Όταν η "ευαισθησία" σταματάει μπροστά στα τείχη των φυλακών

"Η πολιτική αφορά το παρόν, ενώ μια μαθηματική εξίσωση την αιωνιότητα. "
Albert Einstein

Συντονιστές: antony07, Chris

Άβαταρ μέλους
Glaurung
Real Name: ....
Facebook ID: 0

Re: Όταν η "ευαισθησία" σταματάει μπροστά στα τείχη των φυλα

Δημοσίευση από Glaurung »

Στο κέντρο τις τελευτές μέρες κυκλοφορούν μαχαιροβγάλτες εθνικιστές που κινάγανε μετανάστες ακόμα και με αλυσοπρίονα και επιτίθενται σε καταλήψεις ( χωρίς καμία επιτυχία ) ακριβώς μπροστά στα μάτια της αστυνομίας , μη σου πω και με την βοήθειά της .
Χθες ξεκίνησε να γίνει μια αφισοκόλληση και μοίρασμα κειμένων από 50 άτομα στους δρόμους που γίνονται τα πογκρόμ και έσκασαν μέσα σε 5 λεπτά πάνω από δέκα δυκάβαλα , αρκετά περιπολικά και τζιπάκια , δυο διμοιρίες και ΟΠΚΕ ( Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος , κάτι σαν τις ειδικές δυνάμεις , κατώτερες βεβαίως των ΕΚΑΜ) , έβαλαν τον κόσμο σε περιπολικά και με αναμμένες σειρήνες και υπερβολικά επικίνδυνη οδήγηση τους οδήγησαν στην ΓΑΔΑ , χωρίς να μην αιτιολογούν ούτε μια στιγμή τον λόγο της προσαγωγής παρά μόνο να λένε πως ούτε και αυτοί ξέρουν και πως η εντολή ήρθε από την Κατεχάκη .

Στο αυτόφωρο πλημμελειοδικείο υποβάλει αίτηση 48ωρης αναβολής (δικαίωμα του κατηγορουμένου ) κατηγορούμενος για ένοπλη ληστεία ( περίστροφο ) . Το δικαστήριο δέχεται την αίτησή του και φεύγει .
Ακριβώς μετά περνάει άτομο που έχει συλληφθεί σε πορεία και κατηγορείται για επεισόδια . Το δικαστήριο δέχεται την αίτησή του αλλά διατάζει να διατηρηθεί η προφυλάκισή του ενώ ο ίδιος δηλώνει μόνιμη διεύθυνση κατοικίας , μόνιμη διεύθυνση δουλειά και είναι φοιτητής .

Σε πρόσφατη υπόθεση κυκλώματος παιδεραστίας συλλαμβάνεται ένας αγιογράφος από την Εύβοια ο οποίος εμπορευόταν και πρωταγωνιστούσε σε ταινίες σκληρής παιδικής πορνογραφίας . Είναι στο σπίτι του και περιμένει να γίνει η δίκη .
Ένας συλληφθέντας από την απεργιακή πορεία της 11 Μαΐου ορίστηκε από τον ανακριτή και τον εισαγγελέα πως πρέπει να μείνει προφυλακισμένος μέχρι το δικαστήριο ( δεν έχει οριστεί ακόμα ημερομηνία ) . Ο συγκεκριμένος μόνο σχετικός με τα επεισόδια δεν ήταν , απλώς τα όργανα της τάξης βρήκαν μια τσάντα σε άσχετο μέρος και ώρα και αποφάσισαν πως ήταν δικιά του .

