Μποράτ

Μικρή και μεγάλη οθόνη! Τώρα η 7η Τέχνη και σε έκδοση με λεπτότερα φτερά.

Συντονιστής: snodrion

Άβαταρ μέλους
Chris
Forum Moderator
Forum Moderator
Δημοσιεύσεις: 1064
Εγγραφή: Παρ Μαρ 28, 2008 2:02 pm
Real Name: Χρήστος
Gender: Male
Facebook ID: 0

Re: Μποράτ

Δημοσίευση από Chris »

Έχω δει και το Μπόρατ και το Μπρούνο και μπορώ να πω ότι βλέπω τις αντιδράσεις που περίμενα. Και οι δύο ταινίες παρουσιάζουν την αλήθεια ωμά. Όσοι θέλουν ας την δεχτούν και όσοι θελουν ας την απορρίψουν. Η επιτυχία των ταινιών δεν οφείλεται στο ότι σατιρίζεται κυρίως η αμερικάνικη κοινωνία αλλά στο ότι παρουσιάζει την αλήθεια ακριβώς όπως είναι, με έναν πολύ αστείο τρόπο.
Το κοινό συνήθως καταλαβαίνει τι είναι καλό και τι όχι, τι είναι αληθινό και τι κούφιο. Καταλαβαίνουν επίσης πολύ καλά άν ο δημιουργός είναι ταλαντούχος, ή κάλπικος. Για μένα η τέχνη είναι η έκφραση της ψυχικής κατάστασης και της σκέψης του δημιουργού, την οποία βγάζει είτε ζωγραφίζοντας, είτε παίζοντας μουσική, είτε γράφοντας κλπ. κλπ. Ανάλογα με τον χαρακτήρα του δημιουργού, θα βγει και κάτι διαφορετικό, άλλες φορες όμορφο (το οποίο είναι σχετικό) άλλες φορές κάφρικο. Αν πιστεύεις ότι αυτό που βλέπεις/ακούς/διαβάζεις σε εκφράζει, ή απλά σου αρέσει, τότε το δέχεσαι. Τόσο απλά.

Πήξαμε στους δήθεν "αρτίστες". Άμα δε σας άρεσε μην ασχολείστε και μην προσπαθείτε να επιβάλλετε τη γνώμη σας στους άλλους. Πηγαίντε φορέστε καμία καπαρντίνα και δείτε λίγη όπερα (γιατί έτσι νομίζετε ότι σας ανεβαίνει ο εγωισμός). Γιατί όπως είπε και ο παπαγαλάκος:
papagalakos έγραψε: Ένας άνθρωπος των τεχνών γνωρίζει να είναι σεμνός. Δεν διεκδικεί τίποτε περισσότερο από το να μοιραστεί τα συναισθήματά του. Δεν απαιτεί να επιβάλει καμιά αλήθεια.
.

Και όπως είπαν και οι σοφοί Κινέζοι:
Ο άδειος κουβάς κάνει περισσότερη φασαρία από τον γεμάτο.

Και ο νοών νοείτω...
Άβαταρ μέλους
van_der_kaafr
Δημοσιεύσεις: 92
Εγγραφή: Τετ Ιούλ 25, 2007 9:08 pm
Real Name: δεν σας λεω
Gender: Male
Τοποθεσία: κάπου στην ελλάδα-ναι υπάρχει ακόμη ελλάδα, μη γελάτε!-

Re: Μποράτ

Δημοσίευση από van_der_kaafr »

χαχαχαχα μα εχεις τοσο δικαιο για τον κουβά!! δες ποσοι σπεύσαν να απαντήσουν και να καταρίψουν την δικιά μου κριτική!!! γιατί το πρώτο μου πόστ δεν απαντούσε σε κανένα, και δες και την προσάθεια να επιβάλουν την γνώμη τους! και ναι την τεχνη την αντιλαμβανεται ο καθένασ όπωσ θέλει, όπωσ και την ηθηκή και εν τέλει τον πολιτισμό.. απλά πρέπει να επιλέξεις με ποιόν πολιτισμό είσαι.. με αυτόν που ''τα καλά κόπεις κτώνται'' ή με αυτον που '' οτι φαμε οτι πιούμε και ότι αρπάξει ο κ**** μας''.



