Εγω παντως διαφωνω σε αυτο. Το πιο σημαντικο ειναι να σου αρεσει ενα μαθημα και να διαβαζεις για να το μαθεις. Αν το καταλαβεις πραγματικα τοτε δεν θα εχεις προβλημα στην εξεταστικη. Ενω αν διαβαζεις μονο καποιες σοσ ασκησεις κτλ. για την εξεταστικη, τοτε εισαι καταδικασμενος να αποτυχεις... Βεβαια ειναι λιγο δυσκολο να σου αρεσουν ολα τα μαθηματα αλλα υπαρχει λυση και για αυτο. Να κανεις τον εαυτο σου να σου αρεσει! Να βρεις καποια συνδεση με τα μαθηματα που σου αρεσουν πραγματικα, να προσπαθησεις να το αγαπησεις σε καποιο βαθμο. Ετσι θα εχεις ενα κινητρο παραπανω για να το μαθεις...armaos έγραψε:Το πιο σημαντικο ειναι το να μαθεις να διαβαζεις για εξεταστικη.Τελειως αλλο πραγμα απο το να διαβαζεις για να μαθεις.
Κάτι που ίσως έχει συζητηθεί
- apolski
- Real Name: ---
- Facebook ID: 0
Re: Κάτι που ίσως έχει συζητηθεί
- antony07
- Forum Moderator

- Real Name: Αντώνης
- Επικοινωνία:
Είναι παραπάνω από προφανές ότι μιλάς απογοητευμένος, και συναισθηματικά φορτισμένος. Καταλαβαίνω πως κάποια στιγμή μπορεί να σου 'ρθε να πεις "ε δε γ....., θα σηκωθώ να φύγω και κόφτε το λαιμό σας", αλλά αυτή μάλλον δεν είναι ούτε σωστή, ούτε ψύχραιμη αντιμετώπιση του προβλήματος, το οποίο και εσύ ο ίδιος αντιλαμβάνεσαι ότι υπάρχει.kostaaa έγραψε:Έχω περάσει 14 μαθήματα μόνο και σχεδόν όλα τα εργαστήρια με καλούς βαθμούς. Στο πρώτο μάθημα που πήρα προβιβάσιμο βαθμό είναι η Μηχανική Ι όταν ήμουν 3-ο έτος. Στην αρχή δεν μπόρεσα να ξεκινήσω το διάβασμα γιατί δεν ήξερα καλά ελληνικά (όχι ότι τώρα "ξέρω"). Ο καθένας έχει την ιστορία του, το πρόβλημα είναι γενικό όμως!
[...]
Υπάρχει πρόβλημα και κάτι δεν πάει καλά.... το ξέρουμε όλοι αυτό!? Δεν χρειάζεται απάντηση...
Για παράδειγμα το 2001 έχουνε γραφτεί στη σχολή 283 φοιτητές. Από αυτούς το 2006 έχουνε τελειώσει μόνο 18. Αλλιώς να το πούμε: 6,4% output efficiency for 5 years working. σωστό?![]()
E, δεν βάλουμε λουκέτο σε τέτοια περίπτωση!? Να πούμε "Κατάληψη, συνάδελφοι!!!".
[...]
Δεν μπορώ να παρατήσω έτσι τη σχολή, αισθάνομαι ότι πρέπει να κάνω κάτι. Θέλω να αλλάξω έστω και μια νότα από ολόκληρη συμφωνία. Η φυσική μου άλλαξε τον τρόπο σκέψεις και τώρα βλέπω τη ζωή με άλλα φίλτρα. Το πτυχίο μπορεί να πάει χαμένο, αλλά αυτό που κατάφερα να μάθω θα μου μείνει για “πάντα”!
Το forum έχει απόδειξη ότι μπορεί να αλλάξει το αποτέλεσμα μιας γενικής συνέλευσης... only by One single person!
90% κινδυνεύετε να βρεθείτε στη δική μου θέση! Σκεφτείτε το!
