Σύγκλητος για τον Κουρκουλή
-
papagalakos
Re: Σύγκλητος για τον Κουρκουλή
Κι όλη αυτή η συζήτηση γίνεται για το επίπεδο του ΕΜΠ ε;...
Την έχω δεί πολλές φορές αυτή τη κουβέντα και πάντα κατά τη γνώμη μου με λάθος κριτήρια.
Τώρα μου φαίνεται θα υπερασπιστώ τον Κουρκουλή.
Τι έγινε, σας έπιασε το ηθικολογικό σας; Δεν είμαστε Γερμανία και δεν θα γίνουμε.
Εδώ είναι βαλκάνια δεν είναι παίξε γέλασε.
Σας πείραξε δηλαδή που πήρε στην εκδρομή τους σπουδαστές του κολεγίου; Πόσο να στοίχισαν στο ΕΜΠ; Μπροστά στον προϋπολογισμό του δεν είναι τίποτα.
Γιατί τα βάζετε με τους σπουδαστές του κολεγίου; Ο εχθρός είναι το ίδιο το κολέγιο, όχι όσοι πηγαίνουν σε αυτό επειδή δεν πέρασαν κάπου αλλού.
Αλλά όταν αναγνωρίζονταν τα ΚΕΣ δεν κάνατε τίποτα. Το μαθηματάκι σας. Λες κι απ' αυτό εξαρτάται το επίπεδο του ΕΜΠ. Τώρα μην γκρινιάζετε λοιπόν όταν εμείς είμασταν οι γραφικοί καταληψίες που θέλαμε να χάσουμε μάθημα.
Όλοι εσείς δηλαδή είστε ηθικοί στην καθημερινότητά σας δηλαδή; Ούτε μια γνωριμία δεν σας έχει βοηθήσει;
Το επίπεδο του ΕΜΠ δεν το ρίχνει ο Κουρκουλής που κάνει μάθημα και στο κολέγιο.
Το επίπεδο το ρίχνει:
το γεγονός ότι οι φοιτητές δεν έχουν δωρεάν στέγαση στις εστίες
δεν έχουν δωρεάν σύτιση στη λέσχη
το ότι παίρνουμε ένα βιβλίο μόνο σε κάθε μάθημα
και αυτό λίγο πριν την εξεταστική
η φτωχή μας βιβλιοθήκη και τα περιορισμένα ωράριά της
κάτι Ρασσιάδες που αντί να κάνουν μάθημα πουλάνε μούρη λέγοντας το βιογραφικό τους
οι καθηγητές που κάνουν σάπιο μάθημα για να περάσει η ώρα
οι καθηγητές που έχουν την έδρα τους μόνο για να το κύρος
πολλοί καθηγητές που δουλεύουν για το ΝΑΤΟ και για τα πολεμικά του προγράμματα
οι φοιτητές που δεν είναι πρώτοι στο αντιπολεμικό κίνημα
οι φοιτητές που δικτυώνονται σε παρατάξεις ή γλύφουν καθηγητές για να περάσουν το μάθημα
το πολυτεχνείο που δεν προωθεί την έρευνα
οι φοιτητές που δεν ερευνούν και δεν ψάχνουν από μόνοι τους
Όσο για το βαθμό πρόσβασης είναι το πιο ηλίθιο κριτήριο για να κρίνεις μια σχολή.
Την έχω δεί πολλές φορές αυτή τη κουβέντα και πάντα κατά τη γνώμη μου με λάθος κριτήρια.
Τώρα μου φαίνεται θα υπερασπιστώ τον Κουρκουλή.
Τι έγινε, σας έπιασε το ηθικολογικό σας; Δεν είμαστε Γερμανία και δεν θα γίνουμε.
Σας πείραξε δηλαδή που πήρε στην εκδρομή τους σπουδαστές του κολεγίου; Πόσο να στοίχισαν στο ΕΜΠ; Μπροστά στον προϋπολογισμό του δεν είναι τίποτα.
Γιατί τα βάζετε με τους σπουδαστές του κολεγίου; Ο εχθρός είναι το ίδιο το κολέγιο, όχι όσοι πηγαίνουν σε αυτό επειδή δεν πέρασαν κάπου αλλού.
Αλλά όταν αναγνωρίζονταν τα ΚΕΣ δεν κάνατε τίποτα. Το μαθηματάκι σας. Λες κι απ' αυτό εξαρτάται το επίπεδο του ΕΜΠ. Τώρα μην γκρινιάζετε λοιπόν όταν εμείς είμασταν οι γραφικοί καταληψίες που θέλαμε να χάσουμε μάθημα.
Όλοι εσείς δηλαδή είστε ηθικοί στην καθημερινότητά σας δηλαδή; Ούτε μια γνωριμία δεν σας έχει βοηθήσει;
Το επίπεδο του ΕΜΠ δεν το ρίχνει ο Κουρκουλής που κάνει μάθημα και στο κολέγιο.
Το επίπεδο το ρίχνει:
το γεγονός ότι οι φοιτητές δεν έχουν δωρεάν στέγαση στις εστίες
δεν έχουν δωρεάν σύτιση στη λέσχη
το ότι παίρνουμε ένα βιβλίο μόνο σε κάθε μάθημα
και αυτό λίγο πριν την εξεταστική
η φτωχή μας βιβλιοθήκη και τα περιορισμένα ωράριά της
κάτι Ρασσιάδες που αντί να κάνουν μάθημα πουλάνε μούρη λέγοντας το βιογραφικό τους
οι καθηγητές που κάνουν σάπιο μάθημα για να περάσει η ώρα
οι καθηγητές που έχουν την έδρα τους μόνο για να το κύρος
πολλοί καθηγητές που δουλεύουν για το ΝΑΤΟ και για τα πολεμικά του προγράμματα
οι φοιτητές που δεν είναι πρώτοι στο αντιπολεμικό κίνημα
οι φοιτητές που δικτυώνονται σε παρατάξεις ή γλύφουν καθηγητές για να περάσουν το μάθημα
το πολυτεχνείο που δεν προωθεί την έρευνα
οι φοιτητές που δεν ερευνούν και δεν ψάχνουν από μόνοι τους
Όσο για το βαθμό πρόσβασης είναι το πιο ηλίθιο κριτήριο για να κρίνεις μια σχολή.
