Εγγραφές πρωτοετών 2013

Παρακολουθώ όλα τα μαθήματα.

Συντονιστές: markelos, Ryu, φιάλη klein, meleneemil

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
SilverAuditore
Δημοσιεύσεις: 64
Εγγραφή: Παρ Σεπ 06, 2013 12:35 pm
Real Name: Αφροδίτη
Gender: Female

Re: Εγγραφές πρωτοετών 2013

Δημοσίευση από SilverAuditore »

Ακριβως! Μερικες μερες να δουλεψουν για τις εγγραφες των φοιτητων και καποια αλλη δουλεια της γραμματειας. Αυτο βεβαια με την εννοια της εξυπηρετησης προς τους φοιτητες διοτι ειναι παραλογο να ζητησεις σε καποιον να δουλεψει χωρις να πληρωθει.
Στην τελικη, αυτοι εγραψαν στην ανοχτη επιστολη τους οτι ειναι τιμη τους να υπηρετουν το ΕΜΠ και θελουν να το παραδωσουν το ιδιο και καλυτερο στα παιδια. Ε δεν υπαρχει πληρωτη αυτοθυσια.
Don't lose your grip on the dreams of the past, you must fight just to keep them alive!!
F(x)
Δημοσιεύσεις: 77
Εγγραφή: Δευ Μαρ 10, 2008 11:12 pm
Real Name: function
Gender: Male
Facebook ID: 0

Re: Εγγραφές πρωτοετών 2013

Δημοσίευση από F(x) »

Σίγουρα το να γίνουν οι εγγραφές δεν απαιτεί πολλά άτομα, το αντίθετο μάλιστα. Στη συνέχεια τι θα μπορούσαν να κάνουν οσοι απολύονται?
StEf8eO
Δημοσιεύσεις: 102
Εγγραφή: Τετ Φεβ 23, 2011 12:13 pm
Real Name: _
Gender: Male
Facebook ID: 0

Re: Εγγραφές πρωτοετών 2013

Δημοσίευση από StEf8eO »

Ο',τι κάνουν και τώρα, αυτό ήταν λίγο πολύ το νόημα όσων προηγουμένως έγραψα.Η' μήπως από τα 800 άτομα δεν μπορούν να δουλεύουν 40-45 (όχι σταθεροί) την βδομάδα να μην διαλυθεί τελείως το ίδρυμα γιατί κάποιοι κάπου αποφάσισαν ότι έτσι δεν μπορούμε να εναντιωθούμε στις αποφάσεις της κυβέρνησης?
Τα πράγματα για τα οποία μπορούμε να μιλάμε λογικά είναι ανάξια συζήτησης, η πραγματική ουσία κρύβεται στα υπόλοιπα...
Άβαταρ μέλους
SilverAuditore
Δημοσιεύσεις: 64
Εγγραφή: Παρ Σεπ 06, 2013 12:35 pm
Real Name: Αφροδίτη
Gender: Female

Re: Εγγραφές πρωτοετών 2013

Δημοσίευση από SilverAuditore »

Σχεδον τιποτα.... Καπως δυσκολο να ερθουν καθηγητες εν οψει απολυσεως να καλωσορισουν τους φοιτητες (παλιους και νεους) στο νεο ακαδημαικο ετος. Σου λεει "εδω παιζεται το ψωμι της οικογενειας μου και εσεις θελετε μαθημα"...
Θα μπορουσαν τουλαχιστον να φερουν μερικα ατομα ως επιτηρητες για να τελειωσει η εξεταστικη σας.χωρις να ξερω τιποτα απο τα διαδικαστικα ενος πανεπιστημιου, φανταζομαι το πιο δυσκολο κομματι ειναι οι παραδωσεις.
Don't lose your grip on the dreams of the past, you must fight just to keep them alive!!
Άβαταρ μέλους
constant
Portal Administrator
Portal Administrator
Δημοσιεύσεις: 1684
Εγγραφή: Τετ Δεκ 01, 2010 2:16 pm
Real Name: Konstantinos
Gender: Male
Facebook ID: 0

Re: Εγγραφές πρωτοετών 2013

Δημοσίευση από constant »

