπουργείο Παιδείας τα αποτελέσματα των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων για πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Από τις 11 το πρωί οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου (http://www.ypepth.gr), πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων, δηλαδή επώνυμο, όνομα, πατρώνυμο και μητρώνυμο.

Επίσης θα μπορούν να ενημερώνονται και από το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών και τον αριθμό 1564.

[...]
Πηγή: ΣΚΑΪ

Dr, δεν έχεις κι άδικο, αλλά αν σκεφτείς την άμεση επαγγελματική αποκατάσταση αυτών των σχολών από τη μια και τα ποσοστά της ανεργίας από την άλλη, για τους περισσότερους (υποψήφιους και γονείς) είναι απλά the safe way out. Τώρα για το πόσους παίρνουν, αυτό είναι άλλη ιστορία. Εδώ εμείς πέρνουμε 150 (μελλοντικούς) επιστήμονες (με ή χωρίς εισαγωγικά - άλλο θέμα αυτό) per year.
The day Microsoft makes something that doesn't suck is the day they start making vacuum cleaners.
cloudland
Real Name: ΜΑΤΙΝΑ

Δημοσίευση από cloudland »

Και ναι!Πριν λιγο ανακοινωθηκαν οι βασεις..Και ναι η σχολη μας επεσε 117 μορια.... :(
maria_20
Real Name: Μαρία
Facebook ID: 0

Δημοσίευση από maria_20 »

Nαι κ δυστυχώς μας πέρασε το Μαθηματικο Θεσσαλονικής και το Φυσικό Αθήνας.

Δν βρισκόμαστε βέβαια στον πάτο του ΕΜΠ (αν κ δν με παρηγορεί κ ιδιαίτερα αυτό)

Πρέπει να πω ότι περίμενα άνοδο των βάσεων για τη σχολή μας... :?

P.S. Αν δν κάνω λάθος οι Πολιτικοί πέρασαν τους ΗΜΜΥ για ένα μόριο.. (άσχετο :roll: )
Άβαταρ μέλους
skywalker
Real Name: skywalker
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από skywalker »

kala re paidia xalaroste ligo.Itan anamenomeni fetos i ptosi.Afou apo oti ematha patosan oloi sta mathimatika kateythynsis pou einai mathima basis gia tetoies sxoles.Opote i ptosi einai logiki kai mi anapantexi.
Pantos pisteyo mexri na paroume kapoia epaggelmatika dikaiomata i sxoli den tha protimate apo tous ypopsifious foitites
Θελω να φυγουν τα κομματα Εδω και Τωρα απο το ΕΜΠ...
Εικόνα Εικόνα
Άβαταρ μέλους
NickNafplio
Real Name: Νικος (mod(p^n)) ...

Δημοσίευση από NickNafplio »

Γεια σας, μολις χτες εμαθα οτι περασα στη Σεμφε και ειμαι αρκετα χαρουμενος γι αυτο επηδη πιστευω οτι δεν υπαρχει καλυτερη φυσικομαθηματικη σχολη στην Ελλαδα. Ασχετα αν οι περισσοτεροι μαθηματικοι μου ελεγαν οτι δεν εχει κατοχυρωμενα επαγγελματικα δικαιοματα εγω πιστευω οτι το επιπεδο των μαθηματων ειναι πολυ υψηλοτερο εδω στη Σεμφε και αν ακομα δεν εχουν κατοχυρωθει ορισμενα δικαιοματα ειναι επηδη η σχολη δεχεται πολεμο απο τις αλλες φυσικομαθηματικες σχολες. Για μενα αυτο που μετραει ειναι το επιπεδο των μαθηματων, και επηδη ακριβος αυτο ειναι πολυ πιο υψηλο απο αυτο στις αλλες Φυσικομαθηματικες σχολες πιστευω οτι και τα λιγα δικαιοματα που δεν εχουν κατοχυρωθει ακομα, θα κατοχυρωθουν σιγουρα μεσα στα επομενα χρονια. Το Μαθηματικο Θεσαλονικης καθε χρονο βρησκεται πιο πανω απο ολα τα αλλα μαθηματικα τμηματα αλλα αυτο δεν πιστευω οτι εχει να κανει με το ποσο καλη σχολη ειναι, αφου και το Μαθηματικο Αθηνας θεωρειτε απο πολους το καλυτερο μαθηματικο τμημα στην Ελλαδα και παρ ολα αυτα βρεθηκε στα 16.300