- Chris
- Forum Moderator

- Real Name: Χρήστος
- Facebook ID: 0
Ακόμα περιμένω λογικό επιχείρημα για το τι μας πειράζει στο γεγονός ότι διδάσκει σε κολλέγιο ο Κουρκουλής...πέρα από επικλήσεις στην ηθική. Σου ζήτησα 2 σελίδες πριν να μου απαντήσεις με επιχειρήματα και δεν έχω πάρει ακόμα απάντηση. Και αφού εξαντλήθηκε η υπομονή μου και έκανα ένα τελευταίο post έσπευσες να επιλέξεις να μην το αποφύγεις αυτή τη φορά (γιατί όταν σου ζήτησα να μου δώσεις επιχειρήματα με έγραψες) και να μου απαντήσεις για να με πεις και κομπλεξικό.thouvou έγραψε:chris ο τροπος με τον οποιο υποβαθμιζεις το θεμα ειναι αξιος συγχαρητηρειων. Δεν μπορεις να χωνεψεις οτι υπαρχουν ατομα που και βαθμο εχουν παρει στο μαθημα το συγκεκριμενο κι ουτε ο κωλος τους πονει,αλλα απλα αντιδρουν σαυτο που γινεται; Επειδη μαλλον εσενα πονουν τα οπισθια σου, ενω παραλληλα γινεσαι εριστικος και αλλαζωνας. Βεβαια μην μπορωντας να αντισταθω σε ενα σχολιο για το υφος αυτων που γραφεις, εχω την εντυπωση οτι διακατεχεσαι απο πληθος κομπλεξ εξ ου κι η ελξη που σου ασκει ο συγκεκριμενος καθηγητης. Εχοντας τελειωσει τη σχολη φευγω με λυπη γιατι η κατασταση δεν ειδα να βελτιωνεται και το γεγονος οτι η βαση εισαγωγης εχει πεσει εκει που ειναι δηλωνει πολλα. Τελος επειδη φαινεται οτι εισαι μικρος ακομα και νομιζεις οτι επιασες τον παπα απο τα @@ κρατα και μια πισινη και αφησε ενα ενδεχομενο να ισχυει κατι απο ολα αυτα.Φιλικα!
Ακούω την ίδια συζήτηση για τον Κουρκουλή τα τελευταία δύο χρόνια και πραγματικά έχω κουραστεί.
Και επειδή έχω και ζωή δεν θέλω να μαλώνω με αγνώστους διαδυκτιακά (αν και απ'ότι φαίνεται πολλοί έχουν ορεξούλα για αυτό) απλά θα περιμένω να μου δώσεις λογικό επιχείρημα γιατί είναι κακό να δουλεύει ο Κουρκουλής σε κολλέγιο.
Περιμένω.
EDIT:Ξέρεις κάτι; Άλλαξα γνώμη. Δεν έχω ζωή και κάθομαι στο pc από το πρωί μέχρι το βράδυ και βγαίνω μόνο για να πάω στη σχολή. Για αυτό και έχω χρόνο να απαντάω σε μπαρούφες! Woohoo!
Σίγουρα. Σου ζήτησα να μην λες γενικολογίες και να μη δίνεις μαθήματα περί ηθικής και να πεις πρακτικά που είναι το κακό να κάνει μάθημα σε κολλέγιο ενώ το μάθημα του Κουρκουλή στο ΕΜΠ σωστό και αρκετά καλού επιπέδου και εσύ με έγραψες και άρχισες να βρίζεις. Πάμε παρακάτω.thouvou έγραψε:chris ο τροπος με τον οποιο υποβαθμιζεις το θεμα ειναι αξιος συγχαρητηρειων.
Τσου. Έχουν ακουστεί για καθηγητές και άλλα πράγματα αλλά δεν έχουν τρέξει όλοι να τους φάνε με τόση λύσσα.thouvou έγραψε:Δεν μπορεις να χωνεψεις οτι υπαρχουν ατομα που και βαθμο εχουν παρει στο μαθημα το συγκεκριμενο κι ουτε ο κωλος τους πονει,αλλα απλα αντιδρουν σαυτο που γινεται;
Μπορείς να πεις τη λέξη ΚΩΛΟΣ, δεν θα σου βάλουμε κακό βαθμό.thouvou έγραψε:Επειδη μαλλον εσενα πονουν τα οπισθια σου, ενω παραλληλα γινεσαι εριστικος και αλλαζωνας.
thouvou έγραψε:Βεβαια μην μπορωντας να αντισταθω σε ενα σχολιο για το υφος αυτων που γραφεις, εχω την εντυπωση οτι διακατεχεσαι απο πληθος κομπλεξ

Η οποία έλξη πηγάζει από το γεγονός ότι έχασα τον παππού μου, τον θείο μου και τον αδερφό μου σε μικρή ηλικία.thouvou έγραψε:εξ ου κι η ελξη που σου ασκει ο συγκεκριμενος καθηγητης
Εννοείται ότι όταν η αυτού μεγαλειότης σας μπήκε στη σχολή πριν απο πολλά χρόνια με 18000+ μόρια και εμείς οι πληβείοι με βάση στο 16500, δικαιούστε να κάνετε ελιτίστικες και αλλαζονικές δηλώσεις.thouvou έγραψε:εχοντας τελειωσει τη σχολη φευγω με λυπη γιατι η κατασταση δεν ειδα να βελτιωνεται και το γεγονος οτι η βαση εισαγωγης εχει πεσει εκει που ειναι δηλωνει πολλα.
