[Προεδρικές Εκλογές ΣΕΜΦΕ] 10 Σεπτεμβρίου 2008

Ιδιαίτερα ζητήματα που απασχολούν τη ΣΕΜΦΕ (όπως π.χ., συνδικαλιστικά, επαγγελματικά δικαιώματα, πρόγραμμα σπουδών κτλ.)

Συντονιστές: antony07, Chris

Άβαταρ μέλους
Giannis_G
Real Name: Γιαπιτζάκης Ιωάννης Άγγελος
Facebook ID: 0

Re: [Προεδρικές Εκλογές ΣΕΜΦΕ] 10 Σεπτεμβρίου 2008

Δημοσίευση από Giannis_G »

Αγαπητε συναδελφε RAF αρχικα ειπα να μην συνεχισω τη συζητηση μαζι σου(οχι επειδη ειμαι εναντιων των ανθρωπων που εχουν καποια αντιθετη αποψη ισα ισα....αυτο ειναι δημοκρατια...)απλα εχουμε τελειως διαφορετικη και αντιθετη μπορω να πω εννοια για την δημοκρατια (βλεπε προλεγομενα σου ...RAF said:<<οσο για το ξυλο οπως προανεφερες δεν ειναι κακο της μιας πλευρας>>)Οχι εγω καταδικαζω καθε μορφη βιας απο που και αν προερχεται ειτε για καταστολη μιας πορειας(σε αυτο το κομματι συμφωνουμε..:) ) ειτε για την αναστολη ενος νομου....Για ετσι δν γινεται δουλεια...το μονο που γινεται ειναι να ανταλαζουμε μπουνιες...δν παει ετσι μπροστα αυτος ο τοπος...Πιστευω πρεπει να ωρισμασουμε πολιτικα...ειμαστε πολυ πισω σε σχεση με αλλους..Αυτο βεβαια εχει βαθυτερα αιτια και δικαιολογειται...Το μονο θετικο που βλεπω σε ολα αυτα ειναι μια πολιτικη αναστασωση που μονο μεσω αυτης μπορει να επελθει μια πολιτικη ωριμοτητα(οπως μετα την εφηβεια ερχεται η ωριμοτητα) και να σπασει το αποστιγμα (οσο γινεται) των πελατιακων σχεσεων(και αυτο εχει βαθυτερα κοινωνικα αιτια...μην ξεχναμε η Ελλαδα ενα μεγαλιο χωριο ειναι... :))Ομως θεωρω θεμελιο λιθο της δημοκρατιας τη δικαιοσυνη και οχι την αυτοδικια που μου θυμιζει παλαιοτερες εποχες

Επισης με θλιβει το γεγονος που αναφερεις οτι η κριτικη σταση απεναντι στα εαακ αυτους τους 2-3 μηνες ενοχλησε πολυ κοσμο....Να σου κανω μια ερωτηση;Αν εγω βγω και πω κατι δημοσια θα εχω και την αναλογη κριτικη ετσι πανε αυτα...Η κριτικη ειναι κομματι της δημοκρατιας και μαλιστα απο τα πιο ωραια..γιατι μεσα απο την κριτικη γεννιεται το καινουργιο..Επομενως τα εαακ πρεπει και εινια υποχρεωμενα οπως και οποιοσδηποτε που ασχολειται με αυτα να ακουει κριτικη...Αλλιως τι σοι δημοκρατια θα εχουμε;Να μιλαμε και να μας χειροκροτανε....δν παει ετσι....
Άβαταρ μέλους
RAF
Real Name: ......

Δημοσίευση από RAF »

Giannis_G έγραψε:Αγαπητε συναδελφε RAF αρχικα ειπα να μην συνεχισω τη συζητηση μαζι σου(οχι επειδη ειμαι εναντιων των ανθρωπων που εχουν καποια αντιθετη αποψη ισα ισα....αυτο ειναι δημοκρατια...)απλα εχουμε τελειως διαφορετικη και αντιθετη μπορω να πω εννοια για την δημοκρατια (βλεπε προλεγομενα σου ...RAF said:<<οσο για το ξυλο οπως προανεφερες δεν ειναι κακο της μιας πλευρας>>)Οχι εγω καταδικαζω καθε μορφη βιας απο που και αν προερχεται ειτε για καταστολη μιας πορειας(σε αυτο το κομματι συμφωνουμε..:) ) ειτε για την αναστολη ενος νομου....Για ετσι δν γινεται δουλεια...το μονο που γινεται ειναι να ανταλαζουμε μπουνιες...δν παει ετσι μπροστα αυτος ο τοπος...Πιστευω πρεπει να ωρισμασουμε πολιτικα...ειμαστε πολυ πισω σε σχεση με αλλους..Αυτο βεβαια εχει βαθυτερα αιτια και δικαιολογειται...Το μονο θετικο που βλεπω σε ολα αυτα ειναι μια πολιτικη αναστασωση που μονο μεσω αυτης μπορει να επελθει μια πολιτικη ωριμοτητα(οπως μετα την εφηβεια ερχεται η ωριμοτητα) και να σπασει το αποστιγμα (οσο γινεται) των πελατιακων σχεσεων(και αυτο εχει βαθυτερα κοινωνικα αιτια...μην ξεχναμε η Ελλαδα ενα μεγαλιο χωριο ειναι... :))Ομως θεωρω θεμελιο λιθο της δημοκρατιας τη δικαιοσυνη και οχι την αυτοδικια που μου θυμιζει παλαιοτερες εποχες
Δεν ξερω ζουμε στον ιδιο κοσμο? Εγω, εσυ και οποιοσδηποτε αλλος μπορει να εχει στον μυαλο του οτ ιθελει και να τ ολεει ελευθερα αλλα οταν ερχετε να αντιπαρατεθει με καποιον αλλον για το κοινο καλο δεν βλεπω πως γινετε να μην υπαρχουν συζητησεις επι συζητησεων προστριβες και εντασεις.ολα ειναι μεσα στο ''παιχνιδι''. Η πολιτικη ωριμοτητα που αναφερεις δεν θεωρω οτι ειναι η λυση για τον πολυ απλο λογο του οτι δνε θα αλλαξει κατι πραγματικα κατι αλλα μονο τα ατομα και οχι οι τροποι διαχειρισης....
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator
Real Name: Κώτσος Φίλ

Δημοσίευση από drcypher »

Hengeo έγραψε:1. Δεν είδα να κατεβαίνει κάποιος άλλος υποψήφιος. Αφού υπάρχουν τόσοι διαφωνούντες με την κα Κυριάκη, γιατί δεν υπήρξε ούτε ένας συνυποψήφιος; Μήπως γιατί απλά το να φωνάζεις γενικά και αόριστα, χωρίς να κάνεις κάτι άλλο, είναι το εύκολο; Αφού δεν είχε κανείς τα κότσια να 'αναμετρηθεί' με την κα Κυριάκη, ουσιαστικά την 'δικαίωσε', και άρα είναι άτοπο να κατακρίνεται τώρα η επανεκλογή της!
Δεν θα αναφερθώ στο τι είναι ή τι δεν είναι η πρόεδρος της σχολής, αλλά στο επιχείρημά σου, ως εκκίνηση για τα επόμενα που γράφεις. Για την θέση του προέδρου υπήρχε μόνο ένας υποψήφιος, συνεπώς είναι λίγο ανούσιο να επευφημεί ή να κατηγορεί κανείς. Αλλά -για σκέψου-, για την θέση του αντιπροέδρου υπήρχαν τρεις. Επειδή ήρθαν έτσι τα πράγματα (πλήρης απουσία ψήφων φοιτητών για οποιοδήποτε λόγο), η υπεύθυνη επιτροπή (όπως φαίνεται δια στόματος Ε. Αγγελόπουλου) πρότεινε και αποφάσισε τον πλέον αυθαίρετο και "δημοκρατικό" τρόπο που θα εξασφάλιζε την πάσει θυσία εκλογή αντιπροέδρου.

Έτσι όπως εγώ αντιλαμβάνομαι τα πράγματα, αυτή η λογική μου θυμίζει το γνωστό Νεοδημοκρατικό "η χώρα χρειάζεται αυτοδύναμη κυβέρνηση/ισχυρές πλειοψηφίες" ή εν γένει "η χώρα θα κυβερνηθεί ακόμη κι αν χρειαστεί να αποφασίσουμε ποιος θα την κυβερνήσει στρίβοντας ένα νόμισμα". Δεν ξέρω για την δική σου αντίληψη περί δημοκρατίας, αλλά -όπως θα'λεγε ο Καραμανλής- εμένα "δεν μ' αρέσουν αυτά".

Hengeo έγραψε:2. Θα συμφωνούσα αν είχαμε χούντα ή απολυταρχικό καθεστώς γενικά. Όμως ο τρόπος εκλογής των κυβερνήσεων, είναι δημορκατικός (έστω κατά 80-90%), οπότε η κυβέρνηση αυτή εκφράζει τα θέλω της πλειοψηφίας, είτε μας αρέσει είτε όχι! Και δυστυχώς η πλειοψηφία στην Ελλάδα (όπως π.χ. αυτοί που κάνουν τις καταλήψεις), κοιτάζει την πάρτη της, και δεν σέβεται τα δικαιώματα των άλλων, διότι έτσι μας έχουν μάθει οι γονείς μας, η παιδεία, όλοι. Και μην μου πεις για την αποχή, διότι όσοι απέχουν από κάτι τόσο σημαντικό, όπως οι εθνικές εκλογές, απλώς δείχνουν αβουλία-ασυνειδησία ως πολίτες, και είναι άξιοι της τύχης τους.
Θα προσθέσω στα σχόλια του noir επί της παραγράφου σου αυτής με τα εξής: Η εθελοδουλεία που επιδεικνύεις (και έχεις πολλάκις επιδείξει σε όμοιες ή αντίστοιχες συζητήσεις) είναι γούστο σου και δικαίωμά σου, συνεπώς δεν θα διαπραγματευτούμε αν θα την αλλάξεις... Κράτα την! Αξίζει, παρόλα αυτά, να δούμε κάποιες πρακτικές παραμέτρους που απορρέουν από την οπτική σου (ή την αντίθετή της).

Κατ' αρχάς ας συμφωνήσουμε στο πόσο ιδανική θα ήταν η κοινωνία στην οποία καθένας θα είχε ένα κριτήριο επιλογής και απόφασης (ή εκλογής) και θα ζητούσε να το εκφράσει, π.χ. μέσω της συμμετοχής του σε μια συνέλευση ανθρώπων ή σε μια εκλογική διαδικασία. Ας δεχτούμε, επίσης, (σε ικετεύω) ότι αυτό το πράγμα απέχει τάξεις μεγέθους από την παρατηρούμενη πραγματικότητα.

Ο νέος νόμος-πλαίσιο προβλέπει και ζητά την συμμετοχή των φοιτητών (με κανονικοποίηση/ποσόστοση=σχετική αξία της ψήφου των φοιτητών προς εκείνη των μελών ΔΕΠ) στην ανάδειξη της διοίκησης του ιδρύματος και της σχολής τους. Ας αγνοήσουμε το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών θα ψηφίσει αναλόγως με το τι (ραδιο-αρβύλα) άκουσε πριν πάει να ρίξει το χαρτάκι ή βασισμένοι στο αν ο Χ υποψήφιος πρόεδρος ήταν καλός καθηγητής ή βαθμολογητής στις εξετάσεις. Ας υποθέσουμε, δηλ. ότι το κριτήριο επιλογής του μέσου φοιτητή για την διοίκηση της σχολής θα σχετίζεται με την ουσία, δηλ. με την ικανότητα του υποψηφίου να διοικήσει τη σχολή.

Στην πράξη, πόσοι φοιτητές (που δεν πρόσκεινται ή ανήκουν σε εξαρτημένη ή ανεξάρτητη παράταξη) επεχείρησαν να ψηφίσουν; Δέχομαι ότι η παρουσία ΕΑΑΚ ή ΠΚΣ λειτούργησε ανασταλτικά, και γι'αυτούς που πήγαν και γι'αυτούς που μπορεί να σκέφτονταν να πάνε. Τελικά, όμως, πόσοι φοιτητές ήθελαν να ψηφίσουν και οι "τραμπούκοι" τους στέρησαν αυτό το δικαίωμα; Να πούμε 100 στους 1500; Θες να πούμε καλύτερα 300 στους 1500; Θα πήγαιναν 500 φοιτητές να ψηφίσουν και οι τραμπούκοι τους φοβέρισαν; Ας κρατήσουμε αυτόν τον αριθμό (που η γνώμη μου είναι ότι απέχει τουλάχιστον μια τάξη μεγέθους από τον πραγματικό).

