[Γ.Σ. 09/01] Συζήτηση για αναθεώρηση άρθρου 16

Ιδιαίτερα ζητήματα που απασχολούν τη ΣΕΜΦΕ (όπως π.χ., συνδικαλιστικά, επαγγελματικά δικαιώματα, πρόγραμμα σπουδών κτλ.)

Συντονιστές: antony07, Chris

Άβαταρ μέλους
Wizard
Forum Administrator
Forum Administrator
Real Name: Μάνος Ικάριος
Facebook ID: Manos.Ikarios

Δημοσίευση από Wizard »

H ΓΣ τελείωσε πριν λίγο. Την πήρε η ΠΚΣ και τελικά αποφασίστηκε:
  • Κλειστή η σχολή Τετάρτη έως Παρασκευή 12/1
  • Συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο αύριο
  • Περικύκλωση της Βουλής σήμερα στις 6
  • Νέα ΓΣ την Τρίτη 16/1
Windows is unprotected sex. Linux is using a condom, the pill, a vasectomy, and the Berlin wall...
O_Xamenos
Real Name: Σαληγκαρι με Ητα που θυμιζει Ηττα
Facebook ID: 682417817
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O_Xamenos »

οι αριθμοι των δυο πρωτων τουλαχιστον ηταν οι εξεις
105- ΠΚΣ
85- ΑΡΣ-ΕΑΑΚ

να γινω λιγο ερειστικος???
μπααα αστο χρονιαρες μερς
Εικόνα
Γαμώ... τα κράτη, γενικώς...
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα

Ώρα για λίγη φαντασία... ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ... Έχουμε φτερά!
ο χαμένος τα παίρνει όλα
Άβαταρ μέλους
Skliraios
Real Name: Ιουλιος Μπιτζιμπιτζιδης

Δημοσίευση από Skliraios »

για γινε ρε κωτσο να δουμε τι θα πεις
http://www.freewebs.com/hellian00/300%204.gif

ο πληθωρισμός του φαίνεσθαι έχει ρίζες στη έλλειψη του είναι.

Occasio aegre offertur, facile amittitur - Opportunity is offered with difficulty, lost with ease. (Publius Syrus)

http://www.neobux.com/?r=SKLIRAIOS
blackstar

Δημοσίευση από blackstar »

δηλαδη και την παρασκευη θα'ναι κλειστη η σχολη η μεχρι την πεμπτη?
Κωνσταντίνος

Δημοσίευση από Κωνσταντίνος »

προφανώς η σχολή θα είναι κλειστή και την παρασκευή
O_Xamenos
Επικοινωνία:

H ΓΣ τελείωσε πριν λίγο. Την πήρε η ΠΚΣ και τελικά αποφασίστηκε:

* Κλειστή η σχολή Τετάρτη έως Παρασκευή 12/1
δηλαδη και την παρασκευη θα'ναι κλειστη η σχολη η μεχρι την πεμπτη?
???

Δηλαδη αυτες τις μερες δεν θα γινουν εργαστηρια??@??!!??!??
Εικόνα
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα

ο χαμένος τα παίρνει όλα
Άβαταρ μέλους
HeartDoc
Real Name: Νίκος Καραστάθης

Δημοσίευση από HeartDoc »

Παιδάκια, απ' ότι διάβασα στο πλαίσιο της ΠΚΣ, η σχολή τελεί (ε;;) υπό κατάληψη μέχρι και την Παρασκευή, πράγμα που σημαίνει Κωσταντή ότι δεν θα γίνουν εργαστήρια. Την Δευτέρα κανονικά μάθημα και την Τρίτη θα γίνει Γ.Σ.
:)
The day Microsoft makes something that doesn't suck is the day they start making vacuum cleaners.
Άβαταρ μέλους
noir
Real Name: εθελοδουλο πρακτορακι :)
Facebook ID: 0
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από noir »

O_Xamenos έγραψε:
???