Τέτοιες ανωμαλίες εγώ ποτέ. Τους σιχαίνομαι τους παπάδες.thouvou έγραψε:τελος επειδη φαινεται οτι εισαι μικρος ακομα και νομιζεις οτι επιασες τον παπα απο τα @@
Ισχύει το γεγονός ότι κάνει μάθημα σε κολλέγιο. Αλλά γιατί αυτό είναι ανήθικο;thouvou έγραψε:κρατα και μια πισινη και αφησε ενα ενδεχομενο να ισχυει κατι απο ολα αυτα.
Κοίτα, όταν γράφεις έναν λίβελο από πίσω δεν είναι δυνατόν να κλείνεις με τέτοιες δηλώσεις. Είναι κάπως αντιφατικό.thouvou έγραψε:Φιλικα!
Φιλάκια!
Υ.Γ. Ακόμα περιμένω.
- Falgorn
- Real Name: Hector-Xavier
- Επικοινωνία:
Ηθική αγανάκτηση να φαν' κι οι κότες...
Όπως και να 'χει, εφ' όσον όντως ισχύει το γεγονός ότι τα παίρνει από δυο μεριές, δεν θα πρέπει να τον αφήσουν έτσι. Καθηγητής πανεπιστημίου είναι, όχι ο Βασιλάκης Καϊλας. Τη μονιμότητά του την έχει, και δε νομίζω να αμοίβεται σε κούπες ρίζι. Εφ' όσον δε σέβεται το ισχύον νομικό καθεστώς, καλό είναι να έχει και τις ανάλογες συνέπειες. Δε μπορώ να καταλάβω ποιό λογικό ελατήριο θα έκανε κάποιον να θέλει να βγει και να τον υπερασπιστεί σε αυτό το θέμα. Εκτός ίσως αν θέλει να διαφημίσει τη συμπάθειά του.
Όπως και να 'χει, εφ' όσον όντως ισχύει το γεγονός ότι τα παίρνει από δυο μεριές, δεν θα πρέπει να τον αφήσουν έτσι. Καθηγητής πανεπιστημίου είναι, όχι ο Βασιλάκης Καϊλας. Τη μονιμότητά του την έχει, και δε νομίζω να αμοίβεται σε κούπες ρίζι. Εφ' όσον δε σέβεται το ισχύον νομικό καθεστώς, καλό είναι να έχει και τις ανάλογες συνέπειες. Δε μπορώ να καταλάβω ποιό λογικό ελατήριο θα έκανε κάποιον να θέλει να βγει και να τον υπερασπιστεί σε αυτό το θέμα. Εκτός ίσως αν θέλει να διαφημίσει τη συμπάθειά του.
Όλοι λένε τ’ ορμητικό ρέμα βίαιο
Μά την κοίτη του ποταμού που το κρατάει
Κανείς δεν τη λέει βίαιη.
Bertolt Brecht
Η προπαγάνδα της ημέρας ಠ_ರೃ
Μά την κοίτη του ποταμού που το κρατάει
Κανείς δεν τη λέει βίαιη.
Bertolt Brecht
Η προπαγάνδα της ημέρας ಠ_ರೃ
-
papagalakos
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=cQsZUH1Mz1g[/youtube]
- Hengeo
- Real Name: Γιώργος
Και εγώ ακόμα περιμένω λογικό επιχείρημα πάνω σε αυτά που έγραψα, αλλά μόνο χαρακτηρισμούς λαμβάνω. Από ότι καταλαβαίνω μάλλον περιμένω άδικα..Chris έγραψε:Ακόμα περιμένω λογικό επιχείρημα..
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
- Chris
- Forum Moderator

- Real Name: Χρήστος
Άμα εννοείς αυτό εδώ το post, linkHengeo έγραψε:Και εγώ ακόμα περιμένω λογικό επιχείρημα πάνω σε αυτά που έγραψα, αλλά μόνο χαρακτηρισμούς λαμβάνω. Από ότι καταλαβαίνω μάλλον περιμένω άδικα..Chris έγραψε:Ακόμα περιμένω λογικό επιχείρημα..
Όχι...όταν όμως αρχίζεις τις θεωρίες τα περί ηθικής, περί σωστού-λάθους (οι οποίες είναι πάντα υποκειμενικές βέβαια) για κάποιες άλλες ενέργειες από τον συγκεκριμένο καθηγητή, μόνο και μόνο επειδή σε κόβει, ε τότε δεν περνάς σιγά-σιγά τη γραμμή και γίνεσαι εμπαθής; Άς μην μεροληπτούμε λόγω προσωπικών εμπειριών. Το κεντρικό θέμα στο όλο topic δεν είναι περί "Κουρκουλής ή όχι Κουρκουλής". Αλλά αν μπορούμε να πάρουμε αμερόληπτα θέσεις για το ζήτημα. (το οποίο είναι αρκετά σημαντικό για μένα αφού εμπλέκει έναν καθηγητή)Hengeo έγραψε:Είναι δυνατόν να έχω κοπεί 7 (+2 που δεν είχα πάει σοβαρά) φορές Μηχανική Ι, και να κινδυνεύω να χαρακτηριστώ εμπαθής ακόμα και αν τον πω απλώς αυστηρό ή απαράδεκτο;
Όσο για τα υπόλοιπα που λες, τα λένε πάρα πολλοί για το μάθημα του και είναι σεβαστές προσωπικές απόψεις (περί ορέξεως...
