Ψυχολογικό τεστ

Όχι δεν λέμε τον καιρό εδώ. Απλά αναλύουμε τους βαθυστόχαστους προβληματισμούς γύρω από διάφορα θέματα της καθημερινότητας. Με λίγα λόγια: ό,τι να 'ναι!

Συντονιστής: AlexandraDC

Άβαταρ μέλους
Hengeo
Real Name: Γιώργος
Facebook ID: 0

Re: Ψυχολογικό τεστ

Δημοσίευση από Hengeo »

Οκ οκ φτάνει, παραδίνομαι, η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά! :lol: :lol: :lol:

Η ερμηνεία του τεστ:

Η κίνηση του επιστήμονα να δοκιμάσει τους καρπούς του κόπου του σε μία αφιλόξενη έρημο, είναι κίνηση που υποδηλώνει αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία. Όσο περισσότερο πετυχημένη περιμένει κάποιος να είναι η κίνηση αυτή, τόσο περισσότερο πιστεύει στις δυνατότητές του, και τόσο περισσότερη αυτοεκτίμηση έχει. Όσο μεγαλύτερο αριθμό σπόρων πει κάποιος δηλαδή, τόσο μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση έχει, πιο συγκεκριμένα:

0-20: Πολύ χαμηλή. Το 0 ίσως δηλώνει απλά τελειομανία.
21-40: Χαμηλή.
41-60: Μέτρια.
61-80: Υψηλή.
81-100: Πολύ υψηλή. Όχι απαραίτητα μεγαλομανία, εκτός ίσως του 99-100.

Η δική μου σκέψη ήταν η εξής. Αφιλόξενη η έρημος, αλλά τόσο κακός ο καθηγητής πια, ώστε μετά από τόσο κόπο να βγάλει τόσο κακούς σπόρους που να μην πιάσει έστω κάποιος αριθμός; Και επειδή προσπαθώ να είμαι αισιόδοξος, λέω τη βάση ή λίγο παραπάνω, δηλαδή 50-60 θα τους πιάσει, άρα μέσος όρος 55.
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
papagalakos

Δημοσίευση από papagalakos »

:lol: :lol:

καλή φάση.
Πάντως μιας και ούτος ή άλλος έχει ξεφύγει η υπόθεση και καλαμπουρίζουμε να σου απαντήσω ειληκρινά;
Hengeo έγραψε: Η κίνηση του επιστήμονα να δοκιμάσει τους καρπούς του κόπου του σε μία αφιλόξενη έρημο, είναι κίνηση που υποδηλώνει αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία.
μ@λ@κία δηλώνει μεταξύ μας.
Δηλαδή αυτός το πρώτο μέρος που σκέφτηκε να τους δοκιμάσει "δεν έχουν ξαναχρησιμοποιηθεί" ήταν η έρημος;
Δεν ξέρω αν αυτό είναι αισιοδοξία.

Λίγο πιο σοβαρή σκέψη τώρα...
Όπως ξαναείπα, 1 μέχρι 5 και 95 μέχρι 100 δεν θεωρούνται πιθανές τιμές όταν λες σε κάποιον "διάλεξε τυχαία".
Άρα αμέσως αμέσως έχεις χάσει λίγο από τους πολύ απαισιόδοξους μέχρι τους πολύ αισιόδοξους.

Επίσης, στην ίδια λογική, πολλοί θα χτυπήσουν στη μέση, θεωρώντας το πιο "τυχαίο"... Άρα παραπάνω μέτριοι...

Ειδικότερα τώρα. Δημοσιεύεις σε ένα φόρουμ φυσικομαθηματικής, και μάλιστα εφαρμοσμένης, και μάλιστα καμένης. Για να μην σχολιάσω την κουλτούρα του φόρουμ. Επομένως οι πιθανότερες απαντήσεις σου θα ήταν είτε επιστημονικές, είτε χιουμοριστικές.