Για να δούμε, λοιπόν, τι θα γινόταν αν 500 φοιτητές δεν εμποδίζονταν από τους αριστερούς και τελικά ψήφιζαν για πρόεδρο...
  • Η εν λόγω διάταξη του νέου Ν.Π. θα έμπαινε σε εφαρμογή, με ό,τι αυτό συνεπάγεται ή σημαίνει για τον καθένα.
  • Στην εκλογική διαδικασία (από φοιτητικής άποψης) θα είχαμε περίπου 30% συμμετοχή. Με απλή αφαίρεση θα λέγαμε ότι θα υπήρχε 70% αποχή.
  • Άσχετα με τους παραπάνω αριθμούς, ο εκλεγμένος πρόεδρος θα είχε αναδειχθεί (στους τύπους τουλάχιστον) από φοιτητές και καθηγητές, δηλ. από όλο το ενδιαφερόμενο ακαδημαϊκό σώμα.
  • Δεν μπορώ να ξέρω τι γίνεται στο μυαλό του καθενός, αλλά δεν θα μου φαινόταν παράξενο αν η γνώμη ενός προέδρου (ή εν γένει αξιωματούχου) ξαφνικά παρουσιαζόταν ως πιο αδιαμφησβήτητη μόνο και μόνο επειδή πλέον ο εν λόγω δεν έχει εκλεγεί από 100 καθηγητές αλλά από τους φοιτητές και τους καθηγητές (χωρίς αναφορά σε ποσοστά).
  • Άτομα σαν τον Hengeo θα ήταν πρόθυμα να δεχτούν οποιαδήποτε πρόταση ή διάταξη της διοίκησης με το (ουσιαστικά ψεύτικο) πρόσχημα της καθολικής ψηφοφορίας (άρα και ισχύος).

Hengeo, και αγαπητοί συνάδελφοι με την νοοτροπία του Hengeo (δηλ. "νυν υπέρ πάντων ο ΝΟΜΟΣ"), θα ήθελα να σας κάνω μερικές ερωτήσεις:
  • Η αυθαίρετη οντότητα του λεγόμενου "νομοθέτη" (όπως αναφέρεται στα ακαδημαϊκά συγγράμματα δικαίου ή πολιτικής) είναι ένα συγκεκριμένο επιτελείο νομικών της κυβέρνησης. Δέχεστε ότι αυτό το επιτελείο έχει την δυνατότητα και την ικανότητα να διατυπώνει προτάσεις που ο καθένας θα μπορεί να αναβαθμίσει από απλούς ρυθμιστικούς κανόνες σε κανόνες ηθικής;
  • Αν ναι, πόσο χαμηλή αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση μπορείτε να έχετε ώστε να επιτρέπετε τέτοιο σκανδαλώδη ετεροπροσδιορισμό της ηθικής που δέχεστε και εφαρμόζετε;
  • Πριν από κάποια χρόνια υπήρχαν άνθρωποι που αγοράζανε ακριβούς υπολογιστές ενώ δεν είχαν καμία γνώση, και τελικά κατέληγαν να τους διακοσμούν με λουλουδάκια και χρωματάκια ίσα για να καμαρώνουν για τον ακριβό και δυνατό υπολογιστή τους. Αντίστοιχα, σήμερα, κάποιοι άνθρωποι ζητούν καθολική ψηφοφορία φοιτητών (αγνοώντας κάθε άλλη παράμετρο) ακόμη κι αν αυτή η καθολική ψηφοφορία οδηγήσει σε πιο χυδαίο παιχνίδι συνδικαλιστικής και κομματικής συναλλαγής εξ' αιτίας της πανηγυρικής αδιαφορίας του φοιτητικού κόσμου για τα διοικητικά της σχολής. Τι σας νοιάζει τελικά; Να μπορούν να ψηφίσουν όλοι ακόμη κι αν δεν το κάνει κανένας ή να οριστεί και να εφαρμοστεί μια λύση η οποία δεν θα ακούγεται μόνο όμορφα στα αυτάρεσκα εφηβικά αφτάκια ορισμένων, αλλά θα μπορεί να εφαρμοστεί με αρτιότητα και ουσία;
  • Άραγε, αυτά ακριβώς τα χαμηλά ποσοστά συμμετοχής δεν είναι τα μείζονα επιχειρήματα όσων αμφισβητούν την ισχύ των αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων των Φοιτητών; Θα μιλάνε έτσι και για τις αποφάσεις της Διοίκησης ή θα υιοθετήσουν (για άλλη μια φορά) δυο μέτρα και δυο σταθμά;

Hengeo, δεν ξέρω αν έχεις ακούσει ποτέ Ελληνοφρένεια. Είναι μια χιουμοριστική εκπομπή, συχνά έχει κάποια πολιτική απόχρωση αλλά κατά κανόνα "πουλάει" σάτιρα. Ακόμη και σε αυτή τη σάτιρα, υπάρχουν γιαγιάδες και παπούδες που παίρνουν και ρίχνουν παναγίες επειδή "τα παλιόπαιδα πιάνουν στο στόμα τους τον ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ" ή "κοροϊδεύουν τον ΓΙΩΡΓΑΚΗ" ή επειδή "ειρωνεύονται/αμφισβητούν την ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ" ή τελικά "περιφρούν τον ΝΟΜΟ". Πίστευα ότι σε 10 χρόνια αυτή η ξεροκέφαλη γενιά των εκ γενετείς πληβείων θα εξέλειπε.

Είσαι ο άνθρωπος που μου προκαλεί το άγχος ότι ίσως οι πολιτικές ιδεοληψίες κληροδοτούνται από γενιά σε γενιά. Κοιτάω γύρω μου και βλέπω πολλές μικρές χούντες, και αυτό θα συμβαίνει πάντα. Αυτό που δεν μπορώ να χωνέψω, όμως, με τίποτα, είναι νέους ανθρώπους να ζητάνε τόσο έντονα και "φιλοσοφημένα" την επόμενη μικρή χούντα που θα ορίζει την μίζερη ζωούλα τους.
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
tatoulis

Δημοσίευση από tatoulis »

re raf...mas eipes gia panepistimio peiraia se proigoumeno post sou...
afou oi apofaseis tou sulogou elegan na mhn ginoun oi ekloges me ton neo nomo kai sto papei ipirhe apofasi apo ton syllogo na ginoun oi ekloges, ti pigan na kanoun ta eaak ekei pera?
alla ksehasa...ta eaak pou vlepoun bravous se oli tin athina einai ta eaak emp einai pou perysi simperiferontan san bravoi gyrizontas apo sholi se sholi (vlepe nomiki, papei klp...)
na sou thymiso oti den einai dika mou logia auta...akoma kai i idia i pks katadikase tis symperiferes autes ton eaak perysi san akraies...fantasou...
Άβαταρ μέλους
O kanenas
Real Name: Αφροξυλάνθη
Τοποθεσία: Within search engines that search engines that search
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O kanenas »

tatoulis έγραψε:akoma kai i idia i pks katadikase tis symperiferes autes ton eaak perysi san akraies...fantasou...
Καλά, αυτό δε λέει τίποτα. Έτσι κι αλλιώς, η ΠΚΣ με τα ΕΑΑΚ δεν έχουν την καλύτερη σχέση... Ανταγωνιστικές παρατάξεις είναι.

Θα βγω λίγο offtopic:
Giannis_G έγραψε:Οχι εγω καταδικαζω καθε μορφη βιας απο που και αν προερχεται ειτε για καταστολη μιας πορειας(σε αυτο το κομματι συμφωνουμε..:) ) ειτε για την αναστολη ενος νομου....Για ετσι δν γινεται δουλεια...το μονο που γινεται ειναι να ανταλαζουμε μπουνιες...
Η βία δυστυχώς δεν υπάρχει μόνο σε μορφή μπουνιών. Και ακόμα πιο δυστυχώς, υπάρχει σε μορφές που δύσκολα γίνεται φανερή. Και ακόμα ακόμα πιο δυστυχώς, υπάρχει παγκόσμια. Από τις εμπόλεμες χώρες, όπου εκεί είναι πιο φανερά τα πράματα, μέχρι και αυτές που ανθίζουν πολιτισμικά και οικονομικά. Στις τελευταίες είναι που η βία κρύβεται σε πολλές πτυχές της καθημερινής ζωής και δεν γίνεται αντιληπτή, επειδή κατά κύριο λόγο ο κόσμος την έχει συνηθίσει ή δεν έχει γνωρίσει κάτι διαφορετικό.

Να πιάσω την Ελλάδα, αφού αυτήν γνωρίζω καλύτερα. Τρανταχτό παράδειγμα ψυχολογικής βίας που σχεδόν όλοι οι μαθητές βιώνουν είναι οι πανελλήνιες. Άλλο: το επιβεβλημένο 8ωρο, για να δίνει ο εργαζόμενος στο αφεντικό τον κόπο του σε μορφή χρημάτων, ενώ ο ίδιος μπροστά στην αξία της εργασίας του πληρώνεται πολύ λιγότερα. Άλλο: οι διαφημίσεις, όπου εμμέσως πλην σαφώς επιβάλλονται πρότυπα σε πολλούς τομείς της καθημερινότητας. Από το πώς πρέπει να ντύνεται και να συμπεριφέρεται η γκόμενα για να ρίξει τον γκόμενο (και το αντίστροφο) μέχρι και το τι πρέπει να ταΐζει η μάνα το μωρό της για να μεγαλώσει "σωστά". Το επιβεβλημένο σύστημα παιδείας, το οποίο δεν ικανοποιεί κανέναν μα κανέναν, δεν είναι μια μορφή βίας?

Κατ'εμέ, το να καταδικάζονται τραμπουκισμοί, χωρίς να δίνεται σημασία στις καταστάσεις, είναι κοντοφθαλμία. Όπως επίσης, κοντοφθαλμία είναι το να μην καταδικάζεται ένας νόμος που έχει επιβληθεί από ανθρώπους, τους οποίους ελάχιστα θα επηρεάσει, για ανθρώπους των οποίων τη ζωή θα αλλάξει κατά πολύ, ενώ παράλληλα ένα τεράστιο κομμάτι των δεύτερων δεν συμφωνούν μ'αυτόν (τον νόμο). Μετά απ'αυτό, όταν επιπρόσθετα καταδικάζεται η σωματική βία που ασκείται από τους διαφωνούντες προς την εξουσία και τους προστάτες της (aka μπάτσοι), τότε φτάνουμε σε επίπεδα τύφλωσης.
R.I.P.
Life is so vain, but death equals pain
So let's make one more attempt and live with nothing to gain
Άβαταρ μέλους
RAF

Δημοσίευση από RAF »

tatoulis έγραψε:re raf...mas eipes gia panepistimio peiraia se proigoumeno post sou...
afou oi apofaseis tou sulogou elegan na mhn ginoun oi ekloges me ton neo nomo kai sto papei ipirhe apofasi apo ton syllogo na ginoun oi ekloges, ti pigan na kanoun ta eaak ekei pera?
alla ksehasa...ta eaak pou vlepoun bravous se oli tin athina einai ta eaak emp einai pou perysi simperiferontan san bravoi gyrizontas apo sholi se sholi (vlepe nomiki, papei klp...)
na sou thymiso oti den einai dika mou logia auta...akoma kai i idia i pks katadikase tis symperiferes autes ton eaak perysi san akraies...fantasou...
Εγω σου μιλησα για 2,5 χρονια κινηματος. Και επισης τι δεν ειχε μπραβους το παπει και τον νομαρχιακο συμβουλο της νδ να τους δινει εντολες για την ""δημοκρατικη"" διεξαγωγη των εκλογων?(χααχαχ) Και μην ανοιγεις το κουτακι με τις μ%$%@#ς γιατι δεν ξερεις τι λες. οσο γι αυτο με την πκσ δεν το σχολιαζω....Και για να τελειωνουμε το βρισκεις λογικο αντι να μη μιλαμε για το νομο και τις επιπτωσεις του να παραπονιεσε για γεγονοτα που δεν εχουν υποσταση?Αλλα μηπως δεν σε συμφερει να μιλαμε για το νομο?? Επειδη στις γ.σ. δεν μπορεις να παρεμβεις οπως στις εκλογες για τα ψηφια καθεσε και λες μ%#$%@ς σε ενα forum μπας και σωσεις την κατασταση..αλλα δεν σωζεται.....τελος.
fotispnb

Δημοσίευση από fotispnb »

Κανείς απ' ότι βλέπω (επιβεβαιώνοντας και τον κανόνα) δεν προτίθεται να σεβαστεί ότι υπάρχει διαφορετική άποψη. Όλοι νομίζουμε (και καλά κάνουμε) ότι κατέχουμε την αλήθεια.