Δηλαδη αυτες τις μερες δεν θα γινουν εργαστηρια??@??!!??!??
:ROFL2:
Εικόνα
Η ελευθερία του ενός είναι προϋπόθεση για την ελευθερία του άλλου!
Κανένας έγκλειστος στις κρατικές φυλακές, κανένας σκλάβος στα αφεντικά!
Αντίσταση - Αυτοοργάνωση - Αλληλεγγύη
O_Xamenos
Επικοινωνία:

πφφφφ.....
δεν θα σχολιασει κανεις τα αποτελεσματα???
Εικόνα

ο χαμένος τα παίρνει όλα
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator
Real Name: Κώτσος Φίλ

Δημοσίευση από drcypher »

Παιδιά, συγγνώμη κιόλας, αλλά γίνεται εκνευριστικό. Μπορούμε να συμφωνήσουμε πως όταν κλείνει η σχολή λόγω κατάληψης, και για το χρονικό διάστημα που δηλώνεται πως θα παραμείνει υπό κατάληψη, ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ εκτός αν δηλωθεί αλλιώς (π.χ. η επιτροπή κατάληψης κάνει εξαιρέσεις, κτλ.);

Btw, ρε Κωστή, πες τι παίχτηκε στη Γ.Σ. για θα σκάσουμε (εμείς που δεν ήρταμε). Έλααααααααααααααααααααααααααααααα!
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
O_Xamenos
Επικοινωνία:

βασικα αυτο που ηθελα να πω εγω ειναι οτι η σημερινη συνελευση ηταν μια απαντηση σε διαφορες φωνες, καλως η κακως πιο συντηριτικες, που λενε πως ο κοσμος κουραστηκε βαρεθηκε εχει εξεταστικη κλπ...
ο κοσμος (αν και δεν μαρεσουν οι γενικευσεις τετοιου τυπου, πχ. ο κοσμος - οι φοιτητες - οι ελληνες - οι αλβανοι κλπ) ξερουν ποτε τα πραγματα ειναι πολυ κρισιμα και ξερουν να αντιδρουν...
ποιο ειναι το σημερινο μηνυμα???
200 σεμφιτες ταχτηκαν υπερ των καταληψεων (και η πασπ προτεινε 3 μερες καταληψη) και πανω απο 200 ταχθηκαν κατα του αρθρου 16 (σε αυτους βαζω και την εδρα που κρατησε πιο συντηρητικη σταση)

οσο για τα 70κατι στρουμφακια...
εχουν την ευκαιρια να πανε σφακιανακη και παπαριζου αμα λαχει
Εικόνα

ο χαμένος τα παίρνει όλα
Άβαταρ μέλους
Skliraios
Real Name: Ιουλιος Μπιτζιμπιτζιδης

Δημοσίευση από Skliraios »

θα πανε σημερα!!!ηταν ακριβως 70 τα στρουμφακια....,εγω χαρηκα που ειχε κοσμο πρωτα απο ολα,απο κει και περα τα πραγματα ειναι οντως κρισιμα αλλα δεν ειμαι σιγουρος τελικα ποιον οφελει η στασιμοτητα....,η παιδεια πρεπει να αλλαξει οχι ομως ετσι....
http://www.freewebs.com/hellian00/300%204.gif

ο πληθωρισμός του φαίνεσθαι έχει ρίζες στη έλλειψη του είναι.

Occasio aegre offertur, facile amittitur - Opportunity is offered with difficulty, lost with ease. (Publius Syrus)

http://www.neobux.com/?r=SKLIRAIOS
Άβαταρ μέλους
Βραχνός Προφήτης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Βραχνός Προφήτης »

Μου εκανε μεγαλη εντυπωση χθες, καμμια 20σαρια νεες φατσες που σιγουρα δεν ηταν πρωτοετεις κ ψηφισαν συγκεκριμενη παραταξη...Μαλλον η χθεσινη μας ΓΣ ηταν η πρωτη με 'μεταγραφες'...

