1) Αποδιοργάνωση του κράτους. Το κράτος έχει αποτύχει να λειτουργήσει ομαλά όπως υποτίθεται ότι εξασφαλίζει ο καπιταλισμός.
2) Αναδεικνύει τα αιτήματα που τα ΜΜΕ θέλουν να αποσιωπήσουν.
Οταν η καταληψη γινεται σε εκπαιδευτικο ιδρυμα - χωρο ασυλου πως πετυχαινονται αυτα;
Κατα τη γνωμη μου αν γινοταν καταληψη στο Υπουργειο Παιδειας π.χ. θα πετυχαινονταν σιγουρα σε δραματικα μεγαλυτερο βαθμο.
Εκει θα επιρρεαζοταν αμεσα το κρατος κ ειναι κατι που δε θα αγνοουσαν τα ΜΜΕ.
Τι λες;
People cannot gain anything without sacrificing something. You must present something of equal value to gain something. That is the principle of equivalent trade in alchemy. We believed that was the truth of the world when we were young...
meleneemil έγραψε:Επειδή δε γνωρίζω...Η ερευνητική δραστηριότητα "παγώνει" όταν κλείνει η σχολή ή το κτίριο φυσικής ας πούμε?
Έλα και συ απ το πρωί για να το κλείσουμε
Άμα είμαστε αρκετοί πάμε και μέχρι το κτίριο των μηχανικών
Full Metal Alchemist έγραψε:
papagalakos έγραψε:
Κατάληψη σημαίνει:
1) Αποδιοργάνωση του κράτους. Το κράτος έχει αποτύχει να λειτουργήσει ομαλά όπως υποτίθεται ότι εξασφαλίζει ο καπιταλισμός.
Οταν η καταληψη γινεται σε εκπαιδευτικο ιδρυμα - χωρο ασυλου πως πετυχαινονται αυτα;
Κατα τη γνωμη μου αν γινοταν καταληψη στο Υπουργειο Παιδειας π.χ. θα πετυχαινονταν σιγουρα σε δραματικα μεγαλυτερο βαθμο.
Τι λες;
Όταν λες πως θα γινόταν σε δραματικά μεγαλύτερο βαθμό αναγνωρίζεις πως γίνεται ως ένα βαθμό . Κανείς δεν διαφωνεί πως θα ήταν τρελά πιο προωθητικό , θα μπουκάρεις και συ ;
Full Metal Alchemist έγραψε:
Τι λες;
Λέω ότι δεν είμαστε κομάντο.
Όχι ότι δεν μπορεί να γίνει και αυτό αλλά αν μείνεις μόνο σε αυτό η διαμαρτυρία σου θα κρατήσει μόνο λίγες ώρες.
Τι λες;
Επειδη γενικα πολυ ακουγεται αυτο για καταληψη αλλου, σε καποιο υπουργειο δηλαδη.
Φιλε δεν ειναι ευκολο πραγμα να καταλαβεις ενα υπουργειο, θα μας μαζεψουν ολους μαζι.
Αντι να απαντας σε αυτο που λεει ο παπαγαλος με κατι εξωγηινο, γιατι δεν σκεφτεσαι αν γινεται αυτο πρωτα?
Αν το θεωρεις ευκολο βεβαια και εχεις οργανωσει τελειο σχεδιο, ριχτο αυριο στην γσ να δεις τι θα πει ο κοσμος, και ακομη και να μην ψηφιστει σε πλαισιο σιγουρα θα βρεις κοσμο να το κανεις...
sidet buyuleyijidir sidet umutur
umut suz ve sesiz bir
sesiz bir dunada
Δεν πετυχαίνονται. Ο μόνος τρόπος να πετύχει μια κατάληψη είναι αυτό που λέει κ ο παπαγαλάκος. Να είναι δηλαδή διαρκείας κ φυσικά σε καμία περίπτωση μόνο στη ΣΕΜΦΕ αλλά σε όλες τις σχολές σε όλα τα Ιδρύματα.
Φαντάσου είδηση για παράδειγμα
"Υπό κατάληψη αορίστου χρόνου τελούν πάνω από το 80% των σχολών όλων των Ιδρυμάτων αντιδρώντας έτσι στο νέο νομοσχέδιο για την παιδεία. Επίσης έχουν οργανωθεί πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα για τις επόμενες μέρες."
Έτσι ναι μάλιστα... Τώρα άμα κάνει κατάληψη στη ΣΕΜΦΕ για 2 μέρες που θέλουν κάποιοι.... χέστηκε η φοράδα στ' αλώνι....
When do you think people die?
When they are shot through the heart by the bullet of a pistol? No
When they are ravaged by an incurable disease? No
When they drink a soup made from a poisonous mushroom? No
It's when... they are forgotten...
Ε και συ ρε lunatic τι θα κανεις γι αυτο που λες δηλαδη για να καταλαβω....Αφου θεωρεις οτι θα εχει αντικτυπο θα πας να το διεκδικησεις..?? Η μηπως οταν ερθει η ωρα θα σκεφτεις αλλες παραμετρους?