Στην πραγματικότητα αυτό που κατέχουμε είναι μια υποκειμενική αλήθεια, η οποία συνδιαμορφώνεται από το περιβάλλον μας, τα βιώματα μας, τα γονίδια μας.

Για να καταφέρουμε να επιβιώσουμε ως ανθρώπινο είδος, φτιάξαμε κοινωνίες. Καθόσον σ'αυτές κοινωνίες υπήρχαν διαφορετικές απόψεις, "αποφασίσαμε" τελικά να επικρατεί η πλειοψηφία και όχι ο νόμος του ισχυρού (επιβολή λόγω δύναμης μέσω της βίας), διότι φαινόταν πιο ευσταθές σύστημα (κι όχι πιο ηθικό) και υπηρετούσε καλύτερα τον αρχικό στόχο: επιβίωση (η επιβίωση με την εξέλιξη των κοινωνιών άλλαζε σε ευημερία) όλων των μελών της κοινωνίας.

Φυσικά, το παραπάνω παρέμεινε ένα ιδανικό σύστημα. Διότι στην πράξη κανείς δεν ήταν έτοιμος να δεχθεί την επικράτηση διαφορετικής άποψης, υιοθετώντας γι'αυτό το λόγο κάθε μέσο ώστε να επιβάλλει τη δική του αλήθεια. Εδώ αρχίζει να είναι απαραίτητη κι η έννοια της ηθικής – δε θα αναφερθώ στους νόμους. Δυστυχώς, το εμπόδιο της ηθικής ξεπεράστηκε με την απλή σκέψη: ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Βέβαια, η ηθική καθίσταται απολύτως αναγκαία για μια ακόμη φορά (και αν θέλετε σε τελική ανάλυση προς επίτευξη του αρχικού στόχου, δηλαδή της επιβίωσης και ευημερίας όλων των μελών της κοινωνίας) προκειμένου να υπερασπιστεί τη διαφορετικότητα και να εμποδίσει εξοντωτικές για μέλη της κοινωνίας πλειοψηφικές αποφάσεις (βλέπε φανατικά θρησκευόμενες κοινωνίες). Η ηθική, λοιπόν, είναι η σπίθα για τους αγώνες σε μια κοινωνία.

Εδώ δημιουργείται μια σειρά ερωτημάτων που αφορούν στις μορφές που μπορούν να πάρουν οι αγώνες. Διότι ο οδηγός τους, δηλαδή η ηθική, εκπορεύεται από την ανάγκη για ευημερία όλων των μελών και όχι για παράδειγμα από θρησκευτικά δόγματα. Δηλαδή, γεννάται το ερώτημα πότε ο αγώνας μας για κάτι υποθάλπει αυτό το κάτι.

Έχω την αίσθηση ότι δεν υπάρχει ουσιαστική απάντηση, κι εδώ νομίζω ότι εμπίπτουν κι οι διαφωνίες σας.

Όπως είπα και στην αρχή, εφόσον οι επιστήμες πλέον μας εξηγούν τους παράγοντες που διαμορφώνουν τη δικιά μας αλήθεια, οφείλουμε να είμαστε περισσότερο διαλλακτικοί, να σεβόμαστε και να λαμβάνουμε σοβαρά τη διαφορετική εκδοχή της αλήθειας. ΔΙΟΤΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕ ΣΥΝΙΣΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ.

Υ.Γ. Αναλογιστείτε πόσες φορές γίνατε έξαλλοι με μια διαφορετική από τη δική σας άποψη και έπειτα από αρκετό καιρό αναθεώρησατε (αν όχι το "δίκιο" της διαφορετικής, τουλάχιστον το "λάθος" της δικής σας).
Άβαταρ μέλους
C0n
Real Name: Κωνσταντίνος

Δημοσίευση από C0n »

Αρχικα ζηταω μια μεγαλη συγγνωμη απο τον webmaster και τους moderators για την ζημια που προκαλουμε στο φορουμ λογω off topic.Να ειστε σιγουροι οτι δεν θα ξαναδημοσιευσω μηνυμα στο θεμα αυτο, ομως πριν διακοψω θα ηθελα να υπογραμμισω καποια απαραδεκτα σχολια κ επιχειρηματα που εγιναν απο συναδελφους-μελη των ΕΑΑΚ, τα οποια προκαλουν τοσο το θυμο οσο και τον γελωτα σε εναν ωριμα σκεπτομενο ανθρωπο:

(1)
RAF έγραψε:Οπα ρε μεγαλε πεφωτισμενε δαπιτη....θα σου στειλω αυτο και τελος γιατι δεν εχει πλεον νοημα η αντιπαραθεση μεσα στο forum...Σε πειραξε κανενας εαακιτης ρε? η ηρθε εαακιτης απο αλλη σχολη να διαπραγματευτει μαζι σου??
πολυ ωραια.Τολμας να καταγραφεις καταφανη ψεμματα απευθυνομενος σε λογικους ανθρωπους οι οποιοι θελουν να αυτοαποκαλουνται επιστημονες, ανθρωπους που διαθετουν ορθη κριση και τετραγωνη λογικη.ΠΡΩΤΟΝ, πολυ βιαζεσαι να χαρακτηρησεις ιδεολογικα ανθρωπους οι οποιοι απλα εχουν διαφορετικη αποψη απο εσενα.Αμεση ανταποκριση απο σενα ηταν ο χαρακτηρισμος μου ως ΔΑΠΙΤΗ(ασχετα αν ισχυει ή οχι) κ εγω απλα διερωτωμαι.ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΣΤΑΣΗ ΣΟΥ ΑΥΤΗ ΦΑΚΕΛΩΜΑ,ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΑ,ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΑ Κ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ πραγματα δηλαδη για τα οποια κατηγορεις αλλους?Την απαντηση την αφηνω στον αναγνωστη, μιας και δεν εχω συνηθησει στην πλυση εγκεφαλου κ την ετεροκατευθηνση της κοινης γνωμης οπως εσυ.το δευτερο σκελος της ερωτησης σου ηταν αν με πειραξε κανενας ΕΑΑΚιτης ποτε η αν εχει ερθει ποτε εαακιτης να διαπραγματευτει μαζι μου.Να σου φερω λοιπον δυο παραδειγματα απο το αγαπημενο σου μεσο αυτοδιοικησης,την Γενικη Συνελευση του Φοιτητικου Συλλογου.Στην ξακουστη και πολυτραγουδισμενη συνελευση-Ρινγκ ειμουνα μεσα κ πραγματικα φοβηθηκα για την ζωη μου σε μια κοκορομαχια με την ΠΚΣ ανευ λογου και περιεχομενου.Δευτερον, αν θυμαμαι καλα τα ΕΑΑΚ ηταν η παραταξη που στην τελευταια συνελευση πριν τις εκλογες του Μαιου(αν δεν κανω λαθος ως προς το σε ποια συνελευση το γεονος ελαβε χωρα) επιστρατευθηκε Μιχανολογος Μηχανικος/πρωην μελος των ΕΑΑΚ ΜΜ, οχι για να διαπραγματευθει, αλλα να προσπαθησει ΝΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΝΟΜΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΟΤΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΥΠΕΦΕΡΕ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ.καταλαβαινεις τι ειχατε κανει?ειχατε δωσει βημα σε ανθρωπο που δεν ηταν μελος του φοιτητικου συλλογου, την ιδια στοιγμη που φιμωνατε συγκεκριμενο αποφοιτο τις ΣΕΜΦΕ με παροιμιωδη μανια με δικαιολογια οτι "πλεον δεν ειναι μερος του φοιτητικου συλλογου".παμε παρακατω...
RAF έγραψε:Συνηθως το καλοκαιρι που ειναι κλειστες οι σχολες και εν μεσω εξεταστικης δεν γινονται Γ.Σ. και αυτο η κυβερνηση το εκμεταλευτικε για να περασει στα μουλοχτα το νομο..
εχεις δικιο.Η κυβερνηση επωφεληθηκε την δικια σου καλοκαιρινη αδρανεια κ περασε τον νομο για τα ΚΕΣ κ οχι μονο.εσυ ως σκεπτομενος ανθρωπος, τι μπορεις να κανεις?να επιδω8εις βιαιοπραγιες,φασιστικες απαγορευτικες ενεργειες(παντα υπο την σκια του ασυλου ως κλασσικος "τζαμπα μαγκας") κ απειλητικη σταση κατα μελων της ΔΕΠ ή ακομα και κατα των ιδιων σου των φιλων οπως αναφερεται σε ενα post απο συναδελφο(ΔΑΠιτη κατα την δικια σου αποψη, παντα λογω της διαφοροποιησης απο την δικια σου αποψη),με αποτελεσμα οχι το επιθυμητο για σενα αλλα το ακριβως αντι8ετο(δινοντας δηλαδη την ευκαιρια στους καθηγητες να "τα κανονισουν" μονοι τους?αυτες ειναι δημοκρατικες αξιες και η συλλογικοτητα τις οποιες επικαλεισαι?απο ολους τους ομιλιτες σου στις συνελευσεις ακουω καταληψεις,διαδηλωσεις κ πορειες ως τροπους παλης διαμαρτυριας.ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΚΑΜΙΑ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΚΙΝΗΣΗ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΥΣ ΣΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΑΣ,οι οποιοι εχουν δικαιωμα να εφαρμοσουν τις ρυθμισεις του "νομοθετη" και οχι να ακολου8ησουν εσας στο γκρεμο.Αν οντως θεωρεις πιο δικαια την εκλογη μεσω παραταξεων αντι για την καθολικη ψηφοφορια τοτε λυπαμαι αλλα δεν εχεις καμια επιγνωση του δικαιου-αδικου και εχω αρχισει να υποψιαζομαι το τι ειδους αλεισβερησια μπορει να εχει η παρατξη σου με το καθηγητες.Επισης:

(2)
RAF έγραψε: Τι εχεις μεσα στο κεφαλι σου?? Ειδαμε ποιοι ηρθαν να ψηφισουν....Πρωτον τα κολλητιληκια με το καθηγητικο μπλοκ τις δαπ και τις πασπ και οι ψηφοι που επερναν με βαση τον παλιο νομο στις πρυτανικες-προεδρικες εκλογες δεν αλλαζει καθολου..Αυτο γιατι οχι μονο αυτοι που ηρθαν να ψηφισουν ηταν οι συνηθεις υποπτοι αλλα και βαση τη νεα διαταξη για τις εκλογες νομιποιηται ο πρυτανης η προεδρος να μην σεβεται το ανωτατο οργανο των φοιτητιτων την γ.σ. που ειναι η πραγματικη ΑΜΕΣΟ-δημοκρατικη και μαζικη διαδικασια. Ετσι λοιπον με τον ν.ν.π. θα γινετε ολοκληρος προεκλογικος αγωνας απο πρυτανεις Σταυρωστε με σταυρωστε με και απο παραταξεις που θα τους προτεινουν και οπως καταλαβαινουμε οσους ψηφους επερνε π.χ. η δαπ στις φοιτητικες εκλογες αλλες τοσες θα περνει και ο υποψηφιος τους στις πρυτανικες.....
Για να σου αποδει3ω το μεγεθος της ανοησιας σου συναδελφε.
1ον,εχεις κατι εναντιον αυτων που ηρθαν να ψηφισουν?Γιατι εγω που διαβασα το παραπανω αποσπασμα κετευθειαν και συνδυαζοντας τα οσα εχεις πει στις δημοσιευσεις σου ηρθα σε μια συγχυση.Πως γινεται ενας ανθρωπος που απαιχθανεται το φακελωμα και καταγγελει την αντιπαλη παραταξη για αυτο,ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΤΑΜΠΕΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ "ΚΟΛΛΗΤΩΝ" ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΙΚΩΝ ΜΠΛΟΚ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΥΤΟΙ ΣΥΝΑΝΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ.νομιζω προκειται για τον ορισμο του φακελωματος στο οποιο χωρις ιχνος ντροπης υπερηφανευεσαι οτι καταφευγεις προκειμενου να υποστηριξεις την πολιτικη σου συμπεριφορα.

