Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα

"Η πολιτική αφορά το παρόν, ενώ μια μαθηματική εξίσωση την αιωνιότητα. "
Albert Einstein

Συντονιστές: antony07, Chris

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
chArAls
Real Name: Χαρης
Facebook ID: 0

Re: Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα

Δημοσίευση από chArAls »

Glaurung έγραψε:Θα φάτε ένα ωραιότατο μαρς από τους μπάτσους και θα κλαίγονται μερικοί για την απροκάλυπτη επίθεση της αστυνομίας . Ξέρετε , έχουν παρκάρει και την αύρα εκεί κοντά
Φιλε με 300.000 κοσμο ετοιμο να σφαξει οποιον κουνηθει μια χουφτα μπατσοι δεν εχουν καμια ελπιδα.Βλεπεις οταν δεν πας να παιξεις κλευτοπολεμο και πας γιατι εχεις κατι ιερο που θες να προστατεψεις,παιρνεις μια παραπανω δυναμη.
Glaurung έγραψε:Όταν προσπάθειες γεφύρωσης δέχονται χείριστο χλευασμό και εθνοκεντρικά – εθνικιστικά τσιτάτα , μην ακούω μετά μ@λ@κίες για ελιτισμό
Οταν προκειται για το εθνος δεν χωρανε γεφυρες.Εκει ή εισαι μαζι μας 100% ή εισαι εχθρος.
Glaurung έγραψε:Με καμία εμπειρία , κανένα μέτρο αυτοπροστασίας και καμία θέληση να αποκτηθεί οποιαδήποτε σχέση μεταξύ των "αγωνιστών" και των αγωνιστών ( οι πραγματικοί είστε εσείς , μην ανησυχήστε ) υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα . Ακόμα και η αλληλεγγύη στο επίπεδο της καταστολής αρχίζει να μην θεωρείτε αυτονόητη
Ρε μαν σοβαρα τωρα τι λες?

Επειδη δεν ειμαι σιγουρος πως καταλαβα ακριβως αυτο που ηθελες να πεις,αμα καταλαβα κατι λαθος πες μου να ανακαλεσω.
Gus έγραψε:Αν δεν αντιλαμβανεσαι το χιουμορ το οποιο επιστρατευσα για να απαντησω στις βλακειες του αλλου δεν σου φταιει κανεις.
Τοσα :lol: :lol: :lol: δεν τα ειδες? :e_biggrin: (βασικα τα ιδια ελεγες παντα οποτε μαλλον ΟΛΑ οσα λες ειναι αστεια ε?Σμουτς!!!)
Gus έγραψε:Οσο για τα υπολοιπα γραφικα που γραφεις, χαρα στο κουραγιο οσων σε διαβαζουν.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=EeGe1iLhYrE[/youtube]
papagalakos έγραψε:Η αριστερά αντίθετα ως ιδεολογία έχει να δώσει πολλά
Οχι δεν λεω.Μας εδωσε δευτερογενη τομεα παραγωγης στο 17%.Οχι οχι τα σπαει.
papagalakos έγραψε:Άκυρες εξεταστικές. Γενικές καταλήψεις. Όλοι στο Σύνταγμα
ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΜΩΡΗ ΑΡΡΩΣΤΙΑ!!!! \m/ V for ventouza!!!

lunatic έγραψε:Απ τη μια θες Δημοκρατία κ απ την άλλη βρίζεις τους αναρχικούς... Περίεργα πράγματα μας λες
Eχεις αρχισει τα ναρκωτικα τωρα τελευταια?
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
fakiris
Real Name: Pedro Almodovar

Δημοσίευση από fakiris »

Αισθάνομαι ότι κάπου έχει χαθεί η μπάλα δω μέσα...

Δεν θα κατηγοριοποιήσω σε αριστερούς και μη, αν και συνήθως απο άποψη ουσίας είτε ξεκινήσουμε είτε όχι, κάπου εκεί μοιραία καταλήγουμε.

Καλώς ή κακώς πολλοί θέλουνε το πολυτεχνείο και την πτώση της χούντας να ερμηνεύεται σύμφωνα με το δικό τους φιλτράκι. Το ΚΚΕ λέει ήταν η κακιά χούντα που αιχμαλώτισε και βασάνισε τους πρώην ήρωες του ΕΑΜ, το διεθνιστικό ΚΚΕ (μου λου *, * μου λου, ΑΝΤΑΡCIA, ΤΣΙΡΙΖΑ κοκ) που δίνει την ερμηνεία ότι οι αγώνες της εργατικής τάξης ευοδόθηκαν και ότι το νόημα είναι να νικήσουν ταξικά οι εργάτες ανεξάρτητα απο το αν είναι έλληνες ή αλβανοί, δολοφόνοι ή λαθρομετανάστες κοκ μιας και για όλα φταίει το αστικό ταξικό μόρφωμα που τους καταπιέζει. Το ΠΑΣΟΚ δίνει στο πολυτεχνείο την χροιά ότι οι σοσιαλιστικοί αγώνες για ψωμί (5 κιλά για τον βομβιστή σημίτη, τον σύντροφο τσοχατζό και τους άλλους τζογαδόρους του φοιτητικού κινήματος του πολυτεχνείου), παιδεία (σπουδές για όλους, για ένα καλύτερο μισθό στο αξιοκρατικό παραγωγικότατο δημόσιο, ώστε να αφήσουμε και τους κακούς αλβανούς στην οικοδομή), ελευθερία (εδώ κι αν γελάμε...) είναι διαχρονικοί. Για τη κούφια και προδοτική ΝΔ ουδέν σχόλιο...

Όλοι βέβαια τυχαία ξεχάσανε ότι ο λαός τότε εξεγέρθηκε. Σίγουρα αφού οργανώθηκε τεχνικά ένας μηχανισμός αντίστασης απο τους έμπειρους στο είδος και όχι ύστερα απο μια παρθενογέννεση. Σημασία έχει όμως ότι καμμία χούντα δεν θα έπεφτε με τον τρόπο που έπεσε, άν ο ίδιος ο ελληνικός λαός δεν είχε δώσει το δυναμικό παρόν. Αυτό γίνεται και σήμερα. Απλά είναι (άσχετα με την αιτιότητα) η μοναδική ιστορικά στιγμή μετά το 73' που ο λαός συμμετέχει στα κοινά και γυρνά την πλάτη του σε επίδοξους πατρόνους, οι οποίοι πάνε να κανουν τον κολαούζο (βλ. Τσίπρας-Λαζόπουλος και σια).

Ο λαός έχει επιλέξει σύμβολα και αρχές και πορεύεται με βάση αυτά. Πραγματική ελευθερία, όπου κανένας δεν σκιάζει με την συμπεριφορά του την ελευθερία του διπλανού του να διαμαρτυρηθεί ειρηνικά. Εθνική ομόνοια, γιατί ο ύμνος εις την ελευθερία τραγουδιέται χωρίς κόμπλεξ (όπως είχαν επιβάλλει μέχρι σήμερα τα μίντια και οι ΕΣΗΕΟΙ του ΜΙΡΙΖΑ) και γιατί οι μοναδικές σημαίες που υψώνονται δεν είναι αυτές της διεθνιστικής αριστεράς ή της χρυσής αυγής, αλλά οι ελληνικές. Αγωνιστική τόλμη, γιατί ενώ οι συνδικαλιστές (ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ κοκ) και οι κομματικοί υπάλληλοι (ΠΑΜΕ) έχουν το κάτιτις να λαβαίνουν, ο λαός που κατεβαίνει δεν έχει να περιμένει κάτι να μπεί στην τσεπούλα του. Αυτογνωσία, γιατί μέσα απο αυτή τη διαδικασία ο μέσος έλληνας καταλαβαίνει πόσο πρόβατο υπήρξε όλα τα τελευταία χρόνια και ότι τελικά πέρα απο την δρόμο της δικής του πάρτης υπάρχει και ένας άλλος πιο συλλογικός και δυναμικός.

Δεν νομίζω ότι το σύνταγμα θα ξανααφεθεί σε χέρια βανδάλων ή βαλτών ή βάλτων τουλάχιστον τις ώρες που οι έλληνες συνέρχονται. Ελπίζω οι φοιτητές να επιδιώξουμε και να προκαλέσουμε τέτοιες καταστάσεις και μέσα στα πανεπιστήμια...
papagalakos

Δημοσίευση από papagalakos »

Η χούντα δεν έπεσε*
Παραδόθηκε στο ελληνικό απ' τον ένα πρόεδρο στον άλλο.
Άβαταρ μέλους
Glaurung
Real Name: ....

