Αίτηση (;) πτυχίου

Συζητήσεις για όσα θα πρέπει να ξέρει ένας σωστός φοιτητής!

Συντονιστές: Ryu, antony07

Απάντηση
mtsarduckas
Δημοσιεύσεις: 119
Εγγραφή: Σάβ Μαρ 08, 2008 9:45 am
Real Name: Μιχάλης
Gender: Male
Facebook ID: 743552839

Αίτηση (;) πτυχίου

Δημοσίευση από mtsarduckas »

Παίδες (και ειδικά όσοι ετοιμάζονται να αποφοιτήσουν) μήπως ξέρετε ποια ακριβώς είναι η διαδικασία που πρέπει να κάνεις για να πάρεις πτυχίο (έχω τελειώσει με μαθήματα, διπλωματική κλπ); Χρειάζεται να συμπληρώσεις πχ. κάποια αίτηση στη γραμματεία; Ρωτάω εδώ γιατί είμαι στο εξωτερικό για σπουδές και βέβαια η αγαπημένη μας γραμματεία μάλλον έχει τα mail μόνο για μόστρα... Ευχαριστώ!

Μιχάλης
Draco Dormiens Nunquam Tittilandus
Άβαταρ μέλους
kostas213
Forum Administrator
Forum Administrator
Δημοσιεύσεις: 1531
Εγγραφή: Τρί Νοέμ 28, 2006 8:03 pm
Real Name: Κωνσταντίνος
Gender: Male
Τοποθεσία: Zürich

Re: Αίτηση (;) πτυχίου

Δημοσίευση από kostas213 »

Ακριβώς. Κάνεις μια τυπική αίτηση όπου ζητάς τα αντίτυπα που χρειάζεσαι. Όμως πρέπει πρώτα να πληρώσεις κάποια παράβολα (πας πρώτα στην οικονομική υπηρεσία, δίπλα στην πρυτανεία). Δε θυμάμαι το ποσό αλλά είναι μικρό. Αν θυμάμαι καλά, για ένα αντίγραφο πτυχίου και μια αναλυτική βαθμολογία δεν πληρώνεις τίποτα, από εκεί και πέρα χρεώνουν ανά αντίτυπο. Πάρε καλύτερα πάνω από ένα για να μην ξανακάνεις τη διαδικασία. Επίσης στην αίτηση μπορείς να δηλώσεις αν θες να πάρεις και πιατοποιητικαυ πληροφορικής, παιδαγωγικών κλπ, αν και προσωπικά τα θεωρώ ανούσια, γιατί απλά αναγράφουν το τι μαθήματα από το κάθε είδος έχεις περάσει.

Τέλος αν χρειάζεσαι σειρά αποφοίτησης, αυτό μπορείς να το ζητήσεις μετά τον Σεπτέμβριο (μετράνε τους απόφοιτους κάθε χρόνου). Και φυσικά το πτυχίο (το πρωτότυπο) το παίρνεις τον Μάιο του 2014 (εκτός και αν κάνω λάθος εδώ, ρώτησε το καλύτερα).
There's no place like ::1
Άβαταρ μέλους
Hengeo
Δημοσιεύσεις: 1478
Εγγραφή: Τρί Φεβ 20, 2007 1:57 pm
Real Name: Γιώργος
Gender: Male
Facebook ID: 0
Τοποθεσία: Η πιο γλυκιά πατρίδα είναι η καρδιά..

Re: Αίτηση (;) πτυχίου

Δημοσίευση από Hengeo »

mtsarduckas έγραψε:Παίδες (και ειδικά όσοι ετοιμάζονται να αποφοιτήσουν) μήπως ξέρετε ποια ακριβώς είναι η διαδικασία που πρέπει να κάνεις για να πάρεις πτυχίο (έχω τελειώσει με μαθήματα, διπλωματική κλπ); Χρειάζεται να συμπληρώσεις πχ. κάποια αίτηση στη γραμματεία; Ρωτάω εδώ γιατί είμαι στο εξωτερικό για σπουδές και βέβαια η αγαπημένη μας γραμματεία μάλλον έχει τα mail μόνο για μόστρα... Ευχαριστώ!

Μιχάλης
Άπαξ και δεν έχεις καμία εκκρεμότητα με μαθήματα, διπλωματική και βιβλιοθήκη, αν δεν κάνω λάθος σου δίνουν ένα πιστοποιητικό ότι έχεις ολοκληρώσει τις σπουδές, μέχρι να βγει το κανονικό πτυχίο.
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ακαδημαϊκά”