Αξιολόγηση καθηγητών...

Ιδιαίτερα ζητήματα που απασχολούν τη ΣΕΜΦΕ (όπως π.χ., συνδικαλιστικά, επαγγελματικά δικαιώματα, πρόγραμμα σπουδών κτλ.)

Συντονιστές: antony07, Chris

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
che

Αξιολόγηση καθηγητών...

Δημοσίευση από che »

Έχω ακούσει πάρα πολλά περί αυτού του θέματος, φοιτητές που τάσσονται υπέρ και άλλους που τάσσονται κατά.

Προσωπικά είμαι υπέρ αυτών που θεωρούν ότι η αξιολόγηση πρέπει να υπάρχει καθότι κατά την προσωπική μου άποψη είναι πολύ χρήσιμη. Αν δεν κρίνει τον καθηγητή του ο κάθε φοιτητής του τότε ποιος είναι πιο κατάλληλος να το κάνει; Δεν βρίσκω κάτι το κακό στην αξιολόγηση ίσα ίσα που τα παιδιά μπορούν να εκφράσουν την άποψη τους για τον καθηφητη άφοβα καθώς βρίσκονται πίσω από το πέπλο της ανωνυμίας(sic).Ο καθηγητής μέσα από τα σχόλια των ίδιων του των μαθητών μπορεί να βελτιώσει το μάθημα του ώστε να γίνεται πιο ευχάριστο αλλά το σημαντικότερο, πιο δημιουργικό. Βέβαια τα προσβλητικά σχόλια των φοιτητών είτε γιατί έχουν άχτι έναν συγκεκριμένο καθηγητή, είτε για να σπάσουν πλάκα μαζί του είναι κάτι τελείως λάθος πρώτον γιατί τον προσβάλλουν σαν άνθρωπο και δεύτερον γιατί γελοιοποιούν την όλη διαδικασία.

Θα ήθελα πολύ να ακούσω τα δικά σας σχόλια καθώς και τις απόψεις σας και ιδιαίτερα τα επιχειρήματα των παιδιών αυτών που τάσσονται κατά της αξιολόγησης καθώς ακόμη δεν έχω πολυκαταλάβει γιατί τους ενοχλεί τόσο.
Mmmmmm..........Donuts........
abakas7
Real Name: Ανέστης
Facebook ID: 0
Επικοινωνία:

Re: Αξιολόγηση καθηγητών...

Δημοσίευση από abakas7 »

che έγραψε:Βέβαια τα προσβλητικά σχόλια των φοιτητών είτε γιατί έχουν άχτι έναν συγκεκριμένο καθηγητή, είτε για να σπάσουν πλάκα μαζί του είναι κάτι τελείως λάθος πρώτον γιατί τον προσβάλλουν σαν άνθρωπο και δεύτερον γιατί γελοιοποιούν την όλη διαδικασία.
Υποτίθεται ότι οι φοιτητές θα πρέπει να απαντήσουν "αντικειμενικά".
Το πιο αστείο σε αυτή την υπόθεση είναι το γεγονός ότι η αξιολόγηση δε γίνεται στην αρχή του εξαμήνου όπου οι φοιτητές ακόμα δεν είναι σε θέση να κρίνουν τον καθηγητή τους αλλά προς το τέλος του εξαμήνου όπου όμως πατάνε ελάχιστοι στα μαθήματα οπότε το στατιστικό δείγμα των φοιτητών για την αξιολόγηση δεν είναι αντιπροσωπευτικό του συνόλου.
"Ο σκεπτικισμός απέναντι στη Βίβλο, δεν πηγάζει από μια προσεκτική αξιολόγηση
των διαθέσιμων στοιχείων αλλά από μια τεράστια αρνητική προδιάθεση απέναντι στο
υπερφυσικό"

Millar Burrows, αρχαιολόγος του Παν/μίου του Yale
Άβαταρ μέλους
Wizard
Forum Administrator
Forum Administrator
Real Name: Μάνος Ικάριος
Facebook ID: Manos.Ikarios

Δημοσίευση από Wizard »

Η αξιολόγηση που ενοχλεί δεν είναι αυτή στην οποία αναφέρεσαι, αλλά η αξιολόγηση από εταιρίες, με βάση την έρευνα που κάνει το κάθε πανεπιστήμιο, τη δουλειά, που δουλεύουν οι απόφοιτοι κλπ.
Στην ουσία μάνατζερ στο πανεπιστήμιο, ο οποίος θα αποφασίζει  ποια σχολή θα πάρει περισσότερα λεφτά, ποια θα κλείσει κλπ με βάση όχι τις γνώσεις, αλλά το αποτέλεσμα, χρηματικά μιλώντας και μόνο.
Νταβατζής μας έλειπε...