2ον,για μια ακομα φορα αναφερεσαι στο " η προεδρος να μην σεβεται το ανωτατο οργανο των φοιτητιτων την γ.σ. που ειναι η πραγματικη ΑΜΕΣΟ-δημοκρατικη και μαζικη διαδικασια."
και επαναλαμβανω.ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΕ ΜΕΣΩ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ Η ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ-ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ,κ ειναι παρα πολυ σημαντικο να επικαλεισαι ως καλυμα για τις πραξεις κ τις ιδεες σου το μονο μεσο ουσιαστικης αντιστασης των φοιτητων, με αποτελεσμα την υποβαθμιση του σε...περιουσιακο σου στοιχειο ισως?εσυ γνωριζεις καλυτερα.και
3ον, ναι, προτιμω ο καθε υποψηφιος προεδρος να διεξαγει μια ατυπη προεκλογικη εξστρατεια, δεσμευομενος στους φοιτητες για το εργο που καλειται να επιτελεσει, παρα να ερχεται σε συμφωνια με την πλειοδοτεισα παραταξη σε συναλλαγες κατω απο το τραπεζι.Δηλαδη τι φοβασαι?οτι αφου η δαπ οπως ανεφερες εχει υψηλοτερα ποσοστα στις εκλογες απο οτι τα ΕΑΑΚ, 8α παραγκωνισει τον υποψηφιο που εσυ στηριζεις?? Φαιδροτατο....

//(3)
RAF έγραψε:οσο για το ξυλο οπως προανεφερες δεν ειναι κακο της μιας πλευρας...σε μια περιοδο αναταραχης συμβαινουν τετοια περιστατικα αλλα εκτος αυτου και η σταση καποιων που μιλουσαν απαξιωτικα για 2-3 μηνες για τα εαακ χωρις να κανουν και κριτικη για κατι αλλο ουσιαστικα εξοργισε πολλοι κοσμο...
Και μετα την επησιμοποιηση της προσκολλησης ταμπελας στον καθενα, ερχεται και αποδεικνυεται περιτρανα ο τραμπουκισμος και ο ακραιος φονταμενταλισμος που αντιπροσωπευει η εν λογω παραταξη.ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΟΙ ΒΙΑΙΟΠΡΑΓΙΕΣ ΦΑΝΤΑΖΟΥΝ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΛΗΞΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΩΝ ΚΑΘΩΣ ΕΙΝΑΙ ΛΕΕΙ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΕΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗΣ.καταρχην, εγω δεν βλεπω καμια αναταραχη, εκτος εαν οντως ζουμε σε διαφορετικα παραλληλα συμπαντα.Βρισκομαστε σε μια περιοδο δυσκολων συγκιριων μεσα σε μια παγκοσμια οικονομικη υφεση, κ εσυ προτιμας αντι να στηρι3εις μια μαζικη προσπαθεια γενικοτερης εξυγειανσης,να θετεις μονο κ αλλα εμποδια, ,με μοναδικο αποτελεσμα την επαληθευση της τραγικης σου καταστασης, αδιαλλαξιας και διαφθορας.Εισαι μελος μιας παρατα3ης-αγκαθι στην ευνομουμενη ελληνικη κοινωνια,η οποια τρεφεται παρασιτικα απο την αθλιοτητα που επικρατει στο δημοσιο ελληνικο πανεπιστημιο σημερα.κ το μονο που διαιωνιζει αυτη της την καλοπεραση ειναι η μονιμη εγκαθιδρυση μιας χαοτικης καταστασης,ως επι το πλειστω μεσα στα ορια της πολυτχνειουπολης.και οσο για την τελευταια σου φραση...τι εννοεις δηλαδη?οτι οποιος τολμησει να μιλησει εναντια στα ΕΑΑΚ, θα πεσει θυμα ξυλοδαρμου?γιατι ενα απο τα βασικοτερα χαρακτηριστικα της δημοκρατιας την οποια οποτε σε βολευει, επικαλεισαι, ειναι η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ-ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΙΔΕΩΝ.Δυστυχως ομως,οταν ο εξτρεμισμος κορυφωνεται, στα ματια του "νταη"(!!!) ως μονη διεξοδος φαινεται μονο η Βια.
coyote έγραψε:Ναι! Όταν ο νόμος είναι κόντρα στις ανάγκες της κοινωνίας, κόντρα στην πλειοψηφία του λαού, κόντρα σε αυτούς που έχουν ανάγκη, κοντρα στην παιδεία τότε ναι το πλαίσιο είναι πάνω απο τον νόμο!
///

Α μαλιστα.ωστε η πλειοψηφια και σε κοινοβουλευτικο και σε φοιτητικο αλλα και σε κοινωνικο επιπεδο ειναι με το μερος σας...αναρρωτιεμαι βεβαια με τοση κοινοβουλευτικη δυναμη, γιατι ο ΕΝΑΝΤΙΑ(κοινοβουλευτικη παραταξη των ΕΑΑΚ)σε εκλογες και δημοσκοπησεις παραμενει εκτος βουλης, κατω ακομα και απο οικολογους-πρασινους και ενωση κεντροων?γιατι σε πανελλαδικο φασμα η δαπ και η πασπ παραμενουν πρωτες στην πλεοωηφια των σχολων, πανω απο καθε ειδους αγωνιστες και επαναστατες?γιατι ο λαικη μαζα που σε στηριζει δεν ξεσηκωνεται να ριξει την κυβερνηση?Αντι για αυτα εγω βλεπω ενα τσουρμο 500 ατομων σε καθε διαδηλωση και περιπου δεκα(10!) ατομα να κρατανε καθε φορα την καταληψη?αυτη ειναι η πλειοψηφια του λαου κ η μαζικη κινητοποιηση?μου φαινεται οτι εκτος απο ανυπαρκτη αισθηση διαχωρισμου σωστου-λαθους πασχετε ως παραταξη και απο φαντασιοπληξια.Τωρα ειναι που αρχιζω να αμφιβαλλω και για την ικανοτητα των ΕΑΑΚ να σταθουν πολιτικα αναμεσα σε περιβαλλον σοβαρα σκεπτομενωβ ατομων...
drcypher έγραψε:θα ήθελα να σας κάνω μερικές ερωτήσεις:

Η αυθαίρετη οντότητα του λεγόμενου "νομοθέτη" (όπως αναφέρεται στα ακαδημαϊκά συγγράμματα δικαίου ή πολιτικής) είναι ένα συγκεκριμένο επιτελείο νομικών της κυβέρνησης. Δέχεστε ότι αυτό το επιτελείο έχει την δυνατότητα και την ικανότητα να διατυπώνει προτάσεις που ο καθένας θα μπορεί να αναβαθμίσει από απλούς ρυθμιστικούς κανόνες σε κανόνες ηθικής;

Αν ναι, πόσο χαμηλή αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση μπορείτε να έχετε ώστε να επιτρέπετε τέτοιο σκανδαλώδη ετεροπροσδιορισμό της ηθικής που δέχεστε και εφαρμόζετε;

Πριν από κάποια χρόνια υπήρχαν άνθρωποι που αγοράζανε ακριβούς υπολογιστές ενώ δεν είχαν καμία γνώση, και τελικά κατέληγαν να τους διακοσμούν με λουλουδάκια και χρωματάκια ίσα για να καμαρώνουν για τον ακριβό και δυνατό υπολογιστή τους. Αντίστοιχα, σήμερα, κάποιοι άνθρωποι ζητούν καθολική ψηφοφορία φοιτητών (αγνοώντας κάθε άλλη παράμετρο) ακόμη κι αν αυτή η καθολική ψηφοφορία οδηγήσει σε πιο χυδαίο παιχνίδι συνδικαλιστικής και κομματικής συναλλαγής εξ' αιτίας της πανηγυρικής αδιαφορίας του φοιτητικού κόσμου για τα διοικητικά της σχολής. Τι σας νοιάζει τελικά; Να μπορούν να ψηφίσουν όλοι ακόμη κι αν δεν το κάνει κανένας ή να οριστεί και να εφαρμοστεί μια λύση η οποία δεν θα ακούγεται μόνο όμορφα στα αυτάρεσκα εφηβικά αφτάκια ορισμένων, αλλά θα μπορεί να εφαρμοστεί με αρτιότητα και ουσία;

Άραγε, αυτά ακριβώς τα χαμηλά ποσοστά συμμετοχής δεν είναι τα μείζονα επιχειρήματα όσων αμφισβητούν την ισχύ των αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων τιτητών; Θα μιλάνε έτσι και για τις αποφάσεις της Διοίκησης ή θα υιοθετήσουν (για άλλη μια φορά) δυο μέτρα και δυο σταθμά;

χαιρετιζω με την σειρα του τον επομενο συναδελφο, ο οποιος προσπαθωντας να παραστησει την διανοια στον ρητορικο λογο, αθελα του θετει σοβαρα ζητηματα προς συζητηση.Οφειλω να του αναγνωρισω την προσπαθεια αυτη,ωστοσο συναδελφε την επομενη φορα που θα δοκιμασεις να μιλησεις στο ιδιο υφος, προσπαθησε να μαθεις την εννοια και τη χρηση της λεξης "η8ικη".Προκειται για μια πολυ σημαντικη λεξη που εκφραζει στην ουσια αξιες πιο βαθιες απο οσο μπορεις εσυ να αντιληφθεις.και ξεκιναω:

υπαρχει συγκεκριμενος λογος για τον οποιο ο νομοθετης αποτελει μια γενικευμενη εννοια και ακανονιστη οντοτητα.Πολυ απλα επειδη δεν μιλαμε ουτε για συγκεκριμενους νομοθετες,ουτε για κοινοβουλευτικες ομαδες,ουτε καν για ολοκληρα βουλευτικα σωματα.Απευθυνομαστε σε ολους εκεινους, οι οποιοι απο τις απαρχες της ιστοριας του συγχρονου ελληνικου κρατους μεχρι και μετα την μεταπολιτευση, εδωσαν επικες μαχες, λεκτικες και σωματικες, ωστε μεσα απο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ αγωνα η Ελλαδα να εδραιωθει και να παιξει κυριαρχο ρολο στα πολιτικα δρωμενα της βαλκανικης χερσονησου αλλα κ της Ευρωπης γενικοτερα,απαιτησαν και πηραν συνταγμα και συνταγματικη κατοχυρωση του δημοκρατικου προφιλ της χωρας, που διαμορφωσαν την συγχρονη κοινωνικη κατασταση στην Ελλαδα.Αν βεβαια εσυ εισαι τοσο μικρονοϊκος ωστε να περιφρονεις την ιστορια του τοπου σου και μεσω στοχευμενης κρτικης αναφερεσαι σε προσωπα του σημερα,το μονο που εχω να σχολιασω ειναι οτι τα προσωπα αυτα δεν επιβληθηκαν στο λαο,αλλα εξελεχτηκαν απο το λαο δινοντας ετσι εντολη στη κυβερνηση να προωθησει το μεταρρυθμιστικο της εργο.Προκειται για μια πραγματικοτητα που μπορει μεν να σε δυσσαρεστει, αλλα θα πρεπει να αποδεκτεις.οι ρυθμιστικοι κανονες ΔΕΝ μετατρεπονται σε κανονες ηθικης,απλουστατα επειδη οι κανονες ηθικης ειναι αγραφοι κ δεν γινονται ηθικοι αλλα γεννιουνται ηθικοι λογω της ιδιας της ηθικης του κοινωνικου συνολου που αναποφευκτα ακολουθει....στο λεω για να ξερεις την επομενη φορα.επισης αν την ηθικη μεσα απο αυτους τους κανονες ο κοσμος την δεχεται και την εφαρμοζει,τοτε προκειται για κανονες αποδεκτους και δημιουργημενοι απο το κοινωνικο συνολο, και οχι επιβεβλημενοι και προιοντα ετεροκατρυθυνσης.
Την παρομοιωση με τους στολισμενους υπολογιστες δεν την σχολιαζω γιατι ειναι αστοχη και δεν εχει ουσιαστικη σημασια και εννοια.
ολοκληρωνοντας, αφου συναδελφε το εχεις βαρεθει το επιχειρημα περι μειωμενης προσελευσης στις συνελευσεις,γιατι δεν βοηθας στην καταπολεμηση του?γιατι δεν αφηνεις να δημιουργηθουν καταλληλες συνθηκες για την διξαγωγη ηρεμων και προσδοφορων συζητησεων σε μεγαλθτερο σωμα,εξασφαλιζοντας αν μη τι αλλο,πολυπλευρες αποψεις και περισσοτερες ιδεες?και τοτε θα δεις εγκαταλειψη των μετρων και των σταθμων...κ για το τελος αφησα αυτο που θεωρω πιο σημαντικο απο ολα.Αφου αντιδρας και απορριπτεις τα μεταρρυθμιστικα εργα,γιατι δεν παιρνεις ΕΣΥ την πρωτοβουλια να προτεινεις κατι?Ποια δηλαδη η πολιτικη σου θεση?να αντιδρας μονο κ μονο για να αντιδρασεις?να κρατας μια μονιμη αρνητικη σταση η οποια πλεον εχει ξεφυγει απο την σφαιρα ενος επαναστατικου αγωνα