Δημοσίευση από Glaurung »

chArAls έγραψε: Φιλε με 300.000 κοσμο ετοιμο να σφαξει οποιον κουνηθει μια χουφτα μπατσοι δεν εχουν καμια ελπιδα.
Είστε ετοιμοπόλεμοι τελικά ;
chArAls έγραψε:Με καμία εμπειρία , κανένα μέτρο αυτοπροστασίας και καμία θέληση να αποκτηθεί οποιαδήποτε σχέση μεταξύ των "αγωνιστών" και των αγωνιστών ( οι πραγματικοί είστε εσείς , μην ανησυχήστε ) υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα . Ακόμα και η αλληλεγγύη στο επίπεδο της καταστολής αρχίζει να μην θεωρείτε αυτονόητη
Έχεις συγκρουστεί με ΜΑΤ ; Σε έχουν κυνηγήσει οι μηχανές ; Έχεις φάει δακρυγόνα σε βαθμό να μην βλέπεις , να μην αναπνέεις ; Έχεις φάει φυσουνιά στο πρόσωπο ; Έχεις μάσκα για να προστατευτείς από τα δακρυγόνα ; Έχεις πιθανόν γυαλιά για να προστατέψεις τα μάτια σου ώστε να μπορείς να βλέπεις ; Έχεις μαλόξ ή κάτι παρόμοιο για σένα ή τον δίπλα σου ; Σε βεβαιώνω , αν και δεν έχω τρελή κάψα στο να μην παρεξηγηθώ , πως δεν δείχνω/ζητάω παράσημα , απλώς σου εξηγώ τι εννοώ στο «εμπειρία» και στο «μέτρα αυτοπροστασίας» .
Σε περιπτώσεις κρατικής ή παρακρατικής καταστολής και βιαιότητας μπορεί να σταθώ δίπλα σε άτομα που μας χωρίζουν αρκετά πράγματα και που μπορεί να έχουμε και κόντρες . Την στιγμή όμως αυτή θα σταθώ αλληλέγγυος στη συνθήκη καταστολής που δέχονται , με την διακριτή μου ταυτότητα και χωρίς να σημαίνει πως ταυτίζομαι με τον δέκτη . Αυτό όμως έχει κάποια όρια , απαιτούνται κάποια ελάχιστα συνδετικά στοιχεία με τον άλλο μιας και η αλληλεγγύη είναι μια αμφίδρομη διαδικασία και ,σαφώς , δεν αποτελεί κανείς φιλανθρωπική οργάνωση . Αυτό που λέω εγώ είναι πως αν η στάση μου επηρεαζόταν από την εικόνα που σχηματίζεται εδώ μέσα από τους υποστηρικτές δεν θα πλησίαζα καν . Ερευνώ ακόμα αν η εδώ εικόνα είναι αντιπροσωπευτική .
chArAls έγραψε:Οταν προκειται για το εθνος δεν χωρανε γεφυρες.Εκει ή εισαι μαζι μας 100% ή εισαι εχθρος.
Εχθρός . Είμαι εχθρός γιατί αντικειμενικά δεν είμαι ορίτζιναλ έλληνας (ποιος είναι βέβαια αλλά οκ ) αλλά μπάσταρδος . Είμαι εχθρός γιατί μερικά από τα άτομα που αγαπάω περισσότερο απ όλους τους μαλακο-έλληνες είναι μπάσταρδοι ή άλλης εθνικότητας . Είμαι , τέλος , εχθρός γιατί απέναντι σε τύπους σαν εσένα μόνο εχθρός θέλω να είμαι .
Άβαταρ μέλους
lunatic
Real Name: Zoro

Δημοσίευση από lunatic »

chArAls έγραψε:
lunatic έγραψε:Απ τη μια θες Δημοκρατία κ απ την άλλη βρίζεις τους αναρχικούς... Περίεργα πράγματα μας λες
Eχεις αρχισει τα ναρκωτικα τωρα τελευταια?
Γιατί? Δημοκρατία και Αναρχία είναι δύο πράγματα που πάνε χέρι χέρι. Μπορεί κ γω να έχω χρησιμοποιήσει πολλές φορές την λέξη "αναρχικός" με κακή έννοια αλλά στην πραγματικότητα εννοούσα κάποιους δήθεν αναρχικούς που στην πραγματικότητα δεν έχουν ιδέα...
Δε συμφωνώ σε αυτό που είπε ότι οι αναρχικοί είναι βαρύδι. Βαρύδι είναι κάοιοι δήθεν αναρχικοί... Ίσα ίσα που η πραγματική αναρχία έχει βοηθήσει μια χώρα πολλές φορές σε πολλά επίπεδα από τις τέχνες μέχρι την κοινωνία. Αλλά η πραγματική...όχι κάτι στόκοι που ψάχνονται να πετάξουν καμιά πέτρα...
Φιλε με 300.000 κοσμο ετοιμο να σφαξει οποιον κουνηθει μια χουφτα μπατσοι δεν εχουν καμια ελπιδα.Βλεπεις οταν δεν πας να παιξεις κλευτοπολεμο και πας γιατι εχεις κατι ιερο που θες να προστατεψεις,παιρνεις μια παραπανω δυναμη.
Νομίζω ότι δεν έχεις καταλάβει ποιοι πραγματικά είναι στο Σύνταγμα. Θα παραθέσω κάτι που είχα ξαναγράψει κ είναι σε προηγούμενη σελίδα.
lunatic έγραψε:
snodrion έγραψε:Επίσης ακούστηκε πολλές φορές το σκεπτικό ότι οι σύγχρονες κοινωνίες φτάσανε εδώ που φτάσανε όχι επειδή έχουμε πολλούς μετανάστες ή επειδή υπάρχουν εβραίοι αλλά έπειδη το σύστημα του καπιταλισμού απέτυχε και επείσης ότι πρέπει να αλλάξει το πολιτικό σύστημα από την βάση του
Βασικά έχω έναν προβληματισμό πάνω σε αυτό. Οι άνθρωποι που είπαν αυτά τα πράγματα είναι πολιτικά συνειδητοποιημένα άτομα και όλα οκ μέχρι εδώ. Το πρόβλημα είναι ότι δεν πιστεύω ότι τα ίδια θα λεγαν κ οι υπόλοιποι που κάθονταν γύρω γύρω.
Ρίχνοντας μια ματιά γύρω μου είδα περισσότερους "κλασικούς τυπάδες" απ' το Euro2004 που μάλλον έκαναν το χαβαλέ τους....
Αυτό που με ανησυχεί λοιπόν είναι ότι όταν αυτοί οι τυπάδες θα βαρεθούν κ θα πάνε αλλού να κάνουν την πλάκα τους θα αδειάσει η πλατεία κ θα μείνουν μόνο όσοι πραγματικά θέλουν να αγωνιστούν...
Αυτό πιστεύω είναι κ το πρόβλημα αυτού του κινήματος κ γι αυτό διατηρώ τις επιφυλάξεις μου. Ότι δηλαδή οι πιο πολλοί πάνε με μια διάθεση να ξεδώσουν όπως θα έκαναν κ σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου μπάσκετ ή οτιδήποτε.
Με λίγα λόγια οι άνθρωποι εκεί έχουν πάει με σκοπό να ξεδώσουν κ όχι να πολεμήσουν... Με το που σκάσει το πρώτο δακρυγόνο θα παρατηρηθεί η πιο γρήγορη εκκένωση χώρου που έχει παρατηρηθεί ποτέ... Αν είχαν πάει να πολεμήσουν θα είχε γίνει ήδη της Ταχίρ (αμήν κ πότε...)
Μακάρι φυσικά να κάνω λάθος
When do you think people die?
When they are shot through the heart by the bullet of a pistol? No
When they are ravaged by an incurable disease? No
When they drink a soup made from a poisonous mushroom? No
It's when... they are forgotten...
Άβαταρ μέλους
Malefino
Real Name: Thomas
Facebook ID: 2147483647

Δημοσίευση από Malefino »

chArAls έγραψε:Φιλε με 300.000 κοσμο ετοιμο να σφαξει οποιον κουνηθει μια χουφτα μπατσοι δεν εχουν καμια ελπιδα.Βλεπεις οταν δεν πας να παιξεις κλευτοπολεμο και πας γιατι εχεις κατι ιερο που θες να προστατεψεις,παιρνεις μια παραπανω δυναμη.
Επειδή έχω πάει, δεν νομίζω να είστε τόσο αποφασισμένοι και λυσσασμένοι ώστε να αντιμετωπίσετε 100 ρόμποκοπ με δακρυγόνα, πυροσβεστήρες, φισουνιέρες, γκλομπς κ.λ.π κ.λ.π. Με το δακρυγόνο μία πορεία δαλύεται πολύ εύκολα εκτός αν υπάρχουν τα κατάλληλα μέτρα προστασίας και κυρίως : οργή, μίσος και αποφασιστηκότητα για μάχη μέχρι τέλους! Βλέπε τα μάτια των εξεγερμένων Αιγύπτιων και θα καταλάβεις τι σου λέω...Μακάρι να βγώ λάθος, απλά δεν τα βλέπω όλα αυτά τα παραπάνω χαρακτηριστικά...
Αν αγαπάς θα φας πακέτο
κι αν μ'αγαπάς θα φας μπουκέτο.

