Secrets of Mental Maths - Arthur Benjamin

Σε μια πολιτισμικά ανεπτυγμένη κοινωνία, όσο κλειστή κι αν είναι αυτή πάντα θα υπάρχουν χαραμάδες για την φωτεινή πορεία προς τη γνώση.
Μ' άλλα λόγια, εδώ γράφετε για μουσεία, πολιτισμικές εκδηλώσεις και λοιπά "ψαγμένα στέκια".

Συντονιστής: antony07

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
protost
Δημοσιεύσεις: 14
Εγγραφή: Τετ Μάιος 26, 2010 6:54 pm
Real Name: Νικόλας
Gender: Male
Facebook ID: 1089

Secrets of Mental Maths - Arthur Benjamin

Δημοσίευση από protost »

Διάλεξη, σε συνεργασία με το British Council, του μαθηματικού και μάγου Arthur Benjamin, με τίτλο

Secrets of Mental Maths

Πού: The Hub Events (Αλκμήνης 5, Κ. Πετράλωνα, μετρό Κεραμεικός)
Πότε: Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Το Τhe Hub Events και ο Νικόλας Πρωτονοτάριος συνεχίζουν για δεύτερη χρονιά τη σειρά επιστημονικών διαλέξεων με τίτλο Hub Science, με στόχο να παρουσιάσουν με συναρπαστικό τρόπο τις φυσικές και κοινωνικές επιστήμες και να παρασύρουν το ευρύ κοινό στο μαγικό αλλά ενδεχομένως παρεξηγημένο τους κόσμο.

Την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013, στις 20:00 σας προσκαλούμε στη συνάντηση του Hub Science στο πλαίσιο του οποίου θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το British Council η διάλεξη του μαθηματικού, καθηγητή και μάγου Arthur Benjamin με θέμα Secrets of Mental Maths.

Secrets of Mental Maths

Τα τελευταία 30 χρόνια, ο Arthur Benjamin συνδυάζει επί σκηνής τα δύο του μεγάλα πάθη, τα μαθηματικά και τη μαγεία. Χιλιάδες άνθρωποι από όλο τον κόσμο έχουν παρακολουθήσει τις μαθημαγικές παραστάσεις του.

Ο Δρ. Arthur Benjamin -καθηγητής μαθηματικών στο Harvey Mudd College της Καλιφόρνια και επαγγελματίας μάγος- αυτή την περίοδο διδάσκει μαθηματικά ως επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Στη διασκεδαστική του παρουσίαση, ο Δρ. Benjamin θα μας δείξει πώς να προσθέτουμε και να πολλαπλασιάζουμε αριθμούς με το μυαλό, πολύ γρηγορότερα απ’ ό,τι με κομπιουτεράκι, πώς να βρίσκουμε τι μέρα πέφτει οποιαδήποτε ημερομηνία και άλλα εκπληκτικά νοητικά κατορθώματα. Έχει γράψει τα βιβλία Secrets of Mental Math, The Joy of Mathematics και Discrete Mathematics και έχει επιμεληθεί εκπαιδευτικά DVD με θέμα τα μαθηματικά. Επίσης, έχει λάβει εθνικά βραβεία για την έρευνα και τη διδασκαλία (εθνικό βραβείο διδασκαλίας της Αμερικανικής Μαθηματικής Εταιρείας) αλλά και τα βιβλία του. Έχει καταχωρηθεί στη λίστα του Princeton Review με τους 300 κορυφαίους πανεπιστημιακούς καθηγητές των ΗΠΑ.

O καθηγητής Benjamin έχει εμφανισθεί πολλές φορές στην τηλεόραση, συγκεκριμένα στο ντοκιμαντέρ του BBC What Makes A Genius? (με τον μαθηματικό Marcus Du Sautoy), στο The Today Show του NBC, στο CNN και το ραδιόφωνο. Έχει δώσει πάμπολλες συνεντεύξεις στον Τύπο (New York Times, Los Angeles Times, USA Today, Scientific American, Discover, Omni, Esquire, People Magazine και Reader's Digest). Στο ειδικό τεύχος του περιοδικού Reader’s Digest με τίτλο «Οι καλύτεροι της Αμερικής» χαρακτηρίστηκε ως «ο καλύτερος μάγος των μαθηματικών». Ο καθηγητής Benjamin, εφαρμόζοντας τη μαθηματική και υπολογιστική του δεινότητα, κέρδισε το 1997 τον Αμερικανικό διαγωνισμό ταβλιού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το βίντεο της ομιλίας του στο παγκόσμιο συνέδριο TED 2005 είναι ένα από τα πέντε δημοφιλέστερα βίντεο στο ted.com, με πάνω από 5 εκατομμύρια views.


Είσοδος ελεύθερη

Η ομιλία θα γίνει στα Αγγλικά.


Πού//
The Hub Events (Αλκμήνης 5, Κ. Πετράλωνα, μετρό Κεραμεικός)

Πότε//
Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013, ώρα 20:00

Χορηγός//
Digestive BAR ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Πληροφορίες//τηλ: 210-3411009
e-mail: info@thehubevents.gr
http://www.thehubevents.gr
http://www.britishcouncil.org/greece-sc ... njamin.htm
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πολιτισμός”