[HOWTO] Προσωπικό Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διδασκαλίας

Σχόλια, προτάσεις και ατελείωτο καντήλing στους φίλτατους Διαχειριστές.

Συντονιστές: AlexandraDC, markelos, constant

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator
Δημοσιεύσεις: 2299
Εγγραφή: Τετ Νοέμ 01, 2006 7:33 am
Real Name: Κώτσος Φίλ
Gender: Male
Τοποθεσία: Μπροστά στην οθόνη

[HOWTO] Προσωπικό Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διδασκαλίας

Δημοσίευση από drcypher »

Επί τη ευκαιρία της επανέναρξης των μαθημάτων (για όσο κρατήσει τέλος πάντων) να υπενθυμίσω την ύπαρξη και λειτουργία του αντίστοιχου εργαλείου του http://www.semfe.gr

Το Εργαλείο Προσωπικού Εβδομαδιαίου Προγράμματος Μαθημάτων είναι διαθέσιμο και για τους εγγεγραμμένους χρήστες (μέλη) και για τους μη εγγεγραμμένους (επισκέπτες). Η διαφορά ανάμεσα στις δύο κατηγορίες χρηστών είναι πως τα μέλη έχουν κάποιες παραπάνω δυνατότητες/διευκολύνσεις.
  • Επισκέπτες & μέλη: Η βάση του εργαλείου είναι κοινή για όλους. Πατώντας στην επιλογή "Διδασκαλία" που βρίσκεται στο δεξί μενού της κεντρικής σελίδας του http://www.semfe.gr, σας παρουσιάζονται κάποιες καρτέλες (tabs) και επιλογές:
    • Καρτέλες Κατευθύνσεων, Εξαμήνων & Μαθημάτων:
      • Επιλεγμένα: Πρόκειται για τα μαθήματα που έχετε επιλέξει να παρακολουθήσετε, ανεξαρτήτως εξαμήνου ή κατεύθυνσης. Στην αρχή, βέβαια, που δεν έχετε επιλέξει κανένα μάθημα να παρακολουθήσετε, πατώντας σε αυτήν την καρτέλα θα σας εμφανιστεί ένα μήνυμα που θα σας παραπέμπει στα υπόλοιπα tabs προκειμένου να επιλέξετε μαθήματα.
      • Όλες: Προβάλλονται τα διαθέσιμα μαθήματα (σύμφωνα με τον Οδηγό Σπουδών της σχολής) όλων των κατευθύνσεων και όλων των εξαμήνων. Η καρτέλα αυτή παρέχεται για όσους διευκολύνονται στην επιλογή μαθημάτων μόνο από μια συγκεντρωτική σελίδα.
      • Κορμός: Τα μαθήματα του κορμού. Από κάτω σας εμφανίζονται περισσότερες επιλογές/υπο-καρτέλες ώστε να επιλέξετε είτε Όλα τα εξάμηνα του Κορμού είτε κάποιο συγκεκριμένο.
      • Φυσικό Εφαρμογών: Η κατεύθυνση του Φυσικού εφαρμογών. Οι διαθέσιμες υποκαρτέλες είναι όπως και στον κορμό "Όλα" τα μαθήματα της κατεύθυνσης, κάθε εξάμηνο της κατεύθυνσης ξεχωριστά, αλλά και η επιπλέον υπο-καρτέλα" Όλα+Κορμού". Σε αυτήν την καρτέλα προβάλλονται όλα τα μαθήματα της Κατεύθυνσης Φυσικού, συν τα μαθήματα του Κορμού. Αυτό θα διευκολύνει όσους επιθυμούν μια συγκεντρωτική λίστα των μαθημάτων (σαν την πρώτη καρτέλα "Όλες" χωρίς, όμως, τα μαθήματα του Μαθηματικού).
      • Μαθηματικό Εφαρμογών: Αντίστοιχα με τα του Φυσικού Εφαρμογών.
    • Λίστα προβολών:
      • Ανά Εξάμηνο: Τα δεδομένα διδασκαλίας παρουσιάζονται χωρισμένα ανά κατεύθυνση, εξάμηνο και μάθημα. Σε αυτήν την προβολή (και μόνο) έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε ποια μαθήματα σας ενδιαφέρει να εμφανίζονται στην καρτέλα "Επιλεγμένα", όπως θα εξηγηθεί παρακάτω.
      • Ανά Ημέρα: Τα δεδομένα εμφανίζονται ανά ημέρα και ώρα. Ίσως φανεί παράδοξο το γεγονός πως στον πάνω-οριζόντιο άξονα βρίσκονται οι ώρες αντί για τις ημέρες, παρόλα αυτά η επιλογή ήταν επιβεβλημένη. Πολλοί συνάδελφοι είναι πιθανόν να επιλέξουν μαθήματα τα οποία αλληλοεπικαλύπτονται, ειδικά αν ανήκουν σε διαφορετικά έτη (ειδικά γι' αυτούς που χρωστούν).
