Το πολίτευμα της Κούβας

"Η πολιτική αφορά το παρόν, ενώ μια μαθηματική εξίσωση την αιωνιότητα. "
Albert Einstein

Συντονιστές: antony07, Chris

papagalakos

Re: Το πολίτευμα της Κούβας

Δημοσίευση από papagalakos »

Malefino έγραψε: Για πλάκα το είπα ρε δεν θαυμάζω την ικανότητα της δύσης στην κρυφή προπαγάνδα. Δηλαδή εσύ εκτιμάς πιό πολύ τους Κουβανούς οι οποίοι ασκούν ειλικρινή προπαγάνδα ενώ οι εδώ είναι υποκριτές; Η προπαγάνδα είναι προπαγάνδα είτε κρυφή είτε έκδηλη και πρέπει να αντιμετωπίζεται. Ο καθένας θα κρίνει τον τρόπο με τον οποίο δε θα υπακούσει.
Δεν υπερασπίστηκα κανενός είδους προπαγάνδας. Τώρα θα το κάνω.
Ένα σύστημα που επιβλήθηκε με επανάσταση δεν έχει δικαίομα να υπαρασπίσει τον εαυτό του από τον προπαγανδιστικό πόλεμο όλης της υπόλοιπης υφιλίου, που στο κάτω κάτω είναι συστήματα που όχι απλά με επανάσταση δεν στέκονται αλλά με την εκμετάλευση των ίδιων τους των λαών. Δηλαδή τι θα 'πρεπε, να πει στον κουβανικό λαό "ας ακούσουμε και την άλλη πλευρά";
Malefino έγραψε:
Πρώτα θα διατυπώσω εγώ κάποιες ερωτήσεις.
Το να παρακολουθήσαι από κάμερες δεν είναι στοιχείο ολοκληρωτικού καθεστώτος;
Οι προληπτικές συλλήψεις γιατί θεωρήσε ύποπτος κατά του καθεστότως δεν είναι στοιχείο ολοκληρωτισμού;
Οι συλλήψεις με στοιχεία "αποτυπώματα σε τασάκι" δεν είναι στοιχείο ολοκληρωτικού καθεστώτος;
Η παρουσία πάνοπλων μπάτσων σε κάθε γωνία δεν είναι κι αυτό στοιχείο ολοκληρωτικού καθεστώτος;
Η διεξαγωγή εκλογών με άνιση προβολή και προπαγάνδιση δεν είναι κι αυτό στοιχείο ολοκληρωτικού καθεστώτος;
Η καταπάτηση των δικαιωμάτων των κρατουμένων δεν είναι στοιχείο ολοκληρωτικού καθεστώτος;
Τα λευκά κελιά;
Οι παρακολουθήσεις;
Οι έφοδοι σε στέκια;
Οι ξυλοδαρμοί στα ΑΤ;
Τα εργατικά "ατυχήματα";
Ξαναλέω ότι εγώ δεν συγκρίνω την κούβα με εδώ... Υπάρχουν και στα δύο μέρη ολοκληρωτικά καθεστώτα κι εγώ συγκεκριμένα δεν παίρνω θέση υπέρ κανενός. ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ?? Ή ΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ πρέπει αν πάρω θέση για ένα απ'αυτά??????
Δεν είσαι υποχρεωμένος να προτιμάς ένα από τα δύο ως αυτό που θες. Θεωρώ όμως ότι μπορείς να συγκρίνεις και να ξεχωρίσεις το καλύτερο, μεταξύ των δύο.
Αν τώρα εσύ τα βρίσκεις ακριβώς ίδια θα ήθελα να μου το εξηγήσεις λίγο. Όπως και να μου εξηγήσεις γιατί είναι ολοκληρωτικό καθεστώς. Κι όχι με γενικόλογα προεκλογικής ομιλίας γενικά κι αόριστα περί καταπάτησης δικαιομάτων, προπαγάνδας κ.λπ. Συγκεκριμένα γεγονότα ή παραδείγματα. Εγώ σου ανέφερα παραπάνω και άμα θες σου βρίσκω και τόσο κι άλλα τόσα.
Malefino έγραψε: Και κόψε λίγο με αυτά τα επιχειρήματα τα έχεις κάνει καραμέλα. Τα ξέρουμε από παλιά κι αν δεν τα ξέραμε μας τα έμαθες. Δε γίνεται σε κάθε συζήτηση να μας τα επισημαίνεις λες και είμαστε όλοι άσχετοι και εσύ είσαι ο γαμάτος και πιο έξυπνος που τα κατάλαβες,... Υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι με συνείδηση ,δε σε έχρισε κανένας υπηράτη της αλήθειας... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Τα συνήθησες και δεν σου κάνουν αίσθηση; Δεν είμαι ο γαμάτος και ο έξυπνος. Αλλά απ' ότι φαίνεται κάποιοι άλλοι εδώ πέρα έχουν κάνει καραμέλα το "η Κούβα είναι ολοκληρωτικό καθεστώς", μιλώντας πατώντας σε μια ολοκληρωτικότατη χώρα.
Έχεις βαρεθεί να ακούς για τα εργατικά ατυχήματα; Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω, αλλά εσύ μπορεί να τα βαρέθηκες. Οι οικογένιες των νεκρών εργατώ όμως μάλον έχουν άλλη γνώμη. Μάλον δεν θα τους έχει περάσει επειδή το έχουμε πει πολλές φορές.
Ακόμα το ότι εσύ βαρέθηκες να το ακούς και σου φαίνεται καραμέλα δεν σημαίνει πως αυτή τη στιγμή παύουμε να μιλάμε γνωρίζοντας ότι επείκηνται νεκροί στα σύνορα, στα εργοστάσια, στα πλοία και όπου αλλού. Μόλις πριν λίγες μέρες είχαμε αυτή τη συζήτηση με το Hengeo και μετά από λίγο σκάει η είδηση "16 νεκροί στα σύνορα".
Βαρέθηκες να ακούς για καταπάτηση δικαιομάτων. Αυτό τι σημαίνει, πως σταμάτησαν να καταπατώνται; Σταμάτησαν οι προληπτικές συλλήψεις; Αυτά να τα πεις σε όσους είναι ακόμα μέσα από τέτοιες προληπτικές.
Δεν είμαι ο μόνος γαμάτος που τα κατάλαβε. Μάλον είμαι ο μόνος παλαβός που τον πειράζουν ακόμα και που δεν τα συνήθησε...
Malefino έγραψε: Και πάλι σε ακούω τόσο πολύ σίγουρο ότι έχεις εντοπίσει την προπαγάνδα χωρίς καν να κρατάς έστω μία πισινή για ναδεις με κάποιες άλλες ματιές τον κόσμο εκτός απ'το κομμουνιστικό ιδεώδες που έχεις στο κεφάλι σου εγκλωβισμένο. Στο τέλος θα καταλήξεις συνομοσιολόγος και γραφικός...Απλά σκέψου λίγο τι λέει κάποιος πρωτού τον βγάλεις απ'ευθείας τσιράκι και πρόβατο ωωωω Μεγάλε Γνώστη της Αλήθειας.
Ξέρω τι έχεις στο μυαλό σου κι ότι είσαι "αναρχοπασιφιστοχριστιανορεφορμοδημοκρατοσοσιαλιστής μιας εναλακτικής κοινωνίας των ίσως ευκαιριών, των ελευθεριών και κατά της καταπίεσης", τα έχουμε ξανασυζητήσει. Δεν με ψήνει.
Καλύτερα γραφικός παρά ανερμάτιστος.
Κοίτα όμως κάτι αστείο. Όσο προέβλεπαν αυτή την εξέλιξη για την οικονομία βάση στοιχειωδών αναλύσεων και πρότειναν εναλακτικές ήταν οι γραφικοί. Τώρα τα ξεχάσαμε. Όποτε μίλαγα πολιτικά πριν λίγα χρόνια με λέγαν πάλι γραφικό. Χτες άκουγα στο ΣΚΑΙ πως το πρόβλημα είναι πως τόσο καιρό δεν συζητούσαμε πολιτικά, και από γραφικός έγινα ένοχος που δεν συζητούσα αρκετά.
Καλύτερα λοιπόν να με πεις εσύ γραφικό, κολημένο κ.λπ. Αυτό λέγεται συνέπια, δεν λέγεται γραφικότητα. Το αντίθετο της προδοσίας των ΚΚέδων και των ΠΑΣόκων.

