Nέος Νόμος Σπουδών, Ισχύει ή Όχι?

Συζητήσεις για όσα θα πρέπει να ξέρει ένας σωστός φοιτητής!

Συντονιστές: Ryu, antony07

Άβαταρ μέλους
kemP
Δημοσιεύσεις: 31
Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 29, 2008 10:27 pm
Real Name: Panos
Gender: Male
Facebook ID: 0

Nέος Νόμος Σπουδών, Ισχύει ή Όχι?

Δημοσίευση από kemP »

Παιδια ενας ξαδερφος μου,που ειναι ΑΣΟΕΕ , και ειναι και στην κεντρικη επιτροπη του ΠΑΣΟΚ, ολοι μας εχουμε τα ελαττωματα μας :e_biggrin: ,μου ειπε οτι παρολο που εχει ψηφιστει ο καινουργιος νομος , ακομα δεν ειναι σε ισχυ. λογω του οτι ο Πρυτανης του ΕΜΠ δεν προσυπεγραψε....Εγω ειμαι αιωνιος φοιτητης και τα τελευταια 2 χρονια εχω κανει ενα καλο come back και πιστευω μεσα στα επμενα 2 χρονια να εχω ξεμπερδεψει....Το θεμα ομως παραμενει αν και δεν με αφορα αμεσα....(αν θυμαμαι καλα οι τοσο παλιοι φοιτητες εχουν μεχρι το 2014, 3 χρονια μαζι με το φετινο), τελικα ισχυει ή οχι το νομοσχεδιο.Ξερει καποιος αν η γραμματεια μπορει να δωσει τετοια πληροφορια και αν ναι ειναι επισημη?

Ευχαριστω!!!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος antony07 την Πέμ Ιαν 05, 2012 8:49 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: Τόνοι στον τίτλο!
Άβαταρ μέλους
antony07
Forum Moderator
Forum Moderator
Δημοσιεύσεις: 1673
Εγγραφή: Τετ Νοέμ 15, 2006 4:37 pm
Real Name: Αντώνης
Gender: Male
Facebook ID: 0
Τοποθεσία: Uncertain (by principle)
Επικοινωνία:

Re: Nέος Νόμος Σπουδών, Ισχύει ή Όχι?

Δημοσίευση από antony07 »

Αμφιβάλλω αν η γραμματεία ξέρει τι της γίνεται (και γενικότερα η διοίκηση του ΕΜΠ). Ακόμα περισσότερο αμφιβάλλω, όμως, για το αν θα "διωχθεί" έστω και ένα άτομο από την Σχολή, μιας και κάτι τέτοιο θα ξεσηκώσει τεράστιο χαμό.

Μην αγχώνεσαι, λοιπόν. Ασχολήσου ψύχραιμα και συγκροτημένα με την Σχολή, και θα την βγάλεις και όταν πρέπει, και χωρίς τέτοιους φόβους!
"Ωραία παιδιά κατάχαμα κυλάει
το πιο ωραίο ρόδο απ' το στεφάνι σας
αδράξτε κάθε τι που προσπερνάει
μα αν σε βιτρίνα εμπρός βρεθεί η χάρη σας
ή σε γκισέ, φυλάξτε το τομάρι σας
θυμάστε, Colin de Cayeux τον λέγανε
το άσυλο εμπιστεύτηκε ναι σαν κι εσάς,
σημάδεψε ο μπάτσος και τον ξέκανε
"
Άβαταρ μέλους
NickNafplio
Δημοσιεύσεις: 705
Εγγραφή: Τρί Ιούλ 01, 2008 5:50 pm
Real Name: Νικος (mod(p^n)) ...
Gender: Male
Facebook ID: 0
Τοποθεσία: Oxford, United Kingdom

Re: Nέος Νόμος Σπουδών, Ισχύει ή Όχι?

