Τα Νέα: Πωλείται ο 902, απολύονται οι εργαζόμενοι

"Η πολιτική αφορά το παρόν, ενώ μια μαθηματική εξίσωση την αιωνιότητα. "
Albert Einstein

Συντονιστές: antony07, Chris

rontrigez
Δημοσιεύσεις: 681
Εγγραφή: Τρί Νοέμ 21, 2006 3:32 pm

Re: Τα Νέα: Πωλείται ο 902, απολύονται οι εργαζόμενοι

Δημοσίευση από rontrigez »

Μια ανακοίνωση σχετική με το ποτέ αρθρογραφούν τα νέα και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις

http://902.gr/eidisi/apopseis-sholia/24 ... xeytelismo
Manthos
Δημοσιεύσεις: 236
Εγγραφή: Τετ Οκτ 19, 2011 7:08 pm
Real Name: Manthos
Gender: Male
Facebook ID: 0

Re: Τα Νέα: Πωλείται ο 902, απολύονται οι εργαζόμενοι

Δημοσίευση από Manthos »

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_art ... 013_529233

Θα έπρεπε να προβληματίσει κάποιους το πόσο συμφωνούν με τη δεξιά όταν η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από τις κομματικές επιχειρήσεις του ΚΚΕ.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, αν τα χρήματα από τη πώληση αξιοποιηθούν για τις αποζημιώσεις αλλά και για την αποπληρωμή των χρωστούμενων προς εκείνους που θα απολυθούν από τα δύο μέσα, κάτι που μένει να φανεί, τότε η πώληση θα έπρεπε να λογίζεται ως "το μη χείρον βέλτιστον", είδικά από εκείνους που θέλουν να παριστάνουν ότι τους απασχολεί η τύχη των εργαζομένων.
Άβαταρ μέλους
Malefino
Δημοσιεύσεις: 453
Εγγραφή: Τετ Ιαν 28, 2009 6:50 pm
Real Name: Thomas
Gender: Male
Facebook ID: 2147483647

Re: Τα Νέα: Πωλείται ο 902, απολύονται οι εργαζόμενοι

Δημοσίευση από Malefino »

Κοίτα εγώ ένας απλός προλετάριος απ'το Μπουρνάζι είμαι δεν μπορώ να καταλάβω καλά τον Μαρξ, αλλα έτσι όωπς τα διάβαζα ρε μαν είχα καταλάβει ότι όταν κάποιος έχει επιχείρηση στη οποία απασχολεί εργαζόμενους λέγεται εργοδότης και εκμεταλλεύεται την εργασία αυτών των οποίων εργάζονται, έτσι δεν είναι ρε μπρο; Βέβαια έτσι όπως το κατάλαβα εγώ με το απλό και πρακτικό μυαλό μου ως ΣΕΜΦίτης άνεργος κι αλήτης, ότι δεν παίζει ρόλο η διάθεση και οι σκοποί του κάθε εργοδότη αλλά ο ίδιος ο ρόλος του στην κοινωνία. Αλλιώς ρε μαν αν υπάρχουν καλά αφεντικά , υπάρχει και καλός καπιταλισμός. Καλά δεν τα λέω;

Ναουμ.
Αν αγαπάς θα φας πακέτο
κι αν μ'αγαπάς θα φας μπουκέτο.

VoxPopuli: producer, beatmaker and dj
https://soundcloud.com/voxpopuli2
https://voxpopuli2.bandcamp.com

Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε: ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!
https://rocinante.gr
rontrigez
Δημοσιεύσεις: 681
Εγγραφή: Τρί Νοέμ 21, 2006 3:32 pm

Re: Τα Νέα: Πωλείται ο 902, απολύονται οι εργαζόμενοι

Δημοσίευση από rontrigez »

Ε χμ οχι

Στον 902 η πλειοψηφία των τεχνικών και των δημοσιογράφων είναι κομματικά μέλη με χρέωση την δουλειά εκεί. Βεβαίως υπήρχε αντιμισθία αλλά εφόσον ο σκοπός του 902 δεν ήταν η επίτευξη υπεραξίας από την δουλειά των ανθρώπων μοιραία δεν την κατατάσσει στις καπιταλιστικές επιχειρήσεις.

Γκε γκε;

Το καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο να κατανόηση κάποιος την διαφορά περιεχομένου μορφής άλλα δεν είναι και ακατόρθωτο. Απαιτεί δουλειά αλλά όχι και ιδιοφυή εγκέφαλο.
rontrigez
Δημοσιεύσεις: 681
Εγγραφή: Τρί Νοέμ 21, 2006 3:32 pm

Re: Τα Νέα: Πωλείται ο 902, απολύονται οι εργαζόμενοι

Δημοσίευση από rontrigez »

Και για να τελειώνουμε. Ο 902 φτιάχτηκε για να προβάλλει τα πράγματα με βάση τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, να προβάλλει τις θέσεις και την δράση του κόμματος της, του ΚΚΕ. Δεν φτιάχτηκε για να βγάλει το ΚΚΕ λεφτά. Αιμοδότης της ήταν το ΚΚΕ μέσω της κρατικής επιχορήγησης, της εισφοράς μελών, οπαδών και φίλων. Όταν λοιπόν τα έσοδα συρρικνώθηκαν δραματικά, λόγω πολιτικής συρρίκνωσης του ΚΚΕ αλλά και μείωσης του λαϊκού εισοδήματος, αντικειμενικά, δεν μπορείς να είσαι τύπος στις υποχρεώσεις σου προς εργαζόμενους και ασφαλιστικά ταμεία. Συνεπώς το κλείσιμο ήταν αναπόφευκτο. Εδώ να σημειώσω ότι αν η τηλεόραση είχε χαμηλή επιρροή παρολαυτα ο ρόλος της φάνηκε στην περίπτωση της ερτ. Και εκεί που πονάει πολύ και δείχνει και το βάθος του προβλήματος είναι το ραδιόφωνο, μέσο πολύ χρήσιμο σε δύσκολες στιγμές. Τέλος για όσους κοπτονται για τους εργαζόμενους, αυτοί γνωρίζουν πλήρως τα οικονομικά του κόμματος γι αυτό και κρατούν αυτή την στάση.

Αν κάποιος άλλος έχει άλλη λύση να την πει ειδάλλως, θεωρίες και πολύ μπλα μόνο και μόνο για να πουν ότι και το ΚΚΕ είναι σκατά όπως και οι υπόλοιποι και η μόνη λύση είναι σύριζα και καλοί υγιείς επιχειρηματίες. Με πορδες δεν βάφεις αυγά

Ο καθένας λοιπόν στο μετερίζι του. Είτε με την αστική τάξη είτε με την εργατική και τους συμμάχους της. Οι συριζαιοι, και όλος ο εσμός που περιστέφεται γύρω του του, έχουν προ καιρού διαλέξει. Μένει να γίνει καθαρό από πλατιά λαϊκά στρώματα που ελπίζουν σε αυτόν.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πολιτική”