@durandal and anyone else whom it might concern...
Συνάδελφε χαίρομαι για το διαλλακτικό ύφος σου. Επειδή βράζουμε όλοι στο ίδιο καζάνι και πραγματικά προσπαθούμε να έχουμε έναν χώρο συζήτησης μακριά από συνθήματα, αφορισμούς και προσωπικές επιθέσεις, το να ακούγονται έστω και υπόνοιες περί "ελέγχου" και "στόχων" από την πλευρά μας, τουλάχιστον μας θλίβει και μας
απογοητεύει.
1. Προφανώς και έχεις δίκιο στον ισχυρισμό σου ότι
όποιος έχει "εξουσία" είναι πιθανόν να αυθαιρετήσει, εισάγοντας τον υποκειμενικό παράγοντα - και όντως έτσι είναι. Εμείς που αυτή τη στιγμή ασκούμε "καθήκοντα" moderators και administrators στο semfe.gr είμαστε προφανώς φοιτητές με λογική σκέψη, πολιτική θεώρηση και άποψη σχετικά με κάθε θέμα - συμφοιτητές με τα ίδια προβλήματα με τον καθένα που γράφει εδώ. Παντού ελλοχεύει ο κίνδυνος λοιπόν να αδικήσουμε κάποιον, εξασκώντας την "εξουσία" μας αυτή πέρα από τα όρια που η ίδια η διαδικτυακή κοινότητα θέτει - δηλαδή εγώ πχ αν είμαι υπέρ των καταλήψεων να είμαι πιο ελαστικός απέναντι σε όσους στηρίζουν τις καταλήψεις και πιο αυστηρός σε όσους αντιδρούν. Έτσι όμως δεν κερδίζει κανείς τίποτα. Ούτε τα δικά μου @@ μεγαλώνουν επειδή έσβησα ένα σχόλιο παραπάνω, ούτε κερδίζει κάτι το κίνημα ή το αντικίνημα επειδή "φίμωσα" κάποιον.
Θέλω να πιστεύω ότι μέχρι στιγμής δεν το έχουμε κάνει - όσο και αν το site και το forum είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο χωρίς πολλούς moderators,
είναι ειλημμένη απόφαση όλων μας να μην κάνουμε "σκληρό moderation", ειδικά στις "ειδικές" κατηγορίες που έχουν να κάνουν με συνελεύσεις, πολιτικά θέματα και γενικά ο,τιδήποτε μπορεί να θεωρηθεί "προσωπική παρεμβολή" στην ομαλή συζήτηση ενός θέματος.
2. Το semfe.gr φυσικά και δεν "μας ανήκει"
ούτε έχουμε καμία βλέψη επ'αυτού. Κάποια παιδιά κουράστηκαν να το δημιουργήσουν με σκοπό να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για όλους μας ανεξαιρέτως, μακριά από προσωπικές ιδέες και ιδεολογίες, μακριά από παραταξιακές εξαρτήσεις κλπ. Αν "ανήκει" σε κάποιον, είναι σε
όλη την κοινότητα που το απαρτίζει.
Δεν είμαστε παράταξη, όπως αναφέρθηκε, και ρητά έχουμε ανακοινώσει ότι δε σκοπεύουμε να γίνουμε ποτέ παράταξη.- Δεν έχουμε πρόβλημα να το λέμε ξανά και ξανά, αν χρειαστεί.
Αυτό που προσπαθούμε εδώ είναι ένας χώρος διαλόγου στον οποίο θα μπορούν να αντιπαρατεθούν όλες οι απόψεις, ΔΑΠιτών, ΠΚΣιτών, ΕΑΑΚιτών, "Ανεξάρτητων" και ανεξάρτητων, όλων, καθώς και να υπάρχει ένα
ζωντανό βήμα ενημέρωσης και διαλόγου για ό,τι έχει να κάνει με τη σχολή και όχι μόνο, με ένα
minimum "ορθής συμπεριφοράς". Τα μόνα που "αποθαρρύνονται έντονα", αν θέλεις να μη χρησιμοποιήσω τον όρο "απαγορεύονται", είναι οι προσωπικές επιθέσεις (και με τον όρο αυτό εννοώ επιθέσεις που γίνονται με σκοπό το να προσβάλουν τον άλλον. Όσο "δεξιών" αποχρώσεων και να είναι πχ κάποιος, το να τον αποκαλέσεις "φασίστα" είναι προσβολή γιατί εκτοξεύεται με σκοπό να προσβάλει).
Και για εμένα που έχω αυτό το "μαχαίρι" είναι πολύ
άχαρο να μπαίνω στη διαδικασία να "κόψω το πεπόνι" κατά το δοκούν κάθε φορά - το ίδιο ισχύει και για τους άλλους moderators. Είδες το γνώμονα του "ανακατέματός μου", στην προσωπική μας επικοινωνία σχετικά με το θέμα που αναφέρεις στο σημείο "4" της τοποθέτησής σου, το οποίο και προσυπογράφω. Φυσικά και κάθε φορά "φοβάμαι" μήπως κάποια ενέργειά μου ξεφύγει από το σκοπό της τήρησης του επιπέδου και γίνει όντως έργω επικίνδυνη. Τουλάχιστον χαίρομαι που αναγνωρίζεις τις
καλές προθέσεις και δεν ψάχνεις επίμονα για συμφέροντα "κάτω από το χαλί". Αλλά κάποιες φορές που απλά έχουμε βρισιές στο φόρουμ, αναγκαζόμαστε να σβήνουμε και να αντικαθιστούμε με αστεράκια - ποτέ δεν αλλοιώνουμε περιεχόμενο post όμως αφήνοντάς το "άθικτο" εν τέλει. Πάγια αρχή το διαφορετικό χρωματάκι και το "edited by: ..."
Ελπίζω ότι όλες αυτές οι παρεξηγήσεις θα λυθούν με την ανάπτυξη του portal και του forum σε πλήρη λειτουργία, οπότε και θα αυξηθεί κατά πολύ και η "διαχειριστική" ομάδα, αλλά και θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να έχουμε ένα δικτυακό χώρο που δεν ανήκει σε κανέναν, και ταυτόχρονα είναι κτήμα όλων. Εμείς άλλωστε είμαστε μεγάλοι και θα αποφοιτήσουμε σύντομα. Τι νόημα έχει να το παίζουμε δερβέναγες και εκ του μακρόθεν; Άλλοι τα κάνουν αυτά...
Τέλος, μου φαίνεται θα μαζευτούμε πολλοί για αυτόν τον καφέ. Λες είσαι ο μεγαλύτερος από εδώ. Κάτι το οποίο σε κάνει αυτόματα εισαχθέντα το 1999, εάν είσαι στη ΣΕΜΦΕ. Αν έχεις εισαχθεί πιο μετά, έχασες

Γιατί νομίζεις με φωνάζουν "ο παππούς el";