noir έγραψε:Αναρωτιεμαι, πως γινεται να πιστευει κανεις ακομα σe μια ηλικια ανω των 18-20 πως οι νομοι ειναι αυτοι που εξασφαλιζουν τη δικαιοσυνη... Γιατι πιστευουν στη βια ας πουμε της αστυνομιας (η οποια εχει και διαφορα κλιμακας απο μερικες δεκαδες φοιτητες που αγωνιζονται) η οποια προστατευει τη τηρηση των νομων που ψηφιζει μια μονο κατα ονομα δημοκρατικη ηγεσια και οχι στην αντιβια συνιστωσων του φοιτητικου κινηματος που αναπτυχθηκε τα τελευταια δυο χρονια και στο οποιο συμμετειχαν φοιτητες και ανθρωποι που σε καμια περιτπωση δε θα μπορουσαν να συγκριθουν με τη βουλευτικη αλητεια, σαπιλα και διαφθορα; Οι ιδεοληψιες περι "δικαιου" καλα κρατουν και μου υπενθυμιζουν πως υπαρχουν ακομα συνειδητοι κρατιστες και υποστηριχτες της αστικης δημοκρατιας ακομα και σε ενα μπουρδελο οπως η ελλαδα.
και εγω αγαπητε συναδελφε, αναρρωτιεμαι πως γινεται να υπαρχουν ακομα ατομα που πιστευουν και στηριζουν το μελλον τους στην θεωρια του χαους.ξερω,8α μου απαντησεις οτι και ο Πλατωνας στο εργο του "Πολιτεια" αναφερει οτι "ιδανικη πολιτεια ειναι η αναρχος πολιτεια".ΜΟΝΟ ΠΟΥ Ο ΠΛΑΤΩΝΑΣ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΤΑΝ ΣΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΧΑΟΣ,ΣΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΔΙΑΛΥΣΗ Κ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΚΑΘΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ,ΚΑΘΕ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ(οπως εσυ για παραδειγμα,),αλλα στην ικανοτητα υπαρξης μιας ομοψυχης κοινωνικης προσπαθειας με αποτελεσμα την αναγνωριση απο τον καθενα ξεχωριστα των δικαιωματων και των ελευθεριων της καθε μοναδας του συνολου και αμοιβαιος σεβασμος προς αυτα.Λογω της μη υπαρξης τετοιου κοινωνικου προτυπου, ΝΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ, ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΜΑΣ ΑΠΟΤΡΕΠΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΑΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ,τουλαχιστον οσους απο μας εκτιμαμε ακομα την υπαρξη νομων.Αλλα δεν φταις εσυ αποκλειστικα για τις ιδεες σου,οι οποιες ειανι φυσικο επακολουθο του ακρατου εξτρεμισμου τον οποιο αντιπροσωπευεις.Η αστικη δημοκρατια, απο αρχαιοτατων χρονων γεννηθηκε και αναπτυχθηκε στην Ελλαδα.Κανεις δεν πιστευει στην βια η οποια ειναι καταδικαστεα απο οπου και αν προερχεται.Τελος, για να χαρακτηρισεις μια συντονισμενη κιηση ως "κινημα" 8α πρεπει να διαθετεις στοχο,δυναμη και επιχειρηματα.Ο δικος σου στοχος,οπως αποκαλυπτεις παραπανω, ειναι η εδραιωση ενος χαους,με κυριολεκτικη μειοψηφια(για να μην το πω "τρεις και ο κουκος"),ενδεδυμενος το μανδυα του αγωνιστη-επαναστατη?Αμφισβητεις την νοημοσυνη των ανθρωπων που προσπαθεις με λαθος τροπο να πεισεις για τις ιδεες σου?Η αμφιβολια μου σχετικα με τις πολιτικες ικανοτητες των ΕΑΑΚ φτανει σιγα-σιγα στο ζενιτ της....

Και ολοκληρωνοντας,επειδη κουρασα κιολας τον αναγνωστη, θελω να τονισω το εξης:

ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ?ΕΧΕΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΕΙΤΕ "ΟΧΙ" ΣΕ ΑΥΤΟ,ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΑΝΤΙΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ,ΚΑΤΑ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΛΛΑ Κ ΣΕ ΕΝΑ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ.

οσο βλεπουμε αντιδραση στην αντιδραση και αρνητικη μονιμη σταση,τοσο απαξιωνουμε την σταση σας απεναντι στα πολιτικα δρωμενα του τοπου.Νομιζω ηρθε ο καιρος να αναλαβει ο καθενας τις ευθυνες του και να αφησει κατα μερος τον προσκαιρο λαϊκισμο και την ευημερη καλπικη δημοτικοτητα.Αυτο ειναι μονο το απαιτουμενο για την βελτιωση της υπαρχουσας νοσηρης καταστασης και την συνεισφορα στην κοινωνικη συσπειρωση.

Ευχαριστω για το χρονο σας.
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator
Real Name: Κώτσος Φίλ

Δημοσίευση από drcypher »

C0n έγραψε:Αρχικα ζηταω μια μεγαλη συγγνωμη απο τον webmaster και τους moderators για την ζημια που προκαλουμε στο φορουμ λογω off topic.
Συγχωρεμένος, αρκεί να προσέξεις λίγο το θέμα με το copy-paste εντός της ίδιας δημοσίευσης. Υποπτεύομαι ότι ήθελες να κάνεις edit αλλά επειδή το κείμενο είναι μεγάλο, κάνε εσύ ένα edit να αφαιρέσεις το κομμάτι της δημοσίευσής σου που θεωρείς ότι είναι το λανθασμένο.
C0n έγραψε:χαιρετιζω με την σειρα του τον επομενο συναδελφο, ο οποιος προσπαθωντας να παραστησει την διανοια στον ρητορικο λογο, αθελα του θετει σοβαρα ζητηματα προς συζητηση.
Έβαλα κάποια ερωτήματα και ο τρόπος μου σου θύμισε ρητορική διάνοια (ό,τι κι αν σημαίνει αυτό :S ). Στην προσπάθειά σου να με ειρωνευτείς -μιμούμενος το ύφος μου- με κολακεύεις, αλλά δεν θα σ' ευχαριστήσω γι'αυτό. Σνιφ ;(
C0n έγραψε:Οφειλω να του αναγνωρισω την προσπαθεια αυτη,ωστοσο συναδελφε την επομενη φορα που θα δοκιμασεις να μιλησεις στο ιδιο υφος, προσπαθησε να μαθεις την εννοια και τη χρηση της λεξης "η8ικη".Προκειται για μια πολυ σημαντικη λεξη που εκφραζει στην ουσια αξιες πιο βαθιες απο οσο μπορεις εσυ να αντιληφθεις.και ξεκιναω:
Αρχικά δεν απευθύνθηκα σε σένα. Επιπλέον, δεν δοκιμάζω να μιλήσω σε κάποιο ύφος. Απλώς μιλάω στο ύφος μου, κι αν σ' αρέσει. Τρίτον, επειδή νομίζω ότι παραπήρες φόρα, στείλε μου ένα pm να κανονίσουμε καφέ στο κυλικείο να μετρήσουμε τις αντιλήψεις μας. Που ξέρεις, μπορεί και να έχω να μάθω κάτι από σένα...
C0n έγραψε:υπαρχει συγκεκριμενος λογος για τον οποιο ο νομοθετης αποτελει μια γενικευμενη εννοια και ακανονιστη οντοτητα.

:
:

οι ρυθμιστικοι κανονες ΔΕΝ μετατρεπονται σε κανονες ηθικης,απλουστατα επειδη οι κανονες ηθικης ειναι αγραφοι κ δεν γινονται ηθικοι αλλα γεννιουνται ηθικοι λογω της ιδιας της ηθικης του κοινωνικου συνολου που αναποφευκτα ακολουθει....
Είτε δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις είτε δεν καταλαβαίνεις τι γράφεις. Γιατί μπορεί μεν εγώ να μην καταλαβαίνω ή να μην ξέρω τι σημαίνει ηθική (θα μου το μάθεις στον καφέ), αλλά εσύ έχεις πιο στοιχειώδη προβλήματα. Τι πάει να πει "γενικευμένη" και "ακανόνιστη" έννοια; Ξέρεις τι σημαίνουν αυτές οι λέξεις ή τις πετάς στην τύχη; :S

Όσο για την a priori ηθικότητα των νόμων δεν νομίζω ότι έχει νόημα να συνεχίσουμε να τη συζητάμε σε μεγαλύτερη έκταση. Κάποιες διαφωνίες (ίσως και καβγάδες) έχουν είτε ενδιαφέρον είτε χαβαλέ. Εν προκειμένω έχουν χαθεί και τα δυο. Άραγε είχες τις ίδιες θεωρίες περί ηθικής του νόμου όταν νομοθετούσε το ΠΑΣΟΚ; Άραγε τι σόι ηθική μπορεί να είναι εκείνη που αλλάζει ανά τετραετία με την εισαγωγή νέων νόμων ή την κατάργηση παλιών; Άραγε θα μπορούσες απλώς να ψηφίζεις αυτό που σου λένε χωρίς να προβαίνεις σε περιττές παρλαπίπες εκτός θέματος όπως οι παραπάνω; Μην μου απαντήσεις, οι ερωτήσεις είναι ρητορικές (με μπόλική διάνοια)...

C0n έγραψε:ολοκληρωνοντας, αφου συναδελφε το εχεις βαρεθει το επιχειρημα περι μειωμενης προσελευσης στις συνελευσεις,γιατι δεν βοηθας στην καταπολεμηση του?γιατι δεν αφηνεις να δημιουργηθουν καταλληλες συνθηκες για την διξαγωγη ηρεμων και προσδοφορων συζητησεων σε μεγαλθτερο σωμα,εξασφαλιζοντας αν μη τι αλλο,πολυπλευρες αποψεις και περισσοτερες ιδεες?και τοτε θα δεις εγκαταλειψη των μετρων και των σταθμων...κ για το τελος αφησα αυτο που θεωρω πιο σημαντικο απο ολα.Αφου αντιδρας και απορριπτεις τα μεταρρυθμιστικα εργα,γιατι δεν παιρνεις ΕΣΥ την πρωτοβουλια να προτεινεις κατι?Ποια δηλαδη η πολιτικη σου θεση?να αντιδρας μονο κ μονο για να αντιδρασεις?να κρατας μια μονιμη αρνητικη σταση η οποια πλεον εχει ξεφυγει απο την σφαιρα ενος επαναστατικου αγωνα
Ίσως έχει γίνει κάποια παρεξήγηση... Δεν μιλάς ούτε σε στέλεχος ούτε σε μέλος ούτε σε φίλο κάποιας εκ των παρατάξεων που μετά χαράς θα έθετες στην παρανομία. Αν η σύμπτωση ή η αντίθεσή απόψεων σε κάποιο συγκεκριμένο θέμα αρκούν στο υπερπλήρες φαιάς ουσίας μυαλό σου για να κολλήσεις ταμπέλα να ξέρεις ότι θα αστοχείς πολύ συχνά όπως αστόχησες τώρα.

Γιατί δεν κάνω κάτι για να αυξηθεί η προσέλευση στις Γ.Σ.; Γιατί δεν με νοιάζει. Μη σώσουν και αποκτήσουν ποτέ αυξημένες πλειοψηφίες. Επιπλέον, η κριτική μου δεν ήταν συνολικά για τα μεταρρυθμιστικά έργα ούτε ειδικά για την Νέα Δημοκρατία. Αν δεν το κατάλαβες ανάμεσα σε τόσες γραμμές αναλυτικών εξηγήσεων δεν θα το καταλάβεις ούτε στις επόμενες 100 ή 1000, οπότε θα τις παραλείψω. Δεν συμπάθησα ποτέ τη λογική του τραμπουκισμού και προσωπικά δεν την έχω χρησιμοποιήσει στην πράξη. Βγες από τον εφιάλτη των κοκκινόμαυρων κακών που σε κυνηγάνε, και δες ότι ορισμένοι άνθρωποι μπορεί να διαφωνούν με τη νοοτροπία σου χωρίς να προσπαθούν να σε γρονθοκοπήσουν ή να διεκδικούν την εξουσία από το κόμμα του μπαμπά σου.