Malefino έγραψε:Όμως κατά τη γνώμη σου στην Κούβα(ανεξάρτητα αν έχει ή δεν έχει) ο νεοφιλελεύθερος,ο εθνικοσοσιαλιστής , ο αναρχικός και οποιοσδήποτε άλλος εχθρός ή φίλος του συστήματος ΠΡΕΠΕΙ να έχει δικαίωμα να προπαγανδίσει τις ιδέες του?? ΝΑΙ Ή ΟΥ?
ΟΥ. Και μπορώ να το στηρίξω άμα θες, δεν είναι θέμα.
Σε πρώτη φάση μπορώ να σου απαντήσω με το γνωστό πρόβλημα της δημοκρατίας.
Στη δημοκρατία δίνεις δικαίομα λόγου σε ένα φασίστα;
Στο κομμουνισμό δίνεις δικαίομα λόγου σε ένα δεξιό;
Να σημειωθεί ότι όσο εχθρικό είναι για ένα δημοκράτη ο φασισμός άλλο τόσο είναι για έναν κομμουνιστή η εκμετάλευση.
Κάποιος που έριξε το φασισμό με επανάσταση δεν θα του δώσει βήμα, το φασισμό που έκαιγε στους φούρνους.
Κάποιος που έριξε τον καπιταλισμό με επανάσταση δεν θα του δώσει βήμα, στο καπιταλισμό που σκότωνε στα εργατικά ατυχήματα.
Πρόσεξε, δεν λέω αποκλεισμό από τη γνώση. Η γνώση είναι δύναμη. Αυτό σημαίνει πως σε ακαδημαϊκό επίπεδο πρέπει να διδάσκεται η λειτουργία και τα πιστεύω του καπιταλισμού. Αυτό όμως διαφέρει από την προπαγάνδισή τους.
Κι αυτό γιατί ο μόνος τρόπος για να στηριχθεί η προπαγάνδα ενός εκμεταλευτή είναι τα ψέματα. Δεν θα πείσει κανένας καπιταλιστής λέγοντας "θα σε εκμεταλευτώ".
Αυτό όλο που μου λες όμως είναι αντιφατικό και πρωτοφανές για την ανθρωπότητα. Όποτε η ανθρωπότητα προχώρησε κάποια βήματα μπροστά μετά δεν έκατσε να συζητήσει αν αυτό ήταν σωστό.
Όταν π.χ. ξεφύγαμε από την ανθρωποφαγία δεν κάτσαμε να δώσουμε βήμα στους ανθρωποφάγους να λένε κι αυτοί την άποψή τους.
Πιο πρόσφατα, όταν ξεφύγαμε από τη δουλοκτησία δεν κάτσαμε να συζητήσουμε με τους ιδιοκτήτες δούλων το δικαίομά τους στο να έχουν δούλους.
Γιατί με τους σύγχρονους σκλάβους λοιπόν, τους μισθωτούς δούλους, όταν απαλαγούμε από τους εκμεταλευτές να συζητήσουμε μετά αν ήταν σωστό να μας εκμεταλεύονται;