Το ότι δεν μπορείς να περάσεις μαθήματα, μπορεί να οφείλεται σε πολλά πράγματα. Θα μπορούσες να κάτσεις να το σκεφτείς, και να "εγκιβωτίσεις" τις αιτίες, ώστε να καταφέρεις να τις αντιμετωπίσεις. Εξηγούμαι:
1.Μπορεί να φταίει ο τρόπος που διαβάζεις. (δόμηση διαβάσματος, χρονική οργάνωση, συγκέντρωση κλπ)
2.Μπορεί να φταίει το μέρος που διαβάζεις. (αν δεν έχεις δικό σου δωμάτιο, μικρότερα αδέρφια κλπ)
3.Μπορεί να καταρρέεις μπροστά στην πίεση. (αν διαβάζεις κατα την διάρκεια ή λίγο πριν την εξεταστική)
4.Μπορεί να μην παρακολουθείς (ενώ το χρειάζεσαι, για να καταλάβεις σε βάθος τι γίνεται, και όχι διαβάζοντας κινέζικα από κάποιο βιβλίο, ή επιφανειακές προσεγγίσεις τύπου Γκαρούτσου την τελευταία στιγμή...)
5...
6...
Και άλλοι τόσοι λόγοι που πρέπει να τους ψάξεις εσύ.
Από την στιγμή που, όπως γράφεις, θες να κάνεις κάτι, ξεκίνα εντοπίζοντας το πρόβλημα. Αν κάτι μπορεί να σου μάθει η ΣΕΜΦΕ, είναι ότι τα περισσότερα προβλήματα επιδέχονται λύσεις, και πρέπει να βρεις τρόπο να τις βρεις, και μετά να τις εφαρμόσεις.
"Ωραία παιδιά κατάχαμα κυλάει
το πιο ωραίο ρόδο απ' το στεφάνι σας
αδράξτε κάθε τι που προσπερνάει
μα αν σε βιτρίνα εμπρός βρεθεί η χάρη σας
ή σε γκισέ, φυλάξτε το τομάρι σας
θυμάστε, Colin de Cayeux τον λέγανε
το άσυλο εμπιστεύτηκε ναι σαν κι εσάς,
σημάδεψε ο μπάτσος και τον ξέκανε"
το πιο ωραίο ρόδο απ' το στεφάνι σας
αδράξτε κάθε τι που προσπερνάει
μα αν σε βιτρίνα εμπρός βρεθεί η χάρη σας
ή σε γκισέ, φυλάξτε το τομάρι σας
θυμάστε, Colin de Cayeux τον λέγανε
το άσυλο εμπιστεύτηκε ναι σαν κι εσάς,
σημάδεψε ο μπάτσος και τον ξέκανε"
-
papagalakos
Μου φαίνεται πολύ στερεοτυπική η "ψυχολογική" υποστήριξη σε όποιον απογοητεύεται από τη σχολή του. Φαίνεται λες και ο "απογοητευμένος", ο εκάστοτε, κάνει λάθος και "εμείς οι υπόλοιποι" πρέπει να τον μεταπίσουμε.
Το ότι το εκπαιδευτικό σύστημα στην Ελλάδα είναι για κλάματα είναι μια αλήθεια.
Το ότι τα μαθηματικά (και η φυσική) αν τα αφήσεις σε αφήνουν είναι επίσης μια αλήθεια.
Με βάση τα παραπάνω γιατί είναι λάθος να αφήσει κανείς μια σχολή, ακόμη και στο 50 έτος;
Εγώ δεν θα πω ούτε να την συνεχίσει ούτε να την παρατήσει. Η απόφαση εξαρτάται από ένα πλήθος παραμέτρων που δεν μπορεί να γνωρίζει ο καθένας μας, καθώς και από το πως τους αντιμετωπίζει ο καθένας που βρίσκεται στο δίλημα να συνεχίσει ή όχι μια σχολή.
Η συνέχιση μιας σχολής δεν είναι απαραίτητα και κατά νόμο η σωστή απόφαση. Τι όφελος υπάρχει για παράδειγμα αν τελειώσει κανείς μια σχολή μετά από 10 χρόνια με πτυχίο 5, ή αν φάει κι άλλα χρόνια απ' τη ζωή του και την παρατήσει αργότερα;
Κανένας δεν είναι ηλίθιος ώστε να μην μπορεί αξιωματικά να τελειώσει μια σχολή επειδή αυτή απλά είναι "ανώτερη" απ' αυτόν. Μπορεί όμως να μην μπορεί να την τελειώσει για πολλούς άλλους λόγους. Αν έχει αφήσει χαώδη κενά που δεν μπορεί να καλύψει, ή ακόμα και να τα καλύψει θα έχει χάσει τη φόρμα και την εγρήγορσή του.