και έτσι επειδή μερικοί είναι πολύ κουραστικοί και επίμονοι ασ δουν αυτό και να παίξουν βρέσ τις διαφορές και τις ομοιότητες
να μην νομίσουν οτι ο μπόρατ είναι προτότυπος και ότι το κάνει και με ταλέντο αυτο που ένας θεός ξέρει τι είναι τι κανει

Γκραούτσο Μάρξ κυρίες και κύριοι
μια φορά και ένα καιρό

http://www.youtube.com/watch?v=p4W69HNx ... re=related
fatness
Δημοσιεύσεις: 13
Εγγραφή: Σάβ Σεπ 29, 2007 12:38 pm

Re: Μποράτ

Δημοσίευση από fatness »

Αναλύεις ιστορικά τη παρακμή της γλώσσας, ζητάς επιστροφή πολυτονικού, επιδεικνύεις τη βαθύτατη γνώση σου πάνω στη τέχνη, επικρίνεις τη σύγχρονη ηθική και πολιτισμό και δε καταφέρνεις να γράψεις 5 λέξεις χωρίς να κάνεις ορθογραφικό; Συγγνώμη κιόλας, αλλά από αυτά που γράφεις φαίνεσαι σαν ένας κλασσικός άδειος τενεκές ελληνάρας που σφαζει τα πάντα-όλα και παπαγαλίζει τις σοβινιστικές ατάκες και "γνώμες" των λούμπεν-μικρομεσαίων κακομοίρηδων. Γιατί 5 βιβλία να διαβάσεις (δημοτικού, Λιακόπουλου, καμιά Sport-Day), ε τις λέξεις "πρωτότυπο" (quote προτοτυπο), "υπαινίσσονταν" (quote υπενισοταν), "επιτυχία" (quote επιτυχεια) κλπ κλπ κλπ θα τις δεις κάπου, του Bruno.. Σου προτείνω λοιπόν να ανοίξεις εσύ κανα βιβλίο, να αποκτήσεις εσύ δική σου άποψη και να αφήσεις τους υπόλοιπους να χαρούν 2 ώρες από τη ζωή τους βλέποντας μια πραγματικά ευχάριστη ταινία. Γιατί όπως λες και συ "ΤΑ ΚΑΛΑ ΚΟΠΕΙΣ ΚΤΩΝΤΑΙ", όπου εννοείς μάλλον τα αγαθά και τη σωστή μορφή μιας δοτικής πληθυντικού. Και φαντάσου να'χαμε πολυτονικό.
o_apolytos
Δημοσιεύσεις: 962
Εγγραφή: Κυρ Οκτ 21, 2007 3:06 pm
Real Name: Πραγματικό Όνομα

Re: Μποράτ

Δημοσίευση από o_apolytos »

fatness έγραψε:Γιατί όπως λες και συ "ΤΑ ΚΑΛΑ ΚΟΠΕΙΣ ΚΤΩΝΤΑΙ", όπου εννοείς μάλλον τα αγαθά και τη σωστή μορφή μιας δοτικής πληθυντικού. Και φαντάσου να'χαμε πολυτονικό.
Της π... κακομοίρας θα γινότανε! Το πολυτονικό σας μάρανε! Ζώα! Ε, ζώα!
Άβαταρ μέλους
Gus
Δημοσιεύσεις: 765
Εγγραφή: Τρί Νοέμ 25, 2008 5:49 pm
Real Name: Πολλες ερωτησεις
Gender: Male
Facebook ID: 0

Re: Μποράτ

Δημοσίευση από Gus »

