Προσπάθεια συγκρότησης κοινού βηματισμού κομμ. κομμάτων

"Η πολιτική αφορά το παρόν, ενώ μια μαθηματική εξίσωση την αιωνιότητα. "
Albert Einstein

Συντονιστές: antony07, Chris

rontrigez
Δημοσιεύσεις: 681
Εγγραφή: Τρί Νοέμ 21, 2006 3:32 pm

Re: προσπάθεια συγκρότησης κοινού βηματισμού κομμουνιστικών

Δημοσίευση από rontrigez »

παπαγάλε μου φαίνεται πως ψάχνεσαι στο κόμμα και στην τελεία για να αποδείξεις κάτι που δεν ισχύει. τεσπα
Εγώ όπως έχω ξαναπεί δεν είμαι ούτε κνίτης ούτε επίσημος εκπρόσωπος του ΚΚΕ. Οι κνίτες έχουν γραμμή να μην γράφουν στα φορουμ. Προφανώς και υποστηρίζω το ΚΚΕ.

Για το ζήτημα με τις συνεργασίες δες τι γράφει το πρόγραμμα του ΚΚΕ. Δεν τις αποκλείει. Οι κουκουεδες που έβγαιναν στην tv αυτό έλεγαν που έγραψα και εγώ αναφερόμενοι σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο. Τώρα για τους υπολοίπους. Παράλειψες την παρένθεση πράξεις αλλά δεν πειράζει.

Με τον πασοκοσυριζα που να χτυπάς τον πωπο σου δεν πρόκειται να συνεργαστεί. Αν αυτό συμβεί εγώ θα παύω να στηρίζω το ΚΚΕ.

Για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ τώρα οι άνθρωποι βγάζουν φλύκταινες μόλις ακούν ΠΑΜΕ, άλλωστε αυτοί επέλεξαν να πάνε με το συριζα. Τώρα για τα υπόλοιπα κόμματα που βάζεις ας πάνε να κάνουν βόλτες με την ΓΣΕΕ. Να στο πω και αλλιώς. Όλα αυτά τα κομματίδια έχουν επιλέξει με ποιους πάνε. Αν θέλανε συνεργασία στο κίνημα ιδού το ΠΑΜΕ ιδού και πήδημα.

Και από την άλλη για την αναρχία ο Μάρξ ήταν ανελέητος διώκτης τους.

Θα έχει ενδιαφέρον να στηρίξεις τον ισχυρισμό περί ενός σπίρτου δηλαδή ποιά σημάδια βλέπεις που υποδεικνύουν την ωρίμανση του υποκειμενικού παράγοντα. Και να στα πάω ακόμα παραπερά, αν υπήρχαν αυτές οι μάζες θα είχαν παραμερίσει όλα τα λεκιασμένα κόμματα και θα είχαν ήδη φτιάξει νέα, θα το νιώθαμε στις γειτονίες, θα το βλέπαμε στις απεργίες θα το βλέπαμε στην συμμετοχή στις συνελεύσεις που και εκεί θα είχαν ξαποστείλει όλους τους "γραφειοκράτες" κτλ

ΥΓ: Παπαγάλε έμαθα οτι άνοιξε μια θέση προέδρου στην ΟΑΚΚΕ, αν ενδιαφέρεσαι φύγε από τον συριζα και σου ανοίγεται πεδίο δόξης λαμπρό.
papagalakos II
Δημοσιεύσεις: 567
Εγγραφή: Τρί Φεβ 21, 2012 2:37 am
Real Name: Λουμίδης
Gender: Male
Facebook ID: 0