Για τις βασεις τωρα, ενας απ τους λογους που η βαση μας δεν ανεβηκε πανω απο 17.000 ειναι σαφος η "σφαγη" που διαπιστωθηκε φετος στα Μαθηματικα Κατευθηνσης (εμενα περα απο 2 λαθακια απροσεξιας που ειχα κανει μονο μια ασκηση με ειχε δυσκολεψει οποτε στη χειρωτερη θα επερνα ενα 18.2, αλλα ειχαν βαλει και τοσα πολλα που για 1 10λεπτο δεν προλαβα να τελειωσω το τελευταιο ερωτημα του 4ου θεματος και επεσα ετσι στο 16.6), αλλα και τα λογια που βαζουν οι καθηγητες στους μαθητες για το οτι η σχολη δεν εχει κατοχυρωμενα δικαιοματα κλπ. Μετα την κατοχυρωση του δικαιοματος διδασκαλιας στη Β-βαθμια εκπαιδευση, πιστευω οτι δεν υπαρχει τιποτα αλλο που να μπορουν να κανουν οι αποφοιτοι του Μαθηματικου και να μη μπορουν οι αποφοιτοι της ΣΕΜΦΕ, παρ ολα αυτα ομως επηδη οπως ειπα και πιο πανω πιστευω οτι η σχολη δεχεται πολεμο απο τις αλλες Φυσικομαθηματικες σχολες, οι καθηγητες που βγηκαν απο το Μαθηματικο Αθηνας πχ προσπαθουν να απομακρινουν τους μαθητες απο τη ΣΕΜΦΕ (Εγω οταν πηγα τελευταια φορα στο φροντηστηριο εκαναν οτι περνουσε απ το χερι τους για να με κανουν να δηλωσω 1η επιλογη το Μαθηματικο Αθηνας αντι της ΣΕΜΦΕ, μεχρι και οτι ειχαν μαθητες που μπηκαν στη ΣΕΜΦΕ και ξενερωσαν και εφυγαν την επομενη χρονια μου ελεγαν)
Ο νεοφιλελές της διπλανής πόρτας
andreasPhD
Real Name: andreas

Δημοσίευση από andreasPhD »

Η ΣΕΜΦΕ έχει κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα εδώ και λίγους μήνες...
Αυτό όμως δεν λεεί τίποτα...Αυτό που πραγματικά έχει σημασία είναι το εύρος δραστηριοτήτων που απασχολούνται απόφοιτοι της σχολής...Για να ρίξουν όλοι μία ματιά στο site των αποφοίτων: aposemfe.ntua.gr σχετικά με την επαγγελματική αποκατάσταση...Κάτι άλλο-όσους ξέρω που είναι στο εξωτερικό βρήκαν πολλά αντικείμενα να ασχοληθούν---για να μας πουν οι του Μαθηματικού τι εύρος αποκατάστασης έχουν οι απόφοιτοί τους?Το δημόσιο της Ελλάδος?Τα φροντιστήρια?
Κάτι άλλο: Αν κάποιος θεωρεί ότι κάνει Ερευνητική δραστηριότητα σε Μαθηματικά με το να ασχολείται με αφηρημένες έννοιες, π.χ Συνδιαστική σε απειροδιάστατους χώρους, κατασκευή χώρων Banach κτλ και όλοι οι υπόλοποι (που μπορεί να λύνουν προβλήματα και να δίνουν ερμηνεία σε προβλήματα που αφορούν την Φυσική ή την Τεχνολογία) δεν κάνουν Μαθηματικά, ας τους αφήσουμε στον απομονωμένο κόσμο τους...
Άβαταρ μέλους
Remali tis Fokionos Negri
Real Name: KX
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Remali tis Fokionos Negri »