        Σε αυτές τις περιπτώσεις, λοιπόν, υπήρχε μεγάλο πρόβλημα σωστής "χωροταξίας" των δεδομένων. Με αυτήν την προβολή, αν κάποια μαθήματα πέφτουν την ίδια ώρα με κάποια άλλα, την ίδια μέρα, τότε η μέρα αυτή αποτελείται από περισσότερες γραμμές για να αναπαρασταθούν όλα.
    • Επιλογή Μαθημάτων:
      • Όπως σημειώθηκε παραπάνω, προκειμένου να φτιάξετε το προσωπικό σας πρόγραμμα μαθημάτων πρέπει να επιλέξετε μαθήματα. Η επιλογή μαθημάτων είναι δυνατή μόνο στην Ανά εξάμηνο προβολή.
      • Υποθέστε ότι κοιτάτε κάποια καρτέλα και έχετε επιλέξει μαθήματα. Για να αποθηκεύσετε αυτήν την επιλογή σας, μπορείτε να πατήσετε είτε στο εικονιδιάκι με τη δισκέτα (Εικόνα), είτε, σε κάποια άλλη καρτέλα (π.χ. Επιλεγμένα, Όλες, κτλ.), είτε αλλάζοντας την τρέχουσα προβολή. Εν ολίγοις, η επιλογή σας δεν αποθηκεύεται αν βγείτε από το εργαλείο πατώντας σε κάποιο σημείο των πλευρικών μενού, είτε μεταβαίνοντας στο forum, κτλ.
      • Αφού επιλέξετε τα μαθήματα που σας ενδιαφέρουν, πατάτε την καρτέλα "Επιλεγμένα" και τα βλέπετε όλα συγκεντρωτικά, σε όποια από τις προβολές θέλετε.
    • Εκτυπώσιμη Προβολή: Δυστυχώς στην τρέχουσα έκδοση, αν πατήσετε "Εκτύπωση" από το μενού του Browser σας, θα σας εκτυπωθεί το πρόγραμμα όπως ακριβώς το βλέπετε στην οθόνη σας, με χρώματα, banners, κτλ.. Γι' αυτό το λόγο έχουμε φτιάξει ένα ξεχωριστό κουμπί (Εικόνα) το οποίο προβάλλει σε πιο φιλική για τον εκτυπωτή έκδοση ό,τι ακριβώς βλέπετε εκείνη τη στιγμή στην οθόνη σας (δηλ. στην ίδια Προβολή και στην ίδια Καρτέλα)
  • Μόνο μέλη: Προς το παρόν τα μέλη έχουν:
    • Μια επιπλέον Καρτέλα με τίτλο "Τα μαθήματά μου". Εκεί προβάλλονται όσα μαθήματα ο χρήστης έχει δηλώσει στο αντίστοιχο εργαλείο Μαθημάτων, και προσφέρονται τρεις υπο-καρτέλες:
      • Χρωστούμενα: Μόνο τα μαθήματα στα οποία ο χρήστης δεν έχει ορίσει (προσβάσιμο) βαθμό, αλλά τα έχει δηλώσει.
      • Περασμένα: Τα μαθήματα που έχει δηλώσει ο χρήστης, και επιπλέον έχει αποδόσει και προσβάσιμο βαθμό
      • Όλα: Όλα τα μαθήματα που έχει δηλώσει ένας χρήστης (δηλ. και τα χρωστούμενα και τα περασμένα)
    • Δυνατότητα να ανακτήσουν τα επιλεγμένα τους μαθήματα όποτε ξανακάνουν login. Έτσι δηλώνετε μια φορά τα μαθήματα που θέλετε να παρακολουθήσετε και τα ανακτάτε κάθε φορά από την Καρτέλα Επιλεγμένα χωρίς να απαιτείται να τα επανεπιλέξετε, εν αντιθέσει με τους επισκέπτες.
Ο παραπάνω οδηγός είναι σε πρώτη έκδοση. Οποιεσδήποτε ασάφειες ή παραλείψεις θα διορθωθούν με τον καιρό, ενώ θα γίνει επανέλεγχος όταν ανέβει η καινούρια έκδοση του Portal και του συγκεκριμένου εργαλείου.

Παρακαλούμε να δοκιμάσετε το εργαλείο ακόμη κι αν δεν βιάζεστε να φτιάξετε το προσωπικό σας πρόγραμμα διδασκαλίας, προκειμένου να βρούμε τυχόν σφάλματα.

Κάποιες πληροφορίες ενδεχομένως να μην είναι ακριβείς (π.χ. ώρες ή τόπος διδασκαλίας μαθημάτων). Αυτό δεν είναι πρόβλημα του εργαλείου αλλά της καταχώρισης που έγινε. Δυστυχώς αυτές οι ανακρίβειες θα διορθωθούν μόνο με την καινούρια έκδοση του προγράμματος. Παρόλα αυτά είναι σημαντικό οι ανακρίβειες να σημειωθούν σε ένα ξεχωριστό topic προκειμένου να διορθωθούν άμεσα με τη λειτουργία της νέας έκδοσης.

Οποιεσδήποτε ερωτήσεις έχετε πάνω στη λειτουργία του Εργαλείου αυτού τις διατυπώνετε ακριβώς από κάτω.
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Forum & Portal”