Κι εν πάση περιπτώση,
ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ Η ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Η ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ
lunatic έγραψε:
Ξέρεις τι γίνεται στη Γερμανία και μιλάς ; Ας πούμε , το σύστημα υγείας της κάνει φιλότιμες προσπάθειες να γίνει όπως το αμερικάνικο . Η ανεργία σε μερικές περιοχές θερίζει . Με λίγα λόγια , από την μητέρα μου και τους υπόλοιπους γερμανούς συγγενείς μου ακούω τα αντίθετα ...
Κ γω ακούω αυτό που σου είπα. :e_wink:
Εσύ γενικά ακούς πράγματα. Να το ψάξεις λίγο...
Άβαταρ μέλους
Gus
Real Name: Πολλες ερωτησεις
Facebook ID: 0

Δημοσίευση από Gus »

papagalakos έγραψε:
Ξέρω τι έχεις στο μυαλό σου κι ότι είσαι "αναρχο.......
Off Topic
Tιιιιιιιιιιιιιι? Θα σου κανω μηνυση για συκοφαντικη δυσφημιση παπαγαλε. Ακου εκει ο μαλεφινο αναρχοκατι
sidet buyuleyijidir sidet umutur
umut suz ve sesiz bir
sesiz bir dunada
papagalakos

Off Topic
Και οι πασιφιστές αναρχοκάτι είναι. Βασικά αναρχοτίποτα αλλά τέλος πάντων...
incal
Real Name: qwerty

Δημοσίευση από incal »

Off Topic
αναρχιδια
Άβαταρ μέλους
lunatic
Real Name: Zoro

Δημοσίευση από lunatic »

lunatic wrote:

Ξέρεις τι γίνεται στη Γερμανία και μιλάς ; Ας πούμε , το σύστημα υγείας της κάνει φιλότιμες προσπάθειες να γίνει όπως το αμερικάνικο . Η ανεργία σε μερικές περιοχές θερίζει . Με λίγα λόγια , από την μητέρα μου και τους υπόλοιπους γερμανούς συγγενείς μου ακούω τα αντίθετα ...

Κ γω ακούω αυτό που σου είπα. :e_wink:

Εσύ γενικά ακούς πράγματα. Να το ψάξεις λίγο...
Παπαγαλάκο ίσως θα ήταν καλύτερα να μην δείχνεις όλη την ώρα το κόμπλεξ που έχεις μαζί μου. Σε κάθε σου μήνυμα σχεδόν, ανεξαρτήτως σε ποιον απαντάς, θα υπάρχει κ μια φράση στην οποία θα προσπαθείς να μου την πεις με κάποιον τρόπο.

Κ μετά από αυτό ας απαντήσω σε κάτι που είχες πει κ νωρίτερα στην πορεία αυτού του τόπικ αλλά τότε δεν είχα όρεξη να σχολιάσω. Αφού επιμένεις τόσο πολύ όμως ας το κάνω τώρα. Αναφέρομαι στα "εργατικά ατυχήματα"
Έχεις βαρεθεί να ακούς για τα εργατικά ατυχήματα;
Όχι. Έχω βαρεθεί να ακούω εσένα να μιλάς για εργατικά ατυχήματα. Τι δουλειά έχουν τα εργατικά ατυχήματα με το θέμα μας? Επειδή βγαίνει κ κλαίγεται όλη την ώρα η Παπαρήγα, νομίζεις ότι έχουν κάποιο σχέση με τον κομμουνισμό? Επειδή πατάει πάνω στις πλάτες της εργατιάς για να γλύψει για καμιά ψήφο νομίζεις ότι μπορεί να λύσει το πρόβλημα? Νομίζεις ότι στον κομμουνισμό δεν υπάρχουν εργατικά ατυχήματα?
Κ αν όντως πιστεύεις ότι δεν υπάρχουν απάντα μου στο εξής.
Το τελευταίο εργατικό ατύχημα που άκουσα ήταν πριν μερικές μέρες ενός εργάτη σε οικοδομή στον οποίο κάτι έπεσε πάνω του κ τον πλάκωσε. Αν αυτός ο εργάτης δηλαδή δούλευε στην Κούβα θα είχε σωθεί? (Πλάκα μας κάνεις τώρα?)