- Glaurung
- Real Name: ....
Συμφωνείς ή διαφωνείς με την ύπαρξη ιδιωτικών ιδρυμάτων εκπαίδευσης ;
-
apofoitossemfe
- Real Name: Apofoitos
Συνάδελφε, προφανώς δεν εννοούσα ότι μου φταίνε οι σπουδαστές του κολλεγίου. Και ναι, έχεις δίκιο, μπροστά στον προϋπολογισμό του ΕΜΠ, αυτό που κόστισαν είναι 0. Αυτό που ενοχλεί είναι:papagalakos έγραψε: Τι έγινε, σας έπιασε το ηθικολογικό σας; Δεν είμαστε Γερμανία και δεν θα γίνουμε.
1) η νοοτροπία "Είμαι καθηγηταράς του ΕΜΠ και κάνω ότι μου γουστάρει". Τι είναι δηλαδή το ΕΜΠ? Ο ιδιωτικός τραπεζικός λογαριασμός του (εκάστοτε) Κουρκουλή? Ή είναι η εταιρία του για να προσλαμβάνει-απολύει όποιους γουστάρει? Και αυτό δυστυχώς είναι η κοινή νοοτροπία ΟΛΩΝ των καθηγητών. Όσο είσαι προπτυχιακός αυτά δεν τα βλέπεις, ή τα ακούς αλλά δεν τα πιστεύεις....
2) όσο ψίχουλα και να ήταν τα χρήματα αυτά που ξοδεύτηκαν, γιατί να πάνε σε άτομα εκτός ΕΜΠ από ένα καπρίτσιο του συγκεκριμένου καθηγητή? Ειδικά από τη στιγμή που υπάρχουν συνάδελφοί μας που κάνουν μεταπτυχιακά/διδακτορικά στο ίδρυμα χωρίς να παίρνουν δεκάρα?
Προφανώς το ΕΜΠ δεν είναι το τέλειο ίδρυμα, όπως όλα άλλωστε στην Ελλάδα. Δεν μπορείς όμως να εμφανίζεις ως δικαιολογία στην αρχή το ότι είμαστε Βαλκάνια και στο τέλος να εμφανίζεις μια λίστα με το τί θα έπρεπε να έχει το ΕΜΠ, η οποία μόνο σε έναν τέλειο ουτοπικό κόσμο μπορεί να εφαρμοστεί (ας είμαστε και λίγο ρεαλιστές).
Και τα όσα γράφω δεν πηγάζουν από καμία προσωπική εμπάθεια. Τα μαθήματά του τα είχα περάσει με την πρώτη.
Απλά, πιστεύω πρέπει να μάθει ο κόσμος το τί συμβαίνει "κάτω από το τραπέζι". Προφανώς συμβαίνουν και χειρότερα.
Δηλαδή εσύ το βρίσκεις σωστό να χειρίζεται ο κάθε Κουρκουλής τα χρήματα του ΕΜΠ (δηλαδή τα ΔΙΚΑ ΜΑΣ χρήματα, ως Έλληνες πολίτες) σαν να είναι το πορτοφόλι στην τσέπη του? Σε λίγο θα πάρει από το ΕΜΠ και προίκα για τα παιδιά του! Αν είναι έτσι, θέλω και εγώ να γίνω Κουρκουλής!!!!!
Τους νόμους δεν τους έφτιαξα εγώ. Σόρυ, αλλά είναι εξ ορισμού παράνομο να διδάσκει και σε κολλέγιο! Τι να κάνουμε τώρα, αφού υπάρχει τέτοιος νόμος!
Θέλει παρ' όλα αυτά να διδάσκει και σε κολλέγιο? ΟΚ! (Εμένα σκασίλα μου, στο σβέρκο μου θα κάθεται??) Να μην προκαλεί όμως φέρνοντας τους μαθητές του στις εκπαιδευτικές του ΕΜΠ! ΕΛΕΟΣ! Αν αυτό δεν είναι ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ, ΥΠΕΡΟΨΙΑ και ΚΟΡΟΪΔΙΑ, τότε τί είναι? Αυτό είναι "πνευματικός άνθρωπος" που θα διαμορφώσει τη νέα γενιά?
Και ξαναλέω ότι απ την όλη υπόθεση δε θα ιδρώσει ούτε το αφτάκι του! Θα βγει λάδι στο τέλος! Και θα το δείτε!
Δηλαδή το ότι έβαλαν έναν καθηγητή (έναν από αυτούς δηλαδή) να ερευνήσει την υπόθεση δε σας λεει τιποτα? Ούτε το ότι έστειλαν το θέμα από τη σύγκλητο πίσω στη σχολή σας λέει κάτι? Προφανώς η κολλητή του η πρόεδρος και ο κουμπάρος του ο πρύτανης είναι τόσο δίκαιοι και αμερόληπτοι που δε θα διστάσουν να τον καταδικάσουν αν πρέπει, ε?