Καλώς ήρθες φίλε!
Εικόνα
"Εάν ταίς γλώσσαις τών ανθρώπων λαλώ καί τών αγγέλων, αγάπη δέ μήν έχω, γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον."
Άβαταρ μέλους
dj manos
Banned
Real Name: Μάνος

Δημοσίευση από dj manos »

Εγω για τις βασεις εχω να πω το εξης: Στο ιδιο εργο θεατες!Πρωταγωνιστες:οι επιτυχοντες και οι αποτυχοντες,οι αγωνιες και οι προσδοκιες,το αβεβαιο μελλον,τα πτυχια χωρις αντικρισμα,οι σχολες χωρις φοιτητες,τα πανεπιστημια υποβαθμισμενα και υποχρηματοδοτουμενα.Και οσοι αποτυγχανουν να μπουν σ' αυτα οδηγουνται στις αγκαλιες των εμπορων της εκπαιδευσης.Φετος,οι κενες θεσεις εφτασαν τις 18.441.Φετος ειδαμε τις περισσοτερες απο καθε αλλη φορα διαφημισεις για τα πασης φυσεως ιδιωτικα κολεγια που δηλωνουν οτι τα παρεχουν ολα ή σχεδον ολα.Τι συμπτωση!Ειχε προηγηθει η κυβερνητικη ρυθμιση που εδινε περισσοτερα δικαιωματα σε πολλα απο αυτα.Επισης συμπτωση!

Ολα συγκλινουν στην εκτιμηση πως το Υπουργειο Παιδειας εκανε καλη δουλεια προς αυτη την κατευθυνση.Για σειρα ετων υποβαθμισε την δημοσια εκπαιδευση σε ολα τα επιπεδα και ευνοησε τους ιδιωτες που μετατρεπουν την παροχη γνωσης σε εμπορευμα.Αρνηθηκε να υλοποιησει ακομα και τις δικες της προεκλογικες δεσμευσεις για αυξηση των δαπανων για την Παιδεια.Αλλωστε δεν ειxε ποτε στοχο την αναβαθμιση της δημοσιας Παιδειας.Το αντιθετο.Ηθελε να οδηγησει τα παιδια στους εμπορους και,σε ενα μεγαλο βαθμο,τα καταφερε.Με μεθοδικο τροπο.Τα αποτελεσματα αυτης της πολιτικης τα βλεπουμε σημερα.Και αν δεν μπει ενα φρενο στις επιδιωξεις της απο την ιδια την κοινωνια,θα τα δουμε αυριο πιο εντονα και πιο δραματικα..!
Άβαταρ μέλους
kostas.m
Real Name: k.mastakas
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από kostas.m »

NickNafplio έγραψε:Γεια σας, μολις χτες εμαθα οτι περασα στη Σεμφε και ειμαι αρκετα χαρουμενος γι αυτο επηδη πιστευω οτι δεν υπαρχει καλυτερη φυσικομαθηματικη σχολη στην Ελλαδα. Ασχετα αν οι περισσοτεροι μαθηματικοι μου ελεγαν οτι δεν εχει κατοχυρωμενα επαγγελματικα δικαιοματα εγω πιστευω οτι το επιπεδο των μαθηματων ειναι πολυ υψηλοτερο εδω στη Σεμφε και αν ακομα δεν εχουν κατοχυρωθει ορισμενα δικαιοματα ειναι επηδη η σχολη δεχεται πολεμο απο τις αλλες φυσικομαθηματικες σχολες. Για μενα αυτο που μετραει ειναι το επιπεδο των μαθηματων, και επηδη ακριβος αυτο ειναι πολυ πιο υψηλο απο αυτο στις αλλες Φυσικομαθηματικες σχολες πιστευω οτι και τα λιγα δικαιοματα που δεν εχουν κατοχυρωθει ακομα, θα κατοχυρωθουν σιγουρα μεσα στα επομενα χρονια. Το Μαθηματικο Θεσαλονικης καθε χρονο βρησκεται πιο πανω απο ολα τα αλλα μαθηματικα τμηματα αλλα αυτο δεν πιστευω οτι εχει να κανει με το ποσο καλη σχολη ειναι, αφου και το Μαθηματικο Αθηνας θεωρειτε απο πολους το καλυτερο μαθηματικο τμημα στην Ελλαδα και παρ ολα αυτα βρεθηκε στα 16.300

