Διπλωματική - Γενικές πληροφορίες

Όλες οι πληροφορίες που χρειάζεται ένας ΣΕΜΦΕ-ίτης για τη διπλωματική του βρίσκονται εδώ!

Συντονιστής: antony07

Άβαταρ μέλους
timos_m
Real Name: ΤΜ

Re: Διπλωματική - Γενικές πληροφορίες

Δημοσίευση από timos_m »

neli έγραψε:
armaos έγραψε:παιδιά ξέρετε τι θα γίνει με την παρουσίαση διπλωματικών; Επειδή δεν έχω και πολύ επαφή, ααν μπορεί κάποιος να πει καμιά πληροφορία!
+1
Μήπως υπάρχει κάποιος που να έχει μια πληροφοριση επί του θέματος?
Εδώ: http://semfe.gr/forum/viewtopic.php?f=5&t=4632
kostas213 έγραψε:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ
[...]
6. Προφορικές Εξετάσεις στη Διπλωματική Εργασία για την περίοδο Οκτωβρίου 31/10/2011 - 25/11/2011.
[...]
Link.
manos
Real Name: manos
Facebook ID: 0

Δημοσίευση από manos »

Καλησπερα!Η διπλωματικη εργασια στο τελικο βαθμο πτυχιου μετραει για 30% η για 20% ρε παιδια?
Άβαταρ μέλους
pao132003
Real Name: Γιάννης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από pao132003 »

20
No battle is ever won he said. They are not even fought. The field only reveals to man his own folly and despair, and victory is an illusion of philosophers and fools.
-William Faulkner, novelist (1897-1962)

H πιο επαναστατική πράξη σήμερα (2013) είναι να κρατήσεις ένα σχολείο ανοικτό.
-Άγνωστου
Άβαταρ μέλους
Tsakalos
Real Name: Κώστας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Tsakalos »

Πιστευετε οτι για να κανεις διπλωματικη πρεπει να παρεις λαπτοπ και να καθεσαι με τις ωρες στη βιβλιοθηκη?
Τωρα θα μου πειτε εξαρταται απο το θεμα της διπλωματικης σου..
Γενικα πιστευετε οτι ενα λαπτοπ ειναι απαραιτητο? Για εσας που κανατε ηταν απαραιτητο?
Δεν εχω λαπτοπ και ειναι ολα πανακριβα :cry: :evil: :x

Επισης, βλεπω τα θεματα των διπλωματικων εδω και σχεδον σε ολα δεν καταλαβαινω τι διαβαζω! Ουτε καν στο θεμα!
http://physics.ntua.gr/gr/diplomatikes.htm
Μονο σ' εμενα συμβαινει αυτο?
Αν εισαι ασχετος βοηθανε καθολου οι καθηγητες? Ειναι συχνο φαινομενο να σε κοβουν στην πτυχιακη?
Τελευταία προτεραιότητα η σχολή μου!
και να θυμομόστε τον κύριο Dio...
Εικόνα
Dave
Real Name: *

Δημοσίευση από Dave »

Tsakalos έγραψε: http://physics.ntua.gr/gr/diplomatikes.htm
Αν εισαι ασχετος βοηθανε καθολου οι καθηγητες? Ειναι συχνο φαινομενο να σε κοβουν στην πτυχιακη?
Υπάρχει κάτι αντίστοιχο για το ΑΚΕΔ; Φαντάζουν πιο εύκολες οι διπλωματικές του. Ε λογικά όλο και κάποια καθοδήγηση θα σου δοθεί. Ανάλογα και με ποιον καθηγητή θα συνεργαστείς. Όσο αφορά το βαθμό μου'χαν πει ότι δύσκολα παίρνεις κάτω από 8, δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει(ανάλογα φαντάζομαι με το καθηγητή που θα συνεργαστείς πάλι.)
Άβαταρ μέλους
Tsakalos
Επικοινωνία:

Dave έγραψε:
Tsakalos έγραψε: http://physics.ntua.gr/gr/diplomatikes.htm
Υπάρχει κάτι αντίστοιχο για το ΑΚΕΔ; Φαντάζουν πιο εύκολες οι διπλωματικές του. Ε λογικά όλο και κάποια καθοδήγηση θα σου δοθεί. Ανάλογα και με ποιον καθηγητή θα συνεργαστείς. Όσο αφορά το βαθμό μου'χαν πει ότι δύσκολα παίρνεις κάτω από 8, δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει(ανάλογα φαντάζομαι με το καθηγητή που θα συνεργαστείς πάλι.)
Δεν το εχω ψαξει για ΑΚΕΔ! Ασε που δε νομιζω να σε αφησουν αφου ειναι λιγο ασχετο με το κυριως περιεχομενο της σχολης μας! Ειδικα αν εισαι φυσικος οπως εγω :?
Πανω απο 8?? Μου αρεσε αυτο!!! Οποιος εχει να προτεινει κανεναν καλο καθηγητη που η καλοσυνη του να φαινεται στη βαθμολογια ας μου πει ή ας μου στειλει πμ! :mrgreen:
Εικόνα
Dave
Real Name: *