Γενικά αν δεν έχεις κάτι ουσιαστικό να πεις, μπορείς να πας πάσο και να συνεχίσει κάποιος που έχει να προσθέσει στη συζήτηση. Αλλά η προληπτική γκρίνια και η λογική της ομαδοποίησης στο μοτίβο "φίλος/εχθρός", "δεξιός/αριστερός", κλπ, θα σε οδηγούν πάντα σε χαζοκαβγάδες και μικρόμυαλο οπαδιλίκι, όπως και παραπάνω.
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
Άβαταρ μέλους
noir
Real Name: εθελοδουλο πρακτορακι :)
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από noir »

Con έγραψε:
noir έγραψε:Αναρωτιεμαι, πως γινεται να πιστευει κανεις ακομα σe μια ηλικια ανω των 18-20 πως οι νομοι ειναι αυτοι που εξασφαλιζουν τη δικαιοσυνη... Γιατι πιστευουν στη βια ας πουμε της αστυνομιας (η οποια εχει και διαφορα κλιμακας απο μερικες δεκαδες φοιτητες που αγωνιζονται) η οποια προστατευει τη τηρηση των νομων που ψηφιζει μια μονο κατα ονομα δημοκρατικη ηγεσια και οχι στην αντιβια συνιστωσων του φοιτητικου κινηματος που αναπτυχθηκε τα τελευταια δυο χρονια και στο οποιο συμμετειχαν φοιτητες και ανθρωποι που σε καμια περιτπωση δε θα μπορουσαν να συγκριθουν με τη βουλευτικη αλητεια, σαπιλα και διαφθορα; Οι ιδεοληψιες περι "δικαιου" καλα κρατουν και μου υπενθυμιζουν πως υπαρχουν ακομα συνειδητοι κρατιστες και υποστηριχτες της αστικης δημοκρατιας ακομα και σε ενα μπουρδελο οπως η ελλαδα.
και εγω αγαπητε συναδελφε, αναρρωτιεμαι πως γινεται να υπαρχουν ακομα ατομα που πιστευουν και στηριζουν το μελλον τους στην θεωρια του χαους.ξερω,8α μου απαντησεις οτι και ο Πλατωνας στο εργο του "Πολιτεια" αναφερει οτι "ιδανικη πολιτεια ειναι η αναρχος πολιτεια".ΜΟΝΟ ΠΟΥ Ο ΠΛΑΤΩΝΑΣ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΤΑΝ ΣΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΧΑΟΣ,ΣΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΔΙΑΛΥΣΗ Κ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΚΑΘΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ,ΚΑΘΕ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ(οπως εσυ για παραδειγμα,),αλλα στην ικανοτητα υπαρξης μιας ομοψυχης κοινωνικης προσπαθειας με αποτελεσμα την αναγνωριση απο τον καθενα ξεχωριστα των δικαιωματων και των ελευθεριων της καθε μοναδας του συνολου και αμοιβαιος σεβασμος προς αυτα.Λογω της μη υπαρξης τετοιου κοινωνικου προτυπου, ΝΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ, ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΜΑΣ ΑΠΟΤΡΕΠΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΑΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ,τουλαχιστον οσους απο μας εκτιμαμε ακομα την υπαρξη νομων.Αλλα δεν φταις εσυ αποκλειστικα για τις ιδεες σου,οι οποιες ειανι φυσικο επακολουθο του ακρατου εξτρεμισμου τον οποιο αντιπροσωπευεις.Η αστικη δημοκρατια, απο αρχαιοτατων χρονων γεννηθηκε και αναπτυχθηκε στην Ελλαδα.Κανεις δεν πιστευει στην βια η οποια ειναι καταδικαστεα απο οπου και αν προερχεται.Τελος, για να χαρακτηρισεις μια συντονισμενη κιηση ως "κινημα" 8α πρεπει να διαθετεις στοχο,δυναμη και επιχειρηματα.Ο δικος σου στοχος,οπως αποκαλυπτεις παραπανω, ειναι η εδραιωση ενος χαους,με κυριολεκτικη μειοψηφια(για να μην το πω "τρεις και ο κουκος"),ενδεδυμενος το μανδυα του αγωνιστη-επαναστατη?Αμφισβητεις την νοημοσυνη των ανθρωπων που προσπαθεις με λαθος τροπο να πεισεις για τις ιδεες σου?Η αμφιβολια μου σχετικα με τις πολιτικες ικανοτητες των ΕΑΑΚ φτανει σιγα-σιγα στο ζενιτ της....

Και ολοκληρωνοντας,επειδη κουρασα κιολας τον αναγνωστη, θελω να τονισω το εξης:

ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ?ΕΧΕΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΕΙΤΕ "ΟΧΙ" ΣΕ ΑΥΤΟ,ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΑΝΤΙΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ,ΚΑΤΑ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΛΛΑ Κ ΣΕ ΕΝΑ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ.

οσο βλεπουμε αντιδραση στην αντιδραση και αρνητικη μονιμη σταση,τοσο απαξιωνουμε την σταση σας απεναντι στα πολιτικα δρωμενα του τοπου.Νομιζω ηρθε ο καιρος να αναλαβει ο καθενας τις ευθυνες του και να αφησει κατα μερος τον προσκαιρο λαϊκισμο και την ευημερη καλπικη δημοτικοτητα.Αυτο ειναι μονο το απαιτουμενο για την βελτιωση της υπαρχουσας νοσηρης καταστασης και την συνεισφορα στην κοινωνικη συσπειρωση.

Ευχαριστω για το χρονο σας.
Καταρχην καιρο, ειχαν να με αναφερουν ως εαακιτη σε φορουμ! :lol: Να σαι καλα με εκανες και γελασα! :P
Αυτο που αναφερεις ως "ΣΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΔΙΑΛΥΣΗ Κ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΚΑΘΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ,ΚΑΘΕ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ", νομιζω πως ειναι αυτο που χαρακτηριζει μια μεση καπιταλιστικη κοινωνια και οχι αυτο που σκεφτομαι εγω, για το οποιο μαλλον εχεςι πληρη αγνοια.. Για να μην εχεις αυταπατες ουτε στον πλατωνα θα αναφερομουν. :P

Και τωρα ας παρω με μερικη σοβαροτητα την ατακα που πετας με κεφαλαια: "ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΜΑΣ ΑΠΟΤΡΕΠΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΑΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ". Εγω αυτο που βλεπω ειναι ενα πληθος νομων να εξασφαλιζει την αδικια εναντια στη πλειοψηφια των ανθρωπων ευνοοντας μια καθολα εξουσιαστικη μειοψηφεια που επιβαλλεται με τη βια. Για αυτο και στο κοσμο γυρω σου μπορεις να δεις να γιγαντωνεται η αδικια, εκτος αν εισαι τυφλος ή λοβοτομημενος.

Οσο για τις εναλλακτικες που λες, ειναι αυτες που οδηγουν τους αγωνες για τη κοινωνικη αλλαγη. Αν δε τις γνωριζεις ειναι απο ασχετοσυνη ή αδιαφορια. Αλλα για αυτο εγω προσωπικα δε μπορω να κανω κατι, ουτε θα μπω στο κοπο να ασχοληθω.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΕΕΕ, συνεχισε τον αγωνα σου για το διαρκη λαϊκισμο και τη μονιμη καλπικη δημοτικοτητα στα αμφιθεατρα και οπου αλλου...

ΥΓ: Καλο το καψιμο το εξεταστικης, αλλα κριμα να καταντησει το φορουμ αρενα διενεξης παραταξεων μεταξυ δαπ-εαακ-εδρα. :? (αληθεια οι πκς-ιτες εχουν γραμμη να μη γραφουν; ...σοφη αλέκα)
Εικόνα
Η ελευθερία του ενός είναι προϋπόθεση για την ελευθερία του άλλου!
Κανένας έγκλειστος στις κρατικές φυλακές, κανένας σκλάβος στα αφεντικά!
Αντίσταση - Αυτοοργάνωση - Αλληλεγγύη
Άβαταρ μέλους
RAF

Δημοσίευση από RAF »

Για το πρωτο σου quote :
noir έγραψε:by RAF on Sat Sep 13, 2008 2:48 pm

tatoulis wrote:oraios re raf...
olo gia trampoukous mas milas alla oi monoi trampoukoi pou vlepoume mesa sti sholi einai eaakites synadelfoi sou apo alles sholes pou tous eferes mi tyhon kai erthei o rampo na psifisei stis ekloges...kata t' alla olo gia trampoukous pou emfanizontai se alles sholes mas les... gia to ti ginetai sto spiti mas pote...
kai nai...logiko mou fainetai i dap opos kai i pleiopsifia ton foititon na apiaksionei kaina apohorei apo syneleuseis stis opoies ektokseuontai kafedes kai grothies metaksy pks kai eaak...autes einai oi diadikasies meso ton opoion prepei na vgainoun oi apofaseis? ama einai tote na ginountai sti zougla oi syneleuseis na tairiazei kai to topio...
ki afou mas les oti to plaisio einai pano apo ton nomo toet arhizo na amfisvito tous tropous me tous opoious leitourgei i koinonia...giati otan oi apofaseis tis syneleusis allazoun apo evdomada se evdomada analoga me to poios kerdizei ti syneleusi, allazoun kai oi nomoi mesa sti sholi...
alla den ftais esy agori mou...
oi dikoi sou 100-150 kala kanoun tin douleia tous...
oi ypoloipoi 1500 pou adiaforoun na katevoun sti syneleusi ftaine...giati an katevainan se kathe syneleusi (an antehan stis synthikes pou epikratoun ekei mesa..) tote tha isoun anyparktos...
alla...
den peirazei...koimisou kai synehise na pisteueis oti ekprosopeis 1500 foitites kai ohi 150 otan kaneis auta pou kan

Οπα ρε μεγαλε πεφωτισμενε δαπιτη....θα σου στειλω αυτο και τελος γιατι δεν εχει πλεον νοημα η αντιπαραθεση μεσα στο forum...Σε πειραξε κανενας εαακιτης ρε? η ηρθε εαακιτης απο αλλη σχολη να διαπραγματευτει μαζι σου?? Εγω κατι αρχιδαπιτες τσιρακια ειδα απο πολ-μηχ και μηχανολογους να συννενοουνται για το που θα ψησετε εσεις οι πολλοι τα 5 ατομα..Και επειδη ακουω συνεχεια την ιδια μ%$@#%α για το οτι κανουμε καλα τη δουλεια μας και συμφερει ποια δουλεια και τι μας συμφερει?? αλλα απο αερολογιες αλλο τιποτα..γιατι ειμαι κατα του νομoυ και καθε πτυχης του τα εγραψα και πιο πανω αυτο που εχω να πω ομως ειναι οτι αποχωρεις απο τις συνελευσεις για να μην εχεις περαιτερω πολιτικο κοστος (μην πας δηλαδη απο τους 10 στους 5 ψηφους στη γσ) Και αν οι 1500 ηταν αγανακτισμενη φοιτητες οποως και τους θιγοντουσαν τα προσωπικα συμφεροντα θα ερχοντουσαν στη γσ...αλλα μαλλον εσυ και οι υπολοιποι δηθεν αγανακτισμενοι καμια 20αρια ατομα εκπρωσοπειται μονο τους εαυτους σας..Γιατι απο αγανηκτισμενους που λες θυμαμαι πολλους..ασφαλιτες στις πορειεσ ως αγανακτισμενοι πολιτες, αγανικτεσμενοι μπραβοι εχχ συγνωμοι "φοιτητες"" στο παπει, θες να παμε και πιο παλια κα ινα μηλισουμε για αγανακτισμενους οννεδιτες?? Αντε ρε λαμογια που πηρατε και αερα..φατε οτι ειναι να φατε καντε τα κομπρεμι σας με τους καθηγητες και αδειαστε μας τη γωνια, μειοψηφιες ε μειοψηφιες..και τελος οτι και να λες εγω αυτο που ξερω οτ ιοι αγωνες δικαιωνωνται και εσυ και οι υπολιποι παρτακιδες και συμφεροντολογοι θα πατε απο κει που ηρθατε
μηπως απαντησα αλλου?
παμε παρακατω οπωσ λες και εσυ
C0n έγραψε: RAF wrote:Συνηθως το καλοκαιρι που ειναι κλειστες οι σχολες και εν μεσω εξεταστικης δεν γινονται Γ.Σ. και αυτο η κυβερνηση το εκμεταλευτικε για να περασει στα μουλοχτα το νομο..