VoxPopuli: producer, beatmaker and dj
https://soundcloud.com/voxpopuli2
https://voxpopuli2.bandcamp.com

Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε: ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!
https://rocinante.gr
Άβαταρ μέλους
chArAls

Δημοσίευση από chArAls »

Εκανα ενα λαθος.Περιεγραψα την αποψη μου για τον κοσμο που μαζευεται στο συνταγμα,πολυ απολυτα οποτε θα ειμαι εκτεθειμενος σε περιπτωση που αυτη αποδειχθει λανθασμενη. :e_ugeek: Αρα να τονισω πως αυτη ειναι μονο η αποψη μου.

Να το πω λοιπον διαφορετικα.Ο κοσμος που μαζευεται στο συνταγμα ειναι ενα ανομοιγεννες συνοθυλευμα ανθρωπων.Υπαρχουν οικογενειες,φοιτητες,εργαζομενοι,ανεργοι,δεξιοι,αριστεροι,πολιτικοποιημενοι, απολιτικοι,μορφωμενοι και αμορφωτοι.Ακομα και αναρχικοι και φασιστες και αλλα γκρουπ που βρισκονται εκει,αλλα αναλογα με δικα τους ειτε με της πλειοψηφιας κριτηρια μπορουν και να μην προσμετρουνται στο συνολο αυτο.

Τωρα σε περιπτωση συμπλοκης με τις αστυνομικες δυναμεις.Πολλοι εδω λενε πως οι περισσοτεροι εκει πανε για την πλακα τους.Ειμαστε φοιτητες και οτι και να πουν πολλοι ειναι ζητημα να υπαρχουν 2-3 ατομα που να εχουν βιωσει σταληθεια την αβεβαιαωτητα.Προσοχη οχι οι γονεις τους ή η οικογενεια τους.Οι ιδιοι.Να πρεπει εκεινοι να πληρωσουν λογαριασμους.Να εχουν παιδια που ζουν με λιγοτερα απο οτι οι συμμαθητες τους κτλ.

Οποτε δεν μπορουν να ξερουν,τι βιωματα εχει ενας ανθρωπος ανεργος,πτυχιουχος,οικογενειαρχης που κρυβεται απο τον σπιτονοικοκυρη του.Ο Σουν Γου ειπε:Ριξε τους στρατιωτες σου στη μαχη οταν δεν υπαρχει διεξοδος και θα προτιμησουν το θανατο απο τη φυγη.Για πολλους ανθρωπους εκει δεν υπαρχει διεξοδος.Σας ειναι τοσο ευκολο να δικαιολογησετε εναν εγκληματια που σφαζει κοσμο για 10 ευρω επειδη "δεν εχει να φαει",αλλα δυσκολο να πιστεψετε οτι το ποτηρι τους θα ξεχειλισει απο μια απροσκλητη επιθεση της αστυνομιας.

Επιπροσθετα η τακτικη των λιγων ατομων που πλακωνονται με την αστυνομια μεχρι στιγμης,ειναι πεταμε μερικες πετρες/μολοτοφ και τρεχουμε.Οι αστυνομικοι τρεχουν απο πισω τους και οποιος ξεμενει τις τρωει για ολους.Ποια θα ηταν η τακτικη της αστυνομιας σε 10000 οχλο που δεν θα τρεξει και θα μπορει απλα να τους ποδοπατησει?

Ομως ας πουμε πως η τακτικη των κουκουλοφορων δεν ηταν αυτη που ειπα.Οτι δηλαδη προσπαθουν πραγματικα να νικησουν την αστυνομια και να την προσπερασουν.Μετα τι?Κατακτηση της βουλης?Και?Αυτο για οσους ξερουν ειναι τακτικη νικη και οχι στρατηγικη.Επισης οση βια και να μπορουμε να συγκεντρωσουμε,ειτε εμεις ειτες εσεις,δεν ειναι αρκετη ουτε για να κουνησουμε το κρατος.Πανε οοολα τα Μ.Α.Τ.,Υ.Μ.Ε.Τ. ας πουμε.Θα πλακωσουμε ή καψουμε με μολοτοφ και την Ε.Κ.Α.Μ.?Τους Ο.Υ.Κ.αδες?Μερικα τανκ?

Tρελλες ειναι αυτα που λεω?Μην ξεχναμε αυτη η κυβερνηση ειναι δημοκρατικα εκλεγμενη και εκπροσωπει ενα κυριαρχο κρατος.Οποτε και να μου πει καποιος μολις πεσουν τα ΜΑΤ ας πουμε,θα υπαρχει αρκετο χαος και η κυβερνηση θα φυγει.Εκλογες θα γινουν.Θα ερθει αλλος.Αμα δεν θες αυτο,το κυριαρχο "δημοκρατικο" κρατος θα εχει την δυνατοτητα να χρησιμοποιησει ολα τα μεσα που σου ειπα παραπανω.

Αρα η βια του λαου το μονο που θα μπορεσει κατα τη γνωμη να κανει ειναι να φερει εκλογες.Ελλαδα ειμαστε.Μπορει να επιτευχθει αυτο πολυ πιο ευκολα.Εκτως και αμα μου πει καποιος αναρχικος/αριστερος/δεξιος πως μεσα σε αυτο το χαος θα καταστησω μια δικτατορια του προλεταριατου/αναρχικου/στρατηγου ξερω γω.Γιατι η βια εχει νοημα μονο αμα θες να αλλαξεις τη μορφη του κρατους και οχι να το καλυτερεψεις.Οπως ειπε και το δεξι χερι του Τζεκινς Καν στον πολεμοχαρη γιο του "οι αυτοκρατοριες χτιζονται καβαλα στο αλογο,αλλα δεν κυβερνιουνται απο εκει".(ναι ρε γουσταρω επικληση στην αυθεντια!!!!!!! :lol: )

Σε οτι ειπα μπορω να εχω μια απαντηση στο τι εχω περιγραψει λαθος για τις προθεσεις/μεθοδους των αναρχικων και γενικα την αντιθετη αποψη σε οσα ειπα?(αφου μπορεσα να γραψω χωρις τρολαρισμα εγω μπορεις και εσυ! :D )
lunatic έγραψε:Γιατί? Δημοκρατία και Αναρχία είναι δύο πράγματα που πάνε χέρι χέρι.
Ας το προσπερασω αυτο που πανε χερι χερι.Δυο πραγματα.Λες βριζω τους αναρχικους.Απαγορευεται?Ειναι υπερανω κριτικης?Επισης δεν ανηκω στον ιδιο δημο με τους αναρχικους,οποτε δεν μπορουμε να ειμαστε μερος της ιδιας δημοκρατιας.Και η δημοκρατια φιλε μου δεν ειναι ιδεολογια.Ειναι τροπος ληψης αποφασεων.Η Αναρχια ειναι μια αποφαση.Δεν θελουν να επιλεξουμε την αναρχια.Θελουν να την επιβαλουν.
Glaurung έγραψε:Εχθρός . Είμαι εχθρός γιατί αντικειμενικά δεν είμαι ορίτζιναλ έλληνας (ποιος είναι βέβαια αλλά οκ ) αλλά μπάσταρδος
Υπαρχει και ενα εθνος που λεγεται Ελληνες,ειναι δεν ειναι απογονοι των αρχαιων.Δεν προκειται να αυτοκτονησουμε νομιζω.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Gus
Real Name: Πολλες ερωτησεις