Δημοσίευση από NickNafplio »

Προφανώς ισχύει, απλά μπαίνει σε εφαρμογή σιγά σιγά γιατί υπαρχουν ομάδες ατόμων που διαφωνούν σε αρκετά σημεία. Όσον αφορά το θέμα των διαγραφών, δεν προβλέπεται από το νόμο αλλά από τον εσωτερικό κανονισμό που θα φτιάξει το κάθε ίδρυμα. Διαγραφές ίσως αρχίσουν από το 2014 όπως είπες, αλλά πιστεύω πως θα υπάρχουν σωστά και λογικά κριτήρια στον κανονισμό του κάθε ιδρύματος, για το αν κάποιος θα συνεχίζει τις σπουδές του η όχι, οπότε ένας φοιτητής που είναι κοντά στο πτυχίο πιστεύω πως δεν θα μπορεί να διαγραφτεί.
Ο νεοφιλελές της διπλανής πόρτας
gian93
Δημοσιεύσεις: 112
Εγγραφή: Σάβ Φεβ 25, 2012 12:24 pm
Real Name: gian93
Gender: Female
Facebook ID: 0

Re: Μαθηματική Ανάλυση I

Δημοσίευση από gian93 »

Ρε παιδιά είμαι καινούρια δεν ξερω νά ανοίγω θέματα....είμαι προβληματισμένη σχετικά με το ν +2 π υποτίθεται ότι είναι το όριο φοίτησης.ισχύει??κάποιοι λένε ναι κάποιοι όχι δεν μπορω νά βγαλω άκρη...κάποιος π νά ξέρει κατι σχετικο;;;;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος kostas213 την Πέμ Μαρ 01, 2012 1:40 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: Μεταφορα σε καταλληλότερη κατηγορία.
gian93
Δημοσιεύσεις: 112
Εγγραφή: Σάβ Φεβ 25, 2012 12:24 pm
Real Name: gian93
Gender: Female
Facebook ID: 0

Re: Nέος Νόμος Σπουδών, Ισχύει ή Όχι?

Δημοσίευση από gian93 »

Παιδια καποιος που να ξερει τι παιζει σιγουρα με το νεο νομο;;;;Αυτοι π μπηκαν τ 2011 εχουν ν+2 χρονια και μετα διαγραφονται η απλα χανουν φοιτητικα δικαιωματα;;Εκμπεμπω σος!! :!:
Άβαταρ μέλους
sakura
Δημοσιεύσεις: 52
Εγγραφή: Σάβ Απρ 21, 2007 12:30 pm

Re: Nέος Νόμος Σπουδών, Ισχύει ή Όχι?

Δημοσίευση από sakura »

gian93 έγραψε:Παιδια καποιος που να ξερει τι παιζει σιγουρα με το νεο νομο;;;;Αυτοι π μπηκαν τ 2011 εχουν ν+2 χρονια και μετα διαγραφονται η απλα χανουν φοιτητικα δικαιωματα;;Εκμπεμπω σος!! :!:
Μέτα την πάροδο των ν+2 ετών ο νόμος ξεκάθαρα αφήνει στην ευχέρεια της σχολής/ιδρύματος (δε θυμάμαι καλά) την τύχη των φοιτητών. Επομένως δεν υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση στο αν διαγράφονται, μένουν και πληρώνουν, μένουν χωρίς να πληρώνουν κλπ. Αν κρίνω όμως από το ότι δεν έχει εφαρμοστεί, φαντάζομαι ότι αν ποτέ αρχίσει να εφαρμόζεται, θα πάρει άλλο τόσο χρόνο μέχρι το κάθε ίδρυμα να αποφασίσει μια συγκεκριμένη πολιτική.
papagalakos II
Δημοσιεύσεις: 567
Εγγραφή: Τρί Φεβ 21, 2012 2:37 am
Real Name: Λουμίδης
Gender: Male
Facebook ID: 0

Re: Nέος Νόμος Σπουδών, Ισχύει ή Όχι?

