Αξιοποίηση του χώρου-Κεφάλαιο Δεύτερο

... Γιατί το άραγμα έχει όνομα.

Συντονιστής: snodrion

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
ran-tan-plan
Δημοσιεύσεις: 116
Εγγραφή: Πέμ Ιαν 24, 2008 7:38 pm
Real Name: fr
Facebook ID: 0
Τοποθεσία: Patras/Athens

Αξιοποίηση του χώρου-Κεφάλαιο Δεύτερο

Δημοσίευση από ran-tan-plan »

Αρχικα σκοπευα να γραψω ένα συγκεντρωτικο post μετα και απ τη διευθέτηση του θεματος του ping-pong,αλλα μαζευτηκαν πολλα.
Το ολο θεμα αφορα το Στεκι,το χωρο διπλα στο κυλικειο(απεναντι απ τα τραπεζακια των ΔΑΠ,ΠΚΣ και ΕΑΑΚ).Ο χωρος αυτος είναι πολύ χρησιμος για τους φοιτητες ποικιλοτροπως.Ειναι ανετος και μεγαλος για ξεκουραση μεταξυ μαθηματων,είναι κεντρικα και υπαρχει και σημα wifi.Η ιστορια του δεν είναι τοσο απλη οσο την παρουσιαζει ο Chris,αλλα το ότι μπορουμε να αραζουμε και πλεον να τον διαμορφωσουμε ώστε να γινει ακομα πιο βολικος και χρησιμος αρκει.