Δημοσίευση από Gus »

chArAls έγραψε:
Υπαρχει και ενα εθνος που λεγεται Ελληνες,ειναι δεν ειναι απογονοι των αρχαιων.Δεν προκειται να αυτοκτονησουμε νομιζω.
Οχι το εννοει οτι δεν ειναι οριτζιναλ ελληνας ο βρωμομεταναστης
sidet buyuleyijidir sidet umutur
umut suz ve sesiz bir
sesiz bir dunada
Άβαταρ μέλους
Malefino
Real Name: Thomas
Facebook ID: 2147483647

Δημοσίευση από Malefino »

chArAls έγραψε:Να το πω λοιπον διαφορετικα.Ο κοσμος που μαζευεται στο συνταγμα ειναι ενα ανομοιγεννες συνοθυλευμα ανθρωπων.Υπαρχουν οικογενειες,φοιτητες,εργαζομενοι,ανεργοι,δεξιοι,αριστεροι,πολιτικοποιημενοι, απολιτικοι,μορφωμενοι και αμορφωτοι.Ακομα και αναρχικοι και φασιστες και αλλα γκρουπ που βρισκονται εκει,αλλα αναλογα με δικα τους ειτε με της πλειοψηφιας κριτηρια μπορουν και να μην προσμετρουνται στο συνολο αυτο.
Αυτό ο ιδεολογικός και ο ταξικός αχταρμάς νιώθω ότι είναι αυτό που θα καταστεί τροχοπέδη στην εύρεση κάποιου συγκεκριμένου προτάγματος. Π.χ στην Αίγυπτο το αίτημα ήταν να φύγει ο Μουμπάρακ και οι Αιγύπτιοι που κατέβηκαν στον δρόμο είχαν ,αν όχι συγκεκριμένη ταξική ταυτότητα ,τουλάχιστον μοιράζονταν την ίδια εξαθλίωση. Εδώ στην Ελλάδα δεν έχουμε φτάσει ακόμα στα όρια της εξαθλίωσης , κυρίως της αβεβαιότητας και ανασφάλειας. Όμως λόγω της εκπαίδευσης που έχουμε λάβει ως δυτικοί υπήκοοι, ακόμα μπορούμε να "σκεφτόμαστε" και ο καθένας έχει την άποψή του και δύσκολα μπορεί να συλλογικοποιηθεί σε κάτι κοινό. Τέλος πάντων παρέθεσα εδώ το χάος της σκέψης μου :D που επικρατεί αυτές τις μέρες και μακάρι να καταλήξω κάπου και να πάει καλά το πράγμα.

chArAls έγραψε:Τωρα σε περιπτωση συμπλοκης με τις αστυνομικες δυναμεις.Πολλοι εδω λενε πως οι περισσοτεροι εκει πανε για την πλακα τους.Ειμαστε φοιτητες και οτι και να πουν πολλοι ειναι ζητημα να υπαρχουν 2-3 ατομα που να εχουν βιωσει σταληθεια την αβεβαιαωτητα.Προσοχη οχι οι γονεις τους ή η οικογενεια τους.Οι ιδιοι.Να πρεπει εκεινοι να πληρωσουν λογαριασμους.Να εχουν παιδια που ζουν με λιγοτερα απο οτι οι συμμαθητες τους κτλ.
Ντάξει κατά κάποιο τρόπο ότι βιώνουν οι γονείς μας είναι και δικό μας, ειδικά σε περιπτώσεις δεμένης οικογένειας σε επίπεδο σχέσεων, όπως π.χ εγώ με τους δικούς μου. Αλλά φαντάζομαι ότι εννοείς ότι δεν νιώθουμε σαν γιοι/κόρες το ίδιο άγχος και κούραση που βιώνουν αυτοί. Ε ναι παίζει και να 'χεις δίκιο!
chArAls έγραψε:Οποτε δεν μπορουν να ξερουν,τι βιωματα εχει ενας ανθρωπος ανεργος,πτυχιουχος,οικογενειαρχης που κρυβεται απο τον σπιτονοικοκυρη του.Ο Σουν Γου ειπε:Ριξε τους στρατιωτες σου στη μαχη οταν δεν υπαρχει διεξοδος και θα προτιμησουν το θανατο απο τη φυγη.Για πολλους ανθρωπους εκει δεν υπαρχει διεξοδος.Σας ειναι τοσο ευκολο να δικαιολογησετε εναν εγκληματια που σφαζει κοσμο για 10 ευρω επειδη "δεν εχει να φαει",αλλα δυσκολο να πιστεψετε οτι το ποτηρι τους θα ξεχειλισει απο μια απροσκλητη επιθεση της αστυνομιας.
Δεν είναι μόνο θέμα βιωμάτων. Αλλά όταν κατεβαίνεις σε μία συγκέντρωση η οποία χαρακτηρίζεται προκαθορισμένα σαν ειρηνική τότε σίγουρα δεν είσαι έτοιμος για το χειρότερο. Έχοντας μιλήσει με πολλά άτομα αυτό που τους ενθουσίασε ήταν η ειρηνικότητα και μερικοί μου δήλωσαν πως γι'αυτό πήγαν.Δηλαδή προκειμένου να είναι ασφαλείς. Για να σταθεί στα πόδια του ένα ολόκληρο πλήθος πρέπει να υπάρχουν αντανακλαστικά και τέτοιοι δεσμοί αλληλεγγύης προς τον διπλανό,έτσι ώστε να παραταχθούν ακόμα και σε κατάσταση άμυνας. Όταν κατεβαίνει ο οποιοσδήποτε με την σιγουριά της ειρηνικής διαδήλωσης και τύχει να γίνει πέσιμο, το πιο λογικό είναι ,όταν εκτοξευθεί δακρυγονό(ειδικά αυτά της 11ης Μάη που έκανε 4 κρότους όταν έπεφτε) να του κλείσουν τα μάτια, να τρέχει από δω κι από κει σαν αλλόφρων και αποτέλεσμα της αδυναμίας ορατότητας να ποδοπατήσει αυτούς που θα πέσουν κάτω. Είναι δύσκολες καταστάσεις και δυστυχώς στο Σύνταγμα δεν υπάρχει αυτή η ετοιμότητα λόγω του ειρηνικού καλέσματος. Ξαναλέω πως μακάρι να βγαίνω λάθος.
chArAls έγραψε:Επιπροσθετα η τακτικη των λιγων ατομων που πλακωνονται με την αστυνομια μεχρι στιγμης,ειναι πεταμε μερικες πετρες/μολοτοφ και τρεχουμε.Οι αστυνομικοι τρεχουν απο πισω τους και οποιος ξεμενει τις τρωει για ολους.Ποια θα ηταν η τακτικη της αστυνομιας σε 10000 οχλο που δεν θα τρεξει και θα μπορει απλα να τους ποδοπατησει?
4-5 χημικά, καμιά δεκαριά κρότου λάμψης( που προκαλούν γερό ψυχολογικό πόλεμο και μερικές φορές από μικρά εώς τεράστια εγκαύματα), γκλομπιές, ασπιδιές και φισουνιές στους μπροστινούς και έχει κάνει μία χαρά δουλειά. Επίσης με την αύρα(το φορτηγό που εκτοξεύει πολύ συμπιεσμένο νερό) μπορεί αν δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα σε πλήθος. Αν παρατηρήσεις οι συγκρούσεις των "κουκουλοφόρων" δεν γίνονται όπου να'ναι και όπως να'ναι. Προφανώς υπάρχει μία στοιχειώδης στρατηγική στο ζήτημα προκειμένου να επιτυγχάνονται χτυπήματα με όσο το δυνατόν πιο γερό αποτέλεσμα.
chArAls έγραψε:Ομως ας πουμε πως η τακτικη των κουκουλοφορων δεν ηταν αυτη που ειπα.Οτι δηλαδη προσπαθουν πραγματικα να νικησουν την αστυνομια και να την προσπερασουν.Μετα τι?Κατακτηση της βουλης?Και?Αυτο για οσους ξερουν ειναι τακτικη νικη και οχι στρατηγικη.Επισης οση βια και να μπορουμε να συγκεντρωσουμε,ειτε εμεις ειτες εσεις,δεν ειναι αρκετη ουτε για να κουνησουμε το κρατος.Πανε οοολα τα Μ.Α.Τ.,Υ.Μ.Ε.Τ. ας πουμε.Θα πλακωσουμε ή καψουμε με μολοτοφ και την Ε.Κ.Α.Μ.?Τους Ο.Υ.Κ.αδες?Μερικα τανκ?
Στο ξαναλέω, όταν υπάρχει μεγάλη οργή στα όρια της λύσσας όλα γίνονται. Δες οι Αιγύπτιοι πρόσφατα τι τέρατα αστυνομικές, στρατιωτικές δυνάμεις είχαν να αντιμετωπίσουν και κοίτα πως τα κατάφεραν. Δες τα μάτια τους πως γυάλιζαν από δίψα για να πετύχουν αυτό για το οποίο κατέβηκαν κάτω. Υπάρχει φωτογραφία με καμμένα τανκ :D Πάνω απ'όλα πρέπει να υπάρχει και τακτική. Τους Ο.Υ.Κάδες προφανώς δεν τους αντιμετωπίζεις σώμα με σώμα.
Off Topic
Οι Υ.Μ.Ε.Τ.άδες είναι εύκολοι :P
chArAls έγραψε:]Tρελλες ειναι αυτα που λεω?Μην ξεχναμε αυτη η κυβερνηση ειναι δημοκρατικα εκλεγμενη και εκπροσωπει ενα κυριαρχο κρατος.Οποτε και να μου πει καποιος μολις πεσουν τα ΜΑΤ ας πουμε,θα υπαρχει αρκετο χαος και η κυβερνηση θα φυγει.Εκλογες θα γινουν.Θα ερθει αλλος.Αμα δεν θες αυτο,το κυριαρχο "δημοκρατικο" κρατος θα εχει την δυνατοτητα να χρησιμοποιησει ολα τα μεσα που σου ειπα παραπανω.