Δημοσίευση από papagalakos II »

Απ' όσο θυμάμαι οι διαγραφές φοιτητών ήταν στον τελευταίο νόμο πλαίσιο που ψηφίστηκε γιατί κάποιοι συμφοιτητές σας [που μάλλον στις εκλογές ψήφισαν Χρυσή Αυγή] στις Γ.Σ. ψήφισαν ανοιχτή σχολή.

Συγχαρείτε τους. Εντάξει; Ωραία.
Τώρα, οι διαγραφές φοιτητών ως νόμος ισχύει. Υπάρχουν όμως νόμοι [και έχει γίνει πολλές φορές] που μένουν στα χαρτιά, δεν εφαρμόζονται και τελικά επειδή καταργούνται στη πράξη κάποια στιγμή [σύντομα συνήθως] τους καταργεί και επίσημα κάποια κυβέρνηση.

Επιπλέον το ΕΜΠ είναι το τελευταίο μέρος όπου [εκτιμώ] ότι θα εφαρμοστούν οι διαγραφές.
Αλλά. Το να μείνει ο νόμος περί διαγραφών στα χαρτιά δεν είναι δουλειά κάποιων "γραφικών" που αφού μας εξυπηρετήσουν μετά θα τους βρίζουμε.
Εξαρτάται και περνάει απ' το χέρι όλων να μείνει ο νόμος στα χαρτιά.

Για όσους πάλι συμφωνούν με το νόμο και θέλουν τη διαγραφή των συμφοιτητών τους... Ε, καμαρώστε τους.
Άβαταρ μέλους
Ελλην
Banned
Δημοσιεύσεις: 143
Εγγραφή: Παρ Σεπ 14, 2012 5:14 pm
Real Name: Κωστας
Gender: Male
Facebook ID: 0

Re: Nέος Νόμος Σπουδών, Ισχύει ή Όχι?

Δημοσίευση από Ελλην »

papagalakos II έγραψε:Απ' όσο θυμάμαι οι διαγραφές φοιτητών ήταν στον τελευταίο νόμο πλαίσιο που ψηφίστηκε γιατί κάποιοι συμφοιτητές σας [που μάλλον στις εκλογές ψήφισαν Χρυσή Αυγή] στις Γ.Σ. ψήφισαν ανοιχτή σχολή.
Τώρα πάλι αυτό το μάλλον από που προκύπτει?Γιατί αν είναι να κάνουμε αόριστα συμπεράσματα προκειμένου να δημιουργούμε κλίμα να το μάθουμε και όλοι οι υπόλοιποι και να πράξουμε αναλόγως.
Α και από ότι ξέρω ανοιχτές σχολές στα πλαίσια τους είχαν οι ΔΑΠ-ΠΑΣΠ και στο τέλος ακόμα και η ΠΚΣ προκειμένου να μαζέψει ψήφους (ψευτο)αγανακτισμένων απολιτίκ φοιτητών.Τώρα πως συνδέεται η Χρυσή Αυγή με το κίνημα ανοιχτών σχολών ο Θεός και η ψυχή σου.
Πατρίδα Τιμή Χρυσή Αυγή
palasso
Δημοσιεύσεις: 431
Εγγραφή: Κυρ Ιούλ 04, 2010 3:55 pm
Real Name: Vassilis
Gender: Male
Facebook ID: 0

Re: Nέος Νόμος Σπουδών, Ισχύει ή Όχι?

Δημοσίευση από palasso »

Όποιος θέλει μπορεί να διαβάσει τον νόμο για τα ΑΕΙ κατ' ευθείαν από το Εθνικό Τυπογραφείο αντί να ακούει τις φήμες που πλανώνται εδώ κι εκεί. Συγκεκριμένα υπάρχει ο Ν. 4009/2011 και ο Ν. 4076/2012 που κάνει κάποιες τροποποιήσεις στον προηγούμενο.

Με βάση τον ισχύοντα νόμο
Ν. 4009/2011 έγραψε: Άρθρο 33
Χρονική διάρθρωση σπουδών - Εξετάσεις

1. Το ακαδημαϊκό έτος αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 31η Αυγούστου του επόμενου έτους. Το διδακτικό έργο κάθε ακαδημαϊκού έτους διαρθρώνεται σε δύο εξάμηνα.

