Τρόποι αντιμετώπισης μηνιαίου γυναικείου βάσανου

Όχι δεν λέμε τον καιρό εδώ. Απλά αναλύουμε τους βαθυστόχαστους προβληματισμούς γύρω από διάφορα θέματα της καθημερινότητας. Με λίγα λόγια: ό,τι να 'ναι!

Συντονιστής: AlexandraDC

Άβαταρ μέλους
O kanenas
Real Name: Αφροξυλάνθη
Facebook ID: 0
Τοποθεσία: Within search engines that search engines that search
Επικοινωνία:

Τρόποι αντιμετώπισης μηνιαίου γυναικείου βάσανου

Δημοσίευση από O kanenas »

Εδώ και κάτι μήνες, κάθε φορά που αδιαθετώ πονάω φριχτά. Έχω βρει, όμως, ένα βότανο λυτρωτικό, που κάνει καλύτερη δουλειά κι από το buscopan κι από το ponstan κι από οτιδήποτε άλλο έχω δοκιμάσει. Οπότε, υποθέτοντας ότι δεν είμαι η μόνη με τέτοιους πόνους, λέω να το γράψω εδώ μπας και βοηθηθούν μερικές βασανισμένες ψυχές ακόμα. Πρόκειται για την Βαλεριάνα, που η μυρωδιά της είναι τόσο φριχτή όσο και οι πόνοι, αλλά αν την πιεις σε μορφή τσαΐού και βάλεις λίγο μέλι, γίνεται όχι μόνο απολαυστικότατη αλλά φέρνει, επίσης, την ψυχική κάθαρση μετά από το μηνιαίο μαρτύριο.

Μια φίλη μου, που περνάει τα ίδια εδώ και χρόνια, εφαρμόζει άλλη μέθοδο την οποία δεν έχω δοκιμάσει. Πίνει λίγο κονιακάκι, τυλίγει ζεστή πετσέτα γύρω από την κοιλιακή χώρα και τη μέση και πέφτει για ύπνο. Όταν ξυπνάει, ο πόνος έχει μειωθεί κατά πολύ.

Αν υπάρχει καμία εδώ μέσα που ακόμα δεν έχει βρει κάποιο tip για τους πόνους της περιόδου, της συνιστώ να δοκιμάσει κάτι από τα παραπάνω δύο. Αν υπάρχει καμία εδώ μέσα που εφαρμόζει άλλο tip, θα μπορούσε να βοηθήσει τις άλλες που δεν έχουν βρει το tip, γράφοντάς το. Ευπρόσδεκτες και οι αντρικές γνώμες, προφανώς (πχ, από εμπειρίες φιλενάδων) :wink: .
R.I.P.
Life is so vain, but death equals pain
So let's make one more attempt and live with nothing to gain
papagalakos

Re: Τρόποι αντιμετώπισης μηνιαίου γυναικείου βάσανου

Δημοσίευση από papagalakos »

Έχεις δοκιμάσει τσάι του βουνού με μέλι;
Άβαταρ μέλους
f_angel
Real Name: Βικούλα

Δημοσίευση από f_angel »

Feldene των 10mg 1 χάπι την πρώτη μέρα. Μετά από x χρονικό διάστημα (κ εφ' όσον το 1 δε με κάλυπτε πλέον)ανέβηκα στα 2 χάπια επίσης την πρώτη μέρα. Αρκετές γνωστές μου ακολουθούν ένα είδος "θεραπείας" παίρνοντας ένα χάπι τη μέρα, 4-5 μέρες πριν εμφανιστεί το βάσανο. Εγώ αρκούμαι στα 2 των 20mg την πρώτη μέρα (πολλή μαστούρα μετά.....μπορεί να κοιμάμαι ώρες) και τις υπόλοιπες μέρες δε νιώθω τίποτις 8)
Respect my authoritah 8)
Άβαταρ μέλους
msl
Forum Administrator
Forum Administrator
Real Name: Μαρία-Σοφία
Facebook ID: 735434828
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από msl »

1,5 λίτρο Coca Cola για τις ανακατοσούρες που ξεκινούν καμιά βδομάδα πριν .. και πίνω μέχρι να τελειώσουν :P

Ξεκούραση παρέα με το ποτό της γιαγιάς -> κονιάκ με βύσσινο, το οποίο ζεσταίνει την κοιλιακή περιοχή. Επίσης, ελαφριάς μορφής άσκηση, βοηθάει. Δηλαδή λίγο χαλαρό περπάτημα .. δε θέλει κάτι πιο έντονο. Α! Και ξεκούραση! Ξάπλα!

Αυτά έχουν ως τώρα λειτουργήσει για εμένα. Γενικά αντέχω στον πόνο, οπότε δεν έπαιρνα παυσίπονα, ακόμα και φορές που ήταν έντονος ο πόνος .. :P
I'm not a bitch, I just have a low tolerance for bullshit ..