Αυτά τα απειροελάχιστα και σχεδόν γελοία ,συγκρινόμενα με άλλες παρόμοιες περιπτώσεις , παραδείγματα τα αναφέρω γιατί είναι ένα κομμάτι των γεγονότων που έχω με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο βιώσει προσωπικά και άτομα που εμπιστεύομαι απόλυτα . Το μόνο που αποσκοπούν είναι να δήξει πως εννοείται πως δεν είναι αμερόληπτη και αντικειμενική η δικαιοσύνη . Και ο διαχωρισμός σε ευνοϊκή και δυσμενή μεταχείριση δεν ταυτίζεται μόνο με το δίπολο πλούσιος και φτωχός , γεγονός που κανείς δεν το αρνείται.
Η δικαιοσύνη σε διάφορες περιπτώσεις παραβιάζει τους κανόνες και νόμους που θεσπίζει η ίδια . Αρνούνται την επικοινωνία με δικηγόρους , δημιουργούν υποθετικά σενάρια και στηρίζουν πάνω σε αυτά βαρύτατες κατηγορίες , σε βαθμό να είναι απαράδεκτο ακόμα και με το δικό τους (δημόσιο και επίσημο) σύστημα αξιών και κριτηρίων .
Δεν είναι κλαψούρισμα , ούτε ζητάει κάποιος χάρες επειδή τώρα τον κάνουν ντα , όπως όρισες εσύ με τον απόλυτα εριστικό και εξοργιστικό ορισμό του πολιτικού κρατούμενου . Ο λόγος που αναφέρετε είναι για να αναδείξει και να κάνει σαφές τον πραγματικό χαρακτήρα της δικαιοσύνης σε άτομα που δεν το αναγνωρίζουν . Είναι άλλο πράγμα το να μην το αναγνωρίζεις και άλλο πράγμα , αναγνωρίζοντάς το , να συμφωνείς μαζί του ή να διατυπώνεις μια άποψη πάνω στα αίτια και τις σκοπιμότητες των υπαίτιων αυτής της κατάστασης .
Άβαταρ μέλους
chArAls
Real Name: Χαρης

Δημοσίευση από chArAls »

Gus έγραψε:Δεν εχω ενσταστη. Αυτο που θελω να αναφερω ειναι πως εχουμε πλεον το ιδιωνυμο του αναρχικου. Μπορει δηλαδη να βρουν καποιον με οπλο πανω του, και επειδη ειναι αναρχικος να φαει καμποσα χρονια, με κατηγοριες περι τρομοκρατιες. Αν ακουσεις για τα σπιτια των "τρομοκρατων" συχνα πυκνα αναφερουν μεταξυ αλλων αναρχικες μπροσουρες ως αποδεικτικο στοιχειο για την δραση τους (?), ιδιαιτερα στα καναλια. Ολα αυτα δημιουργουν μια κατασταση και μια ποινικοποιηση του φρονηματος οχι εξωφθαλμη βεβαια αλλα υπαρκτη.
Αρα μου λες οτι ποινικοποιουν την ιδιωτητα του αναρχικου?Οτι δηλαδη πιανουν ατομα που δεν εχουν σχεση με τρομοκρατια και αυτοι καταδικαζονται επειδη ειναι αναρχικοι και θελουν να περασουν το νοημα αναρχικος=τρομοκρατης?

Και καλα αυτα για τα σπιτια κτλ.Τωρα σορυ αλλα ο τυπος ρε συ δυο οπλα πανω του,εσυ αμα ησουν αστυνομικος τι θα εκανες?Οχι οτι ο καθε αναρχικος ειναι τρομοκρατης.Αλλα αυτος που εχει δυο οπλα πανω του ειναι και μια ιδεολογιας εναντιον του κρατους,ε δεν σου περναει απο το μυαλο χμμμ μαλλον θα κανει κατι με αυτα?
Glaurung έγραψε:Η δικαιοσύνη σε διάφορες περιπτώσεις παραβιάζει τους κανόνες και νόμους που θεσπίζει η ίδια
Ου καλα εισαι.

Αυτο με το οποιο εγω διαφωνω ειναι που προσδιδει στην συλληψη ενας "πολιτικος κρατουμενος" και στην αδικη μεταχειρση του,καποιον πιο περιπλοκο χαρακτηρα απο κατι αντιστοιχο σε ενα πρεζονι που την πληρωνει αντι για τον εμπορο κτλ.Λες και υπαρχει καποια συνομοσια απο πισω.Βεντετισμος των μπατσων υπαρχει και βεβαια.Αριστεροι με την αστυνομια εχουν πολεμο.Και συν οτι ο αριστερος κρατουμενος και οχι εμπορος με euro,δεν εχει και 2-3 ακρες.

Εγω ειμαι εναντια και στους δυο.(στις εκδοσεις μπαχαλος-μπατσος)Απλα σου λεω μου την σπαει να βγει ο αλλος και να μου πει το συστημα ειναι κακο.Μα αφου πολεμας με το συστημα ρε φιλε τι θες?Εσυ αυριο θα του ριξεις μολοτοφ θα του βαλεις βομβα,αυτος τωρα θα σου ριξει ξυλο και θα σου στερησει δικαιωματα.Αυτο δεν καταλαβαινω.Οπως και να μου πει ο μπατσος μας καινε.