2. Ο φοιτητής εγγράφεται στη σχολή στην αρχή κάθε εξαμήνου σε ημερομηνίες που ορίζονται από την κοσμητεία και δηλώνει τα μαθήματα που επιλέγει. Αν δεν εγγραφεί για δύο συνεχόμενα εξάμηνα, διαγράφεται αυτοδικαίως από τη σχολή. Για τη διαγραφή εκδίδεται διαπιστωτική πράξη του κοσμήτορα

3. Οι φοιτητές που αποδεδειγμένα εργάζονται τουλάχιστον 20 ώρες την εβδομάδα δύνανται να εγγράφονται ως φοιτητές μερικής φοίτησης, ύστερα από αίτησή τους που εγκρίνεται από την κοσμητεία της σχολής. Ο Οργανισμός ορίζει τις ειδικότερες προϋποθέσεις και τη διαδικασία για την εφαρμογή του προηγούμενου εδαφίου, καθώς και τις ειδικότερες προϋποθέσεις και τη διαδικασία διευκόλυνσης της φοίτησης των φοιτητών με αναπηρία.

4. Οι φοιτητές μπορούν, ύστερα από αίτησή τους προς την κοσμητεία της σχολής τους, να διακόψουν τη φοίτησή τους. Με τον Οργανισμό του ιδρύματος καθορίζεται η διαδικασία διαπίστωσης της διακοπής της φοίτησης, τα δικαιολογητικά που συνοδεύουν την αίτηση και ο μέγιστος χρόνος της διακοπής, καθώς και η δυνατότητα της κατ’ εξαίρεση υπέρβασης του χρόνου αυτού. Η φοιτητική ιδιότητα διακόπτεται προσωρινά κατά το χρόνο διακοπής της φοίτησης, εκτός αν η διακοπή οφείλεται σε αποδεδειγμένους λόγους υγείας ή σε λόγους ανωτέρας βίας

11. α) Μετά το πέρας της περιόδου κανονικής φοίτησης, που ισούται με τον ελάχιστο αριθμό των αναγκαίων για την απονομή του τίτλου σπουδών εξαμήνων, σύμφωνα με το ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών της σχολής, προσαυξημένο κατά τέσσερα εξάμηνα, οι φοιτητές μπορούν να εγγραφούν στα εξάμηνα, μόνον εφόσον πληρούν τους όρους συνέχισης της φοίτησης που καθορίζονται στον Οργανισμό κάθε ιδρύματος.

β) Για τους φοιτητές μερικής φοίτησης, η περίπτωση α ́ έχει εφαρμογή μετά το πέρας περιόδου που ισούται με το διπλάσιο χρόνο του ελάχιστου αριθμού των αναγκαίων για την απονομή του τίτλου σπουδών εξαμήνων, σύμφωνα με το ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών της σχολής.

Άρθρο 80
Λοιπές μεταβατικές διατάξεις

9. α) Όσοι φοιτητές συμπληρώνουν στο τέλος του ακαδημαϊκού έτους 2011-2012 φοίτηση διάρκειας ίσης ή μεγαλύτερης του διπλάσιου αριθμού εξαμήνων από όσα απαιτούνται για τη λήψη του πτυχίου σύμφωνα με το ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών προσαυξανόμενης κατά δύο εξάμηνα, θεωρείται ότι έχουν απωλέσει αυτοδικαίως τη φοιτητική ιδιότητα από τη λήξη του ακαδημαϊκού έτους 2013-2014, εκτός αν ορίζεται διαφορετικά στον Οργανισμό του ιδρύματος.