:: Αθλητικός Όμιλος Πήγασος Κυψέλης
::
Άβαταρ μέλους
Gus
Real Name: Πολλες ερωτησεις

Δημοσίευση από Gus »

papagalakos έγραψε:Έχεις δοκιμάσει τσάι του βουνού με μέλι;
Ελεος ρε παπαγαλακο...Οχι και εδω...
sidet buyuleyijidir sidet umutur
umut suz ve sesiz bir
sesiz bir dunada
Άβαταρ μέλους
Nasia!
Portal Administrator
Portal Administrator
Real Name: Νάσια παραγοντικό
Facebook ID: 1169014285

Δημοσίευση από Nasia! »

Το tip με τις ζεστες πετσετες βοηθαει κι εμενα πολυ. (Κι ακομα περισσοτερο το οτι ειναι η μανα μου που τις σιδερωνει γιατι εγω εκεινη τη στιγμη δε μπορω ουτε να κουνηθω :P) Γενικα η ζεστη ειναι απο τα καλυτερα do's για τετοιες περιπτωσεις κ προφανως ισχυει κ το αντιστροφο. Δηλαδη, τις τελευταιες μερες πριν αδιαθετησει καποια,
-> οχι περπατημα ξυπολητη σε πλακακια κ λοιπες κρυες επιφανειες
-> οχι ρουχα που επιτρεπουν στην κοιλια-μεση να κρυωσει
-> οχι (για το καλοκαιρι that is) κολυμπι σε κρυο νερο ή/και να περιμενει να στεγνωσει το μαγιο της στον ηλιο
κλπ

Για tips αφοτου εχει αρχισει ο πονος δεν εχω κ τιποτα πολυ πρωτοτυπο.. Panadol extra (αναβραζον), Buscopan και τα τοιαυτα. Ομως εχω παρατηρησει κατι το οποιο με βοηθαει κ ειμαι περιεργη αν συμβαινει μονο σε μενα. Ποναω συγκεκριμενες ωρες! Το πρωι γυρω στις 11 το απογευμα κατα τις 7 και αργα το βραδυ κατα τις 3 (ο πονος κραταει κανα 2ωρο, 3ωρο). Οποτε αυτο συμφερει, αφου παιρνω το χαπακι μου λιγο πριν κ με πιανει πανω που αρχιζει το πανηγυρι. :wink:
The world is not enough, but it is such a perfect place to start, my love.
Άβαταρ μέλους
zupiter
Real Name: kanenas

Δημοσίευση από zupiter »

Παπαγαλε αναλαμβανω να σε παω στο μαγαζι που δουλευε ο γνωστος μου, ολα τσαμπα απο μενα!! Δεν περιμενα να ποσταρεις και εδω :lol: :lol: :lol: Αν και εδω μονο αντρες επρεπε να ποσταρουν...καταλαβαινετε :wink: :wink:
Και το μπικινι τελειο κοριτσια!!!
Ανεκδοτο: Τι κοινο εχει ο μισθος με την περιοδο?
Ερχονται μια φορα το μηνα........ και μολις τελειωσουν αρχιζει το sex.
Άβαταρ μέλους
O kanenas
Real Name: Αφροξυλάνθη
Τοποθεσία: Within search engines that search engines that search
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O kanenas »

Nasia! έγραψε:-> οχι περπατημα ξυπολητη σε πλακακια κ λοιπες κρυες επιφανειες
-> οχι ρουχα που επιτρεπουν στην κοιλια-μεση να κρυωσει
-> οχι (για το καλοκαιρι that is) κολυμπι σε κρυο νερο ή/και να περιμενει να στεγνωσει το μαγιο της στον ηλιο
κλπ
Καλά, αυτά εννοούντα. Επίσης κι αυτό που είπε η msl ότι η άσκηση βοηθάει, σίγουρα ισχύει.

Μέχρι πριν κάποιο καιρό έπαιρνα κι εγώ ένα buscopan κι ήμουν οκ, αλλά πλέον το ένα χάπι σταμάτησε να με πιάνει (και μετά από λίγο δεν θα με έπιαναν τα δύο, και μετά ούτε τα τρία κοκ), οπότε προτίμησα την μη χημική οδό.

Πάντως, η ξάπλα προσωπικά δε με βοηθάει καθόλου.
R.I.P.
Life is so vain, but death equals pain
So let's make one more attempt and live with nothing to gain
Άβαταρ μέλους
Chris
Forum Moderator
Forum Moderator
Real Name: Χρήστος

Δημοσίευση από Chris »

Gus έγραψε:
papagalakos έγραψε:Έχεις δοκιμάσει τσάι του βουνού με μέλι;
Ελεος ρε παπαγαλακο...Οχι και εδω...
Ο πουπουλοφόρος φίλος μας έχει γνώσεις πάνω σε πάρα πολλούς τομείς αγαπητέ...! Ούτε ο Γκαρούτσος δεν διέπεται από τέτοια πανσοφία. :P
Άβαταρ μέλους
msl
Forum Administrator
Forum Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από msl »

