Μια πανάκεια ονόματι Linux
Συντονιστές: kostas213, markelos
-
o_apolytos
- Real Name: Πραγματικό Όνομα
Μια πανάκεια ονόματι Linux
Μια πανάκεια ονόματι Linux ή πώς να εκπαραθυρώσετε από την ταράτσα της υπολογιστικής σας συνείδησης τα καταραμένα παράθυρα. Η αναλυτική σκέψη των μαθηματικών που ανάγεται σε μια φιλοσοφία χρήσης και ενίοτε κρίσης, κάθε φορά που καταπιανόμαστε με ένα παραθυροπρόβλημα, μας κατευθύνει ντουγρού (μετά και από τις φιλικές συμβουλές των συνσεμφοιτητών) στην απεγκατάσταση τωνε γουίντοουζ και στην λυτρωτική πλημμύρα του απελευθερωτικού λίνουξ.
Για όποιο πρόβλημα αντιμετωπίζετε στα Γουίντοουζ, μία είναι η λύση: Βάλτε LINUX!!!
Αφορμή του τόπικ αυτού ήταν το "Πρόβλημα με το Windows Live Messenger"... Αν θέλετε βάλτε το στα "άστεια", αν μπορεί να θεωρηθεί ως τέτοιο!
Για όποιο πρόβλημα αντιμετωπίζετε στα Γουίντοουζ, μία είναι η λύση: Βάλτε LINUX!!!
Αφορμή του τόπικ αυτού ήταν το "Πρόβλημα με το Windows Live Messenger"... Αν θέλετε βάλτε το στα "άστεια", αν μπορεί να θεωρηθεί ως τέτοιο!
- theos
- Real Name: Αριστοτέλης-Εμμανουήλ Θάνος-Φίλης (Μάνος) ge04017
Re: Μια πανάκεια ονόματι Linux
ΌΧΙΙΙΙΙΙ
Δεν είναι αστείο!!!! Έχεις απόλυτο δίκιο. Μας τα έχουν κάνει τσουρέκια οι linuxάδες με την παπαριά τους!
Από εμένα έχεις το ακαταλόγιστο πλέον απόλυτε!!!! Μπορείς να λες και μεγάλες κουβέντες
Δεν είναι αστείο!!!! Έχεις απόλυτο δίκιο. Μας τα έχουν κάνει τσουρέκια οι linuxάδες με την παπαριά τους!
Από εμένα έχεις το ακαταλόγιστο πλέον απόλυτε!!!! Μπορείς να λες και μεγάλες κουβέντες
Λογική είναι η τέχνη να κάνεις λάθος με αυτοπεποίθηση!!!
- Ih8 mags
- Real Name: ...........................................
- Facebook ID: 0
ta mac einai i moni iliaxtida fwtos sto kosmo twn upologistwn.....
Who let the Toon doon?
Shit shit Shearer
Shit shit Shearer
- antony07
- Forum Moderator

- Real Name: Αντώνης
- Facebook ID: 0
- Επικοινωνία:
Ποιός είπε ότι το Linux δεν έχει προβλήματα; Πανάκεια το παρουσιάζουν οι υπερενθουσιασμένοι μαζί του, και -κατά την γνώμη μου- κακώς κάνουν, διότι δημιουργούν ένα μύθο ο οποίος απογοητεύει όποιον το δοκιμάσει.
Το Linux είναι καλύτερο, και κυρίως σταθερότερο από τα Windows, αλλά δεν είναι ούτε τέλειο, ούτε σταθερότατο. Μιλάμε για μακροπρόθεσμες παρατηρήσεις.
Προσωπικά (χρησιμοποιώ Linux από το 2002), μου έχει τύχει να κολλήσει το λίνουξ, να κρασάρει κλπ κλπ μέχρι και να χρειαστεί φορμάτ το παρτίσιον του. Αλλά αυτό συνέβη 1 φορά, ενώ στα windows αυτό συνέβαινε κάθε χρόνο. Πάντα, όμως, έχω και τα δυο λειτουργικά στο pc. (Κυρίως επειδή χρησομοποιώ κάποια προγράμματα που δεν υπάρχουν για λίνουξ), αλλά καθημερινά χρησιμοποιώ το λίνουξ, αφού είναι ένα λειτουργικό σύστημα που επιτρέπει (σε προχωρημένο χρήστη) να κάνει πραγματικά τα ΠΑΝΤΑ (από άποψη παραμετροποίησης), και είναι σχεδόν πάντα σταθερό.
Ένας χρήστης που θέλει μόνο να γράφει εργασίες και να μπαίνει στο ίντερνετ, δεν θα δει διαφορά, και λογικό είναι να προτιμήσει τα windows, που μάλλον θα είναι προεγκατεστημένα στο πισι.