Αρα η βια του λαου το μονο που θα μπορεσει κατα τη γνωμη να κανει ειναι να φερει εκλογες.Ελλαδα ειμαστε.Μπορει να επιτευχθει αυτο πολυ πιο ευκολα.Εκτως και αμα μου πει καποιος αναρχικος/αριστερος/δεξιος πως μεσα σε αυτο το χαος θα καταστησω μια δικτατορια του προλεταριατου/αναρχικου/στρατηγου ξερω γω.Γιατι η βια εχει νοημα μονο αμα θες να αλλαξεις τη μορφη του κρατους και οχι να το καλυτερεψεις.Οπως ειπε και το δεξι χερι του Τζεκινς Καν στον πολεμοχαρη γιο του "οι αυτοκρατοριες χτιζονται καβαλα στο αλογο,αλλα δεν κυβερνιουνται απο εκει".(ναι ρε γουσταρω επικληση στην αυθεντια!!!!!!! :lol: )
Ακόμα και να αλλάξει η κυβέρνηση για'μένα δεν θα έχει καμία σημασία, αλλά θα είναι γερό χαρτί για την κοινωνία που κατάφερε να ρίξει μία κυβέρνηση εξεγερτικά.

lunatic έγραψε:Γιατί? Δημοκρατία και Αναρχία είναι δύο πράγματα που πάνε χέρι χέρι.

:shock: :shock: :shock:

Ωχ μαζεύτε τον!!! Ελπίζω να μην εννοείς την αστική δημοκρατία, αλλιώς έχεις ψιλοδίκιο. Για'μένα η δημοκρατία ( για την άμεση σου λέω, για την αστική δεν το συζητάω)είναι εξουσιαστική δομή της πλειοψηφίας πάνω στη μειοψηφία και θα ήθελα μία κοινωνία που θα χρησιμοποιεί μεθόδους συνδιαμόρφωσης για την λήψη αποφάσεων.
Αν αγαπάς θα φας πακέτο
κι αν μ'αγαπάς θα φας μπουκέτο.

VoxPopuli: producer, beatmaker and dj
https://soundcloud.com/voxpopuli2
https://voxpopuli2.bandcamp.com

Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε: ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!
https://rocinante.gr
Άβαταρ μέλους
lunatic
Real Name: Zoro

Δημοσίευση από lunatic »

Malefino προφανώς δεν εννοώ μια δημοκρατία που σου λέει απλά ψήφισε 1 φορά στα 4 χρόνια (έμμεση)...
Μιλάω για άμεση δημοκρατία.
Για'μένα η δημοκρατία ( για την άμεση σου λέω, για την αστική δεν το συζητάω)είναι εξουσιαστική δομή της πλειοψηφίας πάνω στη μειοψηφία και θα ήθελα μία κοινωνία που θα χρησιμοποιεί μεθόδους συνδιαμόρφωσης για την λήψη αποφάσεων.
Θεωρώ αρκετά ακραίο το ότι η άμεση δημοκρατία είναι εξουσιαστική δομή της πλειοψηφίας έναντι της μειοψηφίας, διότι όταν μπαίνεις σε ένα τέτοιο σύστημα ναι μεν ξεχνάς κάθε μορφή εξουσίας αλλά κάπως πρέπει να παίρνονται αποφάσεις... Επίσης αν ποτέ φτάσουμε να έχουμε ένα τέτοιο σύστημα, θα υπάρχει και η κατάλληλη community-oriented παιδεία βάση της οποίας οι απόψεις λίγο πολύ θα συγκλίνουν προς κάποια κατεύθυνση... Επομένως με αμεσοδημοκρατικές μεθόδους όπως λαϊκές συνελεύσεις μπορούν να λαμβάνονται αποφάσεις στις οποίες ακόμη κ όταν διαφωνεί κάποιος δεν θα τον χαλάει κ πολύ...

Θα θελα να ακούσω όμως και το τι εννοείς μεθόδους συνδιαμόρφωσης (σε ένα νέο τόπικ ίσως) για να μπορώ να έχω πλήρη εικόνα
When do you think people die?
When they are shot through the heart by the bullet of a pistol? No
When they are ravaged by an incurable disease? No
When they drink a soup made from a poisonous mushroom? No
It's when... they are forgotten...
Άβαταρ μέλους
Gus
Real Name: Πολλες ερωτησεις

Δημοσίευση από Gus »

Η αμεσοδημοκρατια οπως λειτουργει στο συνταγμα εχει στοιχεια εξουσιας των πολλων στους λιγους. Αυτο γινεται γιατι λογω του αριθμου του κσμου δν μπορει να γινει συζητηση που θα επιφερει την ζυμωση μεσα απο την οποια θα εξαχθει τελικα η αποφαση η οποια θα ειναι οντως κτημα ολων. Για να λειτουργησει η αμεσοδημοκρατια με σωστους ορους (συνδιαμορφωσης) αυτο θα πρεπει να γινεται σε συνελευσεις με μαξιμουμ 100 ατομα. Οι συνελευσεις σε γειτονιες ειναι μια παρα πολυ καλη λυση σε αυτο. Η πλατεια συνταγματος δεν ειναι μια αμεσοδημοκρατικη διαδικασια, ειναι μια ευκαιρια για καπελωμα (απο λενινιστες μεχρι φασιστες).
sidet buyuleyijidir sidet umutur
umut suz ve sesiz bir
sesiz bir dunada
Άβαταρ μέλους
noir
Real Name: εθελοδουλο πρακτορακι :)
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από noir »

Ασχετα απο το τι γινεται στο συνταγμα, η ληψη αμεσοδημοκρατρικων αποφασεων με ορους συνδιαμορφωσης δεν καθοριζεται απο καποιο σαφες μοντελο που περιοριζεται απο συγκεκριμενο αριθμο ατομων. Υπαρχουν διαφορες προτασεις και πρακτικες συνδιαμορφωσης ανα το κοσμο με αρκετα διαφορετικα χαρακτηριστικα μεταξυ τους οπως και προοπτικες αναπτυξης νεων μοντελων ληψης συνδιαμορφωτικων αποφασεων. Απο τη περιεκτικη δημοκρατια του φωτοτοπουλου και το συστημα ψηφισης νομων σε μερικα καντονια της ελβετιας, μεχρι την ισπανια του '36 και τους ζαπατιστας, τις συνελευσεις στις γειτονιες και στις πλατειες και τις συνελευσεις στο κατω πολυτεχνειο μπορει κανεις να εντοπισει πολλες διαφορες και ομοιοτητες. Οποτε κανενας αριθμος συμμετεχοντων δεν μπορει να ειναι απολυτος. Ωστοσο εν γενει, ενα κοινο χαρακτηριστικο ειναι η αποκεντρωση στη ληψη και συνδιαμορφωση αποφασεων, η αποδυναμωση ως και εξαλειψη της αντιπροσωπευσης και η απο κοινου εξασκηση της πολιτικης απο το συνολο των συμμετεχοντων. Για αυτο ακομα και στα αστικα πλαισια το μοντελο της αμεσοδημοκρατιας ειναι συνωνυμο με αυτο της συμετοχικης δημοκρατιας.