Προσφατη Ιστορια Στεκιου

Από την περασμενη ανοιξη αρχισε μια δραστηριοποιηση για την επαναχρησιμοποιηση του χωρου, με την εννοια της βελτιωσης του.Ανακινηθηκε το θεμα μεσα απ το forum και μετα από συγκεντρωσεις καποιοων(λιγων αρχικα)ενδιαφερομενων κατεβηκε ένα ψηφισμα σ εκεινη την ιστορικη Γενικη Συνελευση,οπου με περισσιο θαρρος ο Lock’n’Load το αναφωνησε και τελικα υπερψηφιστηκε.
Ουσιαστικα,μ αυτό το ψηφισμα,ο Φ.Σ. επικυρωσε το νέο τροπο λειτουργιας που διεπει το Στεκι και ο οποιος είναι η αυτοδιαχειριση.Δηλαδη,σε συχνα διαστηματα θα γινονται συγκεντρωσεις στο Στεκι οπου θα γινεται συζητηση σχετικα με το τι μελλει γενεσθαι,τι γουσταρουμε να κανουμε εκει μεσα.Εννοειται ότι συμμετοχη εχει ο κάθε ενας φοιτητης,απλα είναι λογικο ότι αυτό ξεφευγει λιγακι απ τον –δυσκινητο σε τετοια θεματα- Φοιτητικο Συλλογο,μιας και ο Συλλογος πολύ που…νοιαστηκε…οποτε λογο εχουν οσοι ενδιαφερονται ή/και ΘΑ ενδιαφερθουν.
Στο ιδιο το ψηφισμα αναφερονται και οι πρωτες-βασικες αναγκες που διαπιστωθηκαν ότι χρειαζονται να καλυφθουν και όπως είναι λογικο ό,τι δεν μπορουσε να γινει από ιδιωτικη πρωτοβουλια θα μετατρεπόταν σε αιτημα προς τη διοικηση της σχολης.Εδω θα διαψευσω τον παπαγαλακο,αφου υπηρξε κινητικοτητα για όλα τα ζητηματα και ηδη μερικα απ αυτά διεκπεραιωθηκαν. Αναλυτικα τα πρωτα αιτηματα ηταν: καθαρισμος πατωματος και τζαμιων-περιοδικος καθαρισμος του χωρου,συντηρηση μηχανηματος ψυξης-θερμανσης,διευρυνση ηλεκτρικου δικτυου και αντικατασταση της πορτας με καινουργια
Λιγο πριν το Πασχα,οι o_kanenas,noir,Lock’n’Load και ο υποφαινομενος απευθυνθηκαν στην προεδρο της Σχολης κ.Κυριακη,εχοντας και το ψηφισμα.Η αντιδραση της ηταν θετικη,μιας και τη χαροποιησε το ενδιαφερον των φοιτητων της σχολης…για την ιδια τη σχολη και τους χωρους της.Προθυμοποιήθηκε να βοηθησει οσο μπορει.Ωστοσο,το τοτε μειζον ζητημα της διοικησης ηταν η τοποθετηση καγκελων και το θεμα του Στεκιου πηρε αναβολη για Σεπτεμβρη.
Ο Σεπτεμβρης αποτελει παρελθον.Το ικανοποιητικο είναι ότι δεν θαφτηκε το θεμα και προσωπικα θεωρω ότι ειστε αδικοι(δεν υπερασπιζομαι τη διοικηση,αλλα να ειμαστε δικαιοι).ΗΔΗ εχει καθαριστει ο χωρος ακρως ικανοποιητικα και εχει υπαρξει δεσμευση για τακτικο καθαρισμο του χωρου,οπως επισης και τοποθετηση καδων και σταθερων τασακιων.Η εξαφανιση της ‘’Ιερας Εδρας’’ στην οποια αναφερεται ο Chris,καθως και του αλλου μικρου γραφειου οφειλεται στον καθαρισμο του χωρου.Οσο για τα ηχεια,δεν πεταχθηκαν αλλα τα παρεδωσαν και φυλάσσονται-οσοι ερθουν στην επομενη συναντηση θα μαθουν για την επεισοδιακη ιστορια της ‘’Ιερας Εδρας’’ οπου πρωταγωνιστησαν οι L’n’L,Sos και εγω :e_biggrin:
Επισης,ΗΔΗ,μετα από προσωπικη ενασχοληση μπηκε κι αυτή η μεγαλη εδρα και αρκετες καρεκλες(αυτές τις εβαλε το πολυδυναμο) και εχουν γινει επαφες με την Τεχνικη Υπηρεσια(πολυδυναμο)-από τον Sos και εμενα-για περισσοτερα επιπλα και ηλεκτρολογικες ‘’επεμβασεις’’-είναι μαλλον αυτά που βρηκε ο noir αφου στο υπογειο του Ε στεγαζεται το πολυδυναμο.
Ωστοσο,αυτό που κοβω δυσκολο να επιτυγχανεται είναι το θεμα της πορτας,η οποια και να κλειδωνει από τους θυρωρους των κτηριων.Η κ.Κυριακη εκφραζει φοβους σχετικα με την ιδιωτικοποιηση του χωρου από εξωπανεπιστημιακους κτλ.Μεταξυ μας δεν εχει κι αδικο(να φοβαται) αλλα το βασικο μας αντι-επιχειρημα είναι ότι ο χωρος προοριζεται για τη βολη των φοιτητων.Εννοειται ότι στο Στεκι δεν εχουν χωρο οι παραταξεις κτλ κτλ.
Για ποιο λογο γινεται τοση φασαρια ώστε να κλειδωνει ο χωρος,αναρωτιουνται πολλοι.Η ασφαλεια του χωρου και των υπαρχόντων μεσα σε αυτόν είναι ζωτικης σημασιας για το Στεκι(το επιβεβαιωνει και η προηγουμενη γενια Στεκ-ιτων). Αλλωστε οι περισσοτερες ιδεες που ακουγονται προϋποθετουν την ακεραιτοτητα καποιων αντικειμενων.Και αυτό μου δινει lead-in για το επομενο θεμα,που δεν είναι άλλο από το μελλοντικο περιουσιακο στοιχειο του Στεκιου.
Το πολυπαθο τραπεζι του ping-pong ηλπιζα σημερα να ταν στο Στεκι αλλα τελικα ο στοχος δεν επετεύχθη.Υπευθυνα δηλωνω ότι θα ναι στη θεση του ως το τελος της επομενης εβδομαδας-οσοι ερθουν στην επομενη συγκεντρωση θα μαθουν και την ιστορια του ping-pong!!! :e_biggrin:
Ωστοσο γραφτηκαν καποια πραγματα που δεν είναι ακριβως σωστα.θελω να τονισω ότι ΚΑΙ η διοικηση της σχολης ΚΑΙ η Γραμματεια ΚΑΙ το πολυδυναμο(και ιδιαιτερα ο Μπιλ)εχουν συνεισφερει ώστε να μετοικισει το τραπεζι απ το γυμναστηριο στο Στεκι(το Τμημα Φυσικης Αγωγης μας τα χαλασε λιγακι-special thanks to Natassa). Καθυστερησεις υπηρξαν(δε χρειαζεται να κατονομασουμε δημοσια) αλλα λιγο πολύ ηταν αναμενομενες…-όχι όμως να τους υποψιαζομαστε για απροθυμια!
Αυτή είναι εν ολιγοις η συγχρονη ιστορια του Στεκιου…Μαζι με τον anapdj δεσμευομαστε να την βιβλιοδετησουμε,με σκληρο εξωφυλλο και εικονογραφημενα τα σημαντικοτερα κεφαλαια της,καθως επισης και αποκαλυψη των πρακτικων των συνεδριασεων και πικαντικων προσωπικων στοιχειων των βασικων συντελεστων.