Μην πιστεύετε, πάντως, τον μύθο του "α-προβλήματου" λίνουξ!!! Θα απογοητευτείτε, και είναι κρίμα...γιατί μπορείτε να μάθετε καλύτερα την λειτουργία του υπολογιστή χρησιμοποιώντας το.
Το Linux είναι καλύτερο, και κυρίως σταθερότερο από τα Windows, αλλά δεν είναι ούτε τέλειο, ούτε σταθερότατο. Μιλάμε για μακροπρόθεσμες παρατηρήσεις.
Προσωπικά (χρησιμοποιώ Linux από το 2002), μου έχει τύχει να κολλήσει το λίνουξ, να κρασάρει κλπ κλπ μέχρι και να χρειαστεί φορμάτ το παρτίσιον του. Αλλά αυτό συνέβη 1 φορά, ενώ στα windows αυτό συνέβαινε κάθε χρόνο. Πάντα, όμως, έχω και τα δυο λειτουργικά στο pc. (Κυρίως επειδή χρησομοποιώ κάποια προγράμματα που δεν υπάρχουν για λίνουξ), αλλά καθημερινά χρησιμοποιώ το λίνουξ, αφού είναι ένα λειτουργικό σύστημα που επιτρέπει (σε προχωρημένο χρήστη) να κάνει πραγματικά τα ΠΑΝΤΑ (από άποψη παραμετροποίησης), και είναι σχεδόν πάντα σταθερό.
Ένας χρήστης που θέλει μόνο να γράφει εργασίες και να μπαίνει στο ίντερνετ, δεν θα δει διαφορά, και λογικό είναι να προτιμήσει τα windows, που μάλλον θα είναι προεγκατεστημένα στο πισι.
Μην πιστεύετε, πάντως, τον μύθο του "α-προβλήματου" λίνουξ!!! Θα απογοητευτείτε, και είναι κρίμα...γιατί μπορείτε να μάθετε καλύτερα την λειτουργία του υπολογιστή χρησιμοποιώντας το.
"Ωραία παιδιά κατάχαμα κυλάει
το πιο ωραίο ρόδο απ' το στεφάνι σας
αδράξτε κάθε τι που προσπερνάει
μα αν σε βιτρίνα εμπρός βρεθεί η χάρη σας
ή σε γκισέ, φυλάξτε το τομάρι σας
θυμάστε, Colin de Cayeux τον λέγανε
το άσυλο εμπιστεύτηκε ναι σαν κι εσάς,
σημάδεψε ο μπάτσος και τον ξέκανε"
το πιο ωραίο ρόδο απ' το στεφάνι σας
αδράξτε κάθε τι που προσπερνάει
μα αν σε βιτρίνα εμπρός βρεθεί η χάρη σας
ή σε γκισέ, φυλάξτε το τομάρι σας
θυμάστε, Colin de Cayeux τον λέγανε
το άσυλο εμπιστεύτηκε ναι σαν κι εσάς,
σημάδεψε ο μπάτσος και τον ξέκανε"
Αν ξανακοιταξεις το topic θα δεις οτι ΚΑΝΕΝΑΣ δεν λεει σε καποιον να βαλει linux εκτος απο μενα και νομιζω οτι φαινεται οτι κανω πλακα (μιας που ο wizard δεν ειπε τετοιο πραγμα).
Ναι, [you] σε παρακολουθώ!

@[you]

@[you]

- Wizard
- Forum Administrator

- Real Name: Μάνος Ικάριος
- Facebook ID: Manos.Ikarios
+1000 στον antony.
Απλώς κυκλοφορεί ο μύθος ότι για να δουλέψεις linux πρέπει να ξέρεις προγραμματισμό.
Παρόμοιες συζητήσεις έχουν γίνει κατά καιρούς και σε αυτό το forum και σε άπειρα άλλα forums ανά το internet. Κανένας δεν υποστηρίζει ότι το linux είναι πανάκεια. Το αντίθετο μάλιστα. Θα δεις ότι πολλές φορές προτείνεται να ελέγξεις τη συμβατότητα του hardware σου με τον τρέχων kernel ώστε να μη συναντήσεις σοβαρά προβλήματα. τα οποία λύνονται, αλλά ενδεχομένως να σε αποτρέψουν από το να το δοκιμάσεις ή ακόμα και να ξαναεπιχειρήσεις να το δοκιμάσεις.
Από την άλλη σκέψου και το άλλο. Δεν ξέρω τι σχέση έχεις εσύ με τους υπολογιστές, αλλά αρκετά χρόνια τώρα οι πάντες γύρω μου με ρωτάνε για τα πιο άκυρα προβλήματα που μπορεί να έχουν στον υπολογιστή τους. Προβλήματα που εκκλιπαρούν για απαντήσεις του τύπου RTFM και STFW...