β) Με την επιφύλαξη της προηγούμενης παραγράφου, όσοι φοιτητές έχουν συμπληρώσει στο τέλος του ακαδημαϊκού έτους 2011-2012 φοίτηση διάρκειας ίσης ή μεγαλύτερης του αριθμού εξαμήνων που απαιτούνται για τη λήψη του πτυχίου σύμφωνα με το ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών προσαυξανόμενης κατά τέσσερα εξάμηνα, θεωρείται ότι έχουν απωλέσει αυτοδικαίως τη φοιτητική ιδιότητα από τη λήξη του ακαδημαϊκού έτους 2014-2015, εκτός αν ορίζεται διαφορετικά στον Οργανισμό του ιδρύματος.

γ) Όσοι φοιτητές έχουν συμπληρώσει στο τέλος του ακαδημαϊκού έτους 2011-2012 φοίτηση διάρκειας μικρότερης από αυτήν της προηγούμενης παραγράφου, θεωρείται ότι έχουν απωλέσει αυτοδικαίως τη φοιτητική ιδιότητα όταν συμπληρώσουν φοίτηση διάρκειας ίσης με το διπλάσιο αριθμό εξαμήνων από όσα απαιτούνται για τη λήψη του πτυχίου σύμφωνα με το ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών, εκτός αν ορίζεται διαφορετικά στον Οργανισμό του ιδρύματος.

δ) Οι φοιτητές έχουν το δικαίωμα να διακόψουν, με έγγραφη αίτησή τους στη γραμματεία της οικείας σχολής, τις σπουδές τους για όσα εξάμηνα, συνεχόμενα ή μη, επιθυμούν, και πάντως όχι περισσότερα από τον ελάχιστο αριθμό εξαμήνων που απαιτούνται για τη λήψη πτυχίου σύμφωνα με το ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών. Τα εξάμηνα αυτά δεν προσμετρώνται στην παραπάνω ανώτατη διάρκεια φοίτησης. Οι φοιτητές που διακόπτουν κατά τα ανωτέρω τις σπουδές τους, δεν έχουν τη φοιτητική ιδιότητα καθ’ όλο το χρονικό διάστημα της διακοπής των σπουδών τους. Μετά τη λήξη της διακοπής των σπουδών
οι φοιτητές επανέρχονται στη σχολή.

ε) Για την απώλεια της φοιτητικής ιδιότητας εκδίδεται σχετική διαπιστωτική πράξη από τον κοσμήτορα της οικείας σχολής, με την οποία βεβαιώνονται και τα μαθήματα στα οποία ο φοιτητής έχει εξεταστεί επιτυχώς.
Ο Ν. 4076/2012 δεν τροποποιεί κάτι από αυτά οπότε συνοπτικά....

Όσοι γράφονται από το 2012 και μετά ισχύει το ν+2 (ή 2ν αν είναι μερικής φοίτησης) και ότι επιπλέον θα λέει ο εσωτερικός κανονισμός του ιδρύματος.

Όσοι γράφτηκαν νωρίτερα ισχύουν οι μεταβατικές διατάξεις που λένε:
Όσοι γράφτηκαν από το 2005 έως και το 2011 έχουν 2ν
Όσοι γράφτηκαν από το 2003 έως και το 2005 έχουν έως το 2015
Όσοι γράφτηκαν από το 2002 ή νωρίτερα έχουν έως το 2014
Όλα αυτά αν αν ο εσωτερικός κανονισμός δεν ορίζει διαφορετικά (που μέχρι στιγμής δεν ορίζει)

Όλα αυτά δεν περιλαμβάνουν τα εξάμηνα που δήλωσε ο φοιτητής πως θα διακόψει την φοίτηση του
Off Topic
Προσοχή μην ξεχάσετε να εγγραφείτε σε 2 συνεχόμενα εξάμηνα αλλιώς διαγράφεστε!
:whatever:
Άβαταρ μέλους
NickNafplio
Δημοσιεύσεις: 705
Εγγραφή: Τρί Ιούλ 01, 2008 5:50 pm
Real Name: Νικος (mod(p^n)) ...
Gender: Male
Facebook ID: 0
Τοποθεσία: Oxford, United Kingdom

Re: Nέος Νόμος Σπουδών, Ισχύει ή Όχι?