Το θέμα είναι πώς θα έρθει ο άλλος; Με τη ψυχή και τη κουράγιο θα έρθει αν ξέρει ότι την επόμενη βδομάδα τον πετάνε έξω; δίκιο έχετε κ σεις πιο πάνω αλλά δίκιο έχουν κ εκείνοι (και κυνηγάνε να το βρουν).
Εμένα μου φαίνεται πάντως ότι κ να έρχονταν να κάνουν τις δουλειές που λέτε, μόνο με εκνευρισμό κ δυσαρέσκεια θα τις έκαναν..
Άβαταρ μέλους
Falgorn
Δημοσιεύσεις: 1233
Εγγραφή: Τετ Οκτ 29, 2008 4:35 pm
Real Name: Hector-Xavier
Gender: Male
Facebook ID: 0
Τοποθεσία: Πιο πέρα από το εκεί.
Επικοινωνία:

Re: Εγγραφές πρωτοετών 2013

Δημοσίευση από Falgorn »

StEf8eO έγραψε:Εγώ θα θελα να ρωτήσω τη πλέον στοιχειώδη ερώτηση, πόσοι ακριβώς διοικητικοί και πόση ώρα χρειάζεται για να βγει ένα σωστό πρόγραμμα να ξεκινήσουν επιτέλους τα μαθήματα ??
SilverAuditore έγραψε:Ακριβως! Μερικες μερες να δουλεψουν για τις εγγραφες των φοιτητων και καποια αλλη δουλεια της γραμματειας. Αυτο βεβαια με την εννοια της εξυπηρετησης προς τους φοιτητες διοτι ειναι παραλογο να ζητησεις σε καποιον να δουλεψει χωρις να πληρωθει.
F(x) έγραψε:Σίγουρα το να γίνουν οι εγγραφές δεν απαιτεί πολλά άτομα, το αντίθετο μάλιστα. Στη συνέχεια τι θα μπορούσαν να κάνουν οσοι απολύονται?
Πολλοί, αλλά ακριβέστερη απάντηση θα πάρετε αν έρθετε στις πύλες του ΕΜΠ να συζητήσετε μαζί με τους ίδιους τους εργαζόμενους στις περιφρουρήσεις ή αν έρθετε την Τετάρτη αυτή στις 11:00 που διοργανώνουν οι φοιτητικοί σύλλογοι με τους εργαζόμενους υποδοχή - ενημέρωση για τους πρωτοετείς φοιτητές και τις οικογένειές τους.
StEf8eO έγραψε:Δεν ξέρω αν η τακτική να ζορίσουμε τους φοιτητές θα αποφέρει καρπούς
Οι φοιτητικοί σύλλογοι γενικά στηρίζουν την απεργία και είναι στις πύλες μαζί με τους εργαζόμενους στις περιφρουρήσεις όπως εκφράζεται από τις αποφάσεις των Φ.Σ. Και για το Φ.Σ. ΣΕΜΦΕ συγκεκριμένα, μετά απο κάθε Γενική Συνέλευση αναρτώνται και εδώ οι πρακτικές απολήξεις της απόφασης και το πρόγραμμα των επόμενων ημερών.
StEf8eO έγραψε:μιας μέρας εργασία να ξεκινήσει το γ@μημένο το εξάμηνο και να βοηθάνε μια δυο μέρες τη βδομάδα για κανα δύωρο τις υπόλοιπες ανάγκες των φοιτητών
Οι δουλειές που χρειάζεται να κάνει μια γραμματεία για να λειτουργεί στοιχειωδώς ένα ίδρυμα είναι πολύ περισσότερες από αυτό και δε γίνονται ούτε γι αστείο με δυο και τρία άτομα, κι ας δουλεύουν full time. Εκτός αν αυτό που σ' ενδιαφέρει είναι να γίνονται μαθήματα "για τα μάτια του κόσμου".
StEf8eO έγραψε:δεν νομίζω να είναι κάτι το φοβερό ούτε να εναντιώνεται στη προσπάθεια τους, μην κοροιδευόμαστε και μεταξύ μας δηλαδή, δεν λέει..
Είναι απεργοσπασία.-
Αν κάποιος θέλει απεργοσπάστες, να μην παραπονιέται αν τον αντιμετωπίζουν οι γύρω του σα να είναι ο ίδιος απεργοσπάστης, με χλεύη και περιφρόνηση στην καλύτερη περίπτωση.
StEf8eO έγραψε:γιατί κάποιοι κάπου αποφάσισαν ότι έτσι δεν μπορούμε να εναντιωθούμε στις αποφάσεις της κυβέρνησης?
ΔΕΝ είναι "κάποιοι, κάπου". ΕΙΝΑΙ οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, στις Γενικές τους Συνελεύσεις, οι οποίες είναι ανοιχτές και τις οποίες όσοι μπορούμε από φοιτητές, τις παρακολουθούμε.