Το ότι "ποτέ δεν είναι αργά" είναι λάθος, ή μάλον δεν είναι σωστό.
Ποτέ δεν είναι αργά, με την έννοια ότι η ζωή είναι δικιά σου και δεν υπάρχουν κανόνες για το πότε πρέπει να κάνεις κάτι. Αλλά όπως και να το κάνεις μια ξένη γλώσσα τη μαθαίνεις πιό εύκολα στα 15 απ' ό,τι στα 50.
Οπότε αγαπητέ Κώστααα, χωρίς να θέλω να σε αγχώσω, νομίζω είναι ώρα να αποφασίσεις αν θα σου φύγει ο πάτος για να βγάλεις τη σχολή σχετικά σύντομα και να μη γεράσεις εκεί μέσα, ή αν θα κάνεις κάτι άλλο, ο,τιδήποτε.
Με βάση τα παραπάνω γιατί είναι λάθος να αφήσει κανείς μια σχολή, ακόμη και στο 50 έτος;
Εγώ δεν θα πω ούτε να την συνεχίσει ούτε να την παρατήσει. Η απόφαση εξαρτάται από ένα πλήθος παραμέτρων που δεν μπορεί να γνωρίζει ο καθένας μας, καθώς και από το πως τους αντιμετωπίζει ο καθένας που βρίσκεται στο δίλημα να συνεχίσει ή όχι μια σχολή.
Η συνέχιση μιας σχολής δεν είναι απαραίτητα και κατά νόμο η σωστή απόφαση. Τι όφελος υπάρχει για παράδειγμα αν τελειώσει κανείς μια σχολή μετά από 10 χρόνια με πτυχίο 5, ή αν φάει κι άλλα χρόνια απ' τη ζωή του και την παρατήσει αργότερα;
Κανένας δεν είναι ηλίθιος ώστε να μην μπορεί αξιωματικά να τελειώσει μια σχολή επειδή αυτή απλά είναι "ανώτερη" απ' αυτόν. Μπορεί όμως να μην μπορεί να την τελειώσει για πολλούς άλλους λόγους. Αν έχει αφήσει χαώδη κενά που δεν μπορεί να καλύψει, ή ακόμα και να τα καλύψει θα έχει χάσει τη φόρμα και την εγρήγορσή του.
Το ότι "ποτέ δεν είναι αργά" είναι λάθος, ή μάλον δεν είναι σωστό.
Ποτέ δεν είναι αργά, με την έννοια ότι η ζωή είναι δικιά σου και δεν υπάρχουν κανόνες για το πότε πρέπει να κάνεις κάτι. Αλλά όπως και να το κάνεις μια ξένη γλώσσα τη μαθαίνεις πιό εύκολα στα 15 απ' ό,τι στα 50.
Οπότε αγαπητέ Κώστααα, χωρίς να θέλω να σε αγχώσω, νομίζω είναι ώρα να αποφασίσεις αν θα σου φύγει ο πάτος για να βγάλεις τη σχολή σχετικά σύντομα και να μη γεράσεις εκεί μέσα, ή αν θα κάνεις κάτι άλλο, ο,τιδήποτε.
Πες το ψέματα...Falgorn έγραψε:Σε λίγο πιο πολιτισμένες εποχές οι απεργοσπάστες δεν τολμούσαν να εμφανιστούν.
- armaos
- Real Name: Αρμαος
- Επικοινωνία:
απολσκι,Εγω παντως διαφωνω σε αυτο. Το πιο σημαντικο ειναι να σου αρεσει ενα μαθημα και να διαβαζεις για να το μαθεις. Αν το καταλαβεις πραγματικα τοτε δεν θα εχεις προβλημα στην εξεταστικη. Ενω αν διαβαζεις μονο καποιες σοσ ασκησεις κτλ. για την εξεταστικη, τοτε εισαι καταδικασμενος να αποτυχεις... Βεβαια ειναι λιγο δυσκολο να σου αρεσουν ολα τα μαθηματα αλλα υπαρχει λυση και για αυτο. Να κανεις τον εαυτο σου να σου αρεσει! Να βρεις καποια συνδεση με τα μαθηματα που σου αρεσουν πραγματικα, να προσπαθησεις να το αγαπησεις σε καποιο βαθμο. Ετσι θα εχεις ενα κινητρο παραπανω για να το μαθεις..