Και αμα μου πεις ο ταδε δεν εριξε μολοτοφ ουτε εβαλε βομβα.Και ο ταδε ματατζης δεν εχει ριξει ξυλο εκει που δεν επρεπε.Αρα αδικιες υπαρχουν και απο τις δυο μεριες.Απλα ο ενας ειναι πιο δυνατος...
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Glaurung
Real Name: ....

Δημοσίευση από Glaurung »

Άρα μου λες πως αναγνωρίζεις έναν πόλεμο ( έστω και αν τον χαρακτηρίζεις άτυπο , δεν ξέρω ) ανάμεσα στους μεν και στους δε . Σε αυτούς που πολεμάνε ενάντια στο κράτος ( με την όποια κριτική ή εναντίωση που έχεις )και στο κράτος . Αυτό είναι κάτι το οποίο δεν είναι αναγνωρίζετε , ή τουλάχιστον δεν αναγνωρίζετε ως τέτοιο απ όλους και είναι κάτι για το οποίο πρέπει να κουβεντιάσεις με τον άλλο για να δεις πως το σκέφτεται .
Άρα το κράτος δεν είναι ο αμερόληπτος και αδέκαστος κριτής που προσπαθεί να πείσει συνεχώς πως είναι . Δεν είναι αυτός που διασφαλίζει την τήρηση των κανόνων των πολιτών , ένα σχεδόν θεϊκό κατασκεύασμα της κοινωνίας, για την κοινωνία , είναι απλά ο πιο δυνατός . Σε αυτό συμφωνώ , αυτή τη στιγμή είναι άνετα πιο δυνατός .
Δεν βγαίνει κάποιος να πει πως το σύστημα είναι κακό επειδή κλαίγεται για τις επιπτώσεις των πράξεών του . Η εκδικητικότητα και το μίσος που δείχνει το σύστημα σε αυτούς που το πολεμάνε είναι κάτι που προσπαθεί συνεχώς και με κάθε τρόπο να το καμουφλάρει .
Το συμπέρασμα πως το κράτος είναι κομμάτι ενός πολέμου και όχι ο διαιτητής , πως λειτουργεί με εκδικητικότητα και όχι με βάση τη τυφλή του δικαιοσύνη , αυτό μας οδηγεί εύκολα και σε άλλα συμπεράσματα . Το κράτος και το σύστημα δεν είναι κάτι το απρόσωπο ( όχι με την φυσική έννοια του ενός ατόμου αλλά με την έννοια των συμπεριφορών και χαρακτηριστικών ενός προσώπου ) και δεν προήλθε από παρθενογένεση . Ικανοποιεί και πολεμάει για να διατηρήσει ( κατά περιόδους και για να εγκαθιδρύσει ) κάποια κατάσταση που θα διατηρεί κάποια συμφέροντα ενάντια σε κάποιους άλλους . Αρχίζουμε να κοιτάμε αν η κατάσταση αυτή ικανοποιεί να δικά μας συμφέροντα , τι προτάσσουν αυτοί οι κάποιοι άλλοι , κοιτάμε πως ξεκίνησε όλο αυτό κτλ .
Αυτά τα τελευταία δεν τα γράφω βεβαίως με μια πεποίθηση πως είναι νομοτελειακό το ότι θα βγουν συμπεράσματα ίδια με τα δικά μου ή πως είναι ζήτημα εξυπνάδας το αν συμφωνεί κάποιος ή όχι μαζί μου .