Οσον αφορα τις εκτονωσεις...ΕΙναι κλασικο φαινομενο αποδραστηριοποιησης του κοσμου, ειναι σα να του πετας ενα καρβελι ψωμι ετσι για να πει οτι κατι εφαγε και να μην σκεφτεται την πεινα του.Δυστηχως ενα ειναι το σιγουρο οτι οι εκτονωσεις ευνοουν το συστημα γιατι δινουν την ψευδη αντιληψη στον κοσμο οτι οτι εγινε εγινε παμε παρακατω..Η μαζικοτητα ομως και η δημιουργια ενος σκεπτομενου ρευματος με διεκδικηκοτητα και πυγμη χρειαζεται πολλους παραγοντες για να συσταθει.
Ε και συ ρε lunatic τι θα κανεις γι αυτο που λες δηλαδη για να καταλαβω....Αφου θεωρεις οτι θα εχει αντικτυπο θα πας να το διεκδικησεις..??
Ξεκολλήστε επιτέλους μερικοί. Κάθε φορά που λέει κάποιος κάτι πετάγεται κ ένας ξύπνιος να πει "Γιατί δεν το κάνεις?"
Δεν το λέω μόνο για τώρα. Γενικά συμβαίνει αυτό κάθε φορά.
Εγώ δε μπορώ να οργανώσω κάτι πανελλαδικό. Οι παραταξιακοί όμως μπορούν... Σε αυτούς να λέτε γιατί δεν κάνουν κάτι κάθε φορά και όχι στον καθένα που πετάει μια ιδέα...
Συμφωνω κι εγω με τον papagalako και lunatic. Χρειαζεται μια αποφασιστικη αντιδραση, μεγαλυτερη σε διαρκεια και μαζικοτητα, μεχρι του τελους. Διαφορετικα δεν τους καιγεται καρφακι...
"Do, or do not. There is no try" - Jedi Master Yoda
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος apolski την Τρί Νοέμ 30, 2010 2:37 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
lunatic έγραψε:Εγώ δε μπορώ να οργανώσω κάτι πανελλαδικό. Οι παραταξιακοί όμως μπορούν... Σε αυτούς να λέτε γιατί δεν κάνουν κάτι κάθε φορά και όχι στον καθένα που πετάει μια ιδέα...
Ειναι τουλαχιστον προκλητικο απο τη μια να λες ποσο ζημιογονες είναι οι παραταξεις και απο την αλλη να υποβαθμιζεις τη δυνατοτητα αυτοοργανωμενου συντονισμου δρασεων και να υποστηριζεις πως ειναι εφικτες μονο με τη βοηθεια κεντρικης οργανωσης παραταξεων. Απλη μιζερια, γκρινια και αναθεση σε τριτους που βριζεις κιολας. Ποσα ακομα αχρηστα bytes;
Φυσικα δε περιμενουμε τις παραταξεις για να οργανωσουμε δρασεις, ειδικα αν αυτες θεωρουμε υπευθυνες για τη χειραγωγηση του κινηματος και τη κατασταση της διαδικασιας των ΓΣ.
Οπως λεει και ενα ωραιο ρητο εχεις δυο επιλογες:
Η ελευθερία του ενός είναι προϋπόθεση για την ελευθερία του άλλου!
Κανένας έγκλειστος στις κρατικές φυλακές, κανένας σκλάβος στα αφεντικά! Αντίσταση - Αυτοοργάνωση - Αλληλεγγύη
Ρε συ noir σκέφτεσαι πριν μιλήσεις?
Πώς είναι δυνατόν εγώ να οργανώσω κατάληψη σε όλα τα Ιδρύματα της Ελλάδας?
Βρίζω τις παρατάξεις αλλά είναι οι μόνες που μπορούν να οργανώσουν κάτι πανελλαδικά. Τουλάχιστον έχουν περισσότερες ελπίδες από εμένα.
Όσο για το φοβερό ρητό σου... Με έβαλες στη θέση μου εμένα που δεν έχω δράσει ποτέ...
papagalakos έγραψε:Θα έπρεπε να είχαν γίνει συζητήσεις στη σχολή, να υπάρχει ζύμωση και να έχει δρομολογηθεί μια κινητικότητα.
Όμως παρότι κάτι τέτοιο δεν έγινε συστιματικά από κάποια παράταξη θεωρώ ότι αυτό το κλίμα και αυτές οι συζητήσεις γίνονται. Γίνεται μια βουβή ζύμωση μεταξύ των φοιτητών. Σε παρέες, σε πηγαδάκια, στο αμφιθέατρο.
Η πρότασή μου λοιπόν δεν θα έχει έρθει από το πουθενά, αφού θα αποτελεί αποτύπωση της κοινής σιωπής.
Αύριο ξεκινάει ο "διάλογος" για την παιδεία.
Πλαίσιο κατάληψη
5ήμερη ή διαρκείας μέχρι νεοτέρας
Απόφαση για συμμετοχή των φοιτητών στην κατάληψη
Πολιτιστικό πρόγραμμα κατάληψης
Συμμετοχή σε κάθε κινητοποίηση, είτε άμεσα εκπαιδευτική, είτε αλληλεγγύης σε άλλο κλάδο
Συζητήσεις στην κατάληψη για δράσεις κατά του μνημονίου και της πολιτικής της λιτότητας.