αν έχω καταλάβει καλά πρέπει να είσαι 3οετής φοιτητής μαθηματικού που χρώστάς λίγα ή καθόλου μαθήματα. Διόρθωσε με αν κάνω λάθος. Ως εκ τούτου δεν έχεις ιδέα για το πως πρέπει να διαβασει κάποιος που τρέχει να προλάβει να τελειώσει βιαστικά. Προφανώς, ο πιο σωστός τρόπος να βγάλεις τη σχολή είνα να ξεκινήσεις απο την αρχη, βρίσκοντας ενδιαφέρον σε όσο το δυνατον περισσότερα μαθήματα μπορείς. Εδώ όμως δεν είνααι αυτή η περίπτωση, οπότε μη βγαίνεις οφτόπικ.
- apolski
- Real Name: ---
Οχι ειμαι 4ο ετος, Φυσικο Εφαρμογων και χρωσταω πολλαarmaos έγραψε:
απολσκι,
αν έχω καταλάβει καλά πρέπει να είσαι 3οετής φοιτητής μαθηματικού που χρώστάς λίγα ή καθόλου μαθήματα. Διόρθωσε με αν κάνω λάθος. Ως εκ τούτου δεν έχεις ιδέα για το πως πρέπει να διαβασει κάποιος που τρέχει να προλάβει να τελειώσει βιαστικά. Προφανώς, ο πιο σωστός τρόπος να βγάλεις τη σχολή είνα να ξεκινήσεις απο την αρχη, βρίσκοντας ενδιαφέρον σε όσο το δυνατον περισσότερα μαθήματα μπορείς. Εδώ όμως δεν είνααι αυτή η περίπτωση, οπότε μη βγαίνεις οφτόπικ.
Αλλα εχεις δικιο, οταν καποιος ειναι 5ο ετος και χρωσταει μαθηματα, δεν εχει πολλα περιθωρια και αναγκαστικα πρεπει να τρεξει σε καποια μαθηματα χωρις να εμβαθυνει, για να τελειωσει...
(sorry για το οφτοπικ)
- armaos
- Real Name: Αρμαος
- Επικοινωνία:
φτου!!! οι μαντικες μου ικανοτητες εχουν αρχισει κ ξεφτιζουν... (οφτοπικ)
- vbalos
- Real Name: Vasilis
Ψιλοσυνεχίζοντας το offtopic , αλλά δεν μπόρεσα να αντισταθώ :armaos έγραψε:παντως φίλε εγω μπήκα στο 5ο ετος εχοντας περασει 11 μαθηματα και τελειωνω τωρα (1 μαθημα κ μπηκα 9ο ετος).Ειμαι 25 χρονων και δεν εχω χασει κανενα τρενο. Ολα προλαβαινονται. Δεν παθαινεις τπτ αμα "σπαταλησες" 5 χρονια. Ελπιζω να εμαθες αλλα πραγματα αυτο τον καιρο. Αμα το βαλεις πεισμα ολα γινονται. Αν εχεις ομως χασει την πιστη σου στον εαυτο σου η στη σχολη, καλυτερα να την παρατησεις κ να πας σε κατι πιο ευκολο κ σιγουρο. Ειναι πιο σημαντικο να προστατεψεις την ψυχικη σου ισορροπια παρα να βγαλεις μια σχολη που δεν γουσταρεις.
Παντως, οι συνθηκες αυτη τη στιγμη ειναι πολυ πιο ευκολες για να τελειωσεις τη σχολη: λιγοτεροι φοιτητες ανα ετος, γρηγορη παραλαβη των βιβλιων, προγραμμα εξεταστικης με το τελος της προηγουμενης, υποχρεωτικη χαριστικη στα 3 μαθηματα (πλην σκοτεινων εξαιρεσεων) και πανω απ'ολα το σεμφε.γρ που παλια δεν υπηρχε!!!
Το πιο σημαντικο ειναι το να μαθεις να διαβαζεις για εξεταστικη.Τελειως αλλο πραγμα απο το να διαβαζεις για να μαθεις.Εγω τον σωστο τροπο τον καταλαβα στο 6ο ετος.Ολοι οσοι τελειωνουν στα 5 η 6 χρονια, απλα το εχουν πιασει πιο νωρις.