Οπως και να εχει, τωρα σχετικα με τις συνελευσεις στο συνταγμα, αν θελουν να παιρνουν στα σοβαρα την υποσταση τους ως τετοιες οφειλουν τουλαχιστουν να αναγνωρισουν το πολιτικο τους χαρακτηρα και την αναγκαιοτητα πολιτικης παρεμβασης περα απο την επιδειξη αγανακτισης, φερνοντας και τις διαφορες πολιτικες συνιστωσες που παρεμβαινουν τοσα χρονια στο τοπο σε ενα πεδιο συνδιαμορφωσης και δημιουργικης αντιπαραθεσης αντι να θαβονται απο το "απολιτικ" που ευθυνεται σε πολυ μεγαλο βαθμο για τη παρουσα κατασταση.
Εικόνα
Η ελευθερία του ενός είναι προϋπόθεση για την ελευθερία του άλλου!
Κανένας έγκλειστος στις κρατικές φυλακές, κανένας σκλάβος στα αφεντικά!
Αντίσταση - Αυτοοργάνωση - Αλληλεγγύη
papagalakos

Κόντρα στη Διάλυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου

Τον Δεκέμβριο του 1979 πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες καταλήψεις πανεπιστημιακών σχολών στην μεταπολιτευτική περίοδο της Ελλάδας. Αφορμή αποτέλεσε ο νόμος 815 που κατατέθηκε από την κυβέρνηση Καραμανλή και επέβαλε μεταξύ άλλων μείωση των εξεταστικών από τρεις σε δύο και επιβολή ανώτατου ορίου σπουδών (ν + ν/2).
Στις 3 και 11 Δεκεμβρίου 1979 καταλαμβάνεται η Νομική Σχολή και το χημείο στην Αθήνα, και ακολουθούν το πολυτεχνείο της Ξάνθης, το Γεωλογικό, το Φυσικό και οι Πολιτικοί Μηχανικοί.
Στις 8 Δεκεμβρίου αποφασίστηκε συνέχιση της κατάληψης ενώ μετά τις 10 Δεκέμβρη οι καταλήψεις γενικεύτηκαν. Το κίνημα προχωράει σε καταλήψεις διαρκείας. “Ο ν. 815 θα καταργηθεί!”
Ο όγκος των αντιδράσεων ανάγκασε την κυβέρνηση να αποσύρει τον νόμο στις 3 Ιανουαρίου 1980.

Ο μαχητικός και δίκαιος αγώνας του '79 μας δείχνει ότι ένα φοιτητικό κίνημα μπορεί να είναι νικηφόρο. Σήμερα μονόδρομος δεν είναι η ισοπέδωση με αφορμή το μνημόνιο, αλλά η αντίσταση. Τα σχέδια για το ξεπούλημα του δημόσιου, δωρεάν πανεπιστημίου μπορούν και πρέπει να ανατραπούν.
Και αν ένα κίνημα θέλει να είναι νικηφόρο σίγουρα δεν μπορεί να θέτει από μόνο του τα όριά του και να καλιεργεί κλίμα μιζέριας και ήττας.

Ακούμε για λογικές ήττας. Τις οργανωτικές αδυναμίες της κάθε οργανωμένης συνιστώσας.
Η λογική της ήττας θα νικηθεί στη δράση και όχι στις προκηρύξεις και τις εξαγγελίες.
Η λογική του κινήματος “κλιμάκωσης” και των επαναλαμβανόμενων καταλήψεων σε απομαζικοποιημένες συνελεύσεις και με άδειες σχολές κλειστές από λουκέτα ούτε να εμπνεύσει μπορεί ούτε να δημιουργήσει συνθήκες και να δώσει τη σπίθα νικηφόρου κινήματος.
Οι 2ήμερες, ή 3ήμερες καταλήψεις είναι σαν τις 24ωρες απεργίες της ΓΣΕΕ. Τουφεκιές στον αέρα.

Αυτή τη στιγμή το φοιτητικό κίνημα δεν περιμένει να πεισθεί για την αναγκαιότητα να αντιδράσει. Παρακολουθεί σαστισμένο περιμένοντας τη σπίθα της δράσης.
Μετά τις ήδη περασμένες διατάξεις του νόμου πλαίσιο, μετά την έναρξη εφαρμογής του 2ν και τις διαγραφές φοιτητών, τα μειωμένα συγγράμματα, ο νόμος Διαμαντοπούλου έρχεται να κλείσει το πανεπιστήμιο όπως το ξέραμε και να ανοίξει στη θέση του μια επιχείρηση. Τα δεδομένα μας είναι σαφή και κάθε διστακτική λογική ή διαδικασίας μετάθεσης για αύριο μόνο αποκλιμακώνουν.

Η απάντησή μας δεν μπορεί παρά να είναι μία, και δεν μπορεί παρά να είναι τώρα.

Καταθέτουμε την πρότασή μας. Μιλάμε για αγώνα με καταλήψεις διαρκείας, συντονισμό γενικών συνελεύσεων και απεύθυνση στον εργαζόμενο κόσμο και την κοινωνία. Παρέμβαση και δράσεις σε κοινωνικούς χώρους, αποκλεισμούς δρόμων, μοίρασμα προκηρύξεων, ανοιχτές συνελεύσεις στις πλατείες.
Μιλάμε για εκείνο το φοιτητικό κίνημα, το αποφασιστικό και μαχητικό που θα μπορέσει να μπλοκάρει στην πράξη το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του πανεπιστημίου και την επιχειρηματική εντατικοποίηση των προγραμμάτων σπουδών.

Το νομοσχέδιο Διαμαντοπούλου περιλαμβάνει την κατάργηση του πανεπιστημίου και την διάλυση της δημόσιας παιδείας. Μεταξύ άλλων προβλέπει:

● Την είσοδο επιχειρήσεων και μάνατζερ στα πανεπιστήμια και την μερική χρηματοδότησή τους η οποία θα εξαρτάται από την αξιολόγηση των “επιτευγμάτων” επιχειρηματικής κατεύθυνσης του ιδρύματος. Κατάργηση ουσιαστικά της δωρεάν παιδείας όπως ακριβώς έγινε ήδη με την υγεία.
● Συγγράμματα υπό ιδιωτικό έλεγχο. Το ίδιο θα ισχύει και για τη σίτιση/στέγαση. Μερική κάλυψη των πανεπιστημιακών εσόδων. Το υπόλοιπο μέρος θα συγκεντρώνεται από δάνεια και δίδακτρα στους φοιτητές.
● Διάσπαση των πτυχίων ανάλογα με τις πιστωτικές μονάδες που θα κατορθώσει να συγκεντρώσει ο κάθε φοιτητής και εντατικοποίηση των προγραμμάτων σπουδών
● Συνδιαμόρφωση Κανονισμού Εσωτερικής Λειτουργίας από την κυβέρνηση και τις επιχειρήσεις και Καλλικράτης ενοποίησης σχολών και κατάργησης τμημάτων.
● Εκλογή του διοικητικού, διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού από εξωτερικούς παράγοντες. Πλήρη εξάρτηση του Πανεπιστημίου.

Αυτό που πρέπει να γίνει σαφές είναι το εξής. Το νομοσχέδιο Διαμαντοπούλου και η διάλυση του πανεπιστημίου δεν πρέπει να περάσει.

Καλούμε τη σπουδάζουσα νεολαία, το φοιτητικό κόσμο σε κίνημα καταλήψεων διαρκείας μέχρι την πλήρη απόσυρση του νομοσχεδίου Διαμαντοπούλου.