Όταν βλέπω ότι το linux στα περισσότερα από αυτά τα προβλήματα έχει από μόνο του λύσεις και ότι ο άλλος ίσως να έχει μια διάθεση να ασχοληθεί και να μάθει τότε γιατί να μην το προτείνω;
Ποτέ όμως δεν έχω πει ότι είναι πανάκεια. Άλλο αν μεταξύ σοβαρού και αστείου πετάω την ατάκα "Βάλε linux"
Απλώς κυκλοφορεί ο μύθος ότι για να δουλέψεις linux πρέπει να ξέρεις προγραμματισμό.
Παρόμοιες συζητήσεις έχουν γίνει κατά καιρούς και σε αυτό το forum και σε άπειρα άλλα forums ανά το internet. Κανένας δεν υποστηρίζει ότι το linux είναι πανάκεια. Το αντίθετο μάλιστα. Θα δεις ότι πολλές φορές προτείνεται να ελέγξεις τη συμβατότητα του hardware σου με τον τρέχων kernel ώστε να μη συναντήσεις σοβαρά προβλήματα. τα οποία λύνονται, αλλά ενδεχομένως να σε αποτρέψουν από το να το δοκιμάσεις ή ακόμα και να ξαναεπιχειρήσεις να το δοκιμάσεις.
Από την άλλη σκέψου και το άλλο. Δεν ξέρω τι σχέση έχεις εσύ με τους υπολογιστές, αλλά αρκετά χρόνια τώρα οι πάντες γύρω μου με ρωτάνε για τα πιο άκυρα προβλήματα που μπορεί να έχουν στον υπολογιστή τους. Προβλήματα που εκκλιπαρούν για απαντήσεις του τύπου RTFM και STFW...
Όταν βλέπω ότι το linux στα περισσότερα από αυτά τα προβλήματα έχει από μόνο του λύσεις και ότι ο άλλος ίσως να έχει μια διάθεση να ασχοληθεί και να μάθει τότε γιατί να μην το προτείνω;
Ποτέ όμως δεν έχω πει ότι είναι πανάκεια. Άλλο αν μεταξύ σοβαρού και αστείου πετάω την ατάκα "Βάλε linux"
Windows is unprotected sex. Linux is using a condom, the pill, a vasectomy, and the Berlin wall...
-
o_apolytos
- Real Name: Πραγματικό Όνομα
Εντάξει, το παραδέχομαι, την πανάκεια την ανέφερα για καθαρά εμπορικούς λόγους... χαχα! Πάντως αυτή η ατάκα (βάλε Λίνουξ) παίζει πολύ, ακούγεται από πολλούς λινουξόπληκτους και μη. Εγώ προσωπικά το διασκέδαζω! Δεν έχω, αλλά ο μόνος λόγος που θα έβαζα (κάποια στιγμή σίγουρα θα βάλω) θά'ταν για να εναποθέσω το λιθαράκι μου στο γκρέμισμα αυτής της αυτοκρατορίας των παραθύρων. Σκεφτείτε πως μαστίζουν τόσα χρόνια την ανθρωπότητα που μέχρι και ο μεγάλος Κ.Π. Καβάφης "αναγκάστηκε" σε κάποια στιγμή αδυναμίας να τους γράψει ποίημα. Για του λόγου το αληθές:
Τα παράθυρα (aka Windows)
Σ' αυτές τες σκοτεινές κάμαρες, που περνώ
μέρες βαρυές, επάνω κάτω τριγυρνώ
για νάβρω τα παράθυρα.- Όταν ανοίξει
ένα παράθυρο θάναι παρηγορία.-
Μα τα παράθυρα δεν βρίσκονται, ή δεν μπορώ
να τάβρω. Και καλλίτερα ίσως να μην τα βρω.
Ίσως το φως θάναι μια νέα τυραννία.
Ποιος ξερει τι καινούρια πράγματα θα δείξει.
Τα παράθυρα (aka Windows)
- pao132003
- Real Name: Γιάννης
- Επικοινωνία:
o_apolytos έγραψε:Τα παράθυρα (aka Windows)
No battle is ever won he said. They are not even fought. The field only reveals to man his own folly and despair, and victory is an illusion of philosophers and fools.
-William Faulkner, novelist (1897-1962)
H πιο επαναστατική πράξη σήμερα (2013) είναι να κρατήσεις ένα σχολείο ανοικτό.
-Άγνωστου
-William Faulkner, novelist (1897-1962)
H πιο επαναστατική πράξη σήμερα (2013) είναι να κρατήσεις ένα σχολείο ανοικτό.
-Άγνωστου
-
papagalakos
Ναι, αυτο ισχυει... Δοκιμασα μια φορα... Ακομα προσπαθουν να ξεμπλοκαρουν τον υπολογιστη... Οστωσο αν καποιος ξερει να τα χρησιμοποιει εχω και εγω την εντυπωση οτι ειναι καλυτερα.Wizard έγραψε: Απλώς κυκλοφορεί ο μύθος ότι για να δουλέψεις linux πρέπει να ξέρεις προγραμματισμό.