Ο'τι και να κανεις καλη τυχη
Φίλε armaos έχεις ακριβώς , μα ακριβώς σου λέω την ίδια ιστορία με εμένα...στα 5 χρόνια 11 περασμένα εκ των οποίων ευτυχώς τα εργαστήρια και όλα τα επιλογής (μικροοικονομική , ιστορία των επιστημών κτλ κτλ) και στο ίδιο έτος ένα μάθημα για πτυχίο...
Μπράβο μας ρε φίλε !!!
Κατά τα άλλα συμφωνώ με εσένα στο έπακρο και στο ότι άλλο να διαβάζεις για να περάσεις και άλλο για να μάθεις (και διαφωνώ κάθετα με τον απόλσκι) και στο ότι η "αλητεία" μπορεί να σε διδάξει αν έχεις βέβαια το υπόβαθρο για κριτική σκέψη και δε σε συμπαρασύρει σε αντίθεση με την αυστηρή προσήλωση σε ένα και μοναδικό στόχο που το μόνο που μπορεί να κάνει στην καλύτερη είναι να σε καταρτίσει...
All that is gold does not glitter not all those who wonder are lost
The old that is strong does not wither deep roots are not reached by the frost
From the ashes a fire shall be woken a light from the shadows shall spring
Renewed shall be blade that was broken the crownless again shall be king.
J.R.T
Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΥΡΗΓΜΕΝΗ-G.13
The old that is strong does not wither deep roots are not reached by the frost
From the ashes a fire shall be woken a light from the shadows shall spring
Renewed shall be blade that was broken the crownless again shall be king.
J.R.T
Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΥΡΗΓΜΕΝΗ-G.13
- Hengeo
- Real Name: Γιώργος
Νομίζω ότι καταλαβαίνω τι εννοεί ο armaos. Εξαρτάται από το μάθημα και τον καθηγητή βέβαια, αλλά κακά τα ψέμματα άλλο διαβάζω για να μάθω-καταλάβω κάτι, και άλλο για την εξέταση. Άλλες φορές περισσότερο, άλλες λιγότερο, στην εξέταση ζητείται να ανακαλέσεις μηχανικά συγκεκριμένες μεθόδους (αυτός είναι και ένας από τους λόγους που έγινα υπερήλικας φοιτητής), κάτι που μπορεί να απαιτεί κάποιο βαθμό κατανόησης, αλλά δεν είναι το ίδιο. Μπορεί κάλλιστα να έχεις κατανοήσει το αντικείμενο και τη λογική του μαθήματος, αλλά να κοπείς, αλλά και αντίθετα, να γράψεις μηχανικά τις απαιτούμενες μεθόδους και να περάσεις, χωρίς απαραίτητα να έχεις κατανοήσει ολοκληρωτικά το αντικείμενο.
Για αυτό απέφυγα όσο γινόταν να δώσω συγκεκριμένες συμβουλές.papagalakos έγραψε:Φαίνεται λες και ο "απογοητευμένος", ο εκάστοτε, κάνει λάθος και "εμείς οι υπόλοιποι" πρέπει να τον μεταπίσουμε.
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
- Nomad
- Forum Moderator

- Real Name: Stratos Papadoudis
Από εμπειρίας, εγώ ξέρω πως ένα πράγμα μόνο είναι η συνταγή για να παίρνεις ακόμα και καλό βαθμό σε ένα μάθημα: Η αψεγάδιαστη παρακολούθηση μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο χωρίς κανένα κενό. Και έχει δίκιο ο armaos είναι ολότελα διαφορετικό από το να μαθαίνεις τα "βασικά" ενός αντικείμενου. Η συνταγή είναι απλή γιατί ο/η ίδιος/α που σου αραδιάζει ότι αραδιάζει ο/η ίδιος/α σου βάζει θέματα στις εξετάσεις. Τα ακούς με το δικό του/της τρόπο και γράφεις. Συνεχόμενη και απαραβίαστη παρακολούθηση αυτό έχω να πω.