- sos
- Real Name: Κώστας
Σύγκλητος για τον Κουρκουλή
Λοιπόν, όσον αφορά λεφτά και εκδρομές, μην πετάτε ό,τι σας κατέβει. Αν ήθελε να πλουτίσει από την εκδρομή, θα το έκανε. Και τότε απλώς θα έκανε το μαθηματάκι του και δε θα έδινε πατήματα σε κανέναν. Δηλαδή θα προσπαθούσε να τα έχει καλά με όλους, φοιτητές και καθηγητές. Θα παιρνούσε και "αβέρτα" τις Μηχανικές και θα είμασταν όλοι καλά. Οπότε προσέχετε τι λέτε σχετικά με κάποια θέματα. Αντί να τον ευχαριστείτε για αυτήν την εκδρομή που ελάχιστες σχολές κάνουν και κυρίως στο 3ο έτος, τον κατηγορείτε κιόλας; Αυτήν την εκδρομή την κάνουμε επειδή είναι ο Κουρκουλής και επειδή έχει συμβάλει στα μέγιστα και η κα Κυριάκη (και γενικά οι δυο τους έχουν συμβάλει για θέματα τις σχολής). Πιστέψτε με, δεν ξέρετε τι έχει πληρώσει από την τσέπη του για αυτή την εκδρομή, επειδή κάποιοι δε σεβάστηκαν τον αγώνα και τις δεσμεύσεις που κάνει κάθε χρόνο για να πραγματοποιηθεί. Και δεν το λέω έτσι. Έχω δει αποδείξεις με τριψήφια ποσά (όχι μία και δύο, αλλά σχεδόν από κάθε εκδρομή) που έχει πληρώσει για τις ανοησίες των παραπάνω και που μάλλον δε θα τα πάρει ποτέ πίσω. Και τα περιστατικά αυτά δεν τα ξέρω μόνο από τον Κουρκουλή, αλλά και από άτομα που ήταν στην εκάστοτε εκδρομή.
Γι' αυτό παρακαλώ, ας μείνουμε στο θέμα μας, που είναι η σύγκλητος. Και γενικά, μη μιλάτε αν δεν ξέρετε πώς ακριβώς (ή έστω περίπου) έχουν τα πράγματα, γιατί πραγματικά μιλάτε χωρίς να γνωρίζετε. Απλά επειδή έτσι ακούσατε. Δε λέω να μη λέτε την άποψή σας, αλλά όχι να προσβάλετε.
Τέλος, σχετικά με το Ελληνοβρετανικό, το αν φταίει και πόσο, κάποια στιγμή θα το δούμε.
Γι' αυτό παρακαλώ, ας μείνουμε στο θέμα μας, που είναι η σύγκλητος. Και γενικά, μη μιλάτε αν δεν ξέρετε πώς ακριβώς (ή έστω περίπου) έχουν τα πράγματα, γιατί πραγματικά μιλάτε χωρίς να γνωρίζετε. Απλά επειδή έτσι ακούσατε. Δε λέω να μη λέτε την άποψή σας, αλλά όχι να προσβάλετε.
Τέλος, σχετικά με το Ελληνοβρετανικό, το αν φταίει και πόσο, κάποια στιγμή θα το δούμε.
Αν ένα πρόβλημα δεν έχει λύση, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα.
- Hengeo
- Real Name: Γιώργος
Συμφωνώ στα περί εμπάθειας, όπως ήδη έγραψα δεν έχω κάτι προσωπικά μαζί του, ούτε με τρελαίνει τόσο το αν διδάσκει αλλού (είναι βέβαια ένα κλικ προκλητικό όταν έχει αυτό το γνωστό άμεμπτο στυλ, αλλά τέσπα). Όμως το θέμα καλώς ή κακώς είχε επεκταθεί και αλλού, σε γενικότερες κρίσεις για τον καθηγητή. Όταν λοιπόν κάποιοι μπαίνουν μόνο για να γράψουν εγκωμιαστικά ποστ, σχεδόν αγνοώντας το κεντρικό θέμα, μήπως πάει στην άλλη πλευρά; Αυτό εννοούσα όταν μιλούσα περί αντικειμενικότητας.Chris έγραψε:Όχι...όταν όμως αρχίζεις τις θεωρίες τα περί ηθικής, περί σωστού-λάθους (οι οποίες είναι πάντα υποκειμενικές βέβαια) για κάποιες άλλες ενέργειες από τον συγκεκριμένο καθηγητή, μόνο και μόνο επειδή σε κόβει, ε τότε δεν περνάς σιγά-σιγά τη γραμμή και γίνεσαι εμπαθής; Άς μην μεροληπτούμε λόγω προσωπικών εμπειριών. Το κεντρικό θέμα στο όλο topic δεν είναι περί "Κουρκουλής ή όχι Κουρκουλής". Αλλά αν μπορούμε να πάρουμε αμερόληπτα θέσεις για το ζήτημα. (το οποίο είναι αρκετά σημαντικό για μένα αφού εμπλέκει έναν καθηγητή)
Όσο για τα υπόλοιπα που λες, τα λένε πάρα πολλοί για το μάθημα του και είναι σεβαστές προσωπικές απόψεις (περί ορέξεως...). Όμως είναι ένα εντελώς διαφορετικό θέμα από το να διδάσκει σε άλλο ίδρυμα (για να περάσουμε πάλι στο θέμα της μεροληψίας).
Όπως και να έχει, να διευκρινίσω ότι για μένα το αν κάποιος είναι καλός καθηγητής, δεν έχει να κάνει με το αν είναι καλός άνθρωπος, καλός επιστήμονας, καλός ερευνητής, αλλά με το αν έχει τις απαραίτητες γνώσεις και ικανότητες για να διδάξει και να προσεγγίσει τους φοιτητές. Ο Κουρκουλής για μένα δεν τα έχει, ειδικά στον τομέα της εξέτασης, αφού στην παράδοση δεν είναι και τόσο κακός, αν και θα ήταν καλύτερος αν επεξηγούσε λίγο παραπάνω. Στην εξέταση όμως, δυσκολεύει αδικαιολόγητα όσους έχουν διαφορετικό τρόπο σκέψης από αυτόν. Εν πάση περιπτώσει, αυτό είναι άλλο θέμα, ίσως θα είχε ενδιαφέρον να ανοιχθεί ως καινούργιο topic..