Re: προσπάθεια συγκρότησης κοινού βηματισμού κομμουνιστικών

Δημοσίευση από papagalakos II »

rontrigez έγραψε:Με τον πασοκοσυριζα που να χτυπάς τον πωπο σου δεν πρόκειται να συνεργαστεί. Αν αυτό συμβεί εγώ θα παύω να στηρίζω το ΚΚΕ.
Δεν έχεις πρόβλημα να στηρίζεις ένα κόμμα που έχει συγκυβερνήσει με τη Νέα Δημοκρατία αλλά θα πάψεις να το στηρίζεις αν συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ; Αυτό δε λέγεται πολιτική ανάλυση αλλά πολιτική εμπάθεια.
rontrigez έγραψε:Για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ τώρα οι άνθρωποι βγάζουν φλύκταινες μόλις ακούν ΠΑΜΕ, άλλωστε αυτοί επέλεξαν να πάνε με το συριζα.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=G8GwT7ZotCg[/youtube]
rontrigez έγραψε:Και από την άλλη για την αναρχία ο Μάρξ ήταν ανελέητος διώκτης τους.
Εικόνα
rontrigez έγραψε:Θα έχει ενδιαφέρον να στηρίξεις τον ισχυρισμό περί ενός σπίρτου δηλαδή ποιά σημάδια βλέπεις που υποδεικνύουν την ωρίμανση του υποκειμενικού παράγοντα.
Τι απ' αυτά που είπα δεν κατάλαβες;
Κατά τη γνώμη σου η άνοδος της Χρυσής Αυγής είναι επειδή οι Έλληνες είπαν να το ρίξουν στο φασισμό; Η απραξία και η αδράνεια της αριστεράς δεν παίζει ρόλο; Το παράδειγμα της μεσοπολεμικής Γερμανίας δεν διδάσκει τίποτα; Η τότε και εκεί αριστερά που αντί να διεκδικήσει την εξουσία το είχε ρίξει στις νερόβραστες αναλύσεις και το συνδικαλισμό δεν διδάσκει τίποτα;
Τόσος κόσμος που λέει ότι θα τους πάρει με τις πέτρες ή με τα όπλα (αναλόγως) δεν σου λέει τίποτα; Με 10 τυχαίους ανθρώπους να μιλήσεις, μια φορά τους ακροατές της ελληνοφρένειας να ακούσεις καταλαβαίνεις.

Βέβαια αν απέχεις απ' τις πλατείες και καταδέχεσαι να μιλήσεις μόνο με άτομα απ' το κόμμα σου τότε μάλλον λίγο δύσκολο να πιάσεις τον παλμό του κόσμου.
Πάντως επειδή αναρωτιέσαι να σου πω πως σε αυτή τη συνάρτηση υπάρχουν δύο μέρη. Από τη μία η φτώχεια και η οργή που κάνει τον κόσμο να θέλει να συγκρουστεί, και απ' την άλλη οι αποσβεστήρες. Η κυβέρνηση που τρομοκρατεί και το ΚΚΕ και κάθε μικρότερο ΚΚΕ (μαζί και ο ΣΥΡΙΖΑ) που του αναπτύσσει θεωρίες γιατί δεν πρέπει να συγκρουστεί. Είτε καταδικάζοντας την ατομική βία, είτε καταδικάζοντας γενικά τη βία, είτε διακηρύσσοντας ότι δεν την καταδικάζει αλλά στην πράξη να την καταδικάζει...

Αξέχαστη η Παπαρήγα μία φορά στη βουλή που είχε δηλώσει: "με αυτά που κάνετε σύντομα ο λαός θα σας πάρει με τις πέτρες" για να σπεύσει να συμπληρώσει "μεταφορικά εννοώ". Μη παρεξηγηθεί φυσικά. Πως ενθαρρύνει και τέτοιες συμπεριφορές. Η Παπαρήγα και όλος ο σχετικός συρφετός τις καταδικάζει. Όπως μας έχει πει άλλωστε "στην πραγματική λαϊκή εξέγερση δεν πρόκειται να σπάσει ένα τζάμι".
Φυσικά βέβαια δεν θα μπορούσε να κάνει και αλλιώς. Η ενθάρρυνση για τέτοιες ενέργειες διώκεται με τον τρομονόμο ως προτροπή σε πράξεις βίας και τρομοκρατίας. Οπότε οποιαδήποτε αερολογία σας περί "επαναστάσεων και εξεγέρσεων" σε αφηρημένα κείμενα είναι γράμμα κενό, αφού στην πράξη ούτε τα λέτε, ούτε τα εννοείτε και τα καταδικάζετε.
Διαφορετικά θα διωκόσασταν κι εσείς με τον τρομονόμο.