Για τις βασεις τωρα, ενας απ τους λογους που η βαση μας δεν ανεβηκε πανω απο 17.000 ειναι σαφος η "σφαγη" που διαπιστωθηκε φετος στα Μαθηματικα Κατευθηνσης (εμενα περα απο 2 λαθακια απροσεξιας που ειχα κανει μονο μια ασκηση με ειχε δυσκολεψει οποτε στη χειρωτερη θα επερνα ενα 18.2, αλλα ειχαν βαλει και τοσα πολλα που για 1 10λεπτο δεν προλαβα να τελειωσω το τελευταιο ερωτημα του 4ου θεματος και επεσα ετσι στο 16.6), αλλα και τα λογια που βαζουν οι καθηγητες στους μαθητες για το οτι η σχολη δεν εχει κατοχυρωμενα δικαιοματα κλπ. Μετα την κατοχυρωση του δικαιοματος διδασκαλιας στη Β-βαθμια εκπαιδευση, πιστευω οτι δεν υπαρχει τιποτα αλλο που να μπορουν να κανουν οι αποφοιτοι του Μαθηματικου και να μη μπορουν οι αποφοιτοι της ΣΕΜΦΕ, παρ ολα αυτα ομως επηδη οπως ειπα και πιο πανω πιστευω οτι η σχολη δεχεται πολεμο απο τις αλλες Φυσικομαθηματικες σχολες, οι καθηγητες που βγηκαν απο το Μαθηματικο Αθηνας πχ προσπαθουν να απομακρινουν τους μαθητες απο τη ΣΕΜΦΕ (Εγω οταν πηγα τελευταια φορα στο φροντηστηριο εκαναν οτι περνουσε απ το χερι τους για να με κανουν να δηλωσω 1η επιλογη το Μαθηματικο Αθηνας αντι της ΣΕΜΦΕ, μεχρι και οτι ειχαν μαθητες που μπηκαν στη ΣΕΜΦΕ και ξενερωσαν και εφυγαν την επομενη χρονια μου ελεγαν)
Πρώτα από όλα Νίκο, καλωσόρισες στην ΣΕΜΦΕ.
Ελπίζω να έχεις καλή αρχή στον χώρο του πανεπιστημίου και μια καλή πορεία σε αυτό. Κατ' αρχάς μπράβο σου, για την επιτυχία στις πανελλήνιες και μπράβο σου που είχες το θάρρος να δηλώσεις την ΣΕΜΦΕ την ώρα που οι υπόλοιποι σε απέτρεπαν να το κάνεις. Να πω την αλήθεια και εγώ όταν ήμουν στην θέση σου, και ζητούσα την γνώμη καθηγητών και άλλων προσώπων στο αν θα έπρεπε να βάλω πρώτη επιλογή την σχολή αυτή, εκείνοι μου πρότειναν να διαλέξω άλλη σχολή (κυρίως το μαθηματικό), αλλά δεν με πολυενδιέφερε η άποψη των υπόλοιπων... Η Σέμφε έχει καλό επίπεδο γνώσης στον τομέα των μαθηματικών. Δεν ξέρω αν είναι καλύτερη ή χειρότερη από τα μαθηματικά τμήματα της χώρας, αλλά μετά από λίγο πως ορίζεις ποια σχολή είναι καλύτερη και υπό ποιες προϋποθέσεις ( έχει καλύτερους φοιτητές, έχει καλύτερους καθηγητές ...) και νομίζω ότι η σύγκριση, κάποιες φορές είναι άτυχη. Αυτό, όμως που ξέρω είναι ότι αφού σου αρέσουν τα μαθηματικά και αφού ασχολείσαι με διαγωνισμούς :wink: , αν ασχοληθείς κάπως εντατικά, θα έχεις πολλές δυνατότητες να διακριθείς είτε άμεσα, είτε μετά από κάποιο χρόνο. Και νομίζω, ότι είναι πολύ καλή η επιλογή που έκανες.
"Πρέπει να μάθουμε, θα μάθουμε" David Hilbert
Άβαταρ μέλους
Chris
Forum Moderator
Forum Moderator
Real Name: Χρήστος