εχεις δικιο.Η κυβερνηση επωφεληθηκε την δικια σου καλοκαιρινη αδρανεια κ περασε τον νομο για τα ΚΕΣ κ οχι μονο.εσυ ως σκεπτομενος ανθρωπος, τι μπορεις να κανεις?να επιδω8εις βιαιοπραγιες,φασιστικες απαγορευτικες ενεργειες(παντα υπο την σκια του ασυλου ως κλασσικος "τζαμπα μαγκας") κ απειλητικη σταση κατα μελων της ΔΕΠ ή ακομα και κατα των ιδιων σου των φιλων οπως αναφερεται σε ενα post απο συναδελφο(ΔΑΠιτη κατα την δικια σου αποψη, παντα λογω της διαφοροποιησης απο την δικια σου αποψη),με αποτελεσμα οχι το επιθυμητο για σενα αλλα το ακριβως αντι8ετο(δινοντας δηλαδη την ευκαιρια στους καθηγητες να "τα κανονισουν" μονοι τους?αυτες ειναι δημοκρατικες αξιες και η συλλογικοτητα τις οποιες επικαλεισαι?απο ολους τους ομιλιτες σου στις συνελευσεις ακουω καταληψεις,διαδηλωσεις κ πορειες ως τροπους παλης διαμαρτυριας.ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΚΑΜΙΑ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΚΙΝΗΣΗ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΥΣ ΣΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΑΣ,οι οποιοι εχουν δικαιωμα να εφαρμοσουν τις ρυθμισεις του "νομοθετη" και οχι να ακολου8ησουν εσας στο γκρεμο.Αν οντως θεωρεις πιο δικαια την εκλογη μεσω παραταξεων αντι για την καθολικη ψηφοφορια τοτε λυπαμαι αλλα δεν εχεις καμια επιγνωση του δικαιου-αδικου και εχω αρχισει να υποψιαζομαι το τι ειδους αλεισβερησια μπορει να εχει η παρατξη σου με το καθηγητες.Επισης:
Το θεατρο του παραλογου..ποιος σου πε πρωτον οτι το προυηγουμενο ειναι καλυτερο αυτο?? η διαφορα ειναι οτι με το καινουριο δεν γινονται σεβαστες οι αποφασεις των γσ και διδονται ευκαιριες για την εφαρμογη του νομου που ναι πηγαν να τον περασουν το καλοκαιρι γιατι φοβουνται την δυναμικη του κινηματος ειτε σου αρεσει ειτε οχι.....προσεχε απο τον πολυ τραμπουκισμο που εχεις υποστει μην παθεις τιποτα..και για να τελειωνουμε σε κανεναν αυτα τα παιδια που ηταν εκει δεν ειχαν να αποδειξουν οτι ειναι υπερ των συλλογικων και μαζικων διαδικασιων αφου η ιδια η σταση τους και ο λογος που ηταν εκει το δειχνουν...α και επειδη εσυ :''ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΚΑΜΙΑ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΚΙΝΗΣΗ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΥΣ ΣΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΑΣ''..καταληψη ηταν...και οσο για τον ''νομοθετη '' και τους νομουσ οταν ειναι συνεχως εισ βαρος καποιων και συνεχως υπερ καποιων αλλων..ονοματα δεν λεμε..νομιμοποιησε να τους ανατρεψεις..το γιατι το κανεις αυτο για να το καταλαβεις πρεπει να μαθεις να σκεφτεσαι και τον συνανθρωπο σου πραγμα το οποιο δεν συμβαδιζει με ατομικιστικες αποψεις..
C0n έγραψε:1ον,εχεις κατι εναντιον αυτων που ηρθαν να ψηφισουν?Γιατι εγω που διαβασα το παραπανω αποσπασμα κετευθειαν και συνδυαζοντας τα οσα εχεις πει στις δημοσιευσεις σου ηρθα σε μια συγχυση.Πως γινεται ενας ανθρωπος που απαιχθανεται το φακελωμα και καταγγελει την αντιπαλη παραταξη για αυτο,ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΤΑΜΠΕΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ "ΚΟΛΛΗΤΩΝ" ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΙΚΩΝ ΜΠΛΟΚ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΥΤΟΙ ΣΥΝΑΝΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ.νομιζω προκειται για τον ορισμο του φακελωματος στο οποιο χωρις ιχνος ντροπης υπερηφανευεσαι
οτι καταφευγεις προκειμενου να υποστηριξεις την πολιτικη σου συμπεριφορα.
ο καθενας ειναι υπευθυνος για τις πραξεις τους και απολογηται γι αυτες αλλοι με αγωνες και αλλοι απο τον καναπε....δεν χρειαζεται πολλοι σκεψη για να καταλαβεις τι σχεσης που μπορει να εχουν δαπ-πασπ με το καθηγητικο μπλοκ κανοντας και ενα παραλληλισμο με τον τι συμβαινει στην υπολοιπη κοινωνια ειναι τοσο ευκολο...δηλαδη ο συνταξιουχος με τα 500 ευρο συνταξη που λει οτι ο βουλγαρακης και ο καραμανλης τα παιρνουν μοιραζει ταμπελες? αντε ρε ευαισθητοποιημενα λαμογια...ξαφνικα ευαισθητοποιημενα βεβαια υπερ του ατομικου συμφεροντος και της ...κουτοπονηριας?
C0n έγραψε:3ον, ναι, προτιμω ο καθε υποψηφιος προεδρος να διεξαγει μια ατυπη προεκλογικη εξστρατεια, δεσμευομενος στους φοιτητες για το εργο που καλειται να επιτελεσει, παρα να ερχεται σε συμφωνια με την πλειοδοτεισα παραταξη σε συναλλαγες κατω απο το τραπεζι.Δηλαδη τι φοβασαι?οτι αφου η δαπ οπως ανεφερες εχει υψηλοτερα ποσοστα στις εκλογες απο οτι τα ΕΑΑΚ, 8α παραγκωνισει τον υποψηφιο που εσυ στηριζεις?? Φαιδροτατο....
αυτο χρειαζεται σχολιασμο??(αληθεα ποιον υποψηφιο μου? δεν εχουμε τι να πουμε και λεμε .....?)

C0n έγραψε:Και μετα την επησιμοποιηση της προσκολλησης ταμπελας στον καθενα, ερχεται και αποδεικνυεται περιτρανα ο τραμπουκισμος και ο ακραιος φονταμενταλισμος που αντιπροσωπευει η εν λογω παραταξη.ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΟΙ ΒΙΑΙΟΠΡΑΓΙΕΣ ΦΑΝΤΑΖΟΥΝ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΛΗΞΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΩΝ ΚΑΘΩΣ ΕΙΝΑΙ ΛΕΕΙ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΕΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗΣ.καταρχην, εγω δεν βλεπω καμια αναταραχη, εκτος εαν οντως ζουμε σε διαφορετικα παραλληλα συμπαντα.Βρισκομαστε σε μια περιοδο δυσκολων συγκιριων μεσα σε μια παγκοσμια οικονομικη υφεση, κ εσυ προτιμας αντι να στηρι3εις μια μαζικη προσπαθεια γενικοτερης εξυγειανσης,να θετεις μονο κ αλλα εμποδια, ,με μοναδικο αποτελεσμα την επαληθευση της τραγικης σου καταστασης, αδιαλλαξιας και διαφθορας.Εισαι μελος μιας παρατα3ης-αγκαθι στην ευνομουμενη ελληνικη κοινωνια,η οποια τρεφεται παρασιτικα απο την αθλιοτητα που επικρατει στο δημοσιο ελληνικο πανεπιστημιο σημερα.κ το μονο που διαιωνιζει αυτη της την καλοπεραση ειναι η μονιμη εγκαθιδρυση μιας χαοτικης καταστασης,ως επι το πλειστω μεσα στα ορια της πολυτχνειουπολης.και οσο για την τελευταια σου φραση...τι εννοεις δηλαδη?οτι οποιος τολμησει να μιλησει εναντια στα ΕΑΑΚ, θα πεσει θυμα ξυλοδαρμου?γιατι ενα απο τα βασικοτερα χαρακτηριστικα της δημοκρατιας την οποια οποτε σε βολευει, επικαλεισαι, ειναι η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ-ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΙΔΕΩΝ.Δυστυχως ομως,οταν ο εξτρεμισμος κορυφωνεται, στα ματια του "νταη"(!!!) ως μονη διεξοδος φαινεται μονο η Βια.

Εγω το μονο που εχω να πω ειναι το οτι ο καθενας αντιπροσωπευει οτι θελει..αλλα αυτο που αντιπροσωπευει αλλες φορες ενοχλει την καθως πρεπει αστικη καπιταληστικη κοινωνια και αλλες οχι...οταν την ενοχλει λοιπον ειναι βιαιο, ανυπαρκτο, μειοψηφια , παρασιτικο,συμμοριτικο και δεν ξερω και γω τι αλλο..ομως αυτο που εχει ολατα παραπνω συμφωνα με μερικους καταφερε στο πολιτικο του πλαισιο και οχι στην παραταξιακη του δραση να κατεβαση κοσμο στο δρομο που δεν εχει ξανακατεβει ποτε να δημιουργησει μικρες κοινωνιες αλληλεγυεις συμπαραστασης και να αλλαξει τα μυαλια μιας συντηριτικης απο οτι αναμενοταν γενιας....και ολοι αυτοι που τοτε αντιμετωπιζαν το σκληρο πρωσοπο της καταστολης να καταφερουν να μπλοκαρουν μια αναθεωρηση , και να δημιουργησουν συνειδησεις και ανθρωπους που θα λειτουργουν με το εμεις και οχι με το εγω...τουλαχιστον εσυ και ο καθενας που δεν καταλαβαινει κατι παραπανω γι αυτο το θεμα δεν ειναι αναγκη να καταφευγει σε τετοιου ειδους σχολιασμους για εναν χωρο, για εναν οποιοδηποτε χωρο προσπαθωντας να οριοθετηση τι ειναι αστικα νομιμο και τι οχι στο μιζερο κοσμο ετσι οπως τον ζει αυτοσ..με την συνδιαχειρηση ...την υπακοη και στο τελος την ηττα και το φταιξιμο το ριχνουμε αλλου και οχι εκει που πραγματικα πρεπει...δεν ξερω αν ποτε θα το καταλαβεις αλλα ως τοτε τουλαχιστον προσπαθεισαι να μην κατηγορεις χωρις πρωτα να μην κανεις κριτικη για τους πραγματικους υπαιτιους....στη δαπ αξιζουν και πολυ μα πολυ χειροτερα...οχι απο αυτα που αμεσως θα σπευσεις να καταγειλλεις ως τραμπουκισμους αλλα απο ολα που οσο σκεφτεσε ετσι δεν προκειται να καταλαβεις....τα λεμε στη σχολη(αν και δεν σε ξερω).
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Wizard την Δευ Σεπ 15, 2008 1:10 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: Απαγορεύονται οι προσωπικές επιθέσεις. Πόσο μάλλον οι υβριστικές...
Άβαταρ μέλους
Βραχνός Προφήτης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Βραχνός Προφήτης »

Giannis_G έγραψε:Egw thelw na psifiisw...giati me empodizoun...
Hengeo έγραψε:Ακόμα και δίκιο να έχεις, δεν μπορείς να επιβάλεις την άποψή σου με αυτόν τον τρόπο, παρεμποδίζοντας μία εκλογική διαδικασία, και παραλύοντας διοικητικά μία ολόκληρη σχολή!
Μια ερωτηση ρε παιδια, ξερετε γιατι (για ποιο πραγμα) ψηφιζετε; Οχι γενικα και αοριστα, αλλα συγκεκριμενα: ξερετε τι αρμοδιοτητες ειχε ο προεδρος και ο πρυτανης πριν το νεο νομο και τι τους δινει ο νεος; Συμφωνειτε με αυτες τις επαυξημενες που εχουν τωρα; Ειναι πολυ ευκολο να εκφυλισουμε την κουβεντα στο πλαισιο συμμετοχη φοιτητων=δημοκρατια, παρεμποδιση=φασισμος, αλλα μαλλον χανουμε την ουσια του νεου μετρου. Διευρυμενη ψηφος δεν συνεπαγεται κατ αναγκην διευρυνση των δημοκρατικων θεσμων.
tatoulis έγραψε:4) gia to telos afisa enan anthropo pou epaikse katalytiko rolo stin diadikasia ton eklogon.thelo na sygharo eidika ton proedro tis eforeutikis epitropis kyrio (mi heso) VENIO AGGELOPOULO.
stignos ekviasmos kai fakeloma...
proothontas tin tromokratia pou prospathise na speirei
πριν αποκαλεσεις μηχεσω-κυριο, στυγνο εκβιαστη που σπέρνει τρομοκρατια τον Αγγελοπουλο, προσπαθησες να ερθεις σε επαφη μαζι του και να του θεσεις τις ενστασεις σου, οχι υπο την πιεση των γεγονοτων, αλλα στο γραφειο του; Επειδη δεν το εκανες, παραθετω το κειμενο που (λανθασμενα κατ εμε) υπεγραψε ο Βενιος και ξεκαθαριζει εν πολλοις τη θεση που κρατησε στις εκλογες.