Σου έλυσα την απορία γιατί είναι ακόμα πιο δύσκολο να ξεσηκωθεί ο κόσμος;
rontrigez έγραψε:Και να στα πάω ακόμα παραπερά, αν υπήρχαν αυτές οι μάζες θα είχαν παραμερίσει όλα τα λεκιασμένα κόμματα και θα είχαν ήδη φτιάξει νέα, θα το νιώθαμε στις γειτονίες, θα το βλέπαμε στις απεργίες θα το βλέπαμε στην συμμετοχή στις συνελεύσεις που και εκεί θα είχαν ξαποστείλει όλους τους "γραφειοκράτες" κτλ
Αν ήταν τόσο απλό να γίνει θα είχαμε ήδη κομμουνισμό. Πάντως εγώ αυτό αναμένω να γίνει. Και ήδη γίνεται δηλαδή. Δεν ξέρω αν το έχεις προσέξει (πιθανόν οι παρωπίδες να σου κόβουν την ορατότητα) αλλά τα τελευταία χρόνια έχουν ξεπηδήσει κάμποσα νέα κόμματα, οργανώσεις, κινήσεις, συνελεύσεις, κοινωνική χώροι, συνελεύσεις σε πλατείες γειτονιών. Έχει ξαναρχίσει ο πολιτικός διάλογος και η ζύμωση σε επίπεδο γειτονιάς. Τώρα αν και πότε αυτό θα καταφέρει να κάνει το ποιοτικό άλμα και να μετατραπεί σε επαναστατικό κόμμα δεν το ξέρω.
rontrigez έγραψε:ΥΓ: Παπαγάλε έμαθα οτι άνοιξε μια θέση προέδρου στην ΟΑΚΚΕ, αν ενδιαφέρεσαι φύγε από τον συριζα και σου ανοίγεται πεδίο δόξης λαμπρό.
Με την παραδοσιακή μούρλα σας να έχει βαρέσει πλέον ταβάνι απ' την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ μάλλον εσείς είστε για ΟΑΚΚΕ...
rontrigez
Δημοσιεύσεις: 681
Εγγραφή: Τρί Νοέμ 21, 2006 3:32 pm

Re: προσπάθεια συγκρότησης κοινού βηματισμού κομμουνιστικών

Δημοσίευση από rontrigez »

Για τις δυσκολίες συγκρότησης διεθνή κομμουνιστικού πόλου.
http://902.gr/eidisi/diethni/30968/olok ... istikon-ki
papagalakos II
Δημοσιεύσεις: 567
Εγγραφή: Τρί Φεβ 21, 2012 2:37 am
Real Name: Λουμίδης
Gender: Male
Facebook ID: 0

Re: προσπάθεια συγκρότησης κοινού βηματισμού κομμουνιστικών

Δημοσίευση από papagalakos II »

Τι έγινε, ψηφίσαμε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζοντας πλέον την ηγεμονία του στην αριστερά; Άντε και στην υγειά της συγκυβέρνησης.
rontrigez
Δημοσιεύσεις: 681
Εγγραφή: Τρί Νοέμ 21, 2006 3:32 pm

Re: προσπάθεια συγκρότησης κοινού βηματισμού κομμουνιστικών

Δημοσίευση από rontrigez »

Παπαγάλε μην χαίρεσαι. Ακόμα και μια έδρα να λείπει σε ΑΝΕΛ ΣΥΡΙΖΑ και κάποιους ξώφαλτσους της ΔΗΜΑΡ ή του ΠΑΣΟΚ, για να φτιάξουν αστική κυβέρνηση στο ΚΚΕ δεν θα την βρουν.

Σχετικά με τα πεπραγμένα της διεθνής συνάντησης δεν είδα κανένα βαθυστόχαστο σχόλιο και ανησυχώ
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πολιτική”