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
-
marousiotis
- Real Name: ---
Να καταθεσω λοιπον κι εγω την αποψαρα μου. Εχουμε και λεμε:
1)Περι νομιμοτητας: Διαβαζοντας τον νομο δεν καταφερα να βγαλω ακρη αν αυτο που κανει ο Κουρκοουλης ειναι τελικα παρανομο. Αν ειναι παρανομο, βεβαιως και να τιμωρηθει, ακομα κι αν ηταν ο καλυτερος καθηγητης της Ελλαδας. Αν δεν ειναι παρανομο τοτε ολα οκ για μενα. Αν δεν σας αρεσει το οτι δεν ειναι παρανομο, οκ δεκτο, αλλα αυτο δεν ειναι θεμα το οποιο αφορα τον Κουρκουλη και τον καθε Κουρκουλη. Αλλωστε δεν φτιαχνει αυτος τους νομους.
2)Περι ηθικης: Τελειως υποκειμενικο θεμα, που τελικα πηγαζει απο την αποψη του καθενος για τα ιδιωτικα κλπ κλπ. Προσωπικα το βρισκω απολυτα ηθικο να δουλευει και στα δυο, απο τη στιγμη που κανει και στα δυο καλα τη δουλεια του (και βασικα στο εμπ που ενδιαφερει εμενα ως φοιτητη).Προσοχη: Ειπα οτι το βρισκω ηθικο, οχι νομιμο. Για τη νομιμοτητα τα ειπα πριν. Οσο για το οτι οι φοιτητες του ελληνοβρετανικου μας ανταγωνιζονται επαγγελματικα οποτε αυτος ποιον υποστηριζει, δεν καταλαβα γιατι πρεπει να υποστηριζει καποιον απο τους δυο. Αυτος κανει τη δουλεια του η οποια ειναι να μας διδαξει. Δηλαδη ενας καθηγητης που διδασκει σε εμας και τους ηλεκτρολογους πρεπει με την ιδια λογικη να υποστηριζει μια απο τις δυο σχολες;
3)Περι εκδρομης 3ου ετους: Ημουν στην επιτροπη. Ναι ο Κουρκουλης εφερε 6-7 ατομα απο το Ελληνοβρετανικο. Τα οικονομκα των οποιων τα κανονισε προσωπικα αφου εμεις δεν τους ξεραμε. Οποτε εμεις δεν ειχαμε ιδεα αν πληρωσαν σαν φοιτητες σεμφε ή σαν ασχετοι. Τωρα εσεις πού το ξερετε οτι πληρωσαν σαν φοιτητες σεμφε ειναι αποριας αξιο. Εδω δεν ξεραμε εμεις που ημασταν στην επιτροπη και βλεπαμε ποσα, ονοματα κλπ. Δεν λεω οτι δεν το εκανε. Λεω απλα οτι δεν ξερω. και δεν θα τον κατηγορισω για κατι χωρις αποδειξεις. Οσο για τον εβαλε λεφτα απο την τσεπη του κατα τη διαρκεια της εκδρομης, πιστεψτε με εβαλε ουκ ολιγα. Τα οποια μαλιστα οταν πηγαμε να του τα επιστρεψουμε το αρνηθηκε πεισματικα.
4) Δεν θα κρινω το μαθημα του (το οποιο προσωπικα μ'αρεσει, αν και τον βρισκω λιγο υπερ του δεοντος αυστηρο). Το μονο σιγουρο ειναι οτι δεν θα γινοταν ολη αυτη η κουβεντα αν δεν χρωσταγαν τοσα ατομα μηχανικη 1,2. Βγαινει ολη μας η εμπαθεια και η αγανακτηση απο τα πολλα κοψιματα. Και για να μην αρχισετε καποιοι, χρωσταω κι εγω μηχανικη 2.
Για να κλεισω δεν λεω οτι ο Κουρκουλης δεν πρεπει να τιμωρηθει. Αν παρανομησε να υποστει τις συνεπειες. Αλλα αυτο θα πρεπει να ειναι ασχετο με την οποια συμπαθεια ή αντιπαθεια του εχουμε, και η οποια προερχεται απο τον τροπο διδασκαλειας του.
1)Περι νομιμοτητας: Διαβαζοντας τον νομο δεν καταφερα να βγαλω ακρη αν αυτο που κανει ο Κουρκοουλης ειναι τελικα παρανομο. Αν ειναι παρανομο, βεβαιως και να τιμωρηθει, ακομα κι αν ηταν ο καλυτερος καθηγητης της Ελλαδας. Αν δεν ειναι παρανομο τοτε ολα οκ για μενα. Αν δεν σας αρεσει το οτι δεν ειναι παρανομο, οκ δεκτο, αλλα αυτο δεν ειναι θεμα το οποιο αφορα τον Κουρκουλη και τον καθε Κουρκουλη. Αλλωστε δεν φτιαχνει αυτος τους νομους.