Και αυτό αυτόματα δείχνει και το πρόβλημα της σχολής, ότι το αντικείμενο δε μελετάται, αλλα παπαγαλίζεται πολλές φορές. Αυτό το πρόβλημα ενδεχομένως το έχουν όλα τα πανεπιστήμια στην Ελλάδα απλά στα περισσότερα δεν υπάρχει ανάγκη για κάτι καλύτερο αφού, βγαίνουν με επαγγελματικό πτυχίο. Εδώ εμείς έχουμε μια ειδικότερη ανάγκη για ακαδημαική εκπαίδευση, που σημαίνει ότι το πανεπιστήμιο δίνει κατευθύνσεις και κίνητρο και υποστήριξη και εμείς κάνουμε όλο το διάβασμα (βλ. εξωτερικό). Ναι, η ΣΕΜΦΕ είναι μακριά από αυτό το πρότυπο (και όλο το υπόβαθρο που χρειάζεται από υποδομή εκπαίδευσης & έρευνας) αλλα σίγουρα αν κάποια σχολή το πλησιάζει αυτή είναι η δική μας. Καμία σχολή δε παρέχει τις ερευνητικές ευκαιρίες που παρέχει η ΣΕΜΦΕ.
Και αυτό αυτόματα δείχνει και το πρόβλημα της σχολής, ότι το αντικείμενο δε μελετάται, αλλα παπαγαλίζεται πολλές φορές. Αυτό το πρόβλημα ενδεχομένως το έχουν όλα τα πανεπιστήμια στην Ελλάδα απλά στα περισσότερα δεν υπάρχει ανάγκη για κάτι καλύτερο αφού, βγαίνουν με επαγγελματικό πτυχίο. Εδώ εμείς έχουμε μια ειδικότερη ανάγκη για ακαδημαική εκπαίδευση, που σημαίνει ότι το πανεπιστήμιο δίνει κατευθύνσεις και κίνητρο και υποστήριξη και εμείς κάνουμε όλο το διάβασμα (βλ. εξωτερικό). Ναι, η ΣΕΜΦΕ είναι μακριά από αυτό το πρότυπο (και όλο το υπόβαθρο που χρειάζεται από υποδομή εκπαίδευσης & έρευνας) αλλα σίγουρα αν κάποια σχολή το πλησιάζει αυτή είναι η δική μας. Καμία σχολή δε παρέχει τις ερευνητικές ευκαιρίες που παρέχει η ΣΕΜΦΕ.
εγω τι να πω που πηγαινα να τελειωσω στην ωρα μου με μονο την διπλωματικη να μου μενει κι τωρα θα μπω 8ο ετος με μονα μα8ηματα εδω και 2 χρονια τον αργυρο...η σχολη 8ελει διαβασμα,οργανωση και τυχη..το κεφαλι κατω και θα την βγαλεις φιλε..σου ευχομαι μονο μην πεσεισ σε κανα καθηγητη σαν τον αργυρο και καθυστερεισ χωρισ λογο...
- kostaaa
- Real Name: kostas
- Επικοινωνία:
Αυτή είναι η μόνη μου ελπίδα… Ότι κάποια στιγμή θα μάθω πώς να διαβάζω για εξετάσεις. Πιστεύω ότι πολλά από τα μαθήματα μπορείς να τα περάσεις με δύο μέρες διάβασμα, αν ξέρεις των σωστό τρόπο και έχεις καταλάβει από πριν τι παίζει. Πάντως βαρέθηκα να ξαναδίνω Jaba II. Αν έχεις κάνει τα εργαστήρια είναι 2 μέρες διάβασμα, αλά έγιναν 2+2+…. Κάθε φορά που το δίνω.armaos έγραψε: Το πιο σημαντικο ειναι το να μαθεις να διαβαζεις για εξεταστικη.Τελειως αλλο πραγμα απο το να διαβαζεις για να μαθεις.Εγω τον σωστο τροπο τον καταλαβα στο 6ο ετος.Ολοι οσοι τελειωνουν στα 5 η 6 χρονια, απλα το εχουν πιασει πιο νωρις.
Για μένα η παρακολούθηση δεν δουλεύει. Έτσι έχασα τα πρώτα έτη, σαν να πηγαίνω σχολείο. Μαθήματα ξεκίνησα να περνάω τη στιγμή που ξεκίνησα να το ψάχνω “μόνος μου”.
Αν όλα τα μαθήματα ήταν σαν τη Εμβιομηχανική του Κουρκουλή θα ήταν διαφορετική η κατάσταση. Παρακολούθηση παρουσιάσεων (σε slideshow-PowerPoint), ομαδική εργασία, παρουσίαση της εργασίας, προγραμματισμένα 2 εργαστήρια (που δεν έγιναν) και ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.
Ίσος κάποια στιγμή θα σκύψω κεφάλι και θα γυρίσω στη σχολή….