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΙΣ ΕΚΤΟΝΩΣΕΙΣ
ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Υ.Γ. Όταν γράφτηκε αυτή η προκήρυξη πριν 2 μήνες η κοινωνία κοιμότανε. Σήμερα οι μέχρι χτές άνθρωποι του καναπέ μας ξεπεράσανε, κατέβηκαν αυθόρμητα σε πολλές πλατείες της Ελλάδας με αποκορύφωμα τη πλατεία Συντάγματος και προχώρησαν σε αμεσοδημοκρατικές λαϊκές συνελεύσεις.

Επιπλέον διακήρυξαν ότι είναι αποφασισμένοι, η λύση δεν θα είναι ειρηνική και καλούν σε γενικές απεργίες και καταλήψεις.

Ακόμα σήμερα μας ξεπέρασαν τα αιτήματα, και αντί να μιλάμε για προοπτική αγώνα με μερικούς στόχους έχουμε μπροστά μας έναν αγώνα σε εξέλιξη που θέτει ζήτημα εξουσίας, δικαιοσύνης και αξιοπρέπειας.

Την ίδια ώρα το φοιτηταριάτο κοιμάται ή προετοιμάζεται για τις εξεταστικές του. Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι αυτό μόνο με προφίλ ενεργών πολιτών και "επαναστατικής νεολαίας της ανατροπής" δεν ταιριάζει.

Καλούμε όλη τη σπουδάζουσα σε γενικές καταλήψεις διαρκείας και αγώνα με τους εργαζόμενους μέχρι να νικήσουμε.
Άβαταρ μέλους
chArAls

Δημοσίευση από chArAls »

Gus έγραψε:Για να λειτουργησει η αμεσοδημοκρατια με σωστους ορους (συνδιαμορφωσης) αυτο θα πρεπει να γινεται σε συνελευσεις με μαξιμουμ 100 ατομα
Ετσι πετας τον καταμερισμο εργασιας.Ασε τα εθνικα κτλ.Οταν μια ομαδα 100 ατομων εχει μια αυτοτελη διαδικασια αμεσσης δημοκρατιας,τοτε δεν ειναι δυνατον να εχει πετυχημενη συναλλαγη με τα υπολοιπα εκατομμυρια ομαδων.Οποτε τί?Θα γυρισουμε στο επιπεδο να παραγουμε μονοι μας το φαι και τα ρουχα μας?

Και οι γειτονιες τι θα αποφασιζουν?Τι χρωμα θα εχουν οι καδοι?Μια γειτονια δεν εχει μεσα παραγωγης.
Gus έγραψε:Η πλατεια συνταγματος δεν ειναι μια αμεσοδημοκρατικη διαδικασια, ειναι μια ευκαιρια για καπελωμα (απο λενινιστες μεχρι φασιστες).
Ισα ισα η μαζικοτητα της την κανει υπερανω καπελωματων.Το πληθος των προπυλαιων της σπιθας μπορει να καπελωθει.Μισο εκατομμυριο κοσμου δεν μπορει.Μονο απο καναν αυτοκρατωρα.Ε αμα παρουμε και την Πολη και σηκωθει ο μαρμαρομενος το κουβεντιαζουμε... :e_wink:
Malefino έγραψε:Π.χ στην Αίγυπτο το αίτημα ήταν να φύγει ο Μουμπάρακ και οι Αιγύπτιοι που κατέβηκαν στον δρόμο είχαν ,αν όχι συγκεκριμένη ταξική ταυτότητα ,τουλάχιστον μοιράζονταν την ίδια εξαθλίωση
Επιτρεψε μου να μην εχω την ιδια αποψη για το τι εγινε στην αιγυπτο.Πιστευω πως η ολη φαση δεν ηταν τιποτα παραπανω απο ενα αποκεφαλισμενο κοτοπουλο,οι εξαθλιωμενοι,που ετρεχε γυρω γυρω.Απο τον μουμπαρακ φτασαν στα τεστ παρθενιας των διαδηλωτριων αλλωστε...
Malefino έγραψε:τέρατα αστυνομικές, στρατιωτικές δυνάμεις
Ρε μαν.Ο στρατος μαζι τους ηταν.Πλακωνε ο στρατος αστυνομικους.Αγκαλιες πανω στα τανκ...Και οι πολιτες φτιαχαν οδοφραγματα στις γειτονιες τους για προστασια.Ειναι αυτη η μονη λυση?
Malefino έγραψε:Αυτό ο ιδεολογικός και ο ταξικός αχταρμάς νιώθω ότι είναι αυτό που θα καταστεί τροχοπέδη στην εύρεση κάποιου συγκεκριμένου προτάγματος
Αυτο δεν ειναι κανενας ιδεολογικος αχταρμας.Δεν ειναι ιδεολογικος τπτ.Το εχω πει πολλες φορες.Για μενα δεν ειναι παρα μια καλη αρχη.Ολοι αυτοι οι ανθρωποι αυτων των ιδεολογικων χωρων που σου ανεφερα, δεν ειναι παρα ατομα που αποφασισαν να αφησουν πισω τους αυτους τους χωρους.(ελπιζω...αλλωστε εκει ακουσα επιθεσεις κατα δεξιας,αριστερας,κυβερνησης,δημοσιογραφων κτλ κτλ)Σκοπος ειναι οτι ΘΑ διαμορφωθει ενα ιδεολογικο κατι.(αν ειναι αχταρμας θα ειναι απλα ο τιτλος της αποτυχιας)Οποτε εφοσον ελπιζεις,η δουλεια σου ειναι,και ας ειμαι πιο περα απο σενα οσο παει,να εισαι εκει να βοηθησεις στην συνδιαμορφωση.Δεν μπορει να περιμενες ξαφνικα να εμφανιστουν πεφωτισμενοι ανθρωποι.Αν υπηρχαν αυτοι δεν θα ειμασταν εδω...

Στον πλεον μπορω να πω συντροφο μου παπαγαλακο :shock: !

Για αρχη να τονισω παραμενω 100% εναντια σε ΟΛΕΣ τις παραταξεις.Δεν ξερω αν ανηκεις σε καποια.Οπως ειπες για τα κομματα στο συνταγμα,ελπιζω να πεις και εδω το ιδιο.

1)Δεν συμφωνω με τις καταληψεις.Ακομα και η λεξη ειναι λαθος και προδιαθετει την ηττα.
2)Διαφωνω με την υπαρξη φοιτητικου κινηματος.Να σου εξηγησω το γιατι.

Τοσο καιρο δεν λετε δεν μπορει ο φοιτητης να ειναι αποκομμενος απο την κοινωνια?Μεχρι σε καιρο καταστροφης των πανεπιστημιων μιλουσαμε για τον κανταφι.Αρα δεν υπαρχει χωρος για φοιτητικο κινημα.Οταν ολος ο λαος ειναι στους δρομους,δεν μπορουμε εμεις να πηγαινουμε και να ασχολιομαστε μονο με τα φοιτητικα θεματα.Σιγουρα ο αγροτης θα ξερει καλυτερα τα αγροτικα θεματα και μεις τα δικα μας.Αλλα αυτο δεν σημαινει πως πρεπει να αγωνιστουμε διαφορετικα.

Επισης δεν μπορουμε να ασχολιομαστε με τον αν θα περασει το νομοσχεδιο διαμαντοπουλου.Απλα δεν μπορουμε να επιτρεψουμε αυτο το ατομο να συνεχισει να ειναι υπουργος μας.Ο σκοπος ολης της κοινωνιας ειναι να φυγουν ολοι μαζι.Θα φανουμε εμεις μικροτεροι των περιστασεων λεγοντας οχι σε ενα νομοσχεδιο απλα?

Ακομα πιο σημαντικο.Εκατσα σε μια συνελευση στο συνταγμα για λιγο.Η αναγουλα δεν με αφησε παραπανω.Κουμανταρεται αυτο το πραγμα απο κατι κουλτουριαρογερος επιπεδου λαζοπουλου...Η δουλεια αυτη ειναι δικια μας.Των φοιτητων.Εμεις πρεπει να ειμαστε εκει.Οχι οι παπαρες που ειχε ο χαρδαβελας απο τα real democracy ή δεν ξερω εγω τι.Ουτε κατι ξεμπαρκοι πανεπιστημιακοι πρωην πασοκοι.