Δημοσίευση από Dave »

Tsakalos έγραψε: Ασε που δε νομιζω να σε αφησουν αφου ειναι λιγο ασχετο με το κυριως περιεχομενο της σχολης μας!
Δε διαλέγεις όποιο θέμα θέλεις δηλαδή αφού συνεννοηθείς μ'ένα διδάσκοντα;
Άβαταρ μέλους
Tsakalos
Επικοινωνία:

Dave έγραψε: Δε διαλέγεις όποιο θέμα θέλεις δηλαδή αφού συνεννοηθείς μ'ένα διδάσκοντα;
Απο οσο ξερω πρεπει το θεμα που θα διαλεξεις να ειναι σχετικο με τις ροες που εχεις επιλεξει.
Ας περιμενουμε να μας απαντησει καποιος σχετικος γιατι κ εγω δεν τα ξερω αυτα! :P
Εικόνα
pitsirikos
Real Name: Γιώργος

Δημοσίευση από pitsirikos »

Κάποιες γενικές παρατηρήσεις και σκέψεις όσον αφορά όλους τους παραπάνω προβληματισμούς σας.

Στην διπλωματική εννοείται ότι δεν υπάρχει περίπτωση να σε κόψουν. Συνήθως οι βαθμοί που τελικά κάποιος παίρνει είναι 9 ή 10. Ο λόγος έγκειται στον ρόλο του επιβλέποντα καθηγητή με τον οποίο συνεργάζεσαι για την εκπόνηση της. Τον ενημερώνεις για την πρόοδο σου και αυτός σου κάνει τις ανάλογες παρατηρήσεις, υποδείξεις και διορθώσεις με σκοπό να η διπλωματική να είναι έτοιμη για παρουσίαση. Είναι τέτοια η διαδικασία που αν η διπλωματική δεν είναι έτοιμη, δεν παρουσιάζεται. Οπότε εξασφαλίζεται τρόπω τινά ο καλός σου βαθμός.

Το να διαλέξεις διπλωματική σχετική με τις ροές σου είναι κάτι που γίνεται για να βοηθήσει εσένα τον ίδιο, αφού υποτίθεται ότι τις ροές τις διαλέγεις επειδή σε ενδιαφέρουν τα αντίστοιχα γνωστικά πεδία. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι ένας φυσικός ή μαθηματικός δεν μπορεί να πάρει διπλωματική στον ΑΚΕΔ. Ξέρω αρκετά άτομα που το έχουν κάνει, και άλλους τόσους που το σκέφτονται ( τώρα πόσο ευκολότερη είναι μι διπλωματική εκεί έχει να κάνει με τον καθένα, έτσι;)

Το laptop είναι απαραίτητο αφού κάνεις τη διπλωματική σε Latex και ανάλογα με το αν έχεις πειραματική βοηθάει και κανα matlab για την επεξεργασία μετρήσεων. Αλλά ξέρω και μερικούς μαθηματικούς που επειδή βαριόντουσαν την έγραψαν στο χέρι και μετά την έδωσαν σε άλλους να τους κάνουν αυτή τη δουλειά (αλλά δεν πιστεύω ότι είναι καλή ιδέα μακροπρόθεσμα αφού κάποια στιγμή θα πρέπει αναγκαστικά να μάθεις να δουλεύεις τη latex)

Προσωπική μου άποψη είναι ότι μια διπλωματική σε προπτυχιακό επίπεδο δεν καθορίζει σε τραγικό βαθμό την πορεία σου, είναι απλά το τελευταίο στάδιο της συγκεκριμένης ακαδημαικής φάσης. Σε ανώτερες βαθμίδες είναι που έχει περισσότερη βαρύτητα.
You might very well think that; I couldn't possibly comment.
Ιάσωνας
Real Name: real name

Δημοσίευση από Ιάσωνας »

Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω κάτι άλλο. Αν ξέρει ο pitsirikos, πώς είναι περίπου η προφορική εξέταση της διπλωματικής? Μιλάς μόνο εσύ και παρουσιάζεις το θέμα σου & οι εξεταστές σε βαθμολογούν? Σε ρωτάνε τίποτα & οι εξεταστές, στο χαλαρό, δηλαδή κάποια διευκρίνηση πάνω στο θέμα σου, κλπ? Σε ξετινάζουν με πολλές ερωτήσεις, για να δουν αν έχεις όντως γνώσεις γύρω από το θέμα, με το οποίο ασχολήθηκες στην διπλωματική σου?
Άβαταρ μέλους
sos

Δημοσίευση από sos »