"Σήμερα, 10-9-08, διαπιστώσαμε ότι η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέας διοίκησης της Σχολής ματαιώθηκε για δεύτερη φορά από ομάδα φοιτητών και μάλιστα χωρίς σχετική συλλογική κάλυψη.

- Εκτιμούμε ότι τέτοιες μεθοδεύσεις εκθέτουν το πανεπιστημιακό κίνημα, υπονομεύουν την κοινή δράση, και εξυπηρετούν αυτούς που μάχονται το Δημόσιο Πανεπιστήμιο προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων.

- Θεωρούμε ότι στην κρίσιμη σημερινή στιγμή είναι αναγκαίο τα ΑΕΙ να έχουν νόμιμα όργανα, δημοκρατικά εκλεγμένα και όχι διορισμένα. Υπενθυμίζουμε ότι οι αρμοδιότητες του προέδρου αφορούν μείζονος σημασίας θέματα, όπως η κατάρτιση του ωρολογίου προγράμματος σπουδών, η ομαλή περαίωση της εξεταστικής περιόδου, η σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης και του Διοικητικού Συμβουλίου, η διεξαγωγή εκλογών, η υπογραφή σημαντικών εγγράφων (πτυχίων κτλ.), η διαχείριση πιστώσεων, υποτροφιών, προσλήψεων προσωπικού και γενικώς η διεκπεραίωση όλων των αποφάσεων των συλλογικών οργάνων της Σχολής. Και, το σπουδαιότερο, τα όργανα χρειάζονται για να προβάλλουν σθεναρή αντίσταση στις επιθέσεις εναντίον της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Επομένως, δηλώνουμε ότι θα ασκήσουμε το δικαίωμά μας να ψηφίσουμε νέα διοίκηση της Σχολής και καλούμε όλους τους συναδέλφους να προσέλθουν μαζικά ώστε να αποτραπούν φαινόμενα βίας. Καλούμε επίσης το φοιτητικό σύλλογο της ΣΕΜΦΕ, να εξετάσει την κατάσταση και να πάρει σχετικές αποφάσεις. Ελπίζουμε ότι θα επικρατήσει σε όλους ψυχραιμία και θα προχωρήσει η εκλογική διαδικασία ομαλά.

Σε περίπτωση, την οποία απευχόμαστε, που δεν εκλεγεί διοίκηση την προβλεπόμενη ημερομηνία, το συντομότερο δυνατόν, καλούμε την Πρυτανεία να προχωρήσει σε προκήρυξη των εκλογών την επομένη, και αυτό σε καθημερινή βάση, μέχρις ότου ολοκληρωθεί η ανάδειξη νέου προέδρου.

Αθήνα, 10/9/2008"

πηγη

Υ.Γ. μονο ο Βενιος ηταν στην εφορευτικη; Ή μηπως ο Βενιος αποφασιζε για ολους;
Συνταξη στα 18, στρατευση στα 100!
Άβαταρ μέλους
LocknLoad
Forum Administrator
Forum Administrator

Δημοσίευση από LocknLoad »

και εγω αγαπητε συναδελφε, αναρρωτιεμαι πως γινεται να υπαρχουν ακομα ατομα που πιστευουν και στηριζουν το μελλον τους στην θεωρια του χαους.ξερω,8α μου απαντησεις οτι και ο Πλατωνας στο εργο του "Πολιτεια" αναφερει οτι "ιδανικη πολιτεια ειναι η αναρχος πολιτεια".ΜΟΝΟ ΠΟΥ Ο ΠΛΑΤΩΝΑΣ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΤΑΝ ΣΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΧΑΟΣ,ΣΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΔΙΑΛΥΣΗ Κ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΚΑΘΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ,ΚΑΘΕ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ(οπως εσυ για παραδειγμα,),αλλα στην ικανοτητα υπαρξης μιας ομοψυχης κοινωνικης προσπαθειας με αποτελεσμα την αναγνωριση απο τον καθενα ξεχωριστα των δικαιωματων και των ελευθεριων της καθε μοναδας του συνολου και αμοιβαιος σεβασμος προς αυτα
"Anarchy is not chaos, but order with out control."
David Layson

Και σας παρακαλω θερμα να μην μου βαλετε και μενα ταμπελα
Ναι, [you] σε παρακολουθώ!

Εικόνα

@[you]
Εικόνα
rontrigez

Δημοσίευση από rontrigez »

Συμφωνώ εν μέρει με τον προφήτη σε οτι αφορά το δικαίωμα της ψήφου.Οτι δλδ "Διευρυμενη ψηφος δεν συνεπαγεται κατ αναγκην διευρυνση των δημοκρατικων θεσμων"

Σε προηγούμενο Post έθεσα το θέμα της περαιτέρω αλλαγής, προς την ιδιωτικοποιήση της ανώταης εκπαίδευσης, του περιεχομένου των νέων διοικητικών οργάνων (πρυτάνεις, πρόεδροι), έτσι όπως ορίζει ο νέος νόμος πλαίσιο.

Δυστυχώς, κατά τη γνώμη μου, δε διατυπώθηκε καμία άποψη πάνω στην ουσία του πράγματος.
Αντ αυτού, παρακολουθώ μια άνευ ουσίας κοκορομαχία και για το πάπλωμα τίποτα.

ΟΚ, στις ΓΣ δε γίνεται σωστή κουβέντα. Εδώ γιατί τα ίδια?
(Μέχρι στιγμής τουλ/τον δε μπορούν να αποσταλούν μπουνίες μεταξύ των μελών.Ίσως σε επόμενη αναβάθμιση του φόρουμ πρέπει να το σκεφτούν πολύ σοβάρα οι admins.)
Άβαταρ μέλους
Tzanampets
Real Name: Call me 'mate'

Δημοσίευση από Tzanampets »

Ορίστε λοιπόν ένας βασικός λόγος που ο κόσμος δεν πατάει στις ΓΣ, εκτός βέβαια απο τους προφανείς λόγους του ότι συχνά πυκνά δεν παλεύεται η κατάσταση εντός της ΓΣ:

Οποιοσδήποτε φοιτητής προσπαθήσει να εκφράσει γνώμη ή να κάνει μια ερώτηση που θα προωθεί πιθανώς μια γνώμη θα του συμβεί ότι ακριβώς συμβαίνει εδώ πέρα. Θα του φορεθεί μια ταμπέλα απο την κάθε παράταξη, αναλόγως απο το που και πόσο τσούζουν περισσότερο αυτά που λέει, αμέσως θα δημιουργηθεί ένας πανικός διαμαρτυριών και βρυσιών που θα έλεγες πως είναι επίτηδες δημιουργημένος μιας και έχει ώς αποτέλεσμα να μήν ακούγεται καθόλου ο φοιτητής και άρα να μην ακούνε και οι υπόλοιποι φοιτητές τι λέει. Έτσι κανείς δεν ακούει την γνώμη αυτού του φοιτητή, ενώ είναι και καλά "ελεύθερος να πεί την άποψή του", αυτός αγανακτεί γιατί δεν είναι και μ@λ@κας να κάτσει να του βγεί η φωνή για να κάνει κάτι που δεν θα έχει κάποιο αποτέλεσμα, και στο τέλος σωπαίνει. Αυτή είναι η απλή εξέλιξη των πραγμάτων, σε άλλεσ περιπτώσεις ενδέχεται να φάει καφέδες, νερά, βιβλία, μπουνιές, κλωτσιές και να έχει και άλλα προβλήματα μετά. Αν είναι τυχερός και δεν υποστεί αυτά ενδέχεται χωρίς να το θέλει φυσικά να δημιουργήσει κλίμα καβγά και διενέξεων μεταξύ παρατάξεων που άνετα μπορεί να καταλήξει σε ξύλο μεταξύ των ατόμων των παρατάξεων.
Και είπα παραπάνω "αυτό που και εδώ συμβαίνει" αναφερόμενος κυρίως στο "ταμπέλωμα". Σχεδόν όλοι οι προλαλλήσαντες όσο και αν διαμαρτυρήθηκαν για το ταμπέλωμα που έπραξαν άλλοι εις βάρος τους, αμέσως έσπευσαν να ταμπελοποιήσουν και αυτοί, και δεν λέω μπορεί εσύ να είσαι σίγουρος ότι ο άλλος είναι ένας δεδομένος παραταξίας και να ξέρεις τι λές αλλά στους υπόλοιπους ακούγεται πολύ άσχημη αυτή σου η κίνηση. Και δεν τα λέω αυτά για να το παίξω μάγκας που δεν βάζει ταμπέλες, και ξέρω ότι εσύ λες αυτό που θές και στα @@ σου για το πώς φαίνονται αυτά που λές, αλλά έτσι για να λέμε και του στραβού το δίκιο.
Επίσης, για να επιστρέψω στις ΓΣ, ο κόσμος που δεν πατάει στισ ΓΣ, ας το πάρουν μερικοί χαμπάρι, τους έχει βαρεθεί όλους αυτούς τους ανούσιους "διαλόγους", έχει βαρεθεί όλες αυτές τις ανούσιες διενέξεις που μπορεί να καταλήξουνε και σε ξύλο, έχει βαρεθεί να βλέπει τα εσωκομματικά και εσωπαραταξιακά παιχνίδια για το ποιός θα εχει τη μεγαλύτερη επιρροή και τις περισσότερεσ έδρες και ποιός θα κωλήσει περισσότερες αφίσες στους τοίχους και να χάνει την ουσία.(Και κατι ασχετο εδώ, αν οι λόγοι των παρατάξεων είχαν δύναμη και ουσία τις αφίσες δεν θα τις είχε κανένας ανάγκη!). Έχει βαρεθεί όλα αυτά ο κόσμος και στο κάτω κάτω αφού, όσοι απο αυτούς νοιαζότουσαν για αυτά που αφορούν τη σχολή, τα τεκτονόμενα και τις συνελεύσεις γενικότερα, έχουν πια δεί ότι δεν γίνεται τίποτα για να αλλάξουν αυτή την κατάσταση και αφού έχουν αγανακτήσει, δεν τους νοιάζει πιά τι κάνουνε και τι λένε οι παρατάξεις και τι γίνεται μέσα στην συνέλευση. Και στο κάτω κάτω εδώ που τα λέμε η πλειοψηφεία των φοιτητών που δεν έρχονται, δεν συμφωνούν απολύτως με καμία παράταξη, και μιας και δεν μπορούν να εφαρμόσουν και εκφράσουν μια γνώμη, μια ιδέα που βρίσκεται κάπου στη μέση, παρά να ψηφίσουν πολυσέλιδα πλαίσια που πολλέσ φορές μέσα στα 5 σημαντικά θέματα περιλαμβάνουν και άλλα 25 άσχετα θέματα και μέτρα, προτιμούν να μην ασχοληθούν καθόλου.

Ελπίζω να μην χρειάζεται να αποδείξω ότι έχω βρεθεί σε αρκετές συνελεύσεις και να βρώ αποδεικτηκά στοιχεία για να μπορώ να λέω αυτά που είπα(και για την ακρίβεια είναι και άλλοι αρκετοί οι λόγοι που δεν αναφέρω). Τα συγκεκριμένα πράγματα που είπα ισχύουνε καλώς ή κακώς και όσοι διαφωνούν σε μεγάλη κλίμακα (τονίζω το σε μεγάλη κλίμακα) απλά τα αυτιά τους δεν τα μεταφράζουνε σωστά.

Και πιστέψτε με το βασικότερο με τις ΓΣ δεν είναι ο καπνός απο τα τσιγάρα, η ζέστη και άλλα πολλά που λέμε συχνά. Ναι είναι και αυτά ανυπόφορα μερικές φορές αλλά αν υπήρχε ΝΟΗΜΑ, ΟΥΣΙΑ και γινόταν δουλειά εκει μέσα, είχε δηλαδή αποτελέσματα που θα ωφελούσαν τουσ πολλούς και όχι τους λίγους, και όχι σάπια λόγια και επιδείξεις λαικισμού και καλύτερης χειραγώγησης, τότε θα ερχόντουσαν παρα πολλοί φοιτητές και θα άντεχαν και το τσιγάρο και οτιδήποτε άλλο, όπως το αντέχουν και οπουδήποτε αλλού υπάρχει αλλά έχουνε ΛΟΓΟ να πάνε!!!
Elen síla lúmenn' omentielvo.

Εικόνα

For those about to troll... we salute you!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ειδικά Θέματα”