Μεταξύ μας πάλι, η πρώτη μου σκέψη ήταν ταυτόχρονα ότι θα πιάσουν όλοι και κανένας. Άρα μάλον είμαι λίγο διχασμένος... (;)
Άβαταρ μέλους
Falgorn
Real Name: Hector-Xavier
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Falgorn »

Το κβάντο Alice σταματά το κβάντο Bob στο δρόμο.
B: -Τρείς παρά τέταρτο.
A: -Τί ώρα είναι;
Όλοι λένε τ’ ορμητικό ρέμα βίαιο

Μά την κοίτη του ποταμού που το κρατάει

Κανείς δεν τη λέει βίαιη.

Bertolt Brecht

Η προπαγάνδα της ημέρας ಠ_ರೃ
papagalakos

Πάντα τα συμπαθούσα τα κβάντα
EfarmosmenosStokos

Δημοσίευση από EfarmosmenosStokos »

Δε θα απαντούσα αρχικά, γιατί μου φάνηκε πολύ failbook-quiz.
Απάντησα 0 γιατί η έρημος ήταν αφιλόξενη και έτσι ή θα φύτρωναν πολλά μαζί επειδή είναι ανθεκτικά, ή κανένα. Επειδή όμως είναι ένα άγνωστο νέο είδος φυτού, είναι άγνωστο και μάλλον απίθανο να είναι ανθεκτικό στην ξηρασία.

Τελικά, είμαι τελειομανής. Αυτό το ήξερα και από πριν. :roll:
Άβαταρ μέλους
meleneemil
Forum Moderator
Forum Moderator
Real Name: Aimilios K

Δημοσίευση από meleneemil »

Άρα η εμπιστοσύνη που έχουμε σε κάποιον άλλο που κάνει μία προσπάθεια, έχει σχέση με το πόσο εμπιστευόμαστε τον εαυτό μας?
Logical? maybe. ميلين اميل
Άβαταρ μέλους
msl
Forum Administrator
Forum Administrator
Real Name: Μαρία-Σοφία
Facebook ID: 735434828
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από msl »

Κάτι που λέγεται, είναι ότι στους άλλους βλέπουμε τους δικούς μας φόβους. Δηλαδή βλέπουμε πράγματα για τα οποια ευθυνόμαστε εμείς και η δική μας αντίληψη των πραγμάτων και όχι ο άλλος.

Δε ξέρω κατά πόσο γίνεται κατανοητό με τον τρόπο που το γράφω εδώ ..
I'm not a bitch, I just have a low tolerance for bullshit ..

:: Αθλητικός Όμιλος Πήγασος Κυψέλης
::
Άβαταρ μέλους
LocknLoad
Forum Administrator
Forum Administrator

Δημοσίευση από LocknLoad »

Βαθυ... Πολυ βαθυ...
Ναι, [you] σε παρακολουθώ!

Εικόνα

@[you]
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Nasia!
Portal Administrator
Portal Administrator
Real Name: Νάσια παραγοντικό
Facebook ID: 1169014285

Δημοσίευση από Nasia! »

και κρυο :P :P
The world is not enough, but it is such a perfect place to start, my love.
Άβαταρ μέλους
Hengeo
Real Name: Γιώργος

Δημοσίευση από Hengeo »

Γενικά το πόσο θετικά βλέπει κάποιος τα πράγματα και τους άλλους έχει να κάνει με το κατά πόσο πιστεύει ότι αξίζει και μπορεί να πετύχει τους στόχους του. Κάποιος που δεν έχει αυτοεκτίμηση θα βλέπει τα πράγματα αρνητικά, θα βλέπει συχνά εμπόδια ή προσβολές ή ότι όλα-όλοι είναι εναντίον του.
msl έγραψε:Κάτι που λέγεται, είναι ότι στους άλλους βλέπουμε τους δικούς μας φόβους. Δηλαδή βλέπουμε πράγματα για τα οποια ευθυνόμαστε εμείς και η δική μας αντίληψη των πραγμάτων και όχι ο άλλος.