Αν όχι, πολύ απλά σταμάτα να αναφέρεσαι σε αυτά, λες κ φταίει που δεν έχουμε κομμουνισμό και γι αυτό γίνονται.
When do you think people die?
When they are shot through the heart by the bullet of a pistol? No
When they are ravaged by an incurable disease? No
When they drink a soup made from a poisonous mushroom? No
It's when... they are forgotten...
papagalakos

lunatic έγραψε:θα υπάρχει κ μια φράση στην οποία θα προσπαθείς να μου την πεις με κάποιον τρόπο.
Δεν προσπαθώ, μου βγαίνει αυθόρμητα.
lunatic έγραψε: Κ μετά από αυτό ας απαντήσω σε κάτι που είχες πει κ νωρίτερα στην πορεία αυτού του τόπικ αλλά τότε δεν είχα όρεξη να σχολιάσω. Αφού επιμένεις τόσο πολύ όμως ας το κάνω τώρα. Αναφέρομαι στα "εργατικά ατυχήματα"
Έχεις βαρεθεί να ακούς για τα εργατικά ατυχήματα;
Όχι. Έχω βαρεθεί να ακούω εσένα να μιλάς για εργατικά ατυχήματα. Τι δουλειά έχουν τα εργατικά ατυχήματα με το θέμα μας? Επειδή βγαίνει κ κλαίγεται όλη την ώρα η Παπαρήγα, νομίζεις ότι έχουν κάποιο σχέση με τον κομμουνισμό? Επειδή πατάει πάνω στις πλάτες της εργατιάς για να γλύψει για καμιά ψήφο νομίζεις ότι μπορεί να λύσει το πρόβλημα? Νομίζεις ότι στον κομμουνισμό δεν υπάρχουν εργατικά ατυχήματα?
Το τελευταίο εργατικό ατύχημα που άκουσα ήταν πριν μερικές μέρες ενός εργάτη σε οικοδομή στον οποίο κάτι έπεσε πάνω του κ τον πλάκωσε. Αν αυτός ο εργάτης δηλαδή δούλευε στην Κούβα θα είχε σωθεί? (Πλάκα μας κάνεις τώρα?)

Αν όχι, πολύ απλά σταμάτα να αναφέρεσαι σε αυτά, λες κ φταίει που δεν έχουμε κομμουνισμό και γι αυτό γίνονται.
Αρχικά πήγα να σου απαντήσω σοβαρά γιατί δεν είχα έμπνευση για να σε κοροϊδέψω. Ευτυχώς είσαι για γέλια από μόνος σου και χωρίς να κάνω τίποτα εγώ.

Καταρχάς δεν είμαι με τη Παπαρήγα. Πάει αυτό.

Στο θέμα μας τώρα.
Εργατικά ατυχήματα ονομάζονται οι δολοφονίες εργατών. Όταν αναφερόμαστε στα εργατικά ατυχήματα δεν εννοούμε την περίπτωση που κάποιος εργάτης θα πεθάνει από δική του αμέλια. Αναφερόμαστε σε εκείνες τις περιπτώσεις που οι επιχειρηματίες έχουν μετρήσει πόσο κοστίζουν τα μέτρα ασφαλείας και πόσο οι αποζημιώσεις και πράτουν αναλόγως.
Αν π.χ. για μια εργασία χρειάζεται να δεθούν οι εργάτες με ιμάντες και ο εργοδότης θεωρήσει ότι κοστίζουν και τους αφήσει ξεκρέμαστους. Ή αν τους στείλει να σκάψουν σε ένα ορυχείο του οποίου έχει να αντικαταστήσει τις σιδεριές κάτι χρόνια. Ή δεν τους δίνεις μάσκες και πεθαίνουν απ' τις αναθυμιάσεις. Ή αν τους στείλει να δουλέψουν σε ένα σάπιο πλοίο που θα το κουνάει μέχρι να πάει άπατο και να πάρει την αποζημείωση. κ.λπ. κ.λπ...
Όλα αυτά σε ένα καθεστώς που δεν λειτουργεί με βάση το κέρδος θα αποφεύγονταν.
Γιατί δεν αναφέρθηκα πουθενά στο Ντάμπο το ελεφαντάκι θα με ρωτήσεις τώρα ε;
Άβαταρ μέλους
lunatic
Real Name: Zoro

Δημοσίευση από lunatic »