2)Περι ηθικης: Τελειως υποκειμενικο θεμα, που τελικα πηγαζει απο την αποψη του καθενος για τα ιδιωτικα κλπ κλπ. Προσωπικα το βρισκω απολυτα ηθικο να δουλευει και στα δυο, απο τη στιγμη που κανει και στα δυο καλα τη δουλεια του (και βασικα στο εμπ που ενδιαφερει εμενα ως φοιτητη).Προσοχη: Ειπα οτι το βρισκω ηθικο, οχι νομιμο. Για τη νομιμοτητα τα ειπα πριν. Οσο για το οτι οι φοιτητες του ελληνοβρετανικου μας ανταγωνιζονται επαγγελματικα οποτε αυτος ποιον υποστηριζει, δεν καταλαβα γιατι πρεπει να υποστηριζει καποιον απο τους δυο. Αυτος κανει τη δουλεια του η οποια ειναι να μας διδαξει. Δηλαδη ενας καθηγητης που διδασκει σε εμας και τους ηλεκτρολογους πρεπει με την ιδια λογικη να υποστηριζει μια απο τις δυο σχολες;
3)Περι εκδρομης 3ου ετους: Ημουν στην επιτροπη. Ναι ο Κουρκουλης εφερε 6-7 ατομα απο το Ελληνοβρετανικο. Τα οικονομκα των οποιων τα κανονισε προσωπικα αφου εμεις δεν τους ξεραμε. Οποτε εμεις δεν ειχαμε ιδεα αν πληρωσαν σαν φοιτητες σεμφε ή σαν ασχετοι. Τωρα εσεις πού το ξερετε οτι πληρωσαν σαν φοιτητες σεμφε ειναι αποριας αξιο. Εδω δεν ξεραμε εμεις που ημασταν στην επιτροπη και βλεπαμε ποσα, ονοματα κλπ. Δεν λεω οτι δεν το εκανε. Λεω απλα οτι δεν ξερω. και δεν θα τον κατηγορισω για κατι χωρις αποδειξεις. Οσο για τον εβαλε λεφτα απο την τσεπη του κατα τη διαρκεια της εκδρομης, πιστεψτε με εβαλε ουκ ολιγα. Τα οποια μαλιστα οταν πηγαμε να του τα επιστρεψουμε το αρνηθηκε πεισματικα.
4) Δεν θα κρινω το μαθημα του (το οποιο προσωπικα μ'αρεσει, αν και τον βρισκω λιγο υπερ του δεοντος αυστηρο). Το μονο σιγουρο ειναι οτι δεν θα γινοταν ολη αυτη η κουβεντα αν δεν χρωσταγαν τοσα ατομα μηχανικη 1,2. Βγαινει ολη μας η εμπαθεια και η αγανακτηση απο τα πολλα κοψιματα. Και για να μην αρχισετε καποιοι, χρωσταω κι εγω μηχανικη 2.
Για να κλεισω δεν λεω οτι ο Κουρκουλης δεν πρεπει να τιμωρηθει. Αν παρανομησε να υποστει τις συνεπειες. Αλλα αυτο θα πρεπει να ειναι ασχετο με την οποια συμπαθεια ή αντιπαθεια του εχουμε, και η οποια προερχεται απο τον τροπο διδασκαλειας του.
-
papagalakos
Το γεγονός ότι ξεσηκώθηκε τόσος κόσμος ενάντια στον Κουρκουλή επειδή δεν περνάει το μάθημα, αλλά και η αντίληψη διάφορων εδώ μέσα περί εφαρμογής του νόμου αθωώνει εκ των πραγμάτων τον Κουρκουλή.
Του αξίζει να δικαστεί από φοιτητές που κρίνουν με βάση το αν τον συμπαθούν ή από φοιτητές που στέκονται στη νομιμότητα αδιαφορώντας για την ουσία;
Η ουσία συνάδελφοι δεν είναι ούτε αν χρωστάμε τα μαθήματά του (τα χρωστάω όλα), ούτε αν παρανόμησε. Το ζητούμενο είναι αν με τη στάση του ζημιώνει το ΕΜΠ.
Ο ΦΣ ΣΕΜΦΕ όταν πέρασε η αναγνώριση των ΚΕΣ δεν έκανε τίποτα, βγάζοντας σιωπηλή απόφαση πως δεν θεωρεί ότι ζημειώνεται απ' αυτά. Τα αναγνώρισε σιωπηλά σαν τις υπόλοιπες σχολές του ΕΜΠ.
Παρόλο που η αναγνώριση όχι απλά παράνομη είναι αλλά και αντισυνταγματική
Με αυτή τη λογική ο Κουρκουλής είναι αθώος.
Του αξίζει να δικαστεί από φοιτητές που κρίνουν με βάση το αν τον συμπαθούν ή από φοιτητές που στέκονται στη νομιμότητα αδιαφορώντας για την ουσία;
Η ουσία συνάδελφοι δεν είναι ούτε αν χρωστάμε τα μαθήματά του (τα χρωστάω όλα), ούτε αν παρανόμησε. Το ζητούμενο είναι αν με τη στάση του ζημιώνει το ΕΜΠ.
Ο ΦΣ ΣΕΜΦΕ όταν πέρασε η αναγνώριση των ΚΕΣ δεν έκανε τίποτα, βγάζοντας σιωπηλή απόφαση πως δεν θεωρεί ότι ζημειώνεται απ' αυτά. Τα αναγνώρισε σιωπηλά σαν τις υπόλοιπες σχολές του ΕΜΠ.
Παρόλο που η αναγνώριση όχι απλά παράνομη είναι αλλά και αντισυνταγματική
Με αυτή τη λογική ο Κουρκουλής είναι αθώος.