Δημοσίευση από NickNafplio »

papagalakos II έγραψε:Απ' όσο θυμάμαι οι διαγραφές φοιτητών ήταν στον τελευταίο νόμο πλαίσιο που ψηφίστηκε γιατί κάποιοι συμφοιτητές σας [που μάλλον στις εκλογές ψήφισαν Χρυσή Αυγή] στις Γ.Σ. ψήφισαν ανοιχτή σχολή.
Από όσους ξέρω που κατέβαζαν πλαίσια για ανοιχτή σχολή σε διάφορες σχολές (με εμένα μέσα), μόνο ένας ψήφισε Χ.Α, οι υπόλοιποι που ξέρω κατά 90% καταδικάζουν αυτή τη στροφή προς το ναζισμό.

Επίσης, η δικιά μας η σχολή άνοιξε με Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών!!! :lol: :lol: :lol:
papagalakos II έγραψε: Επιπλέον το ΕΜΠ είναι το τελευταίο μέρος όπου [εκτιμώ] ότι θα εφαρμοστούν οι διαγραφές.
Αλλά. Το να μείνει ο νόμος περί διαγραφών στα χαρτιά δεν είναι δουλειά κάποιων "γραφικών" που αφού μας εξυπηρετήσουν μετά θα τους βρίζουμε.
Εξαρτάται και περνάει απ' το χέρι όλων να μείνει ο νόμος στα χαρτιά.
Προσωπική εκτίμηση είναι πως αυτή τη φορά δεν ισχύει και τόσο αυτό, γιατί ή εφαρμογή του ήταν στο προεκλογικό πρόγραμμα των δύο από τα 3 κόμματα που κυβερνάνε (ίσως και της Δημάρ, δεν το ξέρω αυτό), οπότε υπάρχει πλήρης δημοκρατική νομιμοποίηση στην εφαρμογή του. Οπότε τώρα και αν είναι ανούσιο να προχωρήσετε σε ενέργειες που μπορεί να καταστρέψουν το εξάμηνο.
Ο νεοφιλελές της διπλανής πόρτας
Άβαταρ μέλους
d d doora!!
Δημοσιεύσεις: 287
Εγγραφή: Τρί Φεβ 01, 2011 12:40 am
Real Name: Domovoi
Gender: Male
Facebook ID: 0

Re: Nέος Νόμος Σπουδών, Ισχύει ή Όχι?

Δημοσίευση από d d doora!! »

Palasso μόνο αυτό το κομμάτι έβαλες???

Όπου κι εδώ:Διαγραφές στα ν+2 εκτός: "Οι φοιτητές που αποδεδειγμένα εργάζονται..."
...Ποιος θα σου δώσει ένσημα ρε?????
Κι επίσης το κομμάτι που έβαλες δεν λέει για την μέριμνα, για τα δίδακτρα, για τους ρυθμούς σπουδών και το πτυχίο, για το άσυλο, καθώς και για τον φοιτητικό συνδικαλισμό. Δε λέει πως αυτά θα περάσουν με τα συμβούλια διοίκησης. Δεν λέει τι είναι τα συμβούλια διοίκησης και πως με τον 4076 σκέφτονται να τα περάσουν (μια και προηγουμένως απέτυχε σύσσωμη η προσπάθεια εκλογής τους)????
NickNafplio έγραψε: Επίσης, η δικιά μας η σχολή άνοιξε με Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών!!! :lol: :lol: :lol:
Να τα χαίρεται ο Ροντάκος αυτά......


Τώρα όσων αφορά την ερώτηση του τόπικ, η απάντηση είναι πως στα χέρια μας είναι να μην ισχύσει και στην απραξία μας το αντίθετο. Στα χέρια μας είναι αν θα προστατέψουμε τα δικαιώματά μας και θα αντισταθούμε στους όρους που μας προσφέρουν : Σκύψε το κεφάλι-μη μιλάς-διάβασε-πλήρωνε-διαγράψου-μείνε άνεργος...
"Θα αργήσουν πολύ οι καπιταλιστές να μας πουλήσουν το σκοινί που θα τους κρεμάσουμε??..γιατί ως τώρα μας πηδάν με το δονητή που τους φτιάξαμε.."