Καταρχάς δεν είμαι με τη Παπαρήγα. Πάει αυτό.
Το ξέρω αυτό. Απλά το ανέφερα γιατί και αυτή έχει καραμέλα τα εργατικά ατυχήματα.
Εργατικά ατυχήματα ονομάζονται οι δολοφονίες εργατών. Όταν αναφερόμαστε στα εργατικά ατυχήματα δεν εννοούμε την περίπτωση που κάποιος εργάτης θα πεθάνει από δική του αμέλια.
Δηλαδή μειώνεται αρκετά ο αριθμός των εργατικών ατυχημάτων στα οποία αναφερόμαστε.
Αν π.χ. για μια εργασία χρειάζεται να δεθούν οι εργάτες με ιμάντες και ο εργοδότης θεωρήσει ότι κοστίζουν και τους αφήσει ξεκρέμαστους. Ή αν τους στείλει να σκάψουν σε ένα ορυχείο του οποίου έχει να αντικαταστήσει τις σιδεριές κάτι χρόνια. Ή δεν τους δίνεις μάσκες και πεθαίνουν απ' τις αναθυμιάσεις. Ή αν τους στείλει να δουλέψουν σε ένα σάπιο πλοίο που θα το κουνάει μέχρι να πάει άπατο και να πάρει την αποζημείωση. κ.λπ. κ.λπ...
Όλα αυτά σε ένα καθεστώς που δεν λειτουργεί με βάση το κέρδος θα αποφεύγονταν.
Επίσης θα αποφεύγονταν με μια νομοθεσία που επιβάλει πολύ σοβαρές κυρώσεις σε επιχειρήσεις που δεν εφαρμόζουν τους κανόνες ασφαλείας, η οποία θα ΕΦΑΡΜΟΖΟΤΑΝ αυστηρά.
Χρειάζεται κομμουνισμός για μια τέτοια νομοθεσία? Δε νομίζω....

Ετσι κ αλλιώς η νομοθεσία υπάρχει ήδη. Απλά δεν εφαρμόζεται αυστηρά κ στην Ελλάδα δεν εφαρμόζεται καθόλου... Εδώ δεν εφαρμόζονται άλλα κ άλλα... Αυτό θα εφαρμοζόταν?
When do you think people die?
When they are shot through the heart by the bullet of a pistol? No
When they are ravaged by an incurable disease? No
When they drink a soup made from a poisonous mushroom? No
It's when... they are forgotten...
Άβαταρ μέλους
Malefino
Real Name: Thomas
Facebook ID: 2147483647

Δημοσίευση από Malefino »

Δεν υπερασπίστηκα κανενός είδους προπαγάνδας. Τώρα θα το κάνω.
Ένα σύστημα που επιβλήθηκε με επανάσταση δεν έχει δικαίομα να υπαρασπίσει τον εαυτό του από τον προπαγανδιστικό πόλεμο όλης της υπόλοιπης υφιλίου, που στο κάτω κάτω είναι συστήματα που όχι απλά με επανάσταση δεν στέκονται αλλά με την εκμετάλευση των ίδιων τους των λαών. Δηλαδή τι θα 'πρεπε, να πει στον κουβανικό λαό "ας ακούσουμε και την άλλη πλευρά";
Ναι!
Δεν είσαι υποχρεωμένος να προτιμάς ένα από τα δύο ως αυτό που θες. Θεωρώ όμως ότι μπορείς να συγκρίνεις και να ξεχωρίσεις το καλύτερο, μεταξύ των δύο.
Αν τώρα εσύ τα βρίσκεις ακριβώς ίδια θα ήθελα να μου το εξηγήσεις λίγο. Όπως και να μου εξηγήσεις γιατί είναι ολοκληρωτικό καθεστώς. Κι όχι με γενικόλογα προεκλογικής ομιλίας γενικά κι αόριστα περί καταπάτησης δικαιωμάτων, προπαγάνδας κ.λπ. (Κάτι έγραφες εδώ και το έσβησα καταλάθος.. :( )
Δεν μπαίνω σε λογικές προτίμησης. Δε θα σου πω πολλά περιστατικά που έχω ακούσει και άλλα που έχω διαβάσει ή οτιδήποτε άλλο απλά θα σου παραθέσω ένα και μόνο που αντικατοπτρίζει τον ολοκληρωτισμό του καθεστώτος. Θα σε προλάβω πριν πεις ότι ισχύει εδώ, εγώ σου μιλάω συγκεκριμένα για την Κούβα όπως ζήτησες.
Ο κομμουνισμός είναι πρώτα ουμανισμός ...

Δεν χτίζεται έτσι η κοινωνία που ονειρευόμαστε σύντροφοι.

Σχεδόν τρεις μήνες άντεξε την απεργία πείνας ο Ορλάντο Ζαπάτα Ταμάγιο, 42 χρονών, Κουβανός πολιτικός κρατούμενος, που διεκδικούσε καλύτερες συνθήκες κράτησης. Πέθανε προχθές σε νοσοκομείο της Αβάνας, όπου είχε μεταφερθεί από τη φυλακή, μετά από 85 μέρες αποχής από στερεά τροφή, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη κτηνώδη μεταχείριση και τα σωματικά βασανιστήρια που υπέφερε ο ίδιος και άλλοι συγκρατούμενοί του από τους δεσμοφύλακες στη φυλακή Κίλο 7, στην ανατολική επαρχία Καμάκουεϊ.