-
marousiotis
Οχι. Γι αυτο και δεν θα δικαστει απο φοιτητες της σεμφε, αλλα απο την συγκλητο και τη συνελευση τμηματος των καθηγητων.Του αξίζει να δικαστεί από φοιτητές που κρίνουν με βάση το αν τον συμπαθούν ή από φοιτητές που στέκονται στη νομιμότητα αδιαφορώντας για την ουσία;
Εδω διαφωνω εγω. Το θεμα για τον Κουρκουλη δεν ειναι αν ζημιωνει το εμπ. Ειναι αν παρανομησε. Τωρα για το αν ο νομος απο μονος του ζημιωνει το εμπ δεν ευθυνεται ο Κουρκουλης και δεν πρεπει να ζητησουμε τα ρεστα απο αυτον. Τα παραπονα μας στον νομοθετη.Η ουσία συνάδελφοι δεν είναι ούτε αν χρωστάμε τα μαθήματά του (τα χρωστάω όλα), ούτε αν παρανόμησε. Το ζητούμενο είναι αν με τη στάση του ζημιώνει το ΕΜΠ.
-
papagalakos
Δεν θα δικαστεί από τους φοιτητές. Ευτυχώς γι' αυτό. Εμείς εδώ όμως ουσιαστηκά τον δικάζουμε και απ' ό,τι φαίνεται καταδικάζουμε.
Και σε ξαναρωτώ. Αν σε ενδιαφέρει η νομιμότητα γιατί δεν λες τίποτα για την αντισυνταγματική αναγνώριση των ΚΕΣ.
Και ανεξάρτητα πάντως είναι λάθος να ζητάς τόσο αυστηρή εφαρμογή του νόμου όταν για τα μεγάλα κεφάλια υπάρχει τόση ανομία. Αν θες να κυνηγήσεις την διαφθορά αυτή δεν θα τη χτυπήσεις κυνηγώντας τον Κουρκουλή.
Επιπλέον το ΕΜΠ, και κάθε πανεπιστήμειο υποτίθεται υπεράνω νόμων. Υποτίθεται πως είναι μια κοινότητα (που σημαίνει αλληλεγγύη), η οποία είναι υπεράνω νόμων, προσανατολισμένη στην πρόοδο. Αυτό σημαίνει πως αν κάποια πράξη δεν αξίζει τιμωρία τότε το υπερασπίζεσαι, δεν το αφήνεις στην κρίση του νόμου.
Και σε ξαναρωτώ. Αν σε ενδιαφέρει η νομιμότητα γιατί δεν λες τίποτα για την αντισυνταγματική αναγνώριση των ΚΕΣ.
Και ανεξάρτητα πάντως είναι λάθος να ζητάς τόσο αυστηρή εφαρμογή του νόμου όταν για τα μεγάλα κεφάλια υπάρχει τόση ανομία. Αν θες να κυνηγήσεις την διαφθορά αυτή δεν θα τη χτυπήσεις κυνηγώντας τον Κουρκουλή.
Επιπλέον το ΕΜΠ, και κάθε πανεπιστήμειο υποτίθεται υπεράνω νόμων. Υποτίθεται πως είναι μια κοινότητα (που σημαίνει αλληλεγγύη), η οποία είναι υπεράνω νόμων, προσανατολισμένη στην πρόοδο. Αυτό σημαίνει πως αν κάποια πράξη δεν αξίζει τιμωρία τότε το υπερασπίζεσαι, δεν το αφήνεις στην κρίση του νόμου.
-
marousiotis
Λεω. Αλλα ρε παπαγαλακο αν αρχισουμε να λεμε τη γνωμη μας για τα ΚΕΣ σε αυτο το τοπικ, και θα ξεφυγει εντελως απο το θεμα του, και θα εξελιχθει σε αλλο ενα τοπικ 10 σελιδων που θα λεμε τα ιδια και τα ιδια.Και σε ξαναρωτώ. Αν σε ενδιαφέρει η νομιμότητα γιατί δεν λες τίποτα για την αντισυνταγματική αναγνώριση των ΚΕΣ.
Μα και για τα μεγαλα κεφαλια την ιδια αυστηρη εφαρμογη του νομου ζηταω. Και τη διαφθορα θα τη χτυπησω κυνηγωντας τον καθενα. Ξαναλεω: ΑΝ αποδειχτει οτι οντως αυτο που κανει ο Κουρκουλης ειναι παρανομο, κατι για το οποιο εγω δεν εχω πειστει.Και ανεξάρτητα πάντως είναι λάθος να ζητάς τόσο αυστηρή εφαρμογή του νόμου όταν για τα μεγάλα κεφάλια υπάρχει τόση ανομία. Αν θες να κυνηγήσεις την διαφθορά αυτή δεν θα τη χτυπήσεις κυνηγώντας τον Κουρκουλή.
Εδω ειναι και η βασικη μας διαφορα σχετικα με το εμπ αλλα και τα πανεπιστημια γενικοτερα. Εγω δεν τα θεωρω ανεξαρτητες κοινοτητες αλλα κομματια του ελληνικου κρατους και της ελληνικης κοινωνιας. Και σε καμια περιπτωση δεν τα θεωρω υπερανω νομων. Κανεις και τιποτα δεν (θα επρεπε να) ειναι υπερανω των νομων. Οποτε δεν θα υπερασπιστω μια παρανομη πραξη, και θα την αφησω στην κριση του νομου. Απλα δεν θα σπευσω να ριξω στην πυρα καποιον λογω προσωπικης εμπαθειας.Επιπλέον το ΕΜΠ, και κάθε πανεπιστήμειο υποτίθεται υπεράνω νόμων. Υποτίθεται πως είναι μια κοινότητα (που σημαίνει αλληλεγγύη), η οποία είναι υπεράνω νόμων, προσανατολισμένη στην πρόοδο. Αυτό σημαίνει πως αν κάποια πράξη δεν αξίζει τιμωρία τότε το υπερασπίζεσαι, δεν το αφήνεις στην κρίση του νόμου.