Αντιφασισμός: πόλεμος ενάντια στο φόβο
palasso
Δημοσιεύσεις: 431
Εγγραφή: Κυρ Ιούλ 04, 2010 3:55 pm
Real Name: Vassilis
Gender: Male
Facebook ID: 0

Re: Nέος Νόμος Σπουδών, Ισχύει ή Όχι?

Δημοσίευση από palasso »

d d doora!! έγραψε:palasso μόνο αυτό το κομμάτι έβαλες???
Sorry ρε φίλε που δεν έκανα copy&paste όλο τον νόμο 100 σελίδες... Αλλά βλέπεις το topic είναι στα Ακαδημαϊκά και τα ερωτήματα που θέσανε ο δημιουργός του topic αλλά και η gian93 που το ξαναζωντάνεψε αφορούν τα έτη σπουδών και ως εκ τούτου η απάντηση μου αφορούσε αυτό το θέμα και μόνο προς διευκόλυνση τους.
Στα υπόλοιπα που λες μπορεί και να σου απαντούσα αλλά είσαι off-topic...
Άβαταρ μέλους
NickNafplio
Δημοσιεύσεις: 705
Εγγραφή: Τρί Ιούλ 01, 2008 5:50 pm
Real Name: Νικος (mod(p^n)) ...
Gender: Male
Facebook ID: 0
Τοποθεσία: Oxford, United Kingdom

Re: Nέος Νόμος Σπουδών, Ισχύει ή Όχι?

Δημοσίευση από NickNafplio »

Επειδή είσαι off-topic δ-δ-δούρα όπως ειπώθηκε και πιο πάνω, θα σου απαντήσω κι εγώ λίγο off-topic:
Off Topic
[quote="d d doora!!"]
Όπου κι εδώ:Διαγραφές στα ν+2 εκτός: "Οι φοιτητές που αποδεδειγμένα εργάζονται..."
...Ποιος θα σου δώσει ένσημα ρε?????
[/quote]

Η μαύρη εργασία είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να λυθεί. Από εκεί και πέρα ανάλογα με τις συνθήκες ζωής στην Ελλάδα, μπορεί το ίδρυμα μέσω του κανονισμού να μην επιτρέψει καμία αλλαγή στο υπάρχον καθεστώς για όσους είναι στο 7ο+ έτος. Επιπλέον, για όσους έχουν καλές επιδώσεις στις σπουδές τους, σε όλα τα σοβαρά κράτη προβλέπεται οικονομική ενίσχυση, οπότε και δε χρειάζεται οι φοιτητές αυτοί να δουλεύουν καθόλου, αλλά αυτό προϋποθέτει σύνδεση των πανεπιστημίων με την αγορά, πράγμα που επίσης κάνει αυτός ο νόμος και εσάς δε σας αρέσει.

[quote="d d doora!!"]για τα δίδακτρα[/quote]

Δεν προβλέπονται πουθενά στα προπτυχιακά, μόνο στα μεταπτυχιακά όπου και πάλι εξαρτάται από τον κανονισμό του ιδρύματος.

[quote="d d doora!!"]για το άσυλο[/quote]

Ποιο άσυλο; Άσυλο ελευθερίας των ιδεών σαφώς υπάρχει και θα υπάρχει πάντα. Αν εννοείς τη ρύθμιση με την οποία μπορεί το κράτος να επεμβαίνει από μόνο του όταν διαπράττονται παρανομίες, πολύ λογικό μου φαίνεται. Όπως πολύ σωστά το κράτος ελέγχει πλέον και τα οικονομικά του ιδρύματος, συνυπολογίζοντας και το βαθμό που παίρνει το ίδρυμα από την εξωτερική αξιολόγηση. Οι κανόνες επιβάλλονται από αυτόν που πληρώνει, όχι από αυτόν που ξοδεύει, και εδώ αυτός που πληρώνει είναι το Ελληνικό κράτος.