O kanenas έγραψε:Πάντως, η ξάπλα προσωπικά δε με βοηθάει καθόλου.
Εμένα σε στάση που να έχω λυγισμένο το σώμα, βοηθάει. Πχ αυτή που αποκαλούν "βρεφική" ή "νηπιακή" αν δε κάνω λάθος (στυλ "κουλουριασμένος"). Α! Και χιλιοσκεπασμένη! Ακόμα και αν έξω έχει 40 βαθμούς Κελσίου! :lol:

Αν και να ξέρεις πως η καθε μια έχει δουλέψει τους τρόπους και τις μεθόδους της! Και το τι περνάμε στον κύκλο αλλάζει κατά περιόδους. Πχ κάθε 5 χρόνια. Φυσικά, αν είναι οι πόνοι επίμονοι και έντονοι, μπορείς να πας σε κανένα γιατρό, μήπως είναι θέμα υγείας! (καμία κύστη ή τπτ περίεργες ορμόνες :)).

Άβαταρ μέλους
Evmorphine
Real Name: Evmorfini

Δημοσίευση από Evmorphine »

paidia koroideyetai ton papagalo alla i alitheia einai oti to tsai ontos voithaei...
Her face was pale,her body smashed,her beauty is gone...
Άβαταρ μέλους
Artemoila
Real Name: Artemis
Facebook ID: 1003775262

Δημοσίευση από Artemoila »

f_angel έγραψε:Feldene των 10mg 1 χάπι την πρώτη μέρα. Μετά από x χρονικό διάστημα (κ εφ' όσον το 1 δε με κάλυπτε πλέον)ανέβηκα στα 2 χάπια επίσης την πρώτη μέρα. Αρκετές γνωστές μου ακολουθούν ένα είδος "θεραπείας" παίρνοντας ένα χάπι τη μέρα, 4-5 μέρες πριν εμφανιστεί το βάσανο. Εγώ αρκούμαι στα 2 των 20mg την πρώτη μέρα (πολλή μαστούρα μετά.....μπορεί να κοιμάμαι ώρες) και τις υπόλοιπες μέρες δε νιώθω τίποτις 8)

Το feldene απ όσο ξέρω είναι αντιφλεγμονώδες, το παιρνα όταν έβγαλα φρονιμίτη. :?

@μσλ
Εμβρυακή λέγεται. :e_wink:

kanenas, πίνεις βαλεριάνες κ έρχεσαι σε νιρβάνα? :lol: Ένας φίλος μου το δινε στις γάτες του χωριού του κ τις κοίμιζε!! :lol:

Καημένα κοριτσάκια τι περνάτε! :goodman: :alright:
Άβαταρ μέλους
Nasia!
Portal Administrator
Portal Administrator
Real Name: Νάσια παραγοντικό
Facebook ID: 1169014285

Δημοσίευση από Nasia! »

Κι εγω με 2 buscopan μονο καλυπτομαι! Αλλα ετσι κ αλλιως παιρνω εναλλαξ 2-3 διαφορετικα χαπια για να αργησει να τα συνηθισει ο οργανισμος μου.
msl έγραψε:Επίσης, ελαφριάς μορφής άσκηση, βοηθάει. Δηλαδή λίγο χαλαρό περπάτημα .. δε θέλει κάτι πιο έντονο. Α! Και ξεκούραση! Ξάπλα!
O kanenas έγραψε:Επίσης κι αυτό που είπε η msl ότι η άσκηση βοηθάει, σίγουρα ισχύει. .... Πάντως, η ξάπλα προσωπικά δε με βοηθάει καθόλου.
Εμενα ισχυει το αντιθετο. Με βοηθαει μονο η ξαπλα, ανασκελα κ με τα ποδια σε γωνια, κατι σαν /\__Ο :mrgreen: Και μαλιστα δε μπορω να κουνηθω, οχι να ασκηθω!! Το εχω προσπαθησει, αλλα μονο χειροτερα με κανει. :?
Artemoila έγραψε:Το feldene απ όσο ξέρω είναι αντιφλεγμονώδες, το παιρνα όταν έβγαλα φρονιμίτη. :?
Τα αντιφλεγμονωδη κανουν δουλεια με την περιοδo, ειδικα αμα ειναι αντιφλεγμονωδη + παυσιπονα. Για παραδειγμα το panadol ειναι και τα 2. Στην ουσια το παυσιπονο καταστελει τον ιδιο τον πονο, ενω το αντιφλεγμονωδες τη γενεσιουργο αιτια του. 8)
The world is not enough, but it is such a perfect place to start, my love.
Άβαταρ μέλους
msl
Forum Administrator
Forum Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από msl »

Artemoila έγραψε:@μσλ
Εμβρυακή λέγεται. :e_wink:
Makes sence .. :oops:
Artemoila έγραψε:Καημένα κοριτσάκια τι περνάτε! :goodman: :alright:
Κλιμακτήριος, ε; .. :alright:

:lol: :lol: :lol:

Απάντηση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”