van_der_kaafr έγραψε:δεν σε κατηγορω οι πινακεσ του πικασο ειναι για τουσ λιγους. οταν παιδευτει το ματι σου στο σχεδιο θα δεισ οτι ειναι πανεμορφοι και οτι βγαζει τεραστιο νοημα, και θα σταθω στον πινακα γιατι θα μπορουσε να χαρακτηριστει ισωσ νεορεαλισμοσ. γιατι δεν μασ εγραπσεσ και τον ορισμο του ρεαλισμου? ο ρεαλισμος με τον νεορεαλισμο εχουν μια βασικη διαφορα. ο ενασ ασχοληται με τα συναισθηματα ενω ο αλλοσ απλα με το ωραιο. αλλα ποιο ωραίο? περισσοτερο την καταγραφη του ωραιου σαν μια φοτογραφια ακριβωσ γιατι υπηρχε η αναγκη αυτη. δεν ειχαν φοτογραφιες. ο νεορεαλισμος απο την αλλη ειχε ωσ σκοπο να κατκρινει γεγονοτα κοινονικα αλλα παντα με ενα ομορφο τροπο. οχι να σοκαρει δειχνοντας πτωματα ασ πουμε αλλα κατι το οποιο υπενισοταν τα πτωματα και την καταστροφη οπωσ ο πινακασ του πικασο που μου εστειλεσ h οπωσ ο πινακας εδω http://max.mmlc.northwestern.edu/~mdenn ... cha-39.jpg οποιος δηποτε μπορει να δει τη διαφορα αυτου απο τους πινακες των γιαγιαδων μασ με τισ ναυμαχιες η τα δεντρακια. και τελος αυτο που ειπες ειναι ενα απο τα κλειδια στο τι διαχωριζει την τεχνη απο το τιποτα. ειναι ωμο ειπεσ. και ο πινακασ του πικασο ειναι ωμοτατος! την βλεπεις την διαφορα? διαωασε την σκηνη που περιγραφεται το πωσ ο οιδηποδασ βγαζει τα ματια με τα χερια του, ειναι το ιδιο με το να το εβλεπεσ στην οθωνη εναν ηθοπιο να το κανει σε πραγματικο χρονο? και να ξερεισ οτι καποια κινηματα στην τεχνη γιανε απο ανθρωπουσ που πηγαν κατι παραπερα επειδη αυτο το κατι το κσερανε τελεια. ο στοκχαουζεν φανταζει στα αυτια πολλων θορυβος, αλλα αν παιδευτεις θα δεισ οτι δεν ειναι, και θα δεισ και οτι πολλοι συνεχιστεσ του ρευματοσ αυτου ειναι τσαρλατανοι και οτι οντωσ απλα κανουν θορυβο.

Παιδια βρηκαμε τον αρχηγο μας,αυτον που θα μας διδαξει για τεχνη,θα μας μαθει να ξεχωριζουμε τους πινακες,και πως να βαφουμε αυγα με κλανιες...Αυτος ειναι ο van_der_kaafr,η απολυτη αυθεντια των παντων...Ολοι οι αλλοι ειμαστε ποοοολυ λιγοι..Προσκυνω
sidet buyuleyijidir sidet umutur
umut suz ve sesiz bir
sesiz bir dunada
Άβαταρ μέλους
van_der_kaafr
Δημοσιεύσεις: 92
Εγγραφή: Τετ Ιούλ 25, 2007 9:08 pm
Real Name: δεν σας λεω
Gender: Male
Τοποθεσία: κάπου στην ελλάδα-ναι υπάρχει ακόμη ελλάδα, μη γελάτε!-

Re: Μποράτ

Δημοσίευση από van_der_kaafr »

Off Topic
1ον είσαι offtopic και 2ον θα σε παρακαλούσα αντί να προσπαθέις να με μειώσεις να μου πείς πού κάνω λάθος, πέρα από το λάθος που κάνω και απαντάω σε μερικούς μερικούς.. αλλά έχω την απορρία πραγματικά, γιατί όταν σας λέει κάποιος κάτι που δεν σας αρέσει θα πρέπει να υποστεί όλη αυτή την αντίδραση εδώ σε ένα ελέυθερο όπως θα ήθελα να πιστεύω forum. μερικοί το κάνανε πολύ τσιφλίκι εδω μέσα. και κάτι άλλο για τους 2 από πάνω σου, το μόνο που βρήκατε να μου πείτε έναι για την ορθογραφία ε??? καλοι είστε και εσείς, να σας πληροφορήσω οτι με το πληκτρολόγιο καλά δεν τα πάω, και όταν προσπαθώ να γραψω γρήγορα ελληνικά αυτό γινεται το οποίο εγώ το βρήσκω αστείο αλλά σίγουρα θέλει διόρθωμα δεν λέω, ίσως μερικές ώρες κάθε μέρα έτσι απαντώντας στισ βρησιές σας,χοχοχο ευχαριστώ παιδιά για το παίδεμα που μου κάνετε, τουλαχιστόν εγώ βγαίνω κερδισμένος από την διαφωνία μας, μπορείτε και εσείς! (και τέλος φίλε μου από πάνω, δεν θεωρώ ποτέ κανένα άνθρωπο μικρότερο η χαζότερο από μένα, αυτό είναι ένα λάθος που μόνο ένας ηλίθιος μπορεί να κάνει όπως είπα και παραπάνω για τον μπόρατ.καλά θα κάνεις και συ να μην θεωρείς το ίδιο και για τους άλλους)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κινηματογράφος & Τηλεόραση”