[quote="d d doora!!"]καθώς και για τον φοιτητικό συνδικαλισμό.[/quote]

Ευλογημένη η ώρα που θα απαλλαγούμε και από αυτό. Μπουχτίσαμε σε αυτή τη χώρα με τους κομματάρχες - πρασινοφρουρούς - εργατο/φοιτητοπατέρες που βρίσκονται πάντα και παντού, και είναι και βασικό αίτιο της οικονομικής κατάστασης της χώρας σήμερα.
papagalakos II
Δημοσιεύσεις: 567
Εγγραφή: Τρί Φεβ 21, 2012 2:37 am
Real Name: Λουμίδης
Gender: Male
Facebook ID: 0

Re: Nέος Νόμος Σπουδών, Ισχύει ή Όχι?

Δημοσίευση από papagalakos II »

Υπάρχει ένας πολύ συγκεκριμένος νόμος, που ναι είναι 100 σελίδες και δεν μπορείς να τον παρουσιάζεις σε αποσπάσματα, και του οποίου καμία πτυχή δεν είναι προς το συμφέρον του φοιτητή.

Κάποιοι είτε επειδή συμφωνούν με το νόμο είτε επειδή δεν προτίθενται να κάνουν το παραμικρό για να μην εφαρμοστεί θα πούνε πολλά πράγματα.

Το τι βρισκόταν και τι δεν βρισκόταν στα προεκλογικά προγράμματα των κυβερνώντων κομμάτων δεν έχει καμία απολύτως σημασία, όπως απέδειξαν τα ίδια τα κυβερνώντα κόμματα.

Όσο για το ιδεολογικό υπόβαθρο των "άχρωμων", "άοσμων" και "ανεξάρτητων" αγανακτισμένων ανοιχτοσχολάκιδων [που θέλουν να το παίζουν όλα τα παραπάνω] αυτό δεν καταφέρνει να κρυφτεί σε όλες τις παράλληλες συζητήσεις που γίνονται.

Υ.Γ.
Νομίζω πάντως οι τελευταίες γραμμές τις προηγούμενης τοποθέτησης περιγράφουν αυτό ακριβώς που λέω για το ιδεολογικό υπόβαθρο.

Θέλει η εταίρα να κρυφτεί και η χαρά δε την αφήνει...
Άβαταρ μέλους
Tsakalos
Δημοσιεύσεις: 518
Εγγραφή: Δευ Νοέμ 06, 2006 1:43 am
Real Name: Κώστας
Gender: Male
Facebook ID: 0
Τοποθεσία: Άλφα του Κενταύρου
Επικοινωνία:

Re: Nέος Νόμος Σπουδών, Ισχύει ή Όχι?

Δημοσίευση από Tsakalos »

Παπαγαλε δεν εχει φορουμ το ΚΚΕ και ερχεσαι εδω να βγαζεις το αχτι σου?
Σε καταλαβαινω παντως γιατι με ενα γρηγορο ψαξιμο στο google βλεπω οτι η κατασταση στην Ελλαδα ειναι απελπιστικη!
Κοιτα σε ποιο site ηταν το πρωτο αποτελεσμα που μου εβγαλε! Θα εκπλαγεις!
https://www.google.gr/search?q=forum+%C ... =firefox-a
Για να κανεις και λιγο προπονηση τα αγγλικα σου ομως εχω να σου προτεινω τα εξης:
http://www.politicsforum.org/forum/viewforum.php?f=12
http://www.revleft.com/vb/
http://www.network54.com/Forum/193761/
Δυστυχως κατι στα Ελληνικα δε βρηκα! Σε εφτιαξα ομως δικιε μου ετσι? Θα εχεις να ασχολεισαι για χρονια τωρα :mrgreen:
Τελευταία προτεραιότητα η σχολή μου!
και να θυμομόστε τον κύριο Dio...
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ακαδημαϊκά”