"Διαβάστε περισσότερα".
Ήταν ένας από τους 75 συλληφθέντες ακτιβιστές της Μαύρης Άνοιξης του 2003, που η κυβέρνηση Κάστρο αποκαλεί μισθοφόρους των Αμερικανών και αντεπαναστάτες…
Ξέρετε τι σημαίνει να πεθαίνει ένας άνθρωπος από πείνα; Για σκεφτείτε το. Εννοώ να επιλέγει να αρνείται το φαγητό για μέρες πολλές. Και για εβδομάδες. Και για μήνες. Να χρησιμοποιεί το θάνατό του, αργό και βασανιστικό, σαν το μόνο όπλο που του απέμεινε, ενάντια στη βάναυση εξουσία των κομματικών λογοκριτών.
Πριν από δύο εβδομάδες, η μητέρα του πληροφόρησε τη Διεθνή Αμνηστία ότι είχε μείνει πετσί και κόκαλο, ότι το στομάχι του ήταν απλώς μια τρύπα, ότι τα πόδια του ήταν γεμάτα με τραύματα λόγω της ακινησίας του στο κρεβάτι. Ήταν τόσο αδύνατος, που οι νοσοκόμες δεν μπορούσαν να βρουν στα χέρια του ενδοφλέβιες γραμμές για να του χορηγήσουν υγρά και χρησιμοποιούσαν φλέβες στο λαιμό του.
Η κυβέρνηση ήθελε να τον κρατήσει στη ζωή, γιατί νεκρός θα ήταν γι’ αυτήν πιο επικίνδυνος, παρά ζωντανός. Βλέπετε, ένας πολίτης που προτιμά να αυτοκτονήσει παρά να ζει στο «σοσιαλιστικό παράδεισο» της οικογένειας Κάστρο, δεν είναι και η καλύτερη διαφήμιση για το γενναίο και τίμιο κομμουνιστικό κόμμα, που απελευθέρωσε το πολύπαθο νησί από τους αμερικανόδουλους καπιταλίστες και έφερε την αξιοπρέπεια για τους φτωχούς αγρότες και εργάτες...
Βεβαίως, ο Ορλάντο Ζαπάτα Ταμάγιο ήταν ένας φτωχός εργάτης, ένας υδραυλικός, όχι όμως από τους εργάτες και τους υδραυλικούς που αρέσουν στο κόμμα. Ήταν ένας ανυπάκουος εργάτης κι ένας ασεβής υδραυλικός, που είχε δικές του απόψεις κι επέμενε να μην τις προσαρμόζει σε αυτές των κομματικών ινστρουχτόρων, για να επιβιώνει κουτσά-στραβά, όπως κάνουν οι περισσότεροι, χωρίς να έχει στο κεφάλι του τους λογοκριτές και τους πράκτορες της Ασφάλειας.
Έτσι, οι Αρχές τον έκλεισαν στη φυλακή το 2003, αφού τον καταδίκασαν σε 3 χρόνια κάθειρξη για τα φοβερά εγκλήματα της ασέβειας, της πρόκλησης δημόσιας αναταραχής και της αντίστασης στην κυβέρνηση (δηλαδή, επειδή μιλούσε σε ειρηνικές συγκεντρώσεις, υπέρ της πολυκομματικής δημοκρατίας…). Το καθεστώς τα αύξησε στα 36 χρόνια φυλάκισης, γιατί ήταν ξεροκέφαλος και συνέχιζε ακόμα και πίσω από τα σίδερα να αμφισβητεί της αναμφισβήτητες αλήθειες του κόμματος.
Στο τέλος αυτής της μακράς και επώδυνης πορείας, άφησε στα χέρια των αστυνομικών του Κάστρο μόνο τις πληγές του. Πήρε μαζί του τα απομεινάρια αυτού που κάποτε αποτελούσε το κορμί του, μετά που οι δήμιοι το κτύπησαν, το κακοποίησαν και το παραμόρφωσαν με τα γκλοπς, τις χειροπέδες, τις αλυσίδες και τις σιδερογροθιές τους. Πήρε ασφαλώς μαζί του και το πνεύμα του, αμόλυντο από το καθημερινό δηλητήριο της προσαρμογής στο φόβο και τη σιωπή

Το κείμενο είναι παρμένο απ'το blog "ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΗ ΜΠΛΟΓΚΟΣΦΑΙΡΑ"
http://aristerastiblogosfera.blogspot.com/

Ξέρω τι έχεις στο μυαλό σου κι ότι είσαι "αναρχοπασιφιστοχριστιανορεφορμοδημοκρατοσοσιαλιστής μιας εναλακτικής κοινωνίας των ίσως ευκαιριών, των ελευθεριών και κατά της καταπίεσης", τα έχουμε ξανασυζητήσει. Δεν με ψήνει.
Καλύτερα γραφικός παρά ανερμάτιστος.
Κοίτα όμως κάτι αστείο. Όσο προέβλεπαν αυτή την εξέλιξη για την οικονομία βάση στοιχειωδών αναλύσεων και πρότειναν εναλακτικές ήταν οι γραφικοί. Τώρα τα ξεχάσαμε. Όποτε μίλαγα πολιτικά πριν λίγα χρόνια με λέγαν πάλι γραφικό. Χτες άκουγα στο ΣΚΑΙ πως το πρόβλημα είναι πως τόσο καιρό δεν συζητούσαμε πολιτικά, και από γραφικός έγινα ένοχος που δεν συζητούσα αρκετά.
Καλύτερα λοιπόν να με πεις εσύ γραφικό, κολημένο κ.λπ. Αυτό λέγεται συνέπια, δεν λέγεται γραφικότητα. Το αντίθετο της προδοσίας των ΚΚέδων και των ΠΑΣόκων.
Gus έγραψε:
Off Topic
Tιιιιιιιιιιιιιι? Θα σου κανω μηνυση για συκοφαντικη δυσφημιση παπαγαλε. Ακου εκει ο μαλεφινο αναρχοκατι
Ούτε χριστιανοδημοκράτης ούτε σοσιαλιστής τίποτα δεν έπιασες....Gus EIMAI ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ! Πάνε τράβα του μία μύνηση στο αστικό κράτος δικαιοσύνης.... 8) 8) 8) :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :butthead: :butthead: :supz: :supz:

Σε αποκάλυψα, φάε τη σκόνη μου τώρα... :twisted:
ΟΥ. Και μπορώ να το στηρίξω άμα θες, δεν είναι θέμα.
Σε πρώτη φάση μπορώ να σου απαντήσω με το γνωστό πρόβλημα της δημοκρατίας.
Στη δημοκρατία δίνεις δικαίομα λόγου σε ένα φασίστα;
NAI. O καθένας έχει το δικαίωμα να λέει ότι θέλει όσο κι αν πληγώνει, εξοργ'ιζει,θυμώνει τους υπόλοιπους. Είναι κοινωνική κατάκτηση αυτή η ελευθερία και είναι η αρχή της δημοκρατίας ως έννοια. Οπότε ΝΑΙ, ΝΑΙ και πάλι ΝΑΙ!
Αν αγαπάς θα φας πακέτο
κι αν μ'αγαπάς θα φας μπουκέτο.

VoxPopuli: producer, beatmaker and dj
https://soundcloud.com/voxpopuli2
https://voxpopuli2.bandcamp.com

Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε: ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!
https://rocinante.gr
papagalakos

Βαριέμαι να απαντήσω εκτενώς. Σκέψου απλώς πόσο σοβαρή είναι μια πηγή όπου μιλάν μισθοφόροι, πληρωμένοι για να προβοκάρουν το Κουβανικό καθεστός. Επικαλείσαι τους προβοκάτορες και θες να σου απαντήσω στα σοβαρά;
Άβαταρ μέλους
Malefino

Έχουν σχέση γιατί ο εργοδότης απλά σε βλέπει σαν μία παραγωγική μονάδα και τις περισσότερες φορές δεν μπαίνει καν στην λογική να φτιάξει σωστές συνθήκες εργασίας έτσι ώστε να γίνει πρόληψη. Αυτό σημαίνει ότι σε ένα κομμουνιστικό καθεστώς ή σε μία ελευθεριακή κοινωνία, που στόχος μόνος δεν θα είναι το κέρδος είναι σίγουρο ότι θα υπάρχει έστω πρόληψη και γενικώς όλοι θα φροντίζουν έτσι ώστε να μην γίνεται καθόλου εώς απειροελάχιστα. Χοντρικά σου μιλάω αυτή τη στιγμή.
Αν αγαπάς θα φας πακέτο

Άβαταρ μέλους
Malefino

papagalakos έγραψε:Βαριέμαι να απαντήσω εκτενώς. Σκέψου απλώς πόσο σοβαρή είναι μια πηγή όπου μιλάν μισθοφόροι, πληρωμένοι για να προβοκάρουν το Κουβανικό καθεστός. Επικαλείσαι τους προβοκάτορες και θες να σου απαντήσω στα σοβαρά;
Οι bloggers είναι οι μισθοφόροι?
Αν αγαπάς θα φας πακέτο

Άβαταρ μέλους
Glaurung
Real Name: ....

Δημοσίευση από Glaurung »

Μερικοί ναι , μερικοί άλλοι είναι τρελάρες ,απ όλα έχει ο μπαξές :P
Άβαταρ μέλους
Malefino

Glaurung έγραψε:Μερικοί ναι , μερικοί άλλοι είναι τρελάρες ,απ όλα έχει ο μπαξές :P
Εγώ ξέρω τους clone soldiers οι οποίοι είναι απεσταλμένοι κλώνοι του 666 στη Γη και προμοτάρουν τις επιταγές της Νέας Τάξης Πραγμάτων..... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Αν αγαπάς θα φας πακέτο

Άβαταρ μέλους
adriano17
Real Name: Γιάννης

Δημοσίευση από adriano17 »