Υ.Γ. 214 καταληψεις αυτη τη στιγμη, με προοπτικη να αυξηθουν κι αλλο!

Υ.Γ. 2 κ οσοι δεν κατεβηκαμε ακομα στην πορεια, προλαβαινουμε στις 4 την συναυλια στο Συνταγμα με Locomondo, Υπόγεια ρεύματα, Magic de spell, Τσοπάνα Rave, Σπυριδούλα , Γ.Γιοκαρίνης και  Έλυτρον, Β.Γερμανός-Γ.Νικολάου, Μάρθα Φριντzήλα και walter Testa, Μίλτο Πασχαλίδη, Φοίβο Δεληβοριά καθως κ την περικυκλωση της βουλης στις 6!
Συνταξη στα 18, στρατευση στα 100!
NIKOLAS
Real Name: Nικόλας

Δημοσίευση από NIKOLAS »

Παρόλο που είμαι συχνός επισκέπτεις διάφορων site  της σχολής μας είναι η πρώτη φορά που παρεμβαίνω. ‘Εχω πλέον αγανακτήσει από τη στάση ορισμένων σεμφιτών και κυρίως από το πως αντιμετωπίζουν τους συμφοιτητές τους που έχουν αντίθετη άποψη. Προσωπικά είμαι ένα από τα «70κάτι» στρουμφάκια που τάχθηκαν υπέρ του πλαισίου της ΔΑΠ. Και αυτό το έκανα όχι από συμπάθεια προς τη ΔΑΠ ή από κούραση από τις επερχόμενες επιπτώσεις που θα φέρουν οι φοβερές και τρομερές «αγωνιστικές αποφάσεις» που ψηφίζονται στις ΓΣ αλλά γιατί είμαι ΥΠΕΡ της αναθεώρησης του άρθρου 16. Δεν θα ήθελα να μπω σε διαδικασία αντιδικίας με κανένα από όσους είναι εναντίον της αναθεώρησης (άλλωστε τα επιχειρήματα έχουν διατυπωθεί πολλές φορές και ο καθένας σχημάτισε την άποψή του). Αναφέρετο και απολύτως σεβαστό δικαίωμά τους. Αλλά και υποχρέωσή τους να μην στερούν από τους υπόλοιπους το δικαίωμά τους στη γνώση και και να μην τους μειώνουν με χαρακτηρισμούς που δεν τους αρμόζουν. Πολλοί ίσως επικαλεστούν το δικαίωμα της πλειοψηφίας να κλείνει τη σχολή, όπως και πραγματικά γίνεται. Από την άλλη όμως υπάρχει καταγεγραμμένη (και ελπίζω σεβαστή) η άποψη του ελληνικού λαού στο ΣΥΝΟΛΟ του που έιναι ΥΠΕΡ της αναθεώρησης του άρθρου 16 μεσω της ψήφου που έδωσε σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ (~90%). Αυτό συμβαίνει είτε μας αρέσει είτε όχι. Η κοινωνία έδωσε στην κυβέρνηση την εντολή να κυβερνήσει και μεταξύ άλλων να αλλάξει και το συγκεκριμένο άρθρο. Και αυτό πρέπει να το σεβαστούμε γιατί δεν πιστεύω να υπάρχει κάποιος που να θεωρεί πως οι αποφάσεις των ΓΣ (όπως και αν πέρνονται αυτές) έχουν περισσότερη βαρύτητα από το αποτέλεσμα των Εθνικών Εκλογών. Αν κάποιοι θεωρούν ότι με τις καταλήψεις θα καταφέρουν πλήγμα εναντίον της προσπάθειας για την αναθεώρηση του άρθρου 16 πλανόνται. Το μόνο που θα καταφέρουν είναι να βάλουν όλους εμάς ( ή τουλάχιστον όσους ενδιαφέρονται να τελειώσουν τη σχολή τους και δεν τους απασχολούν οι διασυνδέσεις με τα διάφορα κόμματα και η πολιτική τους ανέλιξη σε λίγα χρόνια ) να τρέχουμε και να μην προλαμβαίνουμε σε μια προσπάθεια να πετύχουμε στα μαθήματά μας.
Αυτά και καλές «αγωνιστικές» κινητοποιήσεις!
Άβαταρ μέλους
HeartDoc
Real Name: Νίκος Καραστάθης

