1) Στην άσκηση 4 αρχικά είχα βρει την τάξη μεγέθους της μέσης τιμής της ενέργειας και όχι την ακριβή λύση. Δηλ. δεν είχα χρησιμοποιήσει καθόλου τον τύπο με τη σειρά που μας δινόταν. Η σωστή απάντηση είναι γραμμένη στο περιθώριο και είναι
και όχι
που είχα βρει αρχικά.
2) Στην άσκηση 6 έχω συμπληρώσει στο περιθώριο τη λύση για k=0 που δεν είχα γράψει αρχικά. Τότε παίρνουμε
ψ = Ax + B
Στο τέλος μπορείτε να δείτε αντίστοιχα την περιγραφή της λύσης για γ = 0.
3) Στην άσκηση 13 είχα κάνει λάθος στις πράξεις, και μετά δεν τις έκανα από την αρχή επάνω στις λύσεις των ασκήσεων. Ωστόσο έχω σημειώσει πάνω ότι μέσα στην ορίζουσα είναι
και όχι
που είχα βρει αρχικά.
Και σχετικά με την 3η σειρά ασκήσεων:
1) Στην άσκηση 8 χρειάζεται να κανονικοποιήσω πρώτα τις καταστάσεις στις οποίες θα μεταβεί το σύστημα. (Το
2) Στην άσκηση 10, στο (β) έχω ξεχάσει παντελώς να βάλω την σφαιρική αρμονική μέσα στο ολοκλήρωμα υπολογισμού του
3) Στην άσκηση 12 ο όρος 2π δεν θα' πρεπε να εμφανίζεται στον παρονομαστή (αναμενόμενο!). Μετά από εβδομάδες επίπονη προσπάθεια ακόμα δεν έχω καταφέρει να βρω το λάθος στις πράξεις μου. Θα ευγνωμονούσα όποιον μου επιδείκνυε σε ποιο βήμα εμφανίζεται ο παρασιτικός όρος!
Και σχετικά με την 4η σειρά ασκήσεων:
1) Στην άσκηση 3, στο (β) πρέπει να γράψετε την ψ ως άθροισμα σφαιρικών αρμονικών επί τους αντίστοιχους συντελεστές, και μετά να εφαρμόσετε τον τελεστή
2) Ομοίως πρέπει να εργαστείτε και στην άσκηση 9. Ο βοηθός είπε ότι τελικά η δέσμη μετά τη δεύτερη συσκευή Stern-Gerlach θα χωριστεί σε 3 υποδέσμες με πιθανότητες 1/4, 1/2, 1/4 αντίστοιχα, με βάση το

Τέλος, στην 1η σειρά ασκήσεων δεν θεωρούσα σκόπιμο να κάνω κανονικοποιήσεις και κρατούσα τις σταθερές των κυματοσυναρτήσεων μέχρι το τέλος.

Προφανώς μπορεί να υπάρχουν άλλα λάθη ή ελλείψεις. Παρακαλείσθε να είστε προσεκτικοί κατά τη μελέτη των ασκήσεων αυτών και να μου επισημάνετε ό,τι καινούργιο λάθος ή παράλειψη προκύψει.
(Συγνώμη για την ταλαιπωρία πάντως! Δεν περίμενα ότι οι λύσεις μου θα ανέβαιναν στο φόρουμ όταν έκανα τις ασκήσεις, και ως εκ τούτου δεν ήμουν ιδιαίτερα συνεπής, προσεκτικός και οργανωτικός...