Επειδή έκατσα και διάβασα όλα μαζί όσα γραφτηκαν για το θέμα,πιστεύω επιβάλλεται να σχολιάσω λίγο.Συμφωνώ με papagalako,ex8ro tou malaka και ίσως και άλλους αν το ανέφεραν ότι το πολίτευμα της Κούβας μπορεί να μην είναι το τέλειο,αλλά είναι σίγουρα καλύτερο από αυτό των περισσοτερων χωρών του Κόσμου(ίσως και όλων),ειδικά όμως των καπιταλιστικων γιατί εχει περισσότερο από αυτά επίκεντρο τον άνθρωπο.Όσο για άλλα πράγματα που γράφτηκαν,ναι θεωρώ κι εγώ ότι ειναι καλύτερα να δέχεσαι μία μονο ξεκάθαρη προπαγάνδα απο το κομμουνιστικό κράτος,που έχεις βέβαια το δικαίωμα να την απορρίψεις ή να φύγεις απο τη χώρα κλπ παρά να δέχεσαι προπαγάνδα απο το αστικό κράτος,τις ομάδες και τα κόμματα που προβάλλει το σύστημα και τα μέσα,τις διαφημίσεις που δεχόμαστε παντου κλπ.Όσο για το ίντερνετ,δεν το θεωρώ το μεγαλύτερο αδίκημα του κόσμου να μην έχουν οι κάτοικοι μιας χώρας.Βλέπω να το υπερασπίζονται όλοι,όμως δεν έχω δει κάποιον που να λέει ότι κάνει σωστή χρήση του συνεχεια,κατεβάζουν μουσική αντί να μάθουν οι ίδιοι να παίζουν ή να βγούν να ακούσουν κάπου ζωντανά,μαθαίνουν για τα αθλητικά αντί να αθλούνται οι ιδιοι πρώτα,μιλάνε σε msn,facebook με τους ''φιλους'' αντί να είναι συνέχεια έξω με τους φίλους(και ναι,δεν βγάζω έξω τον εαυτό μου για κάποια από αυτά,αλλά αντιλαμβάνομαι ότι τελικά το ίντερνετ δεν μας προσφέρει όσα θα μπορούσε).Κι επίσης,φίλε lunatic,λες οτι δεν είναι ανάγκη να υπαρχει κομμουνισμός για να υπάρχει καλή υγεία και παιδεία για όλους,νόμοι που να σέβονται τους εργαζομενους,πώς όμως τυχαίνει αυτα να γίνονται στην Κούβα καλύτερα και όχι στις εκατονταδες καπιταλιστικές χώρες;Δεν το έχεις σκεφτεί;H απάντηση πιστεύω είναι το κέρδος που είναι ο ξεκάθαρος στόχος στον καπιταλισμό και επηρεάζει κάθε πτυχή της ζωής μας σήμερα.Όσο και αν υπάρχουν κάποιοι γιατροί που μπορεί να θεραπεύσουν κάποιον δωρεάν σήμερα ή κάποιοι εθελοντές δάσκαλοι ή δεν ξέρω εγώ τι αλλο,το πρόβλημα δεν λύνεται έτσι,αν δεν υπάρξει ριζική αλλαγή,πάντα θα υπάρχουν πλούσιοι και φτωχοί και από αυτή την άποψη η Κούβα θα είναι πιο μπροστά
ΥΓ: Για την εκπομπή του Θεοδωράκη,την θεωρώ ίσως την καλύτερη της ιδιωτικής τηλεόρασης,γιατί ναι μεν κρατάει πάντα μια ουδέτερη στάση(πράγμα που ίσως ενοχλεί κάποιες φορές),άλλα μόνο και μόνο για τα θέματα που θίγει και τον τρόπο που τα παρουσιάζει την θεωρώ πολύ καλή(αν και σ αυτήν για την Κούβα με χάλασε 1-2 φορές γιατί πιστεύω έκανε άδικη κριτική στην Κούβα ο Θεοδωράκης,γενικά είναι πολύ πιο μπροστά από άλλους)
Άβαταρ μέλους
Chris
Forum Moderator
Forum Moderator
Real Name: Χρήστος

Δημοσίευση από Chris »

adriano17 έγραψε:Για την εκπομπή του Θεοδωράκη,την θεωρώ ίσως την καλύτερη της ιδιωτικής τηλεόρασης,γιατί ναι μεν κρατάει πάντα μια ουδέτερη στάση(πράγμα που ίσως ενοχλεί κάποιες φορές),άλλα μόνο και μόνο για τα θέματα που θίγει και τον τρόπο που τα παρουσιάζει την θεωρώ πολύ καλή(αν και σ αυτήν για την Κούβα με χάλασε 1-2 φορές γιατί πιστεύω έκανε άδικη κριτική στην Κούβα ο Θεοδωράκης,γενικά είναι πολύ πιο μπροστά από άλλους)
Θα συμφωνήσω για τον Θεοδωράκη. Έχει αγγίξει θέματα τα οποία δεν τα έχει αγγίξει και κανείς άλλος και για να πούμε την αλήθεια, έχει κρατήσει όση ουδέτερη στάση μπορεί να κρατήσει. Έχουμε χωρτάσει καθεστωτικούς δημοσιογράφους αλλά πιστεύω ότι στην παρούσα φάση δεν νομίζω να φτάσει στα μάτια μας και ποτέ μία εντελώς εικονοκλαστική εκπομπή. Έχει πει και αρκετές βλακείες (και ποιος δεν έχει πει) αλλά από τον Αυγερόπουλο (1000 φορές πιο νερόβραστος) και Κούλογλου είναι πολύ καλύτερος γιατί βγάζει θέματα που δεν βλέπεις πουθενά αλλού στη σάπια ελληνική τηλεόραση.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πολιτική”