Ναι ισχύει πολλές φορές αυτό. Σε σχέση με το θέμα μας π.χ. κάποιος όταν δεχτεί μία μία προσβολή συχνά νευριάζει ή/και ανταπαντά με προσβολή, γιατί; Μήπως γιατί κατά βάθος δεν εμπιστεύεται τον εαυτό του, και φοβάται ότι μπορεί να αξίζει την προσβολή; Από την άλλη βέβαια, κανείς δεν είναι αλάνθαστος, αλλά και κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει κάποιον χωρίς τη βοήθειά του :e_wink:

Ω ναι, το semfe.gr τώρα προσφέρει ΚΑΙ δωρεάν ψυχανάλυση :lol:
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
Άβαταρ μέλους
meleneemil
Forum Moderator
Forum Moderator

msl έγραψε:Κάτι που λέγεται, είναι ότι στους άλλους βλέπουμε τους δικούς μας φόβους. Δηλαδή βλέπουμε πράγματα για τα οποια ευθυνόμαστε εμείς και η δική μας αντίληψη των πραγμάτων και όχι ο άλλος.

Άρα...το τεστ περιμένει να απαντήσω σκεφτόμενος τι θα μου συνέβαινε αν ήμουν στη θέση του 'βιολόγου'(Είναι κάπως γενικό, και δύσκολο να το κατανοήσεις γιατί σίγουρα είναι υποσυνείδητο)
Τότε όμως δεν είναι αντικειμενική η γνώμη που θα πω.Δεν θα είναι τόσο παράγωγο της λογικής όσο του τι μπορεί να συνέβαινε η μπορεί να συμβεί σε μένα αν ήμουν στη θέση του..//..
Άβαταρ μέλους
Falgorn
Real Name: Hector-Xavier
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Falgorn »

Εικόνα
Όλοι λένε τ’ ορμητικό ρέμα βίαιο

Μά την κοίτη του ποταμού που το κρατάει

Κανείς δεν τη λέει βίαιη.

Bertolt Brecht

Η προπαγάνδα της ημέρας ಠ_ರೃ
Άβαταρ μέλους
meleneemil
Forum Moderator
Forum Moderator

Όπως πάντα, η μη ύπαρξις της ανυπαρξίας κυριεύει το φασόλι στο pictionairy..//..
papagalakos

Btw ψάχνοντάς το λιγάκι έμαθα πως το τεστ πιάνει τη μισή "αλήθεια", δηλαδή αυτό που λέμε "αισιοδοξία της βούλησης". Κάνεις κάτι δηλαδή και είσαι αισιόδοξος ως προς το αποτέλεσμα, αλλά σε σχέση με την ίδια σου την πράξη. Υπάρχει επιπλέον η "απαισιοδοξία της γνώσης", η οποία σε κάνει ας το πούμε πιο "προσγειωμένο", κατά το τεστ "απαισιόδοξο". Αυτό όμως δεν μπορεί να γενικευτεί στο χαρακτήρα του ανθρώπου. Ένας γεοπόνος π.χ. θα μπορούσε να μας διαβεβαιώσει ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει, πράγματι απαισιόδοξος ως προς το πείραμα. Δεν είναι όμως απαραίτητα απαισιόδοξος σε όλη του τη ζωή.
Άβαταρ μέλους
O kanenas
Real Name: Αφροξυλάνθη
Τοποθεσία: Within search engines that search engines that search
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O kanenas »

Ε καλά, δε νομίζω να μιλάμε και για κάνα σοβαρό τεστ. Δε γίνεται με μία τέτοια ερώτηση να βγάλεις σίγουρα συμπεράσματα για τον χαρακτήρα ενός ανθρώπου.

Εγώ απάντησα 100, γιατί ήθελα να δώσω ένα τόνο αισιοδοξίας στην προσπάθεια του βιολόγου.

Υπάρχουν κι άλλα test με περισσότερες ερωτήσεις.
Πχ, είσαι σ'ένα δάσος και περπατάς σε ένα μονοπάτι. Πώς είναι το μονοπάτι? (Κι εδώ αρχίζεις να περιγράφεις). Στο δρόμο βρίσκεις ένα σπίτι. Τι κάνεις? (Αδιαφορείς? Ψάχνεις το κλειδί, αν είναι κλειδωμένο, για να μπεις? κλπ κλπ)
Και συνεχίζεται η ιστορία, με τέτοιες ερωτήσεις και υποτίθεται ανάλογα την απάντηση βγαίνουν διάφορα συμπεράσματα για τον εαυτό σου.
R.I.P.
Life is so vain, but death equals pain
So let's make one more attempt and live with nothing to gain
Απάντηση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”