Ιάσωνας έγραψε:Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω κάτι άλλο. Αν ξέρει ο pitsirikos, πώς είναι περίπου η προφορική εξέταση της διπλωματικής? Μιλάς μόνο εσύ και παρουσιάζεις το θέμα σου & οι εξεταστές σε βαθμολογούν? Σε ρωτάνε τίποτα & οι εξεταστές, στο χαλαρό, δηλαδή κάποια διευκρίνηση πάνω στο θέμα σου, κλπ? Σε ξετινάζουν με πολλές ερωτήσεις, για να δουν αν έχεις όντως γνώσεις γύρω από το θέμα, με το οποίο ασχολήθηκες στην διπλωματική σου?
Λοιπόν, γενικά, παρουσιάζεις κανένα 25-λεπτο και μετά όποιος καθηγητής είναι εκεί, αλλά και φοιτητής (γενικά όποιος κι αν παρακολουθεί), μπορεί να σου κάνει ερωτήσεις. Συνήθως δεν το τραβάνε, δηλαδή κάνουν 1-2 ερωτήσεις οι καθηγητές (και μπορεί να μην κάνουν και όλοι), είτε διευκρινήσεις είτε ερωτήσεις πάνω σε κάτι που μάλλον δεν το εξήγησες και πολύ καλά και σου δίνουν την ευκαιρία να το κάνεις πιο κατανοητό, δηλαδή σαν να σε καθοδηγούν κατά κάποιο τρόπο. :wink:
Αν έχεις κάνει μερικές παρουσιάσεις εργασιών σε μαθήματα (Θέμα, Ανιχνευτικές κλπ.), έχεις κάποια εμπειρία...
Αν ένα πρόβλημα δεν έχει λύση, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα.
Ιάσωνας

Δημοσίευση από Ιάσωνας »

Ναι, sorry, έχεις δίκιο. Δηλαδή, δε σε ξετινάζουν? Για παράδειγμα, τους λες εσύ για το πείραμα ATLAS, πάνω στο οποίο έκανες την διπλωματική σου (υποθετικά μιλάω) και αυτοί δεν ξεκινάνε ερωτήσεις, του στυλ: Τί είναι ηλεκτρικό πεδίο, τί είναι μαγνητικό πεδίο, τί είναι επιταχυντής, τί είναι λεπτόνια, τί είναι πρωτόνια, κλπ? Έτσι? Αυτό εννοώ εγώ. Και ρωτάω, όχι επειδή δε τα ξέρω όλα αυτά, αλλά επειδή το θεωρώ πολύ εξαντλητικό, ψυχολογικά κυρίως, να σε ξεσκίσουν σε ερωτήσεις γύρω από τα... άπαντα της Φυσικής.

Πάντως, ευχαριστώ για την απάντησή σου! :)
Άβαταρ μέλους
Wizard
Forum Administrator
Forum Administrator
Real Name: Μάνος Ικάριος
Facebook ID: Manos.Ikarios

Δημοσίευση από Wizard »

Δεν έχω ακούσει ποτέ τέτοιες ερωτήσεις :)
Γενικά αγχώνεσαι υπερβολικά για την παρουσίαση. Δε θα έπρεπε. Ξεκίνα τη δουλειά και στην πορεία θα δεις ότι ανάλογα με το θέμα τελικά μπορεί να φτάσεις να το ξέρεις καλύτερα από τον καθηγητή σου. Η παρουσίαση της διπλωματικής είναι από τα πιο εύκολα πράγματα. Όταν έχεις αφιερώσει αρκετούς μήνες σε κάτι είναι λίγες οι ερωτήσεις που δε θα μπορείς να απαντήσεις. Πριν την παρουσίαση κάνε την πρόβα σε 4-5 φίλους σου. Πιο πολλές ερωτήσεις και μερικές φορές και πιο δύσκολες θα σου κάνουν αυτοί.
Windows is unprotected sex. Linux is using a condom, the pill, a vasectomy, and the Berlin wall...
Ιάσωνας

Δημοσίευση από Ιάσωνας »

Ευχαριστώ πολύ, να 'σαι καλά! :)
pitsirikos
Real Name: Γιώργος

Δημοσίευση από pitsirikos »

Το πιο σημαντικό Ιάσωνα, είναι να πάρεις ένα θέμα που να σου ΑΡΕΣΕΙ. αν σου αρέσει, όσο δύσκολο και να φαντάζει στην αρχή, πίστεψε με, it gets easier όσο πιο πολύ ασχολείσαι. Και μη μασάς αν δυσκολευτείς αρχικά, ο καθηγητής σου είναι εκεί για να βοηθάει και είναι μέχρι να πάρεις μπρος.
Η παρουσίαση δεν είναι τίποτα, ισχύει αυτό που είπε ο παραπάνω, σε αγχώνει τώρα επειδή το κοιτάς απ'έξω, όταν όμως θα έχεις αφιερώσει χρόνο για όλο αυτό το πράγμα-να το ψάξεις, να το γράψεις, να κάνεις μετρήσεις-συζητήσεις ή με καθηγητή, εσύ τι λες, δεν θα μπορείς να πεις πέντε κουβέντες γι' αυτό όταν θά ρθει εκείνη η ώρα;

Πάρε εσύ θέμα που γουστάρεις, και όλα τ' άλλα έρχονται μόνα τους. :e_wink:
You might very well think that; I couldn't possibly comment.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διπλωματική Εργασία”