Σήμερα ξεκίνησε απ΄ ότι ξέρω , Συμφωνώ 100% , δυστυχώς όμως είμαι εκτός Αθηνών
@AAEIV
Αν νομίζεις πως μπορείς να βρείς κόσμο που τρέχει για τέτοια ζητήματα και να τον αφήνει αδιάφορο η γνώση τότε πλανάσαι οικτρά , και ακόμα και να υπάρχουν ( δεν έχω γνωρίσει ακόμα ) είναι μια οικτρή μειωψηφία . Διαφωνίες για το τι θεωρούμε γνώση και κατα πόσο την αποκτάμε αυτή τη στιγμή είναι κάποιο άλλο θέμα αλλά και σε αυτό μην νομίζεις πως υπάρχει μια στερεοτυπική απόψη για όλους του κάθε χώρου . Πάντως άμα κοιτάξει λίγο καλύτερα την κριτική ενάντια στις δράσεις , κανείς δεν θέτει ζήτημα μόρφωσης αλλά καθαρά « επαγκελματικό » ( εξετάσεις , εξάμηνο , επαγγελματική αποκατάσταση κτλ. )
Ελπίζω πως ήταν αρκετά καλλιεργημένος ο λόγος μου
ΥΣ
AAEIV έγραψε:Να υποθέσω βέβαια,πως ξέρεις ότι παρά τον πριγκηπικό του τίτλο, έφυγε από τα πλούτη σε ηλικία 12 ετών για να μορφωθεί!
Τα απαρνήθηκε όλα για να πάει σ'ένα στρατιωτικό πρακτικά σχολείο και να σπουδάσει...
Δεν είναι κρίμα λοιπόν,για να μην πω ιεροσυλία να χρησιμοποιείς τα μεγαλιώδη λόγια του?
Δείξε τουλάχιστον λίγο σεβασμό σ'αυτόν τον άνθρωπο...
«Ο Κροπότκιν σε ηλικίκα μόλις δεκαπέντε ετών , το 1857 , κατατάχθηκε στο επίλεκτο Σώμα των Ακολούθων , και πέντε χρόνια αργότερα προάχθηκε στον τακτικό τσαρικό στρατό . Μόνο που ασφαλώς οι κινήσεις αυτές , που υπάκουαν σε οικογενειακές και κοινωνικές πιέσεις , διόλου δεν ταίριαζαν στην ιδιοσυγκρασία του . Η αποφασιστική επιλογή του δεν επρόκειτο ν΄ αργήσει – ναι στο στρατό , για ένα διάστημα τουλάχιστον ακόμα , συγκεκριμένα στο τάγμα των Σιβηριανών Κοζάκων , όχι όμως για αμιγώς στρατιωτικές υπηρεσίες , παρά στον τομέα της διοίκησης και των εξερευνητικών , κατά προτίμηση , αποστολών . Από εκεί και οι ακούραστες , επί σειρά ετών , περιπλανήσεις του στην πρόσφατα προσαρτημένη στη Ρωσία αχανή περιχή που τη διασχίζει ο ποταμός Αμούρ , στην Τρανσβαϊκάλη και έως τα βάθη της μαντζουρίας ( σίγουρα κοπιαστικότερη , αλλά και πολύ πιο μερακλίδικη δουλειά από τις γραφειοκρατικές φροντίδες στο Ιρκούτς ) . »
Σουβλακοφάγος έγραψε:
papagalakos έγραψε:12:30 για να μην φύγεται απ' τη σχολή, κατά τις 13:30 θα αρχίσει.
βασικά δεν θα πάω καθόλου σχολή δεν λέω δύσκολη η μηχανική Ι αλλά δεν πάω για μία ώρα ζωγράφου
αν ήταν να κάνουμε και ανάλυση θα ερχόμουν
Αχά , να ένας που δεν θα έρθει στη συνέλευση επειδή είναι καλοπερασάκιας !
πρώτα από όλα ΝΑΙ είμαι καλοπερασάκιας
δεύτερον έχω και άλλες δουλειές οι οποίες γίνονται μόνο πρωί
τρίτον έχουμε κανα νεότερο από την συνέλευση;
Δηλαδη καταληψη για μια βδομαδα? Σιγουρα ειναι πιο αποτελεσματικο απο μια μονοημερη καταληψη. Ετσι μπορει να πετυχουμε κατι αλλα το θεμα ειναι οτι θα χαθουν πολλα μαθηματα... ομως ο αγωνας θελει θυσιες...
apolski έγραψε:Δηλαδη καταληψη για μια βδομαδα? Σιγουρα ειναι πιο αποτελεσματικο απο μια μονοημερη καταληψη. Ετσι μπορει να πετυχουμε κατι αλλα το θεμα ειναι οτι θα χαθουν πολλα μαθηματα... ομως ο αγωνας θελει θυσιες...