Δημοσίευση από HeartDoc »

Συνονόματε Νικόλα, αρχικά, καλώς ήλθες στην παρέα μας και καλή διαμονή.  :D

Από εκεί και πέρα δεν θα διαφωνήσω με την θέση σου σε ό,τι αφορά την αναθεώρηση/κατάργηση/τροποποίηση/πες_με_όπως_θες του άρθρου 16, αλλά περισσότερο στη βάση που στηρίζεις το επιχείρημα σου.
Φυσικά και ο λαός επέλεξε να κυβερνάει η ΝΔ και να βρίσκεται στην αντιπολίτευση το ΠΑΣΟΚ και φυσικά αυτή η απόφαση αντικατοπτρίζει την άποψη του περίπου 90% των ελλήνων ψηφοφόρων.

Το σημείο που θέλω να σταθώ, αν και θα ξεφύγουμε από το θέμα περνώντας σε (αμπελο)φιλοσοφικές συζητήσεις, είναι ο τρόπος με τον οποίο επιλέγουμε τον Χ, Υ που θα ψηφίσουμε. Απ' όσο έχω δει, μιας κι ο ίδιος δεν ασχολούμαι καθόλου με "τα κοινά" έτσι όπως έχουν γίνει, οι περισσότεροι πηγαίνουν να ρίξουν την ψήφο τους είτε επηρεασμένοι από ένα κύμα φανατισμού (ο παππούς μου ήταν στην Αντίσταση! Πάμε όλοι να ψηφίσουμε Τ.Α.Δ.Ε.!! Κάτω ο καταπατητής Δ.Ε.Ι.Ν.Α.!! ), είτε από συμφέρον (ο κύριος Παπαροβασίλης μας έταξε πως αν θα βγει θα διορίσει το σκυλάκι μας στην Εθνική Φρουρά!).

Μην μου πεις ότι δεν έχω δίκιο, έστω και στο ελάχιστο. ;)

Οπότε οι περισσότεροι κύριοι που κυβερνούν, αλλά κι όλοι οι υπόλοιποι εκλέχθηκαν όχι επειδή τους εμπιστεύτηκε ο λαός ή επειδή εκτίμησε τις γνώσεις και τις δυνατότητες τους στην πολιτική, αλλά για κάποιον, όχι και τόσο ευπατρίδη (έτσι γράφεται;; ) λόγο.

Πχ. Περπατούσα στη ζούγκλα του Πειραιά σήμερα κι όπως περνούσα ένα φανάρι ήρθα μούρη με μούρη με τον Φασούλα. Οπότε άρχισα να σκέφτομαι διάφορα. Για το πως εκλέχθηκε, με ποια κριτήρια, αν θα μπορούσε να κάνει κάτι για να ανέβει στην ιεραρχία κλπ κλπ.
Μακάρι να βοηθήσει την πόλη ο άνθρωπος, αλλά αν αύριο γίνει πρωθυπουργός (αυτός και ο κάθε Φασούλας) με τι ικανότητες α κυβερνήσει;  :roll:

Και πάει κάπως έτσι, που λένε και οι Α/Ε, γιατί ξεσπάσματα όπως το άρθρο 16 είναι απλώς κρυολογήματα σ' έναν καρκινοπαθή οργανισμό.  :(

Και πάλι καλως μας βρήκες.  :P
The day Microsoft makes something that doesn't suck is the day they start making vacuum cleaners.
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Ειδικά Θέματα”