Επισης οι λογικες καταληψεις,αποκλεισμος δρομων,φυλλαδια κτλ ειναι απαρχαιωμενες και μικροτερες των περιστασεων.Ισα ισα οταν αποφασιζουμε να κανουμε κατι αυτο θα επρεπε να ειναι εστω και συμβολικα να μαζευομαστε στα πανεπιστημια και να κανουμε πως διαβαζουμε(τωρα μεταφορικα μιλαω ετσι).Καλυτερο μαθημα δεν θελουμε?Τα φυλλαδια ποιος θα τα γραφει?Ποιανου θα ειναι οι ιδεες?Ολων σιγουρα δεν θα ειναι.Απο τον δρομο που αθα αποκλεισουμε ποιον θα αποτρεψουμε να περασει?Υπαρχουν πολλα αλλα που μπορουμε να κανουμε.

Και γενικα σε αυτους που ειναι ετοιμοι για εξεταστικες και δεν θελουν να χασουν μαθημα.Στις σαχλοκαταληψεις ημουν και εγω με αυτη τη μερια.Αλλα αμα δεν κουνηθουν οι φοιτητες και σε αυτες τις περιστασεις,που ολα ειναι ετοιμα,ε του πουστη.Ας μας βγαλουν στο κλαρι μας αξιζει.Λιγο ακομα και θα λεμε δεν παω πολεμο εχω προοδο...
Εικόνα
papagalakos

chArAls έγραψε: Για αρχη να τονισω παραμενω 100% εναντια σε ΟΛΕΣ τις παραταξεις.Δεν ξερω αν ανηκεις σε καποια.Οπως ειπες για τα κομματα στο συνταγμα,ελπιζω να πεις και εδω το ιδιο.
Δεν ανήκω ούτε σε παράταξη, ούτε σε κόμμα, ούτε σε σχήμα.
chArAls έγραψε:1)Δεν συμφωνω με τις καταληψεις.Ακομα και η λεξη ειναι λαθος και προδιαθετει την ηττα.
papagalakos έγραψε:Ο όγκος των αντιδράσεων ανάγκασε την κυβέρνηση να αποσύρει τον νόμο στις 3 Ιανουαρίου 1980.
chArAls έγραψε:2)Διαφωνω με την υπαρξη φοιτητικου κινηματος.Να σου εξηγησω το γιατι.
Παρακαλώ.
chArAls έγραψε:Τοσο καιρο δεν λετε δεν μπορει ο φοιτητης να ειναι αποκομμενος απο την κοινωνια?
Ναι.
chArAls έγραψε:Μεχρι σε καιρο καταστροφης των πανεπιστημιων μιλουσαμε για τον κανταφι.
Και για ποδόσφαιρο μπορείς να συζητάς. Αλλά το ακαδημαϊκό δεν έφυγε ποτέ απ' την ατζέντα. Την πάραπάνω προκήρυξη την έγραψα όσο παιζόταν η ιστορία με τον Καντάφη.
chArAls έγραψε:Οταν ολος ο λαος ειναι στους δρομους,δεν μπορουμε εμεις να πηγαινουμε και να ασχολιομαστε μονο με τα φοιτητικα θεματα.Σιγουρα ο αγροτης θα ξερει καλυτερα τα αγροτικα θεματα και μεις τα δικα μας.Αλλα αυτο δεν σημαινει πως πρεπει να αγωνιστουμε διαφορετικα.
Δεν μπορώ να καταλάβω που διαφωνούμε.
chArAls έγραψε:Επισης δεν μπορουμε να ασχολιομαστε με τον αν θα περασει το νομοσχεδιο διαμαντοπουλου.Απλα δεν μπορουμε να επιτρεψουμε αυτο το ατομο να συνεχισει να ειναι υπουργος μας.Ο σκοπος ολης της κοινωνιας ειναι να φυγουν ολοι μαζι.Θα φανουμε εμεις μικροτεροι των περιστασεων λεγοντας οχι σε ενα νομοσχεδιο απλα?
Συμφωνώ. Μάλλον δεν διάβασες το Υ.Γ.
Επαναλαμβάνω:
papagalakos έγραψε:Υ.Γ. Όταν γράφτηκε αυτή η προκήρυξη πριν 2 μήνες η κοινωνία κοιμότανε.
[...]
papagalakos έγραψε:Ακόμα σήμερα μας ξεπέρασαν τα αιτήματα, και αντί να μιλάμε για προοπτική αγώνα με μερικούς στόχους έχουμε μπροστά μας έναν αγώνα σε εξέλιξη που θέτει ζήτημα εξουσίας, δικαιοσύνης και αξιοπρέπειας.
chArAls έγραψε:Ακομα πιο σημαντικο.Εκατσα σε μια συνελευση στο συνταγμα για λιγο.Η αναγουλα δεν με αφησε παραπανω.Κουμανταρεται αυτο το πραγμα απο κατι κουλτουριαρογερος επιπεδου λαζοπουλου...Η δουλεια αυτη ειναι δικια μας.Των φοιτητων.Εμεις πρεπει να ειμαστε εκει.Οχι οι παπαρες που ειχε ο χαρδαβελας απο τα real democracy ή δεν ξερω εγω τι.Ουτε κατι ξεμπαρκοι πανεπιστημιακοι πρωην πασοκοι.
Αφενώς με ποιό δικαίωμα οι φοιτητές θα κουμαντάρουν κάτι από το οποίο απέχουν, πήγαν κατ' ομολογία μία φορά και για λίγο και τώρα ετοιμάζονται για εξεταστική.

Όμοια με τη λογική του ΚΚΕ που περιμένει να το ακολουθήσουν πρώτα επειδή είναι το ΚΚΕ και μετά να κάνει ότι έχει να κάνει.

Αν σε μια ιστορική συγκυρία υπάρξει μια πρωτοπορεία, κόμμα ή άνθρωπος, αυτός αναδεικνύεται από τη συμμετοχή του. Δεν διεκδικεί το ρόλο από πριν.

Οι φοιτητές λοιπόν από αυτή τη διαδικασία απέχουν. Όχι ότι δεν έχει φοιτητές. Αλλά το φοιτηταριάτο είναι σπίτι του.

Επιπλέον,
υπάρχουν ομάδες εργασίας, ανοιχτές, συμμετέχει όποιος θέλει και σε πίνακες ανακοινώσεων υπάρχουν οι ώρες που συνεδριάζουν.

Στην ομάδα γραμματειακής υποστήριξης που συνεδριάζει συνήθως στις 18:00 μπορείς να συμετάσχεις κι εσύ και να αναλάβεις το ρόλο του συντονιστή της συζήτησης.
Εγώ π.χ. συμετέχω στη γραμματειακή υποστήριξη, στην ομάδα παιδείας και στην ομάδα εξορμήσεων.
chArAls έγραψε:Επισης οι λογικες καταληψεις,αποκλεισμος δρομων,φυλλαδια κτλ ειναι απαρχαιωμενες και μικροτερες των περιστασεων.
Έχω και εναλλακτική. Μπορείς να δεις την υπογραφή μου.
chArAls έγραψε:Ισα ισα οταν αποφασιζουμε να κανουμε κατι αυτο θα επρεπε να ειναι εστω και συμβολικα να μαζευομαστε στα πανεπιστημια και να κανουμε πως διαβαζουμε(τωρα μεταφορικα μιλαω ετσι).Καλυτερο μαθημα δεν θελουμε?
Επιπλέον αν δεν έχεις να φας μπορείς να κάτσεις στο σπίτι σου και να κάνεις ότι τρως.
Ή να κάνεις ότι δουλεύεις ενώ είσαι άνεργος...
Φαντασία και διάθεση να υπάρχει.
chArAls έγραψε:Τα φυλλαδια ποιος θα τα γραφει?
Ο Άγιος Βασίλης.
chArAls έγραψε:Ποιανου θα ειναι οι ιδεες?
Δικές μου και του Νίκου από την ΑΣΟΕΕ.
chArAls έγραψε:Ολων σιγουρα δεν θα ειναι.
Οπότε η δημοκρατία είναι μια πλάνη. (δεν το συνεχίζω το σύνθημα...)
chArAls έγραψε:Απο τον δρομο που αθα αποκλεισουμε ποιον θα αποτρεψουμε να περασει?Υπαρχουν πολλα αλλα που μπορουμε να κανουμε.
Την πυροσβεστική.

Αγώνας Ή Θεωρητικολογία.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πολιτική”