Τώρα όσον αφορά την αξιολόγηση που λες, κι εγώ είμαι υπέρ αυτής και μάλιστα είχαμε ξεκινήσει μια κίνηση με παιδιά για να προσπαθήσουμε να δημοσιεύονται τα αποτελέσματα αυτών των αξιολογήσεων, αλλά σκάλωσε λίγο στις διπλωματικές μας, λίγο στη δουλειά για το site, λίγο στις καταλήψεις, αλλά κυρίως, πολύ στη βαρεμάρα μας.
Windows is unprotected sex. Linux is using a condom, the pill, a vasectomy, and the Berlin wall...
Άβαταρ μέλους
che

Δημοσίευση από che »

abakas7 έγραψε:
che έγραψε: Βέβαια τα προσβλητικά σχόλια των φοιτητών είτε γιατί έχουν άχτι έναν συγκεκριμένο καθηγητή, είτε για να σπάσουν πλάκα μαζί του είναι κάτι τελείως λάθος πρώτον γιατί τον προσβάλλουν σαν άνθρωπο και δεύτερον γιατί γελοιοποιούν την όλη διαδικασία.
Υποτίθεται ότι οι φοιτητές θα πρέπει να απαντήσουν "αντικειμενικά".
Αντικειμενικά ναι αλλά πάνω απ'όλα μέσα σε κόσμια πλαίσια έτσι δεν είναι;

abakas7 έγραψε:Το πιο αστείο σε αυτή την υπόθεση είναι το γεγονός ότι η αξιολόγηση δε γίνεται στην αρχή του εξαμήνου όπου οι φοιτητές ακόμα δεν είναι σε θέση να κρίνουν τον καθηγητή τους αλλά προς το τέλος του εξαμήνου όπου όμως πατάνε ελάχιστοι στα μαθήματα οπότε το στατιστικό δείγμα των φοιτητών για την αξιολόγηση δεν είναι αντιπροσωπευτικό του συνόλου.
Γίνεται κυρίως στα μέσα του εξαμήνου. Όσο για το ότι ειναι ελάχιστοι δεν θα διαφωνήσω(με εξαίρεση το μάθημα του θεού Θεμιστοκλή Ρασσιά όπου μαζεύεται λαοθάλασσα σε κάθε μάθημα) αλλά στο κάτω κάτω αυτοί οι ελάχιστοι θα αξιολογήσουν και όχι υπόλοιποι που δεν πατάνε οπότε το δείγμα μπορεί να μην αντιπροσωπευτικό για το σύνολο των φοιτητών της σχολής αλλά είναι αντιπροσωπευτικό για το σύνολο των φοιτητών που πατάνε σε κάθε μάθημα.

Wizard έγραψε:Η αξιολόγηση που ενοχλεί δεν είναι αυτή στην οποία αναφέρεσαι, αλλά η αξιολόγηση από εταιρίες, με βάση την έρευνα που κάνει το κάθε πανεπιστήμιο, τη δουλειά, που δουλεύουν οι απόφοιτοι κλπ.
Στην ουσία μάνατζερ στο πανεπιστήμιο, ο οποίος θα αποφασίζει  ποια σχολή θα πάρει περισσότερα λεφτά, ποια θα κλείσει κλπ με βάση όχι τις γνώσεις, αλλά το αποτέλεσμα, χρηματικά μιλώντας και μόνο.
Νταβατζής μας έλειπε...
Το ξέρω φίλε Wizard πράγματι η αξιολόγηση που αναφέρεις εσύ με ενοχλεί και εμένα πολύ....Όπως το πες νταβατζής μας έλειπε και συμπληρώνω ότι δυστυχώς θα αποκτήσουμε...
Mmmmmm..........Donuts........
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ειδικά Θέματα”