- drcypher
- Portal Administrator

- Real Name: Κώτσος Φίλ
Το βασικό πρόβλημα στα Windows δεν είναι ούτε η αδικαιολόγητη κατανάλωση πόρων της μηχανής ούτε η εντυπωσιακή (για ανθρώπινο/εξελιγμένο κατασκεύασμα) αστάθειά του. Είναι η νοοτροπία που κομίζει. Διαβάζοντας στο αρχικό post την μετάφραση "Παράθυρα", θυμήθηκα τον λόγο που τα Windows ονομάστηκαν έτσι. Μια σειρά από σκέψεις που αφήνω ως άσκηση με οδήγησαν στο σημείο όπου αναρωτιέται κανείς: Αν η Microsoft μπορούσε να πατεντάρει το γνωστό και απλούστατο σε όλους μας από την επιπεδομετρία "ορθογώνιο" με την τεχνική ονομασία "Παράθυρο" της οποίας τον πληθυντικό δέσμευσε ως όνομα του λειτουργικού της, πιστεύετε ότι δεν θα το είχε κάνει;o_apolytos έγραψε:Για όποιο πρόβλημα αντιμετωπίζετε στα Γουίντοουζ, μία είναι η λύση: Βάλτε LINUX!!!
Το να ζητά κάποιος λεφτά για την δουλειά του (π.χ. το λογισμικό) δεν είναι ούτε έγκλημα ούτε αήθεια. Αλλά η όλη ιδέα πίσω από το πατεντάρισμα και το μοσχοπούλημα κακογραμμένου λογισμικού (με ένα σωρό άλλες παρελκόμενες μπίζνες και τσαρλατανιές) που αφ' ενός προκαλεί προφανή προβλήματα στην καθημερινή χρήση (πλην εκείνων που είναι από άποψη μαζοχιστές ή όσων διαθέτουν εκ γενετής Ηράκλεια υπομονή) και αφ' ετέρου τοποθετεί εκ των προτέρων την συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών σε μια μάζα "πειρατών" πραγματικά βρίσκει έναν σοβαρό αντίλογο στο Linux.
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
-
papagalakos
drcypher έγραψε: Το βασικό πρόβλημα στα Windows δεν είναι ούτε η αδικαιολόγητη κατανάλωση πόρων της μηχανής ούτε η εντυπωσιακή (για ανθρώπινο/εξελιγμένο κατασκεύασμα) αστάθειά του. Είναι η νοοτροπία που κομίζει. Διαβάζοντας στο αρχικό post την μετάφραση "Παράθυρα", θυμήθηκα τον λόγο που τα Windows ονομάστηκαν έτσι. Μια σειρά από σκέψεις που αφήνω ως άσκηση με οδήγησαν στο σημείο όπου αναρωτιέται κανείς: Αν η Microsoft μπορούσε να πατεντάρει το γνωστό και απλούστατο σε όλους μας από την επιπεδομετρία "ορθογώνιο" με την τεχνική ονομασία "Παράθυρο" της οποίας τον πληθυντικό δέσμευσε ως όνομα του λειτουργικού της, πιστεύετε ότι δεν θα το είχε κάνει;
Το να ζητά κάποιος λεφτά για την δουλειά του (π.χ. το λογισμικό) δεν είναι ούτε έγκλημα ούτε αήθεια. Αλλά η όλη ιδέα πίσω από το πατεντάρισμα και το μοσχοπούλημα κακογραμμένου λογισμικού (με ένα σωρό άλλες παρελκόμενες μπίζνες και τσαρλατανιές) που αφ' ενός προκαλεί προφανή προβλήματα στην καθημερινή χρήση (πλην εκείνων που είναι από άποψη μαζοχιστές ή όσων διαθέτουν εκ γενετής Ηράκλεια υπομονή) και αφ' ετέρου τοποθετεί εκ των προτέρων την συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών σε μια μάζα "πειρατών" πραγματικά βρίσκει έναν σοβαρό αντίλογο στο Linux.
Αν θυμαμαι καλα ο Bili Gates (και σιγα μην το εγραψα σωστα), ιδιοκτητης της Microsoft, πατενταρε τα windows και τα εκμεταλευοταν αποκλειστικα αυτος. Μικροτερες εταιρειες λογισμικων του κανανε μηνυση γι αυτο την οποια και κερδισανε εκδικαζοντας στο Gates ενα προστιμο με πολλα μηδενικα... Θυμαμαι μαλιστα ενα σχολιασμο οτι παρα το μεγεθος του προστιμου ο Gates παραμενει ο πλουσιοτερος ανθρωπος στη Γη.