Από δω και περα περναμε στο δευτερο χρονο ενασχολησης
Σχετικα με την ημερομηνια της επικειμενης πρωτης φετινης συγκεντρωσης, συμφωνω ότι είναι πολύ καλη ιδεα να γινει σε ωρα Γ.Σ.(ας μην μας λιθοβολισουν οι παραταξιακοι). Γενικοτερα με το Στεκι,όπως σωστα ειπε ο Chris,όταν ξεμπερδεψει ο κοσμος με τις δηλωσεις μαθηματων και την οριστικοποιηση εργαστηριων κτλ θα μπορεσουμε να βρουμε καποια ωρα που να βολευει τους περισσοτερους…κι εκεινο το doodle ρε kanena,με το ωρολογιο προγραμμα,θα βοηθησει…αλλα εν καιρω
Οσο για καλεσμα για την ‘’πρωτη’’,ο noir τα ‘πε υπεροχα…ουφ! Δεν περιγραφω άλλο!!!
nicolas
papagalakos

Re: Αξιοποίηση του χώρου-Κεφάλαιο Δεύτερο

Δημοσίευση από papagalakos »

Καλά όλα αυτά. Ψυγείο θα βάλουμε;
Άβαταρ μέλους
Chris
Forum Moderator
Forum Moderator
Δημοσιεύσεις: 1064
Εγγραφή: Παρ Μαρ 28, 2008 2:02 pm
Real Name: Χρήστος
Gender: Male
Facebook ID: 0

Re: Αξιοποίηση του χώρου-Κεφάλαιο Δεύτερο

Δημοσίευση από Chris »

Με αυτά που έγραψε ο Νίκος μπορούμε και να σκεπαστούμε.. :P
Anyway, τα λέμε από κοντά την Τετάρτη.. (αν γίνει Γενική Συνέλευση)
Άβαταρ μέλους
otinanai
Δημοσιεύσεις: 1031
Εγγραφή: Κυρ Οκτ 07, 2007 9:22 pm
Real Name: χμ..αλεξανδρος
Facebook ID: 0

Re: Αξιοποίηση του χώρου-Κεφάλαιο Δεύτερο

Δημοσίευση από otinanai »

(αν γίνει Γενική Συνέλευση)
θα γινει.. απ οτι ξερω επικυρωθηκε..
It's only after we've lost everything that we are free to do anything
[imgr 500x180]http://img.buzznet.com/assets/imgx/2/1/ ... 035284.jpg[/imgr]
Άβαταρ μέλους
LocknLoad
Forum Administrator
Forum Administrator
Δημοσιεύσεις: 2250
Εγγραφή: Κυρ Οκτ 07, 2007 5:34 pm

Re: Αξιοποίηση του χώρου-Κεφάλαιο Δεύτερο

Δημοσίευση από LocknLoad »

Ο Ran-Tan-Plan καταφερε επιτελους να νικησει την γραφειοκρατεια (γιατι για αυτο φαγαμε κολλημα) και να φερει το τραπεζακι του ping pong στο στεκι :e_biggrin: Οποιος θελει να παιξει θα πρεπει να φερνει δικες του ρακετες και μπαλακια

Επισης, εχουμε (δεν ξερω απο που ηρθε) μια καινουργια εδρα

Να προσθεσω στην ιστορια οτι το ping pong και διαφορα αλλα μελλοντικα πραγματα εγιναν απο πρωτοβουλια του R.T.P. προς το τελος των επαναληπτικων εξετασεων :e_ugeek:
Ναι, [you] σε παρακολουθώ!

Εικόνα


@[you]
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Στέκι ΣΕΜΦΕ”