Δημοσίευση από Chris »

Μεγάλη η χαρά μου καθώς είμαι και εγώ ένας από τους επιτυχόντες στη ΣΕΜΦΕ :mrgreen: .
Άντε ρε! Πότε γραφόμαστε???
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator
Real Name: Κώτσος Φίλ

Δημοσίευση από drcypher »

Chris έγραψε:Μεγάλη η χαρά μου καθώς είμαι και εγώ ένας από τους επιτυχόντες στη ΣΕΜΦΕ :mrgreen: .
Άντε ρε! Πότε γραφόμαστε???
Λογικά κάποια στιγμή μετά τα μέσα Σεπτεμβρίου... δηλ. την περίοδο που εμείς θα εξεταζόμαστε :cry: Μην άγχεσαι, θα βγει εγκαίρως ανακοίνωση από τη γραμματεία και θα την αναρτήσουμε και στο site ;)
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
Άβαταρ μέλους
NickNafplio
Real Name: Νικος (mod(p^n)) ...

Δημοσίευση από NickNafplio »

Ευχαριστω για το καλοσορισμα παιδια, πιστευω και εγω πως για μενα που εχω πραγματικα τρελα με τα μαθηματικα αυτη η σχολη ηταν η καλυτερη επιλογη που θα μπορουσα να κανω

Κωστα ευχαριστω και σε σενα για το καλοσορισμα, αλλα θελω να ρωτησω κατι, πως ξερεις οτι μου αρεσουν οι μαθηματικοι διαγωνισμοι? :P . Τελος παντων, πραγματι μου αρεσουν οι μαθηματικοι διαγωνισμοι και απο τον Ιουνιο εχω αρχισει να διαβαζω καποια βιβλια μαθηματικων ολυμπιαδων, και μιας και απ οσο ξερω εσυ φετος ειχες καποιες πολυ καλες διακρισεις στον Seemous αλλα και στον IMC, αν δεν εχεις προβλημα θα ηθελα να σε ρωτησω καποια στιγμη ορισμενα πραγματα για την υλη που εξεταζεται σε αυτους τους διαγωνισμους, γιατι προφανος τα περισσοτερα θα ειναι πραγματα πολυ διαφορετικα απο αυτα που εξεταζονται στις μαθηματικες ολυμπιαδες για μαθητες Λυκειου και πραγματα για τα οποια δεν γνωριζω τιποτα αυτη τη στιγμη.
Ο νεοφιλελές της διπλανής πόρτας
Άβαταρ μέλους
Hengeo
Real Name: Γιώργος

Δημοσίευση από Hengeo »

Καλωσήρθατε οι καινούργοι! :)

Για τα υπόλοιπα, προσωπικά δεν μπορώ καν να μπω στη λογική του ποιός είναι καλύτερος, και ακόμα περισσότερο, στην κλασσική ελληνική συνήθεια, του να σε συμβουλεύουν όλοι για όλα. Στην τελική, το καλό και το κακό είναι σχετικά, ανάλογα με το τι αποζητάει ο καθένας. Δηλαδή, πιο πολλά θα αποκομίσει κάποιος από ένα περιορισμένων δυνατοτήτων ιδιωτικό, αν πραγματικά το έχει βάλει σκοπό να μάθει, παρά από το καλύτερο πανεπιστήμιο της Ελλάδας, αν ο μόνος σκοπός του, είναι ο φραπές, οι αφίσες-πορείες-πανό, και στο τσακίρ κέφι το σπάσιμο καμερών-atm, ως 'αντίδραση'. Εδώ είναι ο παράδεισος, εδώ και η κόλαση μάζι..
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
Άβαταρ μέλους
barbara
Real Name: Νίκος

Δημοσίευση από barbara »

Αχχ....πρωτοετεις-πρωτοετεις....ομορφες αναμνησεις.....
καλη αρχη παιδια!!! 8)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ειδικά Θέματα”