Σόρι για το offtopic, αλλά θα εκραγώ αν δεν απαντήσω σε κάτι απ' όλα όσα έχω διαβάσει..
Καλά, με το nicknafplio δεν έχει νόημα να ασχοληθώ, ούτε να βγάλω άπλυτα στη φόρα.. Ευτυχώς πήρε πτυχίο μπας και ηρεμήσουμε.. Το επόμενο βήμα είναι να παρατήσει και το σάιτ για να ηρεμήσουμε σίγουρα..
Στην Ελένη θα απαντήσω όμως μιας και είναι καινούρια στο χώρο..
Eλένη έγραψε:
Ευχαριστώ για την επεξήγηση της λέξης δεν ήξερα τη σημασία της....Αλλά συνεχίζω να μην καταλαβαίνω σε τι βοηθάει το να πάει πίσω η εξεταστική...
Ξανακοίτα την επεξήγηση της λεξης και θα καταλάβεις. Ο λόγος που διακόπτουμε σε τέτοιες περιστάσεις την ομαλή λειτουργία, αυτού του υπέροχου κατά τα άλλα ιδρύματος, (πολύ γενικά και απλοϊκά) είναι γιατί αφ' ενός νιώθουμε τον πόνο αυτών των ανθρώπων και προσπαθούμε να πιέσουμε με τον τρόπο μας και αφ' ετέρου γιατί δε θέλουμε να βρεθούμε στη θέση τους στο μέλλον, αλλά και γιατί ακόμα και αν βρεθούμε, θα θέλουμε κάποιον να συμμερίζετε και να στηρίζει τον αγώνα μας..
Eλένη έγραψε:Μπορούμε να βρούμε λύσεις με τις οποίες να συμφωνούν ΟΛΟΙ!
Κι όμως όχι.. Αν μπορούσαμε, θα το είχαμε κάνει και η κοινωνία μας θα ήταν τέλεια και βαρετή..
Eλένη έγραψε:Όπως ναι η ΣΕΜΦΕ στηρίζει τους απολυμένους είναι μαζί τους στους αγώνες τους αλλά συνεχίζουν κανονικά τις σπουδές και τη μόρφωσή τους!!!
Παραδέξου πως ξέρεις ότι αυτό είναι τουλάχιστον αδιαφορία αν όχι κοροϊδία.. Είναι σα να έρθει η δίχρονη κόρη σου κλαίγοντας και να σου πει πως πεινάει και εσύ να της απαντήσεις: το ξέρω βρε αγάπη μου και σε καταλαβαίνω, αλλά έχω δουλειά τώρα, οπότε φτιάξε κάτι μόνη σου να φας και η σκέψη μου θα είναι μαζί σου...
Eλένη έγραψε:Έτσι μάλιστα συμφωνώ, ούτε εμένα μ'αρέσει που απολύονται τόσοι άνθρωποι αλλά όχι να ζημιώσω και εγώ...
Να μία ειδοποιός διαφορά.. Εσένα δε σου αρέσει που απολύονται τόσοι άνθρωποι (μάλλον χαλάει την αισθητική σου; ), εμένα πάλι με πονάει, γιατί το ζώ και το βλέπω να εντείνεται με τον καιρό..
Επίσης, καλό είναι να καταλάβουμε κάποια στιγμή πως ζημιωνόμαστε ΟΛΟΙ με την τροπή που παίρνουν τα εργασιακά, τόσο μεσοπρόθεσμα, όσο και μακροπρόθεσμα..
Eλένη έγραψε:Είναι σαν να λέμε κλείνουν οι επιχειρήσεις,ας κρατήσουμε και εμείς κλειστή την δική μας επιχείρηση για συμπαράσταση!!
Ναι και είναι απολύτως λογικό γιατί σε μία αγορά που κλείνουν όλες οι επιχειρήσεις, κάποια στιγμή θα κλείσει κ η δική μας.. Το θέμα είναι να το δεις και να το προλάβεις πριν να είναι πολύ αργά.. Το να χάσεις ένα μεροκάματο, όταν κινδυνεύεις να μείνεις άνεργος επ' αόριστον, είναι λίγο ασήμαντο..
Ακριβώς επειδή ζούμε μέσα σε μία κοινωνία που όλοι αλληλοεπηρεάζονται, όσο συντομότερα αντιληφθούμε ότι όταν έχει πάρει φωτιά το σπίτι του γείτονα, καλό είναι να σταματήσουμε να ποτίζουμε το γκαζόν μας και να σβήσουμε το σπίτι του, γιατί μετά σειρά έχει το φρεσκοποτισμένο μας γκαζόν...
Βέβαια, δε θα διαφωνήσω με το ότι μπορεί να παίζονται μικροπολιτικά παιχνίδια κτλ σε τέτοιες περιπτώσεις, αλλά άλλο αυτό και άλλο να τα ισοπεδώνουμε όλα. Σε τελική ανάλυση, έχεις τη δυνατότητα και την υποχρέωση να κρίνεις την εκάστοτε δράση και να πράξεις αναλόγως, άλλα όχι όλες προκαταβολικά..