Ένα τελευταίο σχόλιο . Η αστυνομία , η δικαστές και γενικότερα οι θεσμοί δεν είναι καθόλου ηλίθιοι (τουλάχιστον τα κεφάλια του σίγουρα όχι) . Μπορούν να έχουν εποπτεία της κατάστασής τους και τον έλεγχό τους σε απίστευτο βαθμό . Πχ , το αν θα κοπανίσουν οι μπάτσοι ή όχι μπορούν να το επιβάλουν με πολύ μεγάλη ευκολία , στρατιωτάκια και υπάλληλοι τους είναι . Το αν θα τους έχουν λάσκα και ότι θελήσουν θα κάνουν είναι επιλογή και όχι λόγο κάποιας αδυναμίας . Το ότι οι διμοιρίτες αφήνου λίγη ώρα να λιντσάρουν τα αγόρια τους διαδηλωτές ή περαστικούς ( με τα αποτελέσματα που έχουμε ξαναπεί ) και κάποια στιγμή κρίνου πως πρέπει να τους μαζέψου δεν είναι δείγμα ανθρώπων που τα έχουν χάσει ή που βρίσκονται εν βρασμό ψυχής . Εν ολίγοις , όταν κάνουν μ@λ@κίες οι μπάτσοι και οι δικαστές ή έχουν την εντολή να το κάνουν , ή ξέρουν τα κεφάλια πως θα βρεθούν αρκετά καθίκια που θα τις κάνουν και δεν τους ενοχλεί καθόλου αυτό . Μην έχουμε αυταπάτες , αν θελαν να επιβληθούνε στα στρατιωτάκια τους θα το κατάφερναν πολύ καλύτερα .
Τώρα για τους αναρχικούς , δεν είναι στρατιώτες κάποιου κεφαλιού . Άρα ναι , κάποιες πετάνε και κάποιοι δεν πετάνε μολότοφ , κάποιοι βάζουν και κάποιοι δεν βάζουν βόμβες , κοινή στρατηγική δεν χαράζετε από κάποιον αλλά συγκροτούνται πυρήνες ( όχι αλα ΣΠΦ ) και συγκοινωνούντες ομάδες και συλλογικότητες .
Fekal1ty
Real Name: Fekal1ty

Δημοσίευση από Fekal1ty »

Gus έγραψε:Δεν εχω ενσταστη. Αυτο που θελω να αναφερω ειναι πως εχουμε πλεον το ιδιωνυμο του αναρχικου. Μπορει δηλαδη να βρουν καποιον με οπλο πανω του, και επειδη ειναι αναρχικος να φαει καμποσα χρονια, με κατηγοριες περι τρομοκρατιες. Αν ακουσεις για τα σπιτια των "τρομοκρατων" συχνα πυκνα αναφερουν μεταξυ αλλων αναρχικες μπροσουρες ως αποδεικτικο στοιχειο για την δραση τους (?), ιδιαιτερα στα καναλια. Ολα αυτα δημιουργουν μια κατασταση και μια ποινικοποιηση του φρονηματος οχι εξωφθαλμη βεβαια αλλα υπαρκτη.
Τό ἄρθρο γιά τίς "τρομοκρατικές πράξεις" εἶναι συγκεκριμένο καί ὄχι γενικό καί ἀόριστο. Μπορεῖς νά τό διαβάσεις στό 187Α τοῦ Ποινικοῦ Κώδικα. Σύμφωνα μέ τό ἄρθρο, ἕνας ἀκόμα καί ἄν δέν ἔχει ὅπλο, μπορεῖ νά κατηγορηθεῖ ἐάν βρίσκεται ὡς μέλος σέ μία ὁμάδα ἀπό τρία ἡ περισσότερα πρόσωπα πού δροῦν ἀπό κοινοῦ, ἔχουν σκοπό νά ἐκφοβίσουν τόν πληθυσμό κλπ τελώντας ἕνα ἡ περισσότερα ἀπό τά ἀναγραφόμενα στό ἄρθρο ἐγκλήματα.
Ἡ ἰδεολογία του δέν ἔχει καμία σημασία, δηλαδή ἄν εἶναι πασόκος, ἀναρχικός, χρυσαυγίτης ἡ νεοδημοκράτης.
Ἄρκει ὅτι εἶναι σέ αὐτή τήν ὁμάδα, καί ἔχει δόλο σκοποῦ ὡς πρός τό ἀποτέλεσμα τῆς πράξης του.
Γιά τόν συγκεκριμένο σύντροφο, πού συνελήφθη ὑπό αὐτές τίς περιστάσεις, θά πρέπει νά ἀποδειχθεῖ ὅτι μέ ἀλλά δύο τουλάχιστον μέλη ἐπιδίωκαν τά παραπάνω.

Glaurung έγραψε:Άρα μου λες πως αναγνωρίζεις έναν πόλεμο ( έστω και αν τον χαρακτηρίζεις άτυπο , δεν ξέρω ) ανάμεσα στους μεν και στους δε . Σε αυτούς που πολεμάνε ενάντια στο κράτος ( με την όποια κριτική ή εναντίωση που έχεις )και στο κράτος . Αυτό είναι κάτι το οποίο δεν είναι αναγνωρίζετε , ή τουλάχιστον δεν αναγνωρίζετε ως τέτοιο απ όλους και είναι κάτι για το οποίο πρέπει να κουβεντιάσεις με τον άλλο για να δεις πως το σκέφτεται .
Άρα το κράτος δεν είναι ο αμερόληπτος και αδέκαστος κριτής που προσπαθεί να πείσει συνεχώς πως είναι . Δεν είναι αυτός που διασφαλίζει την τήρηση των κανόνων των πολιτών , ένα σχεδόν θεϊκό κατασκεύασμα της κοινωνίας, για την κοινωνία , είναι απλά ο πιο δυνατός . Σε αυτό συμφωνώ , αυτή τη στιγμή είναι άνετα πιο δυνατός .
Δεν βγαίνει κάποιος να πει πως το σύστημα είναι κακό επειδή κλαίγεται για τις επιπτώσεις των πράξεών του . Η εκδικητικότητα και το μίσος που δείχνει το σύστημα σε αυτούς που το πολεμάνε είναι κάτι που προσπαθεί συνεχώς και με κάθε τρόπο να το καμουφλάρει .
Τό θέμα εἶναι ὅτι τό κράτος πού πολεμοῦν οἱ ἀναρχικοί/τρομοκράτες, ἔχει τήν ἀστυνομία νά τό προστατεύει.
Αὐτή τή στιγμή ὅμως τί βλέπουμε. Τό κράτος νά προσπαθεί νά βάλει τήν ἀστυνομία μπροστά νά καθαρίσει γιά αὐτό, καί τό ἴδιο νά προσπαθεί νά δείξει ἀμερόληπτο στήν ἀντιμετώπιση ὡς πρός αὐτούς τούς δύο, λές καί παίζουν μία παρτίδα σκάκι καί αὐτός εἶναι ὁ διαιτητής που κάνει τά στραβά μάτια στούς ἀναρχικούς οἱ ὁποῖοι παραβιάζουν τούς κανόνες. Καί αὐτό ἐπειδή οἱ ἀστυνομικοί δροῦν ἐλεγχόμενα ἐπειδή εἶναι ἔνοπλο σῶμα μέ στρατιωτική ἱεραρχία καί οἱ ὁποῖοι δίνουν ἀναφορά στήν πολιτική ἡγεσία, ἐνῶ οἱ ἀντίπαλοι δροῦν ἀνεξέλεγκτα καί χωρίς κανόνες.
Ἡ ἄποψή μου, -ἐφόσον ὅπως λένε οἱ ἀναρχικοί βρίσκονται σέ πόλεμο-, εἶναι ὅτι τό κράτος θά πρέπει νά ἀνταποκριθεῖ σέ αὐτόν τόν πόλεμο καί νά τούς πολεμήσει ἀνοικτά, μέ τούς δικούς τους κανόνες, ὅπως κάνουν πάντα οἱ ἐμπόλεμοι.
Φυσικά ἐάν γινόταν αὐτό, καί ἔδινε ἐντολές στήν ἀστυνομία νά δράσει σά νά βρίσκεται σέ ἐμπόλεμη κατάσταση, καί μέ τούς κανόνες μέ τούς ὁποίους παίζουν οἱ ἀναρχικοί, τό μόνο σίγουρο εἶναι ὅτι θά τούς εἶχε σκορπίσει ἀπό τήν Ἀθήνα μέσα σέ μισή ὥρα.
Γιά νά μήν γίνεται αὐτό, σημαίνει ὅτι τό κράτος τούς χρειάζεται ἴσως.
"Ὅταν μεγάλοι λαοί, σὰν τοὺς Κινέζους, τοὺς Ἰάπωνες ἢ τοὺς Ἄραβες,
κρατᾶνε ὅλα τὰ ἱερογλυφικά τους ἐπὶ αἰῶνες,
γιατί πρέπει ἄραγε ὁ μέσος Ἕλληνας
νὰ βαριέται ποὺ ζεῖ καὶ νὰ μὴν κοπιάζει νὰ βάζει τὴν περισπωμένη;"
~Γιάννης Τσαρούχης
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πολιτική”