Συνειδητοποιεί κανείς εδώ μέσα ότι απολύονται μια σειρά διοικητικοί υπάλληλοι, όλοι οι φύλακες του ιδρύματος, μεγάλο μέρος των γραμματειών, οι εργαζόμενοι που μας κάνουν τα εργαστήρια, οι εργαζόμενοι που συντηρούν τον εξοπλισμό του ΕΜΠ, που ασχολούνται με τις παραγγελίες νέου εξοπλισμού;

Ακόμα περισσότερο, συνειδητοποιεί ότι αυτό γίνεται σε μια χώρα με ανεργία στους νέους ~70% και στην οποία η ανεργία είναι κατά 59% μακροχρόνια ανεργία;

Θέλει ακόμα να τους κατηγορήσει κανείς που δαγκώνουν κάγκελο για να μην απολυθούν; Είναι ακόμα κάποιος που θεωρεί πως δεν είναι σωστό να συνδράμει τον αγώνα τους ώστε να κερδίσουν σύντομα, ολοκληρωτικά και χωρίς άλλες θυσίες; Είναι ακόμα κάποιος που θεωρεί πως δεν είναι σωστό να έρθει καν να βοηθήσει σε μια περιφρούρηση, ή έστω στο απεργιακό τους ταμείο;
Όλοι λένε τ’ ορμητικό ρέμα βίαιο

Μά την κοίτη του ποταμού που το κρατάει

Κανείς δεν τη λέει βίαιη.


Bertolt Brecht


Η προπαγάνδα της ημέρας ಠ_ರೃ
Άβαταρ μέλους
O kanenas
Δημοσιεύσεις: 3246
Εγγραφή: Κυρ Νοέμ 05, 2006 3:26 pm
Real Name: Αφροξυλάνθη
Facebook ID: 0
Τοποθεσία: Within search engines that search engines that search
Επικοινωνία:

Re: Εγγραφές πρωτοετών 2013

Δημοσίευση από O kanenas »

Έχει βγει πρόσκληση για εκδήλωση υποδοχής για τους πρωτοετείς.
http://www.ntua.gr/announcements/genera ... sklisi.pdf
R.I.P.
Life is so vain, but death equals pain
So let's make one more attempt and live with nothing to gain
gary
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: Τρί Οκτ 08, 2013 12:09 am
Real Name: ermolaos
Gender: Male

Re: Εγγραφές πρωτοετών 2013

Δημοσίευση από gary »

paidia..eimai kai gw protoeths...tha thela na rwthsw...an kai ligo asxeto me ola auta pou lete..me poio krithrio mpainei kapoios stis foithtikes esties....h stous neous foithtikous 3enwnes..?
Άβαταρ μέλους
pao132003
Δημοσιεύσεις: 1905
Εγγραφή: Παρ Νοέμ 03, 2006 10:06 am
Real Name: Γιάννης
Gender: Male
Τοποθεσία: Αθήνα(ως επί το πλείστον)
Επικοινωνία:

Re: Εγγραφές πρωτοετών 2013

Δημοσίευση από pao132003 »

Ο κανονισμός των εστιών:
Συνημμένα
url.pdf
(476.31 KiB) Μεταφορτώθηκε 104 φορές
No battle is ever won he said. They are not even fought. The field only reveals to man his own folly and despair, and victory is an illusion of philosophers and fools.
-William Faulkner, novelist (1897-1962)

H πιο επαναστατική πράξη σήμερα (2013) είναι να κρατήσεις ένα σχολείο ανοικτό.
-Άγνωστου
pauldirac
Δημοσιεύσεις: 32
Εγγραφή: Σάβ Αύγ 31, 2013 4:30 pm
Real Name: ?
Gender: Male

Re: Εγγραφές πρωτοετών 2013

Δημοσίευση από pauldirac »

Μπορεί κάποιος που παρευρέθη στη σημερινή εκδήλωση να μας πει εν ολίγοις τι ειπώθηκε;
Jina
Δημοσιεύσεις: 6
Εγγραφή: Δευ Οκτ 07, 2013 9:45 pm
Real Name: Jina

Re: Εγγραφές πρωτοετών 2013

Δημοσίευση από Jina »

Αυτό που γίνεται στο ΕΜΠ δεν είναι κάτι που γίνεται μόνο στο ΕΜΠ. Σε κάθε άλλο αξιόλογο πανεπιστήμιο της Ελλάδας, στις απεργίες το προσωπικό ήταν εκεί απλά δεν δούλευε. Μόλις τελείωσαν οι απεργίες, το προσωπικό ήταν εκεί, με χαμόγελο να εξυπηρετήσει νέα άτομα και παλιά. Κι ας ήξεραν πως την επόμενη μέρα ίσως δεν έρθουν πλέον σαν υπάλληλοι. Αυτό θα πει αυτοθυσία. Δεν είναι μόνο η απληστία και το κέρδος. Δηλαδή αυτοί οι υπάλληλοι οι οποίοι δεν κάθονται να απολαύσουν μια μέρα εκτός γραφείου ή πάνε στο γραφείο να δουλέψουν χωρίς να είναι σίγουροι για το μέλλον, είναι όλοι χαζοί και οι υπάλληλοι του ΕΜΠ είναι οι έξυπνοι; Τι ακριβώς γίνεται;
Άβαταρ μέλους
constant
Portal Administrator
Portal Administrator
Δημοσιεύσεις: 1684
Εγγραφή: Τετ Δεκ 01, 2010 2:16 pm
Real Name: Konstantinos
Gender: Male
Facebook ID: 0

Re: Εγγραφές πρωτοετών 2013

Δημοσίευση από constant »

Όχι, απλά οι εργαζόμενοι που φέρνεις εσυ ως παράδειγμα είναι πρότυπα, με υποδειγματική συμπεριφορά, και αξιοθαύμαστοι ενώ οι υπόλοιποι είναι απλά φυσιολογικοί, με δικαιολογημένη συμπεριφορά..

Pick and choose your side :-P
Schrodinger's cat
Δημοσιεύσεις: 30
Εγγραφή: Πέμ Αύγ 29, 2013 7:37 pm
Real Name: V
Gender: Female

Re: Εγγραφές πρωτοετών 2013

Δημοσίευση από Schrodinger's cat »

pauldirac έγραψε:Μπορεί κάποιος που παρευρέθη στη σημερινή εκδήλωση να μας πει εν ολίγοις τι ειπώθηκε;
Λοιπόν... Κατ' αρχάς να πούμε ότι μας μίλησαν κάποιοι εκπρόσωποι των διοικητικών, μερικοί καθηγητές, φοιτητές μεγαλύτερων ετών από κάθε σχολή και τέλος η Αντιπρύτανης (αν θυμάμαι καλά).

Μέσες άκρες ειπώθηκαν από όλους τα ίδια πράγματα. Δηλαδή ότι η επόμενη μέρα των απολύσεων θα έβρισκε το Πολυτεχνείο (και τα υπόλοιπα Πανεπιστήμια) σε πολύ δυσμενή κατάσταση, αφού δεν θα μπορούσαν να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των φοιτητών από άποψη εργαστηρίων, γραμματείας, βιβλιοθήκης, φύλαξης και τα σχετικά. Ότι αν δεχτούμε αυτήν την αλλαγή, θα καταστραφεί σταδιακά η δωρεάν δημόσια εκπαίδευση, επειδή θα καταντήσει να γίνει τριετής η φοίτηση για το προπτυχιακό και διετής με δίδακτρα για το μεταπτυχιακό καθώς και θα μπει σιγά σιγά πληρωμή για τα συγγράμματα, τις εστίες και τη σίτιση (ΙΕΚ φάση). Ότι πρέπει να αναλογιστούμε τον ιστορικό ρόλο του Πολυτεχνείου ως του ανώτατου τεχνολογικού ιδρύματος της χώρας, το οποίο μάλιστα έχει σημαντική συμβολή στα κοινωνικά και πολιτικά τεκταινόμενα της Ελλάδας. Ότι πρέπει εμείς οι πρωτοετείς να δείξουμε κατανόηση απέναντι στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων -ο οποίος μας τόνισαν ότι έχει την πλήρη υποστήριξη των καθηγητών και των φοιτητικών συλλόγων- και να μην πιέζουμε την κατάσταση ζητώντας να γίνουν σύντομα οι εγγραφές.

(Ξέχασα να πω πως όποιος έπαιρνε το λόγο πρώτα καλωσόριζε τους πρωτοετείς στην πολυτεχνειακή κοινότητα και υπογράμμιζε πόσο δύσκολο είναι να περάσει κανείς απ΄τις Πανελλαδικές εκεί.)

Στο τέλος μπορούσε ο καθένας να κάνει ό,τι ερωτήσεις ήθελε και να απευθύνει ελεύθερα το λόγο απέναντι στους καθηγητές και τους εργαζομένους, αλλά επειδή στην αρχή τουλάχιστον δεν υπήρξε μεγάλη προθυμότητα, εγώ έφυγα οπότε δεν ξέρω να πω αν λύθηκαν τυχόν απορίες...

Ελπίζω να βοήθησα όποιον δεν ήρθε σήμερα να πάρει μια ιδέα. Προσπάθησα να μεταφέρω όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα τα όσα άκουσα και ελπίζω να μην ξέχασα τίποτα βασικό. Αν είναι και κάποιος άλλος που πήγε σήμερα, παρακαλώ πείτε μου αν ερμήνευσα κάτι διαφορετικά απ' ό,τι πραγματικά ειπώθηκε για να το διορθώσω :)

Η μόνη προσωπική άποψη που θέλω να εκφράσω με αυτό το ποστ είναι πως δεν δόθηκε καμία πληροφορία σχετικά με το πότε περίπου προβλέπεται να γίνουν οι εγγραφές, πέρα από το ότι εξαρτάται από το πόσο σύντομα σκοπεύει να συνεργαστεί η κυβέρνηση ή όχι. :?
Άβαταρ μέλους
LocknLoad
Forum Administrator
Forum Administrator
Δημοσιεύσεις: 2250
Εγγραφή: Κυρ Οκτ 07, 2007 5:34 pm

Re: Εγγραφές πρωτοετών 2013

Δημοσίευση από LocknLoad »

Jina έγραψε:Αυτό θα πει αυτοθυσία.
Μια δουλεια γραφειου ειναι, δεν πανε να πολεμησουνε το στρατο του χιτλερ στα βουνα...
Ναι, [you] σε παρακολουθώ!

Εικόνα


@[you]
Εικόνα
Jina
Δημοσιεύσεις: 6
Εγγραφή: Δευ Οκτ 07, 2013 9:45 pm
Real Name: Jina

Re: Εγγραφές πρωτοετών 2013

Δημοσίευση από Jina »

Το ΕΜΠ μπορεί να είναι "το ανώτατο Πολυτεχνείο της Ελλάδας" και πολλά άλλα μεγάλα λόγια αλλά όσο παει πέφτει στις κατατάξεις γιατί είναι πλέον ένα κτίριο. Δεν ανοίγει και καθόλου να δουλέψει ώστε να θεωρηθεί εκπαιδευτικό ίδρυμα. Οσοι πέρασαν στην ουσία στο ΕΜΠ μέσω του θεσμού των πανελληνίων είναι σαν φυλακισμένοι. Δεν μπορούν να αλλάξουν και να πανε σε μια *σχολή* (όπου εδώ εννοώ αυτές που κάνουν μάθημα και όχι μόνο αυτές με το όνομα) και αναγκαστικά περιμένουν το ένα έτος όπου με το 10% αν θυμάμαι καλά θα πάνε αλλού. Μια σχολή δεν έχει νόημα και λόγο ύπαρξης αν δεν πληρεί τον σκοπό δημιουργίας της. Είναι σαν να χτίζω ένα κτήριο και να λέω "Να ένα νοσοκομείο, απλά θα έχει κατάληψη για τα επόμενα 900 χρόνια. Κατά τα άλλα είναι